Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 13:20   #4261
SAH20
Rozeznanie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Witajcie. Mam pytanie: czy któraś z was przemywała buzie czarna herbatą lub mlekiem? Czytałam kiedys w Pani Domu,że to dobry sposób na zwężenie porów i wyskakujące pryszcze oraz stan zapalny skóry,który towarzyszy niektórym "niespodzianką".
Chciałam jeszcze wiedzieć czym mozna zniwelować czerwone slady po pryszczach. Na moich policzkach jest sporo czerwonych plamek po pryszczach,które same albo z moją pomocą już znikneły. nawet pod warstwą podkadu i zielonego korektora je widać
Stary 2011-09-12, 14:47   #4262
201804171603
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SAH20 Pokaż wiadomość
Witajcie. Mam pytanie: czy któraś z was przemywała buzie czarna herbatą lub mlekiem? Czytałam kiedys w Pani Domu,że to dobry sposób na zwężenie porów i wyskakujące pryszcze oraz stan zapalny skóry,który towarzyszy niektórym "niespodzianką".
Chciałam jeszcze wiedzieć czym mozna zniwelować czerwone slady po pryszczach. Na moich policzkach jest sporo czerwonych plamek po pryszczach,które same albo z moją pomocą już znikneły. nawet pod warstwą podkadu i zielonego korektora je widać
Kiedyś przemywałam buzię mlekiem, a właściwie zostawiałam warstwę mleka na całą noc, bo podobno miało to działac na trądzik- tak przynajmniej pisały dziewczyny na wizażu. Mi niestety mleko w ogóle nie pomogło. Jeżeli chodzi o czerwone ślady to możesz przemywac twarz wodą z cytryną, rozjaśnia.
201804171603 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 22:23   #4263
Asitsu
Raczkowanie

słyszałam,że maseczka z cebuli jest dobra, ale mnie niestety nie pomaga. A później nie da się wytrzymać zapachu, bynajmniej ja nie mogłam znieść ;/
Asitsu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 07:58   #4264
Martchas
Przyczajenie

No na ślady nie da sie ukryc najlepsza jest Mikrodermabrazja, częste stosowanie pilingów.. Mi podpasował Garnier 3w1 dobrze likwiduje zaskórniki też - niezbyt jednak polecany jak się ma duże pryszcze bo zawiera drobinki które nie są polecane właśnie do mycia bo jeszcze bardziej rozprzestrzenia je. Takze jak cos wyskoczy to nie stosuję tego... ale muszę się pochwalić nie zapeszając, że odkąd przemywam twarz Urt Oil myję w garnier 3w1 i dobrze nawilżam od dłuzszego czasu nie wyskoczył mi żaden konkretny pryszcz!!!! Cera jest gładsza i likwidują się zaskórniki.
Martchas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 08:20   #4265
april_20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SAH20 Pokaż wiadomość
Na przebarwienia po trądziku polecam serum azelo- oliwkowe z biochemii urody. Jest świetne i fajnie wyrównuje koloryt skóry. Do tego watro kupić sobie peeling i zieloną glinkę.
april_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 09:31   #4266
Smefetka18
Raczkowanie

Wątek nosi tytuł "Domowe sposoby na trądzik", a większość piszę o tym co można kupić w aptekach, sklepach co by pomagało walczyć z tymi skazami :P
Stosowanie rożnego typu ziół, cebuli itd wymaga wiekszej systematyczności i uzbrojenia się w cierpliwośc, żeby zobaczyć jakies efekty. Kupując gotowe produkty tam mamy miks wielu składników

Ja swojego czasu przecierałam zmiany trądzikowe czosnkiem. Pokroiłam na plasterki i smarowałam

A teraz używam Tribiotic'a. Jest to maść z antybiotykiem, na róznego rodzaju otarcia, skaleczenia itp. Moja mama kiedyś podsłyszała rozmowę, jak własnie panie zachwalały, że jest takie dobre na skaleczenia, więc ostatnio pomyslałam, że jesli ma takie silne działanie, to jak posmaruje zmienione miejsca to może coś pomoże I jak na razie się sprawdza, nie moge narzekać.
Smefetka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 10:54   #4267
kizeBIZE
Przyczajenie

Question Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

PROSZĘ O RADĘ!!!! Mimo że mam dopiero 11 lat proszę żeby nie nazywać mnie gówniarzem Pryszcze mam od 1,5 roku, próbowałam całej serii Garnier Czysta Skóra Active, Under20 p. trądzikowej i serii Siarkowa moc. Piling Brusher zdał egzamin jak nie było ropnych pryszczy, a jak były to lepiej nie opowiadac Under20 to mój najgorszy wybór. Najlepszy to Siarkowe mydło i maseczka i maseczka z AA dla dziewcząt(już nie ma jej w rosmanie )
Łykam teraz cynk i myję twarz siarkowym i punktowo smaruję Hipp przeciw odparzeniom. Chyba z całej szkoły mam najwiecej pryszczy. W mojej klasie ja i moja kolezanka szybciej dojrzewamy ale ona ma pryszcze tylko na brodzie , nosie i czole, a ja mam: po bokach twarzy małe , na całym nosie i brodzie wągry, na czole kilka zaskórników i pryszczyków a najgorsze policzki:dosyć dużo zaskórnikow, dziury po wyduszaniu i multi pryszczy. Robiłam 3 razy parówkę z pokrzywą, wyciskałam i kladłam peel-off z rosmana. Przemywałam do połowy września spirytusem i za bardzo się wysuszyla i podrażnila. Przy okazji smarowalam całą twarz Hipp przeciw odparzeniom i porobiły się zaskórniki. Twarz nie przetłuszcza się bardzo, ale na nosie to koszmarnie. Żadnych pryszczy nie mam jedynie na dł. 3 cm na policzkach na dole. Prosze o radę doświadczone wizażankowe wojowniczki. Pozdro (sory za literówki).
kizeBIZE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-02, 11:29   #4268
201804171603
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kizeBIZE Pokaż wiadomość
PROSZĘ O RADĘ!!!! Mimo że mam dopiero 11 lat proszę żeby nie nazywać mnie gówniarzem Pryszcze mam od 1,5 roku, próbowałam całej serii Garnier Czysta Skóra Active, Under20 p. trądzikowej i serii Siarkowa moc. Piling Brusher zdał egzamin jak nie było ropnych pryszczy, a jak były to lepiej nie opowiadac Under20 to mój najgorszy wybór. Najlepszy to Siarkowe mydło i maseczka i maseczka z AA dla dziewcząt(już nie ma jej w rosmanie )
Łykam teraz cynk i myję twarz siarkowym i punktowo smaruję Hipp przeciw odparzeniom. Chyba z całej szkoły mam najwiecej pryszczy. W mojej klasie ja i moja kolezanka szybciej dojrzewamy ale ona ma pryszcze tylko na brodzie , nosie i czole, a ja mam: po bokach twarzy małe , na całym nosie i brodzie wągry, na czole kilka zaskórników i pryszczyków a najgorsze policzki:dosyć dużo zaskórnikow, dziury po wyduszaniu i multi pryszczy. Robiłam 3 razy parówkę z pokrzywą, wyciskałam i kladłam peel-off z rosmana. Przemywałam do połowy września spirytusem i za bardzo się wysuszyla i podrażnila. Przy okazji smarowalam całą twarz Hipp przeciw odparzeniom i porobiły się zaskórniki. Twarz nie przetłuszcza się bardzo, ale na nosie to koszmarnie. Żadnych pryszczy nie mam jedynie na dł. 3 cm na policzkach na dole. Prosze o radę doświadczone wizażankowe wojowniczki. Pozdro (sory za literówki).
Kochana! Co mogę Ci poradzić w walce z trądzikiem to przede wszystkim to abyś nie używała żadnych kosmetyków przeciwtrądzikowych typu garnier czy under20, bo one pogarszają stan skóry. Najważniejsze jest nawilżanie, przemywanie twarzy spirytusem to najgorsze co mogłaś zrobić, nie rób tego więcej!!! Nie wskazane jest dawanie na twarz jakiejś niezliczonej liczby kosmetyków, bo one naprawdę pogarszają stan cery. Polecam Ci kupienie kosmetyków do cery wrażliwej, nawilżających. Pamiętaj o dokładnym oczyszczaniu cery rano i wieczorem żelem do mycia twarzy NAWILŻAJĄCYM do cery wrażliwej najlepiej, następnie przemywaj twarz jakimś tonikiem np. ogórkowym z ziaji (kosztuje z 5 złoty w rossmanie), na noc dobrze nawilżający krem do twarzy, a rano kup jakiś matująco-nawilżający. NIGDY, ale to PRZENIGDY nie wyciskaj pryszczy czy zaskórników, bo to sprawia, że pojawia się ich więcej. Pamiętaj, że te wszystkie reklamy kosmetyków to tylko pic na wodę i nawet jeśli na początku pomagają to potem jest jeszcze gorzej! Musisz przede wszystkim nawilżać twarz, poczytaj też w tym wątku o domowych sposobach, dziewczyny pisały o piciu drożdży czy herbaty z bratka. Nie jedz słodyczy czy ostrych przypraw, bo to również wpływa na stan cery. Przede wszystkim OCZYSZCZANIE i NAWILŻANIE. A jeśli trądzik będzie naprawdę dokuczliwy namów mamę na wizytę u dermatologa. Pozdrawiam!
Stary 2011-10-02, 11:37   #4269
Zlodziejka Wody
Przyczajenie

Jako że to jest wątek odnośnie domoch sposobów na trądzik to mam pytanie :

Znacie jakieś domowe sposoby na te paskudne zaskórniaki (wągry) ?

Mam je na brodzie , na nosie , pod nosem i trochę na czole pomiędzy brwiami .
Wiem że wyciskanie to nie jest dobry sposób ,ale ja nie daje rady ich nawet wyciskać , po prostu nie chcą wyjść .

Przeszukałam już wiele forów i nigdzie nie znalazłam jakiś chociaż troche skutecznych sposobów na te małe paskustwa
Zlodziejka Wody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 11:48   #4270
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zlodziejka Wody Pokaż wiadomość
Jako że to jest wątek odnośnie domoch sposobów na trądzik to mam pytanie :

Znacie jakieś domowe sposoby na te paskudne zaskórniaki (wągry) ?

Mam je na brodzie , na nosie , pod nosem i trochę na czole pomiędzy brwiami .
Wiem że wyciskanie to nie jest dobry sposób ,ale ja nie daje rady ich nawet wyciskać , po prostu nie chcą wyjść .

Przeszukałam już wiele forów i nigdzie nie znalazłam jakiś chociaż troche skutecznych sposobów na te małe paskustwa
Regularne (zaznaczam-regularne!) stosowanie maseczek z glinką lub rozgrzewająco-oczyszczających pomaga, ale na efekty trzeba poczekać. I wiadomo, cudów nie będzie, ale lekkie zmniejszenie na pewno Do tego zadbać o dokładny demakijaż i oczyszczanie i sprawdzić, czy żaden z kosmetyków nas nie zapycha.
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-03, 12:32   #4271
Martchas
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kizeBIZE Pokaż wiadomość
witam cię.. bardzo rozumiem twój problem w szczególności, że jestes młodziutka... ja równiez kiedyś walczyłam z tradzikiem i moja droga walki chyba dobiega końca ale i zaufaj mi, że jeśli masz taki trądzik jak opisujesz to TYLKo i wyłącznie pomoże ci DOBRY dermatolog. Nie zwlekaj bo stan może się tylko pogorszyć a te drogeryjne kosmetyki na prawdę nie pomagają jak już ktoś pisał... na wagry może trochę tak ale nie na taki poważny tradzik. Jeśli bedziesz u lekarza poproś o żel Differin i Epi Duo. Oba sa rewelacyjne działają cuda na prawdę! Ten drugi na początku trochę podrażnia skórę ale po ok. tygodniu stosowania wraca wszystko do normy. Mi jeszcze dermatolog równiez jeszcze coś laserowo robił tak jeździł przy twarzy... ale chodziłam prywatnie i żałuję, że poszłam tak późno...POWODZENIA
Martchas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-11, 20:15   #4272
boangelina
Rozeznanie

Trądzik jest CHOROBĄ, którą leczy dermatolog. Domowe sposoby mogą być na pojedyncze krosty!

Cudów nie ma, ale soda dobrze rozjaśnia i oczyszcza pory. Dodaję do zelu do mycia Der-Med

moje recenzje -> https://wizaz.pl/kosmetyki/recenzent...ent=boangelina
boangelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 17:31   #4273
Kreskaaa
Zakorzenienie

Wszyscy zalecają pójście do dermatologa jakby to był koniec problemów. Ja odwiedziłam już 5ciu (mam trądzik od ponad 7 lat), przetestowałam chyba każdy specyfik po 3 razy i jedyne, co mi trochę pomagało to antybiotyk doustny -niestety po odstawieniu efekt szybko minął i b.podrażnił mi żołądek. Chyba przerzucę się na sposoby domowe, przynamniej będzie taniej.
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 00:07   #4274
MaRySiAa666
Raczkowanie

Witam ,nie wiedziałam dokładnie gdzie napisać i postanowiłam wpasować się tutaj Moją zmorą jest trądzik,nie takie zwykłe zaskórniki tylko grudy z których robi się ropa.I tu jest moje pytanie,czym mogę spróbować to wyleczyć?Rozważam Acne Derm, Dermaknel. Tormentiol i Acne Sulf.Może któraś z was dziewczynki używała czegoś z tych maści.Stosowałam już dużo specyfików typu Dalacin T, maśc ichtiolowa, pasta cynkowa,olejek herbaciany,maseczki z dermaglinu i mogłabym tu długo wymieniać.Maści robione też na niewiele się zdały.Obecni używam punktowo Benzacne i coś tam pomaga ale ja szukam czegoś co spowoduje zatrzymanie rozwoju pryszcza ,żeby nie robiła mi się z tego ropaBardzo was proszę doradźcie mi jakiś lek który może pomóc ,jeśli nie z tych wymienionych przeze-mnie które chciałam testować to jakiś inny.
MaRySiAa666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 20:11   #4275
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie maseczki z aspiryny. Jak długo ją trzymać na twarzy?? I co ile można ją nakładać?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-03, 21:58   #4276
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamila_Blondi Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie maseczki z aspiryny. Jak długo ją trzymać na twarzy?? I co ile można ją nakładać?
Ja trzymam nie dłużej niż 10 minut, ale jak zacznie wcześniej mocno swędzieć/szczypać to już wtedy zmyj. Jest dość mocna, więc myślę, że raz w tygodniu maksymalnie.
Stary 2011-12-03, 22:09   #4277
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
Ja trzymam nie dłużej niż 10 minut, ale jak zacznie wcześniej mocno swędzieć/szczypać to już wtedy zmyj. Jest dość mocna, więc myślę, że raz w tygodniu maksymalnie.
Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Stary 2011-12-03, 22:33   #4278
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Proszę bardzo, można jeszcze stosować trochę dłużej punktowo na wyprysk
Stary 2011-12-03, 22:44   #4279
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Dobrze wiedzieć
a co jeszcze jest dobre na wypryski, zaskórniki, przebarwienia? Mam cerę mieszaną.

Stary 2011-12-03, 22:55   #4280
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć
a co jeszcze jest dobre na wypryski, zaskórniki, przebarwienia? Mam cerę mieszaną.
O ironio losu najlepiej na stan mojej cery wpłynęło odstawienie wszystkich kosmetyków na trądzik z wyjątkiem żelu myjącego (delikatnego) i preparatu punktowego. Lekki krem nawilżający i delikatny tonik zdziałały u mnie cuda. Na zaskórniki dobre są maseczki z glinką, a na przebarwienia i ogólnie problemy-mleko. Niestety po pewnym czasie skóra się przyzwyczaja, ale na początku mlecznej kuracji efekty są zdumiewające.
Tutaj masz link do wątku o pielęgnacji mlekiem http://www.smaczny.wizaz.pl/forum/sh...ad.php?t=76898
Stary 2011-12-04, 13:11   #4281
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szmyglo Pokaż wiadomość
O ironio losu najlepiej na stan mojej cery wpłynęło odstawienie wszystkich kosmetyków na trądzik z wyjątkiem żelu myjącego (delikatnego) i preparatu punktowego. Lekki krem nawilżający i delikatny tonik zdziałały u mnie cuda. Na zaskórniki dobre są maseczki z glinką, a na przebarwienia i ogólnie problemy-mleko. Niestety po pewnym czasie skóra się przyzwyczaja, ale na początku mlecznej kuracji efekty są zdumiewające.
Tutaj masz link do wątku o pielęgnacji mlekiem http://www.smaczny.wizaz.pl/forum/sh...ad.php?t=76898
jeszcze raz bardzo bardzo dziękuję za pomoc

Stary 2011-12-08, 17:32   #4282
deska1997
Przyczajenie

CZeść Wam
Ja wam powiem na moim przykładzie. Jeszcze rok temu miałam naprawdę duży trądzik ale mama zaproponowała mi wizytę u kosmetyczki , faktycznie poszłam i kosmetyczka przypisała mi taką maseczkę po niecałych 2 tyg pryszcze zniknęły. Ta maseczka to nie ma anzwy poprostu dała składniki i idzie się do lekarza on ci wypisuje recepte na to i 5 zł płacisz w aptece i w ciągu 2 dni robią to. Poza tym pije ziółka " na trądzik" staram się ograniczać słodycze. I obecnie od kilku meisięcy nie mam ani 1 pryszcza na twarzy.
deska1997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 10:18   #4283
boulinka
BAN stały

.

Edytowane przez boulinka
Czas edycji: 2012-01-25 o 08:27
boulinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-14, 20:42   #4284
kolalew
Przyczajenie

Jestem totalnie zdesperowana i proszę o pomoc. Jestem w 2 klasie liceum i trądzik mam od gimnazjum. Było już wszystko. Najpierw środki z Avon under20 garnier, ale jeszcze wtedy miałam tylko lekką kaszkę na czole. Potem było już gorzej - rozwojowo. Więc zdecydowałam się na dermatologa. Potem drugiego. Od tego czasu było już benzacne clindacne zineryt antybiotyk I wiele innych. Na początku działało, ale przestało. Więc odstawilam i znowu była poprawa choć chyba spowodowana siła woli xD. Dermatolog proponowała mi jeszcze jeden lek ale bardzo inwazyjny i miał cała książeczkę przerażających działań niepożądanych i boje się go. Tak więc gdy znowu mi się pogorszyło zaczęłam smarowac twarz amolem ale już go odstawilam. Już nie wiem co mam robić strasznie mnie to doluje i nie mogę na siebie patrzeć. W tej chwili czoło nos podbrodek mam prawie idealne. Problem stanowią policzki które są od dołu ze 3 cm czyste a dalej jest czerwona tragedia. Do tego przy nagłej zmianie temp dostaje purpurowych wypiekow które wcale niepoważnie schodzą. POMOCY!!!
kolalew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 16:00   #4285
201804171603
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kolalew Pokaż wiadomość
Jestem totalnie zdesperowana i proszę o pomoc. Jestem w 2 klasie liceum i trądzik mam od gimnazjum. Było już wszystko. Najpierw środki z Avon under20 garnier, ale jeszcze wtedy miałam tylko lekką kaszkę na czole. Potem było już gorzej - rozwojowo. Więc zdecydowałam się na dermatologa. Potem drugiego. Od tego czasu było już benzacne clindacne zineryt antybiotyk I wiele innych. Na początku działało, ale przestało. Więc odstawilam i znowu była poprawa choć chyba spowodowana siła woli xD. Dermatolog proponowała mi jeszcze jeden lek ale bardzo inwazyjny i miał cała książeczkę przerażających działań niepożądanych i boje się go. Tak więc gdy znowu mi się pogorszyło zaczęłam smarowac twarz amolem ale już go odstawilam. Już nie wiem co mam robić strasznie mnie to doluje i nie mogę na siebie patrzeć. W tej chwili czoło nos podbrodek mam prawie idealne. Problem stanowią policzki które są od dołu ze 3 cm czyste a dalej jest czerwona tragedia. Do tego przy nagłej zmianie temp dostaje purpurowych wypiekow które wcale niepoważnie schodzą. POMOCY!!!
A jak wygląda Twoja aktualna pielęgnacja? Napisz jakich kosmetyków używasz i kiedy
Stary 2012-01-16, 15:56   #4286
kolalew
Przyczajenie

Ostatnio zarzucilam mydło siarkowe i laktocer (tabletki z cynkiem). Teraz używam mydla nagietkowego i NaCl 0,9% (wskazówka dermatologa). Po mydle mam wysuszona skórę. Jest lepiej niż wcześniej, ale ile można... Chciałabym mieć w końcu normalna cerę

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Mydło nagietkowe(rano, po szkole), NaCl (w szkole i przed snem i w razie potrzeby)
Stary 2012-01-16, 22:09   #4287
Joan1987
Wtajemniczenie

kolalew a nawilżasz czymś twarz? bo mydło wysusza bardzo skórę i to może być powodem wysypu. Co to jest ten NaCL o,9%? Bo nie słyszałam nigdy o tym
Co do innych rad dotyczących pielęgnacji, to pozostaje ci przewertowanie wątku (wiem dużo tego ;-) ), każdy podał jakieś rady, które można przetestować
Stary 2012-01-17, 15:29   #4288
kolalew
Przyczajenie

No właśnie. Jeśli chodzi o nawilżanie to warto kupić np ziaja nuno albo tintin czy lepiej coś innego? NaCl to sól fizjologiczna łagodzi zaczerwienienie, odswieża. Działa jak tonik tylko jest bardzo delikatna(można nią przemywać oczy w razie powazniejszego nagłego problemu) ogólnie setki zastosowań. Naprawdę polecam, bo pomaga. W aptece zazwyczaj sprzedają ją w takich małych plastikowych flakonikach na sztuki niedrogie. Teraz jestem na nartach i z twarzą lepiej zbawienne czyste powietrze, ale muszę skończyć z wypryskami raz na zawsze, bo moja psychika nie wyrabia ;]
Stary 2012-01-17, 15:44   #4289
Joan1987
Wtajemniczenie

co do kremów nawilżających to prawda jest taka, że każdemu inny pasuje. Ja jestem zdania, że na poważniejsze problemy lepsze są kremy apteczne niż drogeryjne. Z aptecznych stosowałam krem nawilżający na dzień Inside Prebiotine, bardzo mi pasował, teraz przerzuciłam się na AA Wrażliwa Natura (99% naturalnych składników, do kupienia jest nie tylko w aptece ale też w drogeriach). Może w aptece coś Ci doradzą
Stary 2012-01-17, 17:44   #4290
kolalew
Przyczajenie

Dzięki dzięki dzięki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości