Śląskie Panny Młode cz.II - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-17, 16:17   #2851
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
maly_czlowieczek - ja bym nie szła z tyloma osobami z prostego powodu - każdy ma inny gust i mogą Ci zrobić mętlik w głowie. Dla każdej pięknie, szczupło możesz wyglądać w innej sukni A później może być Ci się trudno zdecydować

Ale chyba nie Ty pierwsza i nie ostatnia poszłabyś z tyloma osobami
dzięki za radę wiesz, może faktycznie każdy ma inny gust, ale ja mam teraz największy mętlik, nie wiem co mi się podoba, bo na modelkach czy innych PMkach raz podoba mi się wszystko a raz nic....
Stary 2011-09-17, 16:25   #2852
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
dzięki za radę wiesz, może faktycznie każdy ma inny gust, ale ja mam teraz największy mętlik, nie wiem co mi się podoba, bo na modelkach czy innych PMkach raz podoba mi się wszystko a raz nic....
ja mało oglądałam w necie bo wiedziałam, że jak się zakocham a nie będzie mi pasowała to będzie ciężko

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 22:33   #2853
muminek82
Wtajemniczenie

Malenstfo, LadyWhisper, czaarna_a
W dniu Waszego Ślubu,
Samych radosnych zdarzeń.
Niech będzie on początkiem,
Spełnienia Waszych marzeń.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 01:04   #2854
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
przy okazji mam do Was takie pytanie, czy uważacie za niestosowne pójście do salonów sukien z 5 osobami towarzyszącymi? Ja nie mam pomysłu na siebie i potrzebuję wielu różnych opinii, a moje przyjaciółki są zawsze szczere a każda z nich ma inny styl i liczę na ich zdanie, poza tym chcę przy sobie mieć życzliwe osoby, które nie pozwolą mi czuć się za grubą na suknie....nie jestem otyła, ale do 38 się nie wcisnę, boję się złego traktowania w salonach.....chcę zmierzyć różne fasony w salonach w Katowicach żeby dowiedzieć się czego chcę....
Ja jestem xlką i w żadnym z Katowickich salonów nie potraktowano mnie źle. W każdym były przemiłe panie które pomagały i doradzały. Przy moim rozmiarze 42/44 nie było sukni w którą bym się nie zmieściła albo której odmówiono by mi przymierzenia. Fakt że czasem nie dopinałam się na plecach ale widac było fason sukni. Zresztą większość modeli w salonach to rozmiary 38/40 więc wierz mi, że bedzie dobrze
A co do pomocników to ja zdałam się na siebie samą
Cytat:
ja mało oglądałam w necie bo wiedziałam, że jak się zakocham a nie będzie mi pasowała to będzie ciężko
Zgadzam się, ja zakochałam się w jednej sukni znalezionej w necie ale jak ją na siebie założyłam, to było żal patrzec za to wow poczułam przy takiej na którą nawet na wieszaku nie chciałam spojrzeć

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 09:54   #2855
dusiolek1987
Raczkowanie

Dziołszki a Wy ile przed ślubem szukacie sukienki? Bo do naszego ślubowania jest jeszcze 9 miesięcy i nie wiem czy już się za to zabrać czy jeszcze wstrzymać do nowego roku??
Stary 2011-09-18, 13:59   #2856
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

dusiolek1987- ja kupiłam suknię w listopadzie (wyprzedaże ) a ślubowaliśmy w maju

Stary 2011-09-18, 15:02   #2857
roksana111
BAN stały

Suknię do ślubu to będę szyła sobie sama.Przed wyjazdem do PL wezmę sobie tydzień i będę szyła sobie suknię ślubną.Boję się szyć wcześniej bo wiem że w ostatniej chwili spodoba mi się inna suknia.Ja to mam tak często, ze na manekinie suknia bardzo mi się podoba ale jak włożę na siebie to już mniej,i wtedy wiem ze to nie to
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 15:08   #2858
songoku
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Suknię do ślubu to będę szyła sobie sama.Przed wyjazdem do PL wezmę sobie tydzień i będę szyła sobie suknię ślubną.Boję się szyć wcześniej bo wiem że w ostatniej chwili spodoba mi się inna suknia.Ja to mam tak często, ze na manekinie suknia bardzo mi się podoba ale jak włożę na siebie to już mniej,i wtedy wiem ze to nie to
Ale że ty sobie sama czy jakaś krawcowa????
Bo nie chce straszyć ale jest jakiś przesąd czy coś że Panna Młoda sama sobie nie powinna szyć.... Ale co tam z przesądami!!!
songoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 15:29   #2859
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
To raczej normalne dlatego trzeba tak długo mierzyć aż się znajdzie odpowiednią suknię.

Stary 2011-09-18, 17:36   #2860
betterw
Raczkowanie

Ile macie zdjęć na CD z samej tylko sesji plenerowej, tych już obrobionych, gotowych do wydruku?

Znalazłam taką ofertę na grouponie http://www.groupon.pl/deals/katowice..._0_0_261&a=414
Może któryaś z Was skorzysta.
Ja już mam fotografa na dzień ślubu, ale zastanawiam się, czy zdecydować się na sesję plenerową. Z tego co widzę jest raczej początkujący. http://pl-pl.facebook.com/media/set/...55750134439979 zdjęcia z tego pleneru komletnie mi się nie podobają, ale inne ma bardzo ładne, np. http://pl-pl.facebook.com/media/set/...55750134439979 Cena z grouponem to tylko 200 zł + 1 zł za każdy km od Katowic. I co myślicie?
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 17:43   #2861
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betterw Pokaż wiadomość
Ile macie zdjęć na CD z samej tylko sesji plenerowej, tych już obrobionych, gotowych do wydruku?

Znalazłam taką ofertę na grouponie http://www.groupon.pl/deals/katowice..._0_0_261&a=414
Może któryaś z Was skorzysta.
Ja już mam fotografa na dzień ślubu, ale zastanawiam się, czy zdecydować się na sesję plenerową. Z tego co widzę jest raczej początkujący. http://pl-pl.facebook.com/media/set/...55750134439979 zdjęcia z tego pleneru komletnie mi się nie podobają, ale inne ma bardzo ładne, np. http://pl-pl.facebook.com/media/set/...55750134439979 Cena z grouponem to tylko 200 zł + 1 zł za każdy km od Katowic. I co myślicie?
My mamy mało fotek z pleneru - niecałe 100.

Ten plener, który pokazałaś nie podoba mi się i trochę nie rozumiem, on zrobi 350zdjęć i da tylko 50?

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2011-09-18 o 17:44

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-18, 19:08   #2862
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolek1987 Pokaż wiadomość
Dziołszki a Wy ile przed ślubem szukacie sukienki? Bo do naszego ślubowania jest jeszcze 9 miesięcy i nie wiem czy już się za to zabrać czy jeszcze wstrzymać do nowego roku??
z początkiem grudnia kupiłam suknię, ślub mieliśmy koniec sierpnia.
suknia do dnia przed ślubem była w pracowni salonu

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 19:41   #2863
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ślub na początku maja i suknię kupiłam właśnie parę dni temu chciałam skorzystać jeszcze z tegorocznych wyprzedaży, a w wielu salonach już się powoli kończą jestem bardzo zadowolona że mam już wybór sukni za sobą

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 22:26   #2864
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
proszę

Studio Filmowe - pan Mateusz
telefon: 511 68 99 68
e-mail: studio.filmowe.z@gmail.co m
dzięki

Cytat:
maly_czlowieczek - ja bym nie szła z tyloma osobami z prostego powodu - każdy ma inny gust i mogą Ci zrobić mętlik w głowie. Dla każdej pięknie, szczupło możesz wyglądać w innej sukni A później może być Ci się trudno zdecydować

Ale chyba nie Ty pierwsza i nie ostatnia poszłabyś z tyloma osobami
Zgadzam się Poza tym wiadomo jak to jest, jak spotka się tyle bab Narobią tyle szumu, że nawet do głosu nie dojdziesz Może weź je "na raty"? Raz z dwoma, później z resztą. A najlepiej by może było gdybyś wzięła na przymiarki tę, która mi zbliżony gust do Ciebie.

Tak mi się przypomniało, byłam raz na przymiarkach w tąpkowicach i tam PMka była z 4 osobami-podejrzewam, że była to mama, ciocia, kuzynka i babcia. Tyle zamieszania co tam narobiły a akurat były takie wścibskie, że zaglądały także do przymierzalni, w której suknie mierzyła inna PMka i komentowały jak wygląda

Cytat:
Widzę, że ślubujemy tego samego dnia Ja byłam już w paru salonach, wiem już w jakim fasonie czuję się najlepiej i mam upatrzony jeden model, który bardzo mi się podobał. W przyszłym tygodniu jadę znowu do salonów i jeżeli nic nie znajdę to kupuję tamtą upatrzoną Warto się teraz wybrać, bo zaczynają się wyprzedaże.

Jeszcze co do zdjęć z internetu- od samego początku oglądając czy to zdjęcia katalogowe czy zdjęcia na PMkach- podobały mi się całe koronkowe suknie A jak zobaczyłam na żywo, to nie podobały mi się wcale
Stary 2011-09-19, 07:00   #2865
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Zgadzam się Poza tym wiadomo jak to jest, jak spotka się tyle bab Narobią tyle szumu, że nawet do głosu nie dojdziesz Może weź je "na raty"? Raz z dwoma, później z resztą. A najlepiej by może było gdybyś wzięła na przymiarki tę, która mi zbliżony gust do Ciebie.

Tak mi się przypomniało, byłam raz na przymiarkach w tąpkowicach i tam PMka była z 4 osobami-podejrzewam, że była to mama, ciocia, kuzynka i babcia. Tyle zamieszania co tam narobiły a akurat były takie wścibskie, że zaglądały także do przymierzalni, w której suknie mierzyła inna PMka i komentowały jak wygląda
No zobaczymy jak to będzie, ale na pewno nie wezmę ich na raty bo następna rata będzie może z końcem listopada - mam pracę i studia w weekendy, na to jutrzejsze mierzenie specjalnie mam urlop, moje koleżanki raczej mają zbliżony do mnie gust, a że każda trochę inny to akurat mi się podoba, na początku miałam iść tylko z 2 doradczyniami, ale dziewczyny bardzo chciały iść ze mną, zrobią zamieszanie, trudno, ja się w katowicach po suknie raczej już nie pojawię, raczej wybiorę jakiś mały salon, gdzie będę szukać już upatrzonego kroju albo poszukam wybranego modelu na allegro

ale dzięki za radę wezmę taśmę klejącą żeby im dzióbki zakleić w razie czego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 10:16   #2866
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
No zobaczymy jak to będzie, ale na pewno nie wezmę ich na raty bo następna rata będzie może z końcem listopada - mam pracę i studia w weekendy, na to jutrzejsze mierzenie specjalnie mam urlop, moje koleżanki raczej mają zbliżony do mnie gust, a że każda trochę inny to akurat mi się podoba, na początku miałam iść tylko z 2 doradczyniami, ale dziewczyny bardzo chciały iść ze mną, zrobią zamieszanie, trudno, ja się w katowicach po suknie raczej już nie pojawię, raczej wybiorę jakiś mały salon, gdzie będę szukać już upatrzonego kroju albo poszukam wybranego modelu na allegro

ale dzięki za radę wezmę taśmę klejącą żeby im dzióbki zakleić w razie czego
Ja o tym zamieszaniu, które zrobiły te babki w tąpkowicach tak apropo Twojej wypowiedzi napisałam, nie miałam na myśli, że Twoje koleżanki też takie zrobią

Zresztą skoro Tobie taka duża grupa odpowiada, to nie ma się co przejmować, bierz je wszystkie
Stary 2011-09-19, 10:17   #2867
jagoda221
Raczkowanie

...

13.08.2011 - szczęśliwa żonka

Edytowane przez jagoda221
Czas edycji: 2011-09-20 o 12:10 Powód: post usunięty (proszę o usunięcie)
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 10:21   #2868
niut0
Zakorzenienie

na wizazu nie sprzedajemy
Stary 2011-09-20, 11:41   #2869
agawa112
Przyczajenie

Hej!
Moje wesele juz niedługo...w pazdzierniku. Wesele mamy w Timberlandzie w Orzeszu. Kurcze, rok temu jak zamawialismy sale to pani menager byla do rany przyłóż a teraz kiedy przyszło omawiac konkrety to troszke nas zaczyna denerwowac. Nie odbiera telefonów, nie jest chetna zeby cokolwiek zmienic itd...Jesli ktoras z was miala wesele wlasnie tam to prosze o rady, opinie. Moze ktos mnie uspokoi ze wszystko bedzie ok .
Pozdrawiam wszystkie przyszle mezatki!
agawa112 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-20, 12:06   #2870
jagoda221
Raczkowanie

Cytat:
na wizazu nie sprzedajemy
o przepraszam nie wiedziałam że to też jest traktowane jako sprzedaż, w końcu ceny nie podawałam. Jeśli trzeba to po prostu usunę tę informacje.

13.08.2011 - szczęśliwa żonka
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 16:20   #2871
dusiolek1987
Raczkowanie

Cytat:
dzięki

Widzę, że ślubujemy tego samego dnia Ja byłam już w paru salonach, wiem już w jakim fasonie czuję się najlepiej i mam upatrzony jeden model, który bardzo mi się podobał. W przyszłym tygodniu jadę znowu do salonów i jeżeli nic nie znajdę to kupuję tamtą upatrzoną Warto się teraz wybrać, bo zaczynają się wyprzedaże.

Jeszcze co do zdjęć z internetu- od samego początku oglądając czy to zdjęcia katalogowe czy zdjęcia na PMkach- podobały mi się całe koronkowe suknie A jak zobaczyłam na żywo, to nie podobały mi się wcale

Faktycznie czyli to będzie magiczny początek czerwca ;p
czytajac Wasze opinię stwierdzam że czas najwyższy ruszyć na rajd po salonach ;p
Stary 2011-09-20, 20:00   #2872
betterw
Raczkowanie

Cytat:
My mamy mało fotek z pleneru - niecałe 100.

Ten plener, który pokazałaś nie podoba mi się i trochę nie rozumiem, on zrobi 350zdjęć i da tylko 50?
Tak, zrobi ok. 350 pstryknięć i z tego wybierze (lub klienci wybiorą) 50 i on je obrobi. Fotograf nie da Ci (nie powinien dać) surowych zdjęć.
Nie zdecydowałam się na tego fotografa, bo jedynie cena była zachęcająca.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:04   #2873
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
u nas dziś już miesiąc po ślubie ale to zleciało

W czwartek odbieramy film - już się nie mogę doczekać ; a już dziś mogę się pochwalić naszym teledyskiem-podziękowaniem dla Rodziców Mateusz spisał się na medal =>

Pozdrawiam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:28   #2874
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

W czwartek odbieramy film - już się nie mogę doczekać ; a już dziś mogę się pochwalić naszym teledyskiem-podziękowaniem dla Rodziców Mateusz spisał się na medal =>

Pozdrawiam
świetny filmik
a przy okazji zobaczyłam z boku film, na którym PMka ma suknie, która bardzo mi się podobała
Stary 2011-09-20, 20:32   #2875
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Pozdrawiam
piękny filmik zaczynam trochę żałować, że nie będziemy mieć kamerzysty, no ale cóż....na wszystko pieniążków nie starczy

wpadłam zdać Wam sprawozdanie z wędrówki po Katowickich salonach, strasznie to męcząca zabawa

skopiuję częściowo to co pisałam w wątku PM 2012

byłam w Evicie na chopina - jak powiedziałam, że nie mam konkretnych typów (czyli wyczuli że nic nie kupię) to dostałam do zmierzenia 2 sukienki i jakoś tak w sumie większość modeli salonowych była już przebrana, a ceny baaardzo wysokie, jak dla mnie (prawie 3 tys za salonowy model).

Sophia na słowackiego - bardzo miło i bardzo indywidualne podejście do klienta, modele salonowe dość przystępne ceny, szycie też do wytrzymania , mogę polecić

ul Andrzeja:

Dorota Wormuth - nie najgorzej, ale suknie nie w moim stylu, mierzyłam jakieś justiny alexandry ale większość ciężka, ceny salonowych zaczynają się od 550 zł, więc można wejść i zobaczyć

Kwiat Lotosu - fajne babeczki, super ceny, ale modeli mało, nowa kolekcja będzie od listopada, no i też uwzględniają wszelkie zmiany wg życzenia klienta

Anna - najlepszy salon ever super babki, ale niestety ceny mnie powalają....na pewno profesjonalnie i baaardzo miło

Na rogu Andrzeja przy dworcu - suknie Margarett tam sprzedają, a raczej zniechęcają do kupienia, nie zmierzyłam nic, obsługa niemiła, Pani powiedziała, że nic nie ma, będzie następna kolekcja i zabroniła dotykać sukien w salonie

Sarah na kościuszki - trochę drętwo, nic nie zmierzyłam bo były 2 klientki a ja nie miałam wybranych modeli po numerkach, więc kazały szukać, ale byłam już zmęczona, więc zobaczę modele w necie i może tam wrócę....

no i to tyle na dziś, planuję jeszcze iść w stronę Mariackiej może kiedyś no i do małych salonów u mnie w mieście i miastach ościennych

zdjęcia miałam tylko w dwóch sukienkach, jedna z "przyczajki" w annie, nawet nie wiem, czy wolno tam robić zdjęcia, ale koleżanka i tak nie potrafi ich zgrać z telefonu

a druga w salonie Kwiat lotosu - mój numerek jeden dla mnie miałby być w serduszko i inne ozdoby trochę może nawet z dodatkiem fioletu a zdjęcia poniżej

Przy okazji mam pytanko, czy któraś z Was szyła suknię w pracowni Kwiat lotosu? bo nie mam żadnych opinii o nim....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC17177.jpg (49,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17178.jpg (49,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17179.jpg (50,0 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-09-20, 20:40   #2876
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
świetny filmik
a przy okazji zobaczyłam z boku film, na którym PMka ma suknie, która bardzo mi się podobała

która sukienka ?

Cytat:
piękny filmik zaczynam trochę żałować, że nie będziemy mieć kamerzysty, no ale cóż....na wszystko pieniążków nie starczy
my tego kamerzystę znaleźliśmy ok 1,5 m-ca przed ślubem, po tym jak poprzedni nas wkurzył i chciał wykiwać

Jak się okazało nasz poprzedni i obecny kamerzysta mają podobne ceny, a jakość filmów jak niebo i ziemia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:41   #2877
niut0
Zakorzenienie

Cytat:

która sukienka ?
o tak
Stary 2011-09-20, 21:13   #2878
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Pozdrawiam
Jenny super filmikbardzo mi się podobawogóle fajna z Was para,a rodzice napewno wzruszeni!piękna pamiątka na całe życie!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 01:27   #2879
dreamlady
Raczkowanie

ja tak na szybko

maly_czlowieczek dzięki za super relację. byłaś może w "Madonnie" na Kopernika? http://www.madonna.pl/pl/sklepy.php
pytam, bo tam jest suknia, która mi się podoba...

---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:21 ----------

Cytat:

która sukienka ?

my tego kamerzystę znaleźliśmy ok 1,5 m-ca przed ślubem, po tym jak poprzedni nas wkurzył i chciał wykiwać

Jak się okazało nasz poprzedni i obecny kamerzysta mają podobne ceny, a jakość filmów jak niebo i ziemia
super filmik!

odliczanie...

Edytowane przez dreamlady
Czas edycji: 2011-09-21 o 01:22
dreamlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 07:31   #2880
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dreamlady Pokaż wiadomość
ja tak na szybko

maly_czlowieczek dzięki za super relację. byłaś może w "Madonnie" na Kopernika? http://www.madonna.pl/pl/sklepy.php
pytam, bo tam jest suknia, która mi się podoba...
nie, tam nie dotarłam, trochę się obawiam, że to nie moja półka cenowa, niby są wyprzedaże, ale zostały już resztki w większości salonów, może jeszcze kiedyś tam zajrzę, zdaj proszę relację jak będziesz po wizycie w tym salonie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości