|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
nie robilam tak
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj, pycha
Ja oczywiście kupuję gotowe grzane wino, nie chciałoby mi się samej go doprawiać, nie wiedziałabym nawet jak
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
dalej nie wybrałam tematu na ustną mature;/ takie lipne mamy;/
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Ale masz jakieś do wyboru czy sama musisz coś wymyślić?
Do kiedy masz czas? |
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
mam do wyboru, chcę z literatury ale jakos żaden mi nie pasi i nie wiem jakie ksiązki do tego, ostatnio nie czytałam tez nic lekkiego;/
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- no teraz muszę juz jakos wybrac;/ niby do 30 wrzesnia ale wczesniej się wpisujemy;/ ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- myślę o tym Literatura pamiętnikarska. Przedstaw jej cechy gatunkowe i funkcje. ale nie wiem jakie ksiązki do tego wziąć ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- myslę tez o tym Rozważ sposoby funkcjonowania toposu przyjaciela na wybranych przykładach literackich |
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie przychodzi mi do głowy
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
no same lipne tematy mamy, a nie chcę brac: różne oblicza samotnosci, bo to jeden z najpopularniejszych tematów...
szkoda, ze nie ma nic o wampirach czy takich magicznych stworach ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- wrzuciłam do albumu bukiet i dyplom jaki dostałam od rodziców na urodziny
|
|
|
|
|
#788 | |||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Marzy mi się żakiet z aksamitu, wiązany w talii na kokardę. Widziałam taki kiedyś, dawno, na All, ale oczywiście wtedy nie kupiłam, odkładałam i oferta zniknęła... A taki był piękny... Może jeszcze znajdę [na ebay są w ty stylu ]/ Ale obawiam się, że będzie niefunkcjonalny pod odzież wierzchnią i będzie strasznie się 'zadzierał' w rękawach, opór stawiał przy zakładaniu.Cytat:
![]() Hehehehe, dobrą wódeczkę wybrałaś ![]() Chociaż czystej nie piłam, tylko tą barwioną. Pamiętam, że chłopaki z Reammons nie mogli się nadziwić, że wódka ma nazwę gorzka, a słodka jest w smaku ![]() Cytat:
. Jak wracałam do domu to prawie mi się 'wypsło' w taksówce . Masakra, później prawie dwa lata stało mi w gardle na samą myśl o mocniejszym alkoholu
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żołądkowa czysta najlepsza
|
|
|
|
|
|
#790 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Cytat:
US ! Pisałam już, że dwa miasta walczą ze sobą, które z nich ma ode mnie pieniądze kraść i bankruta ze mnie zrobić. Muszę czasem do tego drugiego pojechać, coby pokazać, że jeszcze żyję. ![]() NK - postarałam się bardzo i jechałam całą drogę bez używania sprzęgła {tylko do zmiany biegów} ![]() Sto lat, sto lat, niech żyje, żyje nam !!! ![]() Święta racja - piwo to zło, gorzałka - małmazja ! Hurrrra Palikot ! Toż to jemu zawdzięczamy Żołądkową . Dobra wódka . Eeeee tam ! Nic nie boli . No chyba, że tak ... Cytat:
Ja na kacu żrę podwójnie niż normalnie. Cały czas jestem głodna. Można !!! Ja upiłam się kiedyś jednym, a rzygałam dalej niż widziałam. Ale mówią, że to nie wódka szkodzi, tylko towarzystwo. A co to jest : "zapoja" :! Pisałam już o moim ulubionym gotowcu. Zapomniałam nazwy . Grzaniec Galicyjski ??? Pojadę do Psiapsióły, to zerknę na półkę . Ja wybrałabym ten drugi, o toposie przyjaciela . Toż to cudowny temat do pisania . Prawie w każdej książce masz na to przykłady. Nawet w tych o wampirach Nawet u Chmielewskiej . I u Mickiewicza, i u Sienkiewicza i u Prusa . A powiedzenie z Dumasowskich Trzech Muszkieterów : jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Toż to można jako motto podać. Przykłady można mnożyć w nieskończoność. Przede wszystkim : Mały Książę , Winnie-the-Pooh . Pamiętników i autobiografii nie lubię, to i nie wiem. Ale jakby się człowiek sprężył ... Cytat:
Cytat:
Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Noooo pychotka
a próbowałaś z przyprawą do grzańca? Miałam kiedys chyba malinową(ale nie dam se łba urwać) ![]() Cytat:
A co do tematów- makabra... Dobrze,że mam siostrę polonistke Cytat:
![]() Mam to samo na kacu Ale obiecuję,że zaczynam ćwiczyć i dieta MŻ.Zapoja- napój/sok do przepijania wódki ![]() O tak! Mistrzostwo świata
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak bez używania sprzęgła? przy jezdzie na półsprzęgle nie uzywa się gazu ![]() ![]() żołądkowa wymiata, smirnoffa nigdy nie piłam, a bols przereklamowany ![]() ja też tez niedawno nie wiedziałam, że na zapite mówi się zapoja ![]() a topos to powtarzajacy się motyw, bo nie jestem pewna? ![]() teraz myślę jeszcze o postawie człowieka wobec śmierci w literaturze i filozofii. mama dajac mi go od razu zastrzegła, że to żart ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Imm jeden chłopak, co tak cienko? ja się np. nie lubię dzielić
|
|
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee chłopak jakaś sirota to co będę się starać
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
sirota ale ustawic się umiał i bd mógł szpanowac przed kumplami, ze mieszka z samymi laskami
|
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Sam ma laskę,więc różnie może być z tym chwaleniem się
![]() Chciałabym sobie kupić jakieś buty i torebkę
|
|
#796 | |||||
|
Zakorzenienie
|
To się będzie działo ...
Cytat:
Zapytałam znajomego {mechanik, rajdowiec} na temat sprzęgła. Zapytał mnie : czego nie ma w automatach . Ja : skrzyni biegów. On : i czego jeszcze. Ja: pedału sprzęgła. On : to czego się durna pytasz . Koniec rozmowy. Cytat:
Cytat:
A Ty masz - topos przyjaciela w literaturze. A więc - motyw przyjaźni w literaturze. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#797 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarna kurtka ma trochę za krótkie rękawy, tzn mogą być ale ja wolę dłuższe.Dzisiaj dorwałam jeszcze taką dłuższą kurtkę (też pseudoskórzaną) w kolorze fioletowym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie się na to mówi "przepitka" Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak to się na drogach nie jezdzi tylko jak się musisz gdzies zmiescic i chcesz panowac nad samochodemja mam "rozważ sposoby funkcjonowania toposu przzyjaciela na wybranych przykładach literackich", czyli jak? ![]() hmm,mozna duzo pisac i mozna strescic wciskając np wertera i wokulskiego... mam juz mętlik w głowie Edytowane przez NaKrawedzi Czas edycji: 2011-09-21 o 19:32 |
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ukochany film na tvn7
|
|
|
|
|
#801 | ||
|
|
Cytat:
U mnie funkcjonuje też popychacz Ja też ![]() Mam ochotę na oxfordy [tak to się chyba nazywa - te wiązane na obcasie], a torebkę mam upatrzoną, ale czekam na przecenę... I jak znam życie to się nie doczekam, bo mi prędzej wykupią , ale jeszcze się łudzę...Cytat:
Chyba kliknę ten lakier, o którym Wam ostatnio pisałam ![]() A teraz idę po zmywacz i będę nakładać odżywkę
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
popychacz, dobre
zaczne uzywać |
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klikaj, co będziesz sobie żałować ![]() A wiesz gdzie masz zmywacz? ![]() Zawsze wyję jak oglądam ten film ![]() |
|
|
|
|
|
#804 | |
|
|
Używaj do woli i propaguj ideę popychacza
![]() Cytat:
Tak, teraz już wiem, gdzie jest. Specjalnie zwracam uwagę, gdzie go odkładam [ciekawe, jak długo ].A ja nadrabiam "Pamiętniki...", jeszcze pierwszy sezon .
|
|
|
|
#805 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Udały Ci się zakupy ! Cytat:
Cytat:
}. Jako wstęp polej wody co rozumiesz pod pojęciem : przyjaźń.O, wpadło mi do głowy - literatura o II-giej wojnie światowej, to dopiero skarbnica przykładów na ten temat . Cytat:
Nie, nie streszczać . Nie na tym to polega . Z Goethego bierzesz tylko motyw przyjaźni Wertera i Wilhelma { nie pamiętam czy imienia nie pomyliłam}, na podstawie listów tego pierwszego, a z Prusa - np. relacje między Wokulskim i Rzeckim. U nic poza tym. Ja nawet nie wiem co jest teraz lekturą szkolną. I pamiętaj - jako przykłady musisz wybrać pozycje, które znasz, czytałaś . Nie wiem jak się teraz broni pracy maturalnej. Za moich czasów { } oddawałam pracę, a potem przed komisję i zadawali mi pytanie związane z moimi wypocinami i to takie bardziej szczegółowe . Cytat:
![]() Masz na myśli ten o spadającym aniele ? Dzisiaj też zapowiada się ładny dzień. Wygwieżdżone niebo . Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dopadło mnie głupie przeziębienie i obecnie oddycham ustami Czuję się jak kretyn...W dodatku muszę wybrać język na uczelnie,a nie mogę się zalogować do systemu
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zaległości we wszystkich serialach
![]() Nareszcie znalazłam coś co na mnie pasowało Za to dzisiaj po pracy poszłam do innego lumpka, wybrałam kilka rzeczy, przymierzyłam i Cytat:
![]() A tak na poważnie to współczuję i szybkiego wyzdrowienia życzę
|
|
|
|
|
|
#808 | |
|
|
Ano ładniutki był
![]() Cytat:
Na bank nie tak duże, jak moje ![]() Byłam dzisiaj u mojego ulubionego doktora hihi - można poszaleć
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Już lepiej ? Ni to jak ?! Zaczynamy - ![]() Nażarłam się wczoraj placków ziemniaczanych, a dzisiaj mieszkam w WC ... Miłego dnia |
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest lepiej
Ale dzięki.Też wczoraj pożarłam placki ziemniaczane, a dziś pierogi Jadłyście kiedyś pierogi z serem i brzoskwiniami? orgazm dla mojego podniebienia
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

]/ Ale obawiam się, że będzie niefunkcjonalny pod odzież wierzchnią i będzie strasznie się 'zadzierał' w rękawach, opór stawiał przy zakładaniu.
. Jak wracałam do domu to prawie mi się 'wypsło' w taksówce
. Masakra, później prawie dwa lata stało mi w gardle na samą myśl o mocniejszym alkoholu