Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 09:32   #361
slimaczek19
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Jak dawno mnie nie było
Tyle nowych dziewczyn i tematów...
Zaczęliśmy w piątek remont mieszkania, które wynajmujemy i dopiero dzisiaj znalazłam laptopa, żeby do Was zajrzeć

Witam nowe Mamusie

Trochę poczytałam, nadrobiłam...
Co do pracy to pracuję w centrali jednego z banków, w piątek powiedziałam szefowej o ciąży (bez zaświadczenia) gratulowała i odrazu stwierdziła, że czas pracy musi mi zmienić (pracuję 8 godz. przy komputerze). Bardzo fajnie zareagowała i kazała odpoczywać, bo właśnie zaczęłam 2 tyg urlop.
Umowę mam na czas nieokreślony, więc po cichu myślę o półrocznym urlopie wychowawczym po macierzyńskim (mąż o tym narazie nie wie, zobaczymy jak będzie sytuacja wyglądać z maluchem).

Ogólnie u Nas dobrze, trochę mdłości mam jak za dużo na raz zjem, więc jem po trochę i to mnie wkurza, że nie mogę zjeść do syta
Wizytę u gina mam na 10.10, a usg 3D na 17.10, także znowu czekanie, żeby zobaczyć Fasolkę

Pozdrawiam Was cieplutko
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:28   #362
pola_m
Wtajemniczenie

cześć Dziewczyny,

Kism, ja też w banku pracuję Tylko że to placówka partnerska, więc warunki nieco inne :/ Co do zwolnienia, zobaczymy co mi powie lekarka jutro, ale poprzednio jak byłam, sugerowała, że mnie wyśle na zwolnienie. I chyba nie będę jakoś specjalnie protestować...

Śniło mi się w ogóle dzisiaj, że robili mi prześwietlenie brzucha (Roentgenem!! - ale zapewniali, e to jakis specjalny i widziałam dzieciaczka, jak sobie tańczył usmiechnięty w moim brzuchu...w akwarium. Heh, totalnie porąbany sen
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 13:06   #363
rinco
Wtajemniczenie

Dziewczyny, no co Wy, wszystkie w banku pracujecie? Ja co prawda nie mam nic wspólnego z bankami, ale nasze biuro mieści się w tym samym budynku co bank, więc mam go za ścianą

Ale mi się dziś nie chce pracować, normalnie masakra... Już się nie mogę doczekać wizyty u gina za tydzień
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:04   #364
begie13
Zadomowienie

Witajcie!

Nie wiem, czy mogę już do Was dołączyć, czy nie ( bardzo bym chciała) ale robiłam 2 testy przed @ i dzisiaj i wyszły 2 kreseczki i muszę umówić się na wizytę do ginekologa. Wg moich obliczeń ( jeśli to ciąża) od OM to byłby 5 tydzień SZOK !
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:53   #365
eeewooo
Przyczajenie

witajcie,mozecie mi powiedziec czy test zrobiony 5 dni przed okresem moze byc wiarygodny??

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Juz nie moge sie doczekac no i zrobilam tylko teraz nie wiem czy 5 dni przed okresem moze wyjsc negatywny jeszcze??
eeewooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:00   #366
begie13
Zadomowienie

ja robiłam 3-4 dni przed okresem i pojawiła się ledwie widoczna druga kreska, potem powtórzyłam test 4 dni później i była o wiele lepiej widoczna, kolor intensywniejszy, teraz umawiam się do ginekologa na wizytę i zobaczymy
Stary 2011-09-19, 16:01   #367
kasiuniap1987
Raczkowanie

kochane mam do Was pytanie, czy którąs z Was męczyły strasznie wzdęcia oraz biegunka + ból brzucha?? ja od wczoraj nie umie dojść do siebie, zaczęło się w nocy gdy w brzuszku zaczeło mi sie "przelewać, bulgotać" na cały dom, do tego ten ból brzucha a jak rano wstałam do jeszcez doszła biegunka. Byłam wczoraj może z 2-3 razy na kibelku i myślałam, że przeszło a dzisiaj w nocy zaś to samo i teraz znowu dopało. Moze nie mam już biegunki ale brzuch dalej boli (nie jest to ból jajników tylko dużo wyżej jakby żołądek czy cosik) i cały w "gazach'. Pierwsza wizyta u lekarza dopiero 29.09 :/
kasiuniap1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:06   #368
begie13
Zadomowienie

ja od kilku dni mam takie gaaazy non stop i mnie to męczy ale póki co nie wiem czy mogę to przypisywać ciąży...
Stary 2011-09-19, 16:08   #369
kasiuniap1987
Raczkowanie

ja zrobiłam 7 testów z czego wszystkie pozytywne ale też nie wiem czy to przez ciąże takie gazy, bóle czy może coś mnie złapało. Gdzieś czytałam, że w ciązy występują wzdęcia...
kasiuniap1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:17   #370
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny!!

Widzę, że dużo bankowców na naszym wątku... No po prostu jakbyście się zmówiły

begie13, trzymamy kciuki i wierzymy, że do nas dołączysz, powodzenia!!

eeewooo, ja robiłam pierwszy test 6 dni przed okresem i wyszla mi bardzo, baaaaaaaaardzo słaba prawie niewidoczna druga kreska. Nawet się zastanawiałam, czy jej sobie nie wymyślam...
Kolejny zrobiłam w dniu spodziewanej @, wyszły dwie kreski z tym, że ta druga dużo bledsza niż pierwsza, ale były dwie...
No i ostatni test 4-5 dni po i wyszły super dwie różowe krechy...

pola_m rozwaliłaś mnie z tym akwarium, śmieje się sama do siebie hehe
Mnie z kolei śniło się dzisiaj, że byłam w kościele, i było chyba z 10 ślubów na raz ... może to dlatego, że w 10 września byliśmy u przyjaciół na ślubie i weselu.

slimaczek19, witaj po odgruzowaniu

rinco, kism, ewunia, mar2sia dzień dobry

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuniap1987 Pokaż wiadomość
kochane mam do Was pytanie, czy którąs z Was męczyły strasznie wzdęcia oraz biegunka + ból brzucha?? ja od wczoraj nie umie dojść do siebie, zaczęło się w nocy gdy w brzuszku zaczeło mi sie "przelewać, bulgotać" na cały dom, do tego ten ból brzucha a jak rano wstałam do jeszcez doszła biegunka. Byłam wczoraj może z 2-3 razy na kibelku i myślałam, że przeszło a dzisiaj w nocy zaś to samo i teraz znowu dopało. Moze nie mam już biegunki ale brzuch dalej boli (nie jest to ból jajników tylko dużo wyżej jakby żołądek czy cosik) i cały w "gazach'. Pierwsza wizyta u lekarza dopiero 29.09 :/

wiesz co, ja też miałąm gazy przez kilka dni, ale do tej pory nie przypisywałąm ich ciąży, a raczej temu, że sobie cebuli pojadłam..
narazie się uspokoiło...

a może grypa żołądkowa Cię złapała... ?
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:26   #371
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cześć dziewczynki!

eeewooo myślę, że spokojnie możesz zacząć już się cieszyć. Testy teraz są tak wrażliwe, że spokojnie mogą wykryć ciąże wcześniej. Ja sama robiłam taki test, którego nie trzeba było robic w dniu miesiączki. A ta druga kreseczka tez mi wyszła jaśniutka i tez miałam wątpliwości czy sobie jej nie wymysłiłam, ale poszłam szybko zrobic beta hcg i już wszystko było jasne.

kasiuniap1987, czy to przypadkiem nie jest grypa żołądkowa? Tak czy siak nie bierz żadnych leków bez konsultacji z lekarzem. Ja na początku ciąży zrobiłam taką gafę, że wziełam niby niegroźny ibuprom, a okazało się, że jest groźny dla płodu.

Jeśli chodzi o moją wizytę u lekarza odnośnie plamień to okazało się, że mam odrobine odklejonej kosmówki. Mam brać luteine i powinna się znowu przykleić Widziałam znowu mojego maluszka Już ma 5,5mm

Edytowane przez Ewunia_1984
Czas edycji: 2011-09-19 o 16:57
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:40   #372
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
nie przejmuj się, to normalne. Jedni maja mdłości i wymiotują a inni drugą stroną... Mi też na samym początku non stop buglotało i miałam na maksa wzdęty brzuch, jak w jakims czwartym czy piątym miesiącu... A od jakiegos tygodnia-dwóch tygodni zmieniło się na mdłości Jedz lekkostrawne rzeczy

Beige, witaj

eewoo, może jeszcze wyjść negatywny, poczekaj parę dni i zrób jeszcze jeden
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:54   #373
Ewunia_1984
Zadomowienie

eewoo kup BOBOTEST, nie trzeba go robić w dniu okresu, mozna wcześniej. Zrób go rano na czczo. Będziesz juz miała pewność.
Stary 2011-09-19, 17:48   #374
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ale cisza...
Ja się obżarłam kremem czekoladowym i coś mnie muli... bleh.
Stary 2011-09-19, 18:49   #375
mar2sia
Raczkowanie

Dzień dobry
Ale mi się trudno dzisiaj zebrać, no co za dzień...

Cytat:
Miałam podobnie, nawet pytałam lekarza czy może być tak, że jedne wymiotują a inne drugą stroną i odpowiedział, że ciążę każda kobieta przechodzi inaczej i takie coś może się zdarzyć. Przeszło coś koło 7 tygodnia

Cytat:
ja zrobiłam 7 testów z czego wszystkie pozytywne ale też nie wiem czy to przez ciąże takie gazy, bóle czy może coś mnie złapało. Gdzieś czytałam, że w ciązy występują wzdęcia...
Nieźle z tymi testami zaszalałaś wzdęcia na zmianę z rozwolnieniem to jest dopiero przyjemność (nie polecam)

pola_m piękny sen... i akurat maluch zaczyna już pewnie fikać w swoim własnym malutkim akwarium

calawdeszczu ale mi narobiłaś ochotę na krem czekoladowy... mniam.

Zaczynają wam się już zachcianki? Bo ja odkryłam coś strasznego jak stałam przy kasie w sklepie. Dziewczyna za mną kupowała schwepsa citrus mix i myślałam, że padnę taka mnie na niego dzika ochota naszła
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 19:00   #376
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mar2sia Pokaż wiadomość

Zaczynają wam się już zachcianki? Bo ja odkryłam coś strasznego jak stałam przy kasie w sklepie. Dziewczyna za mną kupowała schwepsa citrus mix i myślałam, że padnę taka mnie na niego dzika ochota naszła

ten krem był moim wczorajszym pragnieniem... pędziłam po niego do lidla może to już była zachcianka ciążowa...
Tak mi się go chciało, że gotowa byłam iść po niego pieszo... a lidl całkiem daleko..
Stary 2011-09-19, 19:17   #377
Ewunia_1984
Zadomowienie

Zachcianki, zachciankami, ale przypominam o kontroli u stomatologa!!!
Hehe ja zaczynam jazdeczke z dentystą jutro o 10.00. Z tego co kojarzę, to pierwsza wizyta dla kobiety ciężarnej gratis, ale nie wiem czy tak jest wszędzie.
Stary 2011-09-19, 19:24   #378
mar2sia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Zachcianki, zachciankami, ale przypominam o kontroli u stomatologa!!!
Hehe ja zaczynam jazdeczke z dentystą jutro o 10.00. Z tego co kojarzę, to pierwsza wizyta dla kobiety ciężarnej gratis, ale nie wiem czy tak jest wszędzie.
Z tego całego zamieszania zapomniałam o stomatologu, dzięki za przypomnienie, kontrola się przyda.
W ciąży się bardziej psują zęby czy jak to z nimi jest?
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:13   #379
rinco
Wtajemniczenie

eeewooo a na pewno nie widać na tym teście jakiegoś cienia kreseczki? Popatrz dobrze.

Ja swój pierwszy test zrobiłam 5 dni przed @ i to w dodatku wieczorem, bo mnie brzuch coś bolał tak podejrzanie od kilku dni i się wkurzyłam, a miałam w domu 3 testy, które kupiłam miesiąc wcześniej, bo mi się @ spóźniała, ale użyłam wtedy tylko jeden i @ przylazła więc mi testy zostały i leżały w szafce. Przyszłam z pracy i tak z nudów zrobiłam test i już byłam prawie pewna, że wyszedł negatywny (jak zwykle), ale jakoś się tak zaczęłam w niego wpatrywać i miałam wrażenie, że widać dosłownie cień cienia kreseczki No to drugiego dnia zrobiłam rano powtórkę i wyszła już wyraźniejsza kreska, choć bladziutka. Nosiłam potem ten test cały dzień w torebce i sobie patrzyłam co chwilę, bo nie mogłam uwierzyć Trzeciego dnia, gdzieś koło południa dostałam schizy, że chyba mi się to wszystko wydaje, więc poleciałam do apteki (byłam akurat na mieście), kupiłam test i zrobiłam go od razu i znowu wyszła druga krecha, więc odetchnęłam z ulgą No i czwartego dnia rano (dzień przed @) zrobiłam jeszcze jeden i znowu była druga kreseczka, tylko jeszcze wyraźniejsza. No i wtedy poszłam na betę i wszystko się potwierdziło

Ja nie mam jeszcze żadnych objawów oprócz bólów brzucha od czasu do czasu, a tak to ani zachcianek ani nic, ale u mnie to jeszcze chyba za wcześnie na to Acha, no i piersi mi się jakieś takie jakby napompowane zrobiły i czasami troszkę bolą jak się przytulam do męża

Ja byłam u mojej dentystki ostatnio gdzieś na początku maja, myślicie, że to wystarczy czy trzeba iść jeszcze raz?? A najlepsze jest to, że wreszcie po paru latach namawiania mnie dentystka osiągnęła cel -tzn. zdecydowałam się w końcu na aparat prostujący zęby (nie mam jakichś bardzo krzywych, ale można by je było lekko skorygować) no i pierwszą wizytę u ortodontki mam 31.10 (zapisywałam się pół roku temu, takie terminy niestety), no ale w tej sytuacji to chyba jednak zrezygnuję z tego aparatu. Tak sobie nawet niedawno myślałam, że albo aparat albo ciąża Jednak taki aparat parę tysięcy kosztuje, to już chyba wolę tą kasę przeznaczyć na wózek czy coś - w każdym razie będzie trochę pilniejszych wydatków...

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2011-09-19 o 20:18
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 20:45   #380
kism
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
Ja dziś jak zwykle po pracy padnięta, jak zawsze popołudniu jakieś załatwienia, zakupy, do domu, ogarnięcie domu i już wieczór Zapakowałam się już do łóżeczka, ale może jeszcze parę słów dam radę do Was skrobnąć

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Jak dawno mnie nie było
Tyle nowych dziewczyn i tematów...
Zaczęliśmy w piątek remont mieszkania, które wynajmujemy i dopiero dzisiaj znalazłam laptopa, żeby do Was zajrzeć
Co do pracy to pracuję w centrali jednego z banków, w piątek powiedziałam szefowej o ciąży (bez zaświadczenia) gratulowała i odrazu stwierdziła, że czas pracy musi mi zmienić (pracuję 8 godz. przy komputerze).
Hej, slimaczku, miło że jesteś Udanego remontu życzę i dużo cierpliwości, przechodziłam to w czerwcu i lipcu, więc wiem co mówię
No to jednak Wrocław i... bankowcy górą
I jak teraz będziesz pracować zamiast tych 8 godz. przy komputerze? Znajdzie się samej "papierkowej" roboty na 4 godz? U mnie się akurat tymi 8 godz nie przejmują

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Śniło mi się w ogóle dzisiaj, że robili mi prześwietlenie brzucha (Roentgenem!! - ale zapewniali, e to jakis specjalny i widziałam dzieciaczka, jak sobie tańczył usmiechnięty w moim brzuchu...w akwarium. Heh, totalnie porąbany sen
pola, sen pierwsza klasa Widzę, że już u nas się zaczynają na dobre pokręcone ciążowe sny
Oglądałam sobie wczoraj Twojego bloga. Fantastyczne zdjecia, brak słów, rewelacja po prostu Każde jedno

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Nie wiem, czy mogę już do Was dołączyć, czy nie ( bardzo bym chciała) ale robiłam 2 testy przed @ i dzisiaj i wyszły 2 kreseczki i muszę umówić się na wizytę do ginekologa. Wg moich obliczeń ( jeśli to ciąża) od OM to byłby 5 tydzień SZOK !
begie, witaj Oczywiście, że możesz dołączyć! Czemu nie? Już Cię dopisuję do listy

Cytat:
Napisane przez eeewooo Pokaż wiadomość
Juz nie moge sie doczekac no i zrobilam tylko teraz nie wiem czy 5 dni przed okresem moze wyjsc negatywny jeszcze??
Tak, może jeszcze wyjść negatywny. Poczekaj do terminu @
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:42   #381
bernadka10
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
I ja dołączam do wątku, zrobiłam test i wyszedł pozytywnie to jakiś 5 tydzień, tylko niepokoją mnie kłucia tak jakby w jajnikach, taki ból chwilowy, nie byłąm jeszcze u lekarza nie wiem czy to ne za wsześnie, wg ostatniej miesiączki to koniec 5 tygodnia, ale ja mam długie cykle bo 33 dniowe i do zapłodnienia doszło jakieś 2,5 tygodnia temu, robiłam betę najpierw wyszła 158 powtórzyłam za 2 dni i wyszła 553, więc ciąża się rozwija, tylko niepokoją mnie te kłucia, czy któraś też tak miała, to moja pierwsza ciążą i bardzo się denerwuję?
bernadka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:19   #382
slimaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bernadka10 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
I ja dołączam do wątku, zrobiłam test i wyszedł pozytywnie to jakiś 5 tydzień, tylko niepokoją mnie kłucia tak jakby w jajnikach, taki ból chwilowy, nie byłąm jeszcze u lekarza nie wiem czy to ne za wsześnie, wg ostatniej miesiączki to koniec 5 tygodnia, ale ja mam długie cykle bo 33 dniowe i do zapłodnienia doszło jakieś 2,5 tygodnia temu, robiłam betę najpierw wyszła 158 powtórzyłam za 2 dni i wyszła 553, więc ciąża się rozwija, tylko niepokoją mnie te kłucia, czy któraś też tak miała, to moja pierwsza ciążą i bardzo się denerwuję?
Ja tak miałam dzisiaj zaczynam 9 tydzień i już tego nie ma. Nie martw się najczęściej mnie kłuło jak wykonałam jakiś nagły ruch, obracałam się na łóżku, wstałam itp.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hej, slimaczku, miło że jesteś Udanego remontu życzę i dużo cierpliwości, przechodziłam to w czerwcu i lipcu, więc wiem co mówię
No to jednak Wrocław i... bankowcy górą
I jak teraz będziesz pracować zamiast tych 8 godz. przy komputerze? Znajdzie się samej "papierkowej" roboty na 4 godz? U mnie się akurat tymi 8 godz nie przejmują
nie wiem jeszcze jak, powiedziałam szefowej w piątek ok 16stej, i po pół godz poszłam do domu i mam 2 tyg urlopu, więc dowiem się w październiku
albo mi skrócą czas pracy do 4 godz albo 4 godz przy kompie, a potem inny dział i robota papierkowa do 8 godz dziennie. Zobaczymy
Co znaczy, że się nie przejmują - w KP jest zapis o ograniczeniach w pracy dla ciężarnych nie wiem tylko czy mają uwierzyć na słowo, czy trzeba papier przynieść

Dobra, idę malować przedpokój
dla wszystkich
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:43   #383
eeewooo
Przyczajenie

Dzieki wszytskim za odpowiedzi Teraz postanowilam ze zrobie test w czwartek rano, to jest termin mojej miesiaczki i wtedy sie okaze dokladnie. Na wczesniejszym tescie jak dobrze sie przyjrzec to jakas druga kreseczka(bardzo bladziutka)tam byla ale nie chce sie wczesniej nastawiac zeby pozniej sie za bardzo nie rozczarowac. A co do bolow brzycha to jakos tez tak od niedawna mam takie jakby na okres i piersi tez troche zaczely bolec.
eeewooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:45   #384
bernadka10
Raczkowanie

Dzięki ślimaczkupocieszyłaś mnie, tylko teraz nie wiem kiedy iśc do lekarza że by cokolwiek mógł już widzieć.
bernadka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:56   #385
śliweńka
Zakorzenienie

ja zawitałam po długiej nieobecności :/ byłam w szpitalu na kroplówkach lekarza mnie wysłał dla dobra dziecka, wczoraj wyszłam dopiero
dziś od rana mdli, właśnie zaniepokoiło go to że w zeszły wtorek wymiotowałam 4 razy że za dużo że to niebezpieczne też dla zdrowia, wczoraj miałam jeszcze rano usg i fasolka ma już 14,6mm serce wali jak oszalałe piękny widok na usg aż łza się kręci w oku, o i na usg ostatnio zaczęło pokazywać termin 28-04 ale zapewne sądzę że wyjdzie i tak konie kwietnia początek maja

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-09-20 o 09:59
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:02   #386
Freya_85
Raczkowanie

Cześć,
podczytywałam Was od jakiegoś czasu mając cichą nadzieję, że wkrótce będę mogła tu pisać. Wczoraj zrobiłam test. Wieczorem zobaczyłam 2 kreseczki, dzisiaj wcześnie rano zrobiłam test innej firmy i druga była, ale bardzo słabo widoczna. Powtórzę jeszcze test pod koniec tygodnia i jeśli dalej będą 2 kreski, to lecę na badanie krwi, a potem umawiam się do gina. Trochę sie martwię, bo od kilku dni boli mnie brzuch jak na okres.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:11   #387
śliweńka
Zakorzenienie

freya macica się przygotowuje już, mnie też brzuch bolał,co do kreski to zapewne zależy od testu i jego czułości, a robiłaś test przed okresem ?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-09-20, 11:16   #388
Freya_85
Raczkowanie

Pierwszy test robiłam na tydzień przed (bo mąż się już nie mógł doczekać ), wczoraj miałam dostać okres, a że nie dostałam, to testowałam. Właśnie czytam o tym bólu brzucha i mam straszną nadzieję, że @ nie będzie. Poza tym, żadnych ciążowych objawów nie mam.

A ten test, na którym druga kreska była dość wyraźna, to Quick Vue, podobno jeden z lepszych na rynku...

Edytowane przez Freya_85
Czas edycji: 2011-09-20 o 11:18 Powód: dopisek
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:19   #389
śliweńka
Zakorzenienie

każda ciążą przebiega inaczej

a jak masz dwie kreski to innej opcji nie ma

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-09-20, 11:43   #390
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bernadka10 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
hej ja też mam takie kłucia właśnie, najczęściej jak szybko wstanę z pozycji siedzącej, albo jakiś gwałtowny ruch zrobię

okresu jak nie było tak nie ma, więc to chyba jest to

wizytę u ginekologa mam dopiero 4 października, ale zastanawiam się czy nie zrobić wcześniej bety...

Wanda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości