|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Muffinko na pewno wszystko jest ok z dzidzia, pozniej czekamy na relacje z wizyty
|
|
|
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Dostal butelke od pielegniarek i bylo po karmieniu piersia.Nie chcial cycka zlapac,nawet przez kapturki :/.Potem przez 3 miesiace odciagalam mleko,zeby chociaz troche skorzystal
|
|
|
|
#1263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja to się zastanawiam jak jest z laktacją po cc
|
||
|
|
|
#1264 | ||
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() U nas zapowiada się piekny dzień, slonko swieci, nie jest za ciepło ale jak miło sie wstaje przy takim sloneczku ![]() Cytat:
![]() A inne to miałam z Medeli i z Aventu i Lansinoh. Cytat:
Przyłączam się
|
|
#1265 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moze ja jestem taka przewrazliwiona, bo bardzo duzo jezdzimy. I nie sa to krotkie trasy do sklepu i z powrotem. Podobnie jak Ola mysle, ze w pierwszym foteliku dziecko nie bedzie jezdzilo dluzej niz 10, no max. 12 m-cy (zalezy oczywiscie od wielkosci dziecka). Nie wyobrazam sobie chodzacego "wielkoluda" w foteliku dla niemowlat. |
||
|
|
|
#1266 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zdjęcia mieszkanka dodam do klubu po południu. Teraz muszę lecieć kupić farbę do malowania, poszukać karnisza i kupić inne pierdółki do malowania pokoju Martynki. Jeszcze chcę brata odwiedzić. Widzę, że temat fotelików poruszany. Ja strasznie dużo jeżdzę, sądzę że z Małą to się nie zmieni i dalej bedziemy codziennie kogoś odwiedzać. No i mój mąż ma fioła na punkcie bezpieczeństwa, dla niego fotelik musi mieć 5 gwiazdek, czy jak to się tam zwie. Ja bardzo chciałam maxi cosi pebble, ale jednak nosidełko męża wygrało i kupiliśmy z recaro. Niestety okazało się, że bugaboo właśnie wypuścił adaptery do tych nosidełek. Fotelik mi się średnio wizualnie podoba, ale trzeba przyznać, że bardzo solidnie wykonany, dużo lepiej niż maxi cosi. O dokładnie taki mamy:http://www.recaro-polska.pl/foteliki...ung-profi-plus Zmykam ![]() Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
Ona dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
Porownywalismy ostatnio z TZ'tem Römer i Maxi cosi,ale ten wiekszy i Römer ma zdecydowanie wygodniejsze siedzenie,tzn jest bardziej miekki.Pewnie taki kupimy.My jezdzimy akurat sporo autem,zwlaszcza droga do Polski jest malo bezpieczna,zawsze jade z dusza na ramieniu :/.
A co do karmienia po cc,to nie mam bladego pojecia.Moze zobacz na innych watkach,np lipcowko-sierpniowkach albo w swiezynkach wrzesniowkach,czy byly cc i jak z karmieniem u nich jest. |
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
Anusiak czasem miewałam skoki ciśnienia zwłaszcza, że jak się pogoda zmieniała, a że ja z tych dociekliwych i tysiąc pytań do .... (podziwiam cierpliwość lekarza
) to się go pytałam jak wtedy postępować. Anusiak nie z ciśnieniem na IP nie jechałam, ale nie mają prawa Ci odmówić przyjęcia. Zwłaszcza jak dwa kolejne pomiary masz wysokie
|
|
#1271 |
|
Rozeznanie
|
a, no i jeszcze najwazniejsze:
Bylam wczoraj znow u lekarza (u tego profesora od dopplera ), no i...- przeplywy sie polepszyly. Nadal sa poza norma, ale juz tylko nieznacznie. - kosc udowa ma 6,72cm, czyli mala ma ok 47cm, albo ma nogi jak modelka ![]() - Ten cholerny Partusisten (w pl - Fenoterol) moge sobie do d..y wsadzic, bo dziala jak placebo Podobno najnowsze amerykanskie badania wykazaly, ze tylko przyjmowany doustnie tylko sprawia problemy, a skurczy nie chamuje. Cos w tym moze byc, bo ja te cholerne skurcze caly czas mam. Podobno jest jakis inny bardzo skuteczny lek, ale jest on bardzo drogi i szpitale go nie podaja, bo mieliby na pienku z kasa chorych ![]() - wedglu badania mala ma na chwile obecna (34+3) ok. 2800g!!!!! ![]() Jak to uslyszalam to parsknelam smiechem. Dokladnie 12 dni temu bylam w klinice na tym samym badaniu i ordynator powiedziala, ze ma 1780g!! KILOGRAM w niecale 2 tyg????? Wynik wiec usredniam i wychodze z ok 2400-2500g na chwile obecna. - no i najwazniejsze: Mala sie znow przekrecila i ma glowke u gory. Przez ponad 4 m-ce lezala prawidlowo, a teraz taki fikolek... Mam nadzieje, ze w ciagu najblizszych 2 tyg sie znow przekreci, bo pozniej bedzie juz w miejscem kiepsko i bedzie mnie czekalo cc. |
|
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
Bienioka staraj sie duzo spacerowac,robic koci grzbiet,to pobudza dziecko do ruszania sie i jest duze prawdopodobienstwo,ze sie przekreci.
A mnie dzisiaj podbrzusze boli,jak na @.Pewnie to te skurcze tego anglika Hicksa.Pobolewa mnie tez w krzyzu.I zgage mam.I marudze wam od samego rana .
|
|
|
|
#1273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiliśmy razem z nosidełkiem. Najbardziej podobały nam się foteliki romera, ale niestety nie posiadają adapterów do naszego wózka, więc Bienioka .... jakie wielkie bobo Teraz lecę juz na 100%, bo inaczej się nie wyrobie dzisiaj i będzie lanie ![]()
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ja miałam cc i z laktacją żadnych problemów nie było. Małą mi przynieśli dopiero kilka godzin po porodzie i zapewne była w tym czasie karmiona butelką. Przystawiłam do cyca, Ona sie przyssała i tak jej zostało, mleka miałam tyle, że spokojnie wystarczyłoby dla połowy oddziału noworodkowego
. Karmiłam 6 miesięcy i bardzo żałuję, że tak krótko. (Posłuchałam głupich rad na szczęście już byłej teściowej).
|
|
|
|
#1276 |
|
Raczkowanie
|
Ona wypiłam z pól litra wody, pooddychałam głęboko, do tego synek mnie kopnął kilka razy i się wyciszyło
Wolałabym uniknąć szpitala, ale jak przeczytałam że nadciśnienie może nawet doprowadzić do obumarcia płodu to mi się ryczeć chciało i spanikowałam trochę ![]() Ona i co ci powiedział odnośnie postępowania Bo mój tylko powiedział żeby brać 2 razy dziennie magnez a jak będzie wysokie to na IP. Pisz, pisz moja skarbnico wiedzy
|
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
dzieeeeń dobry!!
I znów ponuro Dziś w nocy obudził mnie przeraźliwy skurcz łydki, wyszła mi aż taka buła w okolicach piszczeli na szczęście tz masowal i jakoś przeszło, ale teraz noga naciągnieta i ciężko mi się chodzi....pffffff. A przed samym snem brałam magnez.Dziś do pracy na 14 i tylko do 17 . W tym tygodniu w miarę sobie odpoczywam Natomiast dziś się dowiedziałam ze pani z sanepidu byla i zostawiła pracownicy karteczkę. Więc będzie kontrola. Nie wiem jak ten problem rozwiążemy skoro ja jestem na L4.... powiedziała że będzie dzwonić więc moze ją poproszę zeby przyszła w grudniu.... Kurcze nawet nie mam siły zeby tam teraz tak na maksa posprzątac i przygotowac do kontroli....
|
|
#1278 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ale śliczny
Cytat:
Cytat:
nie jest dokłądnie napisane, ale jest taka ikonka z ksozem na bieliznę i ubraniami w środku i tam jest liczba: 30 to chyba to ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
bienioka jak ja bym chciała, żeby moja już tyle ważyła
Zobaczę jak po sterydach na płucka urośnie ![]() Anusiak nic innego mi też nie zalecił, tylko po przygodach szpitalnych mam magnez trzy razy dziennie. I przede wszystkim jak Ci ciśnienie skoczy to warto się na chwilę położyć (oczywiście jak masz taką możliwość ) W sumie nic więcej z tym sama nie możesz zrobić, a jak nie spada to IP. Bo leków nie możesz sama brać
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli 5kg Loveli to jest to samo co 2,4kg JELP bo 2,4kg Jelp to 30prań i kosztuje 36-39zł bez promocji.Wiec zostaje przy Jelpie bo jestem zadowolona z tego prania co zrobilam ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Bienioka ale masz juz wielka pannice ![]() moj bedzie wazony dopiero 10pazdziernika... w 36tyg. |
|
|
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak w ogóle to pięknie witam ze słonecznej Łodzi
pogoda na schwatidę wstawiĆ pranko to szybko wyschnie i uwielbiam jak schnie na dworzu dzidziuś od paru dni ma czkawkę- oczywiscie nie cały czas... czytałam, ze ma po tym co mu najbardziej smakuje z menu mamy... ale ja dzisiaj rano jeszcze z łóżka się nie zwlokłam a już rytmicznie poruszał się brzusio faktycznie uczucie świetnep.s .apropos wkładek laktacyjnych to w superpharmie z karta LS jest taniej i płaci się 15,99 za 60szt.BELLI MAMMA - to chyba niezła cena Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-21 o 11:01 |
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
Ogłaszam wszem i wobec, że dziś z wiercipiętą Szymonem rozpoczęliśmy 33 tydzień
![]() ![]() ![]() zostało nam 56 dni
|
|
#1283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem w szoku, ze taka mega różnica <fju fju> ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje nowych tygodni
Ja jutro jadę do firmy rozmawiać na temat mojej umowy (kończy się w grudniu) czy będzie możliwość przedłużenia itd. Trzymajcie kciuki.
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj sie, te zastrzyki sa bardzo dobre, nie maja podobno skutkow ubocznych. Bylam swiadkiem 2 przedwczesnych porodow (25 i 28tc) i dzieki tym zastrzykom dzieci potrafily samodzielnie oddychac. |
|
|
|
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale pewnie i tak nie beda 100% zdrowymi dziecmi
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

.

Bo mój tylko powiedział żeby brać 2 razy dziennie magnez a jak będzie wysokie to na IP. Pisz, pisz moja skarbnico wiedzy
Dziś w nocy obudził mnie przeraźliwy skurcz łydki, wyszła mi aż taka buła w okolicach piszczeli
na szczęście tz masowal i jakoś przeszło, ale teraz noga naciągnieta i ciężko mi się chodzi....pffffff. A przed samym snem brałam magnez.

zaciśnięte moooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooocno