|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
właśnie naczytałam się o centrum materna
http://78.28.2.91/dziecko/forum/pokaz.php?id=9441 Wydawalo mi się ,że to są dobre witaminy...a co Wy sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Cytat:
Anulka_86 ja biorę PregnaPlus ale kosztuje ok 43zł/30 tabl. Nie jestem pewna, ale kwas foliowy powinno się odstawić lub zmniejszyć dawkę po I trymestrze. Upewnij sie czy w tabletkach z witaminami, które bierzesz nie ma kwasu foliowego bo jeśli bierzesz go dodatkowo w osobnej tabletce to myślę że powinnaś folik odstawić. Co za dużo to nie zdrowo ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a moje dzicko w nocy to sobie z mojego brzucha poligon urządza więc do tego niewyspana chodzę i jakaś taka jesienna... buziaki PS. co do WITAMIN ja pd tygodnia nie biorę żadnych, lekarz powiedział że jak wyniki dobre to nie ma się co chemią truć. Mi to na rękę bo odbijało mi się żelazem cały dzień no ale sama nie wiem czy dla Bobo to dobrze. Edytowane przez staraupa Czas edycji: 2011-09-20 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ehhh znowu mam zgagę, oszaleć można a nic nie pomaga ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, Dziunie
![]() Agacia, troche szkoda, ze Twoj chlop sie nie potrafi postawic byles. W koncu teraz jest z Toba i to z TOBA oczekuje DZIECKA, wiec na cholere sie przejmuje tamta? Zamkniety rozdzial i do widzenia! Biedna jestes ![]() A co do tego, ze nie wpuscilas go na badania, to troche nieladnie z Twojej strony. W koncu to tez jego Dzidzius i niewazne, jakie sa relacje pomiedzy Wami, ma prawo widziec, jak sie rozwija i rosnie jego dziecko. Ja jak sie kloce z moim, to oddzielam nasze sprawy od bobasa. To znaczy np nie powiem mu nic od siebie, ale o dziecku zawsze napisze kilka slow no i nigdy nie wpadlabym na to, zeby w ramach rewanzu nie wpuscic go na badanie. Nie wolno grac w ten sposob zywym czlowieczkiem ![]() Cytat:
![]() Ja wlasnie nie wiedzialam, co sie dzieje z tymi moimi soczewkami, bo w pewnym momencie musialam zawsze miec przy sobie krople i co chwila ich uzywac. Poza tym potrafila mi na przyklad jedna wypasc. Wyjasnilo sie,jak sie okazalo,ze jestem w ciazy ![]() Kropeczko, a jak na dlugosc te spodnie? Dlugonogie nie beda narzekac??? A przymierzalas moze ciazowe w H&Mie? Bo ja tez zawsze nosilam 36 lub w niektorych firmach 34, a z H&Mu mam 38, chociaz sa luzne, ale za to wygodne i na dlugosc dobre. Cytat:
A jak Twoje wyniki krwi? Nie zblizasz sie do anemii? Co do tasiemcow, to polecam ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ - tam mozesz byc na biezaco ![]() Ja czekam na Dextera i Gotowe na wszystko. U-WIEL-BIAM ![]() Kamciurka, jestes juz trzecia osoba, ktora znam i ktora chce kupic wlasnie espiro vector pro. Widzialas go na zywo? Nie jest troche za ciezki? Rozmawialam ze znajoma, ze chcialabym Jedo Fyn 4d i ona mi poradzila wlasnie,ze lepszy jest espiro, ale juz nie pamietala, co zdyskwalifikowalo jedo ![]() Nikotynko, a nie mecza Cie te ciagle podroze??? Ja wlasnie powinnam niedlugo zebrac sie do Wroclawia i wkoncu obronic, ale nie wiem, jak taka podroz wplynie na moje lozysko ![]() Cytat:
![]() pamietaj inutil, warzywniaka, nie do monopolowego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, lubicie maczac herbatniki w herbacie i tak je jesc? Ja wlasnie to robie, mmmm.... A moi Rodzice obchodza dzisiaj 36 lat malzenstwa ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-20 o 11:09 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak masz podobne wyniki to jakie leki bierzesz? ![]() ![]() a herbatniki albo biszkopty lubię maczać w mleku ![]() oo rodzice wow gratulacje dla nich ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Soki piję wszystkie, rozrabiam je pół na pół z wodą niegaz. Piję jedną kawkę dziennie, ze dwie zielone haerbatki a reszta to woda bądź ten mój sok pół na pół. Przed snem wypijam 1 szkl wody, tak się już przyzwyczaiłam do tego, że muszę. Na szczęście nie gania mnie do WC i śpię całą noc. Owocki to zjadam codziennie, najczęście wybieram takie: jabłko, śliwki, winogronka, gruszki czyli te sezonowe polskie i świeże, najlepsze w tej chwili. Cytat:
![]() ![]() Co do witami to żaden z moich lekarzy nie wskazał mi konkrtenej nazwy firmy, tylko zalecił brać. Teraz biorę te: PregnaPlus, wcześniej brałam Falvit Mama. Pearl nie mam anemii, miałam badania krwi w zeszły tyg. i lekarz mówił, że wszystko jest OK. Aż sprawdze sobie w domu jakie miałam wyniki dokładnie, bo nie pamiętam...
http://s10.suwaczek.com/20100807650116.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png było 83 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-09-20 o 11:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
poszukałam sobie na YouTube tych filmików i zobaczcie, lubię tego gościa, ale co on robi z tym śpiącym maluchem
![]() http://www.youtube.com/watch?v=rCwzXx5JriU Cytat:
![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-09-20 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wyslal mi liste, w co mam zaopatrzyc swoj codzienny jadlospis i podkreslil, ze przede wszystkim mam jesc mieso - najlepiej wolowe Cytat:
marze,zeby stworzyc taki zwiazek... tyle lat ze soba, a czasem zachowuja sie jak zakochani w sobie nastoletni gowniarze, lacznie z ganianiem po domu, zaczepianiem, tuleniem i nocnymi figlami ![]() Cytat:
dlatego tez podobno zimowe dzieci rodza sie zdrowsze, bo mama przez cala ciaze ma dostep do zdrowego jedzenia Cytat:
![]() Inutil, na moje to juz mozesz zaczac rozgladac sie za produktami bogatszymi w zelazo, bo Twoje wyniki zblizaja sie do anemii ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moi mają w tym roku 30 rocznicę i też aż miło na nich patrzeć, zresztą tż tak samo. Więc wzorce mamy dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
BAN stały
|
Nie chce mi sie pracowac
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie chwal się w razie co, że najpierw u Ciebie było dziecko, a potem ślub, bo na pewno po mamusi to powtórzy ![]() ![]() Jeszcze się nie urodziły a my przyszłośc mamy zaplanowaną ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#825 | |||||
Rozeznanie
|
czesc Mamusie
![]() Melduje sie po dłuższej nieobecnosci. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz napisze troche co u mnie: Jak na razie dobrze, wyjechalam na pare dni do rodzicow. Wlasnie wyleguje sie na łozku i tak cudownie slonko swieci. Samopoczucie sprzyja. Z moim TZem juz troche lepiej, moze dlatego,ze widzialam sie z nim ostatnio w czwartek i tylko 3godz, bo jechal w nocy w trase. Dzis wraca, wiec zobaczymy co dalej. Jednak przyznam szczerze, ze troche sie boje. Bylam wczoraj u gina i byloby ok, gdyby nie jedno paskudztwo. Pojawily sie hemoroidy albo bardziej dosadnie krwawe guzki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#826 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Dziś spaliśmy do 12 stej ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam wczoraj w sklepie "kik" a tam zimowe ciuchy ![]() ![]() ![]() no! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z anemii wyjdziesz, ale jedz warzywka i mięsko bogate w żelazko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Poczujesz na pewno, wszystko w swoim czasie ![]() Cytat:
![]() Nie ładnie wpadac do sypialni bez uprzedzenia!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Pearl ja wybralam ten wozek bo mi sie spodobal, nie zwracalam uwagi na reszte, tzn. tak, ale i tak w porownaniu z innymi, ktore mi sie podobaly jest najlzejszy, wiec bedzie moj, chce go, pragne
![]() Ty przyjezdzaj do tego Wrocka, chociaz fakt taka podroz przy tym lozysku, to moze jeszcze poczekaj troche, ale jak bedziesz we Wro to musimy sie spotkac na kawke my i nasze lozyska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#829 |
Rozeznanie
|
Haniula, Lucy, Pearpearl ja przed ciążą nosiłam 36 i te jeansy też mam 36 i są dobre. To nie są rurki. Mają proste nogawki, może troszkę rozszerzane ku dołowi. Ja wolałam nie brać rurek, bo wyobrażałam sobie, że się roztyje i będę wyglądała śmiesznie
![]() ![]() Pomysły na śniadanie u mnie: jajecznica, jajka sadzone, jajka na miękko, twarożek, kanapki z różnymi dodatkami, parówki. Płatków nie jadam ![]() A na obiad dzisiaj były ziemniaczki, schabowy i kalafior. Kalafior miał być do zupy, ale się nie kapnęłam i ugotowałam do obiadu ![]() Pearpearl piękna rocznica ślubu Twoich rodziców ![]() ![]() ![]() A tak serio, to mi się marzy, że jak będziemy mieli po 60 lat, to będziemy sobie chodzili na spacerki prowadząc się za rączki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moi mają trzydziestolecie za rok, trzeba będzie im jakiś fajny prezent sprezentować!!! Myślę o jakiejś wycieczce, a jak złożymy się w więcej osób to będzie fajniejsza.
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
mamuski!!! wezcie wy sie za robote i dajcie nadrobic... ja juz nikomu nie odpisuje od tyg bo czytam po lebkach tak duzo piszecie;/
skonczylam golabki i po walkach z glabem zaczal mi dopisywac humor i Agamili widze tez ![]() ja przez wakacje nie bralam tabsow.. teraz zaczne Vitaminer ![]() co do jedzenia mam to samo gapie sie jak debil w lodowke i nic... osttnio kupilam pasztetowa a zawsze mowilam ze jej nie lubie;p a pic ostanio pilam sprita ciagle.. potem kinleya a teraz wode z sokiem zurawinowym;p masakra ![]() nie wiem czy to juz pisalam ale tz zlozyl komode mlodemu i okazawszy sie za ma wioecej ciuchow niz ja;p
#832 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ------------------------ Byłam w Polo i trafiłam na kajzerki prosto z pieca ![]() ![]() ![]() Mam sporo jabłek, zabieram się za szarlotkę ![]()
![]() |
#833 |
Raczkowanie
|
Kupujecie już wózki??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
ja bym chciala, tzt nie pozwala
![]()
#835 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzień Dobryyy
Dziękuję wszystkim za życzenia rocznicowe ![]() ![]() A poza tym nic mi się nie chce zaraz muszę się zbierać do lekarza, myślę o czymś dobrym do jedzenia i na tym się kończy mam jakiegoś lenia ostanio |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Rozeznanie
|
Uska Nie wolno pić toniku w ciazy!!! tonik zawiera chinine,ktora jest szkodliwa dla płodu
#837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
no teraz już po frytkach
![]() ![]()
#839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na śniadanie jem np.kanapki z dżemem aroniowym ,serkiem i do tego kawa inka na mleku albo kakao,kanapki z miodem,płatki i inne zupy mleczne np. z ryzem,kanapki z pieczystym ,sałatkę z pomidorów Na obiad dzisiaj rosół mniam Za wózkiem się ogladam ale jeszcze nie kupuje bo nie będę miała gdzie trzymać,chyba ,ze w piwnicy ![]()
![]() |
#840 |
Zadomowienie
|
to zależy, bo jeśli zdecyduję się na model z promocji do końca września to muszę już teraz zamówić. Jeśli nie, to będziemy pewnie kupować w połowie października, żeby był już na początku grudnia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.