|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
Cytat:
ale nie idzie,mam odrzut i nawet jak maz pije kawe i mi daje buziaka to mna szarpie nic tak mnie w ciazy nie odrzuca jak kawa Cytat:
![]() moj mezus juz pojechal do pracy, dzisiaj zapowiada mu sie dlugi dzien, wiec poleniuchowalismy 2 h w lozeczku z rana ja nie spie juz od 5, jakos sie obudzilam wyspana nawet u nas chyba dzisiaj bedzie zimnica.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=emigra;29508837] Jakbys pracowala na umowe to musieliby przedluzyc Ci ja do dnia porodu, a tak to nie wiem jak to funkcjonuje, moze ktos kto wie sie wypowie
[QUOTE]jeżeli chodzi o zlecenie to nie musza przedłużać... nie chodziło mi dokładnie o radę... tylko że po prostu chciałam się wygadać, że ten kraj jest jakis dziwny
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikii, współczuję, bo przy dziecku przydają się każde pieniądze. ale wiadomo, najłatwiej zabrać najbiedniejszemu ![]() a kawę piję. łyżeczka rozpuszczalnej, pół kubka wody, pół mleka, półtorej łyżeczki cukru. wylewam połowę ![]() ale i tak piję już tylko pół kawy, a nie dwie, jak kiedyś
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() jeśli chodzi o kawę to przed ciążą piłam codziennie. Teraz sporadycznie i to bardzo słabą. |
|
|
|
#1445 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, pisze z pracy wiec nie bede sie rozgadywala, mam tylko pytanie jakie witaminy bierzecie bo lekarz powiedzial ze juz moge zaczac brac oprocz kwasu foliowego, ale jakos zaczal mnie badac i w koncu zapomnialam
sie zapytac jakie te witaminy, ale chyba chodzilo mu ze ogolnie moge brac wiec sie pytam was czy mozecie cos doradzic
|
|
|
|
#1446 |
|
Przyczajenie
|
Mi lekarz polecił Matruelle. Mają kwas foliowy, żelazo, kwasy omega i sporo innych. W mojej aptece było drogo dośc ale przez neta zamowiłam 60szt za 59zl. Nie wiem czy to siła sugestii ale jakoś lepiej sie czuje, mniej jestem zmeczona odkad je biore.
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Mi powiedział że mogę zacząć brać Matera Centrum. Jeszcze ich nie kupiłam bo powiedział że dopiero jak skończę brać kwas foliowy to mam się przerzucić na Materę. czyli dopiero od przyszłego tygodnia. Chociaz słyszałam że kwas powinno brać się do końca Itrymestru. a on kończy mi się za ok.3tygodnie. Tylko że lekarz dwa tyg temu na wizycie powiedział " jeszcze przez 2 tyg brać kwas a potem już tylko materę". Kiedy Wy odstawiłyście kwas foliowy?
|
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
Kwas foliowy należy brać do konca 12 tygodnia w dawce podwyższonej 0,8 mg, a potem w witaminach kompleksowych jest zmniejszenie dawki do 0,4mg.
Wiec w ogóle zastanawia mnie, czy kwas foliowy się odstawia...
|
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie dzisiaj leje jak z cebra :/ a mnie czeka wycieczka komunikacją miejską najpierw po wyniki badań siuśków i morfologii a potem do gina na wizytę ciekawe jak bardzo zmoknę
![]()
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1450 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie no mój dosyć nawet umie sprzątać, czasem się zdarzy jakieś drobne niedociągnięcie ale ogólnie zdaje sobie sprawę że sprzątanie to wysoce złożona czynność i docenia to co dla domu robię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- ja jem osobno kwas o dawce 0,05 dwa rzy dziennie to chyba najsilniejszy kwas plus mm w prenatalu jakies szczatkowe ilosci
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#1452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
faktycznie przesadziłam w wymaganiach -mam dostarczać pożywienia dla dzidziusia -oddychać, żeby dostarczyć tlenu -leżeć -zażywać leki o określonych porach... i to tyle na razie. Resztę mogę sobie darować. |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o sprzątanie , to kiedyś po powrocie z Polski , z wielkim zdumieniem i nie ukrywaną radością spostrzegłam piękny porządek w naszym pokoju.Oczywiście Tż był z siebie dumny i w ogle...ale czar prysł kiedy dokonałam szokująceko odkrycia...fakt posprzątał , ale wszystko jak leci : czyste i brudne ubrania , gazety,papiery, jakies kosmetyki i tym podobne , po prostu wziął i zgarnął do moich szuflad ". I gdyby tego było mało to w każdym kącie była śliczna kupka kurzu , bo jak się później okazało "od czasy do czasu zamiótł suchym mopem po pokoju" -.-
|
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
Mi lekarz jak mu powiedzialam ze biore kwas foliowy to powiedzial mi po co !!! lepiej zjedz marchewkę
i teraz moj Tż robi mi soki z marchwi,jablek i banana PYCHA ale kwas tez od czasu do czasu lykam. A co do kawy to tez pijalam 3 dziennie a teraz maly lyczek mnie zadowoli.
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też do sprzatania to antytalent, ale ja widzę ze przykładu żadnego w domu nie miał. Za to po galeriach może łazic godzinami. Ja często mam już dośc zakupów a ten jeszcze nie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
och sprzątanie to bardzo słaba strona mojego męża masakra
![]() och ale widziały gały co braly ![]() ale i tak walcze z tym balaganiarzem ale tak ogolnie to kochany jest
|
|
|
#1457 |
|
Rozeznanie
|
mój to moze i sprzątnie jako tako ale zawsze rozbiera sie w korytarzu albo pokoju (i zostawi na środku) a potem narzeka ze niema juz czystych skarpetek ani gaci. A to dlatego ze pies sobie chomikuje tą śmierdzącą bielizne i chowa gdzie tylko może.
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej wkurzają te porozkładane rzeczy...... Założone raz a potem leżą na kanapie i nie wiadomo czy do prania czy do szafy
|
|
|
|
#1459 |
|
Zadomowienie
|
a jak posprzatam to pretensje ze nie moze nic znalezc
![]() no to wtedy mu tłumacze ze jakby sam schowal albo odlozyl na miejsce to by wiedzial gdzie co jest.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1461 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze , no wiadomo , kochani są... ale to nie znaczy , że nie można tak sobie czasem na nich ponarzekać
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja muszę pochwalić mojego męża bo bardzo dobrze sprząta.. fakt nie myje okien i podłóg.. ale ściera kurze, odkurza, sprząta rzeczy po sobie...więc narzekać nie mogę. Trafił mi się bardzo pracowity mężczyzna - jak przychodzi z pracy to zawsze znajdzie jakieś zajęcie sobie a to porządek w garażu zrobi,a to pokosi a to coś naprawi pomaluje odświeży, felgi pomaluje itp. jak to muszę odpocząć po pracy szczególnie teraz bo ciągle bym spała
a on tylko przerwę na kawę po obiedzie robi. To jakiś robocop bez pracy jest chory łapie każdą robotę aby dorobić, przejął się tym że zostanie jedynym żywicielem rodziny.Gosica502 chciałam pracować do póki będę w stanie no ale niestety taka decyzja szefowej. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
a masz odciągane składki chorobowe?? bo ja mam tylko zdrowotne, wypadkowe i emerytalne, chorobowych nie. więc raczej na zwolnienie iść nie mogę. |
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi odprowadzają chorobowe choć zarabiam na umowie grosze
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiejszy dzien zaczal sie juz dla mnie o 5 rano (Filip kaszlal przez poltorej godziny) wkoncu zasnelismy i obudzilo mnie: "mamusiu zrobilem kupeeeeeeeeeeee"!:rolleye s: Zalozylam maske, umylam pupe, ale niestety pobudzilo mnie do wymiotow, na szczescie skonczylo sie na odruchach wymiotnych. ![]() Potem zjedlismy sniadanko: jajecznice i wypilismy kawke zbozowa z mleczkiem. ![]() Pranie wstawilam i od 8 rano wkoncu usiadlam ![]() bardzo to jest przykre ;/ w fatalnym kraju zyjemy, najlepiej jeszcze skopac lezacego ehhhh Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A do tego recznikiem sie wytrze-nie powiesi tylko rzuci gdzies na lozko, byle gdzie. Brudne rzeczy jesli je juz do takich zaliczy to mimo iz 5 cm pod znajduje sie kosz na pranie, to on je polozy na koszu, czemu mialby sie schylac i podnsic klape, zdecydowanie za trudne zadanie ![]() Rzeczy nieokreslone sa wszedzie ale nie w szafce z jego rzeczami...wisza na fotelu, na lozeczku dziecka, nawet na rurce od odkurzacza tez walcze walcze ciagle ![]() Cytat:
Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-20 o 10:57 |
|||||
|
|
|
#1467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po powrocie ze szpitala zastałam posprzatne i wyprane. A nawet naczynia pozmywane (później dowiedziałam że to teściowa pozmywała) Prawdopodobnie był to jego jednorazowy wyskok, niestety Masz racje. Taka nasza polska rzeczywistość. A najlepsze, że niezależnie od wyniku wyborów i tak się nic nie zmieni. |
|
|
|
|
#1468 |
|
Raczkowanie
|
A jeśli już jesteśmy w temacie sprzątania , to czy używacie tych samych środków czyszczących ? Czy staracie się unikać kontaktu , z niektórymi z nich ? Wiadomo , że ciąża to nie choroba , ale słyszałam , że niektóre kobiety rezygnowały z mycia np. wanny bez rękawiczek i tym podobne , aby ograniczyć kontakt skóry z daną substancją...
Aguśka - metoda z rzucaniek skarpetek w moim przypadku dała odwrotny skutek.. on zrobił z tego "głupi żart" i zaczął mi je odrzucać świetnie się przy tym bawiąc...
Baby Big Boy 23.04.2012Baby Girl Edytowane przez Marijuana Czas edycji: 2011-09-20 o 11:06 |
|
|
|
#1469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie zameldujesz jako bezrobotna? Nie wiem jak to w pl dziala ![]() Cytat:
Cytat:
ogladam wlasnie powtorke rozmow w toku o cudownych zajsciach w ciaze, wczoraj troche widzialam... szok z ta kobieta co 17 lat nie mogla zajsc
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
: ręcznik sie powyciera to albo go zostawi na pralce albo powiesi ale tak ze jest caly pozwijany pomietolony wrrrrr![]() ![]() koszula z reguły tez ląduje na koszu zamiast w koszu eh czasami brak słów a potem mężu ma pretensje że wiecznie sie go czepiam że tylko do domu wejdzie a ja juz narzekam no ale jak widze że do domu wchodzi z butelką piwa to szlag mnie trafia po prostu i pierwsze co do kompa usiasc a ciuchy porozrzucane buty nieschowane itd moga poczekac on ma wiecznie czas:d ale jak on czegos chce albo potrzebuje to musi byc na juz wrrr ale sie rozpisalam :dale i tak kocham tego wariata chociaz wczoraj mu powiedzialam ze juz powoli jestem jak tykajaca bomba i ze nie powinien mnie stresowac bo jak wybuchne to wióry poleca:d swoją drogą raz chochla od zupy już za nim poleciała![]() nie dosięgła całe szczęście, a ciężka była
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

nie wyobrażam sobie życia kawy 
nic tak mnie w ciazy nie odrzuca jak kawa