Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 17:00   #961
elf27
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Myszeczko ja się zastanawiałam bo długo płci nie znałam to mam sporo neutralnych rzeczy. A z resztą dałabym jakoś radę

Elf lekarze sami do końca nie wiedzą ale raczej łożysko

przoduje czy się odkleiło?
musiałaś się nieźle strachu najeść biedna, mam nadzieję, że wszystkie dotrwamy do końca bez rewelacji...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:10   #962
Ona231
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Elf odklejało się.

Pewnie, że się wystraszyłam. Też mam taką nadzieję
Stary 2011-09-19, 17:14   #963
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Elf odklejało się.

Pewnie, że się wystraszyłam. Też mam taką nadzieję

to teraz nie forsuj się tylko dużo leż
mojej koleżance się odkleiło jak wieszała pranie, ale też na szczęście dobrze się wszystko skończyło
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:22   #964
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny ciesze sie, ze jestesmy wszystkie w 2paku no jedynie Ania moglaby się rozpakowac

Dygotko pisalam do niej to stwierdzila, ze skoro dalam sobie zrobic zdjecie to automatycznie wyrazilam zgode na publikacje... wsciekla jestem.

Marejta gdybym miala aparat pod reka to bym filmik zrobila. Chociaz na poczatku wystraszylam sie czy sie nie krztusi

Mola usiadly na cos innego i dlatego zaciazyly ale nie kazda zdaje sobie z tego sprawe....

Aniu i jaka mila babka ze odpuscila te 30f. Ale masz sliczna posciel
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:23   #965
Ona231
Zadomowienie

Elf najważniejsze, że się dobrze skończyło z resztą sobie damy radę.

A wieszanie prania takie niezbyt forsujące się wydaję
Stary 2011-09-19, 17:27   #966
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
Uff..........cały weekend mnie nie było........nadrabiam.... ....Jeżeli chodzi o wanienke, to ja mam taką http://allegro.pl/wanienka-nakladana...738982674.html Taką samą miałam przy poprzednich dzieciach i pamiętam, że super się sprawdziła. Kładzie się na wannnę, nalewa wody, kąpie dzidzię i wyciąga korek, coby woda sama spłynęła, nic nie trzeba dzwigać, nosić. Bardzo wygodne, tylko trudno taka waniekę kupić, na all były raptem 2 sztuki.
Szkoda, że nie mam wanny, bo fajna.

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale jestem szczęśliwa mamy już podpisaną umowę na rok także mieszkanie mamy z głowy i jeszcze mało tego nam nie policzyli opłaty za przedłużenie umowy 30f pani powiedziała że to dla dzidzi

No to ja się pochwalę małej kątami i moim dzisiejszym brzuszkiem
Aniu, gratulacje! Teraz to już tylko się rozpakowywać!! okna pomyłaś? podłogi wypolerowane?

Cytat:
Elf najważniejsze, że się dobrze skończyło z resztą sobie damy radę.

A wieszanie prania takie niezbyt forsujące się wydaję
Ale ręce w górę, ręce w dół, schylanie się...

dziś na obiad kurcze pieczone
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:29   #967
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Kochana zimą to maluszka wozisz na sankach a nie wózkiem
kurcze, to do wyprawki jeszcze sanki trzeba dopisac dobrze, ze mniejszy wybor niz wozkow

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
no ja z tym podmywaniem słabo sobie wyobrażam, jeżeli na oddziale nie będzie bidetów, na co się zapowiada - W jednym z miejsc gdzie zamierzam rodzić jest tylko jeden prysznic, na oddział poporodowy
NO tez mysle, ze moze byc ciezko, na SR polozna podrekreslala, ze przy gojeniu w pierwszych dniach to jest wazne i ze kobiety czesto to wlasnie zaniedbuja przez zaaferowanie dzidzia, trudnosci techniczne itd.

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w nocy wstalam do toalety to normalnie myslałam że zamarzne, tak mi było zimno, szybko sie wysiusialam i wskoczyłam pod kołderkę, przytuliłam się do TZ i jeszcze z 2 minuty ząb na ząb nie chciał mi trafić, miałam tak kilka razy w pierwszym trymestrze i nie mam pojęcia czym to spowodowane jest, może któraś z Was też doznała takiego uczucia
nie, ja mam wrecz przeciwnie, takie napady goraca, wczesniej bylam zmarzluch, a teraz caly czas mi goraco.

ela super, ze juz wrocilas, to masz rozwarcie jak piane na piwie trzymam kciuki za te 3-4 tygodnie

Ona231 dobrze, ze wszytsko sie dobrze skonczylo, odpoczywaj duzo
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:37   #968
OlusiaS
Wtajemniczenie

To super,ze u was wszystko dobrze.Powiedzialam juz,zadnych wczesniakow ponizej 3 tygodni!!
A my z synusiem ciezko pracowalismy,robilismy literki z kartonu . (krolik ma jeszcze mokre czolo)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03355.jpg (92,3 KB, 51 załadowań)
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:38   #969
ela3010
Zadomowienie

Ona poród miałam szybciutki, 3h 10minut całość a ogromnego bólu 2.5h.
A tobie jak się łożysko odkleja to leż bo to niebezpieczne.

Aniolina ubawiłaś mnie tą pianą.

Dziewczyny ja już sama nie wiem jak to jest, gin w szpitalu mówił mi że nic mi tam już nie trzyma, mam rozwarcie itp, a na wypisie mam że szyjka 24mm, co jest grane to kompletnie nie wiem.

Dziewczyny ja też się cieszę że już jestem z wami
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:40   #970
kami5
Raczkowanie

NO tez mysle, ze moze byc ciezko, na SR polozna podrekreslala, ze przy gojeniu w pierwszych dniach to jest wazne i ze kobiety czesto to wlasnie zaniedbuja przez zaaferowanie dzidzia, trudnosci techniczne itd.

Też uważam że na początku ważne jest podmwanie się po każdej wizycie w toalecie. Ja na początku chodziłam robić siku pod prysznicem bo inaczej nie mogłam się przełamać. No i powinno się używać do wycierania papierowych ręczników
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:45   #971
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale jestem szczęśliwa mamy już podpisaną umowę na rok także mieszkanie mamy z głowy i jeszcze mało tego nam nie policzyli opłaty za przedłużenie umowy 30f pani powiedziała że to dla dzidzi

No to ja się pochwalę małej kątami i moim dzisiejszym brzuszkiem

Aniu śliczny kącik i koszo-kołyska a brzuś... hmm... ciut jakby większy i chyba jakiś opadnięty

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:49   #972
goldika
Zakorzenienie

Dziewczyny co sadzicie o elektrycznych nianiach??
Bo tak sobie mysle, ze jak maly bedzie spal u siebie z zamknietymi drzwiami, ja bede w innym pokoju to nie uslysze jak sie obudzi. Musialby solidnie plakac. I zastanawiam sie czy taka niania nie bylaby jednak dobrym pomyslem.
Stary 2011-09-19, 17:51   #973
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
To super,ze u was wszystko dobrze.Powiedzialam juz,zadnych wczesniakow ponizej 3 tygodni!!
A my z synusiem ciezko pracowalismy,robilismy literki z kartonu . (krolik ma jeszcze mokre czolo)

ślicznie Olusia macie dziewczęta talenty

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:53   #974
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Śliczne, fajnie Wam to wyszło, ale radości pewnie co nie miara

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja już sama nie wiem jak to jest, gin w szpitalu mówił mi że nic mi tam już nie trzyma, mam rozwarcie itp, a na wypisie mam że szyjka 24mm, co jest grane to kompletnie nie wiem.

Elu może w szpitalu dokładniejsze pomiary robili Zawsze to troszkę szyjki jeszcze jest.
A mnie się marzy taki szybki poród Tylko w terminie

Aniolina odpoczywam, tylko ja z tych co trudno im pięć minut w jednym miejscu usiedzieć Ale się staram

Goldika na początek nie kupuję niani elektrycznej ale potem jak już łóżeczko do pokoiku wstawię to wtedy kupię, bo wiem, że mogę nie usłyszeć jak zamknę drzwi, że maluszek płacze

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-19 o 17:55
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:04   #975
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Bo tak sobie mysle, ze jak maly bedzie spal u siebie z zamknietymi drzwiami, ja bede w innym pokoju to nie uslysze jak sie obudzi. Musialby solidnie plakac. I zastanawiam sie czy taka niania nie bylaby jednak dobrym pomyslem.
Ja bez niani nie wyobrażam sobie funkcjonowania, fakt że mamy pietrowy dom to bez tego urządzonka ani rusz ale jak jechalismy do PL to też brałam. Zawsze to pewność, jak się zwalalismy do rodzinki więcej ludzi wiadomo ciszy nie ma to taka niania pomocna jest bardzo. Teraz ze względu na to, że jest juz Julia to zastanawiam sie nad taką z kamerką chociaż stara leży i czeka także jeszcze zobaczę, ale bądź co bądź ja polecam
Stary 2011-09-19, 18:08   #976
goldika
Zakorzenienie

A możecie polecić jakieś konkretne firmy niań?
BabyOno maja dobre nianie? Cene maja przystepna ok 100zl na allegro juz z wysylka.
np taka
http://allegro.pl/elektroniczna-nian...812095418.html
Stary 2011-09-19, 18:19   #977
oolong
Zakorzenienie

Cytat:

Goldika na początek nie kupuję niani elektrycznej ale potem jak już łóżeczko do pokoiku wstawię to wtedy kupię, bo wiem, że mogę nie usłyszeć jak zamknę drzwi, że maluszek płacze
spokojnie usłyszysz, chyba że mieszkasz w dużym DOMU, a nie mieszkaniu
swoje dziecko zawsze usłyszysz, nawet taki średnio-głośny płacz
ja słyszałam, że moje już w szpitalu - inna sprawa że był właściwie jedynym, który się tam tak darł o byle co sąsiadki z sali potrafił nawet nie kwiknąć, gdy miał kupę
moim zdaniem zbędny wydatek

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:25   #978
Ona231
Zadomowienie

Oolong trochę się obawiam, bo będę miała drzwi do obu pokoi zamknięte. Ale raczej jak będę spała tak jak teraz, czyli jak mysz pod miotłą, to może faktycznie zobaczę co i jak
Dlatego na początek nie chce kupować, bo może się okazać, że nie jest potrzebna
Stary 2011-09-19, 18:33   #979
tuszka
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Ja bez niani nie wyobrażam sobie funkcjonowania, fakt że mamy pietrowy dom to bez tego urządzonka ani rusz ale jak jechalismy do PL to też brałam. Zawsze to pewność, jak się zwalalismy do rodzinki więcej ludzi wiadomo ciszy nie ma to taka niania pomocna jest bardzo. Teraz ze względu na to, że jest juz Julia to zastanawiam sie nad taką z kamerką chociaż stara leży i czeka także jeszcze zobaczę, ale bądź co bądź ja polecam
Goldi, to zależy od wielkości Waszego domu. U mnie w mieszkaniu dwupokojowym, gdzie dzidziuś będzie spał z nami bez zbyteczna. Ale jak władasz większym metrażem, to może się przydać. Może poszukaj używanej niani? Z tego co mi rodzice mówili, to po pierwszych tyg. znasz melodię płączu swojego dziecka na pamięć i raczej zawsze ją usłyszysz, poza tym możemy zapomnieć o twardym, niczym nie zmąconym śnie ;/
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:35   #980
Jagooda_
Raczkowanie

Witam
czytam, ale nie mam dziś wogóle weny do pisania ...

Cieszę się, ze dziewczyny z epizodami szpitalnymi są nadal 2w1 - leżcie i odpoczywajcie, a dzieciaki niech grzecznie siedzą w brzuszku

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

ela ja czytałam w książce o porodzie, ze często dwa pojęcia: rozwarcie na 2 palce i szyjka przepuszcza 2 palce są mylone i wynikają z tego nieporozumienia.
No dobra przepisze ten fragment, bo jak zacznę tłumaczyć to coś pomieszam - może komuś się przyda.
"Urodzić razem i naturalnie" I. Chołuj rozdz. 10
"Wyjaśnienie pewnego nieporozumienia
Zdarza się, ze na ostatniej przed porodem wizycie lekarskiej lekarz po badaniu wewnętrznym (przez pochwę) stwierdza: "szyjka 3 cm, 2 cm lub 1 cm". Określenie to dotyczy długości szyjki macicy: im krótsza, tym lepiej przygotowana do porodu. Nie jest to jednoznaczne ze stwierdzeniem: "Pewnie urodzisz przed terminem". Z doświadczenia wiem, ze często po takiej przepowiedni kobiety rodzą po środkowym dniu terminu (po dacie wyznaczonej według ostatniej miesiączki). Podobna sytuacja dotyczy innego określenia: "szyjka macicy przepuszcza 1palec lub 2 palce" absolutnie nie jest to równoznaczne z rozwarciem na 1-2 lub 4 cm!
W schemacie oceny stopnia rozwarcia szyjki macicy przyjęto, że 1 palec stanowi 2 cm. Dotyczy to odległości między cienkimi brzegami całkowicie skróconej szyjki macicy. Zatem: dopóki szyjka macicy ma jakaś długość, nie powinno się mówić o rozwarciu. Jeśli kanał szyjki przepuszczam 1 lub 2 palce, znaczy to, że szyjkia macicy jest miękka, będzie podatna na rozwieranie w niedalekiej przyszłości, czyli wówczas gdzy zacznie się poród. Kiedy?? Trudno to precyzyjnie określić."

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:27   #981
truscafka
Zadomowienie

hejka!
Ja już po pracy. Plecki troszkę bolą, pójdę się zaraz położyć i podglądnąć "na wspólnej"

Kupiłam wczoraj zamiast proszku do prania - mleczko do prania Dzidziuś do bieli, do koloru już miałam Lovele proszek. To mleczko jest baaardzo delikatne, ślicznie pachnie, chyba dziś wstawię coś do prania bo chcę zobaczyć jaki będą miały zapaszek po nim ciuszki.

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:31   #982
Ona231
Zadomowienie

Truscafka czy mogłabyś mi wkleić linka do pościeli, którą kupowałaś bo mi się bardzo podobała ale oczywiście znaleźć nie mogę
Stary 2011-09-19, 20:02   #983
truscafka
Zadomowienie

Kupowałam tą pościel , na tej stronie :

http://poscieldziecieca.com.pl/produ...id_product=407

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-19, 20:05   #984
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam i ja wieczorową porą.
Po wizycie u lekarza wszystko okey. Niunia nadal główką do dołu Badania dobre szyjka długa zamknięta.

Na kolejną wizytę muszę zrobić oprócz morfologi i moczu WR,HBS a także dostałam skierowanie na posiewy z odbytu i pochwy w kierunku GBS

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:05   #985
Ona231
Zadomowienie

Truscafka dziękuję właśnie tego Misia szukałam

joamic gratuluję udanej wizyty

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-19 o 20:07
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:43   #986
truscafka
Zadomowienie

dla dziewczyn które zastanawiają się nad zakupem pościeli z Milpolu

wklejam fotki, tylko kilka. Jak tylko w ciągu 2 tygodni dostanę łóżeczko to zaraz je wystroję i porobię fotki. Na razie tylko tak dla rozeznania...

no i fotka wanienki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01697.jpg (41,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01701.jpg (75,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01702.jpg (74,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01706.jpg (59,0 KB, 41 załadowań)

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-19, 20:43   #987
Ona231
Zadomowienie

Uciekam, miłego wieczorku życzę

Truscafka urocza ta pościel
Stary 2011-09-19, 20:55   #988
muffinka90
Zakorzenienie

witam ponownie

wszystko nadrobilam, ale nie pamietam juz co mialam odpowiedziec... humor mam do rodzice byli pare dni, ale juz musieli wrocic, tz pracuje do 17:00, je obiad i idzie na fuche do nocy i tak jeszcze przynajmniej 2 tyg, a ja zniose chyba jajo w tym domu

malowanie musi czekac, az tz skonczy robote, malego rzeczy sie wszedzie walaja, bo jego komoda nie skrecona, dopiero po malowaniu, wkurza mnie ten balagan ale nie marudze juz. Jedno dobre, ze tata byl samochodem, to moglismy kupic komode, wanienke, odkurzacz i pare innych rzeczy, zostaly mi tylko drobiazgi z kosmetykow i podklady i moge pakowac torbe do szpitala.

Bylam dzisiaj na wynikach, jutro jak bedzie pogoda jade ogladac porodowke a w srode w koncu mam ginka (bedzie chociaz okazja sie z tztem zobaczyc)

a na koniec posciel dla niunia- dzielo mojej mamuski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1305.jpg (87,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1306.jpg (86,0 KB, 33 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:56   #989
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
A możecie polecić jakieś konkretne firmy niań?
BabyOno maja dobre nianie? Cene maja przystepna ok 100zl na allegro juz z wysylka.
np taka
http://allegro.pl/elektroniczna-nian...812095418.html
Ja mam taką nianię i spisała się przy Matim bardzo dobrze, często zabierałam ją w lecie do ogródka jak mały wieczorem już spał, albo wkładałam małemu do wózka jak spał w ogrodzie.

Powtórzyłam badanie moczu i wyniki nadal złe mam brać furaginę 2 razy dziennie po 2 tabletki i 6 dni pimafucin dopochwowo a potem powtórzyć badania. Mały waży już ok 1600 i wszystko ok, szyjka w normie, łożysko też. Kolejna wizyta 11 października.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:01   #990
muffinka90
Zakorzenienie

truskafka mialam kupic ta sama wanienke, ale w koncu wzielam zwykla bez tych pie.rdolek.

dziewczynki ciesze sie, ze wrocilyscie ze szpitala 2w1

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości