Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 09:43   #991
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
70 zł w tym będę miała 5 zdjęć (niestety bez płytki CD ) , no ale trudno.

oooo taniocha
u mnie samo usg to oszt 100 zł ;/ dlatego chodzę na nfz gdzie niestety mają kiepski sprzęt na którym nic nie widać ale już za tydzień mam dokładne usg płatne

ja z bebilonu też nic nie dostałam

a położna przyjdzie do mnie dopiero po porodzie ale za to mogę z nią pogadać przy każdej wizycie u gina bo ma gabinet tuż obok niego

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-09-21 o 09:46
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:45   #992
uska000
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

racuchy

2 jabłka,
1 jajko,
szklanka mleka,
2 szklanki mąki,
1/4 szklanki cukru,
łyżeczka proszku do pieczenia.
2 lyzki gestej smietany

wszystko razem zmiksowac na koniec dac smietane i tez zmiksowac, dodac jablka w kosteczke lub polplasterki, ja kroje na cwiartki i potem takie male plasterki

smazyc na oleju

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:47   #993
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
racuchy

2 jabłka,
1 jajko,
szklanka mleka,
2 szklanki mąki,
1/4 szklanki cukru,
2 lyzki gestej smietany

wszystko razem zmiksowac na koniec dac smietane i tez zmiksowac, dodac jablka w kosteczke lub polplasterki, ja kroje na cwiartki i potem takie male plasterki

smazyc na oleju
no nie, teraz mam smaka na racuchy a obiad już zaczęty ;/ może na podwieczorek
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:48   #994
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
racuchy
[ciach]
oooo
nie trzeba drozdzy!!!! a wszystko inne mam !!! juhuuuu
Uska

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:50   #995
mala_stopka
Zadomowienie

rety, nie było mnie pół dnia, a tu 4 strony do nadrobienia

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
ile już przytyłyście? bo ja 5 kg a dziś zaczynam 19 tydzień
az wstyd się przyznać, ale 9 kg na plusie-dzisiaj zaczynam 24 tydzien

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość

Mala_stopka płaszczyk fajny, sama też się zastanawiałam ale nad takim http://allegro.pl/plaszczyk-z-regula...827115389.html
Ten ma normalne zapięcie i bałam się że brzuszek mi sie w nim nie zmieści bo ja już mam 92cm w brzuszku a jeszcze prawie 4 miesiące, ten co Ty kupiłaś świetny bo nie ma guzików i można sobie regulować, ale boję się też tego czy nie będzie za cienki bo ja to jeszcze zimę chciałabym przelatać a on ocieplany nie jest. Może jakiś grubszy sweter by wystarczył bo za często nie zamierzam się ruszać z domu. A Ty jesteś zadowolona z płaszcza?
jeszcze nie mialam okazji go przetestowac w terenie... póki co przymierzałam w domu, z długim grubym swetrem i mysle, ze na zimę to wystarczy, jest super
musze w koncu strzelic fotke, ale mam lenia

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi, jakie butelki planujecie kupić?
Wiadomo, że jeśli mamy zamiar karmić piersią, to pojenie dziecka innymi płynami jest zbędne, ale ja wolę mieć przygotowane, bo różnie bywa.

Antykolkowe na pewno. A jak z pojemnością? kupicie i małą i dużą? po jednej sztuce?
warto mieć awaryjnie choć jedną butelkę, najmniejszą, potem jak zobaczysz ze potrzebujesz więcej to sobie dokupisz
ja u córci miałam aventa, laktator też i byłam bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Cały dzień jestem zestresowana dzisiaj,a to z powodu tego ,iż czuję jakos od 2 dni miej ruchów Synusia.Ruchy są pojedyncze a nie tak jak przed tem jeden za drugim no i nie tak często.
Proszę Was o radę ...
tak jak pisały dziewczyny, spokojnie... pewnie się dzidzia bardziej rozleniwiła, będzie dobrze

Cytat:
dziewczyny o co chodzi z ta polozna?? myslalam ze ona tylko w uk przychodzi w pl tez?? skad sie ja bierze itp?
w pl jak zadzwonisz do przychodni i powiesz, ze chcesz zeby przyszla do ciebie położna jeszcze przed porodem, to przyjdzie, ale to nie jest obowiazkowe
natomiast po porodzie musisz zawiadomić ze jestes juz w domu z dzieckiem i wtedy przychodzi zazwyczaj w drugiej dobie twojego pobytu w domku i ogląda dziecko, a potem twoje krocze i piersi...

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za gratulacje powiem wam że dzieje się strasznie dużo u mnie coraz to nowszych nowości...wczoraj się dowiedziałam że dostałam się na Akademię Sztuk Pięknych na mgr...jestem oszołomiona! od października zaczynam studia...obyśmy dały rade z Lilką przez pierwszy semestr, a później dziekanka na rok i kontynuuję.
jutro już trochę zwalniam więc na pewno do was zajrzę i poczytam co się dzieje. Może mi się uda znowu wbić
całuski
ponowne gratulacje!!!!! BRAWO

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Kochane ale sie ciesze ! bede ciocią ! Mój brat bedzie tatą, po paru latach staran wkoncu się udało wlasnie wrocili od lekarza i w maju pojawi się kuzyn albo kuzynka Lenki
SUPER!

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
heloooooo
kochana ostanio pracuje jak oszalała :/
i nie mam czasu na nic
mam do Was pytanie co myslicie na temat znieczulenia??
czy gdybyscie miały taką mozliwosc to czy skozystły byscie ??
ja sie zastanawiam na zewnątrz oponowym ale cały czas sie wacham (
ja chciałam zewnatrzoponowe, ale nie zdązyłam i potem w czasie porodu dostałam dolargan, czy pomógł, to nie wiem, nie pamiętam, bo byłam juz tak wykończona, ze pomiędzy skurczami i parciem przysypiałam....

AgaMili moja Iga często przez okno, albo na balkonie woła : " Dzien dobly"
i mam zlew jak ktoś nie odpowie, to córa głośno mowi, "dlaczego ten pan nie odpowiedział?? niegrzecznie tak" wtedy zazwyczaj ludzie jakoś dziwnie przyspieszają kroku i uciekają....

a dzisiaj na obiadek zupa pieczarkowa
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 09:53   #996
uska000
Zadomowienie

mozna robic drozdzowe racuchy ale ja nie przepadam;/

ja zaqwsze robie zurek z proszku z ziemniaczkami i jajem a na drugie racuchy taki szybki obiad
ale racuchy na deser polecam

dobre sa tez z malinami i bananem mniam

Stary 2011-09-21, 10:02   #997
mala_stopka
Zadomowienie

ALE KUSICIE TYMI RACUCHAMI....
chyba tez się dzisiaj skuszę...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 10:04   #998
pearpearl
Wtajemniczenie

Okazalo sie, ze wczoraj moja rodzinka miala jakas dziwna ochote ja jablka i wszytsko wyjedli ((
No, ale zrobie na podwieczorek,nie ma bata.
A Mama chodzi po domu i mowi: "aach, i mozna je polac malinkami lub wisienkami"
Tez sie napalila

Stary 2011-09-21, 10:14   #999
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Mala_stopka płaszczyk fajny, sama też się zastanawiałam ale nad takim http://allegro.pl/plaszczyk-z-regula...827115389.html
Też mi wpadł w oko ten płaszczyk Tylko zastanawiam się, czy po ciąży nie będzie na mnie wisiał... Ja się jeszcze wstrzymam z tym zakupem. Zobaczę jak przyjdą chłodniejsze dni, czy się będę dopinała w starą kurtkę lub płaszcz.

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
wczoraj się dowiedziałam że dostałam się na Akademię Sztuk Pięknych na mgr...jestem oszołomiona!
Gratuluję i życzę powodzenia

A ja od rana zrobiłam już pranie, przygotowałam obiad, sprzątnęłam w sypialni i w ganku Jakieś siły mnie naszły, więc musiałam wykorzystać A teraz idę na zupkę
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:14   #1000
pearpearl
Wtajemniczenie

Przekazuje wiadomosc od Czubaska:

Hej. U mnie srednio. Nie odzywam sie bo leze od soboty w lozku i probuje wyleczyc paskudne grypsko a przynajmniej nie doprowadzic sie do gorszego stanu. Dzis maja mi przywiezc laptopa to odezwe sie na forum jak bede miala sile. Z maluszkiem ok, sluchalismy w tamta srode serduszka a w nastepna mamy usg. Pozdrawiamy razem z maluszkiem wszystkie mamy

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-21 o 10:17
Stary 2011-09-21, 10:19   #1001
uska000
Zadomowienie

dobrze ze u Czubaska ok. niech sie kuruje duzo zdrowka dla nich

a ja w koncu musze zlesc z lozka jakis makijaz wyprostowac kudly i na miacho.. ale mi sie nie chce;/

Stary 2011-09-21, 10:27   #1002
pearpearl
Wtajemniczenie

a tam zaraz musisz...
zostan, po co bedziesz sie meczyc

Stary 2011-09-21, 10:30   #1003
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
a tam zaraz musisz...
zostan, po co bedziesz sie meczyc
wczoraj caly dzien nosa nie wystawilam bo lalo, a dis takie slonce trzeba isc kupic cos do jedzenia bo pozdychamy z glodu;p

Stary 2011-09-21, 10:43   #1004
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
oooo taniocha
u mnie samo usg to oszt 100 zł ;/ dlatego chodzę na nfz gdzie niestety mają kiepski sprzęt na którym nic nie widać ale już za tydzień mam dokładne usg płatne

ja z bebilonu też nic nie dostałam

a położna przyjdzie do mnie dopiero po porodzie ale za to mogę z nią pogadać przy każdej wizycie u gina bo ma gabinet tuż obok niego

Ja tez uważam, że cena nie jest wysoka. Zwłaszcza, że do Gorzowa Wlkp mamy 15 min drogia tam jest dużo drożej + paliwo... Myślę, że lekarz który przeprowadza to badanie mial to na uwadze

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
racuchy

2 jabłka,
1 jajko,
szklanka mleka,
2 szklanki mąki,
1/4 szklanki cukru,
2 lyzki gestej smietany

smazyc na oleju

To na podwieczorek dziś racuchy
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:48   #1005
anankee
Rozeznanie

co do bólu porodowego to u mnie nie było tak strasznie. Ja co prawda miałam cesarkę ze względu na miednicowe ułozenie dziecka, ale w szpitalu odeszły mi wody i zaczęły się skurcze. Bolało w dole brzucha, ale nie jakoś tragicznie, i całe szczęście krótko, bo w pół h zrobiło mi się całkowite rozwarcie, to mnie pędem wieźli na stół także ja nie mam traumy na tym punkcie i mogę rodzić bez znieczulenia ( i raczej będę bo mnie na to nie stać). Nie wiem jak wyglądają bóle parte bo tych nie doświadczyłam, ale większość kobiet chyba uważa że te rozwierajace szyjkę są 100 razy boleśniejsze od partych

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:52   #1006
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Ja nie chce straszyć, ale cieszę się, że będę miała cesarkę. Pierwsze dziecko urodziłam naturalnie, siłami natury bez jakiegokolwiek znieczulenia. 18 h miałam bóle z brzucha i krzyżowe. Dziś na sama myśl mam ciarki Ale dziewczyny my kobiety jesteśmy bardzo silne, wytrzymamy wszystko.

Zresztą ból porodowy się bardzo szybko zapomina, już w monecie kiedy kładą Ci Twoje dziecko na piersi ogarnia Cię radość.
Stary 2011-09-21, 11:10   #1007
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Okazalo sie, ze wczoraj moja rodzinka miala jakas dziwna ochote ja jablka i wszytsko wyjedli ((
No, ale zrobie na podwieczorek,nie ma bata.
A Mama chodzi po domu i mowi: "aach, i mozna je polac malinkami lub wisienkami"
Tez sie napalila
wpadnij do mnie - mam całą skrzynkę jabłek i już nie mam pomysłu co z nich zrobić - był już przecier jabłkowy do słoiczków na zimę, zapiekanka makaronowa z jabłkami, sok z wyciskarki też jabłkowy i kompot z jabłek, szarlotka też była i to nie raz (mam nawet jeszcze kawałek) no i po prostu już padam jak widzę tą zapełnioną skrzynkę

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:53   #1008
kasiahexe
Zadomowienie

Dzien doberek
dziekuje za odpowiedzi
ja tak czytam i jestem w 80% przekonana co do tego znieczulenia wiem ze jeszcze kupa czasu ale ja lubie sobie zaplanowac wszytko wczesniej

Cytat:
Hejka. Dziś zapowiada sie u mnie piękny dzionek. Słoneczko pięknie świeci... Dziś mam utęskniony dzień, a mianowicie idę na USG 4D!!!!!! Zobaczę mojego maluszka. Trzymajcie mocno kciuki, bo jak zwykle bardzo się stresuje. Wkleję później foteczki synusia lub córeczki Alez ja jestem podekscytowana
trzymamy kciuki i czekamy na wiesci

Cytat:
Kolejny argument za znieczuleniem... Ja juz dawno zdecydowalam, ze bez znieczulenia nie rodze. Zastanawiam sie jeszcze nad zelem, ktory podobno przyspiesza porod, ale co kiedy okaze sie, ze bede miala cesarke? WTedy 400 zl wywalone w bloto,chyba ze da sie to zwrocic-odsprzedac
I wkurza mnie, ze w Pl trzeba placic okolo 700 zl za znieczulenie. Nie dosc, ze mamy duzo nizsze zarobki w porownaniu do Uk, to jeszcze na kazdym kroku trzeba bulic, zeby moc urodzic po ludzku
ja tak czytam i wyczytałam ze nawet jak zapłacisz to masz prawo sie strac o zwrotych tych pieniedzy bo ZZO powinno byc refundowane

Cytat:
Przekazuje wiadomosc od Czubaska:

Hej. U mnie srednio. Nie odzywam sie bo leze od soboty w lozku i probuje wyleczyc paskudne grypsko a przynajmniej nie doprowadzic sie do gorszego stanu. Dzis maja mi przywiezc laptopa to odezwe sie na forum jak bede miala sile. Z maluszkiem ok, sluchalismy w tamta srode serduszka a w nastepna mamy usg. Pozdrawiamy razem z maluszkiem wszystkie mamy
supcio

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:01   #1009
ewula83
Rozeznanie

Hej!!

Dziekuje za kciuki.TZ przezyl gastroskopie i powiedzial,ze moze isc drugi raz.....wzial znieczulenie i nie wiedzil o bozym swiecie,dali mu narkoze przespal sie 10 min i po badaniu.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Co do znieczulenia przy porodzie to ja tez biore,od momentu zajscia w ciaze boje sie porodu,biore wszystkie dostepne znieczulenia.Na szczescie w DE to jest bezplatne,na poczatku myslalam o cesarce na zyczenie ale sie rozmyslilam i powiedzialam,ze dam rade SN.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 12:05   #1010
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Hej!!

Dziekuje za kciuki.TZ przezyl gastroskopie i powiedzial,ze moze isc drugi raz.....wzial znieczulenie i nie wiedzil o bozym swiecie,dali mu narkoze przespal sie 10 min i po badaniu.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Co do znieczulenia przy porodzie to ja tez biore,od momentu zajscia w ciaze boje sie porodu,biore wszystkie dostepne znieczulenia.Na szczescie w DE to jest bezplatne,na poczatku myslalam o cesarce na zyczenie ale sie rozmyslilam i powiedzialam,ze dam rade SN.

Cesarka tez nie jest przyjemna, później boli brzuch, szwy ciągną itp.
Stary 2011-09-21, 12:25   #1011
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
OSTRZEŻENIE
dziewczyny kupiłam przez allegro takie dwa zakupy i okazały się bardzo kiepskie jakościowo. Pieluchy są baaardzo cienkie i bardzo twarde i byle jakie o komplecie już nawet nie wspomnę fatalne szwy, materiał i w ogóle niezbyt udany. Uważajcie zatem na tą panią...
http://allegro.pl/show_item.php?item=1803301029
http://allegro.pl/show_item.php?item=1802539636

jedyny pozytyw to szybka dostawa!
O z Pruszkowa czyli ode mnie ,ale nie znam tej pani

Zaraz idę po wyniki badań i do sklepu po czekoladę mleczna bo mam ochotę na rozpuszczoną polana na banana
Wczoraj poszłam z małżem do lumpka ,na początku jak prosiłam go żey pomógł mi szukać to nie chciał ,ale zaraz przebierał razem ze mną i kupilismy cała reklamówkę ciuszków za 27 zł(rampers z bluzeczka ,3 sukienki,2 pajace,4 albo 5 bodziaków i bluzeczkę).Później w domu jak ogladaliśmy to jak mówiłam jakie to ładne to się sprzeczaaliśmy kto to wynalazł
Mmonika9 wózek mi sie podoba, właśnie chcę w podobnym stylu o taki
http://allegro.onet.pl/classic-wozek...815182698.html tylko chciała bym zobaczyć gdzieś na zywo
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 12:41   #1012
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a my po obiadku
ziemniaczki, rybka i marchewka z jabłkiem
tz poleciał do roboty a ja tu
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:00   #1013
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Ja na obiadek dziś mam żurek śląski, prażuchy plus bigosik
Stary 2011-09-21, 13:02   #1014
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a co to prażuchy??
Stary 2011-09-21, 13:04   #1015
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc mamuski padlam wczoreaj na pyszczek..

musze zapytac o ta polozna u siebie..

zaciekawila mnie ta babka ziemniaczana chyba nigdy nie jadlam;/

moj maly kopie jak na boisku;p

pisal ktos do czubaska?? jakk cos moge napisac?
kogos jeszcze mi brakuje ale nie moge skojarzyc kogo;/
mnie? o jak miło ale mnie głupawka dzis wzięła w pracy
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
w pl jak zadzwonisz do przychodni i powiesz, ze chcesz zeby przyszla do ciebie położna jeszcze przed porodem, to przyjdzie, ale to nie jest obowiazkowe
natomiast po porodzie musisz zawiadomić ze jestes juz w domu z dzieckiem i wtedy przychodzi zazwyczaj w drugiej dobie twojego pobytu w domku i ogląda dziecko, a potem twoje krocze i piersi...
o nie, na pewno się na to nie zgodzę u mnie w tej pipidówce znam wszystkie babki, za nic sie im nie rozłożę

a ta mała niezła jest

narobiłyście mi smaka na te racuchy
Stary 2011-09-21, 13:05   #1016
eliza1984
Zadomowienie

Wróciłam z wynikami i wszystko wskazuje ,że mam anamię Kurczę myślałam,że jem dobrze i ,że będzie ok ,a tu Jutro idę do gina i zobaczę co powie ,ale pewnie przepisze żelazo. Dzwoniłam do mamy i powiedziała ,ze kupi mi sokowirówkę i ,ze będę sobie robiła soki z marchwi,buraka ,jabłka i selera naciowego.Mama miała rok temu anamię i nie brała ,zadnych tabletek a tym sie wyleczyła i nawet lekarze byli zdziwieni ,ze tak szybko jej wyniki sie poprawiły
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:08   #1017
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mi gin wytłumaczyła, ze dlatego słabną wyniki w ciąży bo zwiększa się ilość osocza a ilość krwinek czerwonych nie i one sobie pływają w większej ilośći tego osocza i anemia gotowa
Stary 2011-09-21, 13:08   #1018
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a co to prażuchy??

To są ziemniaczki ugotowane z łyżką mąki. Odlewa się wodę i wszystko razem się tłucze Wychodzą takie pyszne gumowate ziemniaczki okraszone boczkiem . Ja uwielbiam taki obiadek popic maslaneczką .... pycha
Stary 2011-09-21, 13:09   #1019
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
To są ziemniaczki ugotowane z łyżką mąki. Odlewa się wodę i wszystko razem się tłucze Wychodzą takie pyszne gumowate ziemniaczki okraszone boczkiem . Ja uwielbiam taki obiadek popic maslaneczką .... pycha
aaaaaacha dziękuję za wyjasnienie
Stary 2011-09-21, 13:09   #1020
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wynikami i wszystko wskazuje ,że mam anamię Kurczę myślałam,że jem dobrze i ,że będzie ok ,a tu Jutro idę do gina i zobaczę co powie ,ale pewnie przepisze żelazo. Dzwoniłam do mamy i powiedziała ,ze kupi mi sokowirówkę i ,ze będę sobie robiła soki z marchwi,buraka ,jabłka i selera naciowego.Mama miała rok temu anamię i nie brała ,zadnych tabletek a tym sie wyleczyła i nawet lekarze byli zdziwieni ,ze tak szybko jej wyniki sie poprawiły
Anemia bym się się nie martwiła, większość kobiet ja ma. Ja praktycznie ja miałam już 3 miesiącu ciąży. Do dziś łykam żelazo .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości