Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-19, 22:29   #2131
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
robiłam kaszkę mleczno-ryżową, więc na wodzie i dałam najpierw dwie miarki od nan tej mlecznej manny z nestle, a potem dosypywalam mleczno-ryzowej z brzoskwiniami na oko ale mniej więcej ok 5 tych miarek na 180ml wody, tak na oko robiłam wzięłam jeden smoczek i sprawdziłam czy leci a potem wsadziłam drugi czysty ostatnio nie chce mi jesc tej z lyżeczki, zupki wpiernicza a kaszki niet

to zaszalałaś
masz talent do mieszkanek

w sumie z 7 miarek na 180
Stary 2011-09-19, 22:45   #2132
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
robiłam kaszkę mleczno-ryżową, więc na wodzie i dałam najpierw dwie miarki od nan tej mlecznej manny z nestle, a potem dosypywalam mleczno-ryzowej z brzoskwiniami na oko ale mniej więcej ok 5 tych miarek na 180ml wody, tak na oko robiłam wzięłam jeden smoczek i sprawdziłam czy leci a potem wsadziłam drugi czysty ostatnio nie chce mi jesc tej z lyżeczki, zupki wpiernicza a kaszki niet
ciesz się, że Ci z butli kaszkę pije - moja tylko łyżeczką przyjmuje, więc wiosłuję 150 - 180ml
no, ale mały sukces mamy w piciu mleka z butli - już udaje się wypić nawet 150ml , wcześniej było miętoszenie smoka, plucie, gryzienie i wszystko inne możliwe - tylko nie picie... w samą porę butlę załapała, bo w piątek ruszam do pracy...
Stary 2011-09-19, 23:09   #2133
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
to zaszalałaś
masz talent do mieszkanek

w sumie z 7 miarek na 180
no bo zawsze musze przemycic ta manne

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
ciesz się, że Ci z butli kaszkę pije - moja tylko łyżeczką przyjmuje, więc wiosłuję 150 - 180ml
no, ale mały sukces mamy w piciu mleka z butli - już udaje się wypić nawet 150ml , wcześniej było miętoszenie smoka, plucie, gryzienie i wszystko inne możliwe - tylko nie picie... w samą porę butlę załapała, bo w piątek ruszam do pracy...
mój od malego pił z butli a z cysia przez nakladki wiec nie mial sie do czego przyzwyczaić
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 23:17   #2134
szymelka
Rozeznanie

moja od małego pluła butlą, wszystkie możliwe smoczki chyba przetestowałam - mam w domu cały arsenał
Stary 2011-09-19, 23:38   #2135
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no właśnie a mój to bez smoczka nie zaśnie, w dzień też widzę że zmęczony to tylko smoczuś i tetrusia. sam już buzię otwiera jak widzi że pieluszkę mu kładę to wie że smok będzie zaraz ciężko będzie oduczyć...nie wiem czy będę miała tyle cierpliwości...

Nadia nie zawsze zasypia ze smoczkiem i ciekawa jestem jak to będzie z odwykiem , najgorsze jest to że czasami w nocy dopiero po odnalezieniu i włożeniu "zatykacza" idzie spać dalej, tak to bym się nie przejmowała, w dzień praktycznie nie używamy

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Moja Anastazja też zasypia ze smokiem, a po jakimś czasie go wypluwa.
Najfajniej jest jak w nocy słyszę, że się przebudza i już wiem, że chce smoczka. Zanim ja wstanę to już słyszę cmokanie - sama sobie znalazła smoczka

o jak fajnie też bym tak chciała

ahtaga biedaczysko z ciebie, spróbuj popijać szałwię, ponoć pomaga

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 00:22   #2136
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
dziewczyny kupiłyście już krzesełka do karmienia jeżeli tak to jakie, pomóżcie mi bo ja cholercia nie mogę się zdecydować , wiem że chce plastikowe ale np zastanawia mnie bolec między nóżkami bo w niektórych krzesełkach jest w siedzicku a innych w tacce i nie wiem które byłoby lepsze
Ja już pisalam. Kupiłam Cosatto (fotka niżej)
Bolec miedzy nogami mam w siedzisku i siega az do tacki, wiec bejbe nie wysunie sie. Nie wiem jak mialoby byc przyczepione do tacki. Ja mam zdejmowana tackę do mycia w zmywarce. Jak czasamy Lilly pluje jedzeniem, to ten bolec jest caaaały uświniony i musze zdjac tacke, zeby go dokladnie umyc
Specjalnie zwrocilam uwagę na tą czesc na nogi. W niektorych krzeselkach jest tylko pręt a w niektorych (i w moim tez) jest scianka, ze dziecko jak macha nogami, to nie moze nóg zalozyc do tyłu. Nie wiem jak to dokladnie wytlumaczyc. W kazdym razie opiekowalam sie kiedys dziecmi i wszystkie machaly nogami podczas jedzenie i te ktore mogly to zakladaly nogi do tylu za pret i pozniej o niego uderzaly nogami az do siniakow na łydkach. Dlatego wlasnie mooim zdaniem warto kupic ze scianka od siedziska

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. U nas nocka też ciężka w sumie jak każda. Pobudki o 22.3o, 12, 1.30, 3, 5 z dużą kupą, o 6 gadulec ale sama zasnęła i pobudka o 7.20
.....
Wczoraj udało mi się zrobić zdjęcie zębolów. Wydaje mi się, że prawa dwójka szykuje się do wyjścia hehe

Dziękujemy za głosiki i prosimy o ponowne http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
Masakryczna noc, wspolczuje. Zaglosowane. Zeby cudowne

Dziewczyny powiedzcie jak wygladala u Was sprawa wyzynania zebow z dziaselek? Mojej Lilly wyraznie widac przez dziasla 2 dolne jedynki, wyraznnie widac ich ksztalt i od 2 dni bardziej marudzi. Moj TZ mowi,ze na pewno jeszcze dlugo. A ile to u Was trwalo?

Cytat:

Wróciłam już z Lenką od lekarki - na szczęście poza katarem osłuchowo jest ok, katar za to okropny Poza solą fizjologiczną do nosa nic nie mamy dawać... W buzi pleśniawki tak jak podejrzewałam, dalej mamy dawać aphtin + wit.c na gaziku smarować no i dała nam jeszcze nystatynę antybiotyk, ale chyba wstrzymam się jeszcze kilka dni z nią bo może po aphtinie przejdzie, a wolałabym antybiotyk jeszcze oszczędzić Lence.
Aa i możemy na spacery chodzić jak nie ma gorączki i pogoda taka jak dziś
Aphtin Lilly nic nie pomogl, za to nystatyna super. Jednak nie do konca nam pomogla. Mloda nie chciala otwierac buzi, miala pare tygodni. Lilly miala tylko na dziaslach i policzkach. Kupilam takie gumowe szczoteczki (bodajze firma babyono) zamaczalam w nystatynie i sciagalam nimi plesniawki. Pozniej wyparzalam szczoteczke.Plesniwaki latwo mechanicznie zetrzec. W ten sposob w 2 dni pozbylam sie wszystkich plesniawek

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja nie wiem co z tym moim Leonkiem....co pójdę na spacer to wyje po niecałej godzinie......ile Wasze dzieci wytrzymują?
Caly dzien. Uwielbia spacery i w wozku i w nosidelku i na rekach. Odkad sie urodzila byla caly dzien na dworzu. Na tarasie stala jej kolyska i hustawka i od 6 rano do kapieli tam byla, karmilam ja tez na tarasie (ja tam sie nie wstydzilam, jedzenie normalna rzecz, kazdy je, a ze cycem świecilam mialam gdzies, mój cyc, moje dziecko) , nawet jak deszcz padal (mam zadaszony taras i osloniety od wiatru. Wiec od malego przyzwyczajalam ją. Ale pamietam jak marudzila w gondolce i jak miala niecale 2 mies. przelozylam do spacerowki w pozycji prawie lezacej. Ale co to byla za radosc ze widzi swiat!

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

na razie mój też tylko do zaśnięcia potem wypluwa i śpi bez
Moja tak samo. A jak nie dostaje smoczka to ssie wszystko inne co ma w poblizu - rączke, pieluszke, kocyk, ubranko, przescieradlo! Wole dawac smoczka, bo pozniej latwiej jest sie go pozbyc niz calego otoczenia! wlasciwie to ona juz od dluzszego czasu sama bierze smoczka jak chce i wklada do buzi.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Co do kombinezonu-rozejrzę się za nim później. W Anglii nie ma aż tak srogich zim jak w Polsce

mam to samo- nie ma dnia,żebyśmy nie wyszły z domu-nawet tutaj! Maja jest przyzwyczajona do zasypiania na powietrzu. Ciekawe tylko,co ja zrobię w zimę?
W Uk nie ma srogich zim?
Ku.r. cze,a my juz pare razy w kombinezonie wozkowalysmy!
Tutaj niby nie jest zimno, ale wieje jak ch..... szczegolnie ostatnio. Lilly jest wiekszosc dnia na spacerze juz od rana. TŻ czesto wychodzi z nią nawet przed 8 rano, a wtedy jest zimno okropnie i wlasnie w kombinezon ja ubiera. tutaj wlasciwie wszystkie dzieci maja juz na wozkach te ocieplacze na nozki + kocyki. A ja ostatnio ubieram jej kombinezon i nic poza tym. Nie musze poprawiac bluzy jak sie podwija i okrywac kocykiem jak sie rozkopuje i odkrywa. Smoczek nie gubi mi sie w tym kocyku. Na wieczor tez idealny i jak deszcz siąpi. Ale nie mamy takiego grubasnego! On jest taki jakby pluszowy z kapturemz uszkami Nie jest grubszy niz bluza. A pod spodem ma tylko bodziaka, czesto z krotkim rekawkiem, tak jak w domu siedzi. Dla mnie jest to wygodne, bo nie drze sie (zaznaczam-ona nie placze, tyllko krzyczy) poczas ubrierania spodenek, bluzeczki, bluzy, czapeczki, du.peczki i skarpeteczek, ktore i tak sciaga na spacerze, nawet nie wiem kiedy.

My z TŻ mamy dzis bawełnianą rocznicę slubu
A Mloda spala, ale budzi sie co chwile i strasznie placze! Lzy ogromne jej leca i strasznie glosno krzyczy. Nie wiem czemu. Zawsze spala spokojnie. Moze te zeby? A moze obiadek? Pierwszy raz w skladzie sloiczka byl kalafoir?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31295.jpg (14,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cosatto_highchair_360_pear_spin_l.jpg (14,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cosatto-kitchen-krayon-1.jpg (17,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cosatto-3sixti-circle-highchair-pear~l_250298.jpg (14,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cosatto-3sixti-circle-highchair-tomato-5853-p.jpg (15,0 KB, 5 załadowań)
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 06:04   #2137
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
A Mloda spala, ale budzi sie co chwile i strasznie placze! Lzy ogromne jej leca i strasznie glosno krzyczy. Nie wiem czemu. Zawsze spala spokojnie. Moze te zeby? A moze obiadek? Pierwszy raz w skladzie sloiczka byl kalafoir?
gratulacje!!!
bawełniana znaczy pierwszą czy drugą, bo różnie piszą?
a możesz podać jakis pomysł na prezent bo ja za m-c i nie wiem co kupić?

moje dziecie dzisiaj w miarę w nocy, teraz mi się przebudzil i plakal z zamkniętymi oczami i nie mógł zasnąć ale przytuliłam i poszedł spać, achhhh ten lęk separacyjny

idę dalej spać

miłego dnia
Stary 2011-09-20, 08:03   #2138
Tity
Zakorzenienie

kasienkakg wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Zazdroszczę, że Twoje dziecko tak na dworze cały czas.
tajka super zdjęcia macie, a bardzo mi się podobało to nosidło co Twój TŻ założył
A my zaliczyliśmy poranny spacer w bondolino Godzinkę połaziliśmy po polach. Super jest tak rano, tylko plecy mnie bolą. Potem jeszcze do miasta na zakupy jakieś w wózku pójdziemy.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:20   #2139
gosiawolna
Rozeznanie

witam. my wczoraj po poludniu pojechalismy pobrac krwe z malym , ale do innego oddzialu niz zwykle i tam powiedziala ze mam byc rano bo on ma miec przerwe w jedzeniu 3 4 godziny, tylko ze jej powiedzialam ze on maksymalnie 2 da rade bez jedzenia bo zarlok to i tak sie uparla ze ma byc naczczo. ale dzisiaj mam to w nosie i pojade po 11 a jak nie pobierze to pojade tam gdzie zwykle bo tam mi bez problemu pobierali a ta tu wielkie wymagania ze wyniki sa inne po poludniu i rano. a mam pytanie czy u was pierwsza @ trwala tyle samo co przed ciaza?? bo u mnie teraz 4 dni a przed ciaza 7 nawet
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:38   #2140
izunia233
Zadomowienie

My od 7 już na nogach. Nocka taka jak wczoraj

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie znow nas długo nie było,ale Eryk stał sie bardzo absorbującym dzieckiem,caly czas potrzebuje towarzystwa nie lubi wózka wiec spacery mamy tez ograniczone jedynie jest okey jak zakładam fotelik z samochodu,inaczej wielki płacz.Nowe osiagniecia Eryka to wymuszanie towarzystwa krzykiem .Nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem ,myslałam ze to zęby ale nic nie widacA zapomniałam 11 09 mieliśmy chrzciny i o dziwo moje dziecie bylo wyjątkowo grzeczne .Pogoda też nam dopisała było super.Czekamy teraz na zdjecia od fotografa.Gratuluje wszystkim dzieciaczkom skonczonych kolejnych miesiecy ,ale ten czas leci jeszcze nie dawno chodziłyśmy z brzuszkami.
A może wsadź Eryka do spacerówki. Ja jak wychodziłam z małą w gondoli to miałam dosłownie cyrk na kółkach. W wózku wytrzymała max 15min a później tylko rączki. Teraz wszystko widzi, zasypia bez problemu a nasze spacery trwają nawet 4 godziny. Wyciągam ją tylko żeby nakarmić.

Prosimy o dzisiejsze głosy i każdej po buziaku za wczorajsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 08:54   #2141
gosiawolna
Rozeznanie

mam pytanie czy wasze dzieci tez tak mostkuja??? dupke do gory i na nogach sie opieraja i glowce ??? i jak go trzymam na kolanach to tak jakby na koniu jezdzil
Stary 2011-09-20, 08:57   #2142
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
u nas mały szpital w domu. Mateusz zasmarkany i pokasłuje a mnie gardło boli od wczoraj i nic przełykać nie mogę. Pediatry naszej do końca m-ca nie ma i jestem zmuszona iść z Małym do innej. i jeszcze bez zapisów, przyjmują jak kto przyjdzie więc już sobie wyobrażam ile będę czekać w poczekalni. ehh
szkoda mi Matiego bo widać że męczy go ten katarek. a fridą ledwo co odciągam bo jakoś głęboko ten nosek zapchany jest.
i do tego wszystkiego mam multum nauki. nie chce mi się strasznie. potrzebuje jakiegoś mega dopalacza

aaaa, zapomniałabym. udało się załatwić z księdzem i mamy chrzestną ksiądz tylko w kółko powtarzał "ale nie powinienem" i podpisał karteczkę, mówiąc że daje a konto tę zgodę. jejku jeden problem mniej.
cieszę się bardzo że się udało
a moja mama dała mi w niedzielę paczuszkę dla Mateusza, otwieram a tam spodnie granatowe w kancik więc Mati pójdzie jednak do chrztu w granatowych a nie beżowych.
teraz będę musiała mu chyba 2 razy dziennie spodnie przebierać bo po podliczeniu wszystkich wyszło mi 18par spodni ma więcej niż ja i mąż razem wzięci

oho, obudził się mój skarb słyszę tylko jak nogami kopie w przewijak

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
mam pytanie czy wasze dzieci tez tak mostkuja??? dupke do gory i na nogach sie opieraja i glowce ??? i jak go trzymam na kolanach to tak jakby na koniu jezdzil
Mateusz też tak robi

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:01   #2143
iizabelaa
Zakorzenienie

hi

my dzisiaj całkiem porządna nockę miałyśmy, na smoka chyba z 3 razy wstawałam, mleko było przed 6, i pospałyśmy do

Cytat:
no bo zawsze musze przemycic ta manne
ja ostatnio wsypuje tą wieloowocową bez mleczną Bobovita do mleka w ciągu dnia,
pół łyżki wg opakowania
Stary 2011-09-20, 09:03   #2144
gosiawolna
Rozeznanie

marta super ze sie udalo z tym ksiedzem no to masz problem z glowy ze spodniami moze skoro bedziesz z takim maluszkiem to cie przepuszcza w kolejce
Stary 2011-09-20, 09:07   #2145
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
moja skacze na naszych kolanach juz z 2 miesiace:P nie usiedzi tylko skacze... stawala na glowie i na stopach jak nie potrafila sie ustawic do czworaka... pewnie za niedlugo Krystian zacznie czworakowac
Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
dzień dobry
u nas mały szpital w domu. Mateusz zasmarkany i pokasłuje a mnie gardło boli od wczoraj i nic przełykać nie mogę. Pediatry naszej do końca m-ca nie ma i jestem zmuszona iść z Małym do innej. i jeszcze bez zapisów, przyjmują jak kto przyjdzie więc już sobie wyobrażam ile będę czekać w poczekalni. ehh
szkoda mi Matiego bo widać że męczy go ten katarek. a fridą ledwo co odciągam bo jakoś głęboko ten nosek zapchany jest.
i do tego wszystkiego mam multum nauki. nie chce mi się strasznie. potrzebuje jakiegoś mega dopalacza

aaaa, zapomniałabym. udało się załatwić z księdzem i mamy chrzestną
oho, obudził się mój skarb słyszę tylko jak nogami kopie w przewijak)
Zdrowka

Super, ze chrzest zalatwiony... my nawet jeszcze nie planujemy

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
kasienkakg wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Zazdroszczę, że Twoje dziecko tak na dworze cały czas.
tajka super zdjęcia macie, a bardzo mi się podobało to nosidło co Twój TŻ założył
A my zaliczyliśmy poranny spacer w bondolino Godzinkę połaziliśmy po polach. Super jest tak rano, tylko plecy mnie bolą. Potem jeszcze do miasta na zakupy jakieś w wózku pójdziemy.
dzikeowac
Cytat:
Gratulacje

U nas noc ok. Nie liczac niani ktora zaczela piszczec, Tz wzial mala na rece a ta dalej bez ruchu(pewnie spala:P), ale zawalu prawie dostalam i nie moglam zasnac....tylko dalam soczku Lenie i sie przez godizne patrzylam. Pozniej wstalysmy ok. 8.30

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:14   #2146
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
gratuluję rocznicy!!!klaski : a która to bawełniana??
pewnie dawno ją miałam, dlatego nie wiem

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
My od 7 już na nogach. Nocka taka jak wczoraj

Prosimy o dzisiejsze głosy i każdej po buziaku za wczorajsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

ojej, współczuję nocki

głosiki poszły

Cytat:
dzień dobry

aaaa, zapomniałabym. udało się załatwić z księdzem i mamy chrzestną ksiądz tylko w kółko powtarzał "ale nie powinienem" i podpisał karteczkę, mówiąc że daje a konto tę zgodę. jejku jeden problem mniej.
a moja mama dała mi w niedzielę paczuszkę dla Mateusza, otwieram a tam spodnie granatowe w kancik więc Mati pójdzie jednak do chrztu w granatowych a nie beżowych.
teraz będę musiała mu chyba 2 razy dziennie spodnie przebierać bo po podliczeniu wszystkich wyszło mi 18par spodni ma więcej niż ja i mąż razem wzięci

Biedactwa jesteście z tymi choróbskami - wiem jak katar potrafi wymęczyć dziecko, bo to samo przechodzę, tak, że współczuję i życzę aby szybko się poprawiło
no i super, że w końcu dobre wiadomości "chrzcielne" na pewno teraz wszystko się uda!!

U nas nocka super!! Lenka pierwszy raz w swojej karierze przespała 8 godz bez budzenia!! Tak wymęczona była już wczoraj tym katarem, no i raz w dzień spała, że regenerowała się w nocy. Moje piersi nie przywykły do takiej nocnej przerwy - myślałam że eksploduję Lenka miała problem z ciągnięciem cyca taki był twardy...
Myślałam, że będzie nieciekawie w związku z zatkanym nosem, ale wieczorem zaaplikowałam jej wszystko co możliwe i Lenka spała. Co prawda furkotało jej troszkę w nosku, ale widocznie jej to bardzo nie przeszkadzało. No i już widać efekty walki z pleśniawkami
Teraz gwiazda usnęła, bo od 7 buszowała, a ja mam czas na kawkę
Stary 2011-09-20, 09:32   #2147
iizabelaa
Zakorzenienie

Moja dziecko dzisiaj pierwsze raz się poturlało tak szybko brzuch-plecy-brzuch
i juz była przy ścianie i drapała tapetę
Stary 2011-09-20, 09:35   #2148
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Super klaski:

Moje dziecko wlasnie zjadlo 4 lyzeczki deserku pomaranczowo bananowego i kicha... chyba jednak nie dam jej do jakiegos czasu:P
Teraz siedzi na krzeselku i wcina stopy

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:35   #2149
coralady
Wtajemniczenie

Marta zdrówka wam życze i zazdroszczę załatwionej sparwy z chrztem.Mi sie normlanie nie chce iśc do tych księży i wysłuchiwać

Szymelka 8 h spania!Zazdroszczę!Brawa dla Lenki i duzo zdrówka dla niej!

Iza brawa dla Idalki za przewroty!Zdolna bestia
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:41   #2150
Eirene1987
Zakorzenienie

hejo nocka nawet nawet fakt wstawałam co chwilę na smoczka bo się kręcił ale zjadł o 5 kręcił się do 6... i od 6 do 7.30 spał... ogólnie raz tylko kaszlał w nocy właśnie nad ranem a tak to spał ładnie na poduszce

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
U mojej nie daloby sie polozyc na boczku bo zmienia pozycje sto razy na godzine:P Teraz tez kaszle to pewnie przez ten katarek

Co do smoka to jakos mi sie zle napisalo ehhe mialam napisac poltora roczku:P a napisalam pol
Wtedy mozna powiedziec, ze sie oddaje mniejszym dziecia itp:P
jak juz napisalam walnelo mi sie z tym pol roczku eheh:P
mój też nie dał się przekręcić zaraz kładł się na prosto

noo to półtora to spoko ja też mam zamiar tak po roczku próbować ale jak się nie uda to nic na siłę.

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Moja Anastazja też zasypia ze smokiem, a po jakimś czasie go wypluwa.
Najfajniej jest jak w nocy słyszę, że się przebudza i już wiem, że chce smoczka. Zanim ja wstanę to już słyszę cmokanie - sama sobie znalazła smoczka
o jaaa ale bym chciała aby mój sobie sam smoka wkładał do buzi... to 30 moich wstawań mniej...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 09:41   #2151
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Marta zdrówka wam życze i zazdroszczę załatwionej sparwy z chrztem.Mi sie normlanie nie chce iśc do tych księży i wysłuchiwać

Szymelka 8 h spania!Zazdroszczę!Brawa dla Lenki i duzo zdrówka dla niej!

Iza brawa dla Idalki za przewroty!Zdolna bestia

nie zazdroszczę, my żadnych problemów nie mieliśmy a do księdza mi się nie chciało iść
i nie miał powodu do kazania to imieniu uslyszalam
Stary 2011-09-20, 09:44   #2152
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
U nas noc ok. Nie liczac niani ktora zaczela piszczec, Tz wzial mala na rece a ta dalej bez ruchu(pewnie spala:P), ale zawalu prawie dostalam i nie moglam zasnac....tylko dalam soczku Lenie i sie przez godizne patrzylam. Pozniej wstalysmy ok. 8.30
oj to miałaś chyba ciśnienie grubo ponad normę - współczuję, takie akcje potrafią wybić z równowagi i spokoju - dobrze, że to był fałszywy alarm

co do jedzenia, to widocznie stópki Lenki mają lepszy smak niż jakieś tam deserki

Cytat:
ale talent!! to teraz będzie Ci śmigać tak po domu

coralady - ja sobie też zazdroszczę i dziękujemy za życzenia
Stary 2011-09-20, 10:07   #2153
żurawinka
Zakorzenienie

Cześć wszystkim. Widzę że coraz więcej przeziębionych my juz mam nadzieję wychodzimy na prostą. Zadzwoniłam dziś do lekarza punkt 8 rano i dostałam ostatni numerek

Cytat:
Moja mostkuje juz od dawna ale na wyciągniętych rączkach i do przodu, ale na panelach trochę jej się nogi slizgają

Dodatkowo odkryła jakiś tydzień mniej więcej temu że przecież można stać w łóżeczku na kolanach, już dupkę podnosi do stania całkowitego.
Jak się ją lekko potrzyma albo postawi przy łóżku to stoi sama.
Rano najlepiej o 6 budzi matkę takim odgłosem z buzi jak osioł ze Shreka, nie wiem czy kojarzycie "daleko jeszcze? "

Cytat:
dzień dobry

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Mateusz też tak robi
Oby na swoje chrzciny był juz zdrowy
Super że spodenki macie, my jeszcze w proszku, sukienki niet
tylko restauracje załatwiliśmy.
A Wy gdzie robicie imprezę ?
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:13   #2154
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziękujemy

właśnie w DDtvn
widziałam boski jeździk dla małej, ja go chce
Stary 2011-09-20, 10:15   #2155
iweczka
Zakorzenienie

witajcie!
u nas dzis 3 pobudki i statndardowo przed 6 mała wstała, 40 min powściekała sie, wydoiła dwa cycusie i padła. wstała 8.30

Cytat:
super by było jak moja sama sobie smoka w nocy szukała
tez bym sie cieszyła, ale narazie sie nie zapowiada

Cytat:
moja tez je kaszke łyżeczką, o butli nie ma szans!!

Cytat:
moja od małego pluła butlą, wszystkie możliwe smoczki chyba przetestowałam - mam w domu cały arsenał
a jaki w końcu podpasował ??

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Dziękujemy

właśnie w DDtvn
widziałam boski jeździk dla małej, ja go chce
który. bo tez ogladałam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:23   #2156
kwartalinka
Raczkowanie

hej

chciałam poczytać wczoraj wieczorem i nic z tego nie wyszło

moje dziecię nie chciało zasnąć nie wiem o co chodzi
jak zwykle kąpiel, jedzonko i położyłam ją do łóżeczka, pośpiewałam chwilę, potem miś jej pograł a Łucja w ryk
ale to tak wyła, że aż łkać zaczęła, nie częsty to widok u mojego dziecka

cztery podejścia robiłam żeby zasnęła, czyli polulałam, pośpiewałam, odkładałam do łóżeczka, a ona chwilę spała i znów płacz ogromny i tak w kółko
w końcu zasnęła, a jak się przebudziła na jedzonko to ja padłam razem z nią

i zgłupiałam nie wiem czy nie poznała swojego pokoju, łóżeczka itp.
czy po prostu przyzwyczaiła się zasypiać ze mną bo podczas wyjazdu spałyśmy razem, a padałam często razem z nią ok. 20

macie jakieś pomysły???

zobaczymy co będzie dziś wieczorem, a teraz lecę dalej ogarniać bo się nie mogę we własnym mieszkaniu odnaleźć po powrocie...

trzymajcie się ciepło i miłego dnia

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**

Edytowane przez kwartalinka
Czas edycji: 2011-09-20 o 10:24
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:26   #2157
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry

ojjj współczuję, kurujcie się
dobrze, że chociaż chrzest zalatwiony

Cytat:

ja ostatnio wsypuje tą wieloowocową bez mleczną Bobovita do mleka w ciągu dnia,
pół łyżki wg opakowania
ja muszę ta kupić ale jak mi się ta skonczy, bo ostatnio nakupowałam różnych tych kaszek i kleików i połowy nie je

Cytat:
g
U nas nocka super!! Lenka pierwszy raz w swojej karierze przespała 8 godz bez budzenia!! Tak wymęczona była już wczoraj tym katarem, no i raz w dzień spała, że regenerowała się w nocy. Moje piersi nie przywykły do takiej nocnej przerwy - myślałam że eksploduję Lenka miała problem z ciągnięciem cyca taki był twardy...
Myślałam, że będzie nieciekawie w związku z zatkanym nosem, ale wieczorem zaaplikowałam jej wszystko co możliwe i Lenka spała. Co prawda furkotało jej troszkę w nosku, ale widocznie jej to bardzo nie przeszkadzało. No i już widać efekty walki z pleśniawkami
Teraz gwiazda usnęła, bo od 7 buszowała, a ja mam czas na kawkę
łał, super i dobrze że pleśniawki znikaja
Cytat:
Super klaski:

Moje dziecko wlasnie zjadlo 4 lyzeczki deserku pomaranczowo bananowego i kicha... chyba jednak nie dam jej do jakiegos czasu:P
Teraz siedzi na krzeselku i wcina stopy
ale to moze nie od tego kicha tylko od czegoś innego, myślisz że to po pomarańczach?
Stary 2011-09-20, 10:30   #2158
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Maja też tak robi a najczęściej gdy zmieniam jej pampka. Wtedy to jest dosłownie masakra. Co ja się nagimnastykuję, żeby jej go założyć to moje.

marta_27 fajnie, że udało Wam się załatwić z tymi chrzcinami. Ksiądz zawsze musi się nagadać tylko jak pytasz się "ile" to wtedy mało móią bo "co łaska", ciekawe nie?

Szymelka łątwiej byłoby Ci karmić w takiej sytuacji gdybyś troszeczkę odciągnęła mleka, wtedy dziecku też się łatwiej łapie sutek

Tajka a jak po wczorajszych cytrusach? była jakaś reakcja?

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-09-20, 10:33   #2159
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
który. bo tez ogladałam

drewniany wózek, zakochałam się

ale nie mogę w necie znaleźć

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

kwartalinka
może potrzebuje czasu na przestawienie się
Stary 2011-09-20, 10:36   #2160
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
drewniany wózek, zakochałam się

ale nie mogę w necie znaleźć

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

kwartalinka
może potrzebuje czasu na przestawienie się
fajny ten wózeczek a ta mała słodko w nim wyglądała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości