|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
Cytat:
![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam od gina właśnie
z siuśkami wreszcie wszystko w porządku dostałam skierowanie na usg i na krew:P Zalożyli mi wreszcie kartę ciąży termin na 21 kwietnia z OM
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1533 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
My wysłaliśmy zdjęcia z usg do teściów, i teść z teściową kompletnie nie mogli się połapać, gdzie jest rączka a gdzie nóżka, brzuszek itp Mało tego, teść oświadczył, że na zdjęciu widzi dwoje dzieci a nie jedno. Ach, ta nowoczesna technologia...Teraz wyślemy im to samo zdjęcie ze strzałkami wskazującymi na poszczególne części ciala dzidziusia |
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam tekst
"chce ci się dziś coś gotować?" (myśląc, że sam coś zrobi) - nie - to zamówmy coś ![]() Nie mam nic przeciwko raz na jakiś czas. Albo do rodziców idziemy, albo pojedziemy gdzies do rodziny na weekend Mam nadzieję, że nasze dziecko będzie lubiło podróżować ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Muszę w tym tygodniu iśc na badanie krwi - grupa, HBs i mocz ogólny. Dziwię się, że lekarz nie kazał teraz morfologii kontrolnie zbadać.
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za chwalenie Pchełki
![]() Cytat:
. To nie wiem czy my mamy jakąś większą wyobraźnie czy jak . Bo ja widzę wszystko. Cytat:
|
||
|
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj zrobiłam zakupy i mam juz menu na kilka dni
![]() kupilam żeberka do tego kapusta kiszona wymieszana z ziemniakami tzw panczkraut kupilam miesko z indyka na mielone z ziemniaczkami oczywiscie i buraczkami z chrzanem a teraz po wycieczce po przychodniach bede robila sobie mega kanapke z bagietki z szynka, serem, pomidorem, ogórkiem kiszonym, masłem oczywiscie cebulą i majonezem kieleckim![]() muszę jeszcze zadzwonic i sie umówic na te usg prawdopodobnie na następną środę już nie moge sie doczekac ale tez boję się czy wszystko bedzie ok czy dzidzia dobrze sie rozwija, boje sie i ciesze zarazem.
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Takie oczekiwanie na USG jest najgorsze. Ja od tygodnia miałam nerwicę
. A od kilku dni czuję się wyjątkowo dobrze. Skończyły się nudności i nie jestem już taka senna...więc już wiele sobie wmawiałam .
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wyjątkowego lenia w dupsku
buraczki z chrzanem... mniam mniam ale mam mizerię, też jest pyszna ![]() a jutro chyba zrobię buraczkową, o!
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja pozarlam placuszkow ziemniaczanych
![]() Cytat:
no i super ze u Was wszystko w porzadku![]() Cytat:
![]() emigra a czemu powinnas czesciej mierzyc cisnienie? Masz podwyzszone?
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
niby nie mam, ale wiem ze powinno sie w ciazy cisnienie kontrolowac, bo jak jest zbyt wysokie to moze sugerowac cukrzyce ciazowa np .. w juz jestem w 16 tc wiec najpozniej od 18 chce mierzyc
|
|
|
#1542 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
niecierpliwa jestem i sie zamartwiam bez przerwy i ciagle sobie cos wmawiam. ![]() a dzis bedzie u mnie zupka marchwiowa z kolendra - TZ chce z makaronem a ja z ziemniakam wiec bedzie bitwa ale kto gotuje ten decyduje wiec zgadnijcie z czym zrobie ![]() czy u was tez jest tak ze TZ sie nauczyl jesc niektore zupy inaczej niz Wy? przyklad: pomidorowa - JA: z ryzem, TZ: z makaronem grzybowa - JA: z ziemniakami, TZ: z makaronem ogorkowa- JA: z ziemniakami, TZ: z makaronem ( a jakze!) A potem wojna. I TZ mowi : bo moj tatus to zawsze tak robil..., bo moja babcia to robi najlepsza grzybowa na swiecie i tak w kolko
|
||
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
ciasto juz prawie gotowe
jeszcze tylko obiadek zrobie ale nie wiem kiedy maz wroci wiec jak mi zadzwoni to zaczne robic chyba---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
nauczyl sie moich smakow i jak ja gotuje to on nie narzeka, czasem nawet trafi mi sie komplement ze cos jest lepsze niz jego mama czy babci robily
|
|
|
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
no Duomox na szczęscie się skończył
ten pudrowy owocowy smak a feeee teraz jestem tylko na luteinie no i jodid musze łykac a urinal profilaktycznie sobie zapodaje no i nie moge zapomniec o euthyroxie i kwasie foliowym takze teraz czuje sie juz jak troche mniejsza tableta![]() co do zup to z makaronem moglabym jesc tylko rosół chociaż z ryżem też bardzo lubie pomidorowa z ryżem mąż z makaronem, ogórkowa z ziemniakami grzybowa z ziemniakami tylko u mnie jest to że mężu musi miec 90% zup zabielanych śmietaną ![]()
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Mój M. też nauczył się na moje jedzenie, bo wie, że jakby coś powiedział to gotowałby sam sobie
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogórkowa z makaronem? Moja babcia buraczkową/barszcz czerwony potrafi zjeśc z makaronem ![]() No i co bardzo cenię - przez prawie 7 lat nie usłyszałam "a moja mama to robi tak...". Może dlatego, że teściowa ma dziwny smak Na pewno mąż woli kuchnię moją i swojej babci (dzieciństwo).
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przestałam już jeść sam kwas foliowy, bo dziś lekarz przepisał mi kompleks witamin gdzie już jest kwas foliowy
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wszystkie - jarzynowa, kalafiorowa bez zabielania (inaczej nie zjem). Pomidorowa, buraczkowa, ogórkowa obowiązkowo zabielone i zagęszczone śmietaną. Gęstą 18% śmietaną homogenizowaną Zbrodnia, wiem. Ale widać - mogę ![]() Szczawiową lubię taką i taką. (ale i tak nie lubię zup) Zmieniając temat - po Musteli na rozstępy mam na brzuchu przemiłą w dotyku skórę, taką delikatną ![]() Paznokcie mi się łamią szybciej niż normalnie.
|
|
#1549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko ten nieszczesny makaron do wszystkiego a buraczkowej z makaronem to bym juz chyba nie przezyla (ogorkowej zreszta tez nie, wiec jak jest wojna to sie robi dwie wersje zeby obie strony byly usatysfakcjonowane |
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj mężu jesczze też nigdy mnie nie porównał do teściowej że ja coś tak a ona inaczej lepiej niee chociaż ja sama musze przyznac i wszystkim powtarzam nawet mojej mamie ze teściowa robi najlepszy rosół jaki jadłam w życiu natomiast Tż nie narzeka na moją kuchnie mów że robię najlepsza na świecie wołowinę w sosie śmietanowo grzybowym tak samo jeśli chodzi o krokiety czy gołąbki po poznańsku także widze uznanie w oczach męża jeśli chodzi o gotowanie zresztą uwielbiam gotowac tylko mam jeden problem - nie potrafię gotowac malo mój tata mówi że Aneta to od razu do wojska gotuje:d bo jak zrobie np krokiety to mamy my na 2 obiady szwagier na 2 obiady moi rodzice również potem dziele każdemu zupę jak gotuję to największy garnek jaki mam bo jak chce w mniejszym to zawsze wydajemi sie że tej wody w garnku za malo![]()
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Tiki fajna ta Twoja pchełka
ja dziś na obiad barszcz czerwony, Tż ma jeszcze kurczaka- ja nie
|
#1552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja slysze "to ja dziś gotuje, gdzie idziemy?" Choc ostatnimi czasy gotuje sam i nawet ciasto upiekl! wiec zlego slowa powiedziec nie moge ale wczoraj sama siebie zaskoczylam. Na pytanie meza "to co zamawiamy pizze"? (bo w lodowce nic sensownego na obiad po weekendowych odwiedzinach znajomych) odpowiedzialam "nie mam ochoty" . No coz..normalnie mi sie to nigdy nie zdarzylo ![]() Myślę, ze co do smaków dużo pamietamy z dziecinstwa. Pamietam jak ostatnio tesciowa zrobila goląbki i ja juz w pelni szczesliwa ,ze znowu ten pyszny smak golabkow jakie moja osobista mama robila. Nastawilam sie psychicznie na uczte dla podniebienia, napisalam tesciowej,ze strasznie sie ciesze,bo UWIELBIAM...a tu klops. To w ogole nie byl ten smak ;/ nie były złe, ale duzo im brakowalo do tego dobrze mi znanego smaku . No i tak z wieloma rzeczami... Moj T.czesto chwali to co dostaje na talerzu, pytanie,czy tak mysli,czy to instynkt samozachowawczy ![]() ja jestem fanka zup. Moglabym jesc tylko zupy niewazne w jakiej konfiguracji,czy makaron,czy ryz...ba nawet kiedys jadlam rosol z ziemniakami i tez dał rade.Choc wydaje mi sie,ze to zalezy od Regionu jak sie pewne rzeczy jada.Moj TZ nagiminnie je wszystko z ketchupem, jajecznice,kanapki...zaws ze mamy zapas w szafce,bo to schodzi w ilosciach hurtowych. Musze Wam pokazac zdjecie mojego bebzola,bo naprawde sie ujawnil...i wydaje mi sie,ze dzieci sobie zrobilo troche miejsca coby nogi rozprostowac bardziej . Dzis w ogole nie moglam spac, czulam sie jak na czuwaniu jakims,co 30min oko otwarte jak jakis zombie.Nie wiem jak u Was,ale tu pogoda nie sklania do wczesnego wstawania.Szaro-buro..w pracy ludzie kaszla i prychaja...chodzi tu taki jeden co rozsiewa zarazki,musze cos wdrozyc,bo dziadostwo mnie chyba tez jakies dopadlo ledwo 36stopni wczoraj namierzylam ![]() i najwazniejsze Tikki sliczny maluszek )))))))))))))
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zupa - garnek 7-litrowy kotlety mielona dla dwóch osób - pół kilograma lub kilogram sałatka - w dużej misce (5 czy 7 litrów ma). wszystko w hurtowej ilości. Jak chciałam zrobić zupę w małym garnku, bo następnego dnia wyjeżdżaliśmy, to nie potrafię, bo proporcje mi nie pasują ![]() I żeby taki gar zupy był chociaż na dwa dni. Po mężu widać, że lubi zjeść. Po mnie nie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dlatego ze u mnie w domu rodzinnym bylo nas duzo, tzn razem 7 osob wiec wiadomo ze wtedy gotowalo sie sporo, a od jakiegos czasu musze gotowac na dwie osoby i mi ciezko sie przestawic ale coraz lepiej mi to idzie zjadlam dwa kawalki ciacha z mlekiem mniami, tego potrzebowalam
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
ze względu na sezon przeziębieniowo - chorobowy ograniczyłam kontakt ze wszystkimi członkami rodziny do telefonu. Mama zapalenie oskrzeli, siostrzeniec zapalenie oskrzeli, szwagier przeziębiony, brat przeziębiony.
Z nikim się nie spotykam, aplikuję sobie miód i aronię.
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o cos takiego wlasnie tez widzialam na all i nawet udalo mi sie znalezc jakis sklep stacjonarny ktory sprzedaje,wlasnie w podobnej cenie >Fajnie ze sa takie "wynalazki" ubraniowe i mozna miec luz w brzuchu wygodniej znacznie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Ha!...to ja dziś, żeby było śmiesznie byłam u zasmarkanego lekarza
. No ja się staram unikać zarazków to zarazki mnie zwerbowały na badania
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem na ile te moje działania sie zdadza,czy i tak nie bede wygladala jak przeorana łąka po żniwach. Coz probowac warto przynajmniej czyste sumienie
|
|
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
aj rewelacyjne te gatki
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez maz wyniosl z domu inne przyzwyczajenia zywieniowe.
![]() Np on wszystkie zupy w domu mial zabielane kwasna smietana, a ja wiekszosc zup zaprawiam slodka smietana, takich zup nauczyla mnie mama ![]() I tak jak np on je placki ziemniaczane na slodko, z cukrem, to ja lubie na slono, z sola, kerchupem albo tak jak dzis z sosem grzybowym albo jeszcze lepiej z sosem po wegiersku ![]() Nadcisnienie nie sugeruje cukrzycy, cukrzyca to odrebny temat, ale jest czasem tak ze te dwie choroby razem ze soba wspolistnieja. Jesli cisnienie utrzymuje sie przez jakis okres, powiedzmy przez pare dni z rzedu powyzej 140/90 (mierzac je o tej samej porze dnia, na tej samej rece i nigdy nie po wysilku fizycznym tylko po odetchnieciu ok 5 minut), to wtedy mowi sie o nadcisnieniu i w ciazy trzeba je leczyc, bo jest niebezpieczne dla dziecka.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

. Teraz mam wagę w domu i będę sprawdzać ile ważę
.

i na krew:P Zalożyli mi wreszcie kartę ciąży

jeszcze tylko obiadek zrobie ale nie wiem kiedy maz wroci wiec jak mi zadzwoni to zaczne robic chyba