Kobiety są głupsze - twierdzi PiS - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 21:11   #211
Merys
Zakorzenienie

Dot.: Kobiety są głupsze - twierdzi PiS

Wcale mnie to nie dziwi, jacy ludzie taki rzad...
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:13   #212
Gacuchna
Raczkowanie

GG do Gacuchna

Cytat:
Napisane przez asia8400 Pokaż wiadomość
na pewno nie sa glupsze. sa za to slabsze fizycznie, i chyba mniej zdeterminowane. i tez bardziej wrazliwe jestesmy. niestety wiele kobiet ma niskie poczucie wartosci stad min. takie wypowiedzi. czy sporo zwiazkow typu arab-polka itp. ja i tak wole PiS niz PO. Tusk samym straszeniem za dlugo siedzial przy korycie. SLD - normalny czlowiek nie glosuje na komunistow.
słabsze fizyczne - możliwe, ale nie zawsze nie każdy mężczyzna ćwiczy lub jest naturalnym siłaczem. bardziej wrażliwe, też może. chociaż mój TŻ się częściej wzrusza niż ja mniej zdeterminowane - stanowczo się nie zgadzam.
i jedno pytanie - czemu związek Arab-Polka świadczy o niskim poczuciu własnej wartości, domyślam się, ze Polki?
a co do SLD, lepiej by zabrzmiało napisanie czegoś w stylu "nie podoba mi się program gospodarczy tej partii". może to i jest czepianie się politycznej poprawności, ale możesz kogoś tym urazić. ja to czasem lubię taką polityczną poprawność ;p
Gacuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:14   #213
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
A pani Żuraw nie współczujesz poglądów?
a czego mam jej współczuć!!!
przecież stwierdziła fakty
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:15   #214
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Kota nie ma... Aniołki blogują

Cytat:
A pani Żuraw nie współczujesz poglądów?
nie licz na to, że jej współczuję bo przecież ona jest wielką fanką PiS-u więc wszystko wybaczy.. nawet takie coś, na wszystko się znajdzie wytłumaczenie

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Karolynka cóż mówić.. w końcu jaka partia tacy wyznawcy

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:17   #215
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
Jakie fakty?
Że kobiety są głupsze?

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość

nie licz na to, że jej współczuję bo przecież ona jest wielką fanką PiS-u więc wszystko wybaczy.. nawet takie coś, na wszystko się znajdzie wytłumaczenie

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Karolynka cóż mówić.. w końcu jaka partia tacy wyznawcy
Właśnie widzę...
Stary 2011-09-21, 21:17   #216
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję takiej samooceny
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:18   #217
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia8400 Pokaż wiadomość
na pewno nie sa glupsze. sa za to slabsze fizycznie, i chyba mniej zdeterminowane. i tez bardziej wrazliwe jestesmy. niestety wiele kobiet ma niskie poczucie wartosci stad min. takie wypowiedzi. czy sporo zwiazkow typu arab-polka itp. ja i tak wole PiS niz PO. Tusk samym straszeniem za dlugo siedzial przy korycie. SLD - normalny czlowiek nie glosuje na komunistow.
znam wiele osób które zwykłe mawiac "normalny człowiek nie głosuje w ogóle" i się zastanawiam czy aby czasem nie mają racji.
Taki wybór mi się wydaje ważny dla mnie jako obywatela, ale co w sytuacji gdy nikt mi nie pasuje, żadna partia nie odpowiada? mam iści i głosować z zamkniętymi oczami?

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:18   #218
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
Jak ja współczułam otoczenia, dowiedziałam się, że nic nie wiem o jej otoczeniu.
Więc uważaj, bo przecież Ty nic nie wiesz o niej samej ani o jej samoocenie.
Stary 2011-09-21, 21:19   #219
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Jak ja współczułam otoczenia, dowiedziałam się, że nic nie wiem o jej otoczeniu.
Więc uważaj, bo przecież Ty nic nie wiesz o niej samej ani o jej samoocenie.
nie no wiesz.. sory ale jak ktoś pisze takie rzeczy to chyba ma naprawdę poważny problem...

