|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i mam pytanie bo wykupiłam sobie 5 zabiegów endodermomasaży radialnych (wyszczuplenie, celulitis i te sprawy) słyszał ktoś coś bo nie wiem czego się mam spodziewać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kamila OMG jak ty to wszystko chesz zorganizować ![]() ![]() ![]() ![]() No nic zmykam się myć i spać bo jutro do szkoły ![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-09-16 o 21:32 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Haj sobotni
![]() Piesek okazał się być podobnego temperamentu co Filuś, normalnie mają takie same charaktery ![]() Płacze za mną jak gdzieś idę i do wyrka mi się wpycha ![]() Za Filusiem też jest, fajnie się razem bawią, biegaja po całym domu, Biały nie ma w sobie w ogóle agresji, nie to co Rufus. Cytat:
Poza tym Rufus nie przepadał za Młodym, jak ten go zaczepiał to potrafił zawarczeć, był nieprzyzwyczajony do dzieci ![]() I w końcu, chodziło głównie o to, że myślałam że Mama będzie dłużej chorować, a nie dałabym rady z Filonem, chorą matką i dużym 30 kg psem ![]() Nowa właścicielka od razu powiedziała, że go nie odda, jej córka bardzo go pokochała, a ja nie chciałabym też stresować Rufusa kolejną zmianą, myślę, że nie wyszłoby to na dobre jego psychice. A Baltazar jest bichonem, nie ma sierści tylko włosy, a traci ich mniej niż ja. No i jest podobno nie alergizujący ![]() Ja się dobrze zastanowiłam, zanim wybrałam rasę, chciałam takiego który lubi się bawić z dziećmi i jest łagodny. I Biały taki właśnie jest ![]() Eee, to inwestycja na lata ![]()
![]() |
#4293 |
Rozeznanie
|
Wpadłam tylko zajrzeć (ach, te nałogi). Mój TŻ ma urodziny i imprezka rodzinna dziś. Grill, duszonki i torcik. Miał być cappuciono ale obawiam się, że wsypałam tam inkę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() ja tylko na chwilę, wróciłam ze szkoły a jutro egzamin ![]() ![]() ![]() co do drzemek to Olka 2-3 h potrafi spać. Zwłaszcza jak jest chora. Konspi- fajnie, że Staś się już przyzwyczaił. A Olka chora i cały tydzień w domu. Pod znakiem zapytania stoi kolejny tydzień, bo cały czas gile i kaszel Joasia- ale smaka mi narobiłaś znowu! duszonki, torcik, hmmmm mniam. Zjadłabym sobie coś takiego innego. U mnie znów pomidorowa ![]() Kate- u nas też urodzinki Olki raczej z gotowych produktów ![]() ![]() A tego zabiegu nie znam. Właśnie się czaję żeby kupić masaż- mam całe spięte plecy. Aż dziś nie mogłam na zajęciach wysiedzieć. Tak- idę kupić ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-09-17 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Zakorzenienie
|
Brombi a gdzie fotka fryzurki
![]() Sama mam psa, którego byłoby mi lepiej komuś dać, ale niestety nie mam komu. Kate oby ten goracy okres szybko się skończył! Ty to żyjesz na wysokich obrotach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Milej niedzielki mamusie
![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() wczorajszy egzamin raczej zaliczony, poszło bardzo dobrze ![]() ![]() i co tu taka cisza? Pogoda dziś nie dopisuje- muszę jechać na małe zakupy dla Oli, bo wyrosła już prawie ze wszystkich bluzeczek- ma przykrótkie rękawki. Kiedy te dzieci tak rosną? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
Elu gratuluje egzaminu
![]() Oj cicho, cicho :/ Chyba znowu Was do tablicy przywołąć trzeba !!! U nas pogoda też do bani ![]() Wkurzyłam się bo w wakacje wszystkie autobusy u nas jezdziły niskopodłogowe a od września tylko wysoko! A ja w środe do miasta musze jechać i już mam nerwa na maxa! NIe lubię komunikacji miejskiej ![]()
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gocha oj to uciazliwe,komunikacja ![]() Faktycznie cisza nastała Ciekawe co u Xpresski,daaaawno nie zagladała
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej ![]() No nie udalo sie spotkac a widze, ze nawet w tym samym dniu bylysmy w Karpaczu... ![]() Moj André nie lubi zabaw w koleczku...ale wiem, ze ta wyjatek...i pewnie kiedys mu sie zmieni... ![]() Poki co jeszcze jest ok... ![]() Cytat:
Czyzby to ironia byla lekka..? ![]() I wcale nie rozumiem dlaczego mialabys miec jakies wyrztuty sumienia... ![]() Cytat:
Super! ![]() Bry bry... niby po weekendzie a jestem taka padnieta, ze nic mi sie nie chce...w ogole nie odpoczelam... W sobote od 11 do 16 grill u znajomych i male zakupy po a w niedzele od 13 do 17 ten Baby-Bazar. Upieklam dwa ciacha - bananowo-cynamonowe i tarte sliwkowa...wszystkie sie sprzedaly ![]() ![]() No i tatus kupil synkowi zabawke wczoraj...André chcial zabrac ja do lozka jak nadeszla pora snu... ![]()
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kamila zabawka świetna i widac radosc w oczkach Andre jak sie nia bawi Fajnie ze Baby-Bazar udany a swoja droga ciekawe spotkanie,no i super ze udało Ci sie sprzedac troszke ciuszkow,ja chyba tez o tym pomysle bo tylko piwnica sie zapełnia a w rodzinie rodza sie same dziewczynki wiec nawet nie ma komu oddac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4303 |
Zadomowienie
|
karenina19 zabawka super
![]() ![]() kachula u nas spanie w dzień już mineło, już wcześniej zdarzało się że nie spała. elank ![]() dziewczyny mam pytanko czy Wasze dzieci przesypiają całą noc ![]() ![]() Moja się budzi często ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Wojtek się budziłą z płaczem prz ząbkowaniu. Teraz też się budzi, ale tylko na mleko.
#4305 |
Zadomowienie
|
Ela brawo
![]() Karenina, ale ciekawa ta zabawka. jak sie nazywa?? wrzuc przepis na ciacha ![]() oo a dziewczyny, jak robicie nalesniki? bo ja nie mam dobrego przepisu, jakos nie umiem zrobic, zeby ladne wychodzily ![]() Maria, to widze, ze ze spaniem jest tak jak u nas. a o ktorej wieczorem Królewna chodzi spac? i o ktorej rano wstaje? moja prawie co noc, raz albo dwa, woła przez sen. raczej nie placze, chyba, ze ząbki męczą. wchodze do jej pokoiku, to czasem juz spi znow, czasem musze ją przykryc, albo dac Bubu, jak sie zawieruszy. i odwraca sie na drugi bok i spi dalej. wiec wlasciwie sie nie budzi, ale ja tak...
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2011-09-19 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysmy juz na calego zaczeli akcje "oddawanie ciuszkow" i bobasowych zabawek czy akcesoriow (wrocily do mnie lezaczek-bujaczek i karuzela ![]() Szwagierka sasiadki nakupila najmniejszych rozmiarow za ponad 50 Euro, wczoraj na bazarze sporo poszlo a dzisiaj malz zabral dwa pudla z wiekszymi ciuszkami dla kolegi z pracy...a co nie pojdzie teraz to albo moge poczekac do nastepnego baby-bazaru 4 marca albo teraz jeszcze na innym wystawic albo zawiesc do sklepu z odzieza uzywana, tam biora wszystko podobno ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz André ok spi w nocy, ale jeszcze przed wyjazdem do pl przeciez byl jeden wielki koszmar, drzemek czesto w ogole nie bylo a ze spaniem nocnym nie bylo lepiej - i z usypianiem, ktore trwalo do 2 godzin i tez maly budzil sie w nocy raz ze na mleko kolo polnocy a oprocz tego jeszcze poza tym sie budzil... ![]() Odkad przyjechalismy do pl przestal pic mleko w nocy ![]() ![]() ![]() Asioczka ta zabawka to Holzkugelbahn chyba firmy Haba ![]() Co do nalesnikow to ja uwielbaaaam te, ktore wkleilam do naszej KK... ![]() A ciasta zaraz wrzuce ![]() Dziewczyny, musze pochwalic mojego synka!! ![]() Umie juz slicznie jezdzic na rowerku biegowym!! ![]() Sam z siebie tak nagle dzisiaj wsiadl przed domem i jak polecial, to gonic to musialam... ![]() A jak super wygladal i jaki dumny byl! ![]() I juz nawet probuje powoli puszczac sie nogami od podloza, ale na to wydaje mi sie za wczesnie troche...niech jeszcze pocwiczy na sucho lepiej... ![]()
![]() |
#4307 |
Zadomowienie
|
Karenina moja właśnie często się budzi przewraca się z boku na bok i tak potrafi z 6 razy
![]() ![]() ![]() asioczka moja królewna chodzi spać różnie 21.30- 21.00 a dziś zasneła o 20 więc jak widać różnie, a wstaje o 8:45 czasem o 9.00 ![]() Mi nawet to pasuje jak już nie śpi w dzień bo wieczorem już śpi o tej 21 ![]() gocha no pewnie jak bym dała jej mleczko to by nie pogardziła hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Wtajemniczenie
|
wpadam sie przywitac po weekendzie.
spędziliśmy wspaniały czas w skansenie w Nowym Sączu. była piękna pogoda więc mogliśmy się nasycać pięknymi widokami i ostatnimi chwilami ciepła. naleśniki... zawsze robię " na oko" i zawsze jakoś wychodzą ![]() Nila czasem sie przebudza w nocy z płaczem. raczej rzadko i czasem tez trudno ją uspokoić. zasypia dopiero u nas w łóżku i potem ją " odkładam" do swojego łóżeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Karenina super ta zabawka! Uwielbiam drewniane zabawki
![]() Piotruś tez ma takie kapcioszki jak Andre ![]() Ja nie mam nastroju się rozpisywać, bo niedopilnowałam Piotrusia w hustawce dzisiaj i z niej wypadł(pewnie próbowął sam wyjść, albo wstał). Było strasznie... Najgroszy upadek. Mam nadzieje, że nic mu nie będzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zadomowienie
|
Od jutra obiecuje czytać na bieżąco i pisac ladnie z wami bo bardzo sie za wami stesknilam
![]() pozdrawiam i wysylam buziaczki ![]()
#4313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Grzes generalnie śpi w nocy - tak zasypia o 20-21 czasem się budzi w nocy i przychodzi do nas w dzień ma drzemki 1,5 godziny z reguły wstaje rano około 5-6 na kaszke i my już nie śpimy to i on raczej nie dosypia |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 |
Zadomowienie
|
Kareninko-ale zabawka czadowa-też lubię drewniane
![]() Maria-U nas ze spaniem w nocy też róznie czasem prześpi cała noc a czasem sie budzi na picie,mleka juz jej nie daję,no chyba że wieczornego nie zje i krzyczy mleko ![]() Wpadłam się wam pochwalić ![]() ![]() ![]() Strasznie męczące to nocnikowanie.A na dodatek mnie boli gardło tż głowa już 4 dzień ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4315 |
Rozeznanie
|
elalank - nie wiesz jak ja żałuję, że się nie spotkałyśmy. Taka okazja. No ale niestety - złośliwość rzeczy martwych.
![]() ![]() ![]() ![]() asioczka - jeśli chodzi o zakupy, to Mi też jest już trochę mniej cierpliwa niż kiedyś, szczególnie właśnie jeśli chodzi o przymierzanie butów. No, chyba że są to szpilki... ![]() magda - no rzeczywiście ciekawie to brzmi z tym odrobaczaniem... Ciekawe co na to nasz lekarz. maria - no, jakoś dałam radę na tej stacji... Mi czasem budzi się w nocy, czasem nawet z płaczem ale raczej szybko się uspokaja. Ostatnio przesypia całe noce - śpi z bratem ![]() karenina - co do Twoich zdolności, to może powinnaś się skupić i wtedy coś przyjdzie. Zawsze jakiś milion się przyda na waciki ![]() ![]() ![]() kachula - moja Mi śpi w dzień około półtorej godziny, choć ostatnio różnie bywa, bo czasem zaśnie w aucie jak jedziemy po Leona i śpi wtedy tylko pół godziny... zebra - też sprzątam w ciągu dnia z Mi. Wieczór chcę mieć na to, żeby się trochę zrelaksować. Mam nadzieję, że Piotrusiowi nic nie będzie. Wszystkiego nie da się upilnować. Ostatnio Mi usiadło sobie na takiej poręczy niziutkiej i cały czas na nią patrzyłam, byłam przy niej a jak na sekundę wzrok odwróciłam, to bach, spadła. No ale to akurat nic groźnego nei było, więcej strachu. katekatee - jestem pewna, że ze wszystkim sobie poradzisz i będziesz miała z tego dużą satysfakcję ![]() ![]() tarasia - super, że weekend udany ![]() agusia - życzę, żeby postanowienia się spełniły ![]() U nas weekend bardzo udany. Co do tankowania, to ostatnio jeszcze mąż mi zatankował ale dziś musiałam to zrobić sama ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Joaśka i tak mam spore wyrzuty sumienia... On nie raz kombinował w hustawce trzeba było patrzeć, a nie myć gary i tyle... Byłam zła, bo nie chciał iśc spac ,a był spiący i dla wyżycia -jak się bujał w hustawce- postanowiłam pomyć gary...
Wstał o 3.30- płakal pijąc mleko biedaczek... Dzisiaj nie chciał śniadania- zjadł troche cukru z łyżeczki jak Tż słodził herbate, malinke odpustową (żelke) i tyle jak narazie... Zęby macałam- nie bolało go, nie widac spuchnięć ani ran, tlyko zaczeriwnienie a brodzie, bo tym uderzył. Myslałam, że szczęka go boli, ale chyba przygryzł jęzek, może od spodu, może bardziej, bo jak coś to na jezeyk pokazuje i płacze... Ale nie wiem nic napewno... |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lecę bawić się z Mi, bo za chwilę do szkoły po L. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() no i pięknie Olka znów chora ![]() ![]() ![]() Ma katar, kaszel i czerwone gardło. Osłuchowo czysto, ale nie kazała nam wysyać. I zapomniałam spytać się o te robaki. Ale Alę będę teraz szczepić więc zapytam Joasia- nie powiem, takie kiszonki bym zjadła. Lubię takie wynalazki. Ale ja leniwa jestem w kuchni ![]() Byłam w H&M i kupiłam 2 bluzeczki- z Olcią byłam więc więcej się nie dało obejrzeć ![]() A do lumpa też chcę się przejechać, ale takie bawełniane bluzeczki jak kupiłam, to się nie opłaca w lumpach (przynajmniej w tych osiedlowych, bo tam sztuka ok 10-15 zł, więc wolę kupić nowe za 20 ![]() ![]() ![]() Zebra- wyrzyty zawsze są, ale niestety nie da się uniknąć takich wypadków- upadków ![]() ![]() ![]() Marta- ![]() ![]() Karenina- ![]() Agusia- trzymamy za słowo Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-09-20 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zadomowienie
|
Eluś, my też w domku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ktoś pytał o naleśniki... ja zawsze szukam przepisu w necie a poźniej i tak dodaje czegoś więcej/mniej ![]() ![]() zeberko, nie przejmuj się tyle! Przecież nie można mieć oczu dookoła głowy non stop, ważne że nic poważnego się nie stało ![]() Tarasiu, tak wczesnie Ci Nilcia zasypia? Blanka najwcześniej o 21... ![]() Jakie kupujecie buty na zimę? Ja się zastanawiam nad Emu oryginalnymi, jako taką drugą parę na mega mrozy ![]() Ehh tz do tego Paryża leci w czwartek,na szczeście wraca już w piątek ale teraz był ten tego wspolnik i i tak całymi dniami go nie bylo, steskniłam się troszkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
Elu i Olu zdrowka dla dziewczynek
Moj Mati tez cos zaczyna kichac i cos mi sie wydaje ze katar sie zaczyna Martus ![]() ![]() Zeberko rozumiem ze jestes zła na siebie ale jak dziewczyny pisały nie jestesmy w stanie od wszystkiego dziecka uchronic Moj Mati tez dzis przyłozył głowa w drewniane obicie łozka i ma mega siniaka a ja odwrociłam sie tylko zeby po pieluszke siegnac Aga fajnie ze jestes,wszystko sie ułozy Joaska gratuluje tankowanie,oj ja tez balam sie swojego pierwszego tankowania,balam sie ze jak bede wyjezdzac to miedzy budki sie nie zmieszcze ![]() ![]() Alez narobilas smaka tym kociołkiem....szkoda ze ja znowu na dukanie Brombi a jak Twoj dukan?juz nie wspomne ze ktos tu foty obiecał ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.