Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 18:14   #211
asiulkaa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które się znają na rozjaśnianiu włosów Mam teraz naturalne włosy dosyć ciemny brąz, nigdy ich nie farbowałam itd. Zachciało mi się czerwonych końcówek, wiec kupiłam krem rozjaśniający z delii. I teraz moje pytanie,bo pisze na opakowaniu, że w zależności jaki efekt chcemy uzyskać powinno się trzymać od 30 do 45 minut, a ja chcę taki kolor żeby całkiem włosów nie spalić, a żeby mi na nim czerwony jeszcze chwycił Ile to mam trzymać?
Najlepiej sprawdzaj na bieżąco na ile włosy Ci się rozjaśniły bo mi na bardzo prawie czarnego wąsa 10-15 minut wystarcza, ale stosuję mocny rozjaśniacz- taki o 5-6 tonów.
Odrębną kwestią jest to że czerwień jest bardzo fajna ale bardzo szybko się wypłukuje, jak miałam czerwone pasemka to po tygodniu farba znacząco zeszła a po 3 tygodniach nie było po niej śladu i zostały paskudne rozjaśnione pasemka. Na szczęście robisz tylko końcówki które w jeśli będziesz miała dość to zawsze będziesz mogła szybko podciąć i pozbyć się problemu.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Na forum prezentowym raczej będzie kiepski odzew i jakos wolę was zapytać
Taki pendrive dla faceta to bardzo głupi pomysł ?
http://allegro.pl/emtec-pendrive-4gb...829841692.html
http://allegro.pl/dysk-przenosny-usb...808875497.html
Jak dla mnie pomysł dobry, sama mam pingwina i bardzo go lubię, ale nie jestem pewna czy żółw jest odpowiedni, jeśli lubi żółwie to tak, ale jeśli nie jest wielbicielem żółwi to może lepiej poszukaj czegoś bardziej chłopięcego, bo te są dość dziecinne.
Może pomyśl o np. takich:
http://allegro.pl/pamiec-usb-4gb-tra...3.html#gallery
http://allegro.pl/pendrive-puszka-pe...4.html#gallery
http://allegro.pl/pendrive-mini-coop...831738418.html
Stary 2011-09-21, 18:23   #212
justmine2
Raczkowanie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Cytat:
Napisane przez anettka Pokaż wiadomość
dziewczyny czy tak zwanie przetłuszczenie włosów działa? żeby nie tłuściły sie tak bardzo? i nie wymagały codziennego mycia? oglądałam osttanio na youtubie filmiki niektórych dziewczyn, to każda myje co 3-4 dni głowe, no szok.
W moim przypadku nie podziałało Będę za to próbać płukanek z ziół.
justmine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 18:35   #213
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość

Jak dla mnie pomysł dobry, sama mam pingwina i bardzo go lubię, ale nie jestem pewna czy żółw jest odpowiedni, jeśli lubi żółwie to tak, ale jeśli nie jest wielbicielem żółwi to może lepiej poszukaj czegoś bardziej chłopięcego, bo te są dość dziecinne.
Może pomyśl o np. takich:
http://allegro.pl/pamiec-usb-4gb-tra...3.html#gallery
http://allegro.pl/pendrive-puszka-pe...4.html#gallery
http://allegro.pl/pendrive-mini-coop...831738418.html
Dzieki za propozycje
Właśnie szukalam czegos mniej dziecinnego ale jakoś nic mnie nie powala... i z tych wszystkich świnek, owieczek, pingwinków żółw wydał mi sie najbardziej męski dlatego stąd to pytanie tutaj czy sie nadaje:P
Stary 2011-09-21, 18:54   #214
Pilar1899
keep calm and contour on

Cytat:
dziewczyny czy tak zwanie przetłuszczenie włosów działa? żeby nie tłuściły sie tak bardzo? i nie wymagały codziennego mycia? oglądałam osttanio na youtubie filmiki niektórych dziewczyn, to każda myje co 3-4 dni głowe, no szok.
na mnie działa. Ale to nie polega na tym,że raz potrzymasz włosy 3 dni i już się mniej przetłuszczają. Zimą myję co 2-3 dni i wcale nie mam potrzeby częściej, a po lecie jak je przyzwyczaję do codziennego mycia ,to dwa dni jest max. Więc myślę,że jakbyś przez kilka tygodni myła co 2 dzień to byś nie musiała potem codziennie.

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:02   #215
travis
Zakorzenienie

GG do travis

ja od stycznia staram sie je myc co 2 dni, a w weekend wytrzymuje 3 jak nie musze do ludzi isc. I myje je caly czas co dwa dni, ale zeby wyjsc do ludzi MUSZE uzywac suchego szamponu w ten drugi dzien rano wlasnie inaczej sie nie nadaja.wiec nie na wsyztskich to dziala bo mysle ze po 8 miesiacach powinny sie przyzwyczaic i drugiego dnia byc w porzadku a nie sa
Stary 2011-09-21, 19:02   #216
zla panienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Dzieki za propozycje
Właśnie szukalam czegos mniej dziecinnego ale jakoś nic mnie nie powala... i z tych wszystkich świnek, owieczek, pingwinków żółw wydał mi sie najbardziej męski dlatego stąd to pytanie tutaj czy sie nadaje:P
ja Tżtowi kupiłam speedy'ego gonzalesa przyczepił do kluczyków od auta i powiedział że będzie jeździł tak szybko jak on

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:09   #217
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justmine2 Pokaż wiadomość
W moim przypadku nie podziałało Będę za to próbać płukanek z ziół.
możesz coś więcej na ten temat napisać? jakie płukanki ?

Cytat:
Napisane przez Pilar1899 Pokaż wiadomość
na mnie działa. Ale to nie polega na tym,że raz potrzymasz włosy 3 dni i już się mniej przetłuszczają. Zimą myję co 2-3 dni i wcale nie mam potrzeby częściej, a po lecie jak je przyzwyczaję do codziennego mycia ,to dwa dni jest max. Więc myślę,że jakbyś przez kilka tygodni myła co 2 dzień to byś nie musiała potem codziennie.
Pilar ostatnio kupiłam sobie szampon nowy z Welli Proseries i mniej mi się dzięki temu szamponowi przetłuszczają. Zawsze musiałam myć codziennie , teraz ten drugi dzień jeszcze wyglądają jako tako nawet do ludzi.

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
ja od stycznia staram sie je myc co 2 dni, a w weekend wytrzymuje 3 jak nie musze do ludzi isc. I myje je caly czas co dwa dni, ale zeby wyjsc do ludzi MUSZE uzywac suchego szamponu w ten drugi dzien rano wlasnie inaczej sie nie nadaja.wiec nie na wsyztskich to dziala bo mysle ze po 8 miesiacach powinny sie przyzwyczaic i drugiego dnia byc w porzadku a nie sa
Czyli wychodzi na to że najlepiej dla ciebie byłoby codziennie myć głowę, żeby dobrze wyglądała?

co głowa to inna , oj ludzie no będę się starać myc co drugi dzień dalej, może staną się jeszcze ładniejsze z wyglądu, czyli mniej tłuste..
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 19:11   #218
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pilar1899 Pokaż wiadomość
Jak ktoś ma tendencje do mocnego przetłuszczania włosów to niestety nie pomaga
nadi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:12   #219
201605041146
Konto usunięte

tak, nadii ale mimo to warto próbować
Stary 2011-09-21, 19:17   #220
Flossy15
Rozeznanie

Jak się ubrać na rozpoczęcie roku akademickiego? To mój pierwszy rok studiowania i nie mam bladego pojęcia, nie chcę odstawać od ludzi ( w sensie, ze np. tylko ja jestem ubrana na czarno-biało).
Flossy15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:20   #221
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flossy15 Pokaż wiadomość
Jak się ubrać na rozpoczęcie roku akademickiego? To mój pierwszy rok studiowania i nie mam bladego pojęcia, nie chcę odstawać od ludzi ( w sensie, ze np. tylko ja jestem ubrana na czarno-biało).
Pamiętam jak u nas pierwszego dnia chłopaki przyszli w garniturach bo myśleli, że będzie uroczysta akademia albo coś w tym stylu tak jak w szkole
Na inaugurację raczej elegancko ale nie ma tam po co iść bo nie ma nic ciekawego (u nas była chyba tydzień po rozpoczęciu). Ale jak zaczynacie od razu od zajęć to normalnie
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 19:21   #222
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
tak, nadii ale mimo to warto próbować
Próbowałam wiele razy Teraz mogę sobie pozwolić na mycie co 2 dzień (jak nie muszę wyjść do ludzi), kiedyś (gdy ze względu na chorobę spędziłam w domu 2 mies.) próbowałam przetrzymać nawet 3-4 dni. Po prostu są włosy, które wymagają codziennego mycia, żeby dobrze wyglądały i chyba nic tego nie zmieni
Stary 2011-09-21, 19:25   #223
emelie
Wtajemniczenie

A skoro lubię, kiedy włosy są świeże, a myję co dwa dni i wtedy są do przyjęcia, to warto w ogóle zaczynać codzienne mycie? Ciągle słyszę, że jak ktoś zaczął myć codziennie to ma później problemy z przetłuszczaniem
Stary 2011-09-21, 19:27   #224
linka_12
Zadomowienie

Chciałam podziękować wszystkim, którzy trzymali za mnie dziś kciuki.

Zdałam!

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:32   #225
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
O ile mnie pamiec nie myli to wygrane o wart. do 4000zl nie sa opodatkowane
Cytat:
Napisane przez lily marlene Pokaż wiadomość
Nie, ja raczej kojarzę kwotę ok. 700 zł.
do 750-760 zloty nie sa opodatkowane
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:37   #226
nadi111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
A skoro lubię, kiedy włosy są świeże, a myję co dwa dni i wtedy są do przyjęcia, to warto w ogóle zaczynać codzienne mycie? Ciągle słyszę, że jak ktoś zaczął myć codziennie to ma później problemy z przetłuszczaniem
Ja bym jednak nie próbowała, skoro 2 dniowe włosy ci nie przeszkadzają, bo jednak skóra głowy zacznie bronić się przed nadmierna suchością i produkować więcej sebum.
Stary 2011-09-21, 19:37   #227
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Znowu mam problem z wizażem. Nie odświeża sie normalnie strona po kliknięciu odśwież, tylko muszę wrócić się na chwile na poprzednia stronę i wrócić znów na ostatnia by moc zobaczyć nowe posty. Co mogę z tym zrobić?

---------------------------------------------------------------
Ja musze wlosy myc codziennie i nie mam jak ich przetrzymac, bo czulabym sie z tym zle. Z tym, ze teraz w koncu po zmianie szamponu wytrzymuja 24 godz w ladnym stanie, a nie sa tlustymi strakami.

Moim zdaniem przetrzymywanie wlosow nie pomoze- pomoc moze uzywanie lagodniejszych szamponow, uzywanie ich w umiarkowanej ilosci a nie wlewanie polowy opakowania na raz, nie szorowanie ich tylko delikatne mycie skory glowy, unikanie goracego powietrza z suszarki i suplementacja by lepiej wszystko pracowalo.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:39   #228
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
na inaugurację elegancko, ale niekoniecznie musisz być ubrana czarno-biało. przeciez ladna bluzka, jakas elegancka, czarna spodnica i ladne butki tez są eleganckie ja bylam w różowej bluzce koszulowej +marynarka
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:42   #229
blackberry8
Zakorzenienie

Jak dodać opcje 'kup teraz' do trwającej aukcji na allegro?
Wchodzę w moja sprzedaż > opcje obok danego przedmiotu i mogę tylko odwołać ofertę lub zakończyć przed czasem
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 19:44   #230
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam rozpoczęcie rok temu i było wtedy uroczyste wręczanie indeksów każdej osobie Nie pamiętam co miałam na sobie, ale raczej ciemne jeansy i białą koszulę (ale nie taką śliską elegancką) i marynarkę.
Stary 2011-09-21, 19:52   #231
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Jak dodać opcje 'kup teraz' do trwającej aukcji na allegro?
Wchodzę w moja sprzedaż > opcje obok danego przedmiotu i mogę tylko odwołać ofertę lub zakończyć przed czasem
w trakcie trwania nie mozesz dokonac takiej zmiany.możesz edytowac tekst ,lub zdjęcia

dopisz dużymi literami nr tel,lub maila.do mnie pisało kilka osób za ile chcę sprzedać tel konkretnie.tak sioę umówiłam z facetem,on dał tyle ile chciałam i zakończylam aukcję przed czasem
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 19:56   #232
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
w trakcie trwania nie mozesz dokonac takiej zmiany.możesz edytowac tekst ,lub zdjęcia

dopisz dużymi literami nr tel,lub maila.do mnie pisało kilka osób za ile chcę sprzedać tel konkretnie.tak sioę umówiłam z facetem,on dał tyle ile chciałam i zakończylam aukcję przed czasem
Dziękuję za odpowiedź, zakończę przed czasem
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:00   #233
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź, zakończę przed czasem
Możesz dodać "kup teraz" w trakcie trwania aukcji ale tylko wtedy, kiedy nikt nie złożył oferty kupna tzn. jak już ktoś zaczął licytację, to pozostaje Ci tylko zakończenie jej przed czasem
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-21, 20:01   #234
justmine2
Raczkowanie

Cytat:
możesz coś więcej na ten temat napisać? jakie płukanki ?
Np. na tej stronie http://www.gazetapacjenta.pl/dobre-r...kne-wlosy.html znalazłam takie coś: "Włosy nie będą się przetłuszczać, jeśli systematycznie będziemy je płukać w płukance z mięty i pokrzywy. Płukankę należy przygotować mieszając po łyżce suchej pokrzywy i mięty i zalewając je wrzątkiem. Po odcedzeniu tym płynem spłukujemy mokrą głowę."
Czytałam też o samej pokrzywie lub skrzypie+pokrzywie. Ja na pewno spróbuję, ale jeszcze nie teraz, bo olejuję włosy, więc nie mogę zdać relacji z własnego doświadczenia. Aha, i trzeba pamiętać, że pokrzywa ponoć przyciemnia włosy.
justmine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:14   #235
201605041146
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justmine2 Pokaż wiadomość
Np. na tej stronie http://www.gazetapacjenta.pl/dobre-r...kne-wlosy.html znalazłam takie coś: "Włosy nie będą się przetłuszczać, jeśli systematycznie będziemy je płukać w płukance z mięty i pokrzywy. Płukankę należy przygotować mieszając po łyżce suchej pokrzywy i mięty i zalewając je wrzątkiem. Po odcedzeniu tym płynem spłukujemy mokrą głowę."
Czytałam też o samej pokrzywie lub skrzypie+pokrzywie. Ja na pewno spróbuję, ale jeszcze nie teraz, bo olejuję włosy, więc nie mogę zdać relacji z własnego doświadczenia. Aha, i trzeba pamiętać, że pokrzywa ponoć przyciemnia włosy.
dzięki poczytam

ja też zaczełam olejować włosy olejem kokosowym, i są oczywiście ładniejsze, jeszcze ten szampon mi pomógł, że moge teraz co 2 dzień myć. ale kiedys spróbuje
Stary 2011-09-21, 20:15   #236
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Dziewczyny, wiecie może gdzie można kupić kruche babeczki, taki puste w środku, które można nadziać?
Stary 2011-09-21, 20:16   #237
aleksmaslanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
do 750-760 zloty nie sa opodatkowane
dokładnie to 760 zł i jest wtedy 10% podatku z tego co pamietam

A co do tego przetłuszczania to myśle ze włosy rzeczywiście się przyzwyczajają, ja na szczescie nigdy nie próbowałam myć codziennie, bo po starszej kuzsynce widziąłm skutki- bardzo ciązko jest wypaść z tego gdy włosy zaczna szaleć. Sama zawsze myłam co 4 dni (z tym że ten 4 to juz kucyk jedynie) i włosy miałam w dobrym stanie - falowane a w okresie dojrzewania krecone. gdy pofilgowałam i przez dłuzszy czas myłam co 2 dzien to tak sie przyzwyczaiły. Teraz myje co trzeci ale odżywką i jest sexy, włoski błyszczace
aleksmaslanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:17   #238
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiecie może gdzie można kupić kruche babeczki, taki puste w środku, które można nadziać?
Widziałam takie w Carefourze
Stary 2011-09-21, 20:22   #239
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Widziałam takie w Carefourze
dzięki wielkie
Stary 2011-09-21, 20:27   #240
sydunia
Zakorzenienie

Będę leciała pierwszy raz samolotem (LOT) i wszystko, co z tym związane, jest mi obce Znalazłam informację, że bagaż podręczny może mieć do 6kg, ale do tego limitu wagowego nie wlicza mi się np. aparat fotograficzny. I stąd moje pytanie: czy mogę aparat mieć schowany do podręcznego przy oddawaniu go do kontroli (zakładając, że podręczny z aparatem w środku ważyłby więcej niż 6kg), czy muszę go trzymać oddzielnie? Tak samo jak mogę mieć oprócz podręcznego małą damską torebkę. Rzeczy w tej torebce też nie będą się do 6kg wliczać? W tej torebce miałabym pewnie jedynie drobiazgi.
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości