Technik farmacji -warto? - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-17, 13:05   #4201
Lavi92
Zakorzenienie

Dot.: Technik farmacji -warto?

Ja co prawda mam tylko rok przerwy z chemii ale mimo to nie potrafię rozwiązać zadania tak o. A tu pani dyktuje zadanie raz dwa, czasem nawet nie zdąże zapisac a ona już rozwiązania chce... To mnie przeraża. Wiadomo, że to moja sprawa i nauczyciel nie będzie mi tłumaczył zadań ale jakoś inaczej sobie to wyobrażałam Ale dobrze wiedzieć, że moge na was liczyć
Stary 2011-09-17, 13:16   #4202
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Ja co prawda mam tylko rok przerwy z chemii ale mimo to nie potrafię rozwiązać zadania tak o. A tu pani dyktuje zadanie raz dwa, czasem nawet nie zdąże zapisac a ona już rozwiązania chce... To mnie przeraża. Wiadomo, że to moja sprawa i nauczyciel nie będzie mi tłumaczył zadań ale jakoś inaczej sobie to wyobrażałam Ale dobrze wiedzieć, że moge na was liczyć
A dlaczego nie? Nie mówię, że na lekcji, ale na przerwie czy jakiejś wolnej godzinie, ja na początku nie umiałam dobierać współczynników w reakcjach i po lekcji podeszłam do nauczyciela i poprosiłam o wytłumaczenie, nie było problemu.
Ja też nie miałam na początku lekko, ale siedziałam naprawdę godzinami i analizowałam te zadania po pare razy aż w końcu się nauczyłam.
Pocieszę Cię, później jest trochę łatwiej
Stary 2011-09-17, 13:28   #4203
Lavi92
Zakorzenienie

Akurat te zajęcia są z koleżanką z pracy mojej mamy i mi po prostu głupio. Wiem, że to idiotyczne podejście ale wg mnie pomysli sobie, że jestem po prostu słaba z chemii i po co ja tam w ogóle jestem.
A wiesz to jest tak, że ona rzuca zadanie i mamy robić i wszyscy robią a ja tylko coś próbuje i udaje, że robie. A teraz wymyśliła, że będzie każda na tablicy robiła i wtedy się okaże co kto umie a ja nie umiem nic! Musiałabym sobie to dopiero poprzypominać
A jak już jedno załapałam i chciałam po swojemu sobie policzyć to już coś innego dała.
Stary 2011-09-17, 13:34   #4204
Alyssum
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat te zajęcia są z koleżanką z pracy mojej mamy i mi po prostu głupio. Wiem, że to idiotyczne podejście ale wg mnie pomysli sobie, że jestem po prostu słaba z chemii i po co ja tam w ogóle jestem.
A wiesz to jest tak, że ona rzuca zadanie i mamy robić i wszyscy robią a ja tylko coś próbuje i udaje, że robie. A teraz wymyśliła, że będzie każda na tablicy robiła i wtedy się okaże co kto umie a ja nie umiem nic! Musiałabym sobie to dopiero poprzypominać
A jak już jedno załapałam i chciałam po swojemu sobie policzyć to już coś innego dała.
nie przejmuj się naprawdę, chyba każda tutaj na początku miała z czymś problem w szkole przecież to normalne wg mnie nie ma co sobie stawiać mega wymagań po trochu po trochu a się uda.
Alyssum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 13:40   #4205
Lavi92
Zakorzenienie

Mam nadzieje, że jakoś sie uda bo chciałabym skończyć już tę szkołę a potem na studia. A tak? wyleciec po tygodniu?
A jak wyglądają kolokwia z analizy z ćwiczeń? Zadania te co na ćwiczeniach się przerabia?
Własnie myślę, że może faktycznie nie będzie źle, jak są u nas dziewczyny, które sa hoho po liceum i niekoniecznie musza chcemie pamiętac a dają sobie rade...
Stary 2011-09-17, 14:22   #4206
Lucyferyna
BAN stały

hej czy farmacja stosowana janickiego jest dobra? warta plecenia?
Lucyferyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 17:18   #4207
martynusia222
Zakorzenienie

Dobra

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-17, 20:57   #4208
Lucyferyna
BAN stały

a jakie książki pomogły wam w powtórkach do egzaminu ? jestem na 2 roku i chciałabym się zaopatrzyć w jakś fajną, zrozumiale napisaną pomoc naukową myślałam właśnie o tej farmacji stosowanej....
Lucyferyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 07:16   #4209
miminka10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucyferyna Pokaż wiadomość
a jakie książki pomogły wam w powtórkach do egzaminu ? jestem na 2 roku i chciałabym się zaopatrzyć w jakś fajną, zrozumiale napisaną pomoc naukową myślałam właśnie o tej farmacji stosowanej....
Po roku nauki i przy powtórkach to chyba najlepsza są już własne notatki i to oczywiście co już masz w głowie
miminka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 09:42   #4210
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucyferyna Pokaż wiadomość
Ja uczyłam się do egzamu z krówczyńskiego i jachowicz
Stary 2011-09-18, 10:55   #4211
coraal
Przyczajenie

