|
|
#841 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
![]() Dużo czasu na bieganie z początku nie potrzeba. 45 -50 minut spokojnie starczy. Zdaje sobie jednak sprawę, że z maluszkiem to ciężko czas znaleźć ![]() Cytat:
Ja też mam sporo rozstępów, ale to już z dawnych czasów. Prawdę mówiąc totalnie je olewam. Jak są takie jasne to już trudno. Usunąć nie usunę, więc postanowiłam je olać. Po dzidzi to chociaż jest coś w stylu wymówki za te rozstępy :P Mojej mamie lekarz powiedział, ze co by nie robiła to po ciąży rozstępy by sie pojawiły, bo ma bardzo mało elastyczną skórę :| Ja dziś zjadłam I śniadanie: 150g twarogu, mały banan i 50g jogurtu Obiad: 120g gotowanego kurczaka + 120g makaronu i rosołek Nie udało mi się II śniadania, bo poszłam spać :| Ledwo wstałam a byłam bez siły. Nie mogłam przesunąć posiłków w czasie, bo za godzinkę idę biegać. Banana zjem przed wyjściem z domu i będzie ok. |
||
|
|
|
#842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do jednolitości - ja farbuje włosy sama. Ciężka praca, żeby kolor był jednolity :P Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-01 o 19:04 |
|
|
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
tyszka_ ja tez czarne wlosy mialam ale po keratynie wyszlam od fryzjerki ze srednim brazem tylko co mnie ucieszylo gdyz wlosy mialam proste 5 tygodni a do tego moglam w koncu zrobic jasniejszy kolorek
|
|
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
A ile takie cudo kosztowało? Naturalnie masz kręcone włosy czy falujące?
|
|
|
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
Ja robilam u siebie w Londynie za 80 funtow z Groupona.I to im bardziej masz zniszczone wlosy tym lepiej dziala gdyz glebiej we wlosa sie dostaje preparat.Wklejam swoje wlosy przed zabiegiem po umyciu i wysuszeniu(bez suszarki byly jeszcze bardziej puszace sie)
|
|
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ramię na wysokości bicepsa - 30,5cm biust - 107, cm talia - 94 cm biodra - 115 cm zadek - 112 cm udo - 63,5 cm łydka - 40 cm A pożarłam: I śniadanie: owsianka (25g płatków owsianych, 3/4 szklanki mleka 0,5%) z rodzynkami (dosłownie osiem sztuk drobno pokrojonych); jabłko (120g) II śniadanie: jogurt pitny malinowy LuxMilk (160g); marchewka obiad: filet z indyka (160g) krojony w kostkę, gotowany na parze oraz 220g mieszanki warzywnej z ziołami prowansalskimi podwieczorek: serek wiejski (100g) ze szczypiorkiem, dwie kromki pieczywa chrupkiego błonnikowego (10g) kolacja: ryba po grecku (tak jak wczoraj, ale mniejsza porcja), kromka chleba żytniego Wszystko razem ma około 1050 kalorii, 85g białka, 120g węglowodanów i 25g tłuszczu.
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
czwarta_plaga_egipska dlaczego Ty tak malo jesz??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
czwarta plaga już tyle za Tobą! i dalej się nie poddajesz! motywujesz nas, podziwiamy, dzięki, tak trzymać!
![]() koniecznie mierz spadki co jakiś czas
|
#850 |
|
Rozeznanie
|
Plago, ile kosztował ten preparat Palmers na rozstępy? Drogi bardzo?
![]() MaryAnne, też mam pod kolanami rozstępy! To jest dziwne. A raczej tak nie pod kolanami, co w okolicach kolan od wewnętrznej strony. Tyszka! Jakie cudowne, długie, kręconeee włosy! Też takie chcę. A u mnie lipa. Tak się zważyłam ot tak, waga nadal nic a nic, znowu moja kochana waga się waha i raz pokazuje tak, raz siak, przy czym jest to jakieś 89-90kg. Nice. Toć ja jadłam peeeeełno! Eh...
|
#851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale skoro ich na codzień nie widzę, to się nie przejmuję ![]() u mnie dzisiaj średnio. jem mniej i chodzę głodna jak nie wiem. dodatkowo pół dnia bolała mnie głowa, nie wiem czy od tej paskudnej pogody, czy z głodu chyba muszę się przyzwyczaić i dokładnie pilnować, żeby nie było mniej niż 1500 kcal. a najgorzej jest, jak próbuję się na chwilę zapchać marchewką czy czymś takim, po tym jestem jeszcze bardziej głodna im więcej warzyw, tym szybciej głodnieję na razie się nie poddaję
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
Za butelkę 315 ml zapłaciłam 29,50. To bardzo korzystna cena, zwłaszcza, że efekt jest zauważalny już po pierwszym użyciu - tak gładkiej skóry nie miałam jeszcze nigdy. A rozstępy? Przetarłam palcami po brzuchu i nie poczułam ani jednego! I do tego ten zapach masła kakaowego...
Katien, jesteś aniołem. Dziękuję za ciepłe słowo. : )))
|
#853 |
|
Rozeznanie
|
niby dobry pomysł , że niby taka pamiątka ;D ale już bym wolała ten napis
|
|
#854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie można się glodzić!! organizm wtedy dopiero wariuje, zaczyna sobie magazynować ( tak tak, magazynować, nie wydalać) i w efekcie robi sie odwrotny skutek do zamierzonego! Cytat:
|
|
#855 |
|
Rozeznanie
|
jednak dzisiejszy jadłospis się zmienił
kawa z mlekiem +2x słodzik płatki owsiane z musli na mleku 4 placuszki z cukinii grahamka z czosnkiem muśnięta masłem i bazylią , marchewka i słonecznik łuskany mniami 1kromka razowego z wędlinką i ogórkiem kwaszonym
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#856 |
|
amor vincit omnia
|
u mnie dziś:
owsianka (200ml mleka, 50ml wody, 5 łyżek płatków) z bananem (120gr) godzina (naprawdę intensywnego ) grania w kosza 2 żytnie kromki z jajkiem i pomidorem ryż ( 3 łyżki), gotowana pałka z kurczaka, 2 łyżki gotowanych warzyw, ogórek konserwowy (50gr) jogurt pitny grejpfrut z zieloną herbatą (niecałe 200ml) tuńczyk (80gr), pełnoziarnista kromka |
|
|
|
#857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego mi ciężko pojąć jak można przetrwać na 1000 kcal, mnie by wywieźli na sygnale po dwóch dniach chyba ![]() na razie będę eksperymentować, w razie czego zamierzam zwiększać kaloryczność.
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
Normalnie na nic nie mam czasu, co prawda czytam was ale na pisanie teraz nie ma szans. Nadrobie w weekand
Z dietką się trzymam, wacha mi się teraz miedzy 1200-1600kcal. Byłam dzisiaj 3h na grzybkach....ale się zmachałam....ale cały koszyk nazbierałam |
|
|
|
#859 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno mam łydki kilka cm większe od Ciebie i biodra i uda też. A reszty to nie mam pojęcia. Masz bardzo szczupłe łydki dziewczyno! Cytat:
Skoro waga ma takie dziwne nastroje, to może po prostu dla pewności kup nową. W supermarketach nie są zbyt drogie takie wagi ![]() Co do ćwiczeń - ćwicz! Wyzwalą się endorfinki i poprawi samopoczucie ![]() Własnie wróciłam z biegania. 5km zaliczyłam i 4km spacerowania. Teraz uciekam do kuchni szykować kolacje
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro ta dziwna waga ma wahania i w ogóle, ale i tak kręci się w okół 89kg, więc nie wiem, czy jest sens kupować nową, bo... i tak mi nic nie ubywa. Do ćwiczeń nie mam mobilizacji, a bieganie - rok temu potrafiłam bez problemu biegać bez przerwy godzinę albo i dwie, teraz to jest masakra + troszeczkę też zdrowie nie bardzo ze mną współpracuje w bieganiu. ![]() Ja nie wytrzymam, chciałam zrobić placuszki twarogowe (nie te homo, tylko te, na które ktoś później podsunął przepis, nie pamiętam już kto ), wszystko ładnie, pięknie... Mam teflonową patelnię, to mówię ok: nie daję oleju. NIC nie wyszło z tego. Jajecznica twarogowa. W ogóle się spalały i nawet nie mogłam przewracać na drugą stronę, bo się rolowały tak, że powstawała kupka-nie-wiadomo-czego. W efekcie stwierdziłam, że nawet ich nie zjem, bo szkoda mojego tysiaczka kalorii na takie... nic.
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór!
Nadrobiłam zaległości w czytaniu, jedzeniowo się trzymam, wczoraj i dziś brak ćwiczeń, bo po pracy czuje się wypruta jak flaki z olejem, a poza tym to ćwiczę kłócenie się z mężem, mam dość, humoru brak, nawet nie cieszę się z tego, że na wadze mam 93,9kg, a w sobotę było 95kg. Idę spać może jutro będę w lepszym nastroju, o ile szanowny mężulek mi go z rana nie zepsuje. |
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
Ale mam poje(ciach!)ny humor na wieczór. Czegoś mi się chce, a nie wiem, czego.
![]() Tyszko, 5 km biegania? No to musisz mieć kondychę jak dzwon!
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
plaga oby nie slodkiego! :P
żegnam się na dziś. dobranoc chudziny :P
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
też mi się czegoś chce
w sumie to zjadłabym sernik który siedzi w lodówce i patrzy na mnie no patrzy i krzyczy zjedz mnie ! weź mnie ! ale może nie na noc -powiedziałam ! zobaczymy się jutro !![]() bosz rozmowy z sernikiem
Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2011-09-20 o 22:35 |
|
|
|
#865 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
|
#867 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do biegania polecam plan 10tyg. ze strony bieganie.pl Początkowo jest łatwy do realizacji. Pierwszy tydzień to 2 min. biegu i 4 minuty marszu x5. Jeśli ktoś ma słabą kondycje, to się zaczyna od intensywnych marszów. Ja z nim zaczynałam (ale od 2 tyg i skończyłam po 6) i teraz biegam 5km spokojnie. 7km to już taki prawie max. na obecną chwilę ![]() Za 2 tyg. biorę udział w biegu ulicznym na dystansie 7km właśnie ![]() Cytat:
![]() Co do kondycji nie jest źle. Właściwie ja nie narzekałam na kondycje i przed odchudzaniem. Na rowerze pobijam większość szczupłych koleżanek ![]() Spokojnie potrafię przejechać 100km. Po górach też dreptam i kocham to bardzo. Jednym z moich podtrzymywaczy motywacji jest fakt, że w przyszłym roku zdobywam Rysy Kto chodził po górach dobrze wie, że za ciężki plecak to masakra. Ja mam zbędny bagaż nie w plecaku tylko w "dupie" więc muszę się go pozbyć!Dziś troszkę przesadziłam z kaloriami, ale to wina rosołu mojej mamy. Nie jestem pewna czy dobrze ilośc kalorii policzyłam dla niego, ale znalażłam gdzieś że ma 75kcal na 100g. Śniadanie: 150g twarogu + 80g banana + 50g jogurtu Obiad: 100 g. mięsa z udka kurczaka + 500g rosołu ( ) + 100g makaronuPodwieczorek: banan 80g Kolacja: Chleb razowy 100g , pomidor 50g, serek do smarowania 45g Kolacja 2: (za jakąś godzinkę) 150g serka wiejskiego Ok. 1860kcal mi wyszło, ale bieganie i spacer to -700kcal , więc w sumie jest dobrze
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-09-20 o 22:45 |
||
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
ja wypiłam w końcu herbatkę jakąś czerwoną ...
poćwiczone i zaraz można się kłaść
|
|
#869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że u mnie w domu się nikomu nie chce go robić, bo nie ręczę za siebie... A ten, jedzenie też często do mnie przemawia |
|
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Tak sie ladnie zapowiadalo i na sam koniec dnia nagrzszylam i to powaznie... frytki + ciasteczka kokosowe
Nic tylko w leb lac ![]() f_ola oddaje sie w twoje rece...
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

super też bym chciała tyle biegać a póki co biegam za dzieckiem i innej możliwości na razie nie mam ;(

Toć ja jadłam peeeeełno! Eh...
nie można się glodzić!! organizm wtedy dopiero wariuje, zaczyna sobie magazynować ( tak tak, magazynować, nie wydalać) i w efekcie robi sie odwrotny skutek do zamierzonego!
chudziny :P