![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Sekret udanego związku
Drogie Panie
![]() dzisiaj przeczytałam bardzo fajny artykuł gdzie napisane jest : "...Odkrywaj się powoli i nigdy do końca, zwłaszcza w sypialni. Pokazuj mu tylko tyle by wyostrzyć apetyt, ale nigdy nasycić. Bo nie o to chodzi by złapać króliczka, ale go gonić..." i teraz mam takie pytanie do Was. Jak Wy utrzymujecie ową tajemniczość w związku (chodzi mi o sypialnie)? I czy skoro na przykład ja wcześniej inicjowałam seks to nie będzie wyglądało sztucznie jak zacznę go uwodzić? Problem polega w tym, że nie wiem jak dobrze uwodzić w łóżku...pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sekret udanego związku
Np. zostań w jednej skarpecie.
Albo zrób sobie taką piżamę - jeden rękaw długi, drugi krótki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie sekret udanego związu to szczerość (pomijając tak oczywiste sprawy jak miłość), a nie jakieś gierki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
W związku jestem z facetem, któremu mogę bezgranicznie ufać. Szerość, zaufanie i miłość to podstwa.
Jak można grać i udawać całe życie?
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle większość artykułów na temat związków piszą chyba osoby samotne, nie mające pojęcia o wspólnym bytowaniu -takie mam wrażenie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W dobrym związku nie ma potrzeby się silić na gierki i udawanki. Jednej i drugiej stronie odpowiada naturalne zachowanie i charakter drugiej osoby i to właśnie to scala związek, a nie kombinowanie jak koń pod górkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny ;p niestety, ale mam juz troche lat na karku i wiem, ze szczerosc to podstawa. Ale nie można nie mieć malych swoich babskich sekretow i nie mozna zawsze byc pod reka. Do tego wiem z doswiadczenia, ze facet to zdobywca i uwielbia lowic. Ja jeszcze pracuje nad tym, ale uwierzcie mi kiedy podacie sie facetowi jak na tacy. Czy to mowiac wciaz o planach waszych na przyszlosc czy to odkrywajac cala prawde o sobie...co powiecie za 5 czy 10lat?? Chyba tez kochamy naszych facetow za to, ze czasami potrafia zrobic cos nietypowiego, albo ze maja pasje o ktorej nie wiedzialysmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Słuszna uwaga, też odnoszę takie wrażenie. Cosmorady są zawsze o gierkach, ja sobie nie wyobrażam normalnego długotrwałego związku opierającego się na iluzjach właśnie, to jest może i dobre na samym początku. Ale chciałabym zobaczyć jak wyglądają te wszystkowiedzące redaktorki i jak im się układa w życiu, skoro tak polecają wieczne udawanie i kontrolowanie się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
... np. hazard, o czym dowiadujemy się, jak nam komornik wparowuje na chatę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Albo zarazi nas rzeżączką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() swoją drogą ile jesteś w związku? Pytam z ciekawości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uwielbiam te wszystkie porady wyssane z palca, mające przełożenie tylko do niewielkiej garstki osób, a wierzą w to całe rzesze kobiet. chociaż nie powiem, jak byłam młodsza to chłonęłam tą wiedzę z poradników, gazetek czy też od innych pań (wtedy to raczej nastolatek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
To co trzeba się zachowywać w zwiazku jak stare małzeństwo??? moim zdaniem w każdym związku potrzeba trochę szaleństwa żeby oderwać się od rzeczywistości a jeśli piszecie o tych zdradach to chyba musiałyście same coś takiego przeżyć ale to nie znaczy że wszyscy faceci są tacy jakich wy spotkałyscie. a może poprostu oni mieli powody... warto się nad tym zastanowić
![]() a co do tematu to założ jakąś seksowną bielizne i do dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Buc
|
szugar dobrze radzi.
![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi tutaj o pewną dozę tajemniczości, która dodaje uroku. Owszem uważam szczerość i zaufanie za podstawę - ale zawsze można zaskoczyć czymś miłym swojego partnera - tak aby przełamać rutynę. Trochę szaleństwa pomoże przełamać stagnację ![]()
Bądź kimś, kto usiądzie obok i wysłucha mnie bez otwarcia ust. bądź kimś, kto przytuli, gdy zobaczy chwiejącą się łzę na koniuszku mojej rzęsy. bądź kimś, kto zawsze będzie po mojej stronie, chociażbym dokonywała najgorszych decyzji i robiła największe błędy świata. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam się ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bzdurna generalizacja- mój facet nienawidzi takich kobiecych zagrywek pseudo-tajemniczości i nie bawi go ciągłe uganianie się za dupą bo ma zwyczajnie lepsze rzeczy do roboty. Że oboje wiedzieliśmy czego oczekujemy od życia i mogliśmy je tak pokierować by każde z nas spełniło swoje pragnienia. Powiem, że nawzajem się wspieraliśmy i pomagaliśmy temu drugiemu w byciu takim człowiekiem, jakim ta osoba być chciała. Nie wiem czy bym TŻ-a kochała bardziej bo by ukrywał jakąś pasję. Myślę, że raczej byłabym zła, że nie mówił mi o wszystkim. Tajemniczy facet nie jest dla mnie atrakcyjny- chyba, że tylko jako wabik seksualny, ale na pewno nie jako życiowy partner Cały czas wnioski jak wyżej. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() ![]() A tak serio, to ten tekst należy traktować z przymrużeniem oka, nie dosłownie. Autorom zapewne nie chodziło o prowadzenie podwójnego życia, trzymania trupa kochanka w szafie czy odgrywanie agentki 007, tylko o to, by nawet po latach związku umieć i chcieć zaskoczyć partnera jakimś niecodziennym pomysłem, innowacją w seksie itp.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
uwielbiam te cosmobzdury, wcielanie której kolwiek w zycie kończy sie atakiem smiechu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Ino od zmywania garów i dojenia krów
![]() BTW, autoreczko kochana, przeczytałas to w Cosmo albo jakimś innym Joyu, prawda? ![]() albo narkotyki, o czym dowiadujemy się, kiedy do chaty wparowuje kilkoro "karków" z hasłem "Łysy, dawaj forsę" ![]() No, ale w takim związku to na nudę narzekać nie można ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Autorko wątku, wiesz co kręci mojego faceta? Gdy jestem na luzie, uśmiechnięta, zadowolona z życia, nie gderam mu, nie narzekam na wszystko. Pozowanie na "jestem taka tajemnicza, zgadnij o co mi chodzi" skończyło by się tym, że mój TŻ zapytałby, czy:
a) źle się czuję, coś mnie boli, b) jestem naburmuszona / sfochowana, o co kaman, c) mam jakieś zmartwienie, może coś w pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dobra, mój facet to prosta istota ...
![]() co nie zmienia faktu, że po kilku latach związku "gry" są dziwne wg mnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Ja uważam, że tajemniczość w związku dobra jest np. w sferze fizjologicznej, tzn. powinnyśmy zachowywać się i wyglądać atrakcyjnie w granicach przyzwoitości. Nawet w długich związkach heh nie pierdzieć ( oczywiscie notorycznie,bo nie da sie cały czas wstrzymywać), dbać o siebie, ale w taki sposób aby on do konca nie wiedzial tego ile w to wkldamy, nie chodzić ubrane jak niechluj i nie czesać się niechlujnie itd. Nie uznaje też klepania o wszystkim, o tym , że Zoskę chłop zdradza w pracy, jakąś cząstkę lepiej zawsze mieć dla siebie. Ta tajemniczość to dla mnie także możliwość spedzania czasu osobno, jakieś pasje i zainteresowania, to taka też pewność siebie, facet musi wiedzieć czy z nim czy bez niego będziemy szczęśliwe. W łóżku mordercza jest rutyna, czasem inny strój lub bielizna wystarczy, żeby dodac coś nowego. Wszystko to musi wynikac naturalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.