|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Cytat:
![]() Ja bym kurde belek nie wpadła na to, bom głąb komputerowy ![]() Spróbuję jutro (mam Firefoxa i Chrome ![]() ![]() ![]() Co do układu pokarmowego - na razie jest nie w pełni dojrzały ![]() ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-09-20 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ------ wsunęłam dziś pizze ![]() ![]() oglądaliśmy dziś kombinezony dla Ani, ale nic mi się ciekawego nie rzuciło w oczy. kupiliśmy jej za to 2 bluzeczki (promocja w mothercare 2 bluzki za 45 zł albo 2 polarki za 85 zł) i czape ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zadomowienie
|
Grazin, Paulizia, mama optymistka, night, antropia, gosiek, , dziękuję w imieniu Adaśka za życzenia i pamięć
![]() Grazin, no to super, że z oczkiem już tak dobrze!!! Blueberry, na razie się docieramy ![]() ![]() ![]() Agnieszka.M , czyli masz kilka diagnoz i żadna się w zasadzie nie pokrywa, można zwariować, dobrze, że chociaż co do metody rehabilitacji są zgodni. ![]() Eweska, zdrowia dla chłopców!!! Zosia, ale Ci się okazja trafiła ![]() Princi, Adaś też lubi przy cycku zasypiać, ale ostatnio znalazłam taki sposób (nie jest on oczywiście najlepszym rozwiązaniem) biorę go na ręce w pozycji jak do karmienia i wkładam smoczka i pieluszkę na główkę zarzucam, mocno przytulam do siebie i zasypia. Na szczęście nie zawsze zasypia na rękach, w łóżeczku też mu się zdarza ![]() Mamaoptymistka, udanego wypadu i słonka!!! Daisy, widzę, że u Ciebie dziś dzień na plus. ![]() Bassienka, zdrowia dla malutkiej!!! Andziot, brawa za przewrót, to teraz będzie się turlać w obie strony. antropia, zdrowia dla Piotrusia!!! Aulinka, życzę spokojnej nocy!!! Matal, podawaj dalej, kupa będzie się zmieniać, w zależności od jedzenia. Na pokarmach stałych to kupki są różniaste. Jak nic mu nie dolega dawaj dalej. Agus87, brawa dla Oleńki. Ale nam się dzieciaków pochorowało, uroki pogody jesiennej. Moja Maja też coś zaczęła nosem pociągać, oby Adaś nie złapał, w czwartek mamy mieć szczepienie. Adaś pod moją nieobecność bardzo grzeczny, przespał większość czasu. Maję dziś z przedszkola odebrał nasz kolega, a potem jej z ich mieszkania nie mogłam wyciągnąć, więc jak Adaś wstał to poszliśmy na kawkę ![]() Idę spać, spokojnej nocy!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Wtajemniczenie
|
śpicie ?
![]() ja medytuję ![]() bo Piotruś nie kaszle... i nie wiem czy iść do tego lekarza jutro czy nie... teraz mi się wydaje, że może się troszkę zakrztusił i sobie odkasływał :mysli: zobaczymy rano buzka ![]()
#2525 |
Wtajemniczenie
|
![]() U nas nocka jak za dawnych czasów. Pepe spał spokojnie ![]() Pogoda smętna. Marzę o kawie ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Aliczka avek cudo
![]() ![]() Gosiek ![]() Grazin Fajne takie ubezpieczenie ![]() Dobry ![]() Nocka srednia. Nadia wstawala 4 razy a przez reszte nocy budzily mnie jej glosne pierdki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Ja niewyspana...
![]() Jedzonko o 1:30 i 7:30 niby, ale w międzyczasie wstawałam dać smoka. No i nic nie pomogło zjedzenie 155ml wieczorem, bo i tak po 4 h pobudka ![]() Chyba z moim dzieckiem nie wygram i po prostu on nie będzie przesypiał nocy ![]() O, mamy kupę, idę zmieniać ![]() BTW, kupa po jagódkach trzecia (tzn. druga, w której jagódki widać, pierwsza była zaraz po obudzeniu). Porządna, marchewkowo-ciemnofioletowa ![]() Normalnie kupa w odcieniach tęczy ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- A i dziś zaczynam miesiąc bez grzeszków dietowych ![]() Za miesiąc chrzciny, to i tak bym zgrzeszyła ![]()
![]() |
#2528 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
nocka spokojna, michaś gada sobie teraz do sufitu a mama pije kawe miłego dnia
#2529 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jestem znowu nieprzytomna po nocy ![]() ![]() Troszkę nadrobiłam i przepraszam, że nie odpisuję ale non stop latam między krzesłem a matą bo Tymi nie usiedzi spokojnie. Ostatnio odkrył swoje stópki i lubi się nimi bawić. Próbuje też chwytać dwie zabawki obiema rączkami ![]()
#2530 |
Zakorzenienie
|
Jagódki pomogły na kupkę
![]() ![]() A i jeszcze chciałam napisać, że mary chyba cały czas nad morzem jednak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- MoniaK a Edzik olewa swoje stópki ![]() ![]() Ciekawe, kiedy to ogarnie ![]() O, jęczenie. Idziemy na spacer ![]()
![]() |
#2531 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry u nas nocka SUPER, Ola zasneła o 21 a wstala o 7
![]() ![]() ![]() no a teraz znowu spi od 30min juz ![]() Miłego dnia ![]()
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
helol moje dziabągi
nocka średnia ![]() musiałam spac z małym bo oczywiscie sto razy sie obudził w nocy karmienie o 00:30 i o 4:30 spalismy do 8. niby spok0 ale to nie jest taki sen jakbym chciała ze sobie ide spac i spie tylko przerywany co chwile bo albo sie wierci albo przesuwa i lezy prawie na mnie gdzie moje dziecko ktore sie budziło tylko raz w nocy!? musze za chwile sprzatac dalej bo juz co nieco ogarnełam i czeka mnie umycie 2 okien. na polu tragioczna pogoda no ale musze je umyc wiec niech ludzie mysla ze ze mnie wariatka boze seba nie usiedzi spokonie ani minuty ani w lezaku ani na macie ani nigdzie! ja chce urlopu ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() w imieniu Sebusia dziękuje za wczorajsze życzonka wam kochane ciocie! ![]() ![]()
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
hejka
Jeszcze nie pojechałam i nie wiem czy pojadę ale nie będę na razie pisać nic trzeba Sebka na 6 miejsce przetransportować ![]() ![]() Mattal zarejestrowałam się na portalu polki.pl żeby zagłosować na Edzika i nic, nie mogę nawet się zalogować, będę próbować ale co może być powodem aliczka66 witaj, avatar cudny, fajnie że nadal karmisz UU Któraś pytała o katar Franka no więc u nas on nie rozkręcił się po nocy troszkę świszczy mu w nosie i wtedy wyciągam. Dużo leżenia na brzuszku.
#2534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiele brakuje mam nadzieje ze uda Ci sie wyjechac nad morze ![]() boze co za marud!
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Mattal, ale nie patrz na tabelki! Każde dziecię jest inne i powinnaś się cieszyć, że Edzik nabył tyle umiejętności. Reszta przyjdzie w swoim czasie. Mój Tymek np. nie trzyma jeszcze wysoko głowy i może powinnam już po lekarzach latać, ale na razie czekam cierpliwie
![]() Grazin, ja też chcę urlop! ![]() ![]()
#2537 |
Zadomowienie
|
Franka zdjęcie jest już wstawione do konkursu. Głosowanie jest od 5.10 więc Wam jeszcze dam cynk.
http://www.edupelzaki.pl/index.php?page=konkurs&id=7 w tym sezonie najmodniejsze gwiazdki a mój maluch wyrósł z bodziaka w gwiazdki ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-09-21 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
Mam chwilkę to wpadłam
![]() Grazin, zagłosowałam na Sebka! ![]() ![]() ![]() Idę doczytać, co tam od wieczora naskrobałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Rozeznanie
|
Cześć laski !
![]() Nie wiem w ogóle od czego zacząć. Mamy mega zamieszanie w domu. Wczoraj w łazience zastałam mnóstwo wody, a potem przyszła jakaś kobieta, że jej piwnicę zalaliśmy. Niewiadomo skąd ta woda, wieczorem znowu pociekło. Teraz sucho. Piotrek kazał mi nie korzystać z wody, a o 14 ma przyjść z właścicielem mieszkania zobaczyć co i jak. Chyba w mineralce się wykąpię. W dodatku Gabrysia od 6 maruda straszna, nie wiem w co ręce włożyć. W nocy popłakiwała przez sen i ja nie mogłam spać, bo się martwiłam co jej jest... Ale zbudziła się tylko o 2, a potem 6. Wczorajszy dzień dietowy zakończył się porażką, bo TŻ zażyczył sobie omlety z dżemikiem malinowym i bananem - pochłonęliśmy ogrrrrromne ilości. Od dziś znowu start, już mnie nie namówi na taką wyżerkę ![]() SiLLee, super nocka! Zazdroszczę. Matall, haha, uśmiałam się z kupy w kolorach tęczy ![]() ![]() Zastanawiam się czy zacząć od kleiku, czy warzyw, owocków, soczków... Eh antropia, skoro Twój synuś urodził się 4 czerwca, to tak jak Gabi. Czyli nie brakuje mu 3 tyg do skończenia 4mc, a niecałe 2! ![]() Uważam, że możesz spróbować z jedną miareczką kleiku. Może akurat pomoże, a od jednej miarki raczej zbytnio nie powinien utyć. andziotka, brawo dla Gabryńki za obroty !!! Nam się jeszcze nie udało ani na brzuch, ani na plecki, nic. Na boczki się tylko przewraca Aliczka, cudowny avatar! ![]() Spadam na kawusię!
#2540 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() U nas nocka w normie. Jedna pobudka o 5:40 i spanie do 8:10 az szanowny tatus nie zadzwonil i nie obudzil nas ech... ![]() My idziemy dzis do lekarza w sprawie oczka. Niestety nie udalo nam sie zarejstrowac do lekarza, ktory specjalizuje sie w okulistyce i idziemy do jakiegos 'zwyklego' doktora. Mam nadzieje, ze on pomoze... ![]() Dziewczyny Wy macie te spiworki do spacerowki? Kurcze ja musze dokupic... i wtedy dziecko jest w kombinezonie + taki spiworek tak? ![]() mamaoptymistka znalazlam Franusia. Najpikniejszy ![]() Aliczka88 ![]() Grazin moj tez ma czasem takie dni... kurcze wtedy to nic w domu nie moge zrobic, a jak zasypia to na doslownie 15 minut, bo jak przestane bujac i odejde to sie budzi... koszmar!!! Oby Sebkowi szybko przeslz by mama mogla te okna umyc, bo juz doczekac sie nie moze ![]() Matall... teczowa kupka ![]() MoniaK ![]() ![]()
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Listopadowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
hej
u nas pobudka o 2 i o 6.30 i koniec spania ![]() oczywiscie siuskow nie udalo sie zlapac ola u babci, ja pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zadomowienie
|
hello, witam z rana
![]() Dzisiaj Oliwka kończy 5 miesięcy ![]() U nas noc standardowa. Spanie od 19.30 do 4.00. Z taka malą zmianą tylko, ze o 5.30 Oliwka zrobiła sobie przerwę na rozmowę ![]() ![]() Malej nie przechodzi ten katar ![]() Wczoraj była u nas dziewczyna, która bedzie pilnowala Oliwci, jak wrócę do pracy. Studentka, młoda dziewczyna, sympatyczna - mam nadzieję, że dobrze wybrałam...Niestety nasza niania, która pilnowała Emiśki, jedzie niedługo do Londynu, bo tam mieszka jej syn, któremu za miesiac rodzi sie dziecko. No i ona leci tam do pomocy.... Tak mi szkoda, bo była super. Pilnowała Emilki przez 3 lata i byla dla nas jak rodzina... no ale cóż... Oliwka śpi, to moze uda mi sie trochę poczytac... |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Wtajemniczenie
|
Listopadowa gratuluje osiagnicia wymorzonej wagi!!! Ile zrzucilas po ciazy? No i wygladasz nieziemsko
![]() Enchantress skad ta woda ciekawe ![]() ![]()
#2545 |
Zakorzenienie
|
MoniaK, współczuję...
![]() Gusiu, u nas nocka o dziwo super ![]() ![]() Oliwko, Wszystkiego Najlepszego Kruszynko ![]() Coś mnie bierze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
Witam się !
- Pan od płynu na allegro zadzwonił do mnie i stwierdził że mi wystawi negatywa ![]() - dałam dziś Gabi mm ![]() ![]() - Gabi mi się rozregulowała i nie wiem teraz kiedy śpiąca, wstała dziś o 00:30 i 5:40 i przez to cały plan dnia poszedł w łeb ![]() - mała od samego rana ćwiczy przewroty w lewą stronę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale czekam na tą umiejętność ![]() Cytat:
![]() mamoopt nie wiem, czemu nie działa ![]() My po godzinnym spacerku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Wtajemniczenie
|
Bassienka
![]() ![]() po drugie ![]() mamaoptymistka to moj Antos tez jest trendy, bo ma rampersa w gwiazdki ![]() ![]()
#2549 |
Zadomowienie
|
sie wie
![]() Żadnego śpiworka do wózka nie kupuję , kombinezon i będę go przykrywać kocykiem grubym. Gusia Jacyków mówił w DDTVN no to Nadia jest na topie ![]()
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed ciążą ważyłam 50 kg (po wielkich bólach i latach udało mi się do takiej wagi przytyć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam tylko nadzieję, że waga nie będzie spadać i spadać - jak po pierwszej ciąży (spadła do 45 kg i to był horror ![]() A u Ciebie jak zrzucanie nadbagażu idzie? Co do śpiworków - ja mam do spacerówki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.