|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkanko tez jeszcze nie ogarnięte- szafa nie spakowana ![]() ![]() ![]() Jeszcze musimy tez parę drobnych poprawek malarskich zrobić, listwy przypodłogowe w kuchni zamontować i przy blatach, jakieś też małe poprawki w łazience i chyba będzie git ![]() Dla Piotrusia nie mam butelki i smoka bo to już ponad moje siły ![]() Wózek do odbioru u kumpeli stoi- a reszta chyba jest- okaże się ![]() a u Was jak?? ![]() Cytat:
Duzo zdrówka życzę!!! ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-20 o 21:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3753 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=madzialena-lublin;29526256]
O brzuchu to też słyszałam, że masowanie skurcze wywołuje. Ale o liściach to chyba pierwsza "negatywna" opinia. U nas w SR polecała... No i znowu, bądź człowieku mądry i rób co chcesz ![]() [QUOTE=archinta;29526563] Mnie masowanie brzuszka usypia zamiast wywolywac skurcze ![]() Jutro w planach mam albo wlazenie na i z 10 pietra albo mycie okien, bo samo spacerowanie na mnie nie dziala nic a nic, a herbatki z lisci malin nie ma. Cytat:
![]() |
#3754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas też jeszcze trochę poprawek zostało, trochę do dokończenia, ale mąż ma 2 dni urlopu to myślę, że trochę podciągnie robote ![]() do małego mam w sumie juz wszystko oprócz wózka, ale jeszcze troszkę czasu mamy więc damy rade ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3755 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.....
![]() Witam po nieobecnosci....wybaczcie ze tak ucieklam bez slowa wytlumaczenia ale chyba jakis dol mnie dopadl.....nie wiem co mi jest.....placze jak sobie wspomne porod...to dla mnie bylo ogromnym przezyciem.Na dodatek nie moge karmic piersia bo nie mam pokarmu. Odciagalam ale przez dwa dni odciagnelam 50ml....wiec jak moja mala ma sie tym najesc....Polozna stwierdzila ze "byc moze" za 2 tyg pojawi sie wiecej....ale tez niewiadomo....A tu widze, ze wszystkie karmicie piersia.A ja nie...i to jest takie dolujace.... Teraz u mnie jest mama i mama TZ-a....wiadomo , jak to tesciowa ...."nie trzymaj jej tak ", nie dawaj jej takiego mleka|", "nie kap jej tak"...masakra ![]() Pomimo , ze sa u mnie mamki to i tak jestem wykonczona....chyba bardziej psychicznie...jeszcze nie mam apetytu, i mam znowu anemie po tej cesarce....I wszystko mnie boli...tzn ta rana..... Oj, przepraszam, ze tak o sobie.... Przede wszystkim gratuluje wszytkim nowym mamusiom..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a nie rozpakowanym bezbolesnych porodow. Postaram sie wpadac ....ale wiecie jak to jest przy malenstwach....no i teraz te maminki sa..... ![]()
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przed przeprowadzką spakowałam- już nawet nie pamiętam co tam poupychałam i gdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
muszę sie pochwalić
![]() ![]() wózek własnei zamówiliśmu-jupiiiiiiiiiiiiiii czekam teraz na bryke dla Marcele |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Asiu x-lander wygrał?? kupiliście 3w1??
![]() ![]() |
![]() |
#3760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak wygrał xlander tylko kolor w końcu inny niz miał byc hehehe bo spodobał nam sie ten: http://allegro.pl/x-lander-xa-2011-m...813247100.html ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- w końcu zamówilismy bo ostatnio taki komplet był za 1800 i sie zastanawialismy i zastanawialismy i pupa skończyło sie i juz wiecej w takiej cenei nei było wiec teraz jak mozna było za 3 w 1 dac tyle to juz bez zastanowienia sie kupilismy, ogólnie 3 w 1 to koszt około 2200 wiec te 200 zaoszczedzone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech- trzeba psa jeszcze na dwór machnąć i spać- mam nadzieje, ze zasnę z tych dzisiejszych emocji ( bo Lullę tak mi wymęczyli, bo mąż daleko...) Kolorowych ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a kiedyś pisałaś, że brat mial Wam zasponsorować i co nic z tego nie wyszło?? Nam się ostatnio spodobał Tutek Grander, tylko to nowy polski wózek i za duzo na all jeszcze nie ma, w stacjonarnym sklepie oglądalismy, bardzo lekki i fajny, wiec chyba się zdecydujemy, ale jeszcze musimy kaskę trochę uzbierać ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() dobra to ja też już zmykam, kolorowych snów ![]()
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-20 o 22:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miał załatwic tego brevi za połowe ceny i byłoby ok ale my jednak nie bylismy na 100 procent pewni tego wózka mimo ze z 2000 na 1000 bysmy mieli, a jakpytalismy o xlandera co ze zniżką to najpierw nie wiedział a potem zaczoł nas od nieo odwodzic i powiedział ze cały komplet 3000)albo tak strzelił bo sie nei pytał albo ten sprzedawca co załatwiał nie chciał dac znizki-nie wiem ale nawet w sklepach z fotelikiem wychodzi własnie 2200-2300) wiec sie wkurzylismy i sami załatwilismy-brat jeszcze nawet nie wie ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- to ja też chyba pójde nynac jak wszystkie uciekaja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale wiesz cooo... my zapłaciliśmy 50 pln więcej a fotelik jest Maxi Cosi Cabrio (czyli ten troszkę droższy model)... no cóż, za późno by polecać sklep. Sprawdzałaś czy ten dostawca jest na liście producenta? Jeśli nie to możesz mieć problemy z gwarancją (wiem, że się chwalą, że są autoryzowanym dystrybutorem ale strzeżonego... itd). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3766 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Zadomowienie
|
Lullaby GRATULACJE!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Nareszcie kolejny długo wyczekiwany Dzidziaszek jest z mamusią ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cotka trzymaj się tam i wielkie ![]() aa2 bryka pierwsza klasa ![]() Monia ![]() ![]() Teściową się nie przejmuj (dobrze, że tż-cik zareagował ![]() ![]() Wpadaj, kiedy tylko znajdziesz trochę czasu i siły na nas ![]() BordAna współczuję przeżyć wczorajszych... musicie dopracować tą komunikację z mężęm... bo co jak Leoś zapuka, a tu brak kontaktu z tatusiem? spray tulę mocno ![]() U mnie kolejna nieprzespana noc...spałam z przerwami na siku, skurcze i myślenie ![]() ![]() Chyba dziś zafunduję sobie schody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() Lulla kochana gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3769 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() GRATULACJE I WITAMY MIKUSIA NA ŚWIECIE ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3770 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja wczoraj padłam spać o 21 ![]() ![]() moja mama mówi ze chyba siły zbieram przed porodem - mam nadzieje, ze coś w tym jest ![]() a dziś wizyta, dopiero o 20 mam ktg także sie dzis wysiedze tam pewnie do nocy.... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A 1 października znowu ma jakies spotkanie w krakowie - ehe jasne :/ 1 października to juz bedzie mam nadzieje niunka na swiecie i bedzie z anmi w domku siedział ![]() a kiedy mialaś ostatnią @? ja 22 grudnia... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a co do karmienia piersią - strasznie mnie to boli, ze taka jest atmosfera wokół tego, ze jak nie karmisz piersią to jesteś be. No nie karmisz piersią, ale karmisz mlekiem DLA NIEMOWLĄT a nie jakąs trucizną. I bez sensu jakies komentarze wokół tego. Jesteś świetną mamą, dajesz dziecku to co mu potrzeba i robisz to najlepiej jak potrafisz i nie daj sobie wmówić, ze jest inaczej ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Aa2 gratuluje zakupu wózeczka ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Zadomowienie
|
hallo!
![]() Co za pogoda za oknem- nieomal listopadowa. Synek nakarmiony śpi, mimo tego że ma czkawkę ![]() Nie umiem go nosić tak żeby mu się odbiło- najgorzej jest w nocy kiedy ja albo mąż krążymy po całym domu z nadzieją że może jednak ![]() Ale wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel podczas której Ignaś był zadowolony. Bo do tej pory prężył się strasznie i ąż broda mu ze złości na boki skakała ![]() ![]() ![]() nie jakieś przeziębienie bierze, i strasznie słaba się robię. Podczas cc straciłam niby dużo krwi i biorę żelazo, muszę iść mofrologię zrobić. Cały czas kręci mi się w głowie i leci krew z nosa ![]() A usg bioderek robicie prywatnie czy na nfz? my umówiliśmy się prywatnie bo mały ma (w związku z ułożeniem pośladkowym podczas porodu) większe ryzyko wystąpienia dysplazji. Jak skończy 4 tyg mamy iść, Tak samo jak do pediatry- nie mogę się już doczekać chciałabym dowiedzieć się ile przybrał na wadze ![]() Lulla- gratulacje dla Ciebie i uściski dla maluszka ![]() Monia- głowa do góry- to troska i czułość są dla dziecka najważniejsze a nie rodzaj mleka! Próbuj może jeszcze pobudzić laktację- np przez odciągnanie, czy przystawianie dziecka częściej, ale jak się nie uda to p[przecież mieszanki też są tak wymyślone że zaspokajają wszystkie potrzeby dziecka! Ja np byłam karmiona tylko mieszanką, nigdy prawie nie chorowała, ostatni raz mocniej przeziębiona byłam 13 lat temu, nie miałam nigdy problemów ze zdrowiem mimo tego że moja mama nie mogła karmić! ![]() Spray a może masz jaką koleżankę, Mame, położną która mogła by Ci pomóc i odciążyć trochę? Pierwsze tygodnie zawsze są trudne, musimy mieć dużo siły! ![]() Martusiaaa21 Życie niewątpliwie po porodzie się zmienia, wszystko się przewartościowuje, jesteś zmęczona i wyczerpana, ale z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że mimo wszystko nie chcesz żeby "poprzednie" życie wróciło i zastanawiasz się jak mogłaś żyć do tej pory nie mając dziecka przy sobie ![]()
#3772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3774 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale najważniejsze, że synek zdrowy i z chęcią pije sztuczne mleko ![]() Także głowa do góry, z każdym dniem będzie lepiej ![]()
![]() |
#3775 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
brawo dla grzecznego Szymusia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Zadomowienie
|
Lulla gratuluję Mikiego
![]() Caltea moje dziecię spoko, czasem pomarudzi, ale odpukać nie groźnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3778 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MAGiALENA napisała: ![]() ![]() ![]() Kacper urodził się przez cc, dnia 20.09.2011 r. o godz. 20.15, z wagą 3480g i długością 54 cm ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.