Cześć, postanowiłam napisać na tym forum, ponieważ w tym roku zdaję maturę. Moim marzeniem jest farmacja, zastanawiam się nad studiami oraz szkołą policealną, z chemii jestem...średnia, dlatego obawiam się, że na studiach sobie nie poradzę. Technik wydał mi się dobrym wyjściem, mam tylko pytanie, które mnie dręczy, może wydać się śmieszne... jak to jest z receptami? Boję się, że nie będę potrafiła ich rozczytać Ciężko jest wybrać zawód, który będzie wykonywało się przez całe życie, nie jestem w 100% zdecydowana, odradzacie czy polecacie? proszę o odpowiedź Zwracam się do was z tym pytaniem, ponieważ nie mam nikogo znajomego, który się tym zajmuje...
coraal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-18, 11:15   #4212
Morfinka 20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coraal Pokaż wiadomość
Moim marzeniem jest farmacja, zastanawiam się nad studiami oraz szkołą policealną, z chemii jestem...średnia, dlatego obawiam się, że na studiach sobie nie poradzę.
Cóż niestety, żeby dostać się na farmację trzeba być z chemii bardzo dobrym, bo bez matury rozszerzonej z chemii nie ma co o tym myśleć. Jak już byś się dostała, to i pewnie dałabyś radę się utrzymać, bo słyszałam, że ze studiów jednak wcale nie tak łatwo wylecieć jak się wydaje.
Morfinka 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 13:07   #4213
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, postanowiłam napisać na tym forum, ponieważ w tym roku zdaję maturę. Moim marzeniem jest farmacja, zastanawiam się nad studiami oraz szkołą policealną, z chemii jestem...średnia, dlatego obawiam się, że na studiach sobie nie poradzę. Technik wydał mi się dobrym wyjściem, mam tylko pytanie, które mnie dręczy, może wydać się śmieszne... jak to jest z receptami? Boję się, że nie będę potrafiła ich rozczytać Ciężko jest wybrać zawód, który będzie wykonywało się przez całe życie, nie jestem w 100% zdecydowana, odradzacie czy polecacie? proszę o odpowiedź Zwracam się do was z tym pytaniem, ponieważ nie mam nikogo znajomego, który się tym zajmuje...
Co do recept teraz coraz więcej jest drukowanych - na szczęście, mam nadzieję, że z czasem będą już tylko drukowane, bo naprawdę zazwyczaj ciężko jest rozczytać receptę, a pomylić się nie można.
Stary 2011-09-18, 13:58   #4214
coraal
Przyczajenie

Mhm, dzięki Słyszałam, że niektórzy ucząc się w państwowych szkołach w systemie dziennym, studiują zaocznie. Co o tym myślicie?
Stary 2011-09-18, 16:37   #4215
zollla
Wtajemniczenie

Witam,
wie ktoś może w jakim trybie zaocznym/wieczorowym/dziennym są prowadzone zajęcia w Omedze we Wrocławiu?
Jak wygląda rynek pracy w tym zawodzie we Wrocławiu?
Ile gdzieś tak godzin dziennie są zajęcia w państwowej szkole?

zollla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 17:03   #4216
marudka88
Raczkowanie

hej
ja we wrocławiu jestem na 2roku w szkole na skwierzyńskiej i powiem ci szczerze, ze moja szkola poza państową na stawowej jest najlepsza
u nas jest najwieksza zdawalność więc gorąco polecam.

jeśli chodzi o rynek pracy bez farta i znajomosci cieżko jest znaleźć na początku staż, prace już łatwiej bo jest pełno aptek a częściej chca technikow wiadomo taniej. Jeśli chodzi o zarobki to sam wrocław max 2000tys zł na rękę. Lepiej dojeżdzać do jakiejs wiochy poza wrockiem bo róznice zarobków sa nawet do 1500tys

pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

a zapomniałam dopisac u mnie w szkole zajecia sa na 1 roku czwartek i piątek od 15.40 do ok 21 sob,niedziela 8-15 mniej wiecej. czesne 300zł

na 2 roku zajecia sa w piatek od 15.20 do 21 prawie sob niedz 8-15. i jeden dzien w tyg od pon do czw. jest w 3-4 sem praktyka w aptece szpitalnej hurtowni farm. hasco leku i aptece ogolnodostepnej
marudka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 17:42   #4217
zollla
Wtajemniczenie

Marudka88 dziękuję A jak się nazywa ta szkoła? mają stronę www? Ile mniej więcej Twoi znajomi szukali stażu?
No chciałabym chodzić do państwowej, ale mam za dużo zajęć a nie chcę opuszczać ani tych ani tych... Ten rozkład zajęć bardzo by mi pasował

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

A w lutym jest nabór?

zollla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 18:25   #4218
Lavi92
Zakorzenienie

I jutro kolejny dzień w szkole... Nie chce nastawiać się pesymistycznie ale jakoś nie umiem.
Czytam wątek i widzę że większość miała podobne wątpliwości... ale czy u mnie one minął?
Stary 2011-09-18, 19:54   #4219
moooniaaaa
Zakorzenienie

Jak człowiek pozna leki to łatwiej rozczytać receptę. A druga sprawa,że teraz większość jest drukowanych. Na praktykach może 2-3 razy miałam kłopot z przeczytaniem co lekarz nabazgrał A niektórzy nawet b.ładnie pisza

Od października zaczynam staż w aptece ogólnodostępnej
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-18, 23:13   #4220
Alyssum
Wtajemniczenie

ja z rozczytaniem się to już nie mam problemów ale niektóre są takie "perełki" że masakra jakaś ;/ ale to już b. rzadko, że nie wiem co jest czym
ja mam wrażenie, że nigdy nie zdam tego egzaminu, teraz zaczyna mnie łapać dół totalny...
Stary 2011-09-19, 13:00   #4221
MadlenK
Rozeznanie

Cytat:
I jutro kolejny dzień w szkole... Nie chce nastawiać się pesymistycznie ale jakoś nie umiem.
Czytam wątek i widzę że większość miała podobne wątpliwości... ale czy u mnie one minął?
Lavi92 poszłaś od razu po maturze do studium?
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:07   #4222
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alyssum Pokaż wiadomość
ja z rozczytaniem się to już nie mam problemów ale niektóre są takie "perełki" że masakra jakaś ;/ ale to już b. rzadko, że nie wiem co jest czym
ja mam wrażenie, że nigdy nie zdam tego egzaminu, teraz zaczyna mnie łapać dół totalny...
mam podobne odczucia
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:36   #4223
Alyssum
Wtajemniczenie

[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;29492786]mam podobne odczucia[/QUOTE]

Stary 2011-09-19, 14:36   #4224
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadlenK Pokaż wiadomość
Lavi92 poszłaś od razu po maturze do studium?
Tak, w tym roku pisałam.
Stary 2011-09-19, 16:11   #4225
coraal
Przyczajenie

Ja podobnie zamierzam,z tym, że matura w tym roku żałujesz?czy jesteś zadowolona?
Stary 2011-09-19, 16:36   #4226
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podobnie zamierzam,z tym, że matura w tym roku żałujesz?czy jesteś zadowolona?
Jeśli to pytanie do mnie to mogę stwierdzić, że jak na początek to jestem przerażona ale mam nadzieje, że będzie co raz lepiej a jak nie to zrezygnuje bo nie chce się ośmieszać z chemią Ale dużo zależy z jaką osobą ma się zajęcia...
Stary 2011-09-19, 17:02   #4227
coraal
Przyczajenie

Podobnie jak w liceum zależy jak kto wytłumaczy... Dziękuję za odp. Coraz bardziej jestem przekonana żeby kierować się na technika farmacji, moje marzenie a studiujesz coś jeszcze?
Stary 2011-09-19, 17:37   #4228
MadlenK
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli to pytanie do mnie to mogę stwierdzić, że jak na początek to jestem przerażona ale mam nadzieje, że będzie co raz lepiej a jak nie to zrezygnuje bo nie chce się ośmieszać z chemią Ale dużo zależy z jaką osobą ma się zajęcia...
Przepraszam za ciekawość, ale z góry byłaś nastawiona na takie studium czy miałaś może inne plany?
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:44   #4229
coraal
Przyczajenie

MadlenK ---> miałam zadać to samo pytanie, bo ciągle się waham...
Stary 2011-09-19, 17:46   #4230
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Podobnie jak w liceum zależy jak kto wytłumaczy... Dziękuję za odp. Coraz bardziej jestem przekonana żeby kierować się na technika farmacji, moje marzenie a studiujesz coś jeszcze?
Gdybym umiała chemię to byłabym naprawdę zadowolona i na pewno bym nie zrezygnowała czy cos.

Cytat:
Napisane przez MadlenK Pokaż wiadomość
Przepraszam za ciekawość, ale z góry byłaś nastawiona na takie studium czy miałaś może inne plany?
Tu odpowiem razem : nie, nie była nastwaiona na ten kierunek. To była moja ostateczna ostateczność gdyby coś nie wypaliło ze studiami. No i tak się stało, nie otworzyli mi kierunku i wylądowałam tu. Dlatego nawet nie zostawiłam sobie zeszytów z chemii, nic. Tak samo nic nie powtarzałam... A no i dodatkowo przyszłam na zajęcia dopiero po 1,5 tygodnia wieć mam tez zaległości.
Ale i tak po tym planuje iśc na "mój" kierunek

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
MadlenK ---> miałam zadać to samo pytanie, bo ciągle się waham...
Spróbować nie zaszkodzi Lepiej próbować niż żałować.

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości