|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
![]() Może bobas się szykuje do wyjścia. Ja miałam podobnie na długo przed porodem o ile sobie dobrze przypominam tylko ze po ciepłym prysznicu przechodziło. Tylko na dzień przed godziną "0"prysznic pomógł na kilka godzin . Jak było dużo przed terminem to brałam nospę
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
dziewczyny dzięki za słowa otuchy.
tz ma przynieść z pracy jakąs piankę do czyszczenia, wypróbuje gdzieś z tyłu czy koloru skóry nie niszczy i może damy radę ![]() Wypróbowałam dzisiaj ten przepis na kasze ze szpinakiem, mały nawet sporą porcje zjadł Eryk dzisiaj uwagę przyniósł, przeszkadza w lekcjach i nie słucha poleceń, a jak pani coś powiedziala mojemu tacie co go odbierał to ten zadowolony że wnuka ma charakternego a nie jakieś flaki z olejem :/ Jakiś kiepski dzień mam.ogólnie to lepiej bym zrobila jakbym nawet z wyra nie wstawała Dzisiaj idę ostatni raz przed piątkowymi zawodami pobiegać to choc dam ujście emocjom
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka .. jak sie brzuszek spina to może lepiej podjedx gdzies na kontrol.. wiem ze jak mi sie spinał to musiałam isc do lekarza lepiej dmuchac na zimne.. brzuch nie może trawdniec bo to cos znaczy zawsze.
ale nie moge sie doczekac maleństwa !!!! Sara któras z mam juz wklejała tu . Świetne sa te figurki z Timmiego z farma!! zaraz poszukam.. ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- znalazłam http://allegro.pl/timmy-time-duze-pr...818854906.html
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od początku tygodnia mam odczucie że powinnam zostać w łóżku . Nie cierpię takiego stanu bo to nie lezy w mojej naturze.Co do uwag to my mamy na bieżąco takowe u synka Tż. Stale jest to samo. Czasami się uspokaja a później znowu jest szaleństwo. U nas to zwalają zawsze na jego sytuację rodzinną . A ja zawsze mówię że po pierwsze : za wcześnie poszedło do szkoły (jest jedyny młodszy w klasie) a po drugie on jest strasznie inteligentny i mądry a po trzecie to jest strasznie ruchliwy i gadatliwy - takie małe ADHD (a może ma a my nic o tym nie wiemy)Co do kanapy to przyszła mi do głowy myśl z myjnią samochodową. Oni mają dużo różnych środków do czyszczenia bo ludziska mają rżnie wyposażone samochody a lubią mieć czyste. Może oni by coś mądrego doradzili bo np. Cifem to bym się bała żeby ta wierzchnia "powłoka" nie zeszła.
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
a ja miałąm pytać juz wczesniej... Czy jaja sadzone podajecie dzieciom???
bo ja raz dałam i jej smakowało.. w sumie jedyna postac jajka jaka obecnie przyjmuje...
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daję mimo że żóltko jeszcze nie jest ścięte. Smaże szybko i delikatnie na masełku pomieszanym z olejem
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana- byłam u nas w sklepie ale nie było figurek ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Zosia też jadła już kilka razy jajko sadzone
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie łepetyna boli, masakra jakaś.
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzisiaj chciało zwinąć Kubusia play z Biedrony. Sama dałam jej przed kasą żeby mi nie uciekała a później prawie zapomniałam
|
#3850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/zabawka-z-serii-pl...829046664.html A moja pannica grzebała mi w torebce i wyciągnęła kompakt,a z niego pędzelek i się malować po twarzy zaczęła-skąd te dzieci tak wszystko wiedzą Do 10-ciu by się lepiej liczyć nauczyła,a nie malowanie już w głowie
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kurczaka w krakersach moczyłam w jogurcie na całą noc
Jajka sadzone daję juz od dawna P0P dzięki za linka u mnie rano nie było na poczcie ,zamówiłam bluzy |
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów z doskoku... Ale melduję że żyję
![]() Byliśmy dziś z Misiem na kontroli u pediatry... Stanęło na antybiotyku niestety Ale wolę to niż ma mi się dziecko męczyć tak jak wczoraj np - gorączka, kaszel, katar, rozdrażnienie. Biedny się męczy ciągle w domu... Przytulasek się zrobił i coraz mądrzejszy jest aż dziś się dr dziwiła że on dopiero rok i 5m-cy ma (a do drcronowej Julki mu bardzo daleko ) Mnie też przeziębienie wzięło i paskudnie się czuję ![]() A w pn lecimy na wakacje - super Jaką zabawkę (niedrogą bo kasy już niewiele zostało) mogę Michałowi kupić do samolotu? Moje dziecko nie usiedzi spokojnie 2 min (dr mówiła żeby jak najwięcej w łóżeczku dziecko było to ją wyśmiałam bo Michał ostatni tydzień nie był tam ani chwili nawet w nocy) - jak go zatrzymać na miejscu podczas 3h lotu?
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurujcie się oboje bo do samolotu to lepiej nie mieć kataru ani kaszlu. Tak na szybko to nie wiem czym Twoje dziecko się zabawi a 3 h lotu to trochę długo dla naszych maluchów. Moze samochodzik plastikowy (lekki) dany dopiero w samolocie, może książeczka lub gazetka, papier i kredki ? Tak sobie gdybam bo jak myslę czym Zośka się bawi w aucie podczas jazdy to wszystko jest w obrocie a najbardziej zapychacze typu herbatniczki i flipsy no i oczywiście woda. Dzieci koleżanki latały miedzy fotelami w samolocie i się nie darły. Moze młoda, ona z małym leciała.
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to ale sie zapisałam...
![]() http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/drogerie/?r=99253201316618312 o w miejsce nozyczek wpisac bon free bez spacji
Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2011-09-21 o 17:20 |
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że dobrze być zdrowym w samolocie bo klima no i żeby współpasażerowie nie czepiali się. Za pomysły również. Trzeba się wybrać na zakupy jeszcze Póki co mam 2 paczki biszkoptów
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może na telefon zgraj jakieś piosenki/bajki nas w listopadzie czeka 13 godzin lotu z małą to będzie jazda
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis Michasie połozyłam póxniej spac przez te zebranie komisji wyborczej.. Zasneła o 12.25 wstała o 16.10 ponad 3,5 godziny!!!
ale tylko raz dzis.. bo zawsze śpi 2 x dziennie
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie lecicie że aż 13h? My dziś MIchała po wizycie u lekarza położyliśmy spać ok 12.20 to zdążyliśmy pojechać do miasta, załatwić mnóstwo spraw, zakupy, apteka... Wróciliśmy przed 16 to siostra tz z którą Misiek został mówiła że 20min nie śpi... Fajnie tak mieć z kim dziecko zostawić i jeszcze że jej nie płakał... Szkoda że niedługo znów sami zostaniemy...
|
|
#3859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kupiłam dla Oli http://allegro.pl/hasbro-fur-real-fr...812788242.html i dla SZymka http://allegro.pl/carrera-go-disney-...825631544.html Cytat:
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od nich dużo zabawek kupuje. Dzwonie albo pisze czy mają sklep otwarty i czy moge odebrać osobiście i nie musze za przesyłke płacić
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-09-21 o 21:31 |
|
|
|
|
#3861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem ci tak, jak będzie zgaszony sygnał zapięcia pasów, to będziesz pewnie jak inne mamy ganiała za małym po samolocie ja zawsze jak latałam do Irlandii to masa dzieciaków w mamami spacerowała ewentualnie będzie po was deptał i zaczepiał ludzie przed lub za wami my w listopadzie lecimy Londyn-Kuala Lumpru, oczywiście wcześniej musimy dolecieć do tego Londynu, więc dwie godziny lotu też będę za nią ganiać tylko w Ryanairze jest ciasno, mam nadzieje, że w tych malezyjskich samolotach będzie luźniej ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- tylkooliwka ten worek tez fajny, ale ja bym się bała z tym moim szaleńcem, już ją widzę jak na tym tarzanuje muszę jechać z nią do Ikei i zobaczyć jak się z tym sprawuje
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
ania dokladnie takiego kotka tz ostatnio ogladam u nas, 189 zl kosztowal- ladne przebicie.
Chcial malej wlasnie kupic, to mu powiedzialam zeby kupil na gwiazdke. nacytowalam sie i zjadlo!! a wczoraj chcialam zdjecia wstawic i tez nie moglam, moze dzisiaj sie cos uda:conused: ja dzisiaj z ojcem w Katowicach bylam, wiec pol dnia z glowy. Madziwnia moja juz dddddddddddawwwwwwwno wcina jajko sadzone, troche na maselku lurpak -nabardziej mi smakuje i troszke oleju i wcina jak nie wiem, zreszta ona wcina juz wszystko od dawna. A ty co zamierzasz dalej? szukasz jakiejs pracy czy poki co miśka z toba a pozniej do przedszkola? ana w reserves tez widzialam fajne chustki po 29,99 .
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
moze tym razem wejda:P
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kocha koty a jak widzi reklamę tego kota to jest straszny pisk więc myślę że jej się spodoba
schowam i część wydatków świątecznych z głowy , no i szukanie też z głowy
|
#3865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o ktorej wogole lecicie?? u nas bylo tak w tamta srone lot o 18:35, na lotnisku juz o 16... wyjazd z domu 15:30 - nie mialam porannej drzemki....ani w samochodzie ani na lotnisku ani w samolocie nam nie usnal (no na 20 minut przed koncem lotu - lecielismy 3 godziny) i byla jedna wielka masakra.... potem autokar 40minut do hotelu tam troche szalal ale tak zabawowo bez placzu.... powrot o 14... wyjazd na lotnisko o 10.... zanim sie odprawilismy zrobil sobie drzemke w wozku...czyli tak od 11 do 13 spal... w samolocie nie zrobilam tego bledu co za pierwszym razem i jak zapielam pasy to juz ich nie odpielam...bylo troche placzu ale po 30 minytach zasnal i spal do samego wroclawia... bawil sie takim kluczykiem z alarmem z dziwkami samochodu taki tani bibelot a go zajal na lotnisku... w samolocie okienka poszly w ruch no i jedzenie.... i jakis chlopczyk z samolotu pozyczyl mu na lot pluszaka.... jak usnal oddalismy - tez go uspokiol.... |
||
|
|
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to nawet nie pamiętam o której lecimy do Londynu, a do Malezji to wylatujemy jakoś o 10 rano, mija 13 godzin, lądujemy a tam jest 16, więc nam dochodzi jeszcze zmiana stref czasowych jakoś to będzie ![]() darusia Oliwka już wie jak się prowadzi Amela krótka jak mama, więc prowadzi wóz na stojąco
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjazd z domu mamy ok 5. wylot 10.25, 13.25 na miejscu i ok 40min jazdy z lotniska... Z powrotem wylot 7 rano...
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
o ktorej zazwyczaj wstaje?? ja bym go chyba przetrzymała do tej 10:25 i potem zrobila tak jak my za drugim razem zrobiliśmy - nie odpinałam pasow - jazda jak w samochodzie...
minka a ty sie nie nabijaj z biednego dawidka - to tatus zabawke wybieral:P hehe ja ledwo na oczy patrze wybacz przejezyczenie:P |
|
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Samochody też super ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Darusia - Oliwka bombowa i jaka do mamusi podobna
|
|
#3870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

. Jak było dużo przed terminem to brałam nospę

Dzisiaj idę ostatni raz przed piątkowymi zawodami pobiegać to choc dam ujście emocjom
. Nie cierpię takiego stanu bo to nie lezy w mojej naturze.
. A ja zawsze mówię że po pierwsze : za wcześnie poszedło do szkoły (jest jedyny młodszy w klasie) a po drugie on jest strasznie inteligentny i mądry a po trzecie to jest strasznie ruchliwy i gadatliwy - takie małe ADHD (a może ma
a my nic o tym nie wiemy)

Ale wolę to niż ma mi się dziecko męczyć tak jak wczoraj np - gorączka, kaszel, katar, rozdrażnienie. Biedny się męczy ciągle w domu... Przytulasek się zrobił i coraz mądrzejszy jest aż dziś się dr dziwiła że on dopiero rok i 5m-cy ma (a do drcronowej Julki mu bardzo daleko