|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
a ja nie unikam kontaktow z ludzmi ... jak chodze do pracy to przeciez nie cofne klienta bo ma katar czy kichnal ... myje czesto dlonie, ubieram sie cieplo i poki co chora nie bylam, choc mam lekkie przeziebienie. Moim zdaniem nie ma co sie odizolowywac od swiata zewnetrznego, bo potem wyjdzie sie do ludzi i odrazu choroba murowana - sterylnosc od bakterii i zarazkow usypia troche uklad immunologiczny ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
ale wiedzialam ze cukrzyca ma jakis zwiazek z wyzszym cisnieniem, bo ze nadcisnienie niebezpieczne jest to logiczne
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam dzisiejsze zdjęcia.
Niechcący mam na sobie dokładnie to samo co podczas ostatnich zdjęć I wiecie co? Mam wrażenie, że 1,5 tygodnia temu byłam większa niż teraz
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
U mojego TZ w domu tez się trochę inaczej jada niektóre rzeczy jak u mnie. Czasem się aż dziwie jak można połączyć jakieś rzeczy.Ale mój kochany mężus wcale nie jest wybredny, zje wszystko co podam, zawsze mówi że pyszne i dziękuje. A na dodatek chwali przed mamą i teściową, aż mi się chce gotować
A niektórych rzeczy jak nie lubię, to robię tylko dla niego.---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
ale nic nie mówmy że mamy tylko po jednej hahaI też mi się zdawało że brzuch się nie różni, ale ja to rozgryzłam |
|
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
mam głupie pytanie czy kobieta w ciąży może brać skrzypowite albo Capivit ?
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, wydaje Ci sie chyba, moim zdaniem brzusio nie jest mniejszy niz ostatnio - ladnie sie uwypukla
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
powiem szczerze ze nie mam pojecia. Wiec tez czekam na odpowiedz
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
karolca nie masz mniejszego brzusia po protu inne zdjecie i Ci sie wydaje
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- wydaje mi sie ze nie.
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
ajjjj
4 cm oponka pod pępkiem się powiększyła 2 cm w talii 3 cm w cycochach ![]() ![]() a to wszystko przez tydzień
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Średnio 5-8 mm tygodniowo przybywa. zaczynam powoli czuć, że mam większy brzuszek Jak schodzę ze schodów to zaczyna podskakiwać, jak myłam włosy (masuję energicznie skórę głowy podczas tego zabiegu), śmiesznie falował
|
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zariah, u mnie podobna sytuacja... W tej chwili jeszcze bardziej niekorzystna. No i na pewno się to nie zmieni. Zawsze będę miała większe zarobki. I też twardo idę na macierzyński. No i .. mój mąż nie jest specjalnym bałaganiarzem. Ale on po prostu NIE UMIE sprzątać. On tego nie ogarnia i nie widzi.. Np. Powiedziałabym kobiecie: zrób dziś pranie..Ona wstawiłaby pranie, potem wstawiła je do suszarki, wyjęła z suszarki, złożyła i włożyła do szafki.. Mój mąż co robi? Wracam do domu i pytam :'zrobiłeś pranie??' Słyszę dumny głos:'zrobiłem'.. "a gdzie jest?" ..'no w pralce"... 'to wstaw do suszarki'.. za 3 godziny' wyjąłeś pranie z suszarki??'...Idzie wyjąć.. Za kolejną godziną patrzę w drugim pokoju.. a tam pomięte rzeczy wyciągnięte z suszarki leżą jak brudy na łóżku. No i on nie robi tego celowo..echhhh.. Jak wrócimy do Polski, to męża na długie godziny do roboty, a do porządków będzie jakaś dobra dusza. I tyle. Nie umie, to nie umie, niech chociaż na panią sprzątającą zarobi i na przedszkole dla dzieci ![]() Poza tym mój mąż jest naprawdę kochany. Potrafi malować , kafelkować, kłaść płyty k-g, jedzie robić elektrykę i hydraulikę w domu , który budujemy. Potrafi naprawić auto. Jak chce to umie też ugotować A przy tym nigdy nie narzeka i jest baaardzo łatwy we współpracy![]() Miałam dzisiaj doła w robocie. Trzy łyżeczkowania po poronieniach ![]() ![]() A poza tym , ja sprzątam tak samo , jak sprzątałam wcześniej.. Rękawiczek nie używam, bo nie chce mi się kupić. |
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Byłam dziś oddać mocz do analizy oraz pobrać krew na morfologię i dowiedziałam się, że kobieta w ciąży może robić te badania bezpłatnie "na życzenie" raz w miesiącu! Ciekawe czy tylko u mnie w placówce to jest, czy w innych też. A może w ogóle ciężarne mają takie prawo tylko nikt o tym nie mówi? Wiecie coś na ten temat? |
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam leżeć więc mogę stroić na razie tylko w pidżamy |
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
Ale tych naszych Tżetów muszą dzisiaj piec uszy
![]() Gizmontko ja i tak kwas łykam lub prenatal już od dwoch lat wiem dziwne ma podejscie moj gin zwlaszcza ze juz mi tonę lekow zapisal, a ostatnio się pytał czy sie stresuję i czy chce coś na nerwy???? oczywiscie ze nie chce i nawet mi do glowy by nie przyszlo ze kobiety w ciąży jakies antydepresanty mogą łykać !!! A miby jest najlepszy od ciąż zagrożonych w moim mieście.
|
#1576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Jestem w 12 tygodniu ciazy i tak jak wy termin mam na przelom marca i kwietnia.
Mam pytanie jaka przezierność karkowa przy jakiej wielkosci maja wasze dzieciaczki? Jestem tak przewrazliwiona... moja dzidzia ma CRL 60,5 mm a NT 1,7.Lekarz zapytal czy chce sobie zrobic test PRISCA 1. Nic nie mowil ,ze cos jest nie tak i byc moze u niego w klinice normalne jest że proponuje kobietom to badanie. Jak jest u was?
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć musze przyznać, że mój potrafi powiedzieć, że mój potrafi powiedzieć, że czemu nie zrobiłaś ... w końcu byłas cały dzień w domu .. wczoraj był armagedon .. dziś grzeczniuśko ![]() powiedzcie mi jecie lecho ?? dziś ugotowałam ... a w zasadzie trzeba powiedzieć.. usmażyłam .. ale wiecie co nie chce mi się jeść .. generlanei jestme kompletnie rozwalona ... nie dość że od dwóch dni permanentnie wymiotować mi się chce.... wczorja mało nie puściłam pawia w galeriowej łazience w trakcie zakupów.. generlanei to na okrągło jestem głodna ale nie chce mi się robić bo w trakcie robienia jeść mi się odechciewa najgorzej, że dziś dostałam pismo w którym pzu odmawia mi wypłaty odszkodaowania za to ze w mojej podłodze pekla rura i zalalam sąsiadke ... i teraz musze w mojej podlodze sama za wlasne pieniadze musze wyremotowac sobie zasrana peknieta rure .. ktora nota bene jest w czesci wspolnej .. ale wpsolnota sie wyłguje .. noż mam dziś generalnie mega traumatycznie beznadziejny dizen .. choc wcozrjaszy był nieco gorszy |
|
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
ja dla pewności pytam, czy mam zrobić jakieś badania. Jeśli nie mam, to znaczy, że nie mam
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
morfologie i siusiu... ale to powinien ci powiedziec ze na nastepna wizyte prosze tam przyneisc takie to a takie wyniki .. pomijajc fakt ze moglby wprost wystawic skierowanie |
|
|
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zamiast zamawiac dwa razy zamowie raz hehe a pizamki tez dobre- dla meza sie stroj w pizamki ![]() ![]() Cytat:
||
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo a to ja miałam coś takiego robione (krew no i markery płodu) i nawet nikt mnie nie pytał czy chcę czy nie
Ja czekam jeszcze tydz. i koleżanka ma mi dać swoje ciuchy ciążowe, które obecnie są u jej koleżanki
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak w 12/13 tygodniu szłam to również szłam z pierwszymi wynikami. Nie mam robić na każde morfologii. Ale jeśli w labie potwierdzą, że w ciązy raz w miesiącu mogę zrobić morfologię za free, skorzystam
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam za darmo
. Tu chyba żadnych badań nie ma co trzeba za nie zapłacić
|
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
jakbym szła do lekarza na Fundusz, tez miałabym za free, ale nie wszystkie...
|
#1588 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie, musialam najpierw Was nadrobic, troche tego jest od wczoraj...co do zakupow...to z TZ nie mam wiekszych problemow- w odziezowych rozdzielamy sie on na meskie a ja damskie regaly..i problem z glowy, szybciej i bez marudzenia.
co do sprzatania to nie sprzatam po nim tych skladzikow ktore tworzy ...jak juz nie ma w czym chodizc, to pyta ''a wstawisz pranie?'' ja mowi pewnie - tylko co mam prac?skoro wszystko jest w lazience lub sypialni...i wtedy niesie do pralki, a jak mam gorszy dzien to wykrzyknikowo sie z nim obchodze, ale sama nie zanosze. ogolnie sprzatamy raz w tygodniu, on odkurza a ja kurze scieram. ale dzisiaj u mnie pogoda - glowa mnie boli, bedzie padac. po obiadku wzielam samochod i pojechalam zrobic sluzbowe zakupy na polowania - bo niedlugo sezon sie zaczyna...i zlapalam gume...pierwszy raz mi sie to zdarzylo. musialam na TZ czekac na stacji benzynowej poltorej godziny az sie urwie z pracy, pozniej czekac w zakladzie mechanicznym, i zrobila sie trzecia godzina, wiec w d... juz mialam zakupy sluzbowe - nie dosc ze swom prywatnym samochodem pojechalam i za opone musialam zaplacic calkiem sporo - gdybym sluzbowym samochodem pojechala to fimra by placila, o 3 powinnam konczyc prace wiec zakupow nie zrobilam, pojechalam do domu. glowa mi peka - wiec dobranoc - do jutra
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-09-20 o 20:05 |
|
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
ja u gina odkad dowiedzialam sie o ciazy bylam u gina juz 4 razy 23.08 pierwszy raz bylam i dostalam skierowanie na badania krew , mocz grupa krwi itd za drugim razem mocz bo z siuskami bylo nie ek cos za trzecim razem mocz i morfologia bo siuski znowu nie tak i dzisiaj dostalam kolejne skierowania na krew no i na usg
bo państwowo
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
A Wy dziewczyny też musicie mieć jakąś kartkę od dentysty o jakości uzębienia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

>Fajnie ze sa takie "wynalazki" ubraniowe i mozna miec luz w brzuchu

A niektórych rzeczy jak nie lubię, to robię tylko dla niego.

chyba zapytam o to lekarza na wizycie