|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
No i skleroza moja się odezwała:
Kajool zaszczyt Cię kopnął - masażyk . Super, że pomogło. Ja dwa razy miałam zapalenie piersi i antybiotyk, wiem co to znaczy i jak boli Youyou przesyłka doszła, dziękuję Brumek paskudnico moja prezenty dotarły. Bardzo dziękuję i dla niemowlaka ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- A mój Zuziak zamiast spać to gada i cieszy się do karuzeli .
|
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Próbuję nadrabiać, ale przyznaję, że robię to po łebkach
Mały jest bardzo aktywny w dzień i robi sobie zazwyczaj drzemki 5-10 minut, czasem zdarza się 30 minut. No i staram się spędzać z nim jak najwięcej czasu na dworze, więc codzień uskuteczniamy spacerki po 3 godziny, a nieraz i dłużej ![]() Dzisiaj poszliśmy do lekarza i na ważenie i uwaga - Nataniel dzień przed skończeniem 2 miesięcy waży 6200 , więc prawie podwoił swoją wagę urodzeniową - brakuje mu 600 gram! Z mlekiem lekarz mnie uspokoił i stwierdził że dawać na żądanie a nie jak na opakowaniu, a na szczęście głodomorra domaga się co 3-3,5 godziny No i w nocy mamy spróbować raz oszukać herbatką. Spróbujemy dzisiaj i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() No i jak zwykle mam pytanie - jaki rozmiar kombinezonu kupić na zimę Teraz nosi rozmiar 62, a w przypływach 68 i się zastanawiam pomiędzy 68 a 74...
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy
![]() Cytat:
po 1:kupowanie co jakiś czas w sklepach nówek to jeszcze większa kasa po 2:wychodzi po 15 zł za sztukę więc nie ma bata żeby tyle zapłacić za ciuszek w sklepie (nawet w lumpkach czasem więcej wychodzi) no i nie widziałam kombinezonu za tyle ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jeszcze troszkę. A do innego lekarza czasami warto się przejść
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
sygine kup może rozm 74.Ja kupiłam jesienny na 68 mały nosi teraz 62/68.My mamy Coccodrillo ale one wypadają o wiele większe.Najlepiej zapytać sprzedającą jak dana firma wypada
|
|
|
|
#3426 |
|
BAN stały
|
Żanetko przegięłaś pałe!!!
Z paczką.Zwariowałaś,prawda ? No w szoku jestem.Dzieci przeszczesliwe. Tyle mi tabsów dałaś i te piękne butki i ulubiony Kubuś Krystka Mam też od Agi tabsy Brunetko |
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rękawki ma 3/4 zamiast długie hehe a upatrzyliśmy sobie kombinezon w smyku
|
|
#3428 |
|
BAN stały
|
Żanetko gazy p[ójdą,dorosły człowiek też je ma po winogronie
![]() Daj jej może Espumisan? Iustynko Jest dobrze W sumie ten lekarz jest najlepszy a teraz dostać sie do innego,to kwestia czasu niestety.On mnie zna i wie co brałam,co mogłam,jak się czułam..... |
|
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boże padam... Bylismy dzis u audiologa/laryngologa i wsio jest w porzadku a potem na szczepieniu i mam dosyc.... Moje Panny miały po dwa wkłucia w nóżki i wcale nie zapłakały... i jestem dumna jak paw z tego powodu.... nadrobię jutro zaległości
|
|
#3430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Krystian nasikał żółwiowi do akwarium..." ![]() ![]()
|
|
|
#3431 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a te kanaliki to roznie, wystawisz cycka na zimno, stres, mlody zle uchwyci.Mi akurat zdarzylo sie go karmic na dworze a bylo chlodno oraz maly poranil mi brodawke. No ale juz po na szczescie. Maly popoludniu wyciagnal wszystko Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chcialam powiedziec, ze dzisiaj pierwsza kapiel w wiaderku bez placzu po dwoch tygodniach krzyku.Nie wiem czy Szymon byl wypoczety czy tez magia wiadra dziala
|
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
Aania dzięki za info o programie. Założyłam konto na portalu i zamówiłam kartę. Na zgłębianie się w temat brakło czasu
Może jutro poczytam Zanka będzie dobrze Żanetka a na nosie okularów nie ma ? Teraz coś postękuje przez sen, więc zapowiada się noc z wrażeniami.Patik mierzę temperaturę, ale na szczęście nie ma
|
#3433 |
|
BAN stały
|
Dobrze,że chociaż Tobie to humor porawia Kiedyś już T. był u rodzinnego i nie chciał przepisać bo potrzebował coś tam od tego mojego
|
|
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
bo wiesz, jak to się tak z boku czyta to
ale jak to Ciebie dotyczy to ![]() też mam żółwia (czerwonolicego) chętnie oddam, nawet dowiozę - chętna któraś?
|
|
#3435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze szelki maja troce inne działanie niż poduszka, bo szelki jeszcze trzymaja podkurczone nóżki, a w poduszce sa swobodne. Z tego wynika ze poduszka wygodniejsza. Dziwne ze lekarz zostawił wolny wybór. Cytat:
faktastyczne ciuszki i takie mocno męskie ![]() Kurcze ale az tyle tego jest, kiedy to wynosicie!!!! Cytat:
Pokaż więcej zdjęć L-panienek ! Gratuluje badania słuchu, my też je juz mamy za soba, no i szczepienia...super Wam poszło! A co lekarz powiedzial z nowymi produktami do jedzenia, kiedy mozecie zaczynac? |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3436 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy za gratulacje z okazji chrzcin.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ufff, bałam się, że mnie tu na taczkach wywieziecie za takie słowa ![]() Brumek za wagę Tymka
|
|||
|
|
|
#3437 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas jest kurs ale trzeba zapisać się na cały - 300 zł, nie można na pojedyncze zajęcia..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jacieeee...proszę bardzo ![]() Babonik, za szczepienie!Bella, brawa dla dziewczynek!
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-09-19 o 22:15 |
||||
|
|
|
#3438 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a swoja drogą jakoś tak się czasem zdarza coś ulać więc przebieranie to norma ![]() a jak wyrośnie to mamusia zrobi mega pakę i kierunek all |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3441 | |
|
Zadomowienie
|
Zaneta ile kosztuje taki zastrzyk? Musze poczytac o tej metodzie. Co prawda na razie nie potrzebuje zabezpieczenia (maz nadal za granica), ale trzeba bedzie przemyslec sprawe. Tabsow nie chce (na pewno nie tych ktorych wczesniej bralam), moje libido siegalo zenitu, maz prawie przede mna uciekal, bo go terroryzowalam
.Bella cudny avatarek, brawa za szczepionki .Zanka oby wszystkie klopoty poszly precz. Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Tylko mój jest duuuży. Mam go z 7-9 lat. Dokładnie nie pamiętam. Dużo roboty przy nim a mój Tż za nim nie przepada (prezent od jednego z poprzedników ). Fajny, ale właśnie to zmienianie mu wody, on taki duży to i duże akwarium i dużo roboty przy czyszczeniu. Zaniedbuję go (jeśli mam być szczera) i wolę, żeby trafił do kogoś, kto się nim lepiej zajmie Jakby któraś chciała takiego dużego żółwia wodno-lądowego to dajcie znać. Naprawdę go dowiozę. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() a co do tego zespołu (pytalaś co sądzę), to nie znam
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-09-19 o 22:30 |
||
|
|
|
#3443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mówiłam przecież wczoraj, że mam przeczucie, że Brida właśnie rodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój dzieć poszedł spać. W ogóle to jestem nim z dnia na dzień coraz bardziej zachwycona. Teraz już większą część dnia ma otwarte oczka i sobie patrzy, można z nim łapać jakiś (mały co prawda) kontakt I powiem Wam że aktualnie nic na świecie nie sprawia mi większej przyjemności niż wtulanie sie w to jego aksamitne, słodkie, doskonałe ciałko i wąchanie go. Nie sądzę żebym odkryła w życiu coś wspanialszego niż dotyk noworodka właśnie Ale mi odbiło na punkcie tego człowieczka I z jednej strony bardzo jestem ciekawa życi a z nim , tego co zrobi jutro, za tydzień, a potem tego jakim stanie się chłopcem, a z drugiej chciałabym zatrzymać go takiego jak dziś na zawsze... Bo to najczystsza na ziemi doskonałość!!!
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
. Naprawdę bardzo Ci dziekuje, wiesz że nie musiałaś! Teraz czekaj na przesyłkę ode mnie, nie będziesz znać dnia ani godziny .A moja mała paskuda jeszcze nie śpi . Leży w łóżeczku, stęka sobie i gada do karuzeli .
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
zanka właśnie miałam pisać że ja bym odwiedziła innego ortopedę jeszcze. Ja jakoś nie mam przekonania do takiego zamęczania dzieci tym szerokim pieluchowaniem. Skoro to mała wada (a może nawet wszystko jest ok) to nie ma co Lenki męczyć, może samo się wyreguluje. Może noś ją dużo w chuście na żabkę..
iustyna dobrze że paczuszka doszła ![]() zapisałaś się do gina? ja w końcu się umowilam na wizytę 3 października. wypytam go jakie anty poleca..sama nie wiem co mam zrobić.. jaka jest forma aantykoncepcji która podnosi libido?
|
#3446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze z zachwytem i dumą patrzę na nowe zdolności mojego syna. Uwielbiam te momenty. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() a to są takie, które podnoszą?
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodzi mi o bagatelizowanie sprawy, ale właśnie o konsultację u innego ortopedy, lekarze lubią wynajdywać problemy a mamy się stresują ![]() Na moim wątku mamusiowym była mamusiaa która też miała córeczkę niby szeroko pieluchować /rehabilitować bo podobno masakra ale poszła do innego ortopedy i ten zdziwiony taką diagnozą mówił, żeby dziecka nie męczyć bo samo się wszystko ureguluje ![]() I komu tu wierzyć? Na pewno wizyta u innego lekarza się przyda
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna bralam Cilest, ale dlugo trwalo zanim moj organizm sie do nich przyzwyczail-plamilam prawie 3 miesiace! A po jakims roku zazywania zaczelam sie zle czuc. Ale na pewno na kazda kobiete dzialaja inaczej. pieknie piszesz o synku, nie moge sie doczekac tych chwil
Dziewczyny w nocy tez czekacie az dzieciom sie odbije po jedzeniu? Mnie nie zawsze to wychodzi, bo czesto zaypiam karmiac...a gdyby Malwince sie ulalo, az boje sie pomyslec... Moja Mala postekuje, piszczy, rozbudza sie na pozna kolacje .I jeszcze jedno, do soboty robila kilka kup dziennie (praktycznie przy kazdym karmieniu), a teraz tylko 4-5 dziennie. Dziwne, moze Wasze pociechy tez tak mialy? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

. Super, że pomogło. Ja dwa razy miałam zapalenie piersi i antybiotyk, wiem co to znaczy i jak boli
dla niemowlaka
.

Mały jest bardzo aktywny w dzień i robi sobie zazwyczaj drzemki 5-10 minut, czasem zdarza się 30 minut. No i staram się spędzać z nim jak najwięcej czasu na dworze, więc codzień uskuteczniamy spacerki po 3 godziny, a nieraz i dłużej 
, więc prawie podwoił swoją wagę urodzeniową - brakuje mu 600 gram! Z mlekiem lekarz mnie uspokoił i stwierdził że dawać na żądanie a nie jak na opakowaniu, a na szczęście głodomorra domaga się co 3-3,5 godziny
Teraz nosi rozmiar 62, a w przypływach 68 i się zastanawiam pomiędzy 68 a 74...

bardzo wysoka

dzięki za pamięć. Nie wyrabiam na zakrętach. Od wczoraj małe przemeblowanie w pokoju i Mały śpi tylko w łóżeczku no i mamy wojnę. Uparty jak osioł, ale ja też. Zmęczony pada na rękach a wkładam do łóżeczka i wszystko od nowa. No, ale konsekwencja najważniejsza. Wczoraj pierwsza noc w łóżeczku i pobudka co 2 h, rano byłam już nieprzytomna. Teraz w sumie wcale nie lepiej. Ale nie dam się małemu terroryście ;> 

okropnie to wygląda !poduszka zdecydowanie lepsza ! i tak sobie myślę, nie lepiej będzie jak do tego co masz z allegro po prostu dołożysz na to pieluchę albo ręcznik, to na to samo wyjdzie chyba nie ?
zębole
za szczepienie!