2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 16:11   #1381
cziqua
Zadomowienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

ja jakoś nigdy nie musialam pic kawy jak mialam ochote to sie napilam dlatego nie odczuwam tez jakos bardzo braku kawy a nawet wolę się zbożówki napic albo kakao od kawy mnie nie odrzuca ale tez nie ciagnie wiec jesli nie ciagnie nie pije gorzej z kapielami uwielbiam gorace!! a sa niewskazane wiec zrezygnowalam calkiem i biore prysznic bo z ciepłej niestety cieszyc sie nie potrafie bo nie jest dla mnie przyjemna wybieram praktyczny szybki prysznic jesli nie moge rozkoszowac sie wanna pelna goracej wody z mnóstwem piany

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:13   #1382
Zia_
Zadomowienie

Ale zasuwacie dziewczyny! Ale fajnie, jest zycie w watku

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
a masz jakieś przeczucia? Czy w ogóle jest tak że się je zawsze ma? Bo ja jakoś nie potrafię ocenic. Jedyne co to - jak chodzimy po sklepach to zawsze patrzę na ciuszki dla chłopców bo od tych różów dla dziewczynek to mnie mdli
Swoją drogą szkoda że dla dziewczynek nie robią jakiejś bogatszej gamy kolorów
Ja tez nie mam przeczuc ale tez patrze glownie na chlopczykowe ciuszki. Jak bedzie dziewczynka to bede pewnie starala sie kupowac takie uni-sexowe kolory ale czerwony, zielony, zolty, zeby wszystko nie bylo rozowe. Moze byc trudno

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za współczucie
Najgorsze że przez 3,5 m-ca nie było nic złego. jadłam witaminy, chodziłam do pracy, oszczędzałam się... i nagle bum.... krwawienie w połowie 4tego miesiąca. nie spodziewałam się tego nigdy w życiu
Straszne ze tak nagle moze sie cos zle zaczas dziac, i to w takim wysokim tygodniu ciazy. Oszczedzaj sie teraz potrojnie!!!

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
chwale sie
Emigra, sliczne ciuszki Ja jeszcze nic nie kupilam ale moja siostra zakupila juz pierwsza czapeczke, taka z uszkami wlasnie. Poki co widzialam tlyko przez skype ale juz sie rozczulilam

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
zazdroszczę Wam tych schabowych itp. ja mięsa nie mogę bo strasznie po nim cierpie tak mi źle i się odbija fatalnie, że masakra tak samo po wczorajszej jajecznicy zdychałam
Mi sie tez po wszystkim odbija, czasem bekam jak stary dziad! Ale cos czuje ze mi poooowoli przechodza te najgorsze mdlosci i awersje do jedzenia (11tc, a mam je od 6tc). Obym nie zapeszyla wczesnym chwaleniem....

Znow mialam sadzone na maselku na obiad. I pyszna surowke. I loda magnum
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:16   #1383
karolca
Zakorzenienie

zrobiłam porządek na półce ze spodniami.
Jest PUSTO
4 pary zostały

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:18   #1384
rybka13
Zakorzenienie

A do mnie właśnie zadzwoniła midwife, że mam przyjść na USG do przychodni w środę na 12 huuurrrra! A swoja drogą ja już nie nadążam za ta przychodnią, miał przyjść do mnie list z zaproszeniem na badanie do szpitala! ehhh... żeby się nie okazało że w środę znów coś nie wypali...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:20   #1385
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
aaaga - dzieki Bogu ze juz dobrze.

jak mnie dzis Tz zaniespodziankowal pojechal rano do lekarza - i wracajac mial przywiezc Fish&chips na obiadek (srednio to zdrowe - a wlasciwie wcale) ale jakos tak mi sie zachcialo. a on przyjezdza - ja przybieglam do domu na obiad - szykuje ketchup, sztucce itd, otwieram pudelko z jedzeniem...a tam...nie moglam uwierzyc........SCHABOWY jak sie patrzy!!! ziemniaczki z koperkiem i buraczki!!! az zaczelam piszczec) wariatka jakas jestem - to takie przeciez zwykle jedzenie - ale jak mnie ucieszylo to brak slow- jestem przeszczesliwa ze otworzyli polska restauracje w miasteczku obok - bede sie tam stolowachurrraaaa!!!naj blizsza polska restauracja byla jak do tej pory 80km, a teraz mamy tylko 7km!!!mozna zamowic...np. kartacze, albo zrazy i robia, smakowal ten obiadek dzisiejszy domowo. Tz tez sie tak ucieszyl ze stwierdzil ze zrobi im za darmo strone internetowa..aby sie chlopaki tylko utrzymali

wczoraj poszlismy zrobic rundke po sklepach, po obiadku a przed kinem...i w Next sa naprawde swietne ciuszki...ogladam przewaznie dla dziewczynek...sa rozne kolory - nie tylko rozowe - swietne sa...ale ceny tez niczego sobie...raczej nie bede tam ubierac dziecka
tez szukam cieplego swetra rozpinanego. kurtke zimowa kupilam sobie w lecie - byla spora obnizka...kurtka cieplutka...bo wlasciwie narciarska - ale rozmiar 36 - wiec chyba sie w nia nie zmieszcze w zimie

kawe pije jedna dziennie - slabiutka, ale od 4 do 12 tc nie moglam patrzec na kawe - a wczesniej pilam po 2-3 dziennie.

effaclar tez polecam - 5 lat temu stosowalam...swietny byl...i widocznie jest nadal.
OMG MoniaHan , dalabym sie pochlastac i kazde pieniadze zeby miec take-awaya z polskim jedzeniem tu u siebie. Ale wam dobrze!!!

Faktycznie w Nexcie sa sliczne ciuszki, bardzo lubie tam czasem cos kupic moim chrzesniczkom. Ale zeby wlasne dziecie calosciowo zaopatrzyc to chyba troche za drogo...

Link to sklepu:
http://www.nextdirect.com/ie/en/shop...01_02_03_01_03

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2011-09-19 o 16:26
Stary 2011-09-19, 16:29   #1386
MoniaHan
Wtajemniczenie

po obiedzie mialam taki dobry humor ze jak poszlam popracowac do ogrodu wyrywajac ziele to nawet mnie to nie wkurzylo.....a bylam wnerwiona przed obiadem, bo bylo mi zimno, a za chwile goraco....motyka przeciez nie bede napierdzielac w to zielsko ....bo nie wiem czy mi mozna ze wzgledu na dziecko, na kucaka niewygodnie, na stojaco tez srednio, o rany ...a w ogole to mozna pracowac np. przez kilka godzin bedac w ciazy wyrywajac ziele w ogrodku? nie jest to mega ciezkie - bo taczki nie ciagam ze soba, ale chodzi mi o ta pozycje kuckowa, nie zaszkodzi? glupie pytanie....ale pytam

Zia a wiesza za ile jeden obiad w tym take-awayu?...tylko £5 i mozliwosc abonamentu tez jest...ale musialabym jezdzic codziennie do miasta...troche bez sensu....ale 2x minimum w tygodniu bedziemy jesc. a jak pozniej w domu pachnialo polskim obiadem...razem z psem nie moglismy sie nacieszyc tym zapachem

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-09-19 o 16:32
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:30   #1387
Aguśkaa83
Zakorzenienie

A u mnie takie dziwne dzwieki
leja wode do kaloryferkow oj jak cudnie, bedzie cieplusio w domku

i dochodzi mi juz kalafiorek, zaraz pozremy z maselkiem i buleczka tarta
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:37   #1388
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

u mnie też od dzisiaj grzeją a kalafiorek i brokuły to babcia mi dzisiaj przyniosła także też w tym tygodniu będę się zajadac

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-09-19, 16:38   #1389
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:

A Ty Ty... nie kuś...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:43   #1390
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
A do mnie właśnie zadzwoniła midwife, że mam przyjść na USG do przychodni w środę na 12 huuurrrra! A swoja drogą ja już nie nadążam za ta przychodnią, miał przyjść do mnie list z zaproszeniem na badanie do szpitala! ehhh... żeby się nie okazało że w środę znów coś nie wypali...
jej jak fajnie
strasznie się ucieszyłam. czyli może jednak u Ciebie ten system lepiej działa niż u mnie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
OMG MoniaHan , dalabym sie pochlastac i kazde pieniadze zeby miec take-awaya z polskim jedzeniem tu u siebie. Ale wam dobrze!!!

Faktycznie w Nexcie sa sliczne ciuszki, bardzo lubie tam czasem cos kupic moim chrzesniczkom. Ale zeby wlasne dziecie calosciowo zaopatrzyc to chyba troche za drogo...
ja też bym bardzo chciała taką knajpkę och jak bardzo...
ale ja mieszkam na typowej wsi i tu nawet pizzy nie dostarczaja do domu (serio serio!) Mimo że mamy 9 (słownie DZIEWIĘĆ) restauracji na HIgh Street. 4 indyjskie, 2 chińskie, 2 pizzerie + pub z jedzeniem
niby wieś a we wszsytkich knajpkach pełno.

w next świetne ciuchy dla dzieciaków ale już wiem z doświadczenia moich koleżanek że tam się kupuje tylko jak jest wyprzedaż. Wtedy otwierają sklep o 6 rano i kto pierwszy ten lepszy
jest od 40-50% taniej i wtedy się opłaca

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:45   #1391
emigra
Zakorzenienie

a u nas za pol h ma byc wlasciciel mieszkania z interesantami, zeby im pokazac mieszkanie, rano byl z jakims facetem juz i chyba on te mieszkanie dostanie, no ale tego terminu nie odmowil. Jak sobie pojda to chyba walne sobie budyn czekoladowy :Slina: mam ochote na cos slodkiego, ale niekoniecznie czekoladki czy ciasteczka wiec najem sie budyniem
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:47   #1392
Zariah
Rozeznanie

Cytat:

Zia a wiesza za ile jeden obiad w tym take-awayu?...tylko £5 i mozliwosc abonamentu tez jest...ale musialabym jezdzic codziennie do miasta...troche bez sensu....ale 2x minimum w tygodniu bedziemy jesc. a jak pozniej w domu pachnialo polskim obiadem...razem z psem nie moglismy sie nacieszyc tym zapachem
no nie! to już tortura jakaś! jak ja Ci zazdroszczę!
za taką cenę to już na pewno w weekend by nam się obiadu gotowaćnie chciało. Już bym na 100% kupowałaech...

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:47   #1393
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
u mnie też od dzisiaj grzeją a kalafiorek i brokuły to babcia mi dzisiaj przyniosła także też w tym tygodniu będę się zajadac
a wiesz ze jem tego kalafiorka ale mi smierdzi cholernie jak nie wiem co
ale to efekt ciazy bo nigdy tak nie czulam
ciekawa jestem jak Ty odczujesz gotowanie kalafiorka, bo Ty tez z tego co pamietam masz mdlosci i wyczulenie zapachowe
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
A Ty Ty... nie kuś...
SZYMONEK

Stary 2011-09-19, 16:53   #1394
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
a wiesz ze jem tego kalafiorka ale mi smierdzi cholernie jak nie wiem co
ale to efekt ciazy bo nigdy tak nie czulam
ciekawa jestem jak Ty odczujesz gotowanie kalafiorka, bo Ty tez z tego co pamietam masz mdlosci i wyczulenie zapachowe

zobaczymy szczerze jeszcze nie gotowałam w ciąży kalafiora ani brokuł na zapachy jestem przeczulona owszem a szczególnie na te przykre chociaz peerfum męża tez zaczal mi sie wydawac przykry

a teraz mam dylemata bo ktos pisał o mizerii a uwielbiam i chetnie bym wszamala a obiecalam na jutro marchewke z groszkiem do schabowych i tu tez problem bo zachcialo mi sie nagle mielonych ale schabowe tez bym zjadla ahh zagmatwane to najchetniej zjadlabym schabowego i mielonego z ziemniakami z marchewka z groszkiem do tego mizeria i buraczki z chrzanem

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-09-19, 16:55   #1395
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

zanim dowiedziałam się, że jestem w ciązy - zjadłam kalafiora. Był pyszny. Ale tak bolał mnie po nim brzuch... wtedy zaświtało mi w głowie, że chyba jednak się udało.
Od tego czasu mam problemy żołądkowe po kalafiorze

Kończę "porządki" na półkach w szafie. Matko, ile mam ciuchów, które zrobiły się za małe przez lato
a nie przytyłam

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
zobaczymy szczerze jeszcze nie gotowałam w ciąży kalafiora ani brokuł na zapachy jestem przeczulona owszem a szczególnie na te przykre chociaz peerfum męża tez zaczal mi sie wydawac przykry

a teraz mam dylemata bo ktos pisał o mizerii a uwielbiam i chetnie bym wszamala a obiecalam na jutro marchewke z groszkiem do schabowych i tu tez problem bo zachcialo mi sie nagle mielonych ale schabowe tez bym zjadla ahh zagmatwane to najchetniej zjadlabym schabowego i mielonego z ziemniakami z marchewka z groszkiem do tego mizeria i buraczki z chrzanem
Ja dziś robię mizerię

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-19, 17:13   #1396
Madziara 26
Rozeznanie

Śliczne te wasze brzuszki ja juz padam jakos fatalny dzień i glowa boliii :-( ide sie polożyć. Do jutra

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:20   #1397
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
a pijecie kawe?? bo mnie odrzucilo chyba w 8tc i do tej pory nie pije... na sam zapach mam mdlosci ... a kiedys tak lubilam kawke ....
Cześć dziewczynki! W sobotę byliśmy na urodzinkach koleżanki, było bardzo sympatycznie i wesoło. Sądziłam, że do 12 w nocy już wrócimy do domu, a tymczasem, tak nam szybko płynął czas, że wróćiliśmy dopiero w okolicach 3 Trzeba korzystać, bo póżniej na długo zagrzebiemy się w pieluszkach, zwłaszcza, że dziadkowie i rodzina daleko, więc dzidzi nie będzie z kim zostawić. Muszę Was nadrobić, jak tylko znajdę chwilkę czasu, na razie przeleciałm tak z grubsza. No i właśnie o tej kawie chciałam...ja piję codziennie niemal 1 filiżankę słabej kawy z dużą ilością mleczka, ostanio bezkofeinową, bo koleżanka mi doradzała. Ale jak przeczytałam ile w niej chemii, to zamierzam wrócić do normalnej. I ostanio zauważyłam, że czasem wypijam pół filiżanki i odstawiam, a czasem już po 2-3 łykach nie chce mi się pić dalej i zawartośc filiżanki ląduje w zlewie Namiętnie piję za to kefiry, wodę, soki ale od czarnej herbaty nawet z miodem i cytrynką trzymam się z daleka, i to o d początku ciąży Idę robić obiado--kolację, a póżniej będę nadrabiała wizaż
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:33   #1398
Aguśkaa83
Zakorzenienie

cziqua mnie moje ulubione perfumy smierdza wiec wiesz wszystko mozliwe

karolca ale bedziesz laseczka po porodzie.
a odnosnie kalafiora zaczyna mnie bolec brzuch ale to chyba nie tylko jego wina mysle ze to wina mojej glupoty (bo nie ma to jak zjesc najpierw duzo kapusty kiszonej a potem kalafiora) o rany
SZYMONEK

Stary 2011-09-19, 17:40   #1399
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! W sobotę byliśmy na urodzinkach koleżanki, było bardzo sympatycznie i wesoło. Sądziłam, że do 12 w nocy już wrócimy do domu, a tymczasem, tak nam szybko płynął czas, że wróćiliśmy dopiero w okolicach 3 Trzeba korzystać, bo póżniej na długo zagrzebiemy się w pieluszkach, zwłaszcza, że dziadkowie i rodzina daleko, więc dzidzi nie będzie z kim zostawić. Muszę Was nadrobić, jak tylko znajdę chwilkę czasu, na razie przeleciałm tak z grubsza. No i właśnie o tej kawie chciałam...ja piję codziennie niemal 1 filiżankę słabej kawy z dużą ilością mleczka, ostanio bezkofeinową, bo koleżanka mi doradzała. Ale jak przeczytałam ile w niej chemii, to zamierzam wrócić do normalnej. I ostanio zauważyłam, że czasem wypijam pół filiżanki i odstawiam, a czasem już po 2-3 łykach nie chce mi się pić dalej i zawartośc filiżanki ląduje w zlewie Namiętnie piję za to kefiry, wodę, soki ale od czarnej herbaty nawet z miodem i cytrynką trzymam się z daleka, i to o d początku ciąży Idę robić obiado--kolację, a póżniej będę nadrabiała wizaż
ja po tym zauwazylam ze mam odrzut od kawy - zrobilam sobie ale nie mialam zupelnie ochoty jej wypic i pozniej juz nie robilam

mizeria

a co do perfum to mi mezowe nadal pasuja, moje tez ale mam problem z kulkami pod pache bo mi kazda ladnie pachnie w sklepie a na moim ciele ochydnie i nie umiem zniesc tego zapachu w polaczeniu z moim
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:42   #1400
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
po obiedzie mialam taki dobry humor ze jak poszlam popracowac do ogrodu wyrywajac ziele to nawet mnie to nie wkurzylo.....a bylam wnerwiona przed obiadem, bo bylo mi zimno, a za chwile goraco....motyka przeciez nie bede napierdzielac w to zielsko ....bo nie wiem czy mi mozna ze wzgledu na dziecko, na kucaka niewygodnie, na stojaco tez srednio, o rany ...a w ogole to mozna pracowac np. przez kilka godzin bedac w ciazy wyrywajac ziele w ogrodku? nie jest to mega ciezkie - bo taczki nie ciagam ze soba, ale chodzi mi o ta pozycje kuckowa, nie zaszkodzi? glupie pytanie....ale pytam

Monia lamiesz me biedne serce
Stary 2011-09-19, 18:32   #1401
Marijuana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny ile można pisać
no właśnie...:roll eyes:

Opuściłam weekend na wizazu , i się chyba nie odrobię z czytaniem No i jeszcze z tego co tu widze , to znowu kusicie jakimiś pysznościami

Aguśka - jak mnie "tyle czasu nie było i tyle zaległości na forum" to mam nadzieję , że Twoje szczęście już całkiem zdrowe !

MoniaHan w Angli lekarze sa beznadziejni... Moja koleżanka musiała lecieć do Polski z wysypką , bo nie umieli sobie poradzić , a gdy lekarz badał jej oczy to NIEZAUWAŻYŁ okropnego "zimna" na powiece...sama musiała się upomnieć , a ten i tak nie chciał uwierzyć w to , że ona cos tam niby ma

Ehh...w środe lecę do Angli , tak mi się nie chce....

Piszcie co jecie , może znów złapie jakąś inspiracje
Stary 2011-09-19, 18:40   #1402
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
a pijecie kawe?? bo mnie odrzucilo chyba w 8tc i do tej pory nie pije... na sam zapach mam mdlosci ... a kiedys tak lubilam kawke ....
Od początku września piję codziennie rano słabiutką rozpuszczalną (z jednej łyżeczki) z miodkiem. Z lekka pomaga mi utrzymać otwarte powieki, ale głównym jej zadaniem jest pognanie mnie na klopek że tak ładnie powiem
Bez tej kawy musiałabym czekać pewnie z godzinę aż jelita się namyślą i prawdopodobnie przyparłoby mnie w drodze do pracy. W pierwszych tygodniach ciąży też odpychało mnie od kawy. Teraz już mi to przeszło, ale staram się nie pijać bez konkretnego powodu
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:41   #1403
monika_krk
Raczkowanie

DolinaNocy, MoniaHan czy ten Effaclar można stosować w ciąży?? To nie jest na receptę?
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:47   #1404
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marijuana Pokaż wiadomość
Aguśka - jak mnie "tyle czasu nie było i tyle zaległości na forum" to mam nadzieję , że Twoje szczęście już całkiem zdrowe !

Piszcie co jecie , może znów złapie jakąś inspiracje
jeszcze nie calkiem zdrowe ale jest duzo lepiej
ja moze nie bede pisac o swoich zachciankach bo to co ja jem i co lacze to szczyt glupoty
SZYMONEK

Stary 2011-09-19, 18:48   #1405
alamig
Zakorzenienie

Ja dziś miałam na obiad kotlety mielone w sosie śmietanowo - kurkowym z makaronem. Wyszło mi na prawdę pyszne, ale po nawdychaniu się aromatów przy gotowaniu ledwo odrobinę w siebie wcisnęłam
Stary 2011-09-19, 18:50   #1406
karolca
Zakorzenienie

u mnie były kotlety z piersi z kurczaka, mizeria, ziemniaki.
Na ziemniaki usmazylam sobie jeszcze cebulkę.

W piątek zrobię dorsza, będę polowała na świeżego (jutro chyba odwiedzę rybny i poproszę aby miła pani odłożyła mi jeden filet)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-19, 18:54   #1407
Marijuana
Raczkowanie

alamig , ale to taki sos ze słoika , czy domowy ?

właśnie zastanawiam się czy coś nie zjeść , wszystko byle odciągnąć uwagę od pakowania walizki...
Stary 2011-09-19, 18:56   #1408
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marijuana Pokaż wiadomość
alamig , ale to taki sos ze słoika , czy domowy ?

właśnie zastanawiam się czy coś nie zjeść , wszystko byle odciągnąć uwagę od pakowania walizki...
Domowy, własnoręcznie zrobiony
Stary 2011-09-19, 19:00   #1409
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

troche mam do nadgonienia ; ale troche sie dzis mi porobilo u gina bylam -no i szlag mnie trafił jakas infekcja sie przyplątala, przepisal mi NYSTaTYNE I CLOTRIMAZOL to pierwsze raz dziennie na noc, to drugie w masci tylko w pochwie ,zeby nie samrowac dalej ze tak powiem.(dwa razy dziennie) 28 wrzesni do kontroli wczesniej sobie zrobie badnia krwi . powiedzial gin ze lepiej ze nie czekalam na dalszy rozwój bo by sie moglo skonczyc mega silnymi antybiotykami !!!!!!!!! ufff ze poszlam no i kazal mi odstawic plyny do higieny i kupic zwykle mydlo dla dzieci bo jest njlepsze do higieny imtymnej !!!!!

boje sie ze nysttyna moze dziecku zaszkodzic -aczkolwiek czytlam ze jest dopuszczana ahhhhhh

a i jeszcze jedno -mm zgage ; musze poszukc czy cos moge jesc jakis lek

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:06   #1410
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość

a i jeszcze jedno -mm zgage ; musze poszukc czy cos moge jesc jakis lek
Na zgagę dobre jest mleko, ponieważ neutralizuje kwasy żołądkowe. Nie zawsze pomaga, ale warto spróbować

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości