Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 22:47   #61
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII

Ech dziewczęta wracam na dobrą, odwykową drogę znowu mam tego wszystkiego tyle, że przestałam się orientować co i gdzie jest.. w chwili obecnej nawet nie da się tego pomieścić w łazience.
Mam kompletny zakaz kupowania żeli, balsamów, maseł, peelingów, masek do włosów i ogólnie pielęgnacji poza określonymi potrzebami. a pewno muszę kupić płyn do higieny intymnej, krem z kwasami na jesień i antyperspirant..

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 23:33   #62
carrola
Zadomowienie

Nosku przybij piątkę w ścisłym odwyku. Póki co idzie mi doskonale, a mamy już za sobą prawie 2/3 miesiąca.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 01:03   #63
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Melduję, że zużyłam KOLEJNY żel pod prysznic, teraz Isana arbuzowa, 300ml Poprzednio Avon 500ml
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 07:00   #64
nurek119
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29485148]Melduję, że zużyłam KOLEJNY żel pod prysznic, teraz Isana arbuzowa, 300ml Poprzednio Avon 500ml [/QUOTE]
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 09:39   #65
ganimedea
Zakorzenienie

Nosku, wszystkiego najlepszego
Nie było mnie na wizażu przez weekend, stąd to spóźnienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29464560]To ja wszystkich częstuje moimi cukiereczkami z okazji imienin Noska [/QUOTE]

Ależ tego jest

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 11:51   #66
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Witamy Z czym masz największy problem?
Balsamy i różne preparaty do włosów nie mogę się pogodzić ze strukturą moich włosów (gęste, grube i bez wyprostowania straszna szopa) a marzą mi się takie proste ładne i cienkie no i prostujęęęę a co za tym idzie mam 4 różne preparaty termoochronne, jakieś maski/odżywki/serum nie trafiłam jeszcze na produkt idealny i pewnie nie trafię ale zawsze jak zobaczę jakąś nowość to myślę "O..." Moja szafka z kosmetykami pęka
Stary 2011-09-19, 11:59   #67
Hosenka*
Zakorzenienie

Odłożyłam wczoraj kilka kosmetyków do puszczenia w świat + ok 10 lakierów

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 12:35   #68
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
dzień dobry, stawiam imieninowe winko
Spóźnione wszystkiego naj i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
mam pytanko czy któraś z was mogła bym mi polecić dobrą / baze/ podkład pod cienie .. koleżanka polecała mi hean ale nie mogę tego znaleść u siebie w sklepie ani na allegro ... hm nie wiem może coś źle wpisuję. Myślałam też nad inglotem bo dobra marka ale sama nie wiem , wolała bym coś poleconego
Ja polecam Duraline Inglota.

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
A no trzeba by się za to zabrać.
Dawaj znać, jak Ci idzie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
mam pytanie do was.. może troszkę dziwne no ale ..

mam dylemat natury zakupowej ;D
Wpadly mi w oko buty - są ładne wygodne , i teraz pytanko nie wiem jaki rozmiar powinnam kupić 39 są mega wygodne ale ciut noga podchodzi do góry jak idę , natomiast 38 są takie na styk troszkę ale noga w nich stabilniejsza jest i teraz nie wiem , mierzyłam 3 rodzaje butów na zimę 2x na obcasie i 1 plaskie i we wszytskich to samo. I teraz nie wiem , jak radzicie?
Jak kupisz za duże, to zawsze możesz przykleić zapiętki. Jak za małe, to możesz je rozbić chodząc po domu, poza tym możesz walnąć kilka razy młotkiem przez szmatkę materiał z tyłu, żeby był bardziej miękki i wtedy nie powinny obcierać.

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
poszło

wiecie ze jestem w domu zamiast w Turcji?? a miało być tak pięknie
Dziękuję
No właśnie doczytałam w klubie Tam też odpisałam.

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
o czym mowilas, o lawendowej kulce z YR? bo się na nią czaję
Tak Tzn. wąchałam akurat żel pod prysznic, ale cała seria zapewne pachnie tak samo.

Cytat:
Ech dziewczęta wracam na dobrą, odwykową drogę znowu mam tego wszystkiego tyle, że przestałam się orientować co i gdzie jest.. w chwili obecnej nawet nie da się tego pomieścić w łazience.
Mam kompletny zakaz kupowania żeli, balsamów, maseł, peelingów, masek do włosów i ogólnie pielęgnacji poza określonymi potrzebami. a pewno muszę kupić płyn do higieny intymnej, krem z kwasami na jesień i antyperspirant..
Trzymam kciuki za wytrwałość

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Balsamy i różne preparaty do włosów nie mogę się pogodzić ze strukturą moich włosów (gęste, grube i bez wyprostowania straszna szopa) a marzą mi się takie proste ładne i cienkie no i prostujęęęę a co za tym idzie mam 4 różne preparaty termoochronne, jakieś maski/odżywki/serum nie trafiłam jeszcze na produkt idealny i pewnie nie trafię ale zawsze jak zobaczę jakąś nowość to myślę "O..." Moja szafka z kosmetykami pęka
Na dobry początek zrób to, co my tutaj wszystkie: spis cały zbiór kosmetyków, uporządkuj kategoriami i najlepiej w osobnym dokumencie wg dat ważności

Byłam wczoraj w tych górach. Zdobyłam szczyt 2122 m n.p.m. (Krzesanicę) Dziś nogi odmawiają mi posłuszeństwa Wyjechaliśmy o 5 rano, a w domu byliśmy z powrotem o 21:30. 9,5h chodzenia po górach. Na samej górze tak wiało, ze miałam na sobie koszulkę z krótkich rękawem, dwie bluzy i kurtkę 2 kaptury A jak szliśmy, to nas wiatr spychał na bok Ależ ja kocham góry
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 21:09   #69
carrola
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;29485148]Melduję, że zużyłam KOLEJNY żel pod prysznic, teraz Isana arbuzowa, 300ml Poprzednio Avon 500ml [/QUOTE]

Pięknie!

Stary 2011-09-19, 23:49   #70
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

zuzylam nawilzajaca mgielke do ciala Avon Summer Breeze 150 ml

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 11:54   #71
Nusia7
Zakorzenienie

A mi poszedł mus do ciała i szampon 400 ml Kupiłam też dwa żele do golenia, bo obecny powoli się kończy, a nie mam więcej w zapasie.
Stary 2011-09-20, 13:58   #72
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Gratuluję zużyć Kochane, szczególnie tych dużych pojemności
Cytat:
wspominałam kiedyś, że Cię kocham?
No coś tam mi się obiło o uszy

Cytat:
Jak za małe, to możesz je rozbić chodząc po domu, poza tym możesz walnąć kilka razy młotkiem przez szmatkę materiał z tyłu, żeby był bardziej miękki i wtedy nie powinny obcierać.

Byłam wczoraj w tych górach. Zdobyłam szczyt 2122 m n.p.m. (Krzesanicę) Dziś nogi odmawiają mi posłuszeństwa Wyjechaliśmy o 5 rano, a w domu byliśmy z powrotem o 21:30. 9,5h chodzenia po górach. Na samej górze tak wiało, ze miałam na sobie koszulkę z krótkich rękawem, dwie bluzy i kurtkę 2 kaptury A jak szliśmy, to nas wiatr spychał na bok Ależ ja kocham góry
Pierwsze słysze o takich patentach butowych

Zazdroszczę tych gór. Na Czerwonych Wierchach byłam kilka razy. Najwięcej na samej Kopie Kondrackiej (wlazłam już jako mały dzieciak). Raz przeszłam wszystkie , w tym roku też mieliśmy taki zamiar, tylko pogoda była do i weszliśmy tylko na Małołączniaka, a potem na Kopę. Od tej wyprawy słowa "wiatr" i "deszcz" nabrały dla mnie nowego znaczenia.

W temacie to poszedł mi krem do stylizacji Artystyczny Nieład Welli. Używałam go ze dwa lata, jak nie więcej Następny wyciągnęłam już z zapasów.

We wrześniu mam sporo zakupów, ale to głównie moje palety Sleek i perfumy, które zaczęłąm dopisywać. Z pielęgnacji kupiłam same potrzebne rzeczy. W październiku szykuje mi się zamówienie na biochemii albo mazidłach, bo kończą mi się hydrolaty i muszę zrobić zapas. Pewnie też skuszę się na ofertę YR z darmowymi perfumami Naturelle Mama chce szampon i krem i męczy mnie żeby zamówić, więc niewiele dobiorę dla siebie żeby starczyło na te 49 zł.

Edytowane przez ksiezniczkaa87
Czas edycji: 2011-09-20 o 14:01
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 18:03   #73
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
góry

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
zuzylam nawilzajaca mgielke do ciala Avon Summer Breeze 150 ml

Cytat:
A mi poszedł mus do ciała i szampon 400 ml Kupiłam też dwa żele do golenia, bo obecny powoli się kończy, a nie mam więcej w zapasie.
Stary 2011-09-20, 19:34   #74
gabipati
Zadomowienie

ja się też pochwalę kolejnymi zużyciami szczególnie ,że wśród nich jest krem do depilacji bielendy z ubiegłego roku (nowszy spisuje się lepiej, dlatego stary poszedł w kąt) , odżywka do włosów z avon natural i masło lemon be beauty.

Do kolekcji dołączyła pół litrowa butla balsamu do ciała z eveline wanilia&kozie mleko, miał być na zimę , ale zapach ma tak obłędnie piękny ,że nie mogę mu się oprzeć i używam świeży zakup zamiast wykańczać zapasy.
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 20:45   #75
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Pierwsze słysze o takich patentach butowych

Zazdroszczę tych gór. Na Czerwonych Wierchach byłam kilka razy. Najwięcej na samej Kopie Kondrackiej (wlazłam już jako mały dzieciak). Raz przeszłam wszystkie , w tym roku też mieliśmy taki zamiar, tylko pogoda była do i weszliśmy tylko na Małołączniaka, a potem na Kopę. Od tej wyprawy słowa "wiatr" i "deszcz" nabrały dla mnie nowego znaczenia.
Może kiedyś Ci się przydadzą
Ja byłam na Ciemniaku, Krzesanicy i Małołączniaku. Na Kopę wejdziemy innym razem

Cytat:
góry
O, kolejna miłośniczka do kompletu

Przyszedł mi dziś Avon: kąpiel do stóp (potrzebna) i próbka podkładu matującego.

Kupiłam też buty w CCC Czarne zamszowe kozaki. Tutaj foto, tyle że jasnych. Ale na żywo wyglądają milion razy lepiej!
Stary 2011-09-20, 20:55   #76
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Kupiłam też buty w CCC Czarne zamszowe kozaki. Tutaj foto, tyle że jasnych. Ale na żywo wyglądają milion razy lepiej!
bylam wczoraj w CCC i je oglądałam piękne są, ale niestety nie mam kasy na razie
nie mam cały czas odpowiedzi, co ze stażem dzwoniłam wczoraj i babka mi powiedziała, że nie może udzielić takiej informacji przez maila / telefon, na stronie internetowej też nie będą publikowane. Muszę czekać aż przyjdzie pismo do domu I mam się go spodziewać w ostatnich dniach września. No, to się pożaliłam w każdym razie zmierzałam do tego, że jak już zacznę pracę, to też sobie takie buty kupię, bo są fajne
Stary 2011-09-20, 21:35   #77
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Po przeliczeniach wyszło, że mam 11 maseł do ciała, 10 żeli pod prysznic, 6 peelingów, 10 masek/odżywek do włosów.

Nusia świetne buty.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-20, 23:14   #78
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładne! Takie wysokie obcasy pięknie wyglądają.
Mi się ostatnio buty lawinowo rozwalają, nie wiem co się dzieje. Sandały rozpadły się (już druga para w ten sam sposób), baleriny to samo, kalosze pękły, trampki przeciekają...

Cytat:
nie mam cały czas odpowiedzi, co ze stażem
Oby pozytywnie odpowiedzieli.

Stary 2011-09-21, 09:27   #79
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Nusia, świetne te butki! A wygodne z takim obcasem?

A ja się rozchorowałam i dziś wzięłam antybiotyk.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 10:13   #80
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
ja się też pochwalę kolejnymi zużyciami szczególnie ,że wśród nich jest krem do depilacji bielendy z ubiegłego roku (nowszy spisuje się lepiej, dlatego stary poszedł w kąt) , odżywka do włosów z avon natural i masło lemon be beauty.
.

Cytat:

O, kolejna miłośniczka do kompletu

góry uwielbiam ale tż nie i tu jest problem
a buty super

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

zdrówka
Stary 2011-09-21, 11:03   #81
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam cały czas odpowiedzi, co ze stażem
Na szczęście koniec września tuż tuż. Na pewno odpowiedź będzie pozytywna

Cytat:
Po przeliczeniach wyszło, że mam 11 maseł do ciała, 10 żeli pod prysznic, 6 peelingów, 10 masek/odżywek do włosów.
Zużywaj, zużywaj

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Mi się ostatnio buty lawinowo rozwalają, nie wiem co się dzieje. Sandały rozpadły się (już druga para w ten sam sposób), baleriny to samo, kalosze pękły, trampki przeciekają...
Oj, to nie dobrze Może po prostu wszystkie nie są najnowsze i tak się akurat złożyło, że w jednym momencie odmówiły posłuszeństwa?

Cytat:
Nusia, świetne te butki! A wygodne z takim obcasem?

Obcas ma 10 cm, ale platforma 2 cm, także nie czuje się wysokości, są wygodne Ale jak będzie z chodzeniem z nich na dłuższą metę, to nie wiem, na razie przeszłam kawałek w sklepie i kawałek w domu
Kuruj się

Cytat:
góry uwielbiam ale tż nie i tu jest problem
A nie masz kogoś innego podzielającego to zamiłowanie? Ja np. zawsze chodzę z mamą, wujkiem i kto tam jeszcze ma aktualnie ochotę. TŻ jakoś nigdy nie był, nie wyrażał chęci. Ostatnio chciałam go zabrać właśnie na Czerwone Wierchy, ale szedł wtedy do pracy. Więc w sumie ciężko mi stwierdzić, czy by chciał Oczywiście jak jeździmy w góry na weekend, to chodzimy sobie po górach, ale to takie spacery, wiadomo - nie to samo, co wchodzenie na kilkuset metrowe szczyty. Ale mam zamiar go zgarnąć na kolejny wyjazd (mam nadzieję, że na Kopę Kondracką) i zobaczymy, może też mu się spodoba

Zrobię dziś lub jutro zdjęcia moich butków, bo tak Wam się podobają, a na żywo wyglądają dużo lepiej Ja się zakochałam od razu

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2011-09-21 o 11:04
Stary 2011-09-21, 16:26   #82
Visez
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziś zużyłam tonik lirene zostały jeszcze dwie butelki innych
Stary 2011-09-21, 18:31   #83
aaaania1989
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny Od piątku zaczynam technika farmaceutę ale jestem podekscytowana
Stary 2011-09-21, 19:09   #84
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Oleeeeeeeee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Foto0478.jpg (48,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Foto0479.jpg (31,6 KB, 32 załadowań)

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 23:47   #85
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Gratuluję zużyć U mnie teraz przestój.
Cytat:
Oleeeeeeeee
Wow cuciola gratuluję Zużycia kolorówkowe bardzo cieszą. Długo uzywałaś tego korektora? Ja też zuzyłam we wrześniu korektor
Teraz walczę ze szminką Maybelline Może w październiku-listopadzie ją pokonam. No i z dwoma błyszczydłami.
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 00:31   #86
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Rozdałam dziś kilku czytelniczkom mojego bloga po kilka lakierów Tzn. nadal są u mnie, ale już zapakowane i gotowe do wysłania U mnie by tylko stały, a tak to dziewczyny będą się z nich cieszyć

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

A na dniach zużyję śródziemnomorski krem do ciała, z którym walczę już od daaawna
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 00:56   #87
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Oj to kuruj się.

Cytat:
Oj, to nie dobrze Może po prostu wszystkie nie są najnowsze i tak się akurat złożyło, że w jednym momencie odmówiły posłuszeństwa?
Zrobię dziś lub jutro zdjęcia moich butków, bo tak Wam się podobają, a na żywo wyglądają dużo lepiej Ja się zakochałam od razu
W tym sezonie były kupione kalosze i sandały - i tu i tu mam już uznane reklamacje (za kalosze zwrot pieniędzy, za sandały póki co wymiana), a pozostałe są zeszłoroczne i czas gwarancji upłynął. Chyba zaczęłam ostatnio jakoś koślawo chodzić, że tak wszystkie naraz się zepsuły.
Czekamy na zdjęcia.

Cytat:
Oleeeeeeeee
Wow pięknie!

U mnie też chwilowy zastój ze zużyciami, ale do końca miesiąca skończą się jeszcze ze 2 - 3 kosmetyki i mam nadzieję, że wśród nich będzie błyszczyk.

Stary 2011-09-22, 07:05   #88
porzeczka2602
Zakorzenienie

A ja właśnie pokonałam szampon timotei awokado i brzoskwinia 400 ml - swoją drogą kiepski włosy są po nim jakby obciążone i szybko nieświeże.
Teraz poużywam ze 2 miniaturki nivea lubie tak sobie planować co będe używać jak wykończe aktualny produkt.
Dziś po pracy musze koniecznie zagłębić się w moich próbkach bo skończył mi się kremik na dzień i peeling (oczywiście też saszetkowe) może coś tam jeszcze jest w zapasach

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 10:43   #89
Ł@siczk@
Zakorzenienie

luskap - lacze sie w bolu, mam angine ropna, goraczke 40 stopni, buuu ;( Tez biore antybiotyk od dzis...

Do tego pogoda szara, bura, wilgotna, odechciewa sie zyc

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 10:46   #90
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Łasiczko
ja wzięłam wczoraj ten antybiotyk i dziś i już jest trcohę lepiej, ale nadal kiepsko. Poszłam do pracy, jakbym siedziała w domu to pewnie szybciej bym wyzdrowiała
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości