|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
ja jakoś nigdy nie musialam pic kawy jak mialam ochote to sie napilam dlatego nie odczuwam tez jakos bardzo braku kawy
a nawet wolę się zbożówki napic albo kakao od kawy mnie nie odrzuca ale tez nie ciagnie wiec jesli nie ciagnie nie pije gorzej z kapielami uwielbiam gorace!! a sa niewskazane wiec zrezygnowalam calkiem i biore prysznic bo z ciepłej niestety cieszyc sie nie potrafie bo nie jest dla mnie przyjemna wybieram praktyczny szybki prysznic jesli nie moge rozkoszowac sie wanna pelna goracej wody z mnóstwem piany
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1382 | |||
|
Zadomowienie
|
Ale zasuwacie dziewczyny! Ale fajnie, jest zycie w watku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Emigra, sliczne ciuszki Ja jeszcze nic nie kupilam ale moja siostra zakupila juz pierwsza czapeczke, taka z uszkami wlasnie. Poki co widzialam tlyko przez skype ale juz sie rozczulilam ![]() Cytat:
Znow mialam sadzone na maselku na obiad. I pyszna surowke. I loda magnum
|
|||
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam porządek na półce ze spodniami.
Jest PUSTO 4 pary zostały
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
A do mnie właśnie zadzwoniła midwife, że mam przyjść na USG do przychodni w środę na 12
huuurrrra! A swoja drogą ja już nie nadążam za ta przychodnią, miał przyjść do mnie list z zaproszeniem na badanie do szpitala! ehhh... żeby się nie okazało że w środę znów coś nie wypali...
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie w Nexcie sa sliczne ciuszki, bardzo lubie tam czasem cos kupic moim chrzesniczkom. Ale zeby wlasne dziecie calosciowo zaopatrzyc to chyba troche za drogo... Link to sklepu: http://www.nextdirect.com/ie/en/shop...01_02_03_01_03 Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-09-19 o 16:26 |
|
|
|
|
#1386 |
|
Wtajemniczenie
|
po obiedzie mialam taki dobry humor ze jak poszlam popracowac do ogrodu wyrywajac ziele to nawet mnie to nie wkurzylo.....a bylam wnerwiona przed obiadem, bo bylo mi zimno, a za chwile goraco....motyka przeciez nie bede napierdzielac w to zielsko ....bo nie wiem czy mi mozna ze wzgledu na dziecko, na kucaka niewygodnie, na stojaco tez srednio, o rany ...a w ogole to mozna pracowac np. przez kilka godzin bedac w ciazy wyrywajac ziele w ogrodku? nie jest to mega ciezkie - bo taczki nie ciagam ze soba, ale chodzi mi o ta pozycje kuckowa, nie zaszkodzi? glupie pytanie....ale pytam
![]() Zia a wiesza za ile jeden obiad w tym take-awayu?...tylko £5 i mozliwosc abonamentu tez jest...ale musialabym jezdzic codziennie do miasta...troche bez sensu....ale 2x minimum w tygodniu bedziemy jesc. a jak pozniej w domu pachnialo polskim obiadem...razem z psem nie moglismy sie nacieszyc tym zapachem
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-09-19 o 16:32 |
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie takie dziwne dzwieki
![]() leja wode do kaloryferkow oj jak cudnie, bedzie cieplusio w domku ![]() i dochodzi mi juz kalafiorek, zaraz pozremy z maselkiem i buleczka tarta
|
#1388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie też od dzisiaj grzeją a kalafiorek i brokuły to babcia mi dzisiaj przyniosła także też w tym tygodniu będę się zajadac
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
strasznie się ucieszyłam. czyli może jednak u Ciebie ten system lepiej działa niż u mnie ![]() Cytat:
ale ja mieszkam na typowej wsi i tu nawet pizzy nie dostarczaja do domu (serio serio!) Mimo że mamy 9 (słownie DZIEWIĘĆ) restauracji na HIgh Street. 4 indyjskie, 2 chińskie, 2 pizzerie + pub z jedzeniem niby wieś a we wszsytkich knajpkach pełno. w next świetne ciuchy dla dzieciaków ale już wiem z doświadczenia moich koleżanek że tam się kupuje tylko jak jest wyprzedaż. Wtedy otwierają sklep o 6 rano i kto pierwszy ten lepszy ![]() jest od 40-50% taniej i wtedy się opłaca |
||
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas za pol h ma byc wlasciciel mieszkania z interesantami, zeby im pokazac mieszkanie, rano byl z jakims facetem juz i chyba on te mieszkanie dostanie, no ale tego terminu nie odmowil. Jak sobie pojda to chyba walne sobie budyn czekoladowy :Slina: mam ochote na cos slodkiego, ale niekoniecznie czekoladki czy ciasteczka wiec najem sie budyniem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za taką cenę to już na pewno w weekend by nam się obiadu gotowaćnie chciało. Już bym na 100% kupowałaech... |
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to efekt ciazy bo nigdy tak nie czulam ![]() ciekawa jestem jak Ty odczujesz gotowanie kalafiorka, bo Ty tez z tego co pamietam masz mdlosci i wyczulenie zapachowe
|
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy szczerze jeszcze nie gotowałam w ciąży kalafiora ani brokuł na zapachy jestem przeczulona owszem a szczególnie na te przykre chociaz peerfum męża tez zaczal mi sie wydawac przykry a teraz mam dylemata bo ktos pisał o mizerii a uwielbiam i chetnie bym wszamala ![]() a obiecalam na jutro marchewke z groszkiem do schabowych i tu tez problem bo zachcialo mi sie nagle mielonych ale schabowe tez bym zjadla ahh zagmatwane to najchetniej zjadlabym schabowego i mielonego z ziemniakami z marchewka z groszkiem do tego mizeria i buraczki z chrzanem
|
|
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tego czasu mam problemy żołądkowe po kalafiorze Kończę "porządki" na półkach w szafie. Matko, ile mam ciuchów, które zrobiły się za małe przez lato ![]() a nie przytyłam ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
|
#1396 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne te wasze brzuszki
ja juz padam jakos fatalny dzień i glowa boliii :-( ide sie polożyć. Do jutra
|
#1397 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Trzeba korzystać, bo póżniej na długo zagrzebiemy się w pieluszkach, zwłaszcza, że dziadkowie i rodzina daleko, więc dzidzi nie będzie z kim zostawić. Muszę Was nadrobić, jak tylko znajdę chwilkę czasu, na razie przeleciałm tak z grubsza. No i właśnie o tej kawie chciałam...ja piję codziennie niemal 1 filiżankę słabej kawy z dużą ilością mleczka, ostanio bezkofeinową, bo koleżanka mi doradzała. Ale jak przeczytałam ile w niej chemii, to zamierzam wrócić do normalnej. I ostanio zauważyłam, że czasem wypijam pół filiżanki i odstawiam, a czasem już po 2-3 łykach nie chce mi się pić dalej i zawartośc filiżanki ląduje w zlewie Namiętnie piję za to kefiry, wodę, soki ale od czarnej herbaty nawet z miodem i cytrynką trzymam się z daleka, i to o d początku ciąży Idę robić obiado--kolację, a póżniej będę nadrabiała wizaż
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
cziqua mnie moje ulubione perfumy smierdza wiec wiesz wszystko mozliwe
![]() karolca ale bedziesz laseczka po porodzie. ![]() a odnosnie kalafiora zaczyna mnie bolec brzuch ale to chyba nie tylko jego wina mysle ze to wina mojej glupoty (bo nie ma to jak zjesc najpierw duzo kapusty kiszonej a potem kalafiora) o rany
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mizeria a co do perfum to mi mezowe nadal pasuja, moje tez ale mam problem z kulkami pod pache bo mi kazda ladnie pachnie w sklepie a na moim ciele ochydnie i nie umiem zniesc tego zapachu w polaczeniu z moim
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie...
:roll eyes:![]() Opuściłam weekend na wizazu , i się chyba nie odrobię z czytaniem No i jeszcze z tego co tu widze , to znowu kusicie jakimiś pysznościami Aguśka - jak mnie "tyle czasu nie było i tyle zaległości na forum" to mam nadzieję , że Twoje szczęście już całkiem zdrowe !MoniaHan w Angli lekarze sa beznadziejni... Moja koleżanka musiała lecieć do Polski z wysypką , bo nie umieli sobie poradzić , a gdy lekarz badał jej oczy to NIEZAUWAŻYŁ okropnego "zimna" na powiece...sama musiała się upomnieć , a ten i tak nie chciał uwierzyć w to , że ona cos tam niby ma Ehh...w środe lecę do Angli , tak mi się nie chce.... Piszcie co jecie , może znów złapie jakąś inspiracje
|
#1402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bez tej kawy musiałabym czekać pewnie z godzinę aż jelita się namyślą i prawdopodobnie przyparłoby mnie w drodze do pracy. W pierwszych tygodniach ciąży też odpychało mnie od kawy. Teraz już mi to przeszło, ale staram się nie pijać bez konkretnego powodu
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Raczkowanie
|
DolinaNocy, MoniaHan czy ten Effaclar można stosować w ciąży?? To nie jest na receptę?
|
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja moze nie bede pisac o swoich zachciankach bo to co ja jem i co lacze to szczyt glupoty
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam na obiad kotlety mielone w sosie śmietanowo - kurkowym z makaronem. Wyszło mi na prawdę pyszne, ale po nawdychaniu się aromatów przy gotowaniu ledwo odrobinę w siebie wcisnęłam
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie były kotlety z piersi z kurczaka, mizeria, ziemniaki.
Na ziemniaki usmazylam sobie jeszcze cebulkę. W piątek zrobię dorsza, będę polowała na świeżego (jutro chyba odwiedzę rybny i poproszę aby miła pani odłożyła mi jeden filet)
|
#1407 |
|
Raczkowanie
|
alamig , ale to taki sos ze słoika , czy domowy
? właśnie zastanawiam się czy coś nie zjeść , wszystko byle odciągnąć uwagę od pakowania walizki...
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
troche mam do nadgonienia ; ale troche sie dzis mi porobilo u gina bylam -no i szlag mnie trafił jakas infekcja sie przyplątala, przepisal mi NYSTaTYNE I CLOTRIMAZOL to pierwsze raz dziennie na noc, to drugie w masci tylko w pochwie ,zeby nie samrowac dalej ze tak powiem.(dwa razy dziennie) 28 wrzesni do kontroli wczesniej sobie zrobie badnia krwi . powiedzial gin ze lepiej ze nie czekalam na dalszy rozwój bo by sie moglo skonczyc mega silnymi antybiotykami !!!!!!!!! ufff ze poszlam no i kazal mi odstawic plyny do higieny i kupic zwykle mydlo dla dzieci bo jest njlepsze do higieny imtymnej !!!!!
boje sie ze nysttyna moze dziecku zaszkodzic -aczkolwiek czytlam ze jest dopuszczana ahhhhhh a i jeszcze jedno -mm zgage ; musze poszukc czy cos moge jesc jakis lek
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

a nawet wolę się zbożówki napic albo kakao
gorzej z kapielami uwielbiam gorace!! a sa niewskazane wiec zrezygnowalam calkiem i biore prysznic bo z ciepłej niestety cieszyc sie nie potrafie bo nie jest dla mnie przyjemna

bo od tych różów dla dziewczynek to mnie mdli

a kalafiorek i brokuły to babcia mi dzisiaj przyniosła także też w tym tygodniu będę się zajadac
nie kuś...
+ pub z jedzeniem