|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Witajcie. Mam pytanie: czy któraś z was przemywała buzie czarna herbatą lub mlekiem? Czytałam kiedys w Pani Domu,że to dobry sposób na zwężenie porów i wyskakujące pryszcze oraz stan zapalny skóry,który towarzyszy niektórym "niespodzianką".
Chciałam jeszcze wiedzieć czym mozna zniwelować czerwone slady po pryszczach. Na moich policzkach jest sporo czerwonych plamek po pryszczach,które same albo z moją pomocą już znikneły. nawet pod warstwą podkadu i zielonego korektora je widać ![]()
![]() |
#4262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4263 |
Raczkowanie
|
słyszałam,że maseczka z cebuli jest dobra, ale mnie niestety nie pomaga. A później nie da się wytrzymać zapachu, bynajmniej ja nie mogłam znieść ;/
![]() |
#4264 |
Przyczajenie
|
No na ślady nie da sie ukryc najlepsza jest Mikrodermabrazja, częste stosowanie pilingów.. Mi podpasował Garnier 3w1 dobrze likwiduje zaskórniki też - niezbyt jednak polecany jak się ma duże pryszcze bo zawiera drobinki które nie są polecane właśnie do mycia bo jeszcze bardziej rozprzestrzenia je. Takze jak cos wyskoczy to nie stosuję tego... ale muszę się pochwalić nie zapeszając, że odkąd przemywam twarz Urt Oil myję w garnier 3w1 i dobrze nawilżam od dłuzszego czasu nie wyskoczył mi żaden konkretny pryszcz!!!! Cera jest gładsza i likwidują się zaskórniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4266 |
Raczkowanie
|
Wątek nosi tytuł "Domowe sposoby na trądzik", a większość piszę o tym co można kupić w aptekach, sklepach co by pomagało walczyć z tymi skazami :P
Stosowanie rożnego typu ziół, cebuli itd wymaga wiekszej systematyczności i uzbrojenia się w cierpliwośc, żeby zobaczyć jakies efekty. Kupując gotowe produkty tam mamy miks wielu składników ![]() Ja swojego czasu przecierałam zmiany trądzikowe czosnkiem. Pokroiłam na plasterki i smarowałam ![]() A teraz używam Tribiotic'a. Jest to maść z antybiotykiem, na róznego rodzaju otarcia, skaleczenia itp. Moja mama kiedyś podsłyszała rozmowę, jak własnie panie zachwalały, że jest takie dobre na skaleczenia, więc ostatnio pomyslałam, że jesli ma takie silne działanie, to jak posmaruje zmienione miejsca to może coś pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4267 |
Przyczajenie
|
![]()
PROSZĘ O RADĘ!!!! Mimo że mam dopiero 11 lat proszę żeby nie nazywać mnie gówniarzem
![]() ![]() ![]() Łykam teraz cynk i myję twarz siarkowym i punktowo smaruję Hipp przeciw odparzeniom. Chyba z całej szkoły mam najwiecej pryszczy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4269 |
Przyczajenie
|
Jako że to jest wątek odnośnie domoch sposobów na trądzik to mam pytanie :
Znacie jakieś domowe sposoby na te paskudne zaskórniaki (wągry) ? ![]() Mam je na brodzie , na nosie , pod nosem i trochę na czole pomiędzy brwiami . Wiem że wyciskanie to nie jest dobry sposób ,ale ja nie daje rady ich nawet wyciskać , po prostu nie chcą wyjść . ![]() Przeszukałam już wiele forów i nigdzie nie znalazłam jakiś chociaż troche skutecznych sposobów na te małe paskustwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4271 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Rozeznanie
|
Trądzik jest CHOROBĄ, którą leczy dermatolog. Domowe sposoby mogą być na pojedyncze krosty!
Cudów nie ma, ale soda dobrze rozjaśnia i oczyszcza pory. Dodaję do zelu do mycia Der-Med
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
Wszyscy zalecają pójście do dermatologa jakby to był koniec problemów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4274 |
Raczkowanie
|
Witam ,nie wiedziałam dokładnie gdzie napisać i postanowiłam wpasować się tutaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie maseczki z aspiryny. Jak długo ją trzymać na twarzy?? I co ile można ją nakładać?
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Ja trzymam nie dłużej niż 10 minut, ale jak zacznie wcześniej mocno swędzieć/szczypać to już wtedy zmyj. Jest dość mocna, więc myślę, że raz w tygodniu maksymalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4277 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4279 |
Zadomowienie
|
Dobrze wiedzieć
![]() a co jeszcze jest dobre na wypryski, zaskórniki, przebarwienia? Mam cerę mieszaną.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj masz link do wątku o pielęgnacji mlekiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4282 |
Przyczajenie
|
CZeść Wam
![]() Ja wam powiem na moim przykładzie. Jeszcze rok temu miałam naprawdę duży trądzik ale mama zaproponowała mi wizytę u kosmetyczki , faktycznie poszłam i kosmetyczka przypisała mi taką maseczkę po niecałych 2 tyg pryszcze zniknęły. Ta maseczka to nie ma anzwy poprostu dała składniki i idzie się do lekarza on ci wypisuje recepte na to i 5 zł płacisz w aptece i w ciągu 2 dni robią to. Poza tym pije ziółka " na trądzik" staram się ograniczać słodycze. I obecnie od kilku meisięcy nie mam ani 1 pryszcza na twarzy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4283 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez boulinka Czas edycji: 2012-01-25 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4284 |
Przyczajenie
|
Jestem totalnie zdesperowana i proszę o pomoc. Jestem w 2 klasie liceum i trądzik mam od gimnazjum. Było już wszystko. Najpierw środki z Avon under20 garnier, ale jeszcze wtedy miałam tylko lekką kaszkę na czole. Potem było już gorzej - rozwojowo. Więc zdecydowałam się na dermatologa. Potem drugiego. Od tego czasu było już benzacne clindacne zineryt antybiotyk I wiele innych. Na początku działało, ale przestało. Więc odstawilam i znowu była poprawa choć chyba spowodowana siła woli xD. Dermatolog proponowała mi jeszcze jeden lek ale bardzo inwazyjny i miał cała książeczkę przerażających działań niepożądanych i boje się go. Tak więc gdy znowu mi się pogorszyło zaczęłam smarowac twarz amolem ale już go odstawilam. Już nie wiem co mam robić strasznie mnie to doluje i nie mogę na siebie patrzeć. W tej chwili czoło nos podbrodek mam prawie idealne. Problem stanowią policzki które są od dołu ze 3 cm czyste a dalej jest czerwona tragedia. Do tego przy nagłej zmianie temp dostaje purpurowych wypiekow które wcale niepoważnie schodzą. POMOCY!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4286 |
Przyczajenie
|
Ostatnio zarzucilam mydło siarkowe i laktocer (tabletki z cynkiem). Teraz używam mydla nagietkowego i NaCl 0,9% (wskazówka dermatologa). Po mydle mam wysuszona skórę. Jest lepiej niż wcześniej, ale ile można... Chciałabym mieć w końcu normalna cerę
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Mydło nagietkowe(rano, po szkole), NaCl (w szkole i przed snem i w razie potrzeby) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4287 |
Wtajemniczenie
|
kolalew a nawilżasz czymś twarz? bo mydło wysusza bardzo skórę i to może być powodem wysypu. Co to jest ten NaCL o,9%? Bo nie słyszałam nigdy o tym
![]() Co do innych rad dotyczących pielęgnacji, to pozostaje ci przewertowanie wątku (wiem dużo tego ;-) ), każdy podał jakieś rady, które można przetestować
![]() |
#4288 |
Przyczajenie
|
No właśnie. Jeśli chodzi o nawilżanie to warto kupić np ziaja nuno albo tintin czy lepiej coś innego? NaCl to sól fizjologiczna łagodzi zaczerwienienie, odswieża. Działa jak tonik tylko jest bardzo delikatna(można nią przemywać oczy w razie powazniejszego nagłego problemu) ogólnie setki zastosowań. Naprawdę polecam, bo pomaga. W aptece zazwyczaj sprzedają ją w takich małych plastikowych flakonikach na sztuki niedrogie. Teraz jestem na nartach i z twarzą lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4289 |
Wtajemniczenie
|
co do kremów nawilżających to prawda jest taka, że każdemu inny pasuje. Ja jestem zdania, że na poważniejsze problemy lepsze są kremy apteczne niż drogeryjne. Z aptecznych stosowałam krem nawilżający na dzień Inside Prebiotine, bardzo mi pasował, teraz przerzuciłam się na AA Wrażliwa Natura (99% naturalnych składników, do kupienia jest nie tylko w aptece ale też w drogeriach). Może w aptece coś Ci doradzą
![]() |
#4290 |
Przyczajenie
|
Dzięki dzięki dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.