2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 10:32   #1621
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

lena_mi tak miała i wszystko OK
Stary 2011-09-21, 10:35   #1622
karolca
Zakorzenienie

Ja niestety dziś sobie pogadałam z kibelkiem. Niezbyt powaznie, bo moje dziecko chyba do powaznych nie będzie należeć Ale to jest już męczące.
Aguśka, my chyba mamy takie same dzieci w brzuchach

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:37   #1623
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

ja odkrylam ze jak w nocy wstaje na siusiu i zjem sobie nawet male ciasteczko popijajac soczkiem to rano wclae nei czuuje sie tka jakby walec po mnei przejechal w drodze do pana kibelka
dzis mi lepiej .. póki co
zamierzam wybrac sie dizs na basen
Stary 2011-09-21, 10:39   #1624
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
zameldować jako bezrobotna mogę , ale i tak na zasiłek wtedy nie mam co liczyć bo nie zarabiałam najniższej krajowej. Tak to wygląda. No ale nie ma co popadać w czarną rozpacz są plusy i minusy tego. Przynajmniej sobie odpocznę a mąż i tak zapewnia mnie że spokojnie damy radę i że on da radę nas wszystkich utrzymać . jakos to będzie
aa no tak, pisalas przeciez
Cytat:
hehe usmiałam się z rana
pamiętam jak syn mojej koleżanki lubił powtarzać to co usłyszał i raz koleżanka zwraca mu uwagę bo coś nabroił (miał może ze 3latka) stanął popatrzał na nią podpierając rączki o bioderka i mówi " ale pojechałaś po bandzie"

albo sytuacja taka że dzieci szybka się uczą co wolno a czego nie przykład mojego kuzyna - ciągle obrywał liście z kwiatków to ciotka brała i dawała mu leciutko po rączkach mówiąc że nie wolno. Pewnego dnia podlewając kwiatki ciotka widząc uschnięte listki zaczęła je obrywać na to podchodzi kuzyn i po łapach krzycząc "nie wolno" miał z (2-3lata)

Ja znowu mam dziwny dzien, chyba cisnienie niskie, na zewnatrz ciemno, buro i deszczowo ... dopiero wstalam, przed 7 wyprawilam meza do pracy i jeszcze sie polozylam. Wczoraj ciezko mi sie zasypialo dzisiaj musze wyjsc w koncu z domu, bo tu zgnije w koncu, wiec dzisiaj przymusowy spacerek chocby polgodzinny

Aga, kciuki mocno trzymam, napewno bedzie oki z malenstwem

Powiem Wam ze tez niecierpliwie czekam juz na ruchy maluszka.... z jednej strony jak bede czula jego ruchy to bede chyba rzeczywiscie spokojniejsza, a z drugiej pewnie bede sie stresowac jak ich czuc nie bede ale to zawsze juz kontakt z dzieckiem, ta ciaza bedzie taka... namacalna
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:55   #1625
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczynki prawda jest taka, smutna niestety, ze kazda kolejna ciaza zabiera nam zdrowko z zabkow niestety....
ja mialam zawsze zdrowe zeby, wogole mam po tacie kosc zeba taka, ale po ciazy z Filipem zaczely mi sie sypac ;/
I na pewno tez dziewczyny ktore wymiotuja duzo w ciazy powinny szczegolnie dbac o zeby, bo niestety kwas zoladkowy niszczy zabki bardzo..

gosica dzieki

tikki moja bratowa miala teraz niedawno wyrywanego zeba dwojke niestety i na razie zbiera kase na implant i ma zalozonego jakiegos zeba (protezke) mowi ze nawet nie widac roznicy i nie bylo to az tak drogie, ale nie wiem jak jest w Hiszpanii

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Siedze tu z Wami i pisze a Filip rysuje po kartce dlugopisem...
i nagle wyszedl z pokoju i wola mnie i mowi: "mama narysowalem drzwi" ja mowie, ze pieknie, pokaz, a ten mnie prowadzi do pokoju obok i pokazuje jak porysowal drzwi
no ale to wina troszke tatusia, bo tatus rysuje kreseczki takie delikatne jak Filipek rosnie i on to widzial wiec nasladowal tate tylko na szczescie to drzwi drewniane wiec mozna papierem sciernym zetrzec

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja niestety dziś sobie pogadałam z kibelkiem. Niezbyt powaznie, bo moje dziecko chyba do powaznych nie będzie należeć Ale to jest już męczące.
Aguśka, my chyba mamy takie same dzieci w brzuchach
mysle ze na pewno
a wiesz co...wyczytalam ostatnio ze wraz z uplywem I trymestru koncza sie mdlosci i wymioty bo poziom hormonow spada, a te hormony wlasnie powoduja ze tak sie czujemy...czyli co? nam nie spadl ten poziom hormonow? czy o co chodzi?
bo dla mnie to juz tez nie jest smieszneszczegol nie jak rano musze zrobic sniadanie i nie moge bo tak mnie ciagnie...az lzy w oczach mam
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Aga, kciuki mocno trzymam, napewno bedzie oki z malenstwem

Powiem Wam ze tez niecierpliwie czekam juz na ruchy maluszka.... z jednej strony jak bede czula jego ruchy to bede chyba rzeczywiscie spokojniejsza, a z drugiej pewnie bede sie stresowac jak ich czuc nie bede ale to zawsze juz kontakt z dzieckiem, ta ciaza bedzie taka... namacalna

jeszcze troszke i bedziesz czula ruchy
czasem sie zdarza ze dzieciatko usypia i dluzszy czas nie czuje sie ruchow w ciagu dnia ale wystarczy zjesc cos slodkiego polozyc sie i powinno sie znow poczuc
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:57   #1626
julliczka
Rozeznanie

Hej dziewczyny, ale zasuwacie mniej więcej Was nadrobiłam.

Widzę, że o TŻtach dużo było dyskusji. W zasadzie mogłabym powiedzieć, że mam ideała w domu, no może prawie Mój potrafi sam wszystko, sprzątnie, poukłada, zmyje, powiesi pranie, sprzątnie łazienkę itd. Generalnie dba o porządek, bo zawsze taki był, ale na szczęście pedantem nie jest. Gorzej z gotowaniem, ale kanapki na śniadanie czy kolację zawsze zrobi. Jak mi się nie chce gotować, to mówi, że gdzieś jedźmy coś fajnego zjeść. Jak nie sprzątam, bo czasu zabraknie czy coś, to on coś tam wytrze kurz. A ostatnio to już dawno odkurzacza w ręku nie miałam. A jeszcze ostatnio mnie zaskoczył i umył okna jak byłam na szkoleniach, żeby było w miarę czysto. Oczywiście jak odkurzy to raz na jakiś czas mopem przejedzie po mieszkaniu. Trochę to wygląda tak jakbym ja nic nie robiła Ale dzielimy się w obowiązkach. A jeśli chodzi o zakupy do sklepu odzieżowego, to ja długo czasu też nie lubię spędzać, ale TŻ jak jest ze mną, to za mną chodzi i patrzy co oglądam i pomaga mi dobierać, interesuje go to. Ale pod tym względem się dobraliśmy, bo ja wchodzę - 5 minut i wychodzę. A czasem też przy okazji coś dla siebie wypatrzy albo ja coś fajnego znajdę dla niego i kupujemy, tak jak ostatnio sympatyczną kurteczkę.
Ale w zasadzie jak każdy facet mój TŻ ma momenty odmóżdżenia, czasem zapomina coś w domu zrobić, nie sprzątnie, nie wyrzuci śmieci czy coś tam, także chyba jest w miarę normalny
No ale nachwaliłam mojego

A z tym dentystą rzeczywiście racja, wypada odwiedzić

Ja mam trochę takie zmartwienie, bo nie wiem czy z moim maleństwem wszystko dobrze, czy prawidłowo się rozwija, a USG dopiero 10 października, ciężko wytrzymać

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-09-21 o 11:00 Powód: dopisek
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:03   #1627
Aguśkaa83
Zakorzenienie

karolca a meczy Cie wieczorem lub w nocy zgaga? Bo mnie zaczela od paru dni meczyc. Raz przebudzilam sie z taka zgaga ze myslalam ze zwymiotuje...
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 11:06   #1628
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
mysle ze na pewno
a wiesz co...wyczytalam ostatnio ze wraz z uplywem I trymestru koncza sie mdlosci i wymioty bo poziom hormonow spada, a te hormony wlasnie powoduja ze tak sie czujemy...czyli co? nam nie spadl ten poziom hormonow? czy o co chodzi?
bo dla mnie to juz tez nie jest smieszneszczegol nie jak rano musze zrobic sniadanie i nie moge bo tak mnie ciagnie...az lzy w oczach mam
Mnie nawet lekarz pocieszał, że będzie coraz lepiej i lepiej... niby jest, bo nie rozmawiam z umywalkami, zlewozmywakami, kibelkiem czy lasem codziennie... ale te rozmowy nadal są (bo nie zawsze z kuchni zdążę uciec w "bezpieczne" miejsce a łazienka nieraz jest bliżej niż WC).
Mam nadzieję, że jednak te samopoczucie ustąpi!

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ale zasuwacie mniej więcej Was nadrobiłam.

Ale w zasadzie jak każdy facet mój TŻ ma momenty odmóżdżenia, czasem zapomina coś w domu zrobić, nie sprzątnie, nie wyrzuci śmieci czy coś tam, także chyba jest w miarę normalny
No ale nachwaliłam mojego

A z tym dentystą rzeczywiście racja, wypada odwiedzić

Ja mam trochę takie zmartwienie, bo nie wiem czy z moim maleństwem wszystko dobrze, czy prawidłowo się rozwija, a USG dopiero 10 października, ciężko wytrzymać
Fajne określenie

10 października już niedługo, wytrzymasz.
Na pewno wszystko jest ok. Musi tak być a Ty masz tak myśleć

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
karolca a meczy Cie wieczorem lub w nocy zgaga? Bo mnie zaczela od paru dni meczyc. Raz przebudzilam sie z taka zgaga ze myslalam ze zwymiotuje...
W nocy wstaję tylko na siusianie (b.często)
W ciągu dnia zdarza się zgaga lub wieczorem jak zjem coś, co niezbyt mi służy. Pomaga mi zimne mleko.
Ale takiej nocnej zgagi nie miewam póki co (ale prawie codziennie wieczorem piję dość mocną herbatę z aronią).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-21, 11:12   #1629
Aguśkaa83
Zakorzenienie

karolca mnie tez wiele osob mowi ze bedzie coraz lepiej, juz nie wierze w zadne zapewnienia, sama wiem co bedzie, obawiam sie najgorszego. Jedna dziewczyna na forum napisala ze te dolegliwosci przeszly jej wraz z porodem dopieromasakra;/
Ja dzis lekarza zapytam o te dolegliwosci...
A co do zgagi, to spie wyzej. W ciagu dnia nie dokuczaja mi na razie, przy Filipie mi bardzo dokuczaly, ale jadlam migdaly i pomagalo. Tylko przy nim mialam inna zgage a teraz mam taka prowokujaca do wymiotow. Moze z mlekiem sprobuje.
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 11:16   #1630
karolca
Zakorzenienie

spróbuj może z herbatą czarną? czarna też dobrze łagodzi zgagę. Ale gorzka oczywiście.
Ja niestety też obawiam się najgorszego.
To znaczy zauważyłam, że jak jest ładna pogoda i jest ciepło to ja czuję się gorzej więc nawet się cieszę, że przed nami jesień i zima
Morsa chyba w sobie noszę

Kubusewa, mi niestety nie pomagają nocne przekąski. Jak mam zwymiotować, to zwymiotuję. Jak pisałam wyżej - wiele zależy od pogody

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-21, 11:22   #1631
piwonia22
Przyczajenie

Witam wszystkie mamusie marcowo - kwietniowe ja mam termin na 4 kwietnia, chociaż czuję, że malec przyjdzie na świat wcześniej. Narazie czuję się świetnie, oby tak dalej. Cieszę się, że jest to forum bo zawse raźniej z innymi ciężarówkami przechodzić przez to samo, pozdrawiam
piwonia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:25   #1632
karolca
Zakorzenienie

Wiecie co jeszcze z ciążowych dolegliwości jest dla mnie nieco bardziej uciążliwe?
Niepewny nastrój, szczególnie to, że bez ostrzeżenia i racjonalnych powodów wybucham płaczem (co przeradza się w głupi śmiech, bo zdaję sobie sprawę z tego, jak kretyńsko muszę wyglądać).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-21, 11:30   #1633
Aguśkaa83
Zakorzenienie

karolca z tego samego powodu bardzo sie ciesze z pogody jaka przed nami
a jesli chodzi o herbate to niestety od kiedy zaczely mi sie mdlosci nie pijam, chociaz uwielbialam przed ciaza taka z cytrynka, teraz taka herbata smierdzi mi papierem pije tylko wode, syropy(malinowy, imbirowy) z woda, soczki bardzo mi posmakowaly ostatnio soczki w tych malych kartonikach no jak dziecko normalnie jestem
Maz mi ostatnio kupil syrop imbirowy naturalny (ma posmak coli wiec jest w sumie fajny w smaku) na targach blizej zdrowia blizej natury

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez piwonia22 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie marcowo - kwietniowe ja mam termin na 4 kwietnia, chociaż czuję, że malec przyjdzie na świat wcześniej. Narazie czuję się świetnie, oby tak dalej. Cieszę się, że jest to forum bo zawse raźniej z innymi ciężarówkami przechodzić przez to samo, pozdrawiam
witaj
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-21 o 11:28
Stary 2011-09-21, 11:32   #1634
dagirll
Wtajemniczenie

To prawda nie które kobiety czują się źle przez całą ciąże.. Bądźcie dobrej myśli.. Mają mdłości, wymiotują, moja koleżanka trafiła nawet do szpitala, bo nic nie mogła jeść i leżała tam biedna pod kroplówką. Fakt, zdarza się, to rzadko. Ponoć bardziej nasilone są też mdłości przy ciąży bliźniaczej..

dagirll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 11:42   #1635
Aguśkaa83
Zakorzenienie

taaa juz to czytalam ze najczesciej te dolegliwosci dotycza kobiet ktore sa w pierwszej ciazy albo w ciazy blizniaczej...
ja jednak jestem juz w II (to w I czulam sie lepiej chociaz tez nie rewelacyjnie) no i blizniakow tez nie nosze w brzuszku no chyba ze sie drugie chowa
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 12:23   #1636
tikki85
Zakorzenienie

A mi dolegliwości ustały ..znaczy może nie całkiem, bo czasami mam zgagę, zaparcia i odbija mi się ciągle, ale już od kilku dni obywa się bez rozmów (odpukać) no i nie jestem już taka zmęczona jak wcześniej.
Co do ruchów...to moja Pchła chyba czasami daje o sobie znać w podbrzuszu...fika i fika i czasami obije się o ścianki aż ja podskakuję ze strachu. Wątpię, żeby to były ruchy jelit, bo te czasami też czuję, ale inaczej. Takie "pukania" czuję dosłownie kilka razy dziennie i to jak leżę bardziej zgięta .
Ja zęby mam strasznie słabe. Już każdy mam zaplombowany+1 koronę. A ząb jak mi wyliczyła stomatolog wyniesie mnie 2000 euro. A to na razie muszę składać na wyprawkę (bo cudowny rząd hiszpański zniósł becikowe w wysokości 2500 euro z dniem 1.01.2011 roku . Jak zwykle cięcia po najbiedniejszych).

Mam dziś ochotę na naleśniki z dżemem i właśnie wybieram się na zakupy .
Stary 2011-09-21, 13:28   #1637
monika_krk
Raczkowanie

A od którego tygodnia powinno się liczyć II trymestr?? Bo w necie można znaleźć różne info, raz, że od 12 raz, że od 15... a zapomniałam zapytać lekarza. Ja jestem obecnie w 13 tygodniu.

Ja byłam wczoraj na USG (miałam mieć w przyszłym tygodniu, ale okazało się, że lekarka idzie na urlop i dostali przyspieszenia). Maleństwo ma 6,2 cm, wszystkie oględziny ciałka wyszły prawidłowe, przezierność 0,8 więc malutko i jestem mega mega szczęśliwaTermin porodu przesunął mi się na 30.03 z 2.04, ale to chyba nie warto zmieniać, bo to i tak pewnie się zmienia przez całą ciąże...
aha i na 60% chłopak
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:34   #1638
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Siedze tu z Wami i pisze a Filip rysuje po kartce dlugopisem...
i nagle wyszedl z pokoju i wola mnie i mowi: "mama narysowalem drzwi" ja mowie, ze pieknie, pokaz, a ten mnie prowadzi do pokoju obok i pokazuje jak porysowal drzwi
no ale to wina troszke tatusia, bo tatus rysuje kreseczki takie delikatne jak Filipek rosnie i on to widzial wiec nasladowal tate tylko na szczescie to drzwi drewniane wiec mozna papierem sciernym zetrzec

swietny ten Twoj Filipek

ja kiedys "ozdobilam" rodzinny album ze zdjeciami. I sa piekne bohomazy w niebieskim dlugopisie przez wszystkie mozliwe zdjecia.
rodzice zachwyceni nie byli.. szczegolnie ze niektore zdjecia tylko w pojedynczym egzemplarzu byly.

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj na USG (miałam mieć w przyszłym tygodniu, ale okazało się, że lekarka idzie na urlop i dostali przyspieszenia). Maleństwo ma 6,2 cm, wszystkie oględziny ciałka wyszły prawidłowe, przezierność 0,8 więc malutko i jestem mega mega szczęśliwaTermin porodu przesunął mi się na 30.03 z 2.04, ale to chyba nie warto zmieniać, bo to i tak pewnie się zmienia przez całą ciąże...
aha i na 60% chłopak
super!

Drugi trymestr to chyba od koncz 13go tygodnia... ale pewna nie jestem.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 13:56   #1639
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
A od którego tygodnia powinno się liczyć II trymestr?? Bo w necie można znaleźć różne info, raz, że od 12 raz, że od 15... a zapomniałam zapytać lekarza. Ja jestem obecnie w 13 tygodniu.

aha i na 60% chłopak
13+1 od ostatniej miesiaczki to pierwszy dzien drugiego trymestru czyli od poczatku 14 tc liczymy

mnie irytuje podzial na miesiace ciazy.... bo np wychodzi ze 4 miesiac trwa 5 tygodni od 14 do 18.
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-21, 14:02   #1640
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

aha i na 60% chłopak
tak jak emigra napisala tak sie liczy trymestr II
no i super ze takie dobre wiesci od lekarza gratuluje chlopczyka
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 14:03   #1641
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

aha i na 60% chłopak

Gratulacje

Mam do Was pytanko w którym tc kupiłyście spodnie ciążowe ?
Ja właśnie zamówiłam na allegro jestem w 11tc i normalnie już się źle czuje w moich jeansach bo wszystkie dopadowane i przy siedzieniu w brzuch uwierają. Trochę zastanawiałam się czy nie za wcześnie no ale liczy się komfort
Stary 2011-09-21, 14:05   #1642
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Ja właśnie zamówiłam na allegro jestem w 11tc i normalnie już się źle czuje w moich jeansach bo wszystkie dopadowane i przy siedzieniu w brzuch uwierają. Trochę zastanawiałam się czy nie za wcześnie no ale liczy się komfort
Ja chyba w 11 tc kupilam niestety sa ze strech'em a ja je ostatnio przez przypadek wrzucilam do suszarki i mi sie o rozmiar sciagnely
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-21, 14:06   #1643
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
13+1 od ostatniej miesiaczki to pierwszy dzien drugiego trymestru czyli od poczatku 14 tc liczymy

mnie irytuje podzial na miesiace ciazy.... bo np wychodzi ze 4 miesiac trwa 5 tygodni od 14 do 18.
Ja wogole jakos niemysle o miesiacach, tlyko automatycznie o tygodniach. A ze mi sie tygodnie zmeiniaja w niedziele to zawsze umiem w 3 sek policzyc wiek ciazy co do dnia

Pochwalilam sie wam ze nie mecza mnie zadne zle przeczucia co do bobasa no i mam za swoje. Dzis w nocy mialam okropny sen dotyczacy mojego jutrzejszego USG, i w tym snie spelnil sie najgorszy mozliwy scenariusz. Nie wiem czy to taka wredna podswiadomosc daje o sobie znac przez sny czy co
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 14:10   #1644
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba w 11 tc kupilam niestety sa ze strech'em a ja je ostatnio przez przypadek wrzucilam do suszarki i mi sie o rozmiar sciagnely

dzięki za radę ... bo właśnie ja też mam ze strech'em czyli już wiem że do suszarki nie wkładać ich
Stary 2011-09-21, 14:30   #1645
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh... tak to jest z tymi ruchami
ja poki co czuje bardzo sporadycznie i raczej jakies wieksze kopniaki, a pamietam, ze core to tak codziennie zaczelam czuc dopiero gdzies w 25 tc, a potem tez bywalo, ze wariowala w brzuchu, albo miewala dzien leniuszka i byla calkiem spokojna

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość

bedzie dobrze, a do 10.10 juz niedaleko. Ja nastepne usg bede miala dopiero za jakies 4-5 tygodni, a na najblizszej wizycie bedzie tylko kontrola wagi, moczu, krwi, cisnienia i pewnie dopplerem posluchaja czy jest serduszko

Cytat:
taaa juz to czytalam ze najczesciej te dolegliwosci dotycza kobiet ktore sa w pierwszej ciazy albo w ciazy blizniaczej...
ja jednak jestem juz w II (to w I czulam sie lepiej chociaz tez nie rewelacyjnie) no i blizniakow tez nie nosze w brzuszku no chyba ze sie drugie chowa
a to akurat niekoniecznie, bo ja w tej ciazy czulam sie na poczatku o wiele gorzej niz w pierwszej, a mdlosci przeszly mi prawie calkowicie dopiero w 15tc, takze jakies 2-3 tyg temu. A teraz zreszta na wiele dan nie mam ochoty, a nawet jak o niektorych mysle, to robi mi sie slabo

Cytat:
Gratulacje

eee tam za wczesnie... jak sama powiedzalas liczy sie komfort

jednak jesli nie chcesz kupowac jeszcze ciazowek, to zaopatrz sie w pasy ciazowe i chodz z rozpietym rozporkiem, ktory mozesz zakryc wlasnie takim pasem

A ja sie dzis wazylam i znow mi waga troche spadla Tak jak przed ciaza wazylam jakies 63-64 kg, na poczatku spadla mi waga gdzies do 61-62, ale teraz zaczelam juz troche przybierac i juz tydzien temu wazylam 62,9kg, a dzis 62,1... nie zebym narzekala, ale wypadaloby juz chyba w tym 17 tc zaczac tyc

Do tego nadal mnie moj pracodawca denerwuje... mam juz dosc, chcialabym, zeby to sie wreszcie skonczylo i zeby dal mi juz spokoj... gnoj zasr*ny
Stary 2011-09-21, 14:39   #1646
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dobra ja ide sie szykowac na wizytke, tak sie boje... glupia jaa

gucia no wlasnie mowie ze to guzik prawda co pisza na temat mdlosci i wymiotow w ciazy ale cudownie ze przeszlo Ci zupelnie w 15 tc wiec mam jeszcze nadzieje ze mi moze ustapi tez niebawem (mam 14tc) a nie bedzie trwalo cala ciaze;/
Ty sie ciesz ze nie tyjesz, ja bym tam tez chciala nie tyc
a co wymyslil Twoj pracodawca?
SZYMONEK

Stary 2011-09-21, 15:12   #1647
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Dobra ja ide sie szykowac na wizytke, tak sie boje... glupia jaa

trzymam kciuki będzie dobrze i daj znac co i jak po wizycie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 15:46   #1648
karolca
Zakorzenienie

Siostra chciała dać mi swoje stare spodnie, które są na nią za małe.
Taaaa
Na pierwszy ogień poszły spodnie, które kupiła sobie zaraz po urodzeniu synka. Ważyła ponad 15 kg więcej niż ja teraz a ja w spodniach się nie zapięłam :/ W biodrach za ciasne, za to w udach pełen komfort.

Spodnie dresowe i jeszcze jakieś dżinsy mogą być, jedne na teraz, inne za jakiś miesiąc-dwa. Więc nie jest źle. Ale po tych pierwszych parach byłam trochę załamana, że i u niej nic nie dostanę

Chyba też będzie trzeba kupić pas ciążowy aby komfortowo nosić ulubione spodnie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-21, 17:02   #1649
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki za wyjaśnienia, czyli od przyszłego tygodnia zaczynam II trymestr Pierwszy raz tak mam, że chcę, żeby czas szybko leciał... Już się nie mogę doczekać wiosny
No jest to z miesiącami i tymi podziałami takie trochę zagmatwane i z matematyką ma niewiele wspólnego

Cytat:
tak jak emigra napisala tak sie liczy trymestr II
no i super ze takie dobre wiesci od lekarza gratuluje chlopczyka
Dzięki dzięki, zobaczymy czy się sprawdzi Lekarka powiedziała, że za wiele nie widać, i generalnie to na tym etapie u chłopca i dziewczynki tak samo wygląda, ale że jest tam coś skierowane lekko do góry, a to czasem wskazuje na chłopca

Cytat:
Gratulacje

Dzięki!
Ja dostałam kilka par spodni od szwagierki, głównie jeansy z h&m, ale problem jest w tym, że one wszystkie mi odstają strasznie w brzuchu tzn. ten materiał gumkowy jest luźny i głupio to wygląda, a moje stare spodnie są za małe już, ale znalazłam na ten etap rozwiązanie Chodzę po prostu w getrach zwykłych, sprzed ciąży i mam je pod brzuszkiem, żeby nie uciskały i jest całkiem wygodnie
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 17:39   #1650
Zariah
Rozeznanie

Aguśkaa mocno zacisniete

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości