Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 10:49   #811
Anulka_86
Raczkowanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

właśnie naczytałam się o centrum materna

http://78.28.2.91/dziecko/forum/pokaz.php?id=9441

Wydawalo mi się ,że to są dobre witaminy...a co Wy sądzicie?
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:50   #812
Anabellita
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
co do hemoglobiny to zauważcie ,że są w różnych jednostkach - dlatego macie różne granice

11,5-16,0 g/dl (7,2-10,0 mmol/l)
ja mam też jednostkę g/dl (11,8 g/dl)
Cytat:
ja niestety też zbliżam się do granicy z tą hemoglobiną....
Ginka powiedziała mi, że mam się lepiej odżywiać. Aż się głupio poczułam.
Lucy1111 ginowi pewnie chodziło o to byś jadła więcej czerwonego mięsa bo to dobre na anemię

Anulka_86 ja biorę PregnaPlus ale kosztuje ok 43zł/30 tabl.
Nie jestem pewna, ale kwas foliowy powinno się odstawić lub zmniejszyć dawkę po I trymestrze. Upewnij sie czy w tabletkach z witaminami, które bierzesz nie ma kwasu foliowego bo jeśli bierzesz go dodatkowo w osobnej tabletce to myślę że powinnaś folik odstawić. Co za dużo to nie zdrowo

Cytat:
walcze z kapusta na golabki ale ma takiego glaba ze ja pierdziu... noze polamie;p
u mnie dziś na obiad ryż z warzywami i kurczakiem

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 10:53   #813
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

czuję się jak w pierwszym trymestrze. Od kilku dni chodziły za mną jajka na miękko na śniadanie. Dzisiaj sobie zrobiłam, zjadłam łyżeczkę i co... nie mam ochoty, nie smakuje do tego wróciły mdłości co jakiś czas i zawroty głowy.
mam dokładnie tak samo, ostatnio caoraz częściej zdarza mi się a do tego zachcianki któe w mig przechodzą albo mi po jedzeniu niedobrze. No i zauważyłam że TYJE = rosnę w oczach
a moje dzicko w nocy to sobie z mojego brzucha poligon urządza więc do tego niewyspana chodzę i jakaś taka jesienna...
buziaki

PS. co do WITAMIN ja pd tygodnia nie biorę żadnych, lekarz powiedział że jak wyniki dobre to nie ma się co chemią truć. Mi to na rękę bo odbijało mi się żelazem cały dzień no ale sama nie wiem czy dla Bobo to dobrze.

Edytowane przez staraupa
Czas edycji: 2011-09-20 o 10:55
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:00   #814
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
masakra z takim szefem

ja robiłam badania w przeciągu dwóch tygodni:

hemoglobina - 12,1 -> 11,8 g/dl (norma 12-16)
hematokryt - 35,2 -> 32,7 % (norma 37-47)

mówiłam lekarzowi o tym, ale nie pamiętałam wartości, w piątek pokażę. Poza tym jestem śpiąca i zaczęło mnie mdlić czasem i zawroty głowy wróciły dlatego zastanawiam czy coś tam nie zaczyna się dziać. A nigdy nie miałam problemów z wynikami

ja nigdy nie oddawałam, ale wydaje mi się że można
ja też mam kiepskie żyły, nie mogą mi się wkuć jak trzeba nigdy. gmerają, wiercą a jak już się wkują to kiepsko ze spływaniem

poszukam sobie na youtube, może się przyda na coś.
Muszę sobie zrobić konkretną listę co potrzeba jeszcze, poza ciuchami to nic nie mam

ja tak mam. Nie mam kompletnie pomysłu na obiady na śniadanie zawsze to samo, kanapki. Otwieram lodówkę i niby pełno jedzenia a wszystko wydaje mi się niedobre. Nawet w sklepie na zakupach nie potrafię wybrać nic co mi na smakowite wygląda.

Mi lekarz nie mówił jakie witaminy mam brać, powiedział, że większość ma podobny skład i chodzi po prostu żeby pokryć zapotrzebowanie. Mi się kończyło pharmaton maturelle, ale mam jeszcze jedno opakowanie Prenatalu (wcześniej niedobrze mi było po tych tabletkach) i spróbuję znowu je brać, bo żal mi całego opakowania wywalić.
no to musisz faktycznie uważać, ciekawe jak mi wyjdzie, ale u Ciebie też spadło zamiast rosnąć

ehhh znowu mam zgagę, oszaleć można a nic nie pomaga ;/
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:06   #815
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Co do owoców to ja winogrono i także bardzo mi smakują jabłka

idę na zakupy... może coś mi się rzuci w oczy dobrego na obiad i kolacje.
ja winogrona jem na kilogramy, ostatnio kupuję w Polo, pyszne, malutki bezpestkowe... jem kilogram na raz
Stary 2011-09-20, 11:07   #816
pearpearl
Wtajemniczenie

Dzien dobry, Dziunie

Agacia
, troche szkoda, ze Twoj chlop sie nie potrafi postawic byles. W koncu teraz jest z Toba i to z TOBA oczekuje DZIECKA, wiec na cholere sie przejmuje tamta? Zamkniety rozdzial i do widzenia! Biedna jestes

A co do tego, ze nie wpuscilas go na badania, to troche nieladnie z Twojej strony. W koncu to tez jego Dzidzius i niewazne, jakie sa relacje pomiedzy Wami, ma prawo widziec, jak sie rozwija i rosnie jego dziecko.
Ja jak sie kloce z moim, to oddzielam nasze sprawy od bobasa. To znaczy np nie powiem mu nic od siebie, ale o dziecku zawsze napisze kilka slow no i nigdy nie wpadlabym na to, zeby w ramach rewanzu nie wpuscic go na badanie. Nie wolno grac w ten sposob zywym czlowieczkiem

Cytat:
Mój tż się bał najbardziej właśnie tego( gdyby była córka) co będzie jak będzie dorastać... śmieje się jak mój tata to przeżył (dwie córki) jak przyprowadzałyśmy chłopaków teraz będzie chłopak i zastanawia się co zrobić żeby jakiś M. Szpak albo Madox z niego nie wyrósł... hihhihi

Z soczewkami nie mam problemu, trochę miałam suche oczy, ale używam często kropli nawilżających do oczu z soczewkami i jest ok
My juz omowilismy, ze niewazne, co sie okaze szczesciem dla naszego dziecka, bedziemy musieli to zaakceptowac, bo lepiej stracic uprzedzenia niz dziecko. Moj Tz niby czasem taki trzepak, ale tutaj bardzo podoba mi sie jego podejscie

Ja wlasnie nie wiedzialam, co sie dzieje z tymi moimi soczewkami, bo w pewnym momencie musialam zawsze miec przy sobie krople i co chwila ich uzywac. Poza tym potrafila mi na przyklad jedna wypasc. Wyjasnilo sie,jak sie okazalo,ze jestem w ciazy Mam nadzieje, ze wroce sobie do nich po urodzeniu. Sczegolnie, ze sporo na nie wydalam, bo mam astygmatyzm :/

Kropeczko, a jak na dlugosc te spodnie? Dlugonogie nie beda narzekac??? A przymierzalas moze ciazowe w H&Mie? Bo ja tez zawsze nosilam 36 lub w niektorych firmach 34, a z H&Mu mam 38, chociaz sa luzne, ale za to wygodne i na dlugosc dobre.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
powiedzmy, że jadłam częściej a teraz nie mam ochoty na nie i najczęściej jem je w kanapkach z wędlinką
To wlasnie do tej pory byla jedyna forma, w ktorej jadlam mieso.
A jak Twoje wyniki krwi? Nie zblizasz sie do anemii?

Co do tasiemcow, to polecam ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ - tam mozesz byc na biezaco

Ja czekam na Dextera i Gotowe na wszystko. U-WIEL-BIAM

Kamciurka, jestes juz trzecia osoba, ktora znam i ktora chce kupic wlasnie espiro vector pro. Widzialas go na zywo? Nie jest troche za ciezki? Rozmawialam ze znajoma, ze chcialabym Jedo Fyn 4d i ona mi poradzila wlasnie,ze lepszy jest espiro, ale juz nie pamietala, co zdyskwalifikowalo jedo

Nikotynko
, a nie mecza Cie te ciagle podroze??? Ja wlasnie powinnam niedlugo zebrac sie do Wroclawia i wkoncu obronic, ale nie wiem, jak taka podroz wplynie na moje lozysko

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Kochana raz dwa z tego wyrka i na spacer do parku, sklepu z dziecięcymi rzeczami, do warzywniaka po coś ulubionego itd.

pamietaj inutil, warzywniaka, nie do monopolowego

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Mamy tylko problem z imieniem, mi sie podoba Staś, Igor, Jakub a mąż ciągle mówi.... Adolf nie powiem nawet jak mnie tym wkurza...
Stas

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
poszłam po wyniki i mam tak:
leukocyty -11,2 ( takie mam od początku ciąży, lekko podwyższone)
erytrocyty - 3,3 ( norma 3,7 - 5,1)
hemoglobina 10,7 ( norma 12-16)
hematokryt 30 ( norma 37-47)
a reszta w normie
o! ja mam podobne, tylko wyzsze leukocyty i jeszcze lekkko podwyzszone neutrocyty

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Widzę, ze masz inną normę hemoglobiny (12-16) u mnie jest (11,0 - 15,5)
u mnie sa takie same normy jak u Nikotynki

Dziewczyny, lubicie maczac herbatniki w herbacie i tak je jesc? Ja wlasnie to robie, mmmm....

A moi Rodzice obchodza dzisiaj 36 lat malzenstwa Prawie 40 lat razem, a jak wpadam do nich do sypialni, to oni spia wtuleni w siebie[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/WACAW%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-20 o 11:09
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:18   #817
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Lucy1111 ginowi pewnie chodziło o to byś jadła więcej czerwonego mięsa bo to dobre na anemię
tak, tak. Mówiła, że mam jeść więcej produktów, które zawierają żelazo....
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:21   #818
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dzien dobry, Dziunie

Agacia
, troche szkoda, ze Twoj chlop sie nie potrafi postawic byles. W koncu teraz jest z Toba i to z TOBA oczekuje DZIECKA, wiec na cholere sie przejmuje tamta? Zamkniety rozdzial i do widzenia! Biedna jestes

A co do tego, ze nie wpuscilas go na badania, to troche nieladnie z Twojej strony. W koncu to tez jego Dzidzius i niewazne, jakie sa relacje pomiedzy Wami, ma prawo widziec, jak sie rozwija i rosnie jego dziecko.
Ja jak sie kloce z moim, to oddzielam nasze sprawy od bobasa. To znaczy np nie powiem mu nic od siebie, ale o dziecku zawsze napisze kilka slow no i nigdy nie wpadlabym na to, zeby w ramach rewanzu nie wpuscic go na badanie. Nie wolno grac w ten sposob zywym czlowieczkiem

My juz omowilismy, ze niewazne, co sie okaze szczesciem dla naszego dziecka, bedziemy musieli to zaakceptowac, bo lepiej stracic uprzedzenia niz dziecko. Moj Tz niby czasem taki trzepak, ale tutaj bardzo podoba mi sie jego podejscie

Ja wlasnie nie wiedzialam, co sie dzieje z tymi moimi soczewkami, bo w pewnym momencie musialam zawsze miec przy sobie krople i co chwila ich uzywac. Poza tym potrafila mi na przyklad jedna wypasc. Wyjasnilo sie,jak sie okazalo,ze jestem w ciazy Mam nadzieje, ze wroce sobie do nich po urodzeniu. Sczegolnie, ze sporo na nie wydalam, bo mam astygmatyzm :/

Kropeczko, a jak na dlugosc te spodnie? Dlugonogie nie beda narzekac??? A przymierzalas moze ciazowe w H&Mie? Bo ja tez zawsze nosilam 36 lub w niektorych firmach 34, a z H&Mu mam 38, chociaz sa luzne, ale za to wygodne i na dlugosc dobre.

To wlasnie do tej pory byla jedyna forma, w ktorej jadlam mieso.
A jak Twoje wyniki krwi? Nie zblizasz sie do anemii?

Co do tasiemcow, to polecam ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ - tam mozesz byc na biezaco

Ja czekam na Dextera i Gotowe na wszystko. U-WIEL-BIAM

Kamciurka, jestes juz trzecia osoba, ktora znam i ktora chce kupic wlasnie espiro vector pro. Widzialas go na zywo? Nie jest troche za ciezki? Rozmawialam ze znajoma, ze chcialabym Jedo Fyn 4d i ona mi poradzila wlasnie,ze lepszy jest espiro, ale juz nie pamietala, co zdyskwalifikowalo jedo

Nikotynko
, a nie mecza Cie te ciagle podroze??? Ja wlasnie powinnam niedlugo zebrac sie do Wroclawia i wkoncu obronic, ale nie wiem, jak taka podroz wplynie na moje lozysko

pamietaj inutil, warzywniaka, nie do monopolowego

Stas

o! ja mam podobne, tylko wyzsze leukocyty i jeszcze lekkko podwyzszone neutrocyty

u mnie sa takie same normy jak u Nikotynki

Dziewczyny, lubicie maczac herbatniki w herbacie i tak je jesc? Ja wlasnie to robie, mmmm....

A moi Rodzice obchodza dzisiaj 36 lat malzenstwa Prawie 40 lat razem, a jak wpadam do nich do sypialni, to oni spia wtuleni w siebie[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/WACAW%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]
pear pewnie, że podróże męczą a jeszcze bardziej przeżywam brak tż ;/ ale trzeba no i trudno, jakoś dajemy radę, musimy być w dwóch miastach teraz i wszystkiego dopilnować

a jak masz podobne wyniki to jakie leki bierzesz? ja już nie mogę, co zjem to zgaga
a herbatniki albo biszkopty lubię maczać w mleku

oo rodzice wow gratulacje dla nich taka milość rzadko sie zdarza
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:21   #819
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
jedzenie ... jedzeniem... a jak Wam się chce pić to co preferujecie?
Ja od paru tygodni nie pije nic innego ( oprócz herbaty oczywiście bo kawa nie za bardzo mi teraz smakuje) oprócz soku z czarnej porzeczki i soku pomarańczowego. Mogę to pić litrami. sok pomarańczowy w szczególności.
Woda nie smakuje .... i co mam z tym zrobić ?
A jak u Was z tym pragnieniem?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Lucy1111
Ja jestem w 17 tygodniu i 5 dni.
Nie widziałam takich witamin jakie Ty bierzesz... poczytam troszkę o nich i może zmienię następnym razem.
Co do owoców to ja winogrono i także bardzo mi smakują jabłka

idę na zakupy... może coś mi się rzuci w oczy dobrego na obiad i kolacje.
ja jak haftowałam to nie mogłam pić soków, jedynie anansowy bądź brzoskiwniowy w miarę były ok. tearaz mam do nich uraz
Soki piję wszystkie, rozrabiam je pół na pół z wodą niegaz. Piję jedną kawkę dziennie, ze dwie zielone haerbatki a reszta to woda bądź ten mój sok pół na pół. Przed snem wypijam 1 szkl wody, tak się już przyzwyczaiłam do tego, że muszę. Na szczęście nie gania mnie do WC i śpię całą noc.

Owocki to zjadam codziennie, najczęście wybieram takie: jabłko, śliwki, winogronka, gruszki czyli te sezonowe polskie i świeże, najlepsze w tej chwili.

Cytat:
ja tak mam. Nie mam kompletnie pomysłu na obiady na śniadanie zawsze to samo, kanapki. Otwieram lodówkę i niby pełno jedzenia a wszystko wydaje mi się niedobre. Nawet w sklepie na zakupach nie potrafię wybrać nic co mi na smakowite wygląda.

Mi lekarz nie mówił jakie witaminy mam brać, powiedział, że większość ma podobny skład i chodzi po prostu żeby pokryć zapotrzebowanie. Mi się kończyło pharmaton maturelle, ale mam jeszcze jedno opakowanie Prenatalu (wcześniej niedobrze mi było po tych tabletkach) i spróbuję znowu je brać, bo żal mi całego opakowania wywalić.
ja jem codziennie od pon do pt mleko z płatkami - zmieniam tylko płatki w weekendy to jajecznica, parówki, serki białe czy kanapki edlina/ser, na co mamy ochotę. Na drugie śniadanie w pracy najczęściej jem kanapkę albo serek wiejski z pomidorkiem. czyli w sumie też w tygodniu jem to samo

Co do witami to żaden z moich lekarzy nie wskazał mi konkrtenej nazwy firmy, tylko zalecił brać. Teraz biorę te: PregnaPlus, wcześniej brałam Falvit Mama.

Pearl nie mam anemii, miałam badania krwi w zeszły tyg. i lekarz mówił, że wszystko jest OK. Aż sprawdze sobie w domu jakie miałam wyniki dokładnie, bo nie pamiętam...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-09-20 o 11:23
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:25   #820
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

poszukałam sobie na YouTube tych filmików i zobaczcie, lubię tego gościa, ale co on robi z tym śpiącym maluchem

http://www.youtube.com/watch?v=rCwzXx5JriU

Cytat:
uwielbiam

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-09-20 o 11:26
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:32   #821
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
pear pewnie, że podróże męczą a jeszcze bardziej przeżywam brak tż ;/ ale trzeba no i trudno, jakoś dajemy radę, musimy być w dwóch miastach teraz i wszystkiego dopilnować
a jezdzisz tlk czy expresami?

Cytat:
Napisane przez Nikotynka
a jak masz podobne wyniki to jakie leki bierzesz? ja już nie mogę, co zjem to zgaga
mi powiedzial, ze nie chce na razie dawac mi lekow, bo sa kiepsko przyswajalne i moga powodowac rozne dolegliwosci
wyslal mi liste, w co mam zaopatrzyc swoj codzienny jadlospis i podkreslil, ze przede wszystkim mam jesc mieso - najlepiej wolowe
Cytat:
oo rodzice wow gratulacje dla nich taka milość rzadko sie zdarza
to fakt
marze,zeby stworzyc taki zwiazek...
tyle lat ze soba, a czasem zachowuja sie jak zakochani w sobie nastoletni gowniarze, lacznie z ganianiem po domu, zaczepianiem, tuleniem i nocnymi figlami

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Owocki to zjadam codziennie, najczęście wybieram takie: jabłko, śliwki, winogronka, gruszki czyli te sezonowe polskie i świeże, najlepsze w tej chwili.
oooo, sezonowe czyli najlepsze
dlatego tez podobno zimowe dzieci rodza sie zdrowsze, bo mama przez cala ciaze ma dostep do zdrowego jedzenia
Cytat:
Pearl nie mam anemii, miałam badania krwi w zeszły tyg. i lekarz mówił, że wszystko jest OK. Aż sprawdze sobie w domu jakie miałam wyniki dokładnie, bo nie pamiętam...
widocznie pokrywasz zapotrzebowanie z innych produktow i bardzo dobrze Sporo jest w platkach wsianych, a piszesz, ze jesz codziennie

Inutil, na moje to juz mozesz zaczac rozgladac sie za produktami bogatszymi w zelazo, bo Twoje wyniki zblizaja sie do anemii

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 11:36   #822
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
to fakt
marze,zeby stworzyc taki zwiazek...
tyle lat ze soba, a czasem zachowuja sie jak zakochani w sobie nastoletni gowniarze, lacznie z ganianiem po domu, zaczepianiem, tuleniem i nocnymi figlami

Inutil, na moje to juz mozesz zaczac rozgladac sie za produktami bogatszymi w zelazo, bo Twoje wyniki zblizaja sie do anemii
super, muszę poczytać o tym co jeść, może następne wyniki będą lepsze

moi mają w tym roku 30 rocznicę i też aż miło na nich patrzeć, zresztą tż tak samo. Więc wzorce mamy dobre
Stary 2011-09-20, 11:39   #823
AgaMili
BAN stały

Nie chce mi sie pracowac ja chce spac i marze o tym zeby znow byc "kura domowa" . Sprzatac dom, gotowac obiadki, piec ciasta i zajmowac sie dziecmi. Teraz to wszystko robie i jeszcze 5/6x w tygodniu pracuje. Mam dola Jak ja jeszcze 2 miesiace wytrzymam?
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

walcze z kapusta na golabki ale ma takiego glaba ze ja pierdziu... noze polamie;p
tos mi humor poprawila kochana
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:42   #824
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a cycek glancek byl Agatka i pewnie zaraz sie bedzie burzyc, czort jeden
Cytat:
ooooo !!!
Nawojka, a nie mowilam ?!
trzeba pilnowac co swoje, a co!
Cytat:
Agatku, pilam, pilam. Jak teraz D. byl u mnie, to codziennie przed snem ze zbolalymi minami schodzilismy do kuchni i wypijalismy gorace mleko, czosnek plus maslo - sssseksiiii...
Ja tez lubie czosnek i jego wypalajaca moc ale nie w takim polaczeniu...
Dobrze, ze mam patent na wyeliminowanie smaku. Zastosuje go przy zblizajacej sie wielkimi krokami glukozie.
Cytat:

no kurde...za pedicure i masaz stop to powinien Cie wymasowac tez tam, gdzie jeszcze nawet nie wiesz, ze lubisz !!!
wczoraj się położył o 23.30 i zasnął wkurzyłam się... ale, że nie mogłam spac, wstałam, zapaliłam małe światełko, uwiązałam go i zgwałciłam chyba był wymęczony pracą, w końcu 11,5 h robił na dworzu
Cytat:
Co do dziewuchy, to ja po prostu w pewnym momencie zamkne ja w klatce i nie bedzie zadnych randek
A tak powaznie, to trzeba bedzie mala dobrze przygotowac na wszystkie ewentualnosci. Mam nadzieje, ze jakos damy z D. rade pomimo internetu i tego zbyt szybkiego dorastania dzieci...
Jak odpowiednio sie ja wychowa, to nie da sobie zrobic dzieciaka. Chyba, ze pojdzie po matce
Ja już jej taki wywód zrobię, że mnie popamięta na długo już wolę 16latce wykupic tabletki anty niż żeby mi z dzieciorem przylazła
Nie chwal się w razie co, że najpierw u Ciebie było dziecko, a potem ślub, bo na pewno po mamusi to powtórzy
Jeszcze się nie urodziły a my przyszłośc mamy zaplanowaną

Cytat:
ciekawa z Ciebie pol wegetarianka, co wcina watrobke
no ale widzisz...Ty mowisz, ze jakos szczegolnie za miechem nie przepadalas juz wczesniej, a ja bez miesa to sobie nie wyobrazalam obiadu, a w ciazy to nalesniczki, pierogi ruskie, babki ziemniaczane, zupki, racuchy i inne takie, a jak mam zjesc mieso, to cala chora jestem
tak a'propos watrobki to podobno nie jest wskazana w ciazy ze wzgledu na duza zawartosc witaminy A
na szczescie ja nie cierpie watrobki
no wiem wiem, czytałam, że nie można aż tak dużo, dlatego raz w tygodniu biorę w pasztecie też jest duża zawartośc wit. A więc wszystko z umiarem of kors

Cytat:
no taaaaaaaaaaaak oczywiscie
moja tesciowa to samo...a jaka mine robi, jak caly czas jej spokojnie mowie, ze "nie, na pewno nie bedziemy chcieli poznac plci"
i juz widze, jak tam kombinuje, zeby jednak sie dowiedziec wczesniej, bo przeciez co tu kupowac
moja mama też: "ale ja chcę znac plec" mówię nie i kij!
Cytat:
A ja dzisiaj caly dzien przespalam, ale udalo mi sie nadrobic tasiemce - obejrzalam pierwsza milosc i m jak milosc - czyli minus jakies 1000 szarych komorek
ja oglądam przepis na zrycie! tzn życie fiml megaśny!!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:47   #825
magda1804
Rozeznanie

czesc Mamusie
Melduje sie po dłuższej nieobecnosci.

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
melduję się jako młoda mężatka. Było fantastycznie, pogoda wymarzona, goście świetni i jedzenie pyszne no i się wytańczyłam
RenataGratuluje i zycze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
no właśnie, jak szybko rośnie dziecko? Ile potrzeba 56 i po jakim czasie wskakuje w 62/ Oczywiście, wiem że każde rośnie inaczej i z innych wymiarów startuje ale jakaś średnia chyba jest
Milla tez mam z tymi rozmiarami maly problem, chociaz wydaje mi sie, ze rozmiar 62 to taki do 3miesiecy, pozniej jest 68 do pol roku itd.,a 56 to zaraz po urodzenie. To tak bardzo orientacyjnie czasami 62 to chyba juz miesiac po urodzeniu zakladaja

Cytat:
Napisane przez arm Pokaż wiadomość
czesc mamuski!
chcialabym do Was dołączyc, termin mam na 30 stycznia i bedzie synus prawdopodobnie Stas... od samego poczatku ciazy tak sie zwracalismy do brzuszka i mimo ze ostatnio pojawily sie w mojej glowie watpliwosci co do imienia to jakos nie wyobrazam sobie zeby Stas nie byl Stasiem zreszta Tz jest baaaardzo wybredny co do imion i akceptuje tylko Stasia i Kube, a ze w jego domu rodzinnym jest pies o imieniu Kuba wiec...
Witaj

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Byłam dzis na wizycie i lekarz jest na 1000% przekonany (sama zreszta widziałam) ze bedzie

SYNUŚ !!!!
Natisska gratulacje!!!:ro za:

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
kropeczkaa jak z rozmiarem? bo ja przed ciaza nosilam 38 i takie kupilam jeansy cia azowe i caly czas mi sa duuuzo za duze wiec nie wiem jak to jest z ta numeracją :/
Haniula z tymi ciążowymi ubraniami to jakoś tak dziwnie, bo mi tez sa za duze kupiłam dwie pary spodni ciazowych i ciagle spadaja z dupki widocznie trzeba brac o rozmiar mniejsze

A teraz napisze troche co u mnie:

Jak na razie dobrze, wyjechalam na pare dni do rodzicow. Wlasnie wyleguje sie na łozku i tak cudownie slonko swieci. Samopoczucie sprzyja. Z moim TZem juz troche lepiej, moze dlatego,ze widzialam sie z nim ostatnio w czwartek i tylko 3godz, bo jechal w nocy w trase. Dzis wraca, wiec zobaczymy co dalej. Jednak przyznam szczerze, ze troche sie boje. Bylam wczoraj u gina i byloby ok, gdyby nie jedno paskudztwo. Pojawily sie hemoroidy albo bardziej dosadnie krwawe guzki z leczeniem musze wstrzymac sie do konca ciazy, bo teraz gdybym zabrala sie za leczenie "istnieje zagrozenie zycia" tak powiedzial moj gin masakra

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 11:48   #826
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziś spaliśmy do 12 stej Chłopaki wczoraj wrócili dopiero o 20.20 praca im wpadła dodatkowo, mieli to robic w sobotę, ale gościa nie było i wczoraj byli od razu po swojej pracy- nie daleko bo 500 metrów, no ale zarobili w 2,5 h po 25 eu dziś mają jechac ale tylko na godzinkę

Byłam wczoraj w sklepie "kik" a tam zimowe ciuchy były fajne ubranka dla dzieciorów, ale drogie bo 6-7-8 eu w pepco bardziej się opłaca

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Agatku wybacz należy mi się. Obie jesteście niemożliwe
no!
Cytat:
ja mam -1 i noszę soczewki, też mi się popsuło w ciąży, ale wszędzie piszą że potem wraca i żeby nie kupować innych
ja okularki mam i dobrze, że mówisz, bo chciałam wymienic szkła!!
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Ehhhh dowiedziałam się ze mam chłopa ciepła kluche :/
Jak tylko sprzeda się ich wspólne mieszkanie zmienia nr tel bi inaczej będzie go te babsko nekac do końca życia...
Jako ze ciężarówki maja humory został dodatkowo ukarany zero przytulenia, buziakow a to straszny tulis do tego rzadnego kontaktu wzrokowego ale najgorsze dla niego było to ze został za drzwiami gina!
A propo malec się rozwija, szyjka ok tylko brzuszek pobolewa wiec znowu luteina plus żelazo bo anemia mnie dopadła
Lekarz widział ze smutna jestem wiec dał mi posłuchać serducha
ooo taak, takie kary lubię robic jak sobie zasluży choc ostatnio mial chyba z 2-3 lata temu?
Z anemii wyjdziesz, ale jedz warzywka i mięsko bogate w żelazko
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki!!

Ja cały czas czekam na kopniaczki.... Tak bym już chciała czuć Małą

Poza tym ok.2 dni temu zauważyłam wyciekający, przezroczysty płyn z (.)(.)
mi też zaczęło leciec- zauważyłam po staniku!!! wrr

Poczujesz na pewno, wszystko w swoim czasie
Cytat:
A moi Rodzice obchodza dzisiaj 36 lat malzenstwa Prawie 40 lat razem, a jak wpadam do nich do sypialni, to oni spia wtuleni w siebie
kope lat!!
Nie ładnie wpadac do sypialni bez uprzedzenia!!! no wiesz! wczoraj P. chciał nam wtargnąc i prawie by nas przyłapał
Cytat:
Lucy siara pewnie, mi nic nie leci, ale czasem leci a czasem nie (ale złota myśl)
padłam!!!

Stary 2011-09-20, 11:48   #827
kamciurka
Zakorzenienie

Pearl ja wybralam ten wozek bo mi sie spodobal, nie zwracalam uwagi na reszte, tzn. tak, ale i tak w porownaniu z innymi, ktore mi sie podobaly jest najlzejszy, wiec bedzie moj, chce go, pragne

Ty przyjezdzaj do tego Wrocka, chociaz fakt taka podroz przy tym lozysku, to moze jeszcze poczekaj troche, ale jak bedziesz we Wro to musimy sie spotkac na kawke my i nasze lozyska

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:53   #828
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Ty przyjezdzaj do tego Wrocka, chociaz fakt taka podroz przy tym lozysku, to moze jeszcze poczekaj troche, ale jak bedziesz we Wro to musimy sie spotkac na kawke my i nasze lozyska
najpierw to ona zajrzy do Torunia, bo po drodze do Wrocka

Stary 2011-09-20, 11:58   #829
kropeczka1984
Rozeznanie

Haniula, Lucy, Pearpearl ja przed ciążą nosiłam 36 i te jeansy też mam 36 i są dobre. To nie są rurki. Mają proste nogawki, może troszkę rozszerzane ku dołowi. Ja wolałam nie brać rurek, bo wyobrażałam sobie, że się roztyje i będę wyglądała śmiesznie Co do porównania długości do H&M, to mam rozmiar 38 z H&M i są ciut dłuższe niż te z allegro. Mam 170 cm wzrostu i troszkę je podwijam z tyłu (te z allegro), więc myślę, że długonogie dziewczyny nie będą narzekały

Cytat:
na śniadanie zawsze to samo, kanapki.
Pomysły na śniadanie u mnie: jajecznica, jajka sadzone, jajka na miękko, twarożek, kanapki z różnymi dodatkami, parówki. Płatków nie jadam

A na obiad dzisiaj były ziemniaczki, schabowy i kalafior. Kalafior miał być do zupy, ale się nie kapnęłam i ugotowałam do obiadu

Pearpearl piękna rocznica ślubu Twoich rodziców My to chyba nigdy nie będziemy spali przytuleni do siebie, bo nam jest za gorąco Czasami to jak się przytulamy w łóżku, to jedno mówi, że koniec przytulania, bo gorąco
A tak serio, to mi się marzy, że jak będziemy mieli po 60 lat, to będziemy sobie chodzili na spacerki prowadząc się za rączki
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 12:01   #830
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
oooo, sezonowe czyli najlepsze
dlatego tez podobno zimowe dzieci rodza sie zdrowsze, bo mama przez cala ciaze ma dostep do zdrowego jedzenia

widocznie pokrywasz zapotrzebowanie z innych produktow i bardzo dobrze Sporo jest w platkach wsianych, a piszesz, ze jesz codziennie
no właśnie nie jem owsianych jem muesli, fitness jogurtowe, fitelle bądź cheriosy wielożbożowe, ew. kukurydziane ale tylko wtedy gdy tamte się skończą.

Cytat:
moi mają w tym roku 30 rocznicę i też aż miło na nich patrzeć, zresztą tż tak samo. Więc wzorce mamy dobre
Moi mają trzydziestolecie za rok, trzeba będzie im jakiś fajny prezent sprezentować!!! Myślę o jakiejś wycieczce, a jak złożymy się w więcej osób to będzie fajniejsza.

Stary 2011-09-20, 12:05   #831
uska000
Zadomowienie

mamuski!!! wezcie wy sie za robote i dajcie nadrobic... ja juz nikomu nie odpisuje od tyg bo czytam po lebkach tak duzo piszecie;/

skonczylam golabki i po walkach z glabem zaczal mi dopisywac humor i Agamili widze tez

ja przez wakacje nie bralam tabsow.. teraz zaczne Vitaminer

co do jedzenia mam to samo gapie sie jak debil w lodowke i nic...
osttnio kupilam pasztetowa a zawsze mowilam ze jej nie lubie;p

a pic ostanio pilam sprita ciagle.. potem kinleya a teraz wode z sokiem zurawinowym;p masakra

nie wiem czy to juz pisalam ale tz zlozyl komode mlodemu i okazawszy sie za ma wioecej ciuchow niz ja;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:07   #832
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
poszukałam sobie na YouTube tych filmików i zobaczcie, lubię tego gościa, ale co on robi z tym śpiącym maluchem

http://www.youtube.com/watch?v=rCwzXx5JriU
Ojej ale fajny facet przystojny i na dodatek obchodzi się z dzidziusiem jak mało kto, a ja myślałam, że w dzisiejszych czasach to chłopy tylko mecze oglądają
------------------------
Byłam w Polo i trafiłam na kajzerki prosto z pieca Zeżarłam 3 i nadal głooodna jestem Jak w sklepie zobaczyłam wędzoną makrele to ślinotoku dostała,ale.... właśnie mi przeszło

Mam sporo jabłek, zabieram się za szarlotkę

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:11   #833
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Kupujecie już wózki??
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 12:16   #834
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Kupujecie już wózki??
ja bym chciala, tzt nie pozwala mowi ze jeszcze zmienie zdanie 15 razy do porodu;p

Stary 2011-09-20, 12:18   #835
Milla_85
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Dzień Dobryyy
Dziękuję wszystkim za życzenia rocznicowe i cieszę się że podoba wam się zakupiony prze zemnie wózek
A poza tym nic mi się nie chce zaraz muszę się zbierać do lekarza, myślę o czymś dobrym do jedzenia i na tym się kończy mam jakiegoś lenia ostanio
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:23   #836
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
a pic ostanio pilam sprita ciagle.. potem kinleya a teraz wode z sokiem zurawinowym;p masakra

nie wiem czy to juz pisalam ale tz zlozyl komode mlodemu i okazawszy sie za ma wioecej ciuchow niz ja;p
Uska Nie wolno pić toniku w ciazy!!! tonik zawiera chinine,ktora jest szkodliwa dla płodu

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:28   #837
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Uska Nie wolno pić toniku w ciazy!!! tonik zawiera chinine,ktora jest szkodliwa dla płodu
kurde a ja z 10l wypilam;/ kurde nie wiedzialam

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 12:30   #838
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
kurde a ja z 10l wypilam;/ kurde nie wiedzialam
no teraz już po frytkach oj oj uważaj

Stary 2011-09-20, 12:30   #839
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
eliza w ciągu 10 dni możesz zrezygnować z zakupu na allegro i nie musisz się tłumaczyć dlaczego. tylko odsyłasz na wlasny koszt i sprzedawca raczej nie zwróci ci kosztów wysyłki
Mam nadzieję ,bo już miałam to wyrzucić do PCK

Ja na śniadanie jem np.kanapki z dżemem aroniowym ,serkiem i do tego kawa inka na mleku albo kakao,kanapki z miodem,płatki i inne zupy mleczne np. z ryzem,kanapki z pieczystym ,sałatkę z pomidorów
Na obiad dzisiaj rosół mniam
Za wózkiem się ogladam ale jeszcze nie kupuje bo nie będę miała gdzie trzymać,chyba ,ze w piwnicy
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 12:33   #840
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Kupujecie już wózki??
to zależy, bo jeśli zdecyduję się na model z promocji do końca września to muszę już teraz zamówić. Jeśli nie, to będziemy pewnie kupować w połowie października, żeby był już na początku grudnia.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości