|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
Ja co prawda mam tylko rok przerwy z chemii ale mimo to nie potrafię rozwiązać zadania tak o. A tu pani dyktuje zadanie raz dwa, czasem nawet nie zdąże zapisac a ona już rozwiązania chce... To mnie przeraża. Wiadomo, że to moja sprawa i nauczyciel nie będzie mi tłumaczył zadań ale jakoś inaczej sobie to wyobrażałam
![]() ![]()
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie miałam na początku lekko, ale siedziałam naprawdę godzinami i analizowałam te zadania po pare razy aż w końcu się nauczyłam. Pocieszę Cię, później jest trochę łatwiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Akurat te zajęcia są z koleżanką z pracy mojej mamy i mi po prostu głupio. Wiem, że to idiotyczne podejście ale wg mnie pomysli sobie, że jestem po prostu słaba z chemii i po co ja tam w ogóle jestem.
A wiesz to jest tak, że ona rzuca zadanie i mamy robić i wszyscy robią a ja tylko coś próbuje i udaje, że robie. A teraz wymyśliła, że będzie każda na tablicy robiła i wtedy się okaże co kto umie a ja nie umiem nic! Musiałabym sobie to dopiero poprzypominać ![]() A jak już jedno załapałam i chciałam po swojemu sobie policzyć to już coś innego dała.
![]() |
#4204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że jakoś sie uda bo chciałabym skończyć już tę szkołę a potem na studia. A tak? wyleciec po tygodniu?
![]() A jak wyglądają kolokwia z analizy z ćwiczeń? Zadania te co na ćwiczeniach się przerabia? Własnie myślę, że może faktycznie nie będzie źle, jak są u nas dziewczyny, które sa hoho po liceum i niekoniecznie musza chcemie pamiętac a dają sobie rade...
![]() |
#4206 |
BAN stały
|
hej czy farmacja stosowana janickiego jest dobra? warta plecenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Dobra
![]()
![]() |
#4208 |
BAN stały
|
a jakie książki pomogły wam w powtórkach do egzaminu ? jestem na 2 roku i chciałabym się zaopatrzyć w jakś fajną, zrozumiale napisaną pomoc naukową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Ja uczyłam się do egzamu z krówczyńskiego i jachowicz
![]() |
#4211 |
Przyczajenie
|
Cześć, postanowiłam napisać na tym forum, ponieważ w tym roku zdaję maturę. Moim marzeniem jest farmacja, zastanawiam się nad studiami oraz szkołą policealną, z chemii jestem...średnia, dlatego obawiam się, że na studiach sobie nie poradzę. Technik wydał mi się dobrym wyjściem, mam tylko pytanie, które mnie dręczy, może wydać się śmieszne... jak to jest z receptami? Boję się, że nie będę potrafiła ich rozczytać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Raczkowanie
|
Cóż niestety, żeby dostać się na farmację trzeba być z chemii bardzo dobrym, bo bez matury rozszerzonej z chemii nie ma co o tym myśleć. Jak już byś się dostała, to i pewnie dałabyś radę się utrzymać, bo słyszałam, że ze studiów jednak wcale nie tak łatwo wylecieć jak się wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Przyczajenie
|
Mhm, dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
wie ktoś może w jakim trybie zaocznym/wieczorowym/dziennym są prowadzone zajęcia w Omedze we Wrocławiu? Jak wygląda rynek pracy w tym zawodzie we Wrocławiu? Ile gdzieś tak godzin dziennie są zajęcia w państwowej szkole? |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ja we wrocławiu jestem na 2roku w szkole na skwierzyńskiej i powiem ci szczerze, ze moja szkola poza państową na stawowej jest najlepsza ![]() u nas jest najwieksza zdawalność więc gorąco polecam. jeśli chodzi o rynek pracy bez farta i znajomosci cieżko jest znaleźć na początku staż, prace już łatwiej bo jest pełno aptek a częściej chca technikow wiadomo taniej. Jeśli chodzi o zarobki to sam wrocław max 2000tys zł na rękę. Lepiej dojeżdzać do jakiejs wiochy poza wrockiem bo róznice zarobków sa nawet do 1500tys ![]() ![]() pozdrawiam ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- a zapomniałam dopisac u mnie w szkole zajecia sa na 1 roku czwartek i piątek od 15.40 do ok 21 sob,niedziela 8-15 mniej wiecej. czesne 300zł ![]() na 2 roku zajecia sa w piatek od 15.20 do 21 prawie sob niedz 8-15. i jeden dzien w tyg od pon do czw. jest w 3-4 sem praktyka w aptece szpitalnej hurtowni farm. hasco leku i aptece ogolnodostepnej |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Wtajemniczenie
|
Marudka88 dziękuję
![]() No chciałabym chodzić do państwowej, ale mam za dużo zajęć a nie chcę opuszczać ani tych ani tych... Ten rozkład zajęć bardzo by mi pasował ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- A w lutym jest nabór? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
I jutro kolejny dzień w szkole...
![]() Czytam wątek i widzę że większość miała podobne wątpliwości... ale czy u mnie one minął? ![]()
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
Jak człowiek pozna leki to łatwiej rozczytać receptę. A druga sprawa,że teraz większość jest drukowanych. Na praktykach może 2-3 razy miałam kłopot z przeczytaniem co lekarz nabazgrał
![]() ![]() Od października zaczynam staż w aptece ogólnodostępnej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Wtajemniczenie
|
ja z rozczytaniem się to już nie mam problemów ale niektóre są takie "perełki" że masakra jakaś ;/ ale to już b. rzadko, że nie wiem co jest czym
![]() ja mam wrażenie, że nigdy nie zdam tego egzaminu, teraz zaczyna mnie łapać dół totalny... |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Wtajemniczenie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;29492786]mam podobne odczucia
![]() ![]()
#4224 |
Zakorzenienie
|
Tak, w tym roku pisałam.
![]() |
#4225 |
Przyczajenie
|
Ja podobnie zamierzam,z tym, że matura w tym roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Przyczajenie
|
Podobnie jak w liceum
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Przyczajenie
|
MadlenK ---> miałam zadać to samo pytanie, bo ciągle się waham...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale i tak po tym planuje iśc na "mój" kierunek ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Spróbować nie zaszkodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.