Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 09:22   #1021
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

OlusiaS slicznie wyszly Wam literki Malowaliscie je farbami, czy obkladaliscie materialem?
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:26   #1022
truscafka
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

wczoraj była u mnie klientka, która w maju urodziła syneczka. Bardzo polecała mi ten sklep na allegro, http://allegro.pl/sklep/13462963_baby-store . sama go jeszcze dobrze nie przeglądałam ale mówiła że ciuszki z firmy Koala mają bardzo dobrą jakość welurku i bawełny. Prała je już mnóstwo razy i nic się z tym nie dzieję. Własnie zabieram się do przegladania oferty

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:26   #1023
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
OlusiaS slicznie wyszly Wam literki Malowaliscie je farbami, czy obkladaliscie materialem?
Dziekuje .Malowalismy akwarelkami .Myslalam,ze nie pokryja,ale udalo sie
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:27   #1024
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Domi a to nie za duzo na raz: body, kaftanik i spioszki?? w szpitalu cieplo ponoc jest, w domu tez. A 3 warstwy to duzo jak dla mnie
Moja córcia urodziła się 22 grudnia, pisałam, że tak ubralismy ja na wyjście do domu to jest na wyjście na zewnatrz

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:28   #1025
goldika
Zakorzenienie

Ela mam budyn waniliowy ale przez Ciebie mam smaka na malinowy

Widze dzieciaczki pobudzily sie z rana, moj jeszcze 5min temu fikal a teraz chyba komara tnie.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:30   #1026
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my jak wychodzilismy ze szpitala co prawda kwiecien byl ale dosc zimny bo ja w zimowej kurtce bylam, ale mala miala body na krotki., cieplejsza bluze, rajstopki spodnie od bluzy i butki takie cieplejsze i czapa.

Ze szkola juz wiem co, nie jest to zadowalajace rozwiaznie ale nie mam niestety w tej chwili innego;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:33   #1027
elf27
Zadomowienie

GOLDIKA to Ty kupowałaś torbę do szpitala na allegro? podrzucisz linka? bo wczoraj wyjęłam swoją, ale jej stan jest opłakany do tego jednak za mała - włożyłam raptem podkłady i koszule i już nie było miejsca

Planuję wziąć 1 toebę dla siebie, 2 dla malucha, a reklamówkę z ciuszkami wychodnymi dla nas obojga dowiezie TŻ.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:35   #1028
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Moja córcia urodziła się 22 grudnia, pisałam, że tak ubralismy ja na wyjście do domu to jest na wyjście na zewnatrz
to sorki, niedoczytalam

Dziewczyny a co bedziecie zaladac na glowki dzieci na zimowe spacerki?
Chce kupic czapke ciepla ale nie wiem jakiej wielkosci
Stary 2011-09-20, 09:38   #1029
Ona231
Zadomowienie

Dobry

Olusiu Ty już masz doświadczenie a ja się boję że malucha przemrożę albo przegrzeję ale jakoś dam radę Najwyżej będę przykrywać dwoma kocykami

Truscafka a jadłaś coś co Ci mogło zaszkodzić?

domi7ks w Pro Famili leżałam teraz i tam do lekarza chodzę, jak będę umiała odpowiedzieć to pytaj

Elf zależy ile będziesz leżeć bo TŻ spokojnie wiele rzeczy może Ci dowieźć zabrać brudne, przywieźć czyste spokojnie, zapakujesz się

Goldika na allegro masz czapeczki dla noworodków ciepłe wczoraj oglądałam Proszę KLIK ja patrzyłam na te najmniejsze

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-20 o 09:40
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:43   #1030
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Rojku-a mi się akos wydawało,że sól fizjologiczna i woda morska to to samo
nie to samo, sól fizjologiczna to 0,9 % roztwór chlorku sodu - inaczej płyn fizjologiczny, a sól morska ma wieeele innych składników, to przemywania oczu tego bym nie użyła

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
to z odbytu też trzeba???
Właśnie czytałam, że to badanie, żeby było rzetelne ma być też z odbytu robione, ale z tego co zauważyłam lekarze to omijają
Stary 2011-09-20, 09:45   #1031
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
domi7ks w Pro Famili leżałam teraz i tam do lekarza chodzę, jak będę umiała odpowiedzieć to pytaj

Ona ja mam 50 km co prawda do Profamilii, ale mój mąż za wszelką cenę chce, żebym tam poszła rodzić, bo ten mój szpital tutaj...to brak słow
I mam w związku z tym pytania: jakie koszty są tam ponoszone i za co dokładnie? Bo na ich stronce pisze, że za poród sn sie nie płaci (jesli jest sie ubezpieczonym nfz), ale chyba za te 3 dni co sie leży to sie płaci, prawda? jaka to jest kwota?
I w ogóle czy naprawde jest taka fajna opieka tam itp?

Stary 2011-09-20, 09:46   #1032
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
No, ruszył się słodziak

Te wyprawki bardzo fajne są, ja już jednak nic nie kupię, bo mam tych ciuszków, ze hej - jakoś skompletuję z różnych do szpitala.

Ile Pampersów 1 Newborn bierzecie do szpitala? Zastanawiałm się czy opakowanie 47szt. wystarczy jak będę po CC.

TRUSCAFKA ale wymiotujesz? czy biegi masz?

Kochan jasne że wystarczy taka paczka Ja biore 2 i tylko 20 jak mi braknie TZ dowiezie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:48   #1033
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
GOLDIKA to Ty kupowałaś torbę do szpitala na allegro? podrzucisz linka? bo wczoraj wyjęłam swoją, ale jej stan jest opłakany do tego jednak za mała - włożyłam raptem podkłady i koszule i już nie było miejsca

Planuję wziąć 1 toebę dla siebie, 2 dla malucha, a reklamówkę z ciuszkami wychodnymi dla nas obojga dowiezie TŻ.
http://allegro.pl/duza-elegancka-tor...794278252.html tutaj kupowalam, jest z cienkiego sztywnego materialu, zadna rewelacja ale ja jestem zadowolona.

Chociaz wydaje mi sie, ze np w jakims auchan lub carrefour mozna taniej dostac jakas torbe co sie nada do szpitala
Stary 2011-09-20, 09:50   #1034
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
to sorki, niedoczytalam

Ja ze szpitala to napewno wyniose w 2 czapeczkach tzn jednej cieńszej drugiej grubszeji kapturek. Kup czapeczke najmniejsza tzn mysle taka do 38cm to max Moja Jula miała główke 34cm i wszystkie były za duze ale to i tak pod czapeczke zakładałam jeszcze jedną. Mi osobiście sie takie czapeczki podobaja i wyglądaja na ciepłe

http://allegro.pl/hit-bardzo-wygodne...826744185.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-20, 09:53   #1035
Ona231
Zadomowienie

domi7ks za pobyt po porodzie nie płacisz chyba, że chcesz osobną salę albo salę z mężem to wtedy tak. Normalnie zapewniają Ci opiekę lekarską po porodzie też na NFZ, do tego jak jesteś po terminie i lekarz stwierdzi, że trzeba Cię przyjąć na oddział to też za to nie płacisz. Chyba, że na własne żądanie leżysz to wtedy płacisz
Płacisz za ZZO, jak chcesz mieć wykupioną położną, za cesarkę na własne żądanie, bo jak są medyczne wskazania to też nie płacisz.
Co do opieki i zajmowania się pacjentami narzekać nie ma na co, pokoje są super, jest czysto, praktycznie wszystko dostajesz ze szpitala. Ja polecam

Myszeczko właśnie wczoraj te czapeczki oglądałam

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-20 o 09:54
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:55   #1036
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam porannie
Wczoraj koleżanka poleciła mi wypić ciepłe mleko na sen - spałam jak dziecko kilka razy się wybudziłam, ale to dosłownie na ułamki sekund i spałam dalej, więc i samopoczucie dziś o wiele lepsze

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a myślicie czasem jak to by było jak sie urodzi co innego niz ma być ??? Dziewczynki chodziły by w bojówkach a chłopczyki w sukienkach noi spali by w różu
Właśnie czasami się zastanawiałam jakby to było, ale juz tak przywykłam do myśli o synku, że chyba bym myślała że mi w szpitalu dziecko podmienili

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już sama nie wiem jak to jest, gin w szpitalu mówił mi że nic mi tam już nie trzyma, mam rozwarcie itp, a na wypisie mam że szyjka 24mm, co jest grane to kompletnie nie wiem.
Niestety też się nie znam, nie pomogę. Jedno jest pewne, że masz dużo odpoczywać i leżeć teraz

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Bylam dzis u gin. Pobija rekordy wizyty za kazdym razem- dzis 8 minut.
Wyniki lepsze jak miesiac temu- ale do konca mam brac zelazo podwojne i witaminy, szyjka zamknieta ( nie wiem jaka dlugosc), przez ostatni miesiac nie przytylam ani kg. Ale brzuchol mi wysadzilo do przodu, wiec nie wiem jak to...no i znow mam infekcje- stad te spuchniecie o ktore sie martwilam no i znow 50 zl na globulki.
O kurcze, bo ja tez mam spuchnięcie, ale myślałam że to taka kolej rzeczy w ciąży. No nic, dziś mam wizyte to się dowiem co i jak...
Dobrze, że z dzidzią dobrze

lina co się stało tżtowi?
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:56   #1037
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
domi7ks za pobyt po porodzie nie płacisz chyba, że chcesz osobną salę albo salę z mężem to wtedy tak. Normalnie zapewniają Ci opiekę lekarską po porodzie też na NFZ, do tego jak jesteś po terminie i lekarz stwierdzi, że trzeba Cię przyjąć na oddział to też za to nie płacisz. Chyba, że na własne żądanie leżysz to wtedy płacisz
Płacisz za ZZO, jak chcesz mieć wykupioną położną, za cesarkę na własne żądanie, bo jak są medyczne wskazania to też nie płacisz.
Co do opieki i zajmowania się pacjentami narzekać nie ma na co, pokoje są super, jest czysto, praktycznie wszystko dostajesz ze szpitala. Ja polecam

Hmm czyli jak wybije 11 grudzien (data mojego porodu) albo bedzie ze dwa dni po tj dacie i będe myslała, że zaczynam rodzic, przyjade a tu okaże sie, że jeszcze nie, to nie płacę? Bo ja sie obawiam, że jak zdecydujemy sie na ten szpital to zostawi fortunę..ale możen ie będzie tak źle. Widocznie jestem niedoinformowana Czyli Ty za pobyt i leczenie też nie płaciłas?
Ja bym chciaął ten poród przezyc jak należy, żeby nie zabrali mi maluszka od razu, aby mąż mógł być przy porodzie. Podczas porodu z córcią tego nei mieliśmy, od razu córeczkę zabrali nam poza tym nie ma takich komfortowych warunków u nas w szpitalu

Stary 2011-09-20, 09:56   #1038
goldika
Zakorzenienie

Ona dzieki
Stary 2011-09-20, 09:57   #1039
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry Mamusie
Jejku jaka dzisiaj brzydka pogoda, chłodek wieje zza okna, na dworze ponuro i szaro... Rozgrzałam się mleczkiem z płatkami cini minis - pychotka
Chyba taka pogoda wpływa na mnie niekorzystnie, bo obudziłam się z bólem głowy eh
Czarna nie martw się, bo nie tylko Ty z wyprawką jesteś w proszku - ja również zaliczam się do tego grona. I jak czytam ile to już dziewczyny mają przygotowane to jeszcze bardziej sobie uświadamiam, że czas leci, a rzeczy jak nie było tak nie ma. Ale teraz mam nadzieję, że tempo przygotować ruszy pełną parą - w poniedziałek przyjeżdża teść do Polski i mamy dostać różne rzeczy to jak już będę widziała czego mi brakuje, będę mogła zacząć dokupywać. Niestety u mnie najgorszym problemem jest jak narazie wybór wózka - niby tyle tego jest, ale ja jakoś średnio radze sobie z wyborem
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:58   #1040
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/duza-elegancka-tor...794278252.html tutaj kupowalam, jest z cienkiego sztywnego materialu, zadna rewelacja ale ja jestem zadowolona.

Chociaz wydaje mi sie, ze np w jakims auchan lub carrefour mozna taniej dostac jakas torbe co sie nada do szpitala

W biedronce też były fajne torby w sam raz do szpitala

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-20, 10:03   #1041
Ona231
Zadomowienie

Goldika sama szukałam to chętnie pomogę

domi7ks to zależy jak się okaże, że fałszywy alarm i nic się dzieciaczkowi nie dzieje, nie skaczę tętno itp. a jesteś po terminie dajmy na to 2 dni to płacisz normalnie jak za wizytę (150 zł). Ale jak zaczynasz rodzić to nie płacisz nic. Zawsze możesz sobie do nich zadzwonić i wszystkiego się dopytać Na pewno po sn masz dziecko przy sobie, oni stosują zasadę skin to skin, więc dzieciaczek leży na Twojej albo TŻ klatce piersiowej. Nie zabierają Ci go. A i sale porodowe mają fajne, masz tam wszystko co trzeba. Możesz sobie na ich stronie oglądnąć
Nie teraz nie płaciłam nic.
Stary 2011-09-20, 10:03   #1042
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
to sorki, niedoczytalam

Ja kupiłam dwie czapeczki w najmniejszym rozmiarze, jakie były.
Niestety nie mam tu ich w mieszkaniu i nie mogę dokładnie Ci podać rozmiaru..
Na zimę mam jeszcze taki pluszowy kombinezon z kapturkiem ze śmiesznymi uszkami Także cieplejsza czapeczka plus kapturek powinno być ok
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:07   #1043
ja_dalia
Wtajemniczenie

dzien dobry mamunie

nikaaa zawsze kaftanik mozna zdjąć, zależy jak masz w mieszkaniu... ja niestety mam zimno, pewnie bede dogrzewac farelką żeby mała nie zmarzła (w zeszlym roku grzalismy tylko przed snem) ... musze kupic termometr zebym wiedziala ile stopni w domu mam...

elf super że bobas sie uaktywnił... to zawsze troche spokoju dla mamy co do pampków... ja wezme 10szt, bo na oddziale są Huggies (wiec od razu wypróbuje) a jak mi braknie to Tżet dowiezie czy mama czy ktoś... szkoda mi brac w torbe całą wiieeeeeeeelką pakę

Olusia exxxxxtra ze humorek lepszy tak trzymaj-cie !

ela potwierdzam- Łódź - zimno- brrrr, wietrznie- brrrrr, mokro - wrrrrrr

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Dziekuje .Malowalismy akwarelkami .Myslalam,ze nie pokryja,ale udalo sie
ja wpadłam na pomysł ( ze szkolnych czasów) by wyciąć literki z tektury grubszej i obwinąć materiałem i potem poprzyklejam jakieś guziczki czy cuś.... ale pewnie wezmę się za to w weekend

co do dzieciaczka ... mnie martwi ze moja gwiazda na tyłku siedzi.... jakoś do wczoraj sie tym nie martwiłam, bo niby nadal ma czas sie obrócić, nawet ginka pow. zebym o tym nie myślała, bo do porodu nawet sie może odkęcić.... ale jakoś przeraziła mnie na maxa wizja cc, bo nawet nie brałam tej opcji pod uwage wiec gwiazdko... hop siup- głowa w dół

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:10   #1044
Ona231
Zadomowienie

Ja na razie uciekam

Odezwę się później

ja_dalia spokojniej jeszcze się odwróci
Stary 2011-09-20, 10:10   #1045
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
to sorki, niedoczytalam

czytasz mi w myślach właśnie chciałam zapytać jaki rozmiar czapki kupic, bo są tak różne numeracje, że idzie oszaleć.... a ja nie wiem jaki brac.... i o buciki chciałam zapytac, bo wiadomo ze zima bedzie wiec chcemy kupic 1 pare na wyjscie tylko takich cieplych butkow.... sa niedrogie, ale nie wiem jaki rozmiar.... 12, 13 ?

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:11   #1046
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam i ja pospałam troszkę ale i dobrze bo ostatnio ciężko mi się śpi.
Aniu brzuszek super i widać różnicę sprzed 2 tyg.
Kołyska super. Jeśli któraś zainteresowana to na all. fajna oferta http://allegro.pl/kolyska-i1823506248.html

Jeśli chodzi o wyprawkę to mam więcej bodziaków niż kaftaników. Zastanawiam się nad czapą na zimę czy kupić na 3+ czy 0+ ale chyba wezmę 3+ bo w pierwszych miesiącach raczej niunia będzie w domku.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:17   #1047
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Goldika sama szukałam to chętnie pomogę

domi7ks to zależy jak się okaże, że fałszywy alarm i nic się dzieciaczkowi nie dzieje, nie skaczę tętno itp. a jesteś po terminie dajmy na to 2 dni to płacisz normalnie jak za wizytę (150 zł). Ale jak zaczynasz rodzić to nie płacisz nic. Zawsze możesz sobie do nich zadzwonić i wszystkiego się dopytać Na pewno po sn masz dziecko przy sobie, oni stosują zasadę skin to skin, więc dzieciaczek leży na Twojej albo TŻ klatce piersiowej. Nie zabierają Ci go. A i sale porodowe mają fajne, masz tam wszystko co trzeba. Możesz sobie na ich stronie oglądnąć
Nie teraz nie płaciłam nic.
Dziękuję za info
tylko ja nie mam tam żadnego lekarza, więc mam nadzieje, że to problem nie bedzie

Stary 2011-09-20, 10:21   #1048
Anusiak 83
Raczkowanie

A, dzisiaj śniło mi się, że całowałam się z kumplem tżta kiedy tż był w tym samym pokoju, hehehe we śnie całkiem dobrze całował
I od razu do mnie przyszedł i chciał mnie zostawić łobuz ciężarną
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:21   #1049
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć mamusie,

Dawno się nie odzywałam, ponieważ miałam gości.

W sobotę byliśmy oglądać porodówkę na Brochowie. Ogólnie położne miłe, ale standard pokoi i łazienek masakryczny. Mąż już mi zakomunikował, że będzie rękami i nogami walczył (mam nadzieję, że będą wolne) o salę do porodu rodzinnego (płatna 200zł) i salę jednoosobową o podwyższonym standardzie (100 zł od dony). Przynajmniej te sale mają swoje piękne łazienki, bo te na korytarzu, to masakra taka, że nie wiem jak ja się tam umyję, nie mówiąc o podmywaniu się przy kazdej wizycie w toalecie

W niedzielę przyjechali do nas moi rodzice i zostali aż do wczoraj i jakoś na nic nie miałam czasu Potem szkoła rodzenia i zleciał dzień nie wiem kiedy.

Super dziewczyny, że wróciłyście w dwupaku. Co do czapeczek ... nie wiem gdzie dziewczyny mieszkacie, ale ja kupiłam cudną ocieplaną z szaliczkiem (rozmiar 38- na opakowaniu był opis, że to na 0-4 miesiące)za 20 zł w askocie. Potem jak mała wyrośnie, a będzie juz marzec-kwiecień ... mam nadzieję, że tym samym trochę cieplej, to kupimy jej coś cieńszego. Tą co kupiliśmy jest naprawdę ciepła!!! Sprawdźcie może macie ten sklep u siebie. Ogólnie polecam, moim zdaniem ma duuuużo lepsze rzeczy niż np. smyk czy 5-10-15.

Lecę coś przekąsić, bo narazie takie maleńkie śniadanko zjadłam

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:24   #1050
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Sprawdźcie może macie ten sklep u siebie.
Askot jest tylko w twoim regionie. Wiem coś o tym bo moja firma z nimi współpracuje.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości