Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 17:49   #721
arm
Raczkowanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Arm dobrze, że oboje z TZ macie takie podejście do tego. Ja prenatalne musiałam zrobić, bo w UK podobno od jakiegoś czasu są obowiązkowe. Nie pozostaje nam nic innego jak wierzyć, że wszystko będzie dobrze i tego się trzymajmy. U mnie na ostatnim USG wyszło, że cysta się powiększyła niestety. Kolejne USG 13 października, miejmy nadzieję, że już chociaż nie będzie rosła.
Nawojka a ja wizyte u swojego gina mam 10 pazdziernika. No nic-trzymam za nas i za nasze dzidzie kciukasy.
pearpearl te zwapnienia to sa takie biale plamki. narazie poczekam do wizyty u mojego gina i zobaczymy co powie... ta lekarka robila echo serduszka i wszystko wyszlo idealnie, dobry przeplyw krwi. nie moge panikowac
arm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:52   #722
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
uf
dobrze, ze nie jestem sama
ostatnio o szybsze bicie serca przysporzyla mnie sciana smoczkow i butelek w smyku
spieprzalam stmatad niczym strus pedziwiatr

Co do plci, to ja chyba juz powoli nastawiam sie na dziewczynke. Jakos tak wszystkie znaki na niebie wskazuje na pimpuche. Jak bedzie zdrowa, to bede najszczesliwsza na swiecie. A jak okaza sie jajcuchy, to bede super mile zaskoczona.
A jak z miesiem, jesz??? Masz ochote? Bo mnie az skreca, jak mam cos miesnego zjesc, ale teraz sie zmuszam, zeby pozbyc sie tej anemii. Podobno to kolejny znak, ze dziewczynka, bo z chlopcem w brzuchu kobiety bardziej maja ochote na miecho. Tylko ile w tym prawdy...
Ale tez sie jaram, ze bedzie niespodzianka. Wszyscy beda do samego konca trzymani w niepewnosci
Pearpearl niemożliwa jesteś z tymi pimpuchami, jajcuchami i innymi cyckami glancami i z tym uciekaniem przed smoczkami. Ja bym się w tym braku ochoty na mięso nie dopatrywała znaków wskazujących na "pimpuchę". Mnie od mięsa też odrzuciło od samego początku, a mam w brzuchu jajcuchy
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:56   #723
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
melduję się jako młoda mężatka. Było fantastycznie, pogoda wymarzona, goście świetni i jedzenie pyszne no i się wytańczyłam
nie nadrobię bo za dużo tego
niedługo na pewno już wrócę normalnie
wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!!
dziś świętuje 18 tj 18 tydz zaczynam

Tż szybko zaczął prace, gratulacje. A co zamawiałaś na patryczku??( pokaż linka)
Ja się jeszcze nie wzięłam za zakupy dla Bobaska, czekam na płeć.
za to szukalam czegoś dla siebie na jesień i wpadł mi w oko taki sweterek
http://moda.allegro.pl/plaszcz-kardi...802280987.html
no właśnie ja też szukam czegoś dla siebie bo dziś na szybko weszłam do sklepu C&A i spodnie ciążowe kosztowały 159 porażka! masakra jakaś muszę zaufać allegro chociaż bardzo nie lubię na allegro ciuchów kupować. Dziewczyny jak macie coś z allegro sprawdzonego to polećcie bo to jednak zawsze sprawdzone a nie tak w ciemno
Jeśli chodzi o rozmiary ciuchów to ja pamiętam że moja córcia jak się urodziła miała 58 cm długości i 3450 g wagi i tych ciuchów na 56 wogóle nie założyłam tyko na 62 i takie teraz też w większości kupię.
Stary 2011-09-19, 17:57   #724
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!!
Jutro moj TZ ma gastroskopie i boje sie o niego.Widze jak to przezywa,pewnie nie bedzie dzisiaj spal z nerwow,ja chyba tez.
Ewula trzymam kciuki za TZ, będzie dobrze, nie stresujcie się za bardzo, chociaż wiem, że to nic przyjemnego.
Stary 2011-09-19, 18:01   #725
*Agatek*
Zakorzenienie

pearpearl- uuu kataru współczuję nienawidzę tego badziewia... wolę miec gorączkę lub kaszel ale nie katar!!!! a piłaś gorące mleko?? Niby niveluje smak troszkę- a ja tak nie czuję smaku dobrze przez ten katar, więc może dlatego lubię?? A na czosnek miałam ochotę już dawno temu lubię jak mi tam wypala jape zawsze mówię: dobrze, chociaż zarazki zabije
Do faceta to trzeba dużymi literami mówic naprawdę... z CAPS LOCKA najlepiej

Cytat:
kurde, skad Ty masz takie informacje
jestes niczym znachorka
W gazecie ostatnio wyczytałam mogłabym zjeśc taka papryczkę- tylko ja nie lubię soku pomidorowego jakbym musiała zapic... a na katar- żeby odetkac nos, ponoc wyciskają z czosnku sok i wacikiem w środku sobie robią będzie płacz jak nic, ale odetka się nosek bo krople niszczą śluzówkę nosa się troszkę dokształciłam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:01   #726
arm
Raczkowanie

Dziewczyny znalazlam na stronie dbam o zdrowie artykul i przytocze jego fragment. Troche mi lzej

"Na koniec należy wspomnieć o jeszcze jednym, coraz częstszym rozpoznaniu stawianym przez ultrasonografistów- związane jest to z coraz lepszej jakości sprzętem. Chodzi o tzw. „bright spot „ czyli ognisko hiperechogenne. Zlokalizowane jest one zwykle w lewej komorze serca. Nie jest ono wadą serca i nie ma związku z częstszym występowaniem wad serca u płodu. Jego obecność jest tylko wskazaniem do bardzo dokładnej oceny budowy całego płodu pod kątem poszukiwania tzw. ultrasonograficznych markerów abberacji chromosomowych. Jeśli badanie usg poza stwierdzeniem ogniska „briht spot” jest prawidłowe, nie ma potrzeby prowadzenia dalszej diagnostyki. Należy podkreślić, że obecność ogniska jako jedynego objawu w badaniu usg, u kobiety nieobciążonej czynnikami ryzyka, absolutnie nie zwiększa częstości występowania nieprawidłowości chromosomowych u płodu"
arm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:02   #727
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Co do TZta to za roze. Ma szczescie, ze sie postaral! A uwaga do portfela byla zbedna
Fajnie, ze bejbi dobrze znioslo podroz. Teraz korzystaj z urokow malzenstwa ile wlezie. Na libido nie patrz i pozwol podkrecic je Mezulkowi, bo pozniej bedziesz zalowala :P Nie sprzataj tam za duzo, bo jak sie tak namachasz, to nic dziwnego, ze pozniej nie masz ochoty na nocne figle szkoda by bylo zmarnowac ten "cycek glancek"
Piękne malunie róże, wraz z wazonem gratis dostałam tak mi miło, jak się budzę, patrzę, a tam czerrrwone kwiatuszki Ja to dzisiaj mężulkowi zamierzam pedicure zrobic i masaż stópek, bo czekał na mnie, żebym obcięła mu pazury a ja tam lubię to robic ciekawa jestem czy też mnie wymasuje wieczorem tam gdzie lubię...
Cytat:
Co do plci, to ja chyba juz powoli nastawiam sie na dziewczynke. Jakos tak wszystkie znaki na niebie wskazuje na pimpuche. Jak bedzie zdrowa, to bede najszczesliwsza na swiecie. A jak okaza sie jajcuchy, to bede super mile zaskoczona.
A jak z miesiem, jesz??? Masz ochote? Bo mnie az skreca, jak mam cos miesnego zjesc, ale teraz sie zmuszam, zeby pozbyc sie tej anemii. Podobno to kolejny znak, ze dziewczynka, bo z chlopcem w brzuchu kobiety bardziej maja ochote na miecho. Tylko ile w tym prawdy...
Ale tez sie jaram, ze bedzie niespodzianka. Wszyscy beda do samego konca trzymani w niepewnosci
Oj tam oj tam- nastaw się na to i na to gorsze jak będzie dziewucha to jak będzie miała 14 lat to jej powiem o zabezpieczeniach, żeby mi w ciążę nie zaszła jako 16stka już tak ją wyszkolę, że hoho nie ma zmiłuj jak oglądam rozmowy w tłoku to aż włos się jeży na głowie jakie laski mają pojęcie o ciąży a potem do brawo girl: "połknęłam nasienie, czy jestem w ciąży???" a chłoptaś to gumę założy i jedzie
A z mięsem?? Hmm w PL jadłam, żeby nie miec anemii (ogólnie w pół wegetarianka, bo ja uwielbiam bardziej warzywa ) dawno nie jadłam w sumie mięcha w sobotę 4 paluszki krabowe jak można to nazwac mięsem staram się jeśc wątróbkę raz w tygodniu bo ma dużo żelaza
Wczoraj na przystanku w Wałczu babka się pyta (z taką się tam zakolegowałam w czasie podróży ) czy wiadomo co będzie, a ja mówię, że nie, bo chcemy niespodziewajkę, a ona: "no to pani nie może za bardzo kupowac teraz" padłam! Mówię, że jest tyyyle kolorów dla obu płci, a ta problem by miała ludzie czasem są nieokrzesani

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 18:03   #728
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
na nfz, i za wszystko place usg 50zl, krew mocz w lab place bo on skierowania nie da... glukoze mam drugi raz robic tez trzeba zaplacic bo on nie moze dac skierowania;/ to co ja mam tylko fizyte za free tyle ze musze siedziec i czekac godzinami bo nie umawia na godziny;/
kurde nie rozumiem tego dlaczego nie chce ci dać skierowania. Jaki typ po to chodzisz na NFZ żeby nie płacić.... chyba że lab jest jego i ma zysk z tego masakra!!!

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Byłam dzis na wizycie i lekarz jest na 1000% przekonany (sama zreszta widziałam) ze bedzie

SYNUŚ !!!!
no to gratulacje

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

MissZuzia i kropeczka spóźnione życzenia urodzinowe wszystkiego najlepszego dla Was
hej hej witaj dziękuję

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
---

a no i odebralam swoje wyniki własnie
mocz ok, morfologia bez szału ale chyba tez bez tragedii bo podobna do poprzedniej... no i glukoza wyszła mi 123 po 2h i 75g glukozy....no i nie wiem...niby w necie piszą, że norma do 140. jutro do gina to się okaze...
ja na glukozę idę w czwartek, miałam dziś ale dostałam drugie skierowanie więc nie musiałam tego pierwszego wykorzystywać im później tym lepiej he he

Cytat:

Co do zakupow, to tez sie pocieszam, ze jeszcze mamy czas, chociaz zaczynam od czasu do czasu panikowac, ale to ze wzgledu na niektore dziewczyny tutaj, ktore widac sa bardziej zorganizowane i tyle juz maja

ja też nie mam nic oprócz jednego pajaca
Co do mięska to ja mam chłopaka a przez całą ciążę nie miałam chęci na mięsko.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o rozmiary ciuchów to ja pamiętam że moja córcia jak się urodziła miała 58 cm długości i 3450 g wagi i tych ciuchów na 56 wogóle nie założyłam tyko na 62 i takie teraz też w większości kupię.
dlatego na 56 to kupię po parę sztuk najwyżej, bo nie wiadomo a na męża to liczyć za bardzo nie mogę żeby po porodzie latał i kupował mniejsze rozmiary bo się nie zna i zaraz jakaś baba w sklepie by mu wcisnęła coś niepotrzebnego, więc na pierwsze dni wolę się ubezpieczyć

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:04   #729
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Pearpearl niemożliwa jesteś z tymi pimpuchami, jajcuchami i innymi cyckami glancami i z tym uciekaniem przed smoczkami. Ja bym się w tym braku ochoty na mięso nie dopatrywała znaków wskazujących na "pimpuchę". Mnie od mięsa też odrzuciło od samego początku, a mam w brzuchu jajcuchy
to ja pisałam cycek glancek!!! proszę mi tu nie przypisywac moich zasług

Stary 2011-09-19, 18:17   #730
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
to ja pisałam cycek glancek!!! proszę mi tu nie przypisywac moich zasług
Agatku wybacz należy mi się. Obie jesteście niemożliwe
Stary 2011-09-19, 18:56   #731
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

A ja właśnie wcinam zachciankę która tżecik mi specjalnie przywiózł...kisiel...za pomniał co prawda o orzeszkach w czekoladzie ale to mu wybaczę...
Cytat:
hej dziewczyny
melduję się jako młoda mężatka......
Gratuluję i wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Jestem

Pozniej napisze co u mnie , a teraz ide gotowac i sprzatac
Hej. Dobrze że już jesteś...po uśmiechu widać ze wszystko oki
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
cześć.
Ja w piatek dostałam dwa worki ciuszków - dla dziewczynki Różowe wszystko!!! A płeć dopiero będe znała w środę po południu. Jak patrze na te sukieneczki malusie, body, pajacyki rózowe chce dziewczynkę - Michalinkę
Powodzenia na wizycie

Cytat:
Kasik fajne imię, podoba mi się Milenka. Dobrze, że wczoraj było spokojnie w pracy. Mi ostatnio powiedzieli, że jak będę wyglądać jak kobieta w ciąży to mi dadzą lżejszą pracę . Niedługo zaczne 7 m-c, a oni mi mówią, że nie wyglądam jak kobieta w ciąży.
Tak to właśnie bywa niestety.....nic tylko

Cytat:
czesc dziewczynki
bylam u lekarza z malym wszystko ok, a ja mam wkur**;/
skierowania na nic nie da za wszystko trzeba placic;/ witaminy brac te ktore przedstawiciel ostatnio zareklamowal i prezencik dal;/
piperzona korupcja pieprzona polska;/
wszystko do dupy;/
Uska ale świnia z tego Twojego gina.....ale nie denerwuj sie już kochana

Cytat:

Hehe ja będąc w sklepie w sobotę oglądałam ciuszki dla dziewczynki wiedząc, że będzie synuś, nie mogłam nie popatrzeć na te wszystkie sukienusie, słodkie balerinki z kwiatuszkami itp. Dopiero mąż mnie sprowadził na ziemię
hehe a ja mam odwrotnie, wiem ze dziewuszka będzie a oglądam chłopięce ciuszki....to pewnie przez to ze siostra niedawno urodziła synka no i że ja cały czas myślałam(tzn. przeczuwałam) ze chłopak będzie

Cytat:
Witam po weekendzie Mamusie i brzusie

Byłam dzis na wizycie i lekarz jest na 1000% przekonany (sama zreszta widziałam) ze bedzie

SYNUŚ !!!!

kasik prosze o zmiane na liscie

Obłęd hehe taka jestem podekscytowana że nadrobiłam po łebkach przepraszam Zrobiłam tez małe zakupki kupiłam 4 body i dresik
Gratulacje.....
już dopisane

Cytat:
helloł

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
cześć mamusie

A ja byłam dzisiaj u kardiologa na szczescię pomimo mojej malutkiej wady serca mogę bez żadnych przeciwskazań rodzić siłą naturalną została jeszcze tylko wizyta u okulisty zeby sie upewnić na 100% ze nie ma zadnych przeciwskazań do porodu własnymi siłami, bo wadę mam -5,0 i muszę przebadać dokładnie swoje oczy czy taki wysiłek nie spowoduje pogorszenia się wady
Powodzenia na wizycie u okulisty, ja też sie martwiłam bo mam astygmatyzm nadwzroczny +3,5 ale cylinder -4 ale na szczescie nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego.
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość

Jutro moj TZ ma gastroskopie i boje sie o niego.Widze jak to przezywa,pewnie nie bedzie dzisiaj spal z nerwow,ja chyba tez.
Powodzenia dla tżta
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:16   #732
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Nie dałam rady zajrzeć do Was w pracy ,jeszcze mnie szef na koniec wkurzył i jutro nie pójde na badania Nie będę się prosić

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem co ja mam myśleć nie przespalam całej nocy
Chodzi o mojego tz
Wczoraj się okazało oczywiście przez przypadek ( dostałam SMS który nie był do mnie) ze szanowny pan kupił swojej byłej żonie prostownice bo jej się popsula twierdzi ze zrobił to dla świętego spokoju bo smsowala do niego już od kilku dni o tym
Ja kompletnie nie wiem co o tym myśleć ??? Tak ma być już całe życie? Nie mamy kasy a on wyskakuje z takim gestem....
Wyrzucilam go wczoraj chodził cała noc co godz wysyłał smsy ze kocha itp
Ehhhhh ;(
Agacia, niefajna sytuacja. Niech on CI pokaże te sms-sy w których go tak prosiła, bo jakoś w nie nie wierzę. Dlaczego Ci o tym wcześniej nie powiedział? Tylko się przez przypadek dowiedziałas, bo tak na pewno by ci nie powiedział Porozmawiaj z nim, to jedyne wyjscie

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość

Jak ten czas szybko leci dziś stuknęło nam 2 latka od ślubu:l ove:
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
hej dziewczyny
melduję się jako młoda mężatka. Było fantastycznie, pogoda wymarzona, goście świetni i jedzenie pyszne no i się wytańczyłam
Renatka, gratulacje i wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez arm Pokaż wiadomość
czesc mamuski!
chcialabym do Was dołączyc, termin mam na 30 stycznia i bedzie synus prawdopodobnie Stas... od samego poczatku ciazy tak sie zwracalismy do brzuszka i mimo ze ostatnio pojawily sie w mojej glowie watpliwosci co do imienia to jakos nie wyobrazam sobie zeby Stas nie byl Stasiem zreszta Tz jest baaaardzo wybredny co do imion i akceptuje tylko Stasia i Kube, a ze w jego domu rodzinnym jest pies o imieniu Kuba wiec...

mamuski wiem, wiekszosc z Was juz jest po usg połówkowym i w zwiazku z tym mam do Was pytanie. czy u ktorejs z Was a wlasciwie czy u Waszych malych szkrabow wykryto zwapnienie tzw. bright spot? w serduszku mojej dzidzi pani dr zauwazyla wlasnie cos takiego w lewej i prawej komorze serduszka, jednak stwierdzila zeby sie nie martwic bo cos takiego pojawia sie u 1/3 dzieci, ze lekarze sami do konca nie wiedza z czego to wynika. reszta badan wyszla bardzo dobrze, zadnych zastrzezen... tylko wiecie-mimo wszystko niepokoje sie. staram sie o tym nie myslec, ale jednak :/

a co do wielkosci ubranek to zrobilam sonde wsrod znajomych mamusiek i wiekszosc kupowala rozmiar 56, bo wiadomo ze firmy roznie szyja i i tak jedne byl troche wieksze a drugie mniejsze. wczoraj bylam w odwiedzinach u niespelna 1,5 miesiecznej kruszynki i dopiero teraz mama zaklada jej rozmiar 62. z tym ze ona urodzila sie z waga cos kolo 2700 gram. mysle ze trzeba miec troche takich i troche takich. bo jak ubranko bedzie duuuzo za duuuze to niezbyt fajnie wyglada. aaaaa i wszystkie mamy mi odradzaja ubierac takiego noworodka zaraz po porodzie w bodziaki. ponoc zle sie zaklada, zakrywaja pepuszek i takie tam...
Witaj
Niestety nie pomogę z serduszkiem

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
cześć.
Ja w piatek dostałam dwa worki ciuszków - dla dziewczynki Różowe wszystko!!! A płeć dopiero będe znała w środę po południu. Jak patrze na te sukieneczki malusie, body, pajacyki rózowe chce dziewczynkę - Michalinkę

Ciężaróweczka
, może będzie dziewczynka

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:18   #733
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Jestem

Pozniej napisze co u mnie , a teraz ide gotowac i sprzatac
Co tam u Ciebie? Jak zdrówko?

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
agacia_cz trudna i dziwna sytuacja,najlepsza będzie szczera rozmowa !

Od rana dzisiaj Maluszek jest bardzo s pokojny,zawsze szalał a dzisiaj tylko rano czułam ruchy.Kurczę zaczynam się martwic ,że cos sie stało...
Nie stresuj się, ja czasami 2 dni prawie nic nie czuję, a później nadrabia Gabryśka zaległości i robi sobie z brzucha worek treningowy

Cytat:

SYNUŚ !!!!
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hi przyznaję, że nadrobiłam po łebkach
Poproszę przepis oczywiście jeśli wyszła dobra
Wyszła pyszna
Oto przepis
2 pory ( razem z zielonym)
1 duża cebula
3 duże ziemniaki
1 l bulionu
1 łyżka oliwy
1/4 kostki masła
sól, pieprz

Pory kroimy w krążki, cebulę i ziemniaki w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy pory, cebulę i ziemniaki. Podsmażamy 5 minut. Wlewamy bulion, zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy 20 min. Dodajemy oliwę, sól i pieprz i wszystko mixujemy blenderem.
Do zupki zrobiłam grzanki z masłem czosnkowym.
Podałam ją ze śmietaną, szczypiorkiem i plasterkiem sera camembert
Stary 2011-09-19, 19:18   #734
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

SYNUŚ !!!!
Gratulacje
Ja dziś kupiłam w pepco 3 body na długi rękawek po 6 zł ,mama mi ostatnio kupiła kocyk cienki i gruby taki piękny,ze ach.
Aga cz i jak z tżtem ,jakoś sie wytłumaczył?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:21   #735
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

pozdrowienia od bezwstydnika Olka, pokazuje swoje klejnoty, wypina się na prawo i lewo

ajj, po łebkach przeczytałam tylko

dziewczyny z Bydgoszczy, moja mama znalazła super lumpeks z ciuszkami tylko dziecięcymi. Byłam dzisiaj tam z nią, nie miałam za bardzo czasu więc kilka rzeczy kupiłam. Ciuszki super, niektóre z metkami. Za całość dałam jakieś 35zł. Do tego nie mam zdjęć, ale znajomej kupiłam ogrodniczki różowe dla dziewczynki, z metką ze smyka za 12zł -> boskie
nie jest mi tak po drodze, ale na pewno będę zaglądać

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Ja jeszcze w wyrku, ale czas najwyższy wstac bo głodne jesteśmy z Milenką
Milenka super

Cytat:
hej dziewczyny
no i jak??? dawaj jakieś zdjęcie

Cytat:
czesc dziewczynki
skierowania na nic nie da za wszystko trzeba placic;/ witaminy brac te ktore przedstawiciel ostatnio zareklamowal i prezencik dal;/
wszystko do dupy;/
nie pisałam chyba, ale zdjęcia sper
ja chodzę prywatnie do lekarza, ale jest ok, bo pracuje w przychodni i sam mówi, że jak chcę to mam przychodzić po skierowania. Dzisiaj mi powiedział że mam przyjść w piątek do przychodni to zrobi mi usg i nagra film, przy okazji da skierowanie na badania, na glukozę (powiedział że 75 będę musiała wypić )

Cytat:

SYNUŚ !!!!
\

Cytat:
Masz - 5?? soczewki nosisz? ja mam tylko -1 chociaż czuję, że sie pogorszył wzrok... i muszę coś wymyślic
ja mam -1 i noszę soczewki, też mi się popsuło w ciąży, ale wszędzie piszą że potem wraca i żeby nie kupować innych
Stary 2011-09-19, 19:33   #736
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
no poszedł poszedł. generalnie skusiła go większa kasa bo juz na okresie próbnym dostanie ok 400 zł więcej podstawy niz w poprzedniej a to sporo. szczególnie, ze praca bliziutko domu (jakies 5 minut samochodem) wiec na dojazdy nie wyda

Sweter fajny

a zamawiałam to:
Neska, super zakupy Może sama sie skusze

Cytat:
czesc dziewczynki
wszystko do dupy;/

Uska,
tak niestety to wygląda Dlatego ja chodzę prywatnie
Bo jak mam iśc na NFZ, oczekać się w kolejce i jeszcze nie miećusg bo 3 razy przysługuje (odpłatnie oczywiście) to pierdzielę taki interes

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
A byłaś prywatnie czy państwowo na tej wizycie?
Bo jak prywatnie to niestety ale skierowanie od takiego lekarza na NFZ nie jest honorowane i zapłacić musisz. Ale jeśli państwowy lekarz tak cię robi to tylko
Ja w sumie mam ok. z tym, jak się dopiero dowiedziałam że mam to w pakiecie z pracy w przychodni prywatnej i mimo, że skierowanie na badania jest od lekarza z zewnątrz to za nic i tak nie płace, jeśli jest w pakiecie. I tak np. krew czy mocz mam za darmo. Na NFZ jakbym chodziła to nie i musiałabym płacić.

Zuzia
, ja mam tak samo, tylko jeszcze nie miała okazji skorzystać, bo sie niedawno dowiedziałam

Cytat:
Czesc lasunie

Spałam do 15 chyba mój rekord!! odespałam chyba 3 ostatnie nocki naprawdę... w sumie nie wiem o której zasnęliśmy po no fajnych chwilach byłam tak sonana, że szok, zasnęłam z minutę osiem

Byłam na miejscu o 21.20
Inutil
przekazała info
Zajączek był grzeczny całą drogę, na dworcu troszkę kopał, bo chyba był niecierpliwy a potem to kopa dostałam jak się przewracało na drugi boczek hihi

Tż czekał grzecznie i wypatrywał żonci a w domku dostałam RÓŻE!!! normalnie zasuszę i zapiszę sobie tą datę
Na portfel zaraeagował tak: "z zamknięciem????" nie podpasowało chyba Next time kupię bez, ale za jakieś 2-3 lata, bo ten mu troszkę potrzyma No i w końcu tatuś widział jak brzuszko się ruszał no i czuł

Agatek, fajnie, że podróż minęła bezproblemowo

Cytat:

SYNUŚ !!!!

Natisska,
gratuluję synka

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-09-19 o 19:42
Stary 2011-09-19, 19:34   #737
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Zapomniałam dodać zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9190030.jpg (35,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9190033.jpg (43,8 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-09-19, 19:35   #738
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
helloł

nadrabiam Was ( z przerwami) od 8 rano :P masakra

[...]
a w ogóle to się strasznie za Wami stęskniłam
Witaj z powrotem

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
A ja byłam dzisiaj u kardiologa na szczescię pomimo mojej malutkiej wady serca mogę bez żadnych przeciwskazań rodzić siłą naturalną została jeszcze tylko wizyta u okulisty zeby sie upewnić na 100% ze nie ma zadnych przeciwskazań do porodu własnymi siłami, bo wadę mam -5,0 i muszę przebadać dokładnie swoje oczy czy taki wysiłek nie spowoduje pogorszenia się wady
Ultra, super, że wszystko ok Wada duza, ale moze to nie bedzie przeciwwskazaniem

Stary 2011-09-19, 19:42   #739
uska000
Zadomowienie

Mamuski znowu chwile mnie nie bylo i tyle nadrabiania;/ wrrr

Agatku widze ze przyjazd udany fajowo

dzieki dziewczyny za otuche, ale ta Polska rzeczywistosc mnie wykancza;/

idem spac buziak

ps, jak sie nazywaja te tanie tabsy i gdzie je kupujecie??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:43   #740
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Inutil,
fajne zakupki
A ja przeziębiona, oprycha mi wyszła taka,że hej Wyglądam strasznie, nie mówiąc już o tym jak o boli
Oczywiscie do tego jeszcze katar

Stary 2011-09-19, 19:45   #741
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
fajowe

ja jutro idę do gina a na przeciwko mam co??? PEPCO wiec zgadnijcie gdzie pójdę po wizycie??????????
jak zwykle się stresuję ale się cieszę bo posłucham sobie serdusia Oby wszystko było dobrze!!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:13   #742
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Niktynko, witaj z powrotem!
A co Ty tak kursujesz miedzy Krakowem a Warszawa i przy okazji nas zaniedbujesz???
ahhh bo musiałam naszych wspólnych spraw dopilnować no i zająć sie studiami - zmieniałam specjalizację i się trochę musiałam nabiegać
wracam do krakowa jeszcze jutro i zostaję do końca tygodnia, więc znowu będę Was czytać, bo tam nie mam jak za bardzo odpisywać, ale dzielnie nadrobiłam dzisiaj no i od przyszłego tygodnia już będę codziennie

nie zaniedbuję Was specjalnie no w życiu tylko tak się ułożyło, że za nami z małżem 3 tygodnie rozłąki no i do Was rzadko zaglądam

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

hej hej witaj dziękuję

ja na glukozę idę w czwartek, miałam dziś ale dostałam drugie skierowanie więc nie musiałam tego pierwszego wykorzystywać im później tym lepiej he he
heeeej

aaa i glukoza na mnie czeka już 2 tyg temu powinnam isć, ale pójdę w przyszłym tygodniu jak już bedę na stałe w wawie

Cytat:
A ja właśnie wcinam zachciankę która tżecik mi specjalnie przywiózł...kisiel...za pomniał co prawda o orzeszkach w czekoladzie ale to mu wybaczę...Gratuluję i wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia

jak przeczytałam o kisielu to mi śliniaki zaczęły intensywniej pracować więc idę robić :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witaj z powrotem

Ultra, super, że wszystko ok Wada duza, ale moze to nie bedzie przeciwwskazaniem

no tyle mnie nie było, że ciężko i serio brakowało mi Was i wizażu

jeszcze tylko kilka dni
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:21   #743
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Mamuski znowu chwile mnie nie bylo i tyle nadrabiania;/ wrrr

Agatku widze ze przyjazd udany fajowo

dzieki dziewczyny za otuche, ale ta Polska rzeczywistosc mnie wykancza;/

idem spac buziak

ps, jak sie nazywaja te tanie tabsy i gdzie je kupujecie??
ale o jakie CI chodzi? witaminy? ja biorę falvit mama....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 20:22   #744
Anabellita
Zadomowienie

Chorym mamusiom - szybkiego powrotu do zdrowia. Mnie też już ze dwa razy gardło zaczynało pobolewać, ale rutinoscorbin i herbatka z miodem i cytrynką jednak zrobiły swoje
Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
... tylko nie wiec co z tym Hubertem, choć wszyscy się już przyzwyczaili to moja tesciowa rzuca tekstami ,że Hubert to będzie dziecko opite.. jednym słowem pijus... a jej córka z mężem czyli mojego męża siostra mówi ,że Hubert to dziecko osmarkane... I powiedz mi jak tutaj można mieć dobre nastawienie?...
Ja jestem ciekawa jak na imię ma ta Twoja "mądra" teściowa? Niech kobieta się w głowę puknie, niby dorosła baba a takie bzdury wygaduje.
Cytat:
dziewczyny z Bydgoszczy, moja mama znalazła super lumpeks z ciuszkami tylko dziecięcymi. Byłam dzisiaj tam z nią, nie miałam za bardzo czasu więc kilka rzeczy kupiłam. Ciuszki super, niektóre z metkami. Za całość dałam jakieś 35zł. Do tego nie mam zdjęć, ale znajomej kupiłam ogrodniczki różowe dla dziewczynki, z metką ze smyka za 12zł -> boskie
Inutil ja też czasem zaglądam do lumków. Mam dwa swoje ulubione. Akurat dziś kupiłam śpioszki z mięciutkiego materiału (są chyba nowe) i taki kwadratowy kocyk z kapturkiem w który się owija dziecko po kąpieli (z H&M) Dałam 9zł za te dwie rzeczy. Dla takich maluszków można naprawdę kupić wspaniałe, nowe ubranka za kilka zł.Teraz poluję na spodnie ciążowe. Już przymierzałam kilka par ale zazwyczaj były za duże albo miały przykrótkie nogawki.

Mijus ta Twoja kocinka to jakaś bidula. Dobrze że się nie połamała.

Arm - witam serdecznie nową mamusię

Renata gratuluję zmiany stanu cywilnego. Powiedz, były jakieś ślubne wpadki?

natisska gratuluję synka, pewnie jesteś bardzo dumna z męskiego potomka

uskaooo Ja mam gina na NFZ mam wszyściutkie badania za darmo i uważam, że to żadna łaska. W ciągu całej ciąży mam sobie zapłcić tylko za dwa USG, które robi specjalista od usg płodu.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-09-19 o 20:28
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:22   #745
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry mamuski
nadrobilam po łebkach ale nie cytowałam i nie pamietam co mialam pisać

renata gratuluje slubu
agatek dobrze, ze podróz minela bezbolesnie
natisska gratuluje synka
uska super zdjęcia !
inutil gdzie ten lump ;>

wiecej nie pamietam

my po weselu i poprawinach nadal zmeczeni, i lekko przeziebieni
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:27   #746
dph
Rozeznanie

Cytat:
fajowe

ja jutro idę do gina a na przeciwko mam co??? PEPCO wiec zgadnijcie gdzie pójdę po wizycie??????????
jak zwykle się stresuję ale się cieszę bo posłucham sobie serdusia Oby wszystko było dobrze!!!
no to neska jesteśmy jutro dwie z wizytami ja to się już nie mogę doczekać kiedy zobaczę maluszka i kiedy mi lekarz potwierdzi że to dziewczynka no ale na wszelki wypadek trzymajcie kciuki za nas a teraz spadam bo u nas burza się zaczyna DOBRANOC
Stary 2011-09-19, 20:28   #747
Haniula
Zakorzenienie

kasia ja tez wlasnie zjadlam kisiel
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:32   #748
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
jak przeczytałam o kisielu to mi śliniaki zaczęły intensywniej pracować więc idę robić :brzyda l:
idźcie się z tym kisielkiem 'schować' bo robicie mi smaka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:33   #749
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
A ja właśnie wcinam zachciankę która tżecik mi specjalnie przywiózł...kisiel...za pomniał co prawda o orzeszkach w czekoladzie ale to mu wybaczę...
dla TZ za spełnianie zachcianek
Stary 2011-09-19, 20:35   #750
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no to neska jesteśmy jutro dwie z wizytami ja to się już nie mogę doczekać kiedy zobaczę maluszka i kiedy mi lekarz potwierdzi że to dziewczynka no ale na wszelki wypadek trzymajcie kciuki za nas a teraz spadam bo u nas burza się zaczyna DOBRANOC
no to kciuki trzymam ja jutro nie mam usg tylko zwykła wizyta...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości