|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
W ogóle to dzień dobry
Mam stresa... Dzisiaj ok. południa jadę do szpitala na usg- mają badać narządy Małej, m.in. serduszko. Poproszę więc o trochę kciuków
|
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko mi sie zdarzaja takie rzeczy nie no mysle ze dzisiaj juz powinno byc TO bo skurcze caly czas sa i to mega bolesne dopakuje tylko torbe, tż idzie sie tez ogarnac i jedziemy, bo przed chwila pierwszy raz blagalam go o pomoc z bolu. Trzymajcie sie kochane, bede pisala eski jakby co
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żyje, ale co to za życie ![]() mały wczoraj miał kolkę, ewidentnie, prężył się , puszczął bąki, a kopę walił co pól godziny i płakał nie miłosiernie zachodził się i za nic nie dało się go uspokoić.Na chwilkę pomogła suszarka na brzuszek i masowanie, wkońcu mąż pojechał do apteki po kropelki "espumisan" i żyjemy. ale płakałam razem z małym , on z kolki a ja z żalu jak on się męczy. do tego ten cholerny katar teraz przeszedł już w ciągły , dziś jedziemy do rodzinnego po 14 bo mały nie może oddychać przez nos ![]() najlepsze jest to że rodzinny powinien nas odwiedzić osobiście do 4 tyg, a sory mały za 2 kończy 4 tygodnie a lekarki rodzinnej ani widu ani słuchu, pani z rejestracji była mocno zdziwiona że jej nie było... bo sie kuźwa pewnie na wieś nie opłaca przyjeżdzać ![]() lece pilnować małego i jego katarku, bo jakaś porażka, frida nie daje rady już ![]() Gratulacje dla Agi i Amelki
|
|
|
#3574 | |||
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim gratuluję Aguli ![]() Asia, Marcelowi do brzuszka z tą żyrafką ![]() Agnysko, ale śłodki Benek ![]() Cytat:
. Moja Julcia się tak rodziła. Rodzi się główka z przyciśniętą rączką, przez co poród trwa dłużej. Przy cesarce nie ma znaczenia...Indygo, ale Wam wyszedł śliczny pokoik . Agatka sobie śpi, jak królewna Cytat:
![]() Acelinko, ale piękne ubranko do chrztu .Brawa dla mamy za mega zdolności![]() Cytat:
Mam 150ml, bo też się nastawiam na karmienie piersią, więc ta będzie raczej do pojenia w późniejszym czasie. Ale jakby tak sie okazało, że syn przymiera głodem, to w razie czego będzie pod ręką. Mleka nie kupuję, bo faktycznie można dostać wszędzie i o każdej porze, ale z butelką i to taką jaką sobie wymyślilam np.; w niedzielę byłby problem |
|||
|
|
|
#3575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotka
Jak pierwsza kąpiel? ![]() Lulla dajesz czadu maleńka Madzialenka Cytat:
weź idź już rodzić bo ja tu padnę z samego rana Haaaaj dziewczyny U mnie bey zmian nic i nic i zero ![]() Powoli zaczynam się denerwować. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- A. Mój suwak mówi, ze kończę dziś 40tc
|
|
#3576 | ||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, może się unormujeCytat:
Cytat:
na drogę i dużo dobrych fluidków, żeby to było TO i żeby poszło jak z platka Cytat:
. Na pewno z córcią jest wszystko w porządkuCytat:
|
||||||
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Wtedy było jakoś 60ml z jednej piersi ale miałam ten "kryzys laktacyjny" ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia no to dzisiaj Lula jutro ty
![]() Małgosia M8 biedactwa z tą kolką... dobrze, ze przeszło po kropelkach oby ten katar szybko przeszedł młodemu
|
|
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
Caltea
Dzięki za odpowiedź o tej rączce... Wyobrażałam sobie niewiadomo co ![]() Pytanie na śniadanie do naszych Mam i nie tylko :Co powinno znaleźć się początkowo w apteczce? ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Fajnie by było Daniś...fajnie
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam: paracetamol w czopkach, sól fizjologiczną, gaziki, gaziki nasączone alkoholem (to na pępuszek), woda w sprayu do noska, herbatkę koperkową, rumianek, termometr elektroniczny, |
||
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
Suwaki kłamią
A ja wczoraj nie zdzierżyłam i wieczorem poszlam do gina na wizytę. Zbadał mnie ginekologicznie i normalnie nie mógł znaleźć szyjki. Jest tak wysoko . Do tego dłuuuga, twarda i ani jej w głowie się rozwierać czy choćby skracać . Sam był w szoku, że na tym etapie można być tak nieprzygotowanym do porodu. Tak więc straciłam bezpowrotnie nadzieję na poródZa to Leoś zdrowy. Pępowina dynda mu przy główce, ale na szczęście się w nią nie owinął, ma naprawdę dużą główkę i waży już 3600g (oczywiście te wagi traktuję z przymrużeniem oka), więc nie wiem kto się odważy urodzić takiego smoka (lekarz stwierdził, że on nie ).No i do tego galopująca infekcja dróg moczowych. Nie pomógł Duomox przez 10 dni, więc teraz mam Zinnat. Za tydzień mam się zgłosić na (trzecią już ) ostatnią wizytę (gin nie przewiduje porodu w tym tygodniu . Czyli do przyszłej środy...Po badaniu miałam nieprzespaną noc. Co prawda nic nie bolało, bo gin był nad wyraz delikatny, ale za to w nocy brzuch mi zaczął naparzać, łupie mnie w krzyżach, pojawiło się obfite plamienie no i w ogóle jakoś tak mi ciężko. Aha! pytalam jeszcze o takie mega mocne i przeszywające bóle w samym dole brzucha z prawej lub lewej strony. To wiązadła naciągniętej do granic możliwości macicy dają o sobie znać. Boli, jakby ktoś przykładał rozgrzane do czerwoności żelazo, lub darł mi wnętrzności od środka. Myślalam, że to może jajniki, ale te, jak sie okazuje, wędrują w ciązy prawie pod żebra . Może komuś się przyda.Idę się więc cieszyć brzuszkiem .*w terminie
|
|
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A, czy rumianek i herbata koperkowa, to mogą być takie zwykle w saszetkach, czy lepiej żeby to były te hippowskie?
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dołożyłabym do tego jeszcze: maść na odparzenia i na brodawki, gruszkę z miękką końcówką (aspiratory mnie przerażają), tantum rosa (na po porodzie) i Aftin. |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłam co mi dali w aptece Ta koperkowa może być stosowana po upływie 1 tygodnia życia a nie wiem jak inne. |
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
A dla siebie mam jeszcze herbatki i kawę na laktację Bocianek z Medeli
|
|
|
|
#3586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale czym się różnią te butelki TT Twoja od Agnyskowej: TAKIEJ poza pojemnością? Masia- Marysia??? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-20 o 10:01 |
|||
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wagą sie nie przejmuj. Na pocieszenie dodam, że Stefek w 38tc miał wpisane w kartę 3800 :P Biorąc pod uwage błedy usg, mógł ważyć ok 3600 Lekarz powiedział, że w razie wagi powyżej 4000 najpierw będzie "próba" produ naturalnego, a jak nie dam rady to cesarka... Zapytalam, czy by nie dało się ominąć tej "próby", powiedział, że... nie ![]() Tak czy siak Kochana jesteśmy bliżej niż dalej i....Precz z Suwakami !!!!!
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze paracetamol bym dorzuciła ale dla siebie |
|
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
Aftin, to na te takie hmmm "pleśniawki" w buzi na policzkach?
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. I trzeba było dzidzię zaplanować wcześniej (tjaaa, a niespodziewajkę można ?) a jeszcze lepiej dziewczynkę, to juz byśmy ją pewnie tulili. A tak, zachciało nam sie syna, to musimy czekać cierpliwie . W sumie to bardzo fajna i wesoła to była wizyta...
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
MałgosiaM8 szalona kobieto czytałam, że wyciągnęłaś sobie szwy
one miały być rozpuszczalne? : brzydal:urodziła jakaś nowa mamusia? |
|
|
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
he he to się dowiedziałaś na kiedy masz dokladnie termin?
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to dołóżmy jeszcze nożyczki, cążki, szczoteczkę do włosków i krem na każdą pogodę. U mnie leżą w jednej szufladzie![]() ). A najcięższe działo, to chyba nystatyna (na receptę zapewne), ale po niej to u mnie już było regularne
|
|
|
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już go traktuje niemal jak dobrego wujka ![]() O wszystkim można z nim pogadać, o Miłości, o życiu, o relacjach, podziale obowiązków, o AUTACH z Tżtem... Spoko gościu, a do tego dobry lekarz ![]() Hehehe, a Ty to niby, że taka doświadczona fiu fiu,a tu masz ![]() Niespodziewajkę można zaplanować. Hhehehe my odstawiliśmy leki i było "niech się dzieje wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba"... Wpadka zaplanowana Nikt nam w to nie wierzy
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najważniejsze że z młodym wszystko ok ![]() współczuję tej infekcji...oby po tym nowym antybiotyku przeszło ![]() a co do tych więzadeł - mnie też tak boli, szczególnie w nocy...i tez byłam pewna ze to jajniki dzieki za info ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aga ma Amelkę ![]() Cytat:
Z pomiarów usg na dziś (potwierdzone niezależnie przez 3 różnych lekarzy na wizytach w 3 różnych okresach ciąży). Z @ na 27, a z moich prywatnych obliczeń (najdokładniejszych
|
||
|
|
|
#3599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda, że nie mam tutaj tego zdjęcia bo byście popadały ze śmiechu. Mały kloszard. A czym najlepiej obcinać paznokcie?
|
|
#3600 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę rozwarcia zazdraszczam, to już połowa drogi krwawienie chyba norma, po badaniu dogłębnym chyba tak jest.Cytat:
) a czuję że coś się dzieje. A ja nie mogę się zebrać w sobie i zapytać Cytat:
tak dla jaj ;P mój mi nic już nie daje, jak mnie widzi w poczekalni pyta: Jeszcze tu?? a ja odpowiadam że jak się umawiam to zawsze przychodze ![]() Cytat:
jak wróciłam byłam tak padnięta że chwile posiedziałam i poszłam spać, tak bym spała i spała gdyby nie sms od koleżanki rano że urodziła po wizycie jedno jest pewne: nie rodzę łożysko super extra bez oznak starzenia, mała wysoko, wg usg waży 3kg na pytanie jak ja ją wypchnę pan doktor powiedział że zawsze mąż może ciągnąć za uszy Cytat:
będzie czerwono ![]() Cytat:
![]() będzie dobrze
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2011-09-20 o 10:16 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

nie no mysle ze dzisiaj juz powinno byc TO bo skurcze caly czas sa i to mega bolesne
plamie caly czas, skurcze od 40 min zrobily sie co pol godz, pozniej co 20 min, teraz co 15, boli jak cholera i sa krotkie, normalnie masakra mowie wam, dzwonilam juz do ginki i mowi ze sie zaczal porod tylko mam jechac do szpitala jak sie zaczna skurcze co 5 min zeby tam nie sleczec bez sensu; przeczyscilo mnie rowno z rana, wrrr, i nie smiac sie tu ze mnie, ja cierpie co 15 min!!!!!!!!!!!
zachodził się i za nic nie dało się go uspokoić.

Planuję początkowo karmić piersią potem się zobaczy, wiec nie wiem czy jest sens? Do czego miałaby służyć? A jestem z tych co to nie lubią kupować wszystkiego "bo może się przyda". Z laktatorem się też wstrzymuję.
dajesz czadu maleńka
weź idź już rodzić bo ja tu padnę z samego rana 

.