Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-20, 18:13   #1171
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Tuszka co do laktatora to podobno najlepszy Medela. Ja się zastanawiam czy ręczny czy elektryczny..

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Co do niani to rozmawialam z Tztem godz temu i mowil ze nianie dostaniemy od jego chrzestnej
No i jeden wydatek z głowy
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:17   #1172
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Witam wieczorowo

Przez cały dzień byłam spiąca i nie do życia. Przyszła 17 i jak ręką odjął No i ból głowy wkońcu mi przeszedł

Dzisiaj będę kłaść farbkę na włosy - nareszcie pozbędę się odrostów
Jutro przyjeżdża do mnie w odwiedziny przyjaciółka, z którą nie widziałam się z 10 mcy (wyjechała z Polski) i zostanie u mnie na noc - więc zapowiada się super babski wieczór przy pizzy i ploteczkach

Goldika zapach szczeniaczka
uuu to dluga noc przed Toba fajnie, fajnie

Tuszka w sumie na kazdy szpital zawsze ktos narzeka, a ktos go zachwala. Chyba nie ma takiego co mialby 100% pozytywow Madalinskiego ponoc teraz jest bardzo oblegany.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Aaa przyjechal kurier z kolderka, poduszka, plynem NUK do mycia butelek i majtkami jednorazowymi.
Powiem tylko tyle, ze sa okropne... NIE POLECAM GATEK HORIZON.
Lepiej kupic wielorazowe Seni.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:27   #1173
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
A ja sie pochwale jaką aukcje wygrałam

śśśśśśliczne to to

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
przeuroczy!!!

My jutro zaczynamy 33 tydzień Pstryknęłam dziś fotki brzuszka - 13 kg na plusie - od 2 miesięcy tyję tylko 1 kg na miesiąc....

jaki malutki brzuś.... gdzie Ty te 13kg schowałaś kobieto ???? no ja juz dobiłam 10kg

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
A masz sudocream i posypke do pupci (talk)?
Ja nie kupuje nic z apteki- na zasadzie- na wszelki wypadek. Bo szkoda mi kasy wydawac na produkty, ktorych moze nie bede musiala uzywac, a tylko odstoja w polce co swoje i sie przeterminuja.
zamiast sudokremu wezme linomag - w SR pow. ze moze byc i to i to... a posypki uzywac nie bede... sporo mam odradza zakup, ze sie nie przydaje

lece dalej nadrabiac 4 str :P

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:33   #1174
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dygotko i Tuszka makaron mniamniuśny, pojadłam i jeszcze mi zostało, tylko sera nie miałam a uwielbiam, także dziękuję za przepis kochane.
Smacznego

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Tuszka co do laktatora to podobno najlepszy Medela. Ja się zastanawiam czy ręczny czy elektryczny..
Dzięki Princesko
Ten Aventu jest w promocji w Superpharm, ale chyba pokuszę się na Medela.

Goldika, rzeczywiście chyba Madalińskiego jest coraz bardziej oblegany. I w prywatnej klinice zawsze znajdzie się coś, na co można ponarzekać. Dla mnie ważne są łazienki w pokojach, skin to skin oraz karmienie piersią. W odwrotnej kolejności oczywiście :P
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:37   #1175
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Bry

Ja dziś po porządnej wizycie W sumie trwała 1,5h badanie, USG, KTG...
Wsio ok Moja stokrotka jest nadal dziewczynką 33tydz. = waży 2220g

kurde czuje sie niedopieszczona... moje wizyty trwaja 10 min, a USG 15 :/ i wiem o niebo mniej.... ehhhhhhh

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-20, 18:41   #1176
princessskaa
Wtajemniczenie

Kurczę, dzisiaj jakoś wydaje mi się, że mam twardy brzuszek.... Ale zero skurczy, zero bólu - czy to coś złego? Może mieć na to wpływ, że mam ochotę puszczać co chwilę......bączki?
Stary 2011-09-20, 18:44   #1177
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Goldika jakie i za ile Ty kupiłaś te worki na zużyte pampersy?

ja kupiłam takie.... slicznie pachną http://allegro.onet.pl/worki-woreczk...784636195.html

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-20, 18:44   #1178
princessskaa
Wtajemniczenie

Dodam , że zaczełam 33 tydzień ciąży... to może to normalne w tym czasie?
Stary 2011-09-20, 18:47   #1179
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam takie ale od innego sprzedajacego, obecnie on juz ich nie ma. Placilam 2zl za paczke
http://allegro.pl/woreczki-na-brudne...810298276.html

Mam szafe!!! ale bez jednych drzwi bo nie bylo

buahahahahahahaha.... oj tam, oj tam to tylko drzwi

jejku... ktos na aukcji zakupil 200x100szt 20 000 pieluszek ... koooosmos

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-20, 18:50   #1180
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Muffinko a do szpitala dzwonilas najpierw ze chcesz przyjechac czy z marszu poszlas?
Bo ja chcialabym ten na Solcu zwiedzic ale boje sie, ze mnie wyrzuca i powiedza "czego szukasz ciezarowo"
u mnie w szpitalu jest jeden dzien w tyg z wyznaczonymi godzinami i wtedy zbieraja sie ciezarowki z tatusiami na zwiedzanie i jak ktos chce wbijaja pieczatke z porodem rodzinnym. Przy okazji zakladaja karte i przy porodzie odpada troche formalnosci.

Elu rodzila laska w sali obok, ale miala ZZO, wiec pelen relaks, mamuski na polozniczym spaceruja z tymi lozeczkami na kolkach po korytarzach usmiechniete i pokazuja sobie dzieciaczki, az milo popatrzec

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:50   #1181
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Smacznego
Dzięki Princesko
Ten Aventu jest w promocji w Superpharm, ale chyba pokuszę się na Medela.
ale w tej aktualnej gazetce do 21 września co jest ważna??bo ja nie widze tego laktatora

Cytat:
Goldika, rzeczywiście chyba Madalińskiego jest coraz bardziej oblegany. I w prywatnej klinice zawsze znajdzie się coś, na co można ponarzekać. Dla mnie ważne są łazienki w pokojach, skin to skin oraz karmienie piersią. W odwrotnej kolejności oczywiście :P
nawet jakbys nie napisala,że w odwrotnej kolejności to i tak bysmy się domyśliły
Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
kurde czuje sie niedopieszczona... moje wizyty trwaja 10 min, a USG 15 :/ i wiem o niebo mniej.... ehhhhhhh
moje wiyty też mniej więcej tyle trwają tylko;/

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:59   #1182
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
moje wiyty też mniej więcej tyle trwają tylko;/

a tez prywatnie brykacie czy państwowo ?

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-20, 19:12   #1183
dygotka8
Zakorzenienie

ja_dalia prywatnie tylko i wyłącznie usg

Stary 2011-09-20, 19:13   #1184
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
zamiast sudokremu wezme linomag - w SR pow. ze moze byc i to i to... a posypki uzywac nie bede... sporo mam odradza zakup, ze sie nie przydaje
Mi sie przydala przy Filipku- bo jak mu sie zaczynala skora odparzac w faldkach- przy szyjce i pod pachami- to sypalam talkiem.

Jejku jaki dzisiejszy dzien jest slamazarny i nudny i wogole ciagnie sie w nieskonczonosc! Juz moglaby byc 21. Filip dzis tez dostal rogow.
Stary 2011-09-20, 19:21   #1185
princessskaa
Wtajemniczenie

wziełam tabletkę magnezu .. w googlach wyczytałam, że może pomóc, więc leżę i czekam... i się martwię..
Stary 2011-09-20, 19:25   #1186
dygotka8
Zakorzenienie

Gora-zawsze ponoć można mąkę ziemiaczaną uzyć
Princessko-nie wiem czy wiesz,ale Twoje martwienie w niczym nie pomoże...tym bardziej,że nie wiemc zym się martwisz??mi często brzuch twardnieje,czasem przy tym, pobolewa,ale taks ięd o tego przyzwyczaiłam,że sie nei zamartwiam już-no i Mg biorę 1x dziennie -profilaktycznie.
polecam się zrelaksować-weź prysznic,wypij ciepłe mleko i bęzie ok

Stary 2011-09-20, 19:26   #1187
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja siedzę z nakrętka od płynu do płukania "dzidziusia" i sie jaram hihiii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 19:33   #1188
dygotka8
Zakorzenienie

Myszeczka86 to musi byc niezły odlot,co:confus ed::br zydal:: brzydal:
bo wyobraziłam sobie jak się zaciągasz zapachem płynu do płukania

Stary 2011-09-20, 19:34   #1189
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princessko-nie wiem czy wiesz,ale Twoje martwienie w niczym nie pomoże...tym bardziej,że nie wiemc zym się martwisz??mi często brzuch twardnieje,czasem przy tym, pobolewa,ale taks ięd o tego przyzwyczaiłam,że sie nei zamartwiam już-no i Mg biorę 1x dziennie -profilaktycznie.
Tak zrobię, dzięki
Wiem, że martwienie się nie pomaga, ale jakoś wcześniej nie miałam takiego uczucia i widocznie muszę się z tym oswoić..
Stary 2011-09-20, 19:46   #1190
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Oj tak- nawet polecam make ziemniaczana A jak Filip mial wysypke potowek na calym ciele to kapalam go z dodatkiem krochmalu

Princessko- mialam taki okres, ze brzuch mi czesto twardnial i ogolnie czulam sie jakby ktos mi dolozyl nagle 10 kd z przodu. Powtorze za dygotka- Nospa, prysznic i cieple mleczko na wieczor- to pomaga
Stary 2011-09-20, 19:55   #1191
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jakie majtki poporodowe kupiłyście?
Żadnych dla mmnie to zbędny wydatek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
elfik bo znowu plecy mi padly i sie boja troche , ze jak 1 mialam krzyzowe i mam po nich taki kregoslup rozcharatany to jesli 2 byloby sn i tez krzyzowe zeby cos nie przeskoczylo i jeszcze wiekszych szkod nie porobilo, czyli ze wzgledu na kregoslup, ale mowi ze jeszcze zobaczymy co i jak.
Darusia a to tak jest, że jak były krzyzowe bóle to, że przy drugim niby predyspozycje do cc? Nie myślałam tak o tym a ja właśnie przy Julce miałam krzyżowe, tylko wtedy też przez całą ciążę bolał mnie kręgosłup a teraz na razie nic

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
nigdy jednak nie zdarzyło się, by nie słyszeć dziecka, do tej pory słyszę nawet jak nie płacze, tylko np. sobie pokwikuje radośnie przed zaśnięciem, albo uderzy kubkiem w szczebelki. To naprawdę słychać.
Ja to mam taki głupi sen, że nie raz słysze w nocy jak Julia się kręci na łóżku, ale mimo wszystko niani uzywalismy. U nas nie była uzywana w nocy, bo właśnie przez ścianę przy otwartych drzwiach to wszystko słychac tylko używalismy w dzień, ona spała na górze a ja np. w kuchni na dole więc siłą rzeczy była potrzebna Ale nie wszystkie mamy mają taki czuły sen co oczywiście nie znaczy, że są gorszymi matkami. Mam koleżankę, która często nie słyszała dziecka płaczącego za ścianą, bo ma taki twardy sen plus oczywiście zmęczenie to niania jak znalazł u nich

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja siedzę z nakrętka od płynu do płukania "dzidziusia" i sie jaram hihiii
A ja własnie wyjęłam pranie tylko takie nasze a kupilam ostatnio jakiś nowy zaach lenora - no cudny po prostu
Stary 2011-09-20, 20:00   #1192
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Żadnych dla mmnie to zbędny wydatek

Darusia
a to tak jest, że jak były krzyzowe bóle to, że przy drugim niby predyspozycje do cc? Nie myślałam tak o tym a ja właśnie przy Julce miałam krzyżowe, tylko wtedy też przez całą ciążę bolał mnie kręgosłup a teraz na razie nic
tzn zadnych majtasów nie kupujesz? zostajesz przy zwykłych bawełnianych?
a Darussia pisała,że ma dyskopatie i dlatego ma predyspozycje do cc.(o ile ja czegoś nie pokręciłam)

Stary 2011-09-20, 20:05   #1193
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
tzn zadnych majtasów nie kupujesz? zostajesz przy zwykłych bawełnianych?
a Darussia pisała,że ma dyskopatie i dlatego ma predyspozycje do cc.(o ile ja czegoś nie pokręciłam)

Tak żadnych nie kupuję, będę używała normalnych swoich, bawełnianych.

A co do Darusi to dobrze, bo ja już się wystraszyłam
Stary 2011-09-20, 20:05   #1194
dygotka8
Zakorzenienie

ale durnowate argumenty ma Piróg z Krupą w uwadze na tvn...ręce mi opadają...
nie znają realiów na Polskiej wsi tylko zyja w swoim kolorowym świecie a maja pretensje do ludzi,ze xle traktuuja zwierzęta-dzie wg mnie to jest tylko jakis promil debili znęcającyhc się nad zwierzętami.
to najlepiej odac do schroniska-tam na pewno maja lepiej...
no i czmeu nie czepiają się tych co trzymają psy w blokach w zamknięciu po 12 godzin conajmnije na 30kilku metrach jakieś dogi,dobermany i inne-to to jest cacy,a na wsi to oczywiście już nie...

Stary 2011-09-20, 20:12   #1195
Anusiak 83
Raczkowanie

Cześć mamuśki

Ja po wizycie, USG nie miałam, tylko spr czy serduszko bije
Mam za wysokie ciśnienie kazał mi mierzyć 4 razy dziennie, a jak będzie powyżej 135/85 się utrzymywać to mam jechać na izbe przyjęć szpitala, gdzie chce rodzić mają mi albo coś dać albo mnie na oddział przyjąć

I 2 razy dziennie mam brać magnez który wpływa na obniżenie.
Głupie to, ale jak to powiedział "szpital w którym chce rodzić" to troche w panike wpadłam, że ja na prawdę będę rodzić

Zajrzę jutro z pracy, miłego wieczorku Wam życzę
tż się kompa domaga
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:25   #1196
lina84
Rozeznanie

Cytat:
ja kupiłam takie.... slicznie pachną http://allegro.onet.pl/worki-woreczk...784636195.html

ja też je kupiłam

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:

Aaa przyjechal kurier z kolderka, poduszka, plynem NUK do mycia butelek i majtkami jednorazowymi.
Powiem tylko tyle, ze sa okropne... NIE POLECAM GATEK HORIZON.
Lepiej kupic wielorazowe Seni.
też chciałam te majtki z horizon kupić ,ale poszłam do szpitalnej apteki i zapytałam się jakie kupują przyszłe mamy -sprzedają na sztuki nie sa za piękne ale -koleżanki mówią ze są rewelacyjne -na pewno lepsze niż z horizon
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:35   #1197
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie:
Lepszy laktator ręczny Medela, czy Aventu?
Medela lepsza. Ale to jest tak samo jak z pieluchami, każdemu pasuje co innego. Ja mam np. TT ręczny, ale z opinii wynika, że jak się ma małe piersi to nie zasysa tak jak trzeba. Koleżanka ma Medele taka z jakby strzykawka i nie narzeka, mowi, ze dobrze ściąga. Avent czytałam, że się psuje..

Co do woreczków na pieluszki kupiłam takie same jak ja_dalia.
Stary 2011-09-20, 20:36   #1198
muffinka90
Zakorzenienie

dygotko tez ogladalam ta uwage i zgadzam sie z toba?
Pirog ''czy to sa grozne psy?''
''nie''
'' to czemu pani ich nie spusci''
''bo droga jezdza rowery i psy moga narobic nieszczescia''
''no ale nie sa grozne'' no ale jak kogos ugryza, to baba ma po dupie, a nie pirog...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:05   #1199
Jagooda_
Raczkowanie

Heja
u mnie kolejny gorszy dzień, nawet nie chce mi się wyprawki robić, mam nadzieję, ze to minie i wezmę się do roboty

Dziewczyny a podkłady poporodowe (te mega podpaski) to jakie kupujecie Bella, Seni czy może Hartmana?? Ile tego trzeba mieć??

Co do laktatorów to moja sis miała Aventu ręczny i była średnio zadowolona i mało się przydał, więc chyba nie ma sensu na zaś kupować. Jak położna pokazała jej jak się ściąga mleko chwytem C to już w ogóle ani razu go nie użyła. Ale ciężko doradzić, bo wątpię, żeby któraś z mam testowała kilka laktatorów

Dziewczyny jakie kupujecie foteliki samochodowe?? Bo my się zastanawiamy nad cabriofixem.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 21:11   #1200
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A powiedz mi jaki to był rozmiar żebym nie musiała szelek do nich kupić
S/M

Cytat:

przepraszam, ale gdzie jest te 13 kg?
tam i ówdzie , ważę teraz 83,5 kg.... przed ciążą (w styczniu) ważyłam 70,5 bo troszku przytyłam po świętach i po zimie. Waga w której się czuję najlepiej to 63 - 65 kg więc do zrzucenia będę miała około 20 kg...

Ja też jestem tak zbudowana, że nigdy nie było widac po mnie wagi - podobno to gruba kość.
Miałam taką przygodę, że kiedys spadła mi na kolana ogromna sztanga z duzej wysokości....i nic, poszłam wtedy do lekarza bo bałam się czy coś mi się stanie, jak powiedziałam mu ile ona miała kg to ie mógł uwierzyć bo powinnam miec w kilku miejscach połamane nogi.....ale kościska grubaśne i nic się nie stało uuuuufffff

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny a podkłady poporodowe (te mega podpaski) to jakie kupujecie Bella, Seni czy może Hartmana?? Ile tego trzeba mieć??

.
o o o tez mnie to interesuję, bo jeszcze tego nie kupiłam

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości