|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
tylko jeśli chodzi takiej firmie o kasę, to niech to powie klientowi : zrobimy tak jak pani chce, ale to będzie kosztowało więcej, bo te materiały są droższe". jakby mi ktoś tak powiedział, to nie miałabym z tym żadnego problemu. ale jak Ci mówią: "nie, bo nie", no to już mam złe wspomnienia o tej firmie. jak ja szukałam kogoś dla siebie, to wiedziałam, że możemy zapłacić więcej niż za standardową dekorację, bo większości rzeczy firmy mogą nie mieć.
ale jak byliśmy u tej kobitki i sobei pogadałyśmy tak otwarcie, to ona sama powiedziała co na 100% może zapewnić ze swojej strony, a co będzie musiala gdzieś wynając i to moga być dodatkowe koszty. i własnie taka otwartośc, elastyczność i uczciwość wobec klienta mnie u niej urzekła. sama zresztą też jej powiedziala, że na szczęście możemy mieć dostęp do niektórych elementów dekoracji i jej to przekażemy, a ona niech tylko to wszystko ze sobą zgra |
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Cytat:
o dokładnie
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
a dziewczynki zapomniałam się pochwalić dzisiaj z tżcikiem mamy rocznicę :P puknęło nam 3 latka
a teraz lecę do pracy papa
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratula cje
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Twój interes!
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spojrzałam na suwaczek i za 17 dni będzie już mniej niż rok |
|
|
|
|
#2018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- szybko czas mija |
|
|
|
|
#2019 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, Lasencje!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że dziewczyny powracają po Nowym Roku, jak zostanie kilka miesięcy do ślubu. Wtedy to dopiero będziemy produkować postów. Cytat:
W ogóle to byłyśmy z Chatką w tym salonie, ja zmierzyłam model Avion, chciałam też Acanto, który był na manekinie, ale babka nawet nie pofatygowała się zdjąć tej sukni dla mnie, gdyż uznała, że takie doły nie będą mi pasować :|Cytat:
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29513153] Niestety u mnie nie dzieje się dobrze i dlatego nie zaglądam. Nie będę wdawać się w szczegóły, po prostu usłyszałam kilka przykrych rzeczy od TŻta... I nie wiem jak będzie dalej. Niby jest fajnie i normalnie, ale po głowach kotłują się różne myśli...[/QUOTE]Oby jak najszybciej się między Wami ułożyło! ![]() Cytat:
|
|
#2020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- [1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29513153]przyszłam się przywitać, bo jeszcze w nowej części nie pisałam Niestety u mnie nie dzieje się dobrze i dlatego nie zaglądam. Nie będę wdawać się w szczegóły, po prostu usłyszałam kilka przykrych rzeczy od TŻta... I nie wiem jak będzie dalej. Niby jest fajnie i normalnie, ale po głowach kotłują się różne myśli...[/QUOTE]oj trzymam mocno kciuki żeby wszystko się ułożyło ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- ja jeszcze dodatkowo oczekiwałabym od firmy dekoratorskiej stałej ceny tzn. jesli na początku umówimy się na 500zł to nie może być tak ,że "nagle" z jakiś "bliżej nie znanych powodów" koszty wzrastają , a bo w hurtowni ceny się zmieniły, albo "to czy tamto". |
|
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
A ja z innej beczki. W planach mam zrobić cos takiego: na stołach przy każdym talerzu będzie pudełeczko ecru przewiązane fioletową, fiołkową tasiemką (wzór foto 1)a w środku słodkie ciasteczka w kształcie seca i przyozdobione weselnie (foto 2) Papier mam zakupiony, więc z siostrą będziemy robić pudełeczka, i przepis na ciastka też mamy i wykrawacz kę w kształcie serca i zakupię masę cukrową do przyozdabiania
Doszłyśmy do wniosku, że wyjdzie to wszystko taniej jak zakupimy potrzebne produkty i zrobimy same, bo liczyłam już wszystko, kalkulowałam gdybym kupiła gotowe i wyszły kolosalne kwoty jak na taka duperelkę. Ma to służyć jako nowinka, coś innego niż na wszystkich weselach, no i oczywiście pamiątka czy też na osłodzenie życia gościom A potem na koniec wesela chyba ciasto i tak dla gości damy, chociaż jeszcze nie wiem czy u nas sie tak robi. Wiem, że dzień przed czy tam kilka dni, chodzi sie po sąsiadach lub znajomych, którzy nie sa zaproszeni na wesele i im się daje takie ciasta.
|
|
#2022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To ja też dorzucę swoje 3 grosze. Po pierwsze będziesz firmą dopiero wchodzącą na rynek, więc zbytnio nie będziesz miała czym się pochwalić (tzn. nie będziesz w stanie pokazać zdjęć swoich dekoracji bo ich jeszcze nie będziesz miała). Wydaje mi się, że powinnaś nawiązać kontakty z kilkoma różnymi firmami (fryzjer, kosmetyczka, kwiaciarnia, hotele czy domy weselne), które pomogą Ci w reklamie, że pomimo jesteś nowa na rynku, to jesteś w tym dobra ![]() Po drugie - musisz zapewnić bardzo dobry kontakt z klientem - wydaje mi się, ze stworzenie dobrej strony internetowej z ofertą i możliwością kontaktu dużo daje (nr telefonu z podaniem konkretnych godzin, kiedy jesteś dostępna, kontakt poprzez e-maila i odpowiadanie na niego w ciągu 24 godzin, cennik lub informacja o dopasowywaniu cennika do konkretnych zamówień). A i bardzo ważne - jeśli zdecydujesz się na stronę internetową, to aktualizuj ją w miarę często - to świadczy o tym, że jeszcze istniejesz na rynku ![]() Po trzecie - tak jak dziewczyny wspominały - elastyczność oraz otwarcie na pomysły klientów Po czwarte - dyspozycyjność - tj. jeśli masz klienta, który chce dekoracji w kościele albo na sali, to jedziesz z nim i oglądasz miejsca po to by podać swoje pomysły lub omówić pomysły klienta -wydaje mi się, ze to bezpośredni kontakt z klientem jest najważniejszy. Po piąte - określenie obszaru działalności tj. podejmiesz się robienia dekoracji 20 km od miasta, ale już 100 km to nie bo nie masz takich możliwości Po szóste - przygotowanie do rozmowy z klientem - stwórz katalogi własnych pomysłów dekoracyjnych. Przygotuj katalogi z próbkami wszelkich materiałów (wstążek,papierów, innych dekoracji). Coś jeszcze miałam dopisać, ale nie pamiętam... aaaa! już wiem - umowa. Jak mnie irytuje fakt, że umowy z zespołami czy na salę weselną są takie badziewne - najczęściej 1 kartka z danymi zamawiającego i wpłąconą zaliczką - beż żadnych obowiązków, praw itp itd. Większość rad jest bardziej organizacyjna, ale wydaje mi się, że one w dużej mierze wpływają na postrzeganie jakości firmy.
Edytowane przez jagata Czas edycji: 2011-09-20 o 13:43 |
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
ale się wściekłam
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Jagata zaznacz twojego posta na czerwono, żeby Jagodzia go nie przeoczyła bo podałaś naprawdę istotne rzeczy
|
|
|
|
#2026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wybierz się sama, rozejrzyj się przecież nie musisz już dziś kupować. Obadaj teren
|
|
|
|
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- a w sumie dobra rada , ja tez kilka razy sama zrobiłam rundkę |
|
|
|
|
#2030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozważałabym taką fryzure ale ta grzywka na zdjęciach wygląda dośc nie fajnie i przy ciemnych włosach dosłownie nie widac jak jest ułożona i wygląda na taki nieład dlatego chyba się na taką fryzurę nie zdecyduję. Na żywo każdy zachwalał mają cudaczną grzywkę ale zdjecia pokazały ze wygląda to dziwnie. Może skusze sie na taka fryzurkę jak wstawiałam tu zdjecia PMki z poprawin co miała czerwona róże we włosach. Bardzo mi sie ta fryzurka podobała.
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, od dziś możecie mi mówić kuku ziaa, bo będziemy mieć foto tego samego co ona
( tzn. jednego z tych dwóch )hahahaha
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
Akurat do tego salonu weszłyśmy "z ulicy", nie było żadnych klientek w środku, więc bez problemu można było zmierzyć. Ale miałam wrażenie, że dwie Panny Młode mierzące suknie jedna po drugiej to trochę za dużo jak na możliwości tej ekspedientki. Chyba dlatego nie chciało jej się zdejmować drugiej sukni dla mnie :/
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciasteczka fajne i bardzo ciekawy pomysł masz
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to masz to jak w banku
|
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to bym mogła pracować w takim salonie sukien ślubnych latałabym koło tych PMek jak głupia
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
evooniu, chatko jesteście??
|
#2038 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jejku jaki brak kompetencji ![]() Ja może wiele salonów nie obeszłam (zaledwie 9) z czego do jednego wróciłam i tam kupiłam suknię. I w żadnym salonie nie byłam źle potraktowana. Wszędzie pytałam czy można zrobić zdjęcie i zawsze była odpowiedź -TAK proszę. Pomijam, że tam gdzie były młode dziewczyny w takim wieku 20-25 lat, tam nawet nie mierzyłam, popatrzyłam tylko w katalogi. Po prostu nie lubię takich ekspedientek - bierze się to stąd, że ja mam 27 a wyglądam na 18-19 lat a te dziewczyny traktują mnie olewająco - więc ja dziękuję bardzo Atmosfera też jest ważna bo wiadomo będą jeszcze poprawki lub coś i wolę mieć dobry kontakt ze sprzedającą ![]() Ale to co czytam, że nawet się wami nie zainteresują, albo wyrażają swoje zdanie, że w tej będzie pani nie dobrze bo im się nie chce ściągać czy w ogóle pracować to jakaś porażka. Ja w salonie w którym kupiłam suknię byłam 2 razy i za każdym razem wchodziłam, rozejrzałam się i powiedziałam TĄ, TĄ, TĄ i jeszcze TĄ. Pani od razu wszystkie ściągała i szykowała mi halki i ubierała jedną po drugiej do każdej podawała inne welony, nawet raz mi bucik przyniosła. FULL SERWIS, a przede wszystkim MIŁO i ŻYCZLIWIE ![]() ZAPRASZAMY do SZCZECINA
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Zawzięłam się za siebie i rysuję parę młodą na nasze Save the date. I korzystam z tych papierów co mam w domu, bo w czwartek dopiero po resztę pojadę. Projekt będzie ten sam, jednak kolory różne, ale stonowane. Nie zdecydowaliśmy się jeszcze na kolor przewodni, więc robię takie jak mam.
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

18.08.2010 - zaręczyny

i dlatego nie zaglądam. Nie będę wdawać się w szczegóły, po prostu usłyszałam kilka przykrych rzeczy od TŻta... I nie wiem jak będzie dalej. Niby jest fajnie i normalnie, ale po głowach kotłują się różne myśli...[/QUOTE]