|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Eirene ale masz zakręcony dzień
Marta współczuje przeziębienia,nocki i do tego jeszcze uczyć się musisz A my wróciłyśmy ze spacerku ze znajomą i jej córeczką.Choć dzieli je z Lilką tylko 3 dni to wyglądają jakby było więcej,bo Hania jest drobniejsza,a Lilka dłuuuuga ![]() Idę się wziąc za obiad,bo Tż za niedlugo z pracy wraca i pewnie bedzie głodny jak wilk,bo zapomniał kanapek
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, ostatnie 3 dni Was molestuję o głosy na Filipka
ciągle mieścimy się na nagradzanej pozycji, ale konkurencja depcze nam po piętach prosimy http://www.bobovita.pl/galeria_przebojowe_lato/985
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh...za późno... Oli zjadł pyyyszne były![]() wybaczam teraz ukołysałam go w wózku zobaczymy jak długo pośpi...
|
|
#2254 |
|
Wtajemniczenie
|
wrócilismy
Olek zaszczepiony, nastepna za m-c na pneumo i wzw raz tylko zaplakal a przy drugim ukluciu patrzył się na pielęgniarkę i jak ukłuła go to zaczął na nią krzyczeć ![]() ogólnie był dzielny ma 68cm rowne 8kg na golaska i główkę i klatkę 43 a i podobno zębów jeszcze nie widać i ze jeszcze jest czas no i moje dziecko ma fazę, że jak go gdzieś kładę na plecach, to się wygina bokiem do tylu, żeby coś złapać i prawie zwalił pielęgniarce wagę, porwał ligninę, potem wyrywał słuchawki pani doktor, normalnie ma adhd ![]() ide nadrabiac |
|
|
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja moja polozylam do lozeczka i dalam jesc... ale za chiny ludowe niue chciala zasnac kreci siei smieje w glos... nie wiem co ja taka smieszna jestem![]() Cytat:
|
|
#2256 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to super ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
moje dziecko bawi sie własnie dywanem, podnosi rozek i puszcza |
|||
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz ma chrzesniaka ktory skonzyl 2 lata i nadal spi 3h w dzien pod rzad ![]() a jak mial 7 msc to spal od 10-13 i od 15-18 ![]() no zobaczymy od wczoraj jestesmy na nutramigenie 2 i mama mi dzisiaj dzwoni, ze ola spala 2h ciagiem i wczoraj po szczepieniu tez i wlasnie od wczoraj dajemy jej juz to nowe mleko hmmmm |
|
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
tajka- pewnie Lenka przypomniała sobie ten areobik co żeś dla niej robiła.
ego-ego- dobrze, ze szczepienie udane i wagi nie musisz odkupować ![]() smieszne te dzieciaki sie robia ![]() moja jednak spała 1,5 godz pogadałam sobie w tym czasie ze szwagierka z Londka. Podobno 2 paki do nas idą![]() jej synek ma 5 miesiecy i waży .... 9100!!! o i zaczyna sie maruder. a tz sie ulotnił na zakupy do reala.
|
#2259 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za kolejne osiągnięcia dla córeczkiCytat:
Cytat:
podaj przepis na tego kabaczka Cytat:
Szczegolnie, ze jak sprawdzilas, to mleko bylo u nas byla dzis babeczka z sure start. Dostalysmy zetaw startowy. Zapisalam sie na darmowy kurs masażu niemowląt, ale dopiero za miesiąc bedzie. Jest jeszcze mnostwo innych zajec, ale wybiore sie dopiero w przyszlym tygodniu. Po tym wczorajszym szczepieniu na meningokoki jest meeega marudna, co chwile ulewa, a wlasciwiei to chlusta jakby wodą, nie chce spac, a jak juz to bardzo plytko i jeszcze zaczyna sie katar. Wiec nie bede jej meczyc jakimis zajeciami, spotkaniami z innymi dziecmi, itp. Jutro idziemy do lekarza, bo martwi mnie trochę. Idę doprowadzić się do porzadku, bo wygladam jak.... nie, ja po prostu nie wyglądam
|
||||
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a tak to strzeż się mamusiu i korki w uszy ![]() Zaraz jeszcze z tatusiem spróbujemy pójść jak wróci. Już 3 razy w nosidle byliśmy tak na krócej i jest wszystko cacy. |
|
|
|
|
#2261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mały śmieszek... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super,że był dzielny
|
|
|
#2262 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Olusia - dzielny kawaler i w dodatku umie o swoje walczyć - prawidłowo!!!no i ładna waga Słuchajcie - nie wiem co jest, ale Lenka od rana mi wyje. Rano myślałam, że to dlatego że ją przetrzymałam ze spaniem, ale w końcu usnęła a jak się obudziła od nowa wycie było - godzinę to trwało, w końcu kupę zrobiła, trochę się uspokoiła i mogłam ją cokolwiek nakarmić - ok 12:20 to było. Potem pojechałyśmy na spacer i w drodze znów usnęła ale po pół godziny obudziła się z płaczem, więc szybko do domu - próbowałam ją karmić, poić i nic - troszkę z łyżki się napiła kilka łyżeczek zupki wypiła i ryk, bez sił już była zupełnie - zmierzyłąm jej temp. i miała 37,5. Dałam syrop a ta mi w kilka minut odleciała i śpi już drugą godzinę... Poza cycem o 7 i zupką po 12 praktycznie nic nie jadła... Podejrzewam, że może ją boli gardło, bo mnie dziś boli kurczę martwię się
|
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczęta
![]() ale dziś pięknie, poszłam z małą na dłuuuugiii spacer, wzięłam książkę i czytałam na palcu zabaw bo ja parku nie mam ![]() siostra nauczyła Malwinkę robić papa dziś TŻ wychodzi do pracy i mówi "papa Malwinka" a ona macha rączką ![]() tak piszecie o fajnych nockach a ja dziś wstawałam X razy ;/ kupki mamy 3-4 na dzień zawsze była jedna, mam nadzieję że te zęby w końcu wyjdą. ![]() tity ja też miałam przeboje z wózkiem czasem ale w gondoli, odkąd jeździmy w spacerówce mogę spacerować 4h a mała ogląda świat ![]() a może Leoś jest na etapie lęku separacyjnego? haha jak nie zęby to skok ![]() ego oj rośnie łobuz chyba ![]() marta zdrówka życzę eirene twój skrzydlaty królik wymiata haha niezła jesteś, skąd taki gatunek miałaś?? szymelka oby Lence nic nie było, biedactwo
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-09-21 o 17:29 |
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli to sie powtorzy jutro to ja bym radzila sprawdzic z lekarzem,.. zdrowka![]() ![]() Moja Lena tez dzis za bardzo nie je... ale nie az tak zle...
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
szymelka - nie mam pojecia, co moze byc Lence. Bardzo dziwne zachowanie. Mam nadzieje,ze to tylko chwilowe i wszystko bedzie ok. Ale ja rowniez poszlabym do lekarza jesli jutro tez tak bedzie. Nie wydaje mi sie,ze to zachowanie jest spowodowane tym, ze pospala dluzej rano. Trzymamy kciuki
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
szymelka myslę, że to na ząbki niestety ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- dziewczyny podrzućcie mi jakiś pomysl i przepis ewentualny co mogę zrobic z kabaczka i cukini |
||
|
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
ja uwielbiam kabaczka i robie placki takie jak z ziemniaków, albo nadziewam miesem mielonym i pieke albo z grilla
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- mozna tez dodac do leczo a teraz papryka niedroga
|
#2268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak wogóle to myślę że to najładniejsze zdjęcie naprawdę jedzącego dziecka, bo te inne zdjęcia to nie zawsze takie oczywiste Cytat:
kasienkakg zdj. sukienki wstawię po chrzcinach ok ? szymelka - miejmy nadzieję że to nic groźnego tylko zęboli najwyżej, dużo zdrówka dla Lenki Acha, korzystając z chwilki czasu zapraszam do obejrzenia albumu. Nie zwracajcie uwagi na bałagan na zdjęciu jednym
|
||
|
|
|
#2269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej nadrobiłam po łebkach, przepraszam, ale Krzyś się domaga uwagi dzień cały, a jeszcze w domu by się czasem przydało coś zrobić, prasowanie to chyba od 2 tyg. leży, już ciuchy stamtąd wyciągamy, bo w szafie nie ma
![]() dziękujemy za gratulacje z okazji 5 miesięcy, ale ten czas szybko leci, jeszcze miesiąc i dołączę do mam podających inne jedzonko póki co Krzyś siedzi u nas na kolanach przy stole, bo sam w foteliku już się nudzi, dziś mi rozmazał gulasz po stole, ale do buzi jeszcze nie bierze, inaczej musiałabym uważać, co jem![]() Castia, gratuluję Malwince nowej umiejętności ![]() Cytat:
Cytat:
Więc jestem zdania, że każde dziecko w końcu wózek znów polubi
|
||
|
|
|
#2270 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na chwilke
w wynikach wyszlo za duzo plytek krwi o 100 i o 9 za malo zelaza. jutro na 11:30 do lekarza pokazac wyniki i zobacze czy zaszczepi a teraz zmykam spac. dobranoc kobitki |
|
|
|
#2271 |
|
Rozeznanie
|
Castia
tajka kasienkakg ego żurawinka dziękuję Wam dziewczyny Lenka obudziła się po 2,5 godz snu - wzięłam ją od razu do piersi i trochę zjadła. Potem nawet miała całkiem dobry humor pośmiała się pobawiła, zjadła deser, potem jeszcze sporo kaszki, ale chyba leki przestawały już działać bo zaczęło się to samo co w dzień, płacz nie do uspokojenia - wtuliła się we mnie i na stojąco usypiała więc szybko ją wykąpaliśmy, podałam jej leki i podczas ubierania pidżamy odlatywała, całkiem bez sił była i nic nie pociągnęła z cyca... Rano dzwonię do przychodni, aby się zapisać do lekarza, bo coś musi jej być skoro tak się zachowuje - albo ten katar tak ją męczy, albo gardło, a może zęby W każdym razie niech lekarka ją zobaczy i oceni, bo chcieliśmy jechać na weekend do rodziców męża po jego mamę, która od poniedziałku zostaje z Lenką..A i jedna dobra wiadomość dzisiaj - zadzwoniła moja dyrektor i powiedziała że mam nie przychodzić w piątek do pracy, bo to bez sensu, mam przyjść dopiero w poniedziałek
Szymek Lenka Edytowane przez szymelka Czas edycji: 2011-09-21 o 21:31 |
|
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
kochane ja ostatnio bardzo zaniedbałam wizaż...ale czytam was regularnie
niestety jakoś brak mi czasu żeby odpisać![]() ale pokrótce. Kala zaszczepiona (ostatnia dawka) super nawet nie jęknęła...wieczorkiem tylko troszkę pomarudziła bo była śpiąca. Poza tym Mała waży 6500 kg i ma 62 cm i zrobiła się strasznym głodomorem dziś np. zjadła:9.30 - kaszka bananowa 100 ml 13.00 - moje mleko 60 ml 14.40 - zupka 130 g (jarzynowa z kurczakiem w moim wykonaniu ![]() 15.30 - moje mleko 50 ml 18.00 - moje mleko 120 ml 19.00 - pierś 21.00 - mm - 120 ml + pierś 7 min i teraz śpi a no i fotki mojej małej czytelniczki
|
|
#2273 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedna malutka. Trzymam kciuki za zdrówko Lenki My dzisiaj byliśmy na spacerku. Alanek spotkał się ze swoją koleżanką starszą o 3 miesiące i na swój widok zaczęli płakać
|
||
|
|
|
#2274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jaka ta Twoja czytelniczka zaangażowana w czytanie , no i widzę że rajstopki z Lidla dobrze się noszą - u nas też...patrycja - no nie wiem, też się nad tym zastanawiam... a Alanek chyba tak się wzruszył na widok innego małego człowieka co??
Szymek Lenka Edytowane przez szymelka Czas edycji: 2011-09-21 o 22:04 |
|
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
szymelka uwielbiamy je
mamy jeszcze jedne troszkę cieplejsze, kupione jeszcze jak byłam w ciąży![]() kurcze kochana jak tam Lenka, może to zęby bo nie pamiętam czy już ma czy jeszcze...a może faktycznie gardełko...idz jutro i koniecznie napisz co powiedział
|
|
#2276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a mój ma gorączkę straszną i nie moze biedny porządnie zasnąć po tym szczepieniu
Cytat:
Cytat:
spadam dziewczyny, bo już 7 razy chodziłam do malego, a jestem po nieprzespanej nocy i cos czuję że dzisiaj tez taka bedzie dobranoc |
||
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wtedy mowila, ze to AZS a le jakby w 6msc zycia przeszlo to prawdopodobiensto, ze bylo to łojotokowe zapalenie skory ktore po 6msc zycia zanika jest tysiac razy lepiej odkad zrobilo sie chlodno ![]() tak wiec nie musimy miec uzasadnienia ![]() dermatolog karze pic, pediatra mowi, by jej sluchac a, ze ona bardzo chetnie pije to nie mam nic przeciwko je coraz wiecej nowych rzeczy wiec nie jest zle szymelka dzieki ja tez mam taka nadzieje jutro siuski zanosze bo zlapalam do woreczka
|
|
|
|
|
#2278 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i oby gorączka zeszła
|
||
|
|
|
#2279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My bylismy u sis Tzta na kolacji, wiec Lenka poszla spac dopiero o 21.45 ... ale za to zjadla 180ml kaszki
|
|
#2280 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lenka jeszcze bezzębna jest, zaglądałam jej w buzię, wymasowałam dziąsła i nie widać nie słychać i nie czuć nic... ale może się mylę - oby to było to a nie nic innego... Cytat:
Cytat:
![]() dobrze, że przynajmniej udało Ci się złapać siuśki - ja u mojej polowałam do ostatniej chwili przed wyjściem do przychodni... jakimś tajemnym kodem się porozumieli oboje skoro reakcja taka była ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
no jak Lenka tyle zjadła to ciekawe o której Ci się obudzi?? oby śniadania nie przespała
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

ciągle mieścimy się na nagradzanej pozycji, ale konkurencja depcze nam po piętach
prosimy 

jadł z jednej i w pewnym momencie zaczął puszczać, łapać znów i marudzić, więc przystawiłam do drugiej i jeszcze pojadł. Ale sprawdziłam i z tej pierwszej jeszcze coś leciało, dlatego nie wiem w sumie czemu tak, może już za słabo leciało i nie chciało mu się mmocniej ciagnać? Mam nadzieję, że jeszcze mi sie pokarm nie kończy.
), a tak to strzeż się mamusiu i korki w uszy 

kurczę martwię się

Jesli to sie powtorzy jutro to ja bym radzila sprawdzic z lekarzem,.. zdrowka