Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 21:32   #3421
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

No i skleroza moja się odezwała:
Kajool zaszczyt Cię kopnął - masażyk . Super, że pomogło. Ja dwa razy miałam zapalenie piersi i antybiotyk, wiem co to znaczy i jak boli .
Youyou przesyłka doszła, dziękuję .
Brumek paskudnico moja prezenty dotarły. Bardzo dziękuję i dla niemowlaka

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

A mój Zuziak zamiast spać to gada i cieszy się do karuzeli.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:33   #3422
sygine
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Próbuję nadrabiać, ale przyznaję, że robię to po łebkach Mały jest bardzo aktywny w dzień i robi sobie zazwyczaj drzemki 5-10 minut, czasem zdarza się 30 minut. No i staram się spędzać z nim jak najwięcej czasu na dworze, więc codzień uskuteczniamy spacerki po 3 godziny, a nieraz i dłużej
Dzisiaj poszliśmy do lekarza i na ważenie i uwaga - Nataniel dzień przed skończeniem 2 miesięcy waży 6200 , więc prawie podwoił swoją wagę urodzeniową - brakuje mu 600 gram! Z mlekiem lekarz mnie uspokoił i stwierdził że dawać na żądanie a nie jak na opakowaniu, a na szczęście głodomorra domaga się co 3-3,5 godziny No i w nocy mamy spróbować raz oszukać herbatką. Spróbujemy dzisiaj i zobaczymy co z tego wyjdzie
No i jak zwykle mam pytanie - jaki rozmiar kombinezonu kupić na zimę Teraz nosi rozmiar 62, a w przypływach 68 i się zastanawiam pomiędzy 68 a 74...
Stary 2011-09-19, 21:34   #3423
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziubek[/B] to Szymuś będzie galagancik cudne te rzeczy!
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
[FONT=Book Antiqua]Dziubek fajne ciuszki ale ta cena bardzo wysoka
jednorazowo fakt ale :
po 1:kupowanie co jakiś czas w sklepach nówek to jeszcze większa kasa
po 2:wychodzi po 15 zł za sztukę więc nie ma bata żeby tyle zapłacić za ciuszek w sklepie (nawet w lumpkach czasem więcej wychodzi) no i nie widziałam kombinezonu za tyle

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lekarz powiedział, że co kupię to będzie
ale zastanawiamy sie z meżem czy nie odwiedzić innego ortopedy, bo może gość naciąga na kasę? hmmm... a poduszkę kupimy w medycznym sklepie, będziemy zakładać i się okaże
wada Lenki jest maleńka, ale nic się nie poprawiło
jestem smutna, bo moja Lenka ciagle coś ma nie tak, już mi się wyć chce
nie dołuj sie kochana, ponosi poduchę i będzie wszystko ok a diagnozę warto sprawdzic
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:36   #3424
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
ale zastanawiamy sie z meżem czy nie odwiedzić innego ortopedy, bo może gość naciąga na kasę? hmmm... a poduszkę kupimy w medycznym sklepie, będziemy zakładać i się okaże
Zanuś jeszcze trochę i wszystko się wyprostuje, zobaczysz. Płacz, jedzenie, spanie, bioderka, charakterek . Jeszcze troszkę. A do innego lekarza czasami warto się przejść .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-19, 21:39   #3425
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

sygine kup może rozm 74.Ja kupiłam jesienny na 68 mały nosi teraz 62/68.My mamy Coccodrillo ale one wypadają o wiele większe.Najlepiej zapytać sprzedającą jak dana firma wypada
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:41   #3426
nerola
BAN stały

Żanetko przegięłaś pałe!!!
Z paczką.Zwariowałaś,prawda ?

No w szoku jestem.Dzieci przeszczesliwe.
Tyle mi tabsów dałaś i te piękne butki i ulubiony Kubuś Krystka

Mam też od Agi tabsy:c mok:

Brunetkozmienie karte i napiszę.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:43   #3427
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
sygine kup może rozm 74.Ja kupiłam jesienny na 68 mały nosi teraz 62/68.My mamy Coccodrillo ale one wypadają o wiele większe.Najlepiej zapytać sprzedającą jak dana firma wypada
Naprawdę cocodrillo większe??? Ale chyba kombinezony, bo mały ma dwa bodziaki w rozmiarze 62 i już się w nie nie mieści rękawki ma 3/4 zamiast długie hehe a upatrzyliśmy sobie kombinezon w smyku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 21:45   #3428
nerola
BAN stały

Żanetko gazy p[ójdą,dorosły człowiek też je ma po winogronie
Daj jej może Espumisan?

Iustynko T. pracuje.
Jest dobrze

W sumie ten lekarz jest najlepszy a teraz dostać sie do innego,to kwestia czasu niestety.On mnie zna i wie co brałam,co mogłam,jak się czułam.....
Stary 2011-09-19, 21:49   #3429
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Próbuję nadrabiać, ale przyznaję, że robię to po łebkach Mały jest bardzo aktywny w dzień i robi sobie zazwyczaj drzemki 5-10 minut, czasem zdarza się 30 minut. No i staram się spędzać z nim jak najwięcej czasu na dworze, więc codzień uskuteczniamy spacerki po 3 godziny, a nieraz i dłużej
Dzisiaj poszliśmy do lekarza i na ważenie i uwaga - Nataniel dzień przed skończeniem 2 miesięcy waży 6200 , więc prawie podwoił swoją wagę urodzeniową - brakuje mu 600 gram! Z mlekiem lekarz mnie uspokoił i stwierdził że dawać na żądanie a nie jak na opakowaniu, a na szczęście głodomorra domaga się co 3-3,5 godziny No i w nocy mamy spróbować raz oszukać herbatką. Spróbujemy dzisiaj i zobaczymy co z tego wyjdzie
No i jak zwykle mam pytanie - jaki rozmiar kombinezonu kupić na zimę Teraz nosi rozmiar 62, a w przypływach 68 i się zastanawiam pomiędzy 68 a 74...
tez mam ten dylemat

Boże padam... Bylismy dzis u audiologa/laryngologa i wsio jest w porzadku

a potem na szczepieniu i mam dosyc.... Moje Panny miały po dwa wkłucia w nóżki i wcale nie zapłakały... i jestem dumna jak paw z tego powodu....

nadrobię jutro zaległości
Stary 2011-09-19, 21:51   #3430
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Żanetko gazy p[ójdą,dorosły człowiek też je ma po winogronie
Daj jej może Espumisan?

Iustynko T. pracuje.
Jest dobrze

W sumie ten lekarz jest najlepszy a teraz dostać sie do innego,to kwestia czasu niestety.On mnie zna i wie co brałam,co mogłam,jak się czułam.....
a wiesz co mi za każdym razem poprawia humor jak wchodzę do klubu?
"Krystian nasikał żółwiowi do akwarium..."
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-19, 21:57   #3431
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ręce które leczą pielęgniarka miała
a od czego te kanaliki się zatykają?
bo to nie jest zastój? to co innego chyba?
Poczekaj może jak Szymek będzie starszy to wyrośnie z alergii.

:no niewiem:
pielegniarka w ogole superancka, kazala nosic malego, bo ma byc wykochany i wycalowany
a te kanaliki to roznie, wystawisz cycka na zimno, stres, mlody zle uchwyci.Mi akurat zdarzylo sie go karmic na dworze a bylo chlodno oraz maly poranil mi brodawke. No ale juz po na szczescie. Maly popoludniu wyciagnal wszystko

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jestem Kochana dzięki za pamięć. Nie wyrabiam na zakrętach. Od wczoraj małe przemeblowanie w pokoju i Mały śpi tylko w łóżeczku no i mamy wojnę. Uparty jak osioł, ale ja też. Zmęczony pada na rękach a wkładam do łóżeczka i wszystko od nowa. No, ale konsekwencja najważniejsza. Wczoraj pierwsza noc w łóżeczku i pobudka co 2 h, rano byłam już nieprzytomna. Teraz w sumie wcale nie lepiej. Ale nie dam się małemu terroryście ;>

No i najważniejsze: TRZYMA GŁÓWKĘ i łapie grzechotkę, chwilę pomacha ( raczej nieświadomie) i zostawia.

Co z Bridą ?!

W klubie filmik )
no widzisz?? wszystko w swoim czasie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dziewczyny, nie wiem czy wiecie, bo to od dawna jest, ale w aptekach Dbam o zdrowie jest program "dla mamy i maleństwa" - można sobie kartę zamówić i kupuje się wybrane rzeczy do 20% taniej. Może to kogoś zainteresuje, bo zniżki są np na niektóre mleka (i nie tylko)
ja nawet mam jedna karte na zbyciu, tzn.do oddania. bo dostalam w szpitalu a juz wczesniej sie zapisalam. Jakby ktoras chciala to wysle.

Cytat:
Dziubki i Iustynko
Jestem ale dopada mnie co raz częsciej gorszejsze samopoczucie zwiazane z dziadostwem,np te cholerne słabości w nocy,które wybudzają mnie i odlatuje.
A mam problem bo zostały mi 2 tabletki a skutki odstawienne są okropne
Gin nie moze przepisać,rodzinny potrzebuje coś tam od tego mojego dr.a mój dr. chory bo to już bardzo starszy człek
I jestem w dole.

Ja też chodziłam w glanach ale po ślubie z T. sie bardzo zmieniłam i glany spaliliśmy w piecu(ze łzami w oczach)

Zanka kciuki są

Brunetko kombinatorko moja Kochana.
hmm mojemu tacie kiedys rodzinna przepisywala,moze idz i popros??

Cytat:
niestety bioderka się nie poprawiły, mamy kupić albo poduszkę frejki albo szelki pawlika
ja się załamię
wolę tą poduszkę, bo nie chce męczyć się z tymi szelkami, a z tego co widziałam to skomplikowane i musiałabym jechać do lekarza żeby pokazał jak się to zakłada
Cytat:
ja bym chyba jednak do innego ortopedy sie udala.
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No i skleroza moja się odezwała:
Kajool zaszczyt Cię kopnął - masażyk . Super, że pomogło. Ja dwa razy miałam zapalenie piersi i antybiotyk, wiem co to znaczy i jak boli .
Youyou przesyłka doszła, dziękuję .

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

A mój Zuziak zamiast spać to gada i cieszy się do karuzeli.
niom masazyk pierwsza klasa

Chcialam powiedziec, ze dzisiaj pierwsza kapiel w wiaderku bez placzu po dwoch tygodniach krzyku.Nie wiem czy Szymon byl wypoczety czy tez magia wiadra dziala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 21:58   #3432
jacieeeee
Wtajemniczenie

Aania dzięki za info o programie. Założyłam konto na portalu i zamówiłam kartę. Na zgłębianie się w temat brakło czasu Może jutro poczytam
Zanka będzie dobrze
Żanetka a na nosie okularów nie ma ? Mój Dzieć też zamiast zasypiać to się prężył i uparł się żeby kupę przed spaniem walnąć, ale się nie udało i zasnął zrezygnowany Teraz coś postękuje przez sen, więc zapowiada się noc z wrażeniami.
Patik mierzę temperaturę, ale na szczęście nie ma Za to osowiały był bardzo.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:02   #3433
nerola
BAN stały

Iustynko
Dobrze,że chociaż Tobie to humor porawia

Kiedyś już T. był u rodzinnego i nie chciał przepisać bo potrzebował coś tam od tego mojego
Stary 2011-09-19, 22:09   #3434
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Iustynko
Dobrze,że chociaż Tobie to humor porawia
bo wiesz, jak to się tak z boku czyta to
ale jak to Ciebie dotyczy to i

też mam żółwia (czerwonolicego) chętnie oddam, nawet dowiozę - chętna któraś?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-19, 22:10   #3435
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka oglądam zdjęcia tych szelek pawlika okropnie to wygląda !poduszka zdecydowanie lepsza ! i tak sobie myślę, nie lepiej będzie jak do tego co masz z allegro po prostu dołożysz na to pieluchę albo ręcznik, to na to samo wyjdzie chyba nie ?
a szelki są okropne !
Moze niefajnie wyglada, ale ma pomoc wiec za bardzo wyboru nie ma.
Wydaje mi sie ze szelki maja troce inne działanie niż poduszka, bo szelki jeszcze trzymaja podkurczone nóżki, a w poduszce sa swobodne. Z tego wynika ze poduszka wygodniejsza. Dziwne ze lekarz zostawił wolny wybór.

cie choroba, ale poszalałaś faktastyczne ciuszki i takie mocno męskie
Kurcze ale az tyle tego jest, kiedy to wynosicie!!!!

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Boże padam... Bylismy dzis u audiologa/laryngologa i wsio jest w porzadku

a potem na szczepieniu i mam dosyc.... Moje Panny miały po dwa wkłucia w nóżki i wcale nie zapłakały... i jestem dumna jak paw z tego powodu....
Po pierwsze cudny avatarek
Pokaż więcej zdjęć L-panienek !
Gratuluje badania słuchu, my też je juz mamy za soba, no i szczepienia...super Wam poszło!

A co lekarz powiedzial z nowymi produktami do jedzenia, kiedy mozecie zaczynac?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 22:13   #3436
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziękujemy za gratulacje z okazji chrzcin.

Cytat:
niestety bioderka się nie poprawiły, mamy kupić albo poduszkę frejki albo szelki pawlika
ja się załamię
Zanka, wiem, że to trudne, ale musisz być wytrwała i zakładać tą poduszkę, czy szelki, co tam wybierzesz (lekarz nie mówił, które lepsze?). Ze mną było jeszcze gorzej, a wyszłam z tego dzięki uporowi rodziców. Dacie radę!

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Moja Niunia skonczyla dzis 4 tygodnie, ale ten czas leci!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
No ale z nie fajnych newsow jest to, ze wracam na diete bezmleczna. Szymek znowu buzie ma w wypryskach :/
Szkoda...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
jak lecieliśmy w podroz poślubną do Meksyku 13h to dwa razy się upiłam..., zdążyłam w międzyczasie wytrzeźwieć i przed lądowaniem musiałam się znowu znieczulić
Jak leciałam do USA to strasznie mnie jeden steward namawiał na alkohol, ale ja taka byłam przejęta, że się upiję właśnie i nie chciałam. Bałam się, że się będę głupio zachowywać

Cytat:

Dobrze Cię rozumiem
Ufff, bałam się, że mnie tu na taczkach wywieziecie za takie słowa

Brumek za wagę Tymka
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:14   #3437
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj myślałam sobie o basenie,
otworzyli u mnie nowy i wypadałoby się wybrać.

Kurs? I co takiego uczą na takim kursie ?
No właśnie nie wiem, chyba głównie oswajania z wodą i postępowania z takim maluszkiem. Dlatego pójdziemy na te bezpłatne z instruktorem i zobaczymy czy jest sens się zapisywać. Koleżanka chodziła ze swoim ale mi mówiła że byli kilka razy a potem chodzili sobie indywidualnie, sami, i na to samo wyszło A u nas jest kurs ale trzeba zapisać się na cały - 300 zł, nie można na pojedyncze zajęcia..

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
stwierdziłam że trzeba raz a porządnie zainwestować w ciuszki używane niż co miesiąc wywalać kasę w sklepach
Bardzo ładne!!

Cytat:

Cytat:
ale zastanawiamy sie z meżem czy nie odwiedzić innego ortopedy, bo może gość naciąga na kasę?
Myślę że nie zaszkodzi, jeśli skonsultujecie..

jacieeee...proszę bardzo

Babonik, za szczepienie!

Bella, brawa dla dziewczynek!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-09-19 o 22:15
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:19   #3438
nerola
BAN stały

Cytat:
bo wiesz, jak to się tak z boku czyta to
ale jak to Ciebie dotyczy to i

też mam żółwia (czerwonolicego) chętnie oddam, nawet dowiozę - chętna któraś?
Dokładnie tak

Jak dowieziesz,to dawaj!!!

My mamy żółtolicego.
]A dlaczego chcecie się pozbyć?
Stary 2011-09-19, 22:21   #3439
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

cie choroba, ale poszalałaś faktastyczne ciuszki i takie mocno męskie
Kurcze ale az tyle tego jest, kiedy to wynosicie!!!!
wiesz u nas od września w zasadzie mnóstwo imprez urodzinowych więc go będę stroić a swoja drogą jakoś tak się czasem zdarza coś ulać więc przebieranie to norma
a jak wyrośnie to mamusia zrobi mega pakę i kierunek all

Cytat:
[COLOR=DarkGreen]

Bardzo ładne!!
Stary 2011-09-19, 22:25   #3440
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Czy Wasze dzieci są tez takie nie spokojne,
albo były nie spokojne gdy miały miał 7tyd i 2 dni bądź więcej?
MOja niby śpi,ale budzi się co chwile
rękami wymachuje,
majaczy.

Nie wiem o co kaman
Moze skok w 8 tyg

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:26   #3441
DaKaro
Zadomowienie

Zaneta ile kosztuje taki zastrzyk? Musze poczytac o tej metodzie. Co prawda na razie nie potrzebuje zabezpieczenia (maz nadal za granica), ale trzeba bedzie przemyslec sprawe. Tabsow nie chce (na pewno nie tych ktorych wczesniej bralam), moje libido siegalo zenitu, maz prawie przede mna uciekal, bo go terroryzowalam .

Bella cudny avatarek, brawa za szczepionki .

Zanka oby wszystkie klopoty poszly precz.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
ja bym wziela 74, Nataniel tak szybko rosnie, zanim sie obejrzysz juz bedzie za maly.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:29   #3442
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie tak

Jak dowieziesz,to dawaj!!!

My mamy żółtolicego.
]A dlaczego chcecie się pozbyć?
Nerola nie kuś bo w weekend dowiozę przesyłkę. Tylko mój jest duuuży.
Mam go z 7-9 lat. Dokładnie nie pamiętam. Dużo roboty przy nim a mój Tż za nim nie przepada (prezent od jednego z poprzedników). Fajny, ale właśnie to zmienianie mu wody, on taki duży to i duże akwarium i dużo roboty przy czyszczeniu. Zaniedbuję go (jeśli mam być szczera) i wolę, żeby trafił do kogoś, kto się nim lepiej zajmie

Jakby któraś chciała takiego dużego żółwia wodno-lądowego to dajcie znać. Naprawdę go dowiozę.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Tabsow nie chce (na pewno nie tych ktorych wczesniej bralam), moje libido siegalo zenitu, maz prawie przede mna uciekal, bo go terroryzowalam .
pisz szybko jakie brałaś, bo u mnie w drugą stronę!

a co do tego zespołu (pytalaś co sądzę), to nie znam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-09-19 o 22:30
Stary 2011-09-19, 22:34   #3443
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, nie wiem czy wiecie, bo to od dawna jest, ale w aptekach Dbam o zdrowie jest program "dla mamy i maleństwa" - można sobie kartę zamówić i kupuje się wybrane rzeczy do 20% taniej. Może to kogoś zainteresuje, bo zniżki są np na niektóre mleka (i nie tylko)
Mam tę kartę od początku ciąży, ale szczerze mówiąc nie zbyt mnie ten program zachwyca Te zniżki są na wybrane rzeczy (nieliczne zresztą) i jeszcze żadna z nich nigdy nie była mi potrzebna

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a ja sie pytam
CO Z BRIDĄ
A mówiłam przecież wczoraj, że mam przeczucie, że Brida właśnie rodzi

Cytat:
ja się załamię
wolę tą poduszkę, bo nie chce męczyć się z tymi szelkami, a z tego co widziałam to skomplikowane i musiałabym jechać do lekarza żeby pokazał jak się to zakłada
Ojej, szkoda

Cytat:
.
Jak Ty brzydko o mnie mówisz

Mój dzieć poszedł spać. W ogóle to jestem nim z dnia na dzień coraz bardziej zachwycona. Teraz już większą część dnia ma otwarte oczka i sobie patrzy, można z nim łapać jakiś (mały co prawda) kontakt Dziś nawet lusterkiem na swojej macie edukacyjnej sie zainteresował po raz pierwszy i z 10 minut sie w nie wgapiał
I powiem Wam że aktualnie nic na świecie nie sprawia mi większej przyjemności niż wtulanie sie w to jego aksamitne, słodkie, doskonałe ciałko i wąchanie go. Nie sądzę żebym odkryła w życiu coś wspanialszego niż dotyk noworodka właśnie
Ale mi odbiło na punkcie tego człowieczka I z jednej strony bardzo jestem ciekawa życi a z nim , tego co zrobi jutro, za tydzień, a potem tego jakim stanie się chłopcem, a z drugiej chciałabym zatrzymać go takiego jak dziś na zawsze... Bo to najczystsza na ziemi doskonałość!!!
Stary 2011-09-19, 22:40   #3444
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jak Ty brzydko o mnie mówisz
Ty wiesz, że to tak czule . Naprawdę bardzo Ci dziekuje, wiesz że nie musiałaś! Teraz czekaj na przesyłkę ode mnie, nie będziesz znać dnia ani godziny .

A moja mała paskuda jeszcze nie śpi . Leży w łóżeczku, stęka sobie i gada do karuzeli .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-19, 22:40   #3445
youyou
Zakorzenienie

zanka właśnie miałam pisać że ja bym odwiedziła innego ortopedę jeszcze. Ja jakoś nie mam przekonania do takiego zamęczania dzieci tym szerokim pieluchowaniem. Skoro to mała wada (a może nawet wszystko jest ok) to nie ma co Lenki męczyć, może samo się wyreguluje. Może noś ją dużo w chuście na żabkę..

iustyna dobrze że paczuszka doszła
zapisałaś się do gina? ja w końcu się umowilam na wizytę 3 października. wypytam go jakie anty poleca..sama nie wiem co mam zrobić..
jaka jest forma aantykoncepcji która podnosi libido?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 22:50   #3446
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
I powiem Wam że aktualnie nic na świecie nie sprawia mi większej przyjemności niż wtulanie sie w to jego aksamitne, słodkie, doskonałe ciałko i wąchanie go. Nie sądzę żebym odkryła w życiu coś wspanialszego niż dotyk noworodka właśnie
odkryjesz, odkryjesz bo już roczne, dwuletnie czy trzyletnie dzieci to prawdziwe słodziasy. Ja uwielbiam mojego trzylatka. Ma humory, bywa niegrzeczny, ale jak widzi mnie w przedszkolu to z okrzykiem "mamusia" przybiega i się przytula mówi, że tęsknił za mną, że mnie kocha i czekał aż po niego przyjadę. Normalnie . Albo jak zasypia, jak w nocy przychodzi i się wtula. A jakie dyskusje można z nim prowadzić

Ja zawsze z zachwytem i dumą patrzę na nowe zdolności mojego syna. Uwielbiam te momenty.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
iustyna dobrze że paczuszka doszła
zapisałaś się do gina? ja w końcu się umowilam na wizytę 3 października. wypytam go jakie anty poleca..sama nie wiem co mam zrobić..
jaka jest forma aantykoncepcji która podnosi libido?
zapomniałam
a to są takie, które podnoszą?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-19, 22:52   #3447
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

A mówiłam przecież wczoraj, że mam przeczucie, że Brida właśnie rodzi
wiem wiem ale ja bym chciała jakies potwierdzenie Twojego jasnowidztwa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 22:54   #3448
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
zanka właśnie miałam pisać że ja bym odwiedziła innego ortopedę jeszcze. Ja jakoś nie mam przekonania do takiego zamęczania dzieci tym szerokim pieluchowaniem. Skoro to mała wada (a może nawet wszystko jest ok) to nie ma co Lenki męczyć, może samo się wyreguluje. Może noś ją dużo w chuście na żabkę..
A ja bym nie bagatelizowała sprawy. Oczywiście innego lekarza można odwiedzić. Jestem przeczulona na tym punkcie, bo ja miałam zwichnięcie stawu, a zaczęło się od wady.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 23:06   #3449
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A ja bym nie bagatelizowała sprawy. Oczywiście innego lekarza można odwiedzić. Jestem przeczulona na tym punkcie, bo ja miałam zwichnięcie stawu, a zaczęło się od wady.
moze to źle ujęłam..
nie chodzi mi o bagatelizowanie sprawy, ale właśnie o konsultację u innego ortopedy, lekarze lubią wynajdywać problemy a mamy się stresują
Na moim wątku mamusiowym była mamusiaa która też miała córeczkę niby szeroko pieluchować /rehabilitować bo podobno masakra ale poszła do innego ortopedy i ten zdziwiony taką diagnozą mówił, żeby dziecka nie męczyć bo samo się wszystko ureguluje
I komu tu wierzyć? Na pewno wizyta u innego lekarza się przyda
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 23:11   #3450
DaKaro
Zadomowienie

Iustyna bralam Cilest, ale dlugo trwalo zanim moj organizm sie do nich przyzwyczail-plamilam prawie 3 miesiace! A po jakims roku zazywania zaczelam sie zle czuc. Ale na pewno na kazda kobiete dzialaja inaczej. pieknie piszesz o synku, nie moge sie doczekac tych chwil .

Dziewczyny w nocy tez czekacie az dzieciom sie odbije po jedzeniu? Mnie nie zawsze to wychodzi, bo czesto zaypiam karmiac...a gdyby Malwince sie ulalo, az boje sie pomyslec...

Moja Mala postekuje, piszczy, rozbudza sie na pozna kolacje .

I jeszcze jedno, do soboty robila kilka kup dziennie (praktycznie przy kazdym karmieniu), a teraz tylko 4-5 dziennie. Dziwne, moze Wasze pociechy tez tak mialy?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości