|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
Tylko jak ja mam jej butelkę mleka podac łyżeczką?? Zwątpiłabym chyba, chociaz jak bylismy na weselu pod koniec sierpnia, to teściowa dała jej 120 ml wlasnie łyżeczka, bo nie chciała jeśc z butli Poza tym przed karmieniem, po karmieniu i między karmieniami ogrzewać UU, np. suszarką, masować, no i po każdym karmieniu ściagac laktatorem, zeby pobudzić wytwarzanie mleka. Chciala też wprowadzić jej kaszke na noc, zeby lepiej spała, ale jak jej powiedziałam, ze Oliwka śpi od 19.30-20 do 4.30-5 rano, to zrezygnowała z pomysłu. No i mamy kontrolowac wagę. Ważyłam ją tydzien temu i przez tydzień przybrała tylko 60g, wiec kazała nam wprowadzić marchewkę i jutro idziemy znowu na ważenie. aha, dodam, ze jeszcze wczesniej przez 1,5 tygodnia przybrała aż 380g |
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
mężul czasem musi godzinę łazić żeby jaśnie pani raczyła usnąć
![]() a czasem dojeżdżamy do domu i dopiero księżniczka oczka zamyka ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- ja nie mówię, że masz jej tej kaszki nie dawać, bo być może sen będzie dłuższy, chodziło mi o to że nie zje raczej aż takiej dużej porcji ... nie ma żadnych norm ile dziecko się powinno budzić w nocy na jedzenie, przybiera Ci dobrze ???? w dzień ładnie je ??? Cytat:
a co mała Ci robiła przy UU dziś u nas dynia z ziemniaczkiem Zosia się trochę zdziwiła jak spróbowała
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Grazin – nie sprawdzają, jak się nie zapyta, to się nawet z tym nie wyrywaj. Ślub zawsze mogłaś brać w innej parafii. U nas były tylko potrzebne dowody osobiste rodziców i tyle.
Andziot – u mnie na odwrót: Kubuś zasypia ostatnio bez smoczka. Zamienili się czy co? ![]() Sania – nie mogę, bo obiecałam. Zdradzę tylko, że wynalazek daje możliwość rodzicom kontroli nad dzieckiem w zakresie spędzania czasu przed kompem, TV itp. Dla mnie BOMBA!!! Bassienka – gratulacje dla maluszka!!! Taki duży bobas ![]() Daisy chyba nie wróciła jeszcze, ciekawe jak jej poszło??? Daisunia odezwij się szybko jak wrócisz
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
Wiercila się, prężyła, no i zaraz był płacz. Czasami wogóle nie chciała UU. Jak brałam ja do karmienia, to krzyczała wniebogłosy. Teraz tez nie jest do końca spokojna, ale jest troche lepiej
Robiłam jej też usg jamy brzusznej, no i z narządami jest wszystko OK, tylko ma dużo gazów w brzuszku, wiec to moze od tego takie wiercenie sie? Poza tym przed karmieniem podaję jej Delicol. |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
dynia Gabrysi smakowała
![]() Zosi nie bardzo bo kubka nie wylizała |
|
|
|
#2406 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Dawno nic nie pisałam. Nie lubię pisać jak nie wiem co u was, dlatego zawsze staram się coś nadrobić. Ale teraz już od dawna mi to niestety nie wychodzi Tym razem nadrobiłam jakieś 20 stron wstecz, więc mniej więcej wiem, co u was. Ale co z tego? Skoro jutro nie będę miała w ogóle czasu na komputer i znowu będę do tyłu ![]() Anula podziwiam cię jak ty to robisz? nie dość, że nie jesteś u siebie, to jeszcze masz czas, żeby coś zawsze napisać. Agnieszko_pe dużo zdrówka dla dzieciaczków Ddaaiissyy powodzenia na rozmowie i rozprawi ![]() Ewesko mam nadzieję, że lekarz pomoże chłopakom Jak większość z was, my też już jesteśmy zaopatrzeni w żyrafkę. Antoś jest nią oczarowany. Niestety nie tylko on ... mój pies oszalał Ciągle próbuje mu ją podkradać. Muszę ich mieć non stop na oku.Antoś miał usg głowy - wyniki idealne Wczoraj byliśmy też na szczepieniu, tzn. mąż był, bo ja nie chodzę z małym na szczepienia. Mamy skierowanie na morfologię na za 5 tygodni - też mąż pójdzie, bo ja bym umarła na widok jak mi dziecko kują ![]() Oprócz tego próbujemy sprzedać stare mieszkanie i niestety w obecnych czasach nie jest to proste. Oglądających jak na lekarstwo, ludzie się boją teraz inwestować. Mieliśmy jednych zdecydowanych, ale niestety nie dostali kredytu w banku W czwartek znowu ma ktoś przyjść oglądać, ale czarno to widzę. A dopóki nie sprzedamy mieszkania, to się na nowe nie przeprowadzimy, bo potrzebujemy kasy na wykończenie. Wcześniej nie sprzedawaliśmy, bo baliśmy się, że deweloper zbankrutuje, albo jakieś inne nieszczęście się zdarzy i nie chcieliśmy zostać na lodzie bez mieszkania. Teraz troszkę żałujemy, bo w marcu mieliśmy chętnego na mieszkanie i to za dużo większą kasę, niż teraz wystawiamy I niech mi ktoś powie, że nie ma kryzysu ![]() Także czasu zupełnie nie mam. Tu te mieszkania, tu rehabilitacja Antosia i ogólnie latanie po lekarzach. A jak już jesteśmy w domu, to mały jest okropnie nieznośny, płacze, jęczy, marudzi z przerwami na piękną zabawę i śmiech W każdym bądź razie chce mieć 100% uwagi i robienie czegokolwiek oprócz zajmowania się w nim nie wchodzi w grę.
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Aga.M, cieszę się, że usg główki Antosia nie wykazało zmian, no i że w końcu wiecie, w czym tkwi problem
- Co do mieszkania.... Hmm takie drętwe czasy niestety . I chyba na razie nie zapowiada się, aby było lepiej . Tak czy owak - życzę powodzenia |
|
|
|
#2408 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj wreszcie po ponad tygodniu mechanik oddał nam samochód, więc przynajmniej o tyle lepiej, że mąż nie będzie musiał się tłuc autobusami do pracy i na rehabilitację będzie można normalnie z Antosiem jeździć, a nie godzinę w jedną stronę autobusami. Serio, bez auta, jak bez ręki
Jak ja kocham nasz samochód!---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- No to dużo popisałam Potwór mi się aktywował i muszę lecieć ![]() Listopadowa dziękuję |
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
andziot a u nas ani dynia z ziemniaczkiem, ani szpinak z ziemniaczkiem nie przeszedł...
Za to marchewka z ziemniaczkiem bombowa. Dziś 3/4 słoiczka zjadł i czekał na jeszcze ![]() Agnieszka.M ![]() Mam dla Ciebie plakietkę ze zlotu, więc jeśli ją chcesz, to się odezwij na PW ![]() A ja właśnie zjadłam Penne Spinaci ![]() Ale nie wezmę dokładki Chociaż pycha
|
|
#2410 |
|
Moderatoreska
|
Jesteśmy po lekarzu, osłuchowo ok, przeziębienie ich dopadło, noski zawalone, gardełka delikatnie czerwone, dostalismy syropek i kropelki do noska, powinno być lepiej, no i dziś w miarę spokojniejsi są chłopcy.
Taka mała infekcja a potrafi umęczyć, Wiktor to od rana spi, odsypia nockę, tak jak Bartul, teraz troche marudzą, leki już dostali wiec powinno się poprawiać. Ja mam taki syf w mieszkaniu, garów pełno bo wczoraj nawet nie dałam rady pomyć tak jak i dzisiaj przed lekarzem, no i dopiero wrócilismy. Kawę wypiję i sie biorę za porządki. |
|
|
|
#2411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Tyle naskrobalyscie, ze szok ![]() Bylismy wczoraj na zakupach caly dzien. Jestem bogatsza o nowe spodnie i pasek, a Antek o bodziaki na dlugi rekaw Tatus szukal butow, ale nie znalazl takich jak mu sie podobaja ![]() Nie udalo nam sie podac brokulow wczoraj, ale dzisiaj sprobowalismy z ziemniaczkiem. Srednio smakowalo na koniec mial odruch wymiotny, ale buzie otwieral... juz sama nie wiem czy mu smakuje czy nie.Delicadeza jestes zadowolona z tego kombinezonu? Cieplutki jest? Ja nie widzialam na zywo, bo u nas w stacjonarnym Nexcie nie ma, a chcialabym zamowic... Blueberry brokulki z Gerbera dla Antosia Okropnie smierdza, ale chyba mu bardziej poszly niz dzisiejszy ziemniak ![]() Daisy trzymam ![]() Grazin dla mnie to jest chore, bo co dziecko zawinilo, ze nie moze dostac chrztu... Ewesko zdrowia zycze ![]() AgnieszkaM. super, ze usg wyszlo pozytywnie!! ![]() Sebek i Adas wszystkiego najlepszego dla Was z okazji Waszych miesiecznic
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
eweska oby Ci chłopcy dali troszkę odsapnąć teraz, dobrze że to nic poważnego
coś czuję, że Twój burdel w domu to wygląda tak jak u mnie jest "czysto" ![]() aga.M dobrze, że usg prawidłowe a ćwiczenia jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziły Antoś poćwiczy i będzie wymiatał ![]() Pauliziu zazdroszczę nowych spodni
|
|
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
ewesko ZDRÓWKA !!!
andziot ja wiem że nie chodziło Ci o to żeby nie dawac tylko ja już tak marudze na całego, mam dośc poprostuW ciagu dnia różnie, ona w ogóle krótko je ok. 5 minut no i zamiast jednego posiłku je owoc, zupek jej na razie żadnych nie dawałam jeszcze zamierzam od przyszłego miesiąca razem z glutenem
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
andziot dla Gabryni
niebieskie smoczki sa cool Nadia tez ma niebieskie (tyle, ze ich nie chce )AgnieszkaM za USG, super wiesci Basienka Paulizia Gratuluje udanych zakupow Wlasnie przeczytalam w gazecie, ze o 2 w nocy na naszej ulicy (ale spory kawalek od naszego bloku) 17-stolatek zabil 22-latka Nozem go dzgnal pare razy, chlopak zmarl w szpitalu a gowniarz siedzi!!Normalnie strach sie bac Co sie dzieje na tym swiecie, tacy gowniarze z nozami po ulicach chodzaewesko Zdrowka Wam zycze ![]()
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-20 o 14:43 |
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie chce UU po tym owocku ?? przychodzi taki moment, że dziecko nie najada się już samą piersią, u niektórych dzieciaczków następuje to szybciej niż w 6mż, może Pola potrzebuje już więcej jedzenia, ona przecież duża się urodziła ... a spała ciut dłużej po tej kaszce ??? |
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tak na szybko juz pracuje ola zaszczepiona, katarek nic takiego, moze od zebow, pediatra mowi, ze moga byc zeby, cos sie dzieje na dziaslach na dole ![]() wazy 7300g mierzy 64 cm jest delikatnie ponizej 75 centyla nawet nie plakala za bardzo troche tylko a ale za chwile sie uspokoila ![]() jesli chodzi o nie spanie w dzien mam do zrobienia mocz bo moze ma jakies bakterie i co sie zsiusia to sie budzi a jak ma przepelniona pieluche to moze jej to nie ruszac wiec mocz zbadac i dostalismy nutramigen 2 bo od 4 msc jest, a ze ona w nocy tak czesto sie budzi to mam dawac juz 2 i zageszczac dodatkowo tą kaszką ale moge sprobowac tez sinlaciem, jesli nie chce jesc kleiku no i NAJLEPIEJ jest kupowac sloiczki, bo mieso z kurczakow w sklpeach ma mnostwo hormonow i przez tpo dzieciakom niemowlakom rosna piersi bo estrogenu duzo jest ![]() ola u babci dziekujemy za kciuki |
|
|
|
#2417 |
|
Rozeznanie
|
staram się żeby jadła więcej w dzień, lekarz też mi tak powiedział, kazał zwiększyć odstęy żeby się najadała podczas pory posiłku jemy teraz tak:
po przebudzeniu potem dojada po chwili potem 11, 13-owoc i jak chce to UU, 16 i potem o 19 kaszka i jak chce to UU no i potem budzi się przed 24, koło 2 i o 5 po kaszce o tyle lepiej że nie budzi się co godzinę, dwie
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
Antoś drzemie
Nie wiem jakim cudem, ale udało mi się go uśpić w wózku.Dziękuję wam za miłe słowa Matallewar tak sobie myślę, że może na kolejny zlot mi przywieziesz plakietkę? Bo chyba nie będę miała drugi raz takiego pecha, żeby się 2 samochody jednocześnie popsuły - przynajmniej mam taką nadzieję ![]() Ewesko oby się chłopakom szybko polepszyło ![]() Antoś też już je słoiczki, ale jakoś mu chyba za bardzo nie podchodzą. Soczek jabłkowy uwielbia, ale już jabłuszko ze słoiczka wywołuje u niego odruch wymiotny i ani odrobinki nie połknął. W miarę lubi brokułki, ale je tak 4 do 8 łyżeczek, a kupa po nich wymiata, tak capi, że w drugim pokoju czuć, że się załatwił Póki co najbardziej mu podeszła marchewka, zjadł pół słoiczka wczoraj i chciał jeszcze, ale że to była premiera z marchewką, to mu nie pozwoliłam. Kaszka absolutnie nie wchodzi w grę, natychmiastowy odruch wymiotny i zaciskanie ust, żeby mu przypadkiem czegoś nie wcisnąć ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Paulizia my sprzedajemy mieszkanie 2-pokojowe 44 metry, więc nie duże, a niestety i tak jest problem No w taki czas na rynku trafiliśmy, ale cóż zrobić - na to niestety wpływu nie mamy.
|
|
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę Oleńkito prawda z tymi hormonami Zosia nie dostawała kurczaków w ogóle (gdzieś do 2roku życia) nawet ze słoiczków jej nie dawałam, bo jakoś nie wierzę, że kurki jedzą tylko ziarenko, jedynie indyka trochę i wołowinę i cielęcinkę jadła no i królika jak już jej gotowałam teraz też raczej kurczaki odpadają Cytat:
teoretycznie powinno być ok, a smoczkiem jej nie zatkasz w nocy ?? w sumie to je jak Gabi, tyle, że ona o 13 dostaje słoiczek warzyw i UU do tego a zęby jak wyglądają ? może przez zęby musi w nocy pociućkać UU ale teorii już wysnułam
|
||
|
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
AgnieszkaM super ze jestes i to z dobrymi wiadomościami,
usgAgus brawa dla Oleńki za wagę no i za to że była taka dzielna o tych kurczakach też słyszałam właśnie, że są nabite hormonami po same dzioby ![]() Andziot mój tż dla Mateusza kupił różowy jak byliśmy jeszcze w szpitalu ![]() Paulizia tez chcę spodnie Gusiagatko co niektórym przewraca się w głowach, za dużo gier, a później latają z nożami albo jeszcze czymś innym
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka.M Ok. Ja i tak nie zamierzam ich wyrzucać. Pytanie tylko, gdzie i kiedy będzie kolejny
![]() andziotku skoro Ty tyle teorii snujesz, to może i nam wysnujesz jakąś? Ja bym bardzo chciała, żeby Eda budził się pierwszy raz o 4 albo później. Ale on wieczorem nie chce jeść. Tzn. zje 130 ml mm zagęszczonego kleikiem i nie chce więcej. Budzi się ostatnio przed 1. Zagęszczam 3 miarkami kleiku ryżowego (kukurydziany mu nie podszedł za bardzo, spróbuję za jakiś czas jeszcze raz). Robię 180ml wody i 6 miarek mm. Co mogę zrobić, żeby on jadł więcej? Czy jeśli nie chce jeść, to nic nie mogę? I muszę po prostu przeczekać? Dodam, ze próbowałam w nocy zatykać smokiem, nic to nie daje... Płacz dopóki nie ma mleka. Po mleku od razu zasypia, odkładam do łóżeczka i śpi. No i jeszcze jedno pytanie. Jak już wiem, że po marchewce z ziemniakiem nie ma przebojów, to mogę już tego samego dnia dać np. jabłko na deser? (po nim też nic nie było) I czy Eda już może zjeść cały słoiczek na raz? I czy zapychać potem mlekiem? Przepraszam za taką ilość pytań ![]() Ale ja nic nie wiem A Ty taka mądra
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
aaaa zapomniałam się pochwalić że wczoraj wyrwałam w sklepie kombinezon z jakiejś firmy na Q... nie pamiętam dokładnie, taki podszyty polarkiem a z zewnątrz materiał bardziej śliski ale nie świecący, był przeceniony ze 109 zł na połowę bo to stara kolekcja i z racji tego że miał plamkę na nogawce wynegocjowałam go za 32 zł
plamka się wyprała i jej nie ma ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Matal ja proponuję Wrocław i jeszcze we wrześniu albo pierwsza połowa października
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
andziot spróbuje ten drugi raz jak się budzi dać tylko smoczka, zobaczymy może się uda
A tak w ogóle to ja BARDZO dziękuję za te twoje teorie, dają do myślenia
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki, my juz po niedzielnych chrzcinach
W ogole mam taki problem, zeby go uspac musi pociagnac cyca inaczej nie spi! czy ktoras z Was tak ma ![]() Jeszcze jest troszke zakatarzony, w ogole wczoraj sie w koncu ochodzilo, po raz pierwszy od narodzin zalozylam synkowi dlugi rekawek ![]() ![]() eweska ja malemu na katar robie aerozol z soli fizjologicznej... andziotku chcialabym zeby moj wzial w kocnu smoka, inaczej tylko cyca by ssasl, wczoraj taki mi numer wykrecil, do domu nie moglam wrocic, bo tak plakal w samochodzie, ze z tego siodelka wychodzil, godzine stalam w szczerym polu, az sie uspokoil, diabel w niego wstapil czy co ![]() ![]() anula_81 widze, ze wakacje w Pl dopisuja zosi, w koncu pospala! moj nadal nie spi, wciaz wygladam jak przez okno ![]() Pauliziu sliczny ten misiowy kombinezonek z next'a, tylko ja go widze malo praktyczy, bo jak bedzie padac czy sniezyc to to szybko przempoknie, ja kupilam na wyprzedazy taki z kurtkowego materialu, pozniej zrobie fotke to sie pochwale ![]() agus87 ale duza ta Twoja corcia, moj Flavio wazy 7 kg ale jest jeszcze na samym cycuKochane co sie daje w prezencie na chrzciny? nigdy w Pl nie bylam na chrzcinach, czy teraz tez takie drogie prezenty jak na komunie??! musze uciekac znowu maly placze pospal 10 min wykoncze sie chyba... ah andziotku sliczna z Ciebie kobitka, popatrzylam sobie na album moira niestety nie mam czasu wszystkim odpisac
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
przyszłam się przywitać
dzień dobry Miałam cytatów wiele ale odpisać nie było kiedy Dla solenizantów wiele zdrówka, wiele mleczka i full miłości od rodziców Chyba jednak jutro wyjedziemy nad morze. Więc mogę zniknąć na kilka dni maluch śpi, planuje zaraz spacer potem jakieś pakowanie
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30 września mam egzamin... A na październik kasy jak lodu w lato przez szpital tż.Także ja do Wrocławia dopiero w listopadzie dałabym radę... Zwłaszcza, że w październiku Łódź się szykuje, zdaje się. Tam mam na szczęście niedaleko Jakieś 150km spod domu
|
|
|
#2427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po prostu chciałabym, żeby wszystkie dzieci i mamusie były wyspane i szczęśliwe ![]() ponieważ niedawno moja Zosia była taka maleńka więc wiele rzeczy jeszcze pamiętam, a też miałam czasem takie rozterki jak Wy, więc jak coś wiem to pisze i tyle ![]() nie wepchniesz Edzie więcej niż sam chce ![]() możesz spróbować więcej kleiku na noc, może wtedy zje mniej, ale dłużej w brzuszku będzie siedzieć bo bardziej gęste... myślę, że spokojnie możesz dawać o jednej godzinie owoc, a o innej obiadek, skoro już ładnie je no i może zjeść cały słoiczek jeśli ma ochotę musisz zobaczyć czy jak zje owoc czy warzywko to wytrzyma te 3h, jeśli tak to nie dawaj mleka, musisz zobaczyć czy się najada ... Cytat:
nieźle pertraktujesz ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Franio już spokojny ??? tak zimno a Wy nad morze ??? raz byłam w październiku nad morzem, fajnie było ![]() ale dzieci jeszcze nie było
|
||
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja serio piszę, że Ty taka mądra, a ja taka głupia ![]() Dziękuję za odpowiedzi ![]() Może spróbuję robić na 150ml wody i te 3 miarki, skoro i tak nie zjada do końca, to będzie gęstsze I jak się obudzi, to dam jabłko, to może kupka łatwiej pójdzie. Bo ostatnio jedna na dobę jest, a były 4...
|
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
Andziot wiem wiem że może być bardzo zimno mam wiele wątpliwości ale mąż bardzo chce i Jaś też.
Franio już dobrze. Chcemy jechać do obiektu w którym będą jakieś atrakcje w razie nie pogody a na spacer pewnie i tak codziennie wyjdziemy.
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla Oleńki, taka już duża i jaka dzielna!
- a z tymi kurczakami to niestety prawda ![]() Eweska, dobrze, że to nic poważniejszego |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

Tylko jak ja mam jej butelkę mleka podac łyżeczką?? Zwątpiłabym chyba, chociaz jak bylismy na weselu pod koniec sierpnia, to teściowa dała jej 120 ml wlasnie łyżeczka, bo nie chciała jeśc z butli 

Tym razem nadrobiłam jakieś 20 stron wstecz, więc mniej więcej wiem, co u was. Ale co z tego? Skoro jutro nie będę miała w ogóle czasu na komputer i znowu będę do tyłu 

Ciągle próbuje mu ją podkradać. Muszę ich mieć non stop na oku.
W każdym bądź razie chce mieć 100% uwagi i robienie czegokolwiek oprócz zajmowania się w nim nie wchodzi w grę.
. I chyba na razie nie zapowiada się, aby było lepiej

Chociaż pycha
na koniec mial odruch wymiotny, ale buzie otwieral... juz sama nie wiem czy mu smakuje czy nie.
Okropnie smierdza, ale chyba mu bardziej poszly niz dzisiejszy ziemniak 
Co sie dzieje na tym swiecie, tacy gowniarze z nozami po ulicach chodza