Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 19:02   #1771
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a Twój TŻ pamięta którą miesięcznice czy już straciliście rachubę ??
'
53 ale przyznam sie ,ze dopiero teraz policzylam hehe ale 19 zawsze sobie swietujemy po swojemu
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:03   #1772
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ojj tak, reklamy rozum i serce wymiatają

A my dzisiaj byliśmy u księdza Ślub na godzinę 15

Śmiesznie było z kwestią zapowiedzi, bo ogólnie pochodzimy z jednej parafii, ale TŻ już się przemeldował do naszego mieszkanka, a ja jeszcze. Ksiądz się zapytał czy planujemy zamieszkać razem przed ślubem (a my się wstydziliśmy powiedzieć, że już od roku mieszkamy ) no i powiedzieliśmy, że tak... ksiądz się ośmiał i po prostu powiedział, żebym się narazie nie meldowała, bo inaczej on nie będzie mógł ogłosić z ambony, że się przygotowujemy do ślubu i podać jednego adresu ale już tak z miesiąc wcześniej mogę, grunt, żeby na dowodzie był stary adres
ślubujemy o tej samej godzince
co do księdza, to tylko mogę pozazdrościć, że ma takie podejście
Stary 2011-09-19, 19:04   #1773
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Dziewczyny a macie może jakieś pomysły co dać gościom w prezencie??
czy raczej tego nie praktykujecie??

Ja myślałam o czekoladkach z naszym zdjęciem albo cos podobnego...
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:05   #1774
__Paulinka__
Zakorzenienie

wlasnie sobie patrzalam na zestawienie sukien PM 2012 wszystkie oczywiscie piekne, ale mam swoje top 3
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:05   #1775
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
widac, ze ksiądz na luzaku podchodzi do par mieszkających razem przed slubem super
Ksiądz bardzo fajny Powiedział nam, że w końcu wszyscy jesteśmy dorośli no ale że Kościół kieruje się swoimi zasadami, które pewnie szybko się nie zmienią i dlatego nie może nam ogłosić zapowiedzi przy jednym adresie

Ale ogólnie bardzo fajnie było Gdy powiedzieliśmy, że my w sprawie ślubu to się zapytał czy jesteśmy pełnoletni a potem czy się kochamy no to my, że tak A ksiądz: "no to jeśli tak to możemy dalej rozmawiać"
Stary 2011-09-19, 19:06   #1776
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
o tu mam lepsze zdjęcie tego kamienia
Ładny , dziękuję za podpowiedź

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:07   #1777
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
'
53 ale przyznam sie ,ze dopiero teraz policzylam hehe ale 19 zawsze sobie swietujemy po swojemu

u to u nas 63 ale mnie TŻ miesiąc temu zagiął bo nie pamiętałam ile a on tak a zawsze było na odwrót

my dziś przez tą moja sukienkę i kilka innych spraw nie poświętowaliśmy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:10   #1778
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
wlasnie sobie patrzalam na zestawienie sukien PM 2012 wszystkie oczywiscie piekne, ale mam swoje top 3
Za Twoim przykładem też zerknęłam na wszystkie suknie i wybrałam top4 [oprócz mojej of course ]
Wszystkie są piękne, ale te 4 wyjątkowo i w moim guście

Stary 2011-09-19, 19:12   #1779
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość

my nie będzie niczego dawać
jedyne co będziemy rozdawać, to niektórym gościom małe paczuszki ciasta na koniec wesela
Stary 2011-09-19, 19:13   #1780
malwus20
Wtajemniczenie

Wróciłam po prawie 4 dniach nieobecności

Byłam na weselu i nocowałam u Tz gdzie było mase ludzi w domu, brat był swiadkiem i wszystko trzeba było robić z uwzględnieniem jego bo on potrzebuje tego a tamtego i nawet nie było kiedy pisac na wizażu

Relacje i jakies zdjecia wrzucę za godzinke bo teraz biegnę pod prysznic
Stary 2011-09-19, 19:14   #1781
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

my tylko damy ciasto najbliższej rodzinie bo u mnie prezentów dla gości się nie praktykuje

Stary 2011-09-19, 19:18   #1782
kilianna
Zakorzenienie

Co do kuponów lotka i dawaniu ich zamiast kwiatów, na tym weselu, na którym byłam w tę sobotę, widziałam coś takiego jak w załączniku. Bukiet z kuponów. Fantastyczne, prawda? mi się bardzo podobało

u mne jeśli zostanie ciasto, to dam ciasto chętnym (na poprawinach, bo na weselu wątpie bym miała czas), prezentów u nas się nie praktykuje. W ogóle na tym "moim" weselu sobotnim para młoda bardzo fajnie się zachowywała. Praktycznie przy stole nie siedzili, non stop wśród gości, zagadywali, zapraszali do tańca, każdemu poświęcili dużo uwagi. Słyszałam zachwycone komentarze gości, którzy chwalili, że państwo młodzi bardzo dbają o dobre samopoczucie zaproszonych, wyciągają na parkiet, Też bym tak chciała robić, więc sądze,ze w czasie wesela nie będę miala czasu na pakowanie ciast i innych, ale poprawiny, czemu nie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (35,2 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2011-09-19 o 19:21
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:19   #1783
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Co do kuponów lotka i dawaniu ich zamiast kwiatów, na tym weselu, na którym byłam w tę sobotę, widziałam coś takiego jak w załączniku. Bukiet z kuponów. Fantastyczne, prawda? mi się bardzo podobało

super to wygląda

Stary 2011-09-19, 19:19   #1784
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Świetny pomysł

Stary 2011-09-19, 19:20   #1785
MARGIDA
Wtajemniczenie

U nas będą tylko migdałki, ale:
1. mamy malutko gości, więc wydatek niekłopotliwy
2. nikt tego w rodzinie nie praktykował, więc to będzie "nowinka"
3. na odwrocie winietki napiszem, że nie odpowiadamy za szkody w uzębieniu
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:20   #1786
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
świetny pomysł
Stary 2011-09-19, 19:22   #1787
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Hehe, no wiesz, na specjalne zamówienie...
uff kamień z serca

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:32   #1788
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeglądałam dzisiaj trochę inspiracji kolczykowych i stwierdziłam, że kolczyki zrobię sama Kiedyś, a właściwie cały czas coś tam sobie dłubię. Dawno temu dłubanie było na większą skalę, a teraz to robię tylko dla siebie i mamy Naszło mnie na takie jak w załączniku (pierwsze). Co myślicie ? Zastanawiam się tez nad zawieszką, czy nie dać takiej jak w drugim załączniku Zastanawiam się tylko nad kolorem kryształów Wziąć zwykłe przeźroczyste, przydymione albo jakieś odbijające kolor. Ale nie mogę się zdecydować.
drugie śliczne jak masz zdolności i chęci to jak najbardziej możesz sama spróbować zrobić biżuterię

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:

My będziemy rozdawać każdej parze paczkę ciasta i flaszkę wódki.
kilianna paczki z ciastem się zamawia gotowe i nie ma mowy żeby ktoś je w środku wesela kroił
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:34   #1789
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas będą to magnesy na lodówkę z personalnym podziękowaniem i jakimś fajnym widoczkiem - takie uniwersalne, a nie typowo ślubne.

Ciasto-gościńce też będziemy dawać na koniec wesela/poprawin - w zależności od tego jak kto zostanie, ale już wcześniej będziemy mieć zamówione ciasto do gościńców i poproszę obsługę, żeby wcześniej przygotowała odpowiednią ilość pudełek z ciastem.

Zmykam na lady styling, już nie mogę się doczekać aż trochę rozruszam moje kości przy latynoskich rytmach
Stary 2011-09-19, 19:36   #1790
M_ilkaa
Rozeznanie

Cytat:

u mne jeśli zostanie ciasto, to dam ciasto chętnym (na poprawinach, bo na weselu wątpie bym miała czas), prezentów u nas się nie praktykuje. W ogóle na tym "moim" weselu sobotnim para młoda bardzo fajnie się zachowywała. Praktycznie przy stole nie siedzili, non stop wśród gości, zagadywali, zapraszali do tańca, każdemu poświęcili dużo uwagi. Słyszałam zachwycone komentarze gości, którzy chwalili, że państwo młodzi bardzo dbają o dobre samopoczucie zaproszonych, wyciągają na parkiet, Też bym tak chciała robić, więc sądze,ze w czasie wesela nie będę miala czasu na pakowanie ciast i innych, ale poprawiny, czemu nie.
super bukiet !!!
Stary 2011-09-19, 19:47   #1791
Chatka
Wtajemniczenie

Dzięki Dziewczynki za gratulacje Oczywiście cieszę się jak głupia, że już mam to napisane, nawet mi TŻ wydrukował wersję dla mnie od razu i sobie dziś oprawiłam i normalnie mam w domu swoją oprawioną już magisterkę Ale na to jeszcze za wcześnie, gratulować będziecie jak już będę mgr Chatką
Dziś Pan z biblioteki się przyznał, że chociaż tak dobrze mnie zna i lubi (bardzo mnie dobrze zna, bo kilka razy już dawałam bibliotece książki no i ogólnie często Go molestowałam o pomoc), to nie może jakoś zapamiętać mojego nazwiska No więc Mu powiedziałam, że grunt, że twarz pamięta, bo nazwisko i tak już niedługo będzie inne, to tak się tam ucieszyli i zaraz zaczęli o wszystko wypytywać No i trochę se pogadałam o ślubach, domach, dzieciach itd

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
gratulacje to teraz chyba sobie trochę odpoczniesz, co??
Tak jest teraz zamierzam do obrony leżeć tyłkiem do góry i wypoczywać, a przerywać ten słodki stan tylko miłymi spotkaniami, takimi jak jutrzejszy wypad na salony

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
przed chwilą TŻ mi napisał, że dostał maila od młodej pary, która dziękowała nam za przybycie i uczestnictwo w ich święcie. Normalnie jestem pod wrażeniem i mogę napisać, że było to jedno z najlepszych (nawet można rzec, że najlepsze) wesel na jakim byliśmy.
My też na pewno będziemy dziękować jeszcze Gościom po weselu Będziemy mieć na pewno bazę maili, bo w ramach Save the date wyślemy stronkę ślubną, więc akurat nie będę to żaden problem wysłać parę słów z podziękowaniem za przybycie i dobrą (mam nadzieję) zabawę.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
i cieszę się niezmiernie, że pozostaje Ci czekanie na obronę
Ale fajnie macie, że bibliotekarze mogą podpytać promotora o książki. U nas w końcu stanęło na tym, że kupiłam pani prof. porządny album o Polsce. Fakt- kosztował 90 zł, ale dostałam 15% zniżki w księgarni, dodatkowo było nas do książki 6, więc koszta nie były wygórowane. Oprócz tego każdemu z komisji daliśmy kwiatki i bombonierkę
A wizję pierwszego tańca kreuje TŻ i powiem szczerze, że bardzo mnie to cieszy, oczywiście do momentu jak ta wizja mieści się w ramach mojego gustu taneczno-muzycznego. W końcu zaczął sam wychodzić z inicjatywą organizowania Naszego Dnia, oby ta tendencja utrzymywała się do samego ślubu, a nawet dłużej.
Eh, no ja mam bibliotekarzy jak samo złoto, to jest normalnie kwiat naszego Instytutu Powiedzieli, że mam przyjść za parę dni, a Oni rozpytają kogo się da o upodobania mojego Promotora My się będziemy składać we 3 i w sumie więcej jak 20zł nie chciałabym na to wydać, ale dziś np. znalazłam coś takiego... Fajne czy nie bardzo, jak myślicie? Dla kogoś, kto uwielbia książki, filmy i obce kraje: http://www.nokaut.pl/gadzety/sejf-ka...safe-book.html
Kwiaty i słodycze u niego odpadają, bo się zawsze zarzeka, że nie chce nic takiego dostawać.

Co do pierwszego tańca, to super, że się TŻ tak angażuje, widać, że chce, żeby Wam to super i swobodnie wyszło

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Jak rozmawiałam z Moim nt. nauki pierwszego tańca - że zaczniemy np. w kwietniu się uczyć, to on stwierdził, że lepiej wcześniej nawet. W ogóle to chcemy najpierw sami ogarnąć układ, a potem pójdziemy na doszlifowanie detali na 2-3 prywatne lekcje do naszych instruktorów.
Hehe, nasze Chłopy mają tak samo - wolą zacząć ćwiczyć wcześniej, żeby jak najswobodniej się czuć w tym układzie Ja zresztą się z tym zgadzam, bo jak zaczniemy sobie w głowie układać ten układ już teraz, robić pierwsze próby, to z czasem wykreuje się nam taniec-ideał a jakbyśmy się wzięli na ostatnią chwilę (jak większość par zresztą robi), to by było sztywno i tylko byśmy się niepotrzebnie stresowali. A tak to pewnie będziemy ten układ znać w nocy o północy

Cytat:
Przeglądałam dzisiaj trochę inspiracji kolczykowych i stwierdziłam, że kolczyki zrobię sama Kiedyś, a właściwie cały czas coś tam sobie dłubię. Dawno temu dłubanie było na większą skalę, a teraz to robię tylko dla siebie i mamy Naszło mnie na takie jak w załączniku (pierwsze). Co myślicie ? Zastanawiam się tez nad zawieszką, czy nie dać takiej jak w drugim załączniku Zastanawiam się tylko nad kolorem kryształów Wziąć zwykłe przeźroczyste, przydymione albo jakieś odbijające kolor. Ale nie mogę się zdecydować.
Bardzo ładne te pierwsze A kamienie... może z jakimś malinowym blaskiem?

Cytat:
A my dzisiaj byliśmy u księdza Ślub na godzinę 15

Śmiesznie było z kwestią zapowiedzi, bo ogólnie pochodzimy z jednej parafii, ale TŻ już się przemeldował do naszego mieszkanka, a ja jeszcze. Ksiądz się zapytał czy planujemy zamieszkać razem przed ślubem (a my się wstydziliśmy powiedzieć, że już od roku mieszkamy ) no i powiedzieliśmy, że tak... ksiądz się ośmiał i po prostu powiedział, żebym się narazie nie meldowała, bo inaczej on nie będzie mógł ogłosić z ambony, że się przygotowujemy do ślubu i podać jednego adresu ale już tak z miesiąc wcześniej mogę, grunt, żeby na dowodzie był stary adres
Super Fajnie, że załatwiliście i że na takiego fajnego księdza trafiliście

Cytat:
My już też nie liczymy, która to, ale 26 też zawsze traktujemy bardziej wyjątkowo I tak pewnie będzie zawsze, chociaż po ślubie dojdzie do tego jeszcze 28

Cytat:
Naszym ostatnim i może już finalnym, pomysłem są własnoręcznie zrobione zakładki do książek, które pełnić będą jednocześnie formę winietek

Aaaaaaaaale jestem zmęczona... coś czuję, że chyba zaraz padnę do spania... a jutro na salony A wieczorem uderzam z Dziewczynami z roku do klubu - chyba pierwszy raz od jakiegoś półtora roku, jak nie więcej

kilianna, super ten bukiet Takie "kwiatki" możemy dostawać

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-09-19 o 19:49
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:49   #1792
kindziulindzia
Zakorzenienie

a ja szykuję na jutro listę salonów
ile trzeba liczyć minut na jeden salon ?
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:50   #1793
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Ksiądz bardzo fajny Powiedział nam, że w końcu wszyscy jesteśmy dorośli no ale że Kościół kieruje się swoimi zasadami, które pewnie szybko się nie zmienią i dlatego nie może nam ogłosić zapowiedzi przy jednym adresie

Ale ogólnie bardzo fajnie było Gdy powiedzieliśmy, że my w sprawie ślubu to się zapytał czy jesteśmy pełnoletni a potem czy się kochamy no to my, że tak A ksiądz: "no to jeśli tak to możemy dalej rozmawiać"
Super ksiądz. Oby więcej takich Aż się chce z takim rozmawiać. Bez stresu na luzie. Tak powinno być
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
my nie będzie niczego dawać
jedyne co będziemy rozdawać, to niektórym gościom małe paczuszki ciasta na koniec wesela
My też tylko ciasto, ewentualnie jak nam się jakaś wódka ostanie, to też może, ale raczej nie będziemy jej kupować w nadmiarze, więc pewnie zostaniemy przy cieście
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Wróciłam po prawie 4 dniach nieobecności

Byłam na weselu i nocowałam u Tz gdzie było mase ludzi w domu, brat był swiadkiem i wszystko trzeba było robić z uwzględnieniem jego bo on potrzebuje tego a tamtego i nawet nie było kiedy pisac na wizażu

Relacje i jakies zdjecia wrzucę za godzinke bo teraz biegnę pod prysznic
Czekamy, czekamy
Cytat:
Bukiet lotto superowy.
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
U nas będą tylko migdałki, ale:
1. mamy malutko gości, więc wydatek niekłopotliwy
2. nikt tego w rodzinie nie praktykował, więc to będzie "nowinka"
3. na odwrocie winietki napiszem, że nie odpowiadamy za szkody w uzębieniu
konieczna uwaga, bo a nóż Was ktoś będzie chciał rachunkiem za nowe plomby obarczyć
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:53   #1794
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

konieczna uwaga, bo a nóż Was ktoś będzie chciał rachunkiem za nowe plomby obarczyć
ja czytałam na którymś wątku wizażowym, że goście narzekali na twarde migdały
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:54   #1795
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
My będziemy rozdawać każdej parze paczkę ciasta i flaszkę wódki.
kilianna paczki z ciastem się zamawia gotowe i nie ma mowy żeby ktoś je w środku wesela kroił
a to nie wiem, bo na tych weselach, co ja bywam, daje się ciasto, które zostało z wesela. Zazwyczaj pakuje się je w eleganckie kartoniki z kokardkami. W moich regionach nie zamawia się nic specjalnie dla gości. PO prostu nigdy się z tym nie spotkałam, jak coś to to ciasto, o którym mówię. Niektorzy pakują też jedzenie na życzene gości.
Stary 2011-09-19, 19:56   #1796
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie wiem, bo na tych weselach, co ja bywam, daje się ciasto, które zostało z wesela. Zazwyczaj pakuje się je w eleganckie kartoniki z kokardkami. W moich regionach nie zamawia się nic specjalnie dla gości. PO prostu nigdy się z tym nie spotkałam, jak coś to to ciasto, o którym mówię. Niektorzy pakują też jedzenie na życzene gości.
ciasto które się zostaje z wesela to swoją drogą można tym bliższym rozdac ale u nas też jest osobno zamawiane swieżutkie ciasto pakowane w pudełeczka specjalnie na odchodne dla gosci

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:58   #1797
kindziulindzia
Zakorzenienie

i ciągle mi się zmienia lista na pierwszy taniec i to wszystko przez TŻ teraz na tapecie są takie utwory:

1. EUROPE - Carrie
2. GLEN MEDERIOS - Nothing's gonna change my love for
3. STING - Remember me
4. STING - Fields of gold
5. TAKE THAT - Babe
6. ZIYO - Magiczne słowa

mi to już ręce opadają na tego jełopa
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:59   #1798
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a ja szykuję na jutro listę salonów
ile trzeba liczyć minut na jeden salon ?
Zależy, czy coś wpadnie nam w oko i ile będziemy przymierzać. Jak z tenebrosą chodziłyśmy, to pierwsze salony to po godzinę każdy, potem trochę przyspieszyłyśmy. My przez 3 godziny niecałe to się jutro za dużo nie nachodzimy... Więc najlepiej chyba jakieś salony blisko centrum oblecieć, żeby już nie jeździć daleko, bo salony czynne są tylko do 19.
Może jednak idźmy jutro do tej Madonny? Bo ona chyba gdzieś niedaleko metra jest...

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:00   #1799
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ciasto które się zostaje z wesela to swoją drogą można tym bliższym rozdac ale u nas też jest osobno zamawiane swieżutkie ciasto pakowane w pudełeczka specjalnie na odchodne dla gosci
Fajny pomysł. NIgdy z czymś takim się nie spotkałam, ale myślę, że to bardzo miłe dostać choć trochę ciasta. Zapytam mojego TŻ, może ten pomysł i u nas się przyjmie, choć na pewno będę rozdawać ciasto, które zostanie bliskiej rodzinie. Czy u Was ciasta są wliczone w cenę lokalu, czy osobno zamawiacie? U mnie osobno alkohol, napoje, owoce i ciasto. Zastanawiam się,czy to norma, czy nasi własciciele restauracji tacy skąpi ...
Stary 2011-09-19, 20:01   #1800
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Za Twoim przykładem też zerknęłam na wszystkie suknie i wybrałam top4 [oprócz mojej of course ]
Wszystkie są piękne, ale te 4 wyjątkowo i w moim guście
Cytat:
i ja zerknęłam i mam już swoje TOP 3 (ale przyznam, że wszystkie mają to coś)

Cytat:

u mnie na tapecie było masę rzeczy - od srebrnych ptaszków, przez ozdobne zapałki, migdałki, na chińskich ciasteczkach z wróżbą skończywszy, ale możliwe że będą tylko gościńce

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Tak jest teraz zamierzam do obrony leżeć tyłkiem do góry i wypoczywać, a przerywać ten słodki stan tylko miłymi spotkaniami, takimi jak jutrzejszy wypad na salony
ahhh zazdroszcze...nie pisz nam tu takich rzeczy

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości