2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 16:47   #1561
emigra
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
o cos takiego wlasnie tez widzialam na all i nawet udalo mi sie znalezc jakis sklep stacjonarny ktory sprzedaje,wlasnie w podobnej cenie >Fajnie ze sa takie "wynalazki" ubraniowe i mozna miec luz w brzuchu wygodniej znacznie
tez jestem wdzieczna wynalazcy spodni ciazowych za ten luz w brzuchu

a ja nie unikam kontaktow z ludzmi ... jak chodze do pracy to przeciez nie cofne klienta bo ma katar czy kichnal ... myje czesto dlonie, ubieram sie cieplo i poki co chora nie bylam, choc mam lekkie przeziebienie. Moim zdaniem nie ma co sie odizolowywac od swiata zewnetrznego, bo potem wyjdzie sie do ludzi i odrazu choroba murowana - sterylnosc od bakterii i zarazkow usypia troche uklad immunologiczny

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Nadcisnienie nie sugeruje cukrzycy, cukrzyca to odrebny temat, ale jest czasem tak ze te dwie choroby razem ze soba wspolistnieja. Jesli cisnienie utrzymuje sie przez jakis okres, powiedzmy przez pare dni z rzedu powyzej 140/90 (mierzac je o tej samej porze dnia, na tej samej rece i nigdy nie po wysilku fizycznym tylko po odetchnieciu ok 5 minut), to wtedy mowi sie o nadcisnieniu i w ciazy trzeba je leczyc, bo jest niebezpieczne dla dziecka.
nie umialam tego lepiej wyjasnic ale wiedzialam ze cukrzyca ma jakis zwiazek z wyzszym cisnieniem, bo ze nadcisnienie niebezpieczne jest to logiczne
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:00   #1562
karolca
Zakorzenienie

wrzuciłam dzisiejsze zdjęcia.
Niechcący mam na sobie dokładnie to samo co podczas ostatnich zdjęć spoooko
I wiecie co? Mam wrażenie, że 1,5 tygodnia temu byłam większa niż teraz

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:05   #1563
rybka13
Zakorzenienie

U mojego TZ w domu tez się trochę inaczej jada niektóre rzeczy jak u mnie. Czasem się aż dziwie jak można połączyć jakieś rzeczy.Ale mój kochany mężus wcale nie jest wybredny, zje wszystko co podam, zawsze mówi że pyszne i dziękuje. A na dodatek chwali przed mamą i teściową, aż mi się chce gotować A niektórych rzeczy jak nie lubię, to robię tylko dla niego.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
wrzuciłam dzisiejsze zdjęcia.
Niechcący mam na sobie dokładnie to samo co podczas ostatnich zdjęć spoooko
I wiecie co? Mam wrażenie, że 1,5 tygodnia temu byłam większa niż teraz
karolca jak ja, tez ta sama koszulka na fotkach ale nic nie mówmy że mamy tylko po jednej haha
I też mi się zdawało że brzuch się nie różni, ale ja to rozgryzłam we wcześniejszej ciąży miałyśmy tylko odstający brzuszek, taki sterczący, a teraz się całe robimy okrąglaczki i się już tak nie rzuca w oczy (nam). Ja to czasem mam wzdęcia i zaparcia, więc to też różnie z ta wielkością mam. Nie przejmuj się więc...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:09   #1564
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

mam głupie pytanie czy kobieta w ciąży może brać skrzypowite albo Capivit ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:13   #1565
emigra
Zakorzenienie

Karolca, wydaje Ci sie chyba, moim zdaniem brzusio nie jest mniejszy niz ostatnio - ladnie sie uwypukla

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dobre pytanie .... powiem szczerze ze nie mam pojecia. Wiec tez czekam na odpowiedz
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-20, 17:14   #1566
Aguśkaa83
Zakorzenienie

karolca nie masz mniejszego brzusia po protu inne zdjecie i Ci sie wydaje

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze nie.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:15   #1567
cziqua
Zadomowienie

ajjjj

4 cm oponka pod pępkiem się powiększyła
2 cm w talii
3 cm w cycochach

a to wszystko przez tydzień

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 17:28   #1568
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ajjjj

4 cm oponka pod pępkiem się powiększyła
2 cm w talii
3 cm w cycochach

a to wszystko przez tydzień
Ja raz w tygodniu mierzę "oponkę", około 2 cm pod pępkiem.
Średnio 5-8 mm tygodniowo przybywa.

zaczynam powoli czuć, że mam większy brzuszek Jak schodzę ze schodów to zaczyna podskakiwać, jak myłam włosy (masuję energicznie skórę głowy podczas tego zabiegu), śmiesznie falował

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-20, 18:01   #1569
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

no to teraz nie wiem chyba zapytam o to lekarza na wizycie

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:02   #1570
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
super! gratulacje

ech.. wracajac do mezow - ja zarabiam dwa razy wiecej od mojego meza
i to nie jest fajne...
tzn. troche tak bo daje mi neizaleznosc finasowa gdyby ... np. mu odbilo i postanowil miec romas albo co. Nie to ze nie daj boze zakladam ze tak bedzie ale rozne rzeczy sie w zyciu dzieja...

Czuje na sobie presje ze to ja musze zarabiac, ze jak ja sie pochoruje to kto utrzyma dom bo z jego pensji nie da rady. To nie jest fajne dla kobiety jak jest duza dysproporcja w zarobkach. Nie mam pretensji do mojego meza ze zarabia mniej, nie wymagam od niego zeby natychmiast sie poprawil ale popycham go w dobrym kierunku. Miec na glowie wiekszosc kosztow to jednak duza odpowiedzialnosc i chcialabym zeby on mnie troche odciazyl no ale....

Teraz szczegolnie jak pojde na macierzynski to bedzie ciezko. No ale jak tu narzekac... on w sumie moglby wziac taceirzynski ale ja jestem egoistka i nie odpuszcze - ja chce miec macierzynski zeby spedzac czas z dzieckiem. Jakby on zostal w domku a ja bym poszla do pracy to bym byla nieszczesliwa. Wiec zagryziemy zeby i jakos bedzie. chyba

Zariah, u mnie podobna sytuacja... W tej chwili jeszcze bardziej niekorzystna. No i na pewno się to nie zmieni. Zawsze będę miała większe zarobki. I też twardo idę na macierzyński.

No i .. mój mąż nie jest specjalnym bałaganiarzem. Ale on po prostu NIE UMIE sprzątać. On tego nie ogarnia i nie widzi..
Np. Powiedziałabym kobiecie: zrób dziś pranie..Ona wstawiłaby pranie, potem wstawiła je do suszarki, wyjęła z suszarki, złożyła i włożyła do szafki..
Mój mąż co robi? Wracam do domu i pytam :'zrobiłeś pranie??' Słyszę dumny głos:'zrobiłem'.. "a gdzie jest?" ..'no w pralce"... 'to wstaw do suszarki'.. za 3 godziny' wyjąłeś pranie z suszarki??'...Idzie wyjąć.. Za kolejną godziną patrzę w drugim pokoju.. a tam pomięte rzeczy wyciągnięte z suszarki leżą jak brudy na łóżku.
No i on nie robi tego celowo..echhhh..

Jak wrócimy do Polski, to męża na długie godziny do roboty, a do porządków będzie jakaś dobra dusza. I tyle. Nie umie, to nie umie, niech chociaż na panią sprzątającą zarobi i na przedszkole dla dzieci

Poza tym mój mąż jest naprawdę kochany. Potrafi malować , kafelkować, kłaść płyty k-g, jedzie robić elektrykę i hydraulikę w domu , który budujemy. Potrafi naprawić auto. Jak chce to umie też ugotować A przy tym nigdy nie narzeka i jest baaardzo łatwy we współpracy

Miałam dzisiaj doła w robocie. Trzy łyżeczkowania po poronieniach

A poza tym , ja sprzątam tak samo , jak sprzątałam wcześniej.. Rękawiczek nie używam, bo nie chce mi się kupić.
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:33   #1571
alamig
Zakorzenienie

Hejka
Byłam dziś oddać mocz do analizy oraz pobrać krew na morfologię i dowiedziałam się, że kobieta w ciąży może robić te badania bezpłatnie "na życzenie" raz w miesiącu! Ciekawe czy tylko u mnie w placówce to jest, czy w innych też. A może w ogóle ciężarne mają takie prawo tylko nikt o tym nie mówi? Wiecie coś na ten temat?
Stary 2011-09-20, 18:34   #1572
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hejka
Byłam dziś oddać mocz do analizy oraz pobrać krew na morfologię i dowiedziałam się, że kobieta w ciąży może robić te badania bezpłatnie "na życzenie" raz w miesiącu! Ciekawe czy tylko u mnie w placówce to jest, czy w innych też. A może w ogóle ciężarne mają takie prawo tylko nikt o tym nie mówi? Wiecie coś na ten temat?
Ciekawe jest to co mówisz. Jak będę w labie u siebie (prywatnie niestety), muszę zapytać.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-20, 18:42   #1573
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Zamowilam sobie wlasnie dwie pary jeanso ciazowych na all i jedna tuniczke mam tylko nadzieje ze jakosciowa bedzie oki w sumie dwie pary spodniz allegro wyniosa mnie tyle co jedne tutaj wiec warto sprobowac
ale sie lansujesz kochana bedziesz modną mamusią ja mam leżeć więc mogę stroić na razie tylko w pidżamy ale po bycie w szpitalu mam 3 nowe: więc obecnie 1 na każdy dzień tygodnia
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:43   #1574
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jest to co mówisz. Jak będę w labie u siebie (prywatnie niestety), muszę zapytać.
Zadzwoniłam właśnie do mojej siostry (jest lekarzem i dwa miesiące temu urodziła drugą córeczkę) i powiedziała, że takie jest prawo kobiety w ciąży i musi mieć robione te badania raz w miesiącu (takie jest zalecenie Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego) i kobieta w placówce, do której chodzi (może to być też placówka lekarza rodzinnego /wazne żeby była tam zapisana/) ma prawo do bezpłatnych badań raz w miesiącu - morfologia pełna i mocz
Stary 2011-09-20, 18:56   #1575
Madziara 26
Rozeznanie

Ale tych naszych Tżetów muszą dzisiaj piec uszy

Gizmontko ja i tak kwas łykam lub prenatal już od dwoch lat wiem dziwne ma podejscie moj gin zwlaszcza ze juz mi tonę lekow zapisal, a ostatnio się pytał czy sie stresuję i czy chce coś na nerwy???? oczywiscie ze nie chce i nawet mi do glowy by nie przyszlo ze kobiety w ciąży jakies antydepresanty mogą łykać !!! A miby jest najlepszy od ciąż zagrożonych w moim mieście.

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:03   #1576
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam właśnie do mojej siostry (jest lekarzem i dwa miesiące temu urodziła drugą córeczkę) i powiedziała, że takie jest prawo kobiety w ciąży i musi mieć robione te badania raz w miesiącu (takie jest zalecenie Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego) i kobieta w placówce, do której chodzi (może to być też placówka lekarza rodzinnego /wazne żeby była tam zapisana/) ma prawo do bezpłatnych badań raz w miesiącu - morfologia pełna i mocz
To ciekawe co piszesz. Ja co prawda chodzę prywatnie i do takiego laboratorium szpitalnego (najbliżej tam mam) więc pewnie się nie załapie na to. Mam jednak pytanko przed każda wizytą u gina robicie morfologie i mocz? Bo mi teraz pani dr nie kazała, nie wiem czy po prostu zapomniała, czy nie wymaga przed każdą wizytą aktualnych badań.
Stary 2011-09-20, 19:06   #1577
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
To ciekawe co piszesz. Ja co prawda chodzę prywatnie i do takiego laboratorium szpitalnego (najbliżej tam mam) więc pewnie się nie załapie na to. Mam jednak pytanko przed każda wizytą u gina robicie morfologie i mocz? Bo mi teraz pani dr nie kazała, nie wiem czy po prostu zapomniała, czy nie wymaga przed każdą wizytą aktualnych badań.
Mi lekarz kazał przed wizytą zrobić przynajmniej badanie moczu.
Stary 2011-09-20, 19:08   #1578
zuzia_mateusz
Raczkowanie

Czesc dziewczyny. Jestem w 12 tygodniu ciazy i tak jak wy termin mam na przelom marca i kwietnia.
Mam pytanie jaka przezierność karkowa przy jakiej wielkosci maja wasze dzieciaczki?
Jestem tak przewrazliwiona... moja dzidzia ma CRL 60,5 mm a NT 1,7.Lekarz zapytal czy chce sobie zrobic test PRISCA 1. Nic nie mowil ,ze cos jest nie tak i byc moze u niego w klinice normalne jest że proponuje kobietom to badanie. Jak jest u was?
Stary 2011-09-20, 19:11   #1579
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Ale tych naszych Tżetów muszą dzisiaj piec uszy

Gizmontko ja i tak kwas łykam lub prenatal już od dwoch lat wiem dziwne ma podejscie moj gin zwlaszcza ze juz mi tonę lekow zapisal, a ostatnio się pytał czy sie stresuję i czy chce coś na nerwy???? oczywiscie ze nie chce i nawet mi do glowy by nie przyszlo ze kobiety w ciąży jakies antydepresanty mogą łykać !!! A miby jest najlepszy od ciąż zagrożonych w moim mieście.
eee tam pieką uszy .. oni dobrze wiedzą, jakimi są paciakami
choć musze przyznać, że mój potrafi powiedzieć, że mój potrafi powiedzieć, że czemu nie zrobiłaś ... w końcu byłas cały dzień w domu .. wczoraj był armagedon .. dziś grzeczniuśko
powiedzcie mi jecie lecho ??
dziś ugotowałam ... a w zasadzie trzeba powiedzieć.. usmażyłam .. ale wiecie co nie chce mi się jeść .. generlanei jestme kompletnie rozwalona ...
nie dość że od dwóch dni permanentnie wymiotować mi się chce.... wczorja mało nie puściłam pawia w galeriowej łazience w trakcie zakupów.. generlanei to na okrągło jestem głodna ale nie chce mi się robić bo w trakcie robienia jeść mi się odechciewa

najgorzej, że dziś dostałam pismo w którym pzu odmawia mi wypłaty odszkodaowania za to ze w mojej podłodze pekla rura i zalalam sąsiadke ... i teraz musze w mojej podlodze sama za wlasne pieniadze musze wyremotowac sobie zasrana peknieta rure .. ktora nota bene jest w czesci wspolnej .. ale wpsolnota sie wyłguje .. noż
mam dziś generalnie mega traumatycznie beznadziejny dizen .. choc wcozrjaszy był nieco gorszy
Stary 2011-09-20, 19:12   #1580
karolca
Zakorzenienie

ja dla pewności pytam, czy mam zrobić jakieś badania. Jeśli nie mam, to znaczy, że nie mam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-20, 19:15   #1581
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
ja dla pewności pytam, czy mam zrobić jakieś badania. Jeśli nie mam, to znaczy, że nie mam
mnie powiedział, że na wizyte w 12 tygodniu mam pryzneisc wyniki .. co prawda robilamna poczatku wrzesnia .. ale mowi ze moze byc
morfologie i siusiu... ale to powinien ci powiedziec ze na nastepna wizyte prosze tam przyneisc takie to a takie wyniki .. pomijajc fakt ze moglby wprost wystawic skierowanie
Stary 2011-09-20, 19:18   #1582
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
ale sie lansujesz kochana bedziesz modną mamusią ja mam leżeć więc mogę stroić na razie tylko w pidżamy ale po bycie w szpitalu mam 3 nowe: więc obecnie 1 na każdy dzień tygodnia
e tam lansuje, po prostu taniej mnie w pl wyjdzie a zamiast zamawiac dwa razy zamowie raz hehe poza tym teraz bede w pl na tydzien a potem to nie wiem kiedy ...

a pizamki tez dobre- dla meza sie stroj w pizamki
Cytat:
Napisane przez zuzia_mateusz Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Jestem w 12 tygodniu ciazy i tak jak wy termin mam na przelom marca i kwietnia.
Mam pytanie jaka przezierność karkowa przy jakiej wielkosci maja wasze dzieciaczki?
Jestem tak przewrazliwiona... moja dzidzia ma CRL 60,5 mm a NT 1,7.Lekarz zapytal czy chce sobie zrobic test PRISCA 1. Nic nie mowil ,ze cos jest nie tak i byc moze u niego w klinice normalne jest że proponuje kobietom to badanie. Jak jest u was?
a lekarz Ci nie powiedzial czy sa prawidlowe? Ja niestety sie nie orientuje. A ten test o ktorym piszesz to potocznie zwany test pappa ja go robilam - okresla sie na podstawie pobranej krwi matki i usg plodu ryzyko wad genetycznych, razem daje to 95% wykrywalnosci. Ja polecam ten test.
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-20, 19:21   #1583
tikki85
Zakorzenienie

Oooo a to ja miałam coś takiego robione (krew no i markery płodu) i nawet nikt mnie nie pytał czy chcę czy nie .

Ja czekam jeszcze tydz. i koleżanka ma mi dać swoje ciuchy ciążowe, które obecnie są u jej koleżanki
Stary 2011-09-20, 19:23   #1584
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Oooo a to ja miałam coś takiego robione (krew no i markery płodu) i nawet nikt mnie nie pytał czy chcę czy nie .
ja placilam wiec sie pytali czy chce
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-20, 19:24   #1585
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
mnie powiedział, że na wizyte w 12 tygodniu mam pryzneisc wyniki .. co prawda robilamna poczatku wrzesnia .. ale mowi ze moze byc
morfologie i siusiu... ale to powinien ci powiedziec ze na nastepna wizyte prosze tam przyneisc takie to a takie wyniki .. pomijajc fakt ze moglby wprost wystawic skierowanie
Wolę zapłacić w laboratorium za badanie niż u lekarza za skierowanie (a potem on się rozlicza itd).

Jak w 12/13 tygodniu szłam to również szłam z pierwszymi wynikami. Nie mam robić na każde morfologii. Ale jeśli w labie potwierdzą, że w ciązy raz w miesiącu mogę zrobić morfologię za free, skorzystam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-20, 19:25   #1586
tikki85
Zakorzenienie

Ja miałam za darmo . Tu chyba żadnych badań nie ma co trzeba za nie zapłacić
Stary 2011-09-20, 19:30   #1587
karolca
Zakorzenienie

jakbym szła do lekarza na Fundusz, tez miałabym za free, ale nie wszystkie...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-20, 19:57   #1588
MoniaHan
Wtajemniczenie

witajcie, musialam najpierw Was nadrobic, troche tego jest od wczoraj...co do zakupow...to z TZ nie mam wiekszych problemow- w odziezowych rozdzielamy sie on na meskie a ja damskie regaly..i problem z glowy, szybciej i bez marudzenia.
co do sprzatania to nie sprzatam po nim tych skladzikow ktore tworzy ...jak juz nie ma w czym chodizc, to pyta ''a wstawisz pranie?'' ja mowi pewnie - tylko co mam prac?skoro wszystko jest w lazience lub sypialni...i wtedy niesie do pralki, a jak mam gorszy dzien to wykrzyknikowo sie z nim obchodze, ale sama nie zanosze. ogolnie sprzatamy raz w tygodniu, on odkurza a ja kurze scieram.

ale dzisiaj u mnie pogoda - glowa mnie boli, bedzie padac. po obiadku wzielam samochod i pojechalam zrobic sluzbowe zakupy na polowania - bo niedlugo sezon sie zaczyna...i zlapalam gume...pierwszy raz mi sie to zdarzylo. musialam na TZ czekac na stacji benzynowej poltorej godziny az sie urwie z pracy, pozniej czekac w zakladzie mechanicznym, i zrobila sie trzecia godzina, wiec w d... juz mialam zakupy sluzbowe - nie dosc ze swom prywatnym samochodem pojechalam i za opone musialam zaplacic calkiem sporo - gdybym sluzbowym samochodem pojechala to fimra by placila, o 3 powinnam konczyc prace wiec zakupow nie zrobilam, pojechalam do domu.

glowa mi peka - wiec dobranoc - do jutra

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-09-20 o 20:05
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:05   #1589
cziqua
Zadomowienie

ja u gina odkad dowiedzialam sie o ciazy bylam u gina juz 4 razy 23.08 pierwszy raz bylam i dostalam skierowanie na badania krew , mocz grupa krwi itd za drugim razem mocz bo z siuskami bylo nie ek cos za trzecim razem mocz i morfologia bo siuski znowu nie tak i dzisiaj dostalam kolejne skierowania na krew no i na usg wszystko za free bo państwowo

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:08   #1590
tikki85
Zakorzenienie

A Wy dziewczyny też musicie mieć jakąś kartkę od dentysty o jakości uzębienia?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości