|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Przyszla kuzynka Leny i sie uczy... a Lena znalazla na polce torbe i krzyczy do torby hehe... nie da sie pouczyc wredota jedna:P
![]() Wziela sobie torbe na kocyk i dalej gada...
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-25 o 11:11 |
|
|
|
#2192 |
|
Zadomowienie
|
Hej
wpadam na chwilę powiedzieć, że żyjemy chyba z tydzień mnie tu nie było-mam tyle nadrabiania byłam u rodziców, potem nie miałam internetu Oliwia jest chora. Ma katar i w sumie już po mału przechodzi ale podejdę w tygodniu na kontrolę, żeby ją pediatra osłuchała. Dawałam jej te krople Nasivin+ maść majerankowa+woda morska Chyba już lepiej bo dzisiaj 2 godziny siedziała na kocu i bawiła sie szczeniaczkiem uczniaczkiem. Z zapałem też zrzuca zabawki z kanapy i patrzy jak leżą na podłodze. Poza tym właśnie wszamała cały słoiczek zupki. Poza tym moja sis poszła dziś do szpitala bo jest 7 dni przeterminowana. Na patologii przepełnienie, każą jej czekać aż się samo ruszy a tam rozwarcie na 1 cm. Ech! Skąd ja to znam ![]() Siedzę jak na szpilkach i czekam na tego szczęśliwego sms-a. Dobra, teraz poczytam bo mała poszła z tż spać.
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za podpowiedzi,dzis w ruch pójdzie sudocrem rozumiem ze te krostki to normalne przy odparzeniu.Rany to moje drugie dziecko a nic nie pamietam jak to było wczesniej
|
|
|
|
#2194 |
|
Zadomowienie
|
kasienkakg fotelik masz śliczny ale nie na moją kieszeń
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy moja córka też nie płacze tylko krzyczy izunia głos, współczuje nocki u nas też nie było za wesoło marta super że ksiądz uległ szymelka zazdroszczę jak ja bym chciała pospać 8 h, super że Lence już lepiej no i koniec pisania na dziś bo młoda sięobudziła
|
#2195 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jednak katar dopada wszystkich, u nas na szczęście już po, nosek oczyszczony, a leciało z niego, że hoho ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i trzymam kciuki za siostrę, coś wiem o tym czekaniu, to jest w tym najgorsze![]() A może zastosuj tormantelum nam pomogło
Edytowane przez Natka3008 Czas edycji: 2011-09-20 o 17:11 |
||||||
|
|
|
#2196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a siostra wiem co przeżywa, ja się 10 dni przeterminowałam, oby szybko maleństwo przyszło na świat Dawid już 2,5h godziny śpi przebudził się tylko dwa razy, zobaczył czy jestem i śpi dalej. Nie poznaję go, ostatnio to tyle w sumie przez cały dzień przesypia, a dziś do południa miał już dwie drzemki po 40 min.
|
||
|
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
wanilia83 - dziekuje
Fajne te pchacze w ddtvn. ja dostalam od Mamy na chrzciny zebra scooter. 3 rzeczy w 1: pchacz, jeździk i hulajnoga-skuter. Do tego świeci, gra, ma milion przyciskow i ten 1 , najwazniejszy dla mnie: regulacja głosnosci ma tez koszyczek do wozenia nalych przedmiotow. Poki co Lila siedzi na nim, naciska guziczki, lubi jak migaja i graja i wyciaga z koszyczka grzecotki. wkleje Wam filmiki z youtube (spacjA po www) http://www .youtube.com/watch?v=rpk59wiYHj8 http://www. youtube.com/watch?v=kUBlzps4FlI Lila w koncu zasnela. kalafior dalej nas meczy.... byl w skladzie zupki jarzynowej od 4mies. no i wrocilysmy ze szczepienia na meningokoki. ide tez sie poloze,bo padam po nocce |
|
|
|
#2198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grzywy szkoda bo jest piękna Cytat:
Tez ciekawa jestem, tydz. temu o 8.04 wydane byly już wszystkie numerki. Więc albo tyle dzieci choruje, albo umawiaja się dzień wcześniej ![]() My zrezygnowalismy z tortu ale będą lody płonące, zobaczymy jak to w praniu wyjdzie. Owoce, alkohol, napoje mamy w cenie już, doniesiemy tylko whisky Szatkę kupiła chrzestna, gromnicę ma kupic chrzestny, sukienkę MUSIMY kupic jutro jeżdżąc po miescie w popłochu Cytat:
Zapomniałam napisać. Tak się rano chwaliłam że dziecie klęka na kolanach i próbuje wstac a ta dzisiaj przy łóżku dwa razy się podciągnęła do klęku i dalej sie podciągnęła aż wstała no taka miałam minę. Szybko zrobiłam zdjęcie aparatem i nagrałam filmik przy drugim wstawaniu dla męża żeby za wiele go nie ominęło.
|
|||
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaz fotki ![]() ![]() ![]() Ja dzis Lene posadzilam na moim brzuchu i dalam jej palce w raczki a ta sie podniosla lobuziara... ale jeszcze nawet sama nie siada
|
|
#2200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To zdolniacha z córuni
|
|
|
#2201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Rozeznanie
|
Krystian wykapany,zasnal przy cycu.nauczyl sie mowic baba ale nie swiadomie i powtarza
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- aaa wyniki ide jutro odebrac wiec trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Oh lobuz zasnal.... ale ile musialam sie naspiewac...
:brz ydal: plakala nawet na rekach, bo przeziebiona to marudna... a juz myslalam,ze przeziebienie przeszlo. Spiewalam ´´co sie stalo z mama´´, ´´w moim magicznym domu´´ i ´´na wojtusia´´ juz nie wiem ile razy....biedna mala
|
#2205 |
|
Rozeznanie
|
Co tu dzisiaj tak cicho wieczorem
Edytowane przez Natka3008 Czas edycji: 2011-09-20 o 21:17 |
|
|
|
#2206 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to faktycznie chyba tyle dzieci choruje. wystarczy poczytać nasz wątek ![]() ja dziś dokupiłam butki, czapkę i muszkę muszka trochę oszukana bo to spinka do włosów ale wyjęłam tę wsuwkę i przyczepię tasiemkę i będzie elegancka czerwona muszka była taka sama ale gotowa i beżowa i kosztowała 15zł a ja za moją 3,5 dałam 3mam kciuki żeby wam się udało wszystko kupićjejku już wstaje??? w szoku jestem. Mateusz nawet nie siedzi jeszcze ![]() zmykam do nauki. strasznie mi się nie chce ale trzeba. do jutra
|
||||||
|
|
|
#2207 |
|
Rozeznanie
|
Do jutra to i ja uciekam spać
|
|
#2208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2209 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas też nocka fajna bo mały spał od 21 do 1 zjadł i od 1 do 7:30 Cytat:
![]() Cytat:
On pewnie będzie łysy długo bo ja jak byłam mała to też tak miałam
|
|||
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
ale dawno u was nie pisalam u nas wszystko okej olenka skonczyla wczoraj 5 msc ![]() zabkow nie ma jeszcze, ale juz sa tuz tuz dzisiaj byly szczepienia i wazy 7300g i mierzy 64 cm zniosla bardzo dobrze jestesmy juz na nutramigenie 2 obraca sie z brzuszka na plecki i odwrotnie wcina stopki na chwile sama usiadzie i na brzuchu zaczyna pelzac |
|
|
|
#2211 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jaka zdolna!!! Moja też najchętniej by stała, ale sama się nie łapie, jak jej ręce podaję to się wtedy ciągnie i wstaje, albo jak ją tylko za plecy trzymam to ona całym ciężarem tak jakby podskakuje i wstaje bez trzymania![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przypuszczam, że to jakiś skok chyba był, bo teraz wszystko się uspokoiło i zupełnie inne dziecko w dzień i w nocy ![]() tfu, tfu, tfu -aby nie zapeszyć
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ucałuj Oleńkę
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie z rana i zaraz lecimy w miasto, zdjęcie postaram sie wrzucic jak sie ogarniemy.Przepraszam że wczoraj nie odpisałam ale połozyłam sie o 21 i odpłynęłam ze zmęczenia.
Aguś 87 gratulacje kolejnego miesiączka
|
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
my dzisiaj szczepienie na 12 więc trzymać kciuki, bo nie wiem czy mi go zaszczepią jak my z mężem chorzy, zobaczymy milego dnia i nie pisać za dużo |
|
|
|
#2215 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
My od 7 na nogach, ale nocka spokojna - jedna pobudka o 5, więc wyspałam się ale się urządziłam.. wyprawiłam syna do szkoły i postanowiłam umyć włosy i nałożyć maseczkę, aby z nią posiedzieć trochę, no i właśnie przed chwilą postanowiłam ją spłukać, a w kranie susza!! zapomniałam, że mamy dziś przerwę w dostawie wody od 8 do 16 dobrze, że 1 butelkę mineralnej jeszcze miałam, więc zmuszona byłam ją wykorzystać. A już wyobrażałam sobie jak siedzę z tą zaschniętą na głowie maską do 16![]() muszę iść do sklepu po zapas wody, bo bez obiadu będziemy... agus87 - gratulacje 5 miesięcy i nowych umiejętności ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- ego -będziemy trzymać kciuki, oby wszystko dobrze poszło
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
agusgratulacje
![]() ego_ego kciuki ![]() szymelka no to ładnie byś sobie włosy odżywiła ![]() Leoś poszedł na poranną drzemkę. Ja się wyszykuję i pójdziemy na spacer jak wstanie. Wczoraj chwycił za miseczkę i wylał na nas zupę dyniową Dobrze, że zimna była ![]() A w nocy 2 karmienia i jedno marudzenie przez sen było. Więc nie tak najgorzej. |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
u nas dzisiaj była pobudka na nocne mleko dopiero o 6 ![]() ale ja stwierdziłam, że czy się obudzi o 4 czy o 6 to ja i tak marudzę wstając ![]() a smok to chyba z 3-4 razy dawałam
|
#2218 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() U nas kolejny dzień z katarem, pocieszam się, że jutro będzie tydzień jak mały zakatarzony, więc powinno przejść Noc calkiem niezła, zresztą nie będę nigdy narzekać na noc z tylko jedną pobudką na karmienie. Za to ja jakoś spać nie mogłam, budziłam się kilka razy i podchodziłam do łóżeczka nie wiem po co ![]() Cytat:
z przodu też łysolek mały się robi, prześwity ma jak u starego chłopa ![]() wstaw zdjęcia Wioli, chciałabym zobaczyć jak wstaje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Oli i gratulujemy skończenia 5 miesięcyCytat:
Cytat:
Cytat:
my o tej godzinie nowy dzień już zaczynamy
|
|||||||
|
|
|
#2219 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
my niedługo później bo o 7 się obudziła, i jeszcze do 8 poleżałyśmy, próbowałam uśpić ale się nie dało a o której kładziesz spać?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

Z zapałem też zrzuca zabawki z kanapy i patrzy jak leżą na podłodze. Poza tym właśnie wszamała cały słoiczek zupki. 

muszę go jeszcze raz wysłać żeby dopytał o wszystko
za siostrę, coś wiem o tym czekaniu, to jest w tym najgorsze
przebudził się tylko dwa razy, zobaczył czy jestem i śpi dalej. Nie poznaję go, ostatnio to tyle w sumie przez cały dzień przesypia, a dziś do południa miał już dwie drzemki po 40 min.

Ciągle coś