![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
A i dziś zaczęliśmy 13 tydzień
![]()
#152 |
Zakorzenienie
|
KARO ja mam tylko ta kartke z laboratorium, nawet nie wiedzialam, ze jakies ksiazeczki sa
![]() ![]() ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-09-19 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Jeju wy to macie luksus - faceci są, mieszkanka się urządzają.
A ja w bladej ![]() Mieszkam z mamą, z chłopakiem koniec. Pracy nie ma więc bezczynność też męczy. Łojeny aż się boję myśleć, co będzie jak przyjdą długie zimowe wieczory. Chcę wierzyć, że coś dobrego mnie jeszcze spotka ale na razie ciężko. A nie wiecie kochane jak to jest z cesarką ? Bardzo mi zależy bo mam Hcv typu c, w dodatku 158cm wzrostu i ważę 40 kg. Masakrycznie boję się, że w ogóle brzucha nie uniosę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Tobie nic tylko pogratulować, w końcu będziecie mieli spokój ![]() ![]() Tak, można by nawet rzec, że za✂✂✂iście ![]() Cytat:
![]() Fajnie że masz już niedługo zwiedzanie porodówki i wizytę ![]() ![]() Dziewczyny które już urodziły- co ile chodziłyście na wizyty w ciągu ostatnich 4 tygodni ciąży? co tydzień czy np. co 2 tygodnie? Cytat:
![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-09-19 o 12:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam tak i też pierwsze słyszę o czymś takim... jak nic nie kosztuje to sobie wyrób a jak kosztuje to daruj.. ![]() zrobiłam sos do makaronu, pozmywam i nie będę miała co robić.. oszaleje. ![]() wróciła moja położna więc muszę do niej zadzwonić bo tak czekam na cuda go brak. ![]()
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Btw, tak z ciekawości na necie spojrzałam i coś pisało że cesarka w iluś tam procentach może powodować przeniesienie tego zakażenia na dziecko.. choć nie wiem czy to prawda, bo nie znam się ![]() łaał, super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
PATIISIA super, ze tak ci sie uklada z tesciami
![]() u nas to akurat przejsciowe, wiadomo, ze tz dla przyjemnosci nie robi calymi dniami, kasa sie przyda, w koncu same pieluchy ile kosztuja. Jakos przesiedze, wypozyczylam ksiazki, tz mowil, ze kupi mi wielkie puzzle ![]() ide cos poprasowac, wrzuce wam potem fotke poscieli, co mamuska moja uszyla mlodemu ![]() musze jeszcze jakos pooznaczac ciuszki, co sa moje, zebym potem wiedziala, co oddac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba możesz wybrać sobie od razu, że chcesz cc. Moja ciocia od razu powiedziała, że chce cesarkę i wiem, że miała. ale może to zależeć od szpitala, nie wiem. Musisz pogadać z lekarką. Dobra ja uciekam ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Normalne badanie 40zł, a z tą kartą 65zł. Muszę płacić bo akurat te badania kazała mi zrobić na własną rękę.
![]() |
#159 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też się zastanawiałam czy wyrabiać tą kartkę i teraz trochę żałuje,że jej nie zrobiłam od razu. Dobrze jest mieć taką kartę w portfelu. nie zajmuje dużo miejsca a może się okazać bardzo przydatna. Na Twoim miejscu robilabym od razu ![]() Cytat:
to było miłe z jej strony ![]() Bardzo przeżywa to,że Oliwka ma się urodzić, cieszę się,że mój kontakt z mamą jest coraz lepszy ![]() super! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moja koleżanka miała i nie mogła się normalnie zajmować dzieckiem, bo wszystko ją bolało, popękały jej nawet szwy. każdy musiał jej pomagać, bo obojętnie jaki wysiłek był dla Niej czymś strasznym. z opowiadań dziewczyn poród naturalny jest zdecydowanie lepszy. Domyślam się,że na pewno boli, ale po kilku dniach możesz normalnie funkcjonować i nie masz żadnych blizn. do porodu jeszcze daleko, więc na pewno nie raz zmienisz zdanie ![]() Patisia - no to super! ![]() ![]() widzę,że Tża równo olewasz ![]() a co do wizyt przed porodem, np. mój lekarz powiedział,że jak nie dzieje się nic złego, to nie mamy potrzeby widywać się czesto ![]() Muffinko - pokaż, pokaż co tam mama uszyła ![]() ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-19 o 12:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż można po kombinować..zaświadczanie od okulisty albo kardiologa. ![]() ja chce cesarkę ! i nadal mam nadzieje że mi ją zrobią ![]()
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-19 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() Haha oj agu ![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-09-19 o 12:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
no co TY
![]() ![]()
#163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Niedawno pisałam w klubie że nie mogłam wytrzymać i go przytuliłam.. teraz sytuacja się odwróciła ![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-09-19 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz co raczej nie ![]() wszystko ma swoje wady i zalety, tak czy siak będę musiała mieć szwy, prawdopodobnie.. to wole na brzuchu ![]() ![]() ej wlasnie.. czy myślicie żeby lepiej nacięli czy samo pękło ? bo może nie pęknąć a oni uznają że trzeba naciąć.. ;x grrr
![]() |
#165 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam taką kartę wyrobioną już daaawno ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
no ja właśnie chyba też.. nikt nie mówił że ciąża to taka skomplikowana sprawa że trzeba podjąć tyle rożnych decyzji.. masakra
![]()
#167 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skurcze były, i cały czas są ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jadę zapisać się do lekarza by dostać skierowanie do szpitala na wywołanie.. ;x chociaż mam nadzieje że jeszcze coś do jutra ruszy chociaż kto to wie -.-
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
Może a nuż coś ruszy?? Ech mnie to już coraz bardziej wkurza, bo tak bardzo bym chciała mieć małego przy sobie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ubiegalas sie o leczenie HCV? Jesli nie, to po porodzie zglos sie do lekarza bo jak jestes w ciazy, to nie moga leczenia zastosowac. Cesarka moze byc ryzykowna, bo istnieje wieksze ryzyko zarazenia dziecka przy zabiegach chirurgicznych. Brzuch uniesiesz ![]() Pati na krotkowzrocznosc nie robia cesarki, jedynie na problemy z siatkowka ale to tez nie zawsze. Jak sie kobieta odpowiednio wczesnie zglosi, to moga laserowo przykleic siatkowke i jak okulista sie zgodzi, to mozna normalnie rodzic ![]() Aguu a Ty co tutaj jeszcze robisz? Myslalam, ze juz na porodowce siedzisz ![]() Co do pologu, to mnie bolal brzuch ze dwa, trzy dni tak jak w czasie okresu bo macica sie obkurczala, pozniej juz tylko krwawilam zapaleczka jezeli kolki to wina mleka to sproboj bebilon pepti? (dla dzieci problemowych, u mnie to sie comfort nazywa a u Was to chyba pepti wlasnie). Mojej malej nic na kolki nie pomagalo i wlasnie to mleko jej kupilam, mamy spokoj od kolek. ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-09-19 o 15:05 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Macie dziewczyny coś dla rozrywki. Wejdźcie na stronę, kliknijcie ''narodziny'' tam trzeba pobrać mały programik, ustawić dane i wykaże wam płeć dziecka. Mi wyszła dziewczynka, chociaż czuję od początku, że będzie chłopiec. Sprawdzcie też wg danych swoich dzieci, które już macie. Ciekawe czy się sprawdza.
http://www.krs.naszastrona.pl/ ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- martynka89 zrezygnowałam z leczenia rok temu. nie podejmuję się bo nie zamierzam przez rok wymiotować i gorączkować. wolę żyć pełnią życia i udawać, że jestem zdrowa. a o cesarkę i tak będę walczyć jak lew. nie chcę rodzić naturalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Al wgl zaczelas leczenie czy zrezygnowalas jak uslyszalas o skutkach ubocznych?
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-09-19 o 15:49 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() A co do pogrubionego.. Chcieć nie zawsze znaczy móc, niestety.. nie wiem czy jeśli nie ma konkretnych przeciwwskazań jakiś lekarz zgodzi się na cesarkę. No chyba że sobie cesarkę 'wykupisz' ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zadomowienie
|
coś mnie trafi zaraz -.-
pani recepcjonistka powiedziała mi że jak miną 2 tyg to mam umówić się do położnej..położna mi powiedziała że mam zgłosić się do lekarza rodzinnego po skierowanie do szpitala.. i wyszło tylko że jestem w✂✂✂✂iona i nic poza tym. chce mi się wyć bo już nie wiem co mam robić.. co za po✂✂✂ani ludzie..
#177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ciaze prowadzil szpital bo bylam w ciazy wysokiego ryzyka ale moje kolezanki, ktore mialy ciaze prowadzona takim systemem jak Ty, na ostatniej wizycie przed terminem porodu mialy wyznaczone date zgloszenia sie do szpitala na wypadek gdyby przenosily ciaze. Rozumiem, ze nikt Ci takiej daty nie wyznaczyl? Jak bylas ostatnio na wizycie, to wyznaczyli nastepna? edit Znalazlam taka informacje: Po wyliczonym terminie porodu do akcji wkracza lekarz Jeśli minął już wyznaczony termin, zgłoś się do lekarza, najlepiej do przyszpitalnej przychodni. Co się będzie dalej działo? Zostaną wykonane badania – KTG (pozwoli ocenić pracę serca płodu i czynność skurczową macicy) i USG. Skontrolowane też zostaną ruchy dziecka w Twoim brzuchu. Trzeba często monitorować dziecko. Dlatego będziesz musiała zgłaszać się do przychodni codziennie. Jeśli wszystko jest w porządku, poród nie będzie wywoływany – lekarze poczekają jeszcze kilka dni. Po blisko 9 dniach od terminu zostaniesz poproszona, by zostać w szpitalu. Dwa razy dziennie będzie sprawdzane tętno dziecka i wykonywane będą tzw. testy oksytocynowe (lekarz podaje oksytocynę w roztworze soli fizjologicznej),aby sprawdzić wydolność łożyska, stan dziecka i reakcję macicy. Jeśli macica nie chce podjąć pracy, dostaniesz kroplówkę naskurczową, aby zainicjować poród. Warunek – dobry stan dziecka, przygotowana szyjka macicy. Gdy wszystkie metody zawiodą, konieczne jest cesarskie cięcie. Czyli dobrze Ci powiedziala, ze masz sie do lekarza zglosic. Sluchaj, wez swoja karte ciazy, tam musisz miec podane nr tel do DOU- to jest ta szpitalna przychodnia dla kobiet w ciazy. Zadzwon tam, powiedz ile jestes po terminie i oni wszystko zalatwia- pewnie beda kazali Ci przyjechac. GP nic teraz juz nie poradzi bo przenosilas kilka dni, musisz odrazu z nimi sie skontaktowac bo od tego wlasnie jest to cale DOU.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-09-19 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
tyle że ja nie mam skurczy nic mi nie jest.. ;x i jak będę tak czekać i czekać to co mi to da? jestem już tydzień po i nic.. ;x martwię się o łożysko czy o coś a tu ciule każą mi czekać grrr!
Martynka, nie nic takiego nie mam. ;x
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-19 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.