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Stary 2011-09-21, 21:21   #220
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
o mamusiu zniszczyłam rozwój techniczny narodu kończąc politechnikę i jak ja mam z tym dalej żyć?
Naród Ci tego nie wybaczy
Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Przeczytałam cały ten artykuł

Oczywiście papier zniesie wszytsko i każdy ma prawo wyrazić co myśli, ale ja nie znoszę kiedy kobietom się wmawia że istnieje tylko jedna właściwia droga. W większości ludzie popadają w skrajności, wydaje im się, że kobieta albo:
- powinna pracować, robić karierę a gdzieś przy okazji urodzić dziecko i szybciutko pozbyc się go na korzyść niani/babci/żłobka itd
- powinna być w domu przy dzieciach i z uśmiechem na ustach cerować skarpety a siedząc u stóp męża słuchać perełek mądrości jakimi ją, głupiutką, raczy.
I jedni drugich wiecznie zwalczają, nie pojmując, ze każda kobieta ma prawo sama wybrać co chce robić w życiu. I ten wybór ma prawo być mniej "skrajny" (i bardzo często jest) niż tylko bisneswomen czy matkadzieciom.
W ogóle to za dużo się mówi, że kobieta powinna, nie powinna, może, nie może... Kobieta też człowiek i ma prawo wyboru.

Niech no tylko któraś ze znanych kobiet powie, że nie chce mieć dzieci, NIGDY, nie ma instynktu macierzyńskiego, to od razu wszyscy się zlatują i ją linczują.
Na Boga wszyscy mamy wolność wyboru. A przynajmniej ja chcę mieć.

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2953850 6]
Dziewczyny, wstyd mi, całkowicie wstyd za kobiety, które myślą jak Aniołek Prezesa

Do czego to zmierza? Drugie Chiny gdzie kobieta to gorszy gatunek? Mamy być żywymi inkubatorami kolejnych władców świata i nie wychodzić samotnie na zakupy bo sąsiad rzuci urok?

Druga Arabia się szykuje.[/QUOTE]

Nie no My się nie damy

Cytat:
Napisane przez Verra33 Pokaż wiadomość

A tak poważnie, to skoro ta dziewczyna jest z PiSu to nie ma się co dziwić. Wystarczy popatrzeć jak tam się traktuje kobiety, przecież te dziewczyny lansowane na plakacie nie maja w rzeczywistości nic do gadania, najwyżej są na 4 miejscu na listach. Dla porównania w Platformie na każdej liście jest min. jedna kobieta w pierwszej trojce. Ługowska to już w ogóle temat rzeka, ona się w każdej wypowiedzi kompromituje, aż poszukałam wywiadu : http://www.tvn24.pl/12690,1717522,0,...wiadomosc.html ta dziewczyna nic nie wie o Bożym świecie.
Na tej stronie to jest bardzo dużo jej obciachów i wpadek

Powiem tak, dziewczyna jest niesamowita Jest na tyle głupsza istotą, że geniusz mężczyzna robi z nią co chce.

Ciekawe czy jeśli Kaczyński powie jej rozbierz się podczas wywiadu dla TVN bo to nam pomoże w wyborach - ona to zrobi?

Cytat:
Napisane przez MissAvzia Pokaż wiadomość
Brak słów.
Później dziwią się że młodzi ludzie nie głosują na PIS.
Ta pani raczej mówi o sobie, przynajmniej ja nie uważam, że jestem mniej inteligentna niż pospolity Kowalski pracujący na budowie, lub pan Zdzisław spod sklepu monopolowego którzy są przecież osobnikami należącymi do tej grupy o rzekomo wyższej inteligencji. Napewno pani dotarła swoją wypowiedzią do zakompleksionych mężczyzn, kto wie może nawet na nią zagłosują. Jak dla mnie to wypowiedź osoby rodem wyciągniętej z jakiejś sekty. Przerażające ;o
Mam wrażenie, że ona została opętana przez jakąś sektę

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
W tym artykule jest jeden super fragment, zaraz na poczatku:

"Przeciętny ankietowany na pytanie, czy kobieta powinna piastować stanowiska przeznaczone do niedawna wyłącznie mężczyźnie, odpowie twierdząco. Zapytany nieco inaczej: czy jego żona, córka, matka powinna pracować (nawet za poważne wynagrodzenie) jako górnik, rzeźnik, alfons czy szambiarz – popuka się w czoło. Dlaczego? Bo to kobiecie nie przystoi. Więc jednak! "

A jesli ja nie chcę, żeby mój syn, mąż czy też kuzyn pracowali jako alfons czy szambiarz to czego to dowodzi?
Powiem więcej, nie chciałabym (jesli zależałoby to od mnie) żeby mój syn był górnikiem czy rzeźnikiem, to jakie jest na to wytłumaczenie?

Kobieta mnie poraziła
Kobiecina nie rozumie, że pewnych zawodów kobieta wykonywać nie może ze względu na swoją fizyczność.
A są zawody lubiane mniej lub bardziej....

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Skłodowska był mężczyzną!
Ale tak serio, to ta przemiła pani z PiS-u chyba nawet do szkoły podstawowej nie chodziła, skoro myśli, że wszystko napisali i wynaleźli mężczyźni.

Też nie mogę tego zrozumieć. No nie mogę. Żeby popierać tego typu oszołomów, naprawdę trzeba być "nie teges".
A żeby wiązać się z takimi... Nie, naprawdę tego nie rozumiem i nie pojmuję.
POPIERAM.

Wiesz jak ma takiego mentora i jemu zawierza Ciekawe ile jeszcze śmiesznych wpadek będzie miała

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2954450 5]Tak. Dodatkowo pani Ż. uzurpuje sobie prawo do mówienia, gdzie jest Twoje, moje, i innych kobiet miejsce.

Samobójcza dyktatura. Ja się pytam - ile jeszcze?[/QUOTE]

PiS ogólnie ma to do siebie, że wszystkich by porozstawiali po kątach i mówili im co mają robić.

Do wtedy do kiedy ludzie zaczną się bardziej opierać na świat i starać się mieć własne poglądy, a nie tylko polegać na tym co powiedzieli inni.

Cytat:
Tak, na świecie są tylko święte i Doda

Ale swoją drogą nie rozumiem. W tym "arykule" jest zaznaczone, że kobiety w tych czasach np. nie przerzucają gnoju. Ciekawe, skąd te głupawe informacje Np. w stajniach większość pracowników to kobiety, tak wynika z moich obserwacji. Może pani Żuraw po prostu myśli, że konie nie robią kup, stąd to przekonanie, że kobieta gnoju nie wywali
Wybaczcie, że się "śmierdzącej" sprawy uczepiłam, ale sama nie raz sprzątałam stajnię i to nie dlatego, że chcę dorównać mężczyźnie
Ta kobieta totalnie nie pasuje do tego świata. Z mężem arabem była by przeszczęśliwa.
Cytat:
Napisane przez Noa_ Pokaż wiadomość
chyba mówiła o sobie

Przez taką panią jak ta funkcjonuje stereotyp "ładna, ale głupia" - idealnie do niej pasuje to stwierdzenie.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:24   #221
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
akurat zgodziłaś się z tym, że faceci uważają nas za te głupsze.. gdyby Ciebie to nie dotyczyło to byś się nie zgodziła...
idąc dalej jeżeli by Cię to nie dotyczyło nie pisałabyś, że chłop to chłop ZAWSZE uważa się za Bóg wie co..
więc teraz nie szukaj wykrętu na siłę bo i po co.. każdy widzi co napisałaś.. czarno na białym, odwracanie kota ogonem, bronienie się nic nie da.. ale.. tonący brzytwy się chwyta
zagalopowałaś się troche ,nie wmawiaj mi ,że facet mnie nie szanuje bo mnie nie znasz ,skończ te domysły bo na domysłach to i książkę możesz napisać i to ci może lepiej wyjdzie
Stary 2011-09-21, 21:25   #222
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość

Niech no tylko któraś ze znanych kobiet powie, że nie chce mieć dzieci, NIGDY, nie ma instynktu macierzyńskiego, to od razu wszyscy się zlatują i ją linczują.
Na Boga wszyscy mamy wolność wyboru. A przynajmniej ja chcę mieć.
Ale przecież "kobiety są z natury matkami"
No fakt, mężczyzna raczej matką być nie może Ale skoro wszystkie kobiety są z natury matkami, to znaczy, że ja też, chociaż nie mam dzieci?
Ale no tak, co ja głupia gadam, jestem predestynowana do rodzenia

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:28   #223
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny "aniołek Prezesa" to młoda i urocza Magdalena Żuraw. Pojawiła się jako numer 4. na bydgoskiej liście Prawa i Sprawiedliwości. Pochodzi z Warszawy. Nie przepada za kobietami robiącymi karierę, choć sama właśnie to robi. Wyborcom obiecuje, że jeżeli trafi do Sejmu, przeprowadzi się do Bydgoszczy na stałe.
nie ma co.. Kobieta obiecuje tyle, że chyba naprawdę trzeba się zastanowić czy na nią nie głosować który z polityków jest nam w stanie więcej obiecać ! przekonała mnie tym... !
nie dość, że głupia do czego się przyznaje to i nie ma co zaoferować

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
zagalopowałaś się troche ,nie wmawiaj mi ,że facet mnie nie szanuje bo mnie nie znasz ,skończ te domysły bo na domysłach to i książkę możesz napisać i to ci może lepiej wyjdzie
nie wmawiam tego.. jedynie pokazuję, że sama zgodziłaś się z tym, że mężczyźni uważają nas za głupsze i to oni zawsze uważają się za Bóg wie co.. fakty mówią same za siebie

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Stary 2011-09-21, 21:28   #224
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
nie ma co.. Kobieta obiecuje tyle, że chyba naprawdę trzeba się zastanowić czy na nią nie głosować który z polityków jest nam w stanie więcej obiecać ! przekonała mnie tym... !
No jak to nie ma? Przeprowadzi się do Bydgoszczy, będzie płacić tam podatki i dzięki jej zawrotnym sumom miasto rozkwitnie!

Stary 2011-09-21, 21:28   #225
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
może ma nie wiele do zaoferowania, ale za to z dotrzymaniem słowa nie będzie miała problemu

Stary 2011-09-21, 21:31   #226
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
No jak to nie ma? Przeprowadzi się do Bydgoszczy, będzie płacić tam podatki i dzięki jej zawrotnym sumom miasto rozkwitnie!
no tak ! że ja o tym nie pomyślałam ... no ale mam wymówkę ! jestem tylko kobietą

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
może ma nie wiele do zaoferowania, ale za to z dotrzymaniem słowa nie będzie miała problemu
jesteś pewna ? bo ja nie do końca

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Stary 2011-09-21, 21:31   #227
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Kachulec, no ba, damy radę

Własny, prywatny, osobisty i prywatny mój ojciec mi nie mówił co mam robić, ale jakiś Zbuntowały Aniołek co się wyrwał ze swym błyskotliwym światopoglądem i jeszcze mówi mi (jako kobieta czuję się odbiorcą jej przekazu - a że efekt inny - nie ważne) co mam robić i jak się zachowywać.
I uwierzyć, że taka zagłosuje przeciw aborcji w dozwolonych przez prawo 3 przypadkach i kobieta w ciąży pozamacicznej będzie musiała umrzeć w imię czyichś ideałów. No cóż. Takich ludzi nadal się wybiera.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:34   #228
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
stwierdzenie faktów ,a samoocena to nie to samo

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
nie wmawiam tego.. jedynie pokazuję, że sama zgodziłaś się z tym, że mężczyźni uważają nas za głupsze i to oni zawsze uważają się za Bóg wie co.. fakty mówią same za siebie
i co w związku z tym.
Stary 2011-09-21, 21:35   #229
asia8400
Raczkowanie

Fakty mówią same za siebie:
1. Nauka: Niemal wszystkie przełomowe odkrycia w dziejach ludzkości dokonywane są przez mężczyzn. Żadnego Lorentza, Newtona płci pięknej.
2. Poezja: dziś w większości pisana przez kobiety - upada. Żadnego Baudelaira, Poego.
3. Literatura: żadnego Dostojewskiego, Goethego.. Wybitna literatura nie wyszła nigdy spod kobiecego pióra.
4. Malarstwo: żadnego Dalego, Malczewskiego (propozycje współczesnych malarek są dodatkowo antysztuką).
5. Muzyka: żadnych wybitnych kompozytorek. Żadnego Mozarta, Beethovena.
6. Filozofia: brak kobiet geniuszy. Żadnego św. Tomasza z Akwinu, Bierdiajewa.

Reasumując: świat nie rozwija się dzięki kobiecie - i to jest FAKT. Ten świat jest światem mężczyzn. Oni go kształtują, przerabiają, upiększają. Geniusz męskich dzieł daje nam wszelkie dobra kultury, nauki, techniki. Dla kobiet z dawnych epok było to oczywiste. Dziś, niestety, stwierdzenie faktu jest równie niewygodne, co niewykonalne bez podniesienia się tumultu wśród płci pięknej. Kobiecie bowiem tak głęboko zakorzeniono, że musi się realizować w rywalizacji, że gdy stwierdzamy li tylko fakty - godzimy w jej dumę własną.

Zresztą, zauważmy: plaga kobiet ma jedną cechę wspólną - poczucie misji, chęć dorównania mężczyźnie, które tyczy się jednak wszelkiej działalności związanej z rozumem. Zaprośmy kobietę do przerzucania łajna.. Dlaczego tak się dzieje? Kobieta ma kompleks "bycia głupszą" od mężczyzny, co jest dla niej synonimem "mniej wartościowej". Mężczyzna zaś nie ma kompleksu "bycia mniej uczuciowym", "posiadającym mniejszą wrażliwość", czy "o wiele słabszą intuicję". Dlaczego? Właśnie dlatego, że jest mądrzejszy. ROZUMIE, że różnorodność jest szczęściem ludzkości. Cóż by nam było po świecie geniuszy bez delikatności i piękna, jakie niesie kobieta? Cóż by było po zdobyczach rozumu, gdyby nie było dla kogo zdobywać? Kobiety dają mężczyźnie chęć tworzenia. To one są muzami, one wymuszają na mężczyznach współzawodnictwo. Gdyby nie kobiety, mężczyzna niczego by nie dokonał. Nawet Adam. I w tym tkwi niepowtarzalna siła płci pięknej, jakiej nie zdobędą żadną pracą. Rywalizacja i równanie do mężczyzny jest piramidalnym nonsensem!

Miejscem kobiety jest dom. Dobra literatura, poezja (pisana przez mężczyznę), ukochane dziecko. Tam może się rozwijać, tam realizować i stamtąd zmieniać świat.

Wzór?

Współczesne kobiety muszą się uczyć kobiecości. Zbyt je pochłonęła rewolucja obyczajowa, każąca im w imię wolności palić staniki, nosić spodnie i zachowywać się jak mężczyzna. Zapomniały, że różnice pomiędzy płciami, które starają się zniwelować (bo zlikwidować się ich nie da), są właśnie dla nich korzystne. Straciły wrażliwość.

Zauważmy, iż zupełnie nie liczą się dziś cechy czy przypadłości, które sprawiają, że to wśród kobiet jest więcej przypadków kontaktów z Boską rzeczywistością, że to one częściej otrzymują dar wizjonerstwa, obcowania w codzienności z ukazującym się im Jezusem, czy Matką Boską. Cóż.. W naszych czasach nie przyznajemy się głośno do Boga, a wszystko, co w sposób nawet pośredni się z Nim łączy, jest niepoprawne politycznie. Więc cóż feministce po Fatimie, Gietrzwałdzie? Cóż po św. Faustynie, św. Brygidzie, św. Katarzynie ze Sieny? Matkę Teresę jeszcze można "uznać", bo była "normalna", nie plotła trzy po trzy o jakiś wizjach z Chrystusem, a pomagała chorym i potrzebującym.

Dalej: postawa (trzynastoletniej wówczas!) św. Jadwigi królowej, która poświęciła miłość do Wilhelma Habsburga, dla małżeństwa z o wiele starszym Władysławem Jagiełłą, by dopomóc w chrzcie Litwy, jest dziś dla kobiet niezrozumiała. Dziś liczy się "wyzwolenie spod jarzma narzuconego przez mężczyznę". Dziś wzorem do naśladowania dla dziewczyn jest Doda Elektroda, całkowicie "wolna". I wpędzają się w poczucie niższości, zapominając (nie wiedząc?) o darze, jaki otrzymały, ponieważ go nie dostrzegają. A dar ten ma wpływ na całe życie kobiety, dając jej absolutną przewagę nad mężczyzną. Nie jest to przewaga inteligencji, ilorazu IQ, a intuicji. Kobiecie łatwiej jest okłamać niż być okłamaną, szybciej i trafniej rozpozna nastrój drugiej osoby; przeczuje, że coś złego się wydarzy. Z natury bowiem, czy tego chcemy, czy nie, jesteśmy matkami, które muszą się domyślić powodu płaczu swojego dziecka.

Przewaga kobiety nad mężczyzną tkwi jeszcze w jednym: oni są bardzo podatni na urok kobiety. Przysłowiowe "okręcenie wokół palca" nie ma źródła w naszej błyskotliwości, inteligencji, bystrości czy niewiarygodnej mocy rozumu (to czasem nawet przeszkadza), a w KOBIECOŚCI. Dla naiwności, jaką w nas widzą, dla zachwytu z ich dokonań zdolni są przenosić góry. Nasza słabość i czułość sprawia, że mężczyzna głupieje. Staje się dumnym samcem walczącym z całym złem tego świata dla naszego dobra. Niegdyś kobiety zdawały sobie sprawę, że w tym właśnie tkwi ich siła i chętnie to wykorzystywały. Władały niejednym królestwem, kierując swoim mężem. Dziś kobiety żądne władzy, sięgają po nią upodobniając się do mężczyzn. Czyli - motywując ich do walki z kimś, kogo powinni na rękach nosić przez kałuże, do którego nóg padać z miłości!

Dawniej kobiety (oczywiście koloryzując) dzieliły się na święte i władające (z wyrachowaniem wykorzystujące mężczyznę do swoich celów). Dziś dzielą się na pracujące w imię idei równouprawnienia oraz na pracujące z konieczności, jaką niesie idea równouprawnienia. Jedne cierpią, nie mogąc dorównać mężczyźnie, drugie - nie mogąc pozwolić sobie na luksus bycia pełnoetatową matką, żoną, czy muzą..

Nie jesteśmy, drogie panie, geniuszami - i całe szczęście! Jesteśmy kobietami - tym, co zostało stworzone, by być upiększeniem i ostoją dla geniusza! Nie rozumiemy, że posiadanie mniejszego IQ nie świadczy o mniejszej wartości osoby? Nie? No właśnie..

---------------------------------------------------------------------
z netu.

nie wiem. w sumie fakty swiadcza przeciwko nam, ale te wsrod kobiet nigdy nie bylo Hitlera itp.

mozna to poszerzyc o rasy jeszcze. biale kobiety maja wieksze IQ od czarnych mezczyzn.
asia8400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:39   #230
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
mozna to poszerzyc o rasy jeszcze. biale kobiety maja wieksze IQ od czarnych mezczyzn.
Dowody poproszę.

Cytat:
w sumie fakty swiadcza przeciwko nam, ale te wsrod kobiet nigdy nie bylo Hitlera itp.
To słuszne spotrzeżenie
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:40   #231
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Ale przecież w każdej z tych kategorii są kobiety Więc nie rozumiem jakie fakty

Stary 2011-09-21, 21:41   #232
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież w każdej z tych kategorii są kobiety Więc nie rozumiem jakie fakty
Ale nie wybitne.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-09-21, 21:42   #233
NibyNic
Zakorzenienie

Mężczyzna odkrył broń, wynalazł polowanie.
Kobieta odkryła polowanie, wynalazła futra.

Mężczyzna odkrył kolory, wynalazł malowanie.
Kobieta odkryła malarstwo, wynalazła makijaż.

Mężczyzna odkrył mowę, wynalazł konwersację.
Kobieta odkryła konwersację, wynalazła plotkę.

Mężczyzna odkrył rolnictwo, wynalazł jedzenie.
Kobieta odkryła jedzenie, wynalazła dietę.

Mężczyzna odkrył przyjaźń, wynalazł miłość.
Kobieta odkryła miłość, wynalazła małżeństwo.

Mężczyzna odkrył kobietę, wynalazł seks.
Kobieta odkryła seks, wynalazła ból głowy.

Mężczyzna odkrył handel, wynalazł pieniądze.
Kobieta odkryła pieniądze, i to zrujnowało mężczyznę...

i co z tego, że większość odkryć to odkrycia mężczyzn, skoro my kobiety znalazłyśmy dla tych odkryć zastosowanie?

Stary 2011-09-21, 21:44   #234
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ale nie wybitne.
Wybitne też są.
Ale że jest ich mniej, to wina tego, o czym już było wspomniane, że kiedyś kobieta nie miała wyboru, jak rodzić i bawić dzieci. Ale są i to jest fakt.

Stary 2011-09-21, 21:45   #235
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
znam wiele osób które zwykłe mawiac "normalny człowiek nie głosuje w ogóle" i się zastanawiam czy aby czasem nie mają racji.
Taki wybór mi się wydaje ważny dla mnie jako obywatela, ale co w sytuacji gdy nikt mi nie pasuje, żadna partia nie odpowiada? mam iści i głosować z zamkniętymi oczami?
To jest własnie mój dylemat. Kogo wybrać skoro wszyscy mi nie odpowiadają?
Dlaczego muszę się pogodzić z wybieraniem mniejszego zła? Ja nie chce, ale gdy tylko powiem, że nie będę głosować to słyszę, że później nie powinnam gadać na wybraną władzę.

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 21:46   #236
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Wybitne też są.
Ale że jest ich mniej, to wina tego, o czym już było wspomniane, że kiedyś kobieta nie miała wyboru, jak rodzić i bawić dzieci. Ale są i to jest fakt.
A tam, gadasz. Nie ma wybitnych. Kobiety nie mogą być wybitne, zapomniałaś?

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
To jest własnie mój dylemat. Kogo wybrać skoro wszyscy mi nie odpowiadają?
Dlaczego muszę się pogodzić z wybieraniem mniejszego zła? Ja nie chce, ale gdy tylko powiem, że nie będę głosować to słyszę, że później nie powinnam gadać na wybraną władzę.
Ano. Chyba, że idziesz oddać nieważny głos. Minimum obywatelskiego wysiłku i można narzekać do upojenia
Stary 2011-09-21, 21:47   #237
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Wybitne też są.
nie, to wina tego, że w średniowieczu kobiety których myśl sięgała nieco szerzej niż rodzenie dzieci i pilnowanie ogniska domowego na podobnym ogniu spłonęły i później długo bały się "wychyli" po za tym za plecami wielu tych odkrywców były kobiety, które niejednokrotnie się do tych wspaniałych odkryć przyczyniły

Stary 2011-09-21, 21:48   #238
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A tam, gadasz. Nie ma wybitnych. Kobiety nie mogą być wybitne, zapomniałaś?

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Ano. Chyba, że idziesz oddać nieważny głos. Minimum obywatelskiego wysiłku i można narzekać do upojenia
Nie zapomniałam, tylko jestem kobietą, jestem głupia z natury, więc mam prawo gadać głupoty, o

Stary 2011-09-21, 21:50   #239
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Tadeusz Adamus, radny PO i wiceprzewodniczący rady miasta w Tomaszowie Mazowieckim, wytknął dziennikarce orientację seksualną. "Pani redaktor jako mniejszość seksualna, nie ma najmniejszych szans, aby zostać kiedykolwiek radną" - napisał w lokalnym portalu„Pani redaktor jest zaślepiona swoim antyklerykalizmem, nienawiść przesłania perspektywę racjonalnego myślenia . Parytety to porażka, bo trzeba myśleć głową, a nie jajnikami".

Odpowiedź dziennikarki .

- Nie wstydzę się i nie wyprę się swojej orientacji seksualnej, ale to jest wyraz homofobii, ksenofobii i seksizmu - mówiła Radiu TOK FM Agnieszka Łuczak. - I takie rzeczy mówi członek partii uważającej się za nowoczesną i europejską..
To jest przykład jak traktują nas kobiety co poniektórzy faceci.

Edytowane przez siska81
Czas edycji: 2011-09-21 o 21:54
Stary 2011-09-21, 21:52   #240
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
nie, to wina tego, że w średniowieczu kobiety których myśl sięgała nieco szerzej niż rodzenie dzieci i pilnowanie ogniska domowego na podobnym ogniu spłonęły i później długo bały się "wychyli" po za tym za plecami wielu tych odkrywców były kobiety, które niejednokrotnie się do tych wspaniałych odkryć przyczyniły
Napisałabym, jakiej religii to wina, ale boję się, że czeka mnie lincz
I nie, w starożytności pozycja kobiet nie była taka sama jak w średniowieczu, to jeden z kitów, jaki nam wciskają w szkołach w sumie nie wiem po co

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości