|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
![]() To dlatego, że długo nie miał syna ![]() A mój brat taki średni majsterkowicz, raczej komputerowiec, więc tata nie miał kogo innego uczyć ![]() Cytat:
![]() No nieźle... A ja myślałam, że rekordem była moja koleżanka, której babcia w 6 klasie podstawówki nie pozwoliła samej na balkon wychodzić... Cytat:
Cytat:
![]() Tzn. wolę złotą, a w zasadzie kolorową. Ale szara, bura i deszczowa i tak jest lepsza niż upały ![]() Eda nakarmiony ma zaciesz do tż ![]() Za jakieś 40 minut kąpiel i usypianie. Kolejny dzień za nami... Egzamin mam 30 września. Ale spoko, na pewno Wam przypomnę, żebyście za mnie kciuki trzymały ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
ewesko włacz suszarke
![]() trzymaj sie kochana
#2283 |
Zadomowienie
|
Dziewczynyyyyyy, a ja tak ładnie dietę trzymam,a mam taką ochotę na tortille
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, biedna jesteś...
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Matal ten drugi kombinezon który wkleiłaś ja miałam, i nie był ani razu użyty, dostaliśmy w prezencie bo to był rozmiar 68 ale jak Mati zakładał 68 to ten kombinezon był za mały, no i musiałabym mu go zakładać latem, troszkę nie trafiony prezent ![]() Eweska ![]()
![]() |
#2286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak będziesz sobie w czasie diety wszystkiego odmawiać, to potem rzucisz się na jedzenie ![]() Zjedz. Ale raz. Najważniejsze, żeby po takim wyjątku wrócić do diety ![]() ![]() Ale od jutra mam plan walczyć dalej ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() Bo ja teraz zakładam body na krótki rękaw i cienki sweterek albo cienką bawełnianą bluzeczkę z długim rękawem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
eweska dużo zdrówka dla chłopców i dla Ciebie dużo siły
![]() Daisy Wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy ślubu ![]() ![]() ![]() ![]() spice1985 mój michas tez ma taką spakę, lekarz twierdzi że samo przejdzie. agus87 Wszystkiego Najlepszego dla Oleńki ![]() ![]() ![]() Enhantres ![]() Dzień dobry a raczej dobry wieczór pierworodny nie dał mi dzisiaj tutaj zajrzeć, zadarła mu się skórka przy paznokciu i raz że miał czerwony palec to mu sie jeszczse ropka zebrała u musiłam mu to zdezynfekować i delikatnie wycisnąć ropkę i był megaaaaaaaaaaaaaaa ryk i tak od godziny 14 do 19 były grane tylko rączki ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- głosy na Alusię, Edzika i Sebusia oddane
#2289 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() Cieszę się, że mnie choć jedna pamięta... Adrian zadowolony ze szkoły, chodzi chętnie i, jak na razie, dobrze mu idzie ![]() Ale Izunia ostatnio strasznie marudna, krzykliwa (ale nie wykazuje objawów chorobowych) - raczej fochy stroi. Tak się cieszyłam, że chociaż dobrze śpi w nocy ![]() ![]() ![]() Izunia próbuje nas ustawiać - jak coś chce to już nie płacze tylko wrzeszczy ze złości ![]() ![]() ![]() No i kolki się nasiliły, w zasadzie co drugi dzień walczymy z cholerstwem ![]() Obiadków nie chce wcinać, pluje w każdą stronę ![]() Soczki - tyle o ile... Jak przed posiłkiem to potrafi wypić 50 ml jabłkowego lub bananowego. Natomiast posmakowało jej mleko z kaszką ryżową bananową ![]() Co do mojego Tż-ta: jesteśmy po szczerej rozmowie, jest dużo lepiej... Także mam nadzieję, że kryzys zażegnany i szybko nie wróci ![]() W sobotę jedziemy na ślub i wesele siostry męża. Adrian jedzie z nami, będzie niósł obrączki (ale pewnie szybko na imprezie padnie, więc raczej się nie wybawię ![]() ![]() ![]() ![]() A Izunia zostanie pod opieką mojej Mamy Chrzestnej... Jeszcze nie pojechaliśmy, a już za nią tęsknię... Choć wiem, że będzie w bardzo dobrych rękach... .............. Daisy, Kochana, Wszystkiego najlepszego z Okazji Drugiej Rocznicy (Bawełnianej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-09-19 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
listopadowa dalej kolki??
![]() ![]()
#2292 |
Zadomowienie
|
Grazin eee
![]() ![]() ![]() Eweska trzymaj się dzielnie i nie dawaj blźniakom ![]() ![]() Listopadowa witaj kochana! super, że z TŻtem się układa.. mam nadzieję, że już same radosne chwile was czekają ![]() ![]() ![]() ![]() Anti trcohę powojował na wieczór, ale za to usnął cudnie w 3 minuty po jedzonku.. Relaksuje się ze słówkami z niemieckiego ![]() Matall jak ty masz siłe i motywację uczyć się franzuskiego sama w domu? Mi to jakoś tak samej od siebie ciężko wziąć.. muszę mieć bodzca do nauki.. Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-19 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
![]() Ciagle kolki? ![]() ![]() Ewesko ![]() Ja tez nie chce jesieni!!Nienawidze jej! |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
Listopadowa
![]() czekałam i się doczekałam postu ![]() - Adrianek dużo ma znajomych w klasie ??? - Izunia - pokaż jakąś fotę aktualną ![]() - wiedziałam, że się dogadacie z tż ![]() tęsknimy za Wami ... ![]() eweska a spróbuj może podać coś przeciwbólowego ... może to ząbki ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-19 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Wtajemniczenie
|
haj wieczorowa pora
co do kombinezonikow, to ja mam kilka zimowych, wszystkie dostalam, jeden kupilam. wiekszosc na 6m i jestem pewna ze nie wejdzie, i ten co kupilam to na 9 wiec powinien byc ok. mam tez pluszaka na jesien, wrzucilam fotki do albumu w kombinezonie tez dzisiaj testowalam pieluchy wielorazowki sa swietne!!! mam zebre, brazowa zebre i krowke toffi haha norbi zadowolony, byl wniej 4h bo mi sie zapomnialo ze to nie pampers, nie przeciekla , rewelka!!!!!!
#2296 |
Zakorzenienie
|
Kochane ja na szybko, własnie z rehabilitacji wróciłam.
Jak to jest z zatrudnieniem po macierzynskim? Umowa wygasa mi 30.09 - czy prezes teoretycznie może mnie nie zatrudnic ?? Widzę, że jest Listopadowa !! Super !! Witaj Kochana, zaglądaj częśćiej ![]()
#2297 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy no niestety może Cię już nie zatrudnić i wtedy do końca macierzyńskiego ZUS wypłaca pieniążki..
Ale spokojnie, bez paniki.. przecież masz obiecaną umowę, więc po co te nerwy ![]() ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-19 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zadomowienie
|
tzn. nie ma w obowiązku przedłużać Ci umowy, ale nie miej czarnych myśli i nie denerwuj się na zapas, kobietę chroni tylko ciąża, macierzyński już nie niestety
#2299 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do wagi, ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Z ulewaniem dość mocnym mamy przez ostatnie 3 dni to samo mimo, iż wczesniej żadnych problemów nie było. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Do kościoła kiedyś regularnie chodziłam a teraz moje zdanie jest tożsame z Twoim i nie uczęszczam, ochrzczę małego a Wiktor sam kiedyś wybierze swoją drogę i zadecyduje; Kamizelki u mnie się nie sprawdziły, były prezentem: jedna pikowana z kapturem, druga puchowa, sama nie zakupiłabym; Cytat:
![]() Kochana wspólnych chwil w szczęściu i wzajemnym zrozumieniu z okazji rocznicy dla Was ![]() ![]() ![]() Wiktor też ma teraz problemy z brzuszkiem ![]() no i kciuki mocno trzymam za jutrzejszy dzień ![]() Siaśku - niezmiennie zdrówka; Mamooptymistko myślałam o Franusiu, bo między naszymi chłopakami tydzień różnicy a identyczne problemy ostatnio mamy; Dziewczyny nadrobiłam dokładnie, nie mam jak więcej odpisać, bo synek prawie cały dzień na rękach, piszę jedną ręka do Was, chyba skok u nas, RĘCE I RĘCE I PŁACZ, zero spania w ciągu dnia, teraz oczy jak 5 zł. a i jeszcze GRAZIN mam identyczną sytuację jak Ty, chrzcimy małego w ten weekend; pauliziu mamy taki kombinezon, od babci z Anglii przyszedł, śliczny jest ![]() ściskam mocno i aż się nocy boję pa pa Mamusie
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Rozeznanie
|
o jakie powroty
![]() ![]() ![]() My juz po kaszce dzić z 15 g i 50 ml wody ![]() Kąpiel też już skończona dzidzia śpi, bez cycka, nie chciała ![]() Ochhhh na Polsacie mój Brusik biega, słodziak..... Zobaczymy jak tam nocka. Buziaki dziewczyny do jutra.
#2301 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane za miłe powitanie
![]() Już myślałam, że mnie tu nikt nie pamięta ![]() Kurcze no, nie mam czasu na wizaż ![]() ![]() Kompletnie nie wiem co u Was ![]() ![]() Ale mam nadzieję, że jest dobrze i dzieciaczki zdrowiutkie i ładnie rosną ![]() Kolki mogą utrzymywać się do 6 m-ca, do tego czasu dojrzewa układ pokarmowy ![]() No nic, musimy walczyć... Aduś w szkole super. Zbiera same dobre oceny ![]() ![]() Andziotku, aktualne zdjęcie Izuni postaram się wkleić jutro ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-09-19 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mnie chwalisz ze czuje sie zobowiazana nie dac ciala ![]()
![]() |
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ola zjadla na kolacje 90 kaszki dopila 140 mleka lacznie 230 ml ![]() jutro szczepienia skojarzone i pneumo prosimy o kciukasy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
agus sa
![]() dzieki za głosy ![]()
#2306 |
Wtajemniczenie
|
listopadowa, witaj
![]() ściągnęłam Cię chyba myślami ![]() ![]() fajnie, że dogadałaś się z tż ![]() ![]() Z nowości, to jedna ważna: był zlot w Częstochowie ![]() ![]() ![]() Ja też mam tyły z wizażem. Mam sporo obowiązków ostatnio. Może w nocy nadrobię w trakcie dojenia. Martwię się, bo mam coraz mniej mleka. Jakoś mi smutno z tego powodu. Tak się przyzwyczaiłam do tego, że Pepe moje mleczko pije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam nawet dziś pytać, co się z Tobą dzieje, ale widziałam, że napisałaś na innym wątku i czekałam na posta u nas ![]() Tak w ogóle, to ![]() ![]() Z moją tak dobrze nie jest ![]() Cytat:
![]() I w sweterku cienkim było mi za gorąco ![]() Cytat:
![]() Ale usprawiedliwiam się tym, że muszę się do egzaminu na studiach uczyć ![]() Od 1 października wracam do nauki frencza ![]() I nie wiem, czy niemca się nie pouczę ![]() Eda śpi ![]() A ja może zaktualizuję nieco album ![]() Potem ogarnąć butelki i mleko na noc. I spać ![]() Ćwiczenia dziś odpuszczam. Za bardzo mnie brzuch boli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zadomowienie
|
Grazin
![]() ![]() Aga87 szczepienie wrrr! kciuki za Oleńkę ![]() ![]() Matall a ja tam lubię się niemieckiego uczyć.. wolę niż angielski ![]() ![]() Na początku też mi się wydawało, że niem. jest bee... ale już się osłuchałam i jest okej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dziś tylko podczytuję ![]() ![]() ![]() ![]() Idę się położyć Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym uczyłam się też łaciny, węgierskiego i hiszpańskiego. Niemieckiego nigdy nie chciałam. Ale chyba się przemogę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.