|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
Cytat:
![]() brzmi strasznie ale nic to.... swiateczne ozdoby pojawia sie juz w listopadzie czyli za jakis miesiac z kawalkiem
|
|
|
|
|
#2642 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: moja obsesja na punkcie świąt Bożego Narodzenia już się obudziła!!!!a u was?
A ja dzielnie wypatruję zimy
![]() Jest w Europie ! Co prawda w Austrii, ale zawsze jakaś nadzieja ![]() http://www.tvnmeteo.pl/informacje/sw...13240,1,0.html
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
Ja zakupiłam właśnie płaszcz dla mamy, juz jako prezent na gwiazdkę
Musze szybko wszystko ogarnąć, mam jeszcze dwa prezenty do kupienia dla TŻ (imieniny i gwiazdka) ale to juz mam upatrzone, do tego tata, brat i jego dziewczyna
|
|
|
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
niech sie tylko pazdziernik skonczy.........
to sie zacznie swiateczny szal......
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A myślę, że też innym się przyda, bo czasami ciężko wymyślić te 12 potrwa
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
mnie wczoraj wziął świąteczny klimat
pogadałam sobie ze współlokatorką i obie uwielbiamy święta więc w tym roku w naszym mieszkanku stanie choinka już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
ja czekam jak nigdy na swieta w tym roku bo wtedy mam wyznaczona date porodu mojej niuni
chociaz uwielbiam przedswiateczna atmosfere
|
#2648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie na 26 grudnia ale nigdy nie wiadomo to będą bardzo wyjątkowe święta i napewno niezapomniane
|
|
|
|
|
#2649 | ||||||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://gify.magazynek.org/pictures/E...ny/Święta/Boże Narodzenie/071.gif http://gify.magazynek.org/pictures/E...ny/Święta/Boże Narodzenie/076.gif Cytat:
Cytat:
Brian Culbertson - A Soulful Christmas (2006) Dave Koz (& Friends) - A Smooth Jazz Christmas (2001) Diana Krall - Christmas Songs ft. Clayton-Hamilton Jazz Orchestra (2005) Sting - If On A Winter's Night (2009) Cytat:
![]() http://www.marksandspencer.com/Marks...qid=1316523154 jaki śliczny jest ten papier, ja taki chcę takie piórka dziś wyczaiłam na allegro: http://allegro.pl/piora-piorka-na-dr...789145225.html i będę miałą choinkę nimi owiniętą, już wiem
|
|
#2650 |
|
Rozeznanie
|
na allegro przegladm od paru dni swiateczny dzial
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przygotowac prezenty ahhhhhhhhhhh! christmas time!
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w efekcie nawet jak coś zrobię , przygotuję wcześniej to a to o czymś się zapomni,a to coś trzeba jeszcze zrobić, coś jeszcze kupić. I latam na sam koniec po sklepach. I mimo, że zdarza mi się wtedy ponarzekać na ten pośpiech to i tak lubię gorączkę przedświąteczną
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You
kocham to najbardziej swiateczna piosenka ;] szkoda ze nie ma takiej opcji na wizazu ze jak np wchodzimy na wątek o swietach to moglaby jakies swiateczne piosenki leciec jaka to ja pomyslowa jestem haha ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- ja chce juz piec pierniki ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- nie wiem jak wy ale ja juz na maxa czuje swieta od 1 listopada ![]() bo juz swieto zmarlych jest takim swietem gdzie czuje sie wigilie ![]() nie wiem dlaczego ale tak jest
|
|
|
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
Wątek w sam raz dla mnie!
Ostatnio na ebay'u również przeglądałam świąteczny dział,na allegro jeszcze przyjdzie pora. Ojj tak,gdy już jest ten listopad to zaczynam czuć świąteczny klimat.Zawsze po zaduszkach,gdy tylko większe sklepy otworzą, wychodzę z domu i wybieram się na "rajd" po sklepach,w poszukiwaniu świątecznych działów. I pierniczki w tym roku również zamierzam upiec.W tamtym roku piekłam,ale zupełnie nie wyszły,część nawet spaliłam . Więc liczę,iż tym razem będzie inaczej i wszystko wyjdzie .![]()
|
#2655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ja robie pierniki z moim TŻ i rodzina pomaga
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny, dziewczyny
w tamtym roku totalne szaleństwo złapało mnie w październiku, w tym roku powoli myślę o Świętach już od sierpnia, to jakaś choroba już chyba ale pilnuję się, żeby za wcześnie mnie świąteczny szał nie dopadł, także zaglądam do Was, ale jeszcze rzadko się udzielam ![]() Coś patrzę, że w tym roku większy ruch tu będzie A co do przepisów - każdy wypróbowany przepis świąteczny jest jak najbardziej mile widziany Spadam przez Was oglądać dział BN na Allegro |
|
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w sumie zimą kocham tylko za Święta, bo tak to tej pory roku nienawidzę. Ostatnio też się złapałam na myśleniu o światecznych prezentach. W tym roku będę kupować na raty tzn. cześć kupię już chyba za miesiąc.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Raczkowanie
|
Ja na jakiś większy przypływ gotówki czekam do listopada i wtedy zacznę kupować prezenty
Mam 5 osób do obdarowania, ale zupełnie nie mam pomysłu co dla kogo
|
|
|
|
#2660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za prezenty to pewnie też się wezmę od listopada,no jedynie,że w październiku już coś ciekawego uda mi się upolować.W tym roku postanowiłam wysłać każdemu z dalszej rodziny karty świąteczne i może jakiś drobny upominek,niestety od 3-4 lat u mnie w rodzinie się tego nie praktykuje.. A ja chętnie do tego wrócę,bo zapewne na jakikolwiek odzew z ich strony nie mam co liczyć..;-) Lecz przynajmniej miło mi się zrobi na serduchu ,że o nich pamiętam. )
![]() ![]() Edytowane przez Inalinka Czas edycji: 2011-09-21 o 14:14 |
|
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a kojarzycie jakiś wątek o jesieni? Wiem, ze kiedyś był, ale teraz nie mogę znaleźć. Kocham Boże Narodzenie, ale jeszcze o nim nie myślę, chciałabym się najpierw jesienią nacieszyć
|
#2662 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
śliczne bombeczki i całkiem tanio: http://allegro.pl/listing.php/search...us_id=20321108 chyba sobie kliknę
kupiłąm mamie taką broszkę: http://cgi.ebay.pl/V4397-New-Womens-...item4aa7dafdb5 (oczywiscie cos do niej dokupie, ale tak mi sie spodobala, ze nie moglam sobie odmowic )
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
Miałam coś napisać i sie zdekoncetrowałam tymi bombkami
z postów powyżej...A co powiecie na temat kolorów na choince??? czy ten temat jest już tutaj przerobiony i przewałkowany...:confused : wielokolorowe czy jednobarne choinki?? kto jest czego zwolennikiem??? u mnie początek to była sama czerwień, potem czerwień ze złotem, a teraz dodaje powoli zieleń... No i polecam tym, którzy mają OBI niedaleko domu, wybrać sie w okolicach świat bo zawsze wystawiają choinki i stoiska skoncentrowane na okreslonych barwach np zloto, srebro, granat... teraz mnie zauroczyla (dla mnie dość nietradycyjna) choinka w barwach pomarańczy, złota, miedzi i brązu.... |
|
|
|
#2664 |
|
Konto usunięte
|
Lo matko, ale wy szybkie jestescie ;o)
ja polubilam swieta od kiedy sama zalozylam rodzine, wczesniej niestety swiat nie mialam ;o( Jednak ostatnie lata to ja tych swiat nie czuje, a przynajmniej ostatnie 2 moze 3 lata. Sklepy szaleja juz we wrzesniu. U mnie w Aldiku cale koszyki wypiekow swiatecznych i nie zebym byla taka piernikowa i juz sie obzerala, a jak przyjda swieta to bede tym przejdzona i znudzona. Moje znajome tak to czuja. ja patrze na to z innej strony. Ja wolalam jak sie szal w sklepach zaczynal na poczatku grudnia. jak sklepu tutaj zaczely szalej juz pod koniec listopada i potem w polowie listopada to tez bylo dla mnie ok, ale juz poczatek wrzesnia i wszedzie pelno slodyczy swiatecznych... to juz dla mnie przesada, wiec od kiedy zaczeli tak szalec juz we wrzesniu to ja tych swiat nie czuje. Rok temu czulam sie nawet ... hmmmm nie wiem jak to nazwac, ale nie byly mi w nos te swieta, nie czulam tej magi i wogole jak by ich nie bylo bylo by lepiej ;o/ za prezentami rozgladam sie na poczatku grudnia. Robie sobie wypad po poludniu, chlopaki siedza w domu, a ja buszuje po sklepach i kupuje przy okazji prezenty. Tylko wlasnie... jak tak dalej bedzie to jeszcze i w tym roku bedzie to dla mnie mus, a nie przejemnosc , jak bylo rok temu. NO nie czulam swiat, a ze sie ma rodzine, male dziecko to chcialam zebysmy byli jak rodzinna i swieta sa takim czasem, zeby troche ta rodzine popielegnowac. no i pokazac dziecku co i jak, zeby nie wspominalo tego czasu jak ja. Gdy nie bylam u babcia na swietach, nie mialam swiat wogole. Moja mama nie uwazala za stosowne chodz usmazyc ryby i zrobic sledzikow i usiasc razem przy stole. Od byl to taki sam dzien jak kazdy inny. Wtedy wydawalo mi sie to normlane i szczerze swieta nienawidzilam, tej obludy ludzkiej i wogole. teraz widze to inaczej i uwazam, ze nawet jak ktos w tej dzien jest dla nas mily, a na drugi zaraz noz w plecy wsadzi, to co z tego? Mam meza , mam synka i to z nimi spedzam ten czas i chce zeby bylo milo i przyjemnie ;o) |
|
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
no cóż, monochromatyczne choinki wyglądają bardzo elegancko
faktycznie w OBI zawsze są świetnie ubrane bombki oczywiście "każda z innej parafii", tylko w przypadku łańcuchów zachowuję umiar i są tylko złote i nie za dużo oczywiście edit: a co do wypowiedzi koleżanki nade mną, zgadzam się - niestety teraz ten szał zaczyna się trochę za wcześnie, bo co innego posiedzieć w domu i poprzeglądać np. ozdoby na allegro, kiedy chcemy, a co innego, kiedy jesteśmy tym bombardowani ze wszystkich stron wtedy to może zniechęcić do Świąt.. poza tym dla mnie i tak najważniejsze jest to, że się spędza czas z rodziną, nawet jeśli tak miło jest tylko raz do roku.. i cieszę się, że przekonałam mamę, że potraw nie musi być milion a podłogi nie musza lśnić.. to nie jest najważniejsze, a dzięki temu mama wyluzowała i nie siada do stołu wigilijnego zmęczona i padająca na twarz, bo miała tyle rzeczy do zrobienia..
Edytowane przez justysiaa89 Czas edycji: 2011-09-21 o 17:21 |
|
|
|
#2666 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2667 |
|
Konto usunięte
|
I jeszcze kilka zdjęć
na mnie najbardziej "działają" krajobrazy albo wnętrza |
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
oj ja też wolę kolorowe choinki
kojarzą mi się z dzieciństwem bo u mnie w domu zawsze choinka była kolorowa, miała mnóstwo bombek i zawsze moje ukochane wisiały na honorowych miejscach do tego kolorowe lampki i jakiś łańcuch |
|
|
|
#2669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie co roku choinka była kolorowa i w tym zapewne też tak będzie,chociaż mam w planach wykonanie takich choineczek jak w załącznikach. ( Zdjęcia pochodzą z jakiegoś wątku na wizażu.)
|
|
#2670 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też zawsze kolorowa choinka była i raczej będzie
![]() Wygrzebałam dzisiaj taki stroik, ale poczeka sobie jeszcze do grudnia w szafie ![]() Te choineczki bardzo sympatycznie wyglądają |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

swiateczne ozdoby pojawia sie juz w listopadzie czyli za jakis miesiac z kawalkiem 

pogadałam sobie ze współlokatorką i obie uwielbiamy święta 

wtedy to może zniechęcić do Świąt.. poza tym dla mnie i tak najważniejsze jest to, że się spędza czas z rodziną, nawet jeśli tak miło jest tylko raz do roku.. i cieszę się, że przekonałam mamę, że potraw nie musi być milion a podłogi nie musza lśnić.. to nie jest najważniejsze, a dzięki temu mama wyluzowała i nie siada do stołu wigilijnego zmęczona i padająca na twarz, bo miała tyle rzeczy do zrobienia..