Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 23:16   #3871
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Ania fajny ten kiciak widziałam go w sklepie na żywo , bardzo realistyczny , mój też lubi koty a nasza nie wchodzi do domu więc może to u mnie tez pomysł na prezent by był

Dziewczyny podziwiam was że tak latacie z dziećmi w zyciu bym się nie wybrała w taką podróż , mój na 100% by uciekał i wszędzie właził gdzie nie wolno , umordowałabym się na maxa , mam gdzieś takie wakacje po których bym musiał odpocząć , ja sobie poczekam jeszcze
Ja z resztą preferuję Polskę , tyle pięknych miejsc jest u nas

Darusia Oliwka ślicznie wygląda , zabójczy uśmiech
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 23:19   #3872
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
o ktorej zazwyczaj wstaje?? ja bym go chyba przetrzymała do tej 10:25 i potem zrobila tak jak my za drugim razem zrobiliśmy - nie odpinałam pasow - jazda jak w samochodzie...
Oj różnie - czasem o 5-6 a ostatnio chyba przez chorobę potrafi dospać (z przerwą na mleczko) do 9-9.30... Bardzo nieprzewidywalne to moje dziecko. Jakoś to będzie

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 23:28   #3873
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

ehh wytrzymałabym ten lot
też chyba wytrzymam

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Oj różnie - czasem o 5-6 a ostatnio chyba przez chorobę potrafi dospać (z przerwą na mleczko) do 9-9.30... Bardzo nieprzewidywalne to moje dziecko. Jakoś to będzie
dasz radę, jak by nie było to tylko 3 godziny, poza tym na bank nie będziesz jedyną mamą próbującą sobie poradzić z dzieckiem będzie dobrze
Stary 2011-09-22, 05:59   #3874
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ja znów z doskoku... Ale melduję że żyję

Byliśmy dziś z Misiem na kontroli u pediatry... Stanęło na antybiotyku niestety Ale wolę to niż ma mi się dziecko męczyć tak jak wczoraj np - gorączka, kaszel, katar, rozdrażnienie. Biedny się męczy ciągle w domu... Przytulasek się zrobił i coraz mądrzejszy jest aż dziś się dr dziwiła że on dopiero rok i 5m-cy ma (a do drcronowej Julki mu bardzo daleko)
Mnie też przeziębienie wzięło i paskudnie się czuję
A w pn lecimy na wakacje - super

Jaką zabawkę (niedrogą bo kasy już niewiele zostało) mogę Michałowi kupić do samolotu? Moje dziecko nie usiedzi spokojnie 2 min (dr mówiła żeby jak najwięcej w łóżeczku dziecko było to ją wyśmiałam bo Michał ostatni tydzień nie był tam ani chwili nawet w nocy) - jak go zatrzymać na miejscu podczas 3h lotu?
biedny mały doskonale wiem, przez co teraz przechodzicie oby szybko przeszło ps. doszedł już ten ustnik??
Dzień dobry i do wiedzenia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 07:15   #3875
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
idz do salony samochodowego powinni coś mieć ja mam taki odplamiacz ale właśnie do aut jakis z niemiec i wszystko się zmywa . z tym że mój jest w 2 litrowej butelce bo Tz własnie na serwis to cudo kupił .
tz wczoraj zapomniał o tej piance może dzisiaj doniesie to by zeszło, jak nie to będę kombinowala ale po wypłacie

Kotek fajny, szwagierki córcia ma, to jak szła z nim na rękach to dzieciaki na podwórku myślały że prawdziwy, nawet w dotyku podobny, tylko ona miała takiego leżącego co fikołki robi ale z tej samej serii, płacili za niego ponad 200 zł, więc cena jaką dałaś super.

Za chwilę Eryka do szkoły odprowadzamy, to muszę po czosnek do sklepu skoczyć, bo coś mnie łamie, kaszel i katar, jak nic młody mnie zaraził. A jutro zawody chyba dobiegne ostatnia

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 07:48   #3876
libra777
Zakorzenienie

Witam
Miko właśnie zapadł w pierwszą drzemkę coś dzisiaj lewą nogą wstał.
Ja zresztą też z chęcią bym się przyłozyła gdyby nie to że zupę nastawiłam

UWAGA w przyszłym tygodniu ma być inhalator w lidlu może ktoś chce kupićhttp://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_21478.htm
Stary 2011-09-22, 08:00   #3877
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja też chce kupić tego kotka, pisałam do tej babki czy moge odebrać
ja od nich dużo zabawek kupuje. Dzwonie albo pisze czy mają sklep otwarty i czy moge odebrać osobiście i nie musze za przesyłke płacić
Ja pierwszy raz widzę tego kotka.U mnie nie ma sensu taka zabawka,bo Nina ma prawdziwego kociaka
Ja z interaktywnych to choruję na to
http://allegro.pl/my-little-pony-int...778811195.html
sama jak byłam mała uwielbiałam kuce i miałam wszystkie i sentyment pozostał.
Nina mała jeszcze na takiego,ale kupię jej go na pewno
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moze tym razem wejda:P
Nina też tak w aucie zaciesza,wie gdzie biegi,gdzie kluczyk,gdzie światła i itd.Tż już wyuczył.

Ale zły sen nad ranem miałam i cały czas mi w głowie siedzi

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:34   #3878
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Madziwnia moja juz dddddddddddawwwwwwwno wcina jajko sadzone, troche na maselku lurpak -nabardziej mi smakuje i troszke oleju i wcina jak nie wiem, zreszta ona wcina juz wszystko od dawna.
A ty co zamierzasz dalej? szukasz jakiejs pracy czy poki co miśka z toba a pozniej do przedszkola?

no ja ci pisałam tez że ja czasami gotuje jej cos osobno albo odkładam zanim babcia przyprawi. a jajo sadzone polubiła i całe szczescie bo jajecznica jest beeee.
Daria a jesli o p[race chodzi to do wiosny nie szukampotem zacznę może chociaz na sezon jak sie innej nie uda.
Ale bardzo bym chciałą w jakims przedszkolu jao ta pomoc nauczyciela bo mogłabym michaline brac i nie martwic sie co z nia zrobić.
Takie małe marzenie ale mao realne.. zobaczymy

A przy okazji znalazłam dzis.. fajne ciuszki z czystej bawełny chusta fajna dresik welurowy i fajne buciki do kombinezonu. Czy któras z was wie jak gatunkowo te ich ciuszki tzn z Tchibo?

http://www.tchibo.pl/Ubrania-dla-dzi...dcd=ewbIsWZJ2A

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Własnie patrzee na na allegro i tam se same rzeczy duzo drozej.. kombinezon nie 199zł a 233 z przesyłką.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:38   #3879
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
tz wczoraj zapomniał o tej piance może dzisiaj doniesie to by zeszło, jak nie to będę kombinowala ale po wypłacie

Kotek fajny, szwagierki córcia ma, to jak szła z nim na rękach to dzieciaki na podwórku myślały że prawdziwy, nawet w dotyku podobny, tylko ona miała takiego leżącego co fikołki robi ale z tej samej serii, płacili za niego ponad 200 zł, więc cena jaką dałaś super.

Za chwilę Eryka do szkoły odprowadzamy, to muszę po czosnek do sklepu skoczyć, bo coś mnie łamie, kaszel i katar, jak nic młody mnie zaraził. A jutro zawody chyba dobiegne ostatnia
ten robi fikołki, my w tamtym roku go oglądaliśmy i bardzo mi się podobał, ale wezme tego co Ania pokazywała, bo troche drogi mi się wydaje
http://allegro.pl/hasbro-fur-real-in...815062638.html

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam
Miko właśnie zapadł w pierwszą drzemkę coś dzisiaj lewą nogą wstał.
Ja zresztą też z chęcią bym się przyłozyła gdyby nie to że zupę nastawiłam

UWAGA w przyszłym tygodniu ma być inhalator w lidlu może ktoś chce kupićhttp://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_21478.htm
widziałam go i chyba kupie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja pierwszy raz widzę tego kotka.U mnie nie ma sensu taka zabawka,bo Nina ma prawdziwego kociaka
Ja z interaktywnych to choruję na to
http://allegro.pl/my-little-pony-int...778811195.html
sama jak byłam mała uwielbiałam kuce i miałam wszystkie i sentyment pozostał.
Nina mała jeszcze na takiego,ale kupię jej go na pewno

Nina też tak w aucie zaciesza,wie gdzie biegi,gdzie kluczyk,gdzie światła i itd.Tż już wyuczył.

Ale zły sen nad ranem miałam i cały czas mi w głowie siedzi
ale to chyba dla starszych dziewczynek troche ten kucyk, ale mi też się bardzo podoba

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

madziwnia ja nigdy nie kupowałam ubrań z tchibo więc nie wiem.

Darusia- Oliwka ma super te blond włoski i jaki fajny uśmiech

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:42   #3880
libra777
Zakorzenienie

Madziwnia mam spodnie do biegania z tchibo i synowi kupowałam bluzy ,uważam że są dobre jakościowo

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

A i z wymianą na inny rozmiar też nie ma problemu o ile mają dostępny
Stary 2011-09-22, 08:45   #3881
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no madziwnia mialabys extra , bo i problem pracy i problem dziecka z glowy, tro bedziemy kciuki trzymac!

My na 10 na szczepienie , dopiero teraz bo wczesniej mloda miala goraczke i nie chciala jej zaszczepic wiec dziisaj idziemy....

wy po szczepieniach normalbie wychodzicie na spacery ? tzn dzieciaki lataja po dworze/podwórkach caly dzien?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:45   #3882
P0P70
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Młoda - mnie też ubawiłaś tym bryloczkiem z dziwkami.

Minka - zazdraszam wyjazdu.

Ale Was na zakupy wzięło. Ja jakoś jeszcze do tego glowy nie mam. Dodatkowo gdybym teraz kupiła to i tak teraz bym dała i w grudniu od nowa bym musiała kupić. A w domu i tak ciężko sie ruszyć coby na jakieś zabawki nie trafić. Teraz jak było ciepło to większość na tarasie a w zimie to w domu.

Kotka sztucznego nie kupię bo Oliwka uwielbi tego żywego. Dodatkowo ona nie lubi pluszaków ani lalek.
Wózek lubi prowadzić ale pusty jak cokolwiek tam wsadzimy to wywala i idze dalej.

Ja myślę o rowerku biegowym, samochodzie, i najlepiez żywym kucyku (to ostanie to żart oczywiście bo nie mam gdzie trzymać).
W grudniu ja mam 3 uroczystości - bo i urodziny 2 będą.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A przy okazji znalazłam dzis.. fajne ciuszki z czystej bawełny chusta fajna dresik welurowy i fajne buciki do kombinezonu. Czy któras z was wie jak gatunkowo te ich ciuszki tzn z Tchibo?

http://www.tchibo.pl/Ubrania-dla-dzi...dcd=ewbIsWZJ2A
Gatunkow bardzo dobre i te kombinezowy od nich są bardzo fajne. Ja ze 3 lata temu kupiłam u nich dla znajomej. Bardzo sobie chwaliła i teraz też będzie kupowała.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:46   #3883
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja inhalatora tez nie mam i tez planuje kupic, zobaczymy...
A.Camus
Stary 2011-09-22, 08:47   #3884
anakazar
Zakorzenienie

sara no właśnie spokojnie dziewczyny muszą mieć ze 3 latka,żeby się fajnie bawić tym kucem-ubolewam nad tym

Dziewczyny a macie namiary gdzieś na jakaś fajną farmę?kupiłabym Ninie,ale wszystko na all jak jest to używane,a ja chcę nową.Może któraś z was coś takiego widziała?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-09-22, 08:47   #3885
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
nas w listopadzie czeka 13 godzin lotu z małą to będzie jazda
nooo hardcore

co do worka to przyjedź do nas,chyba niedługo kupimy Danielek z Amelką sobie pośmigają,z resztą właśnie miałaś przyjechać !!

My się zastanawiamy czy na święta nie polecieć do rodzinki do Walii ale też cały czas mam obraz szalejącego Daniela w samolocie

Darusia Danek też "jeździ"oczywiście jego ulubione miejsce za kierownicą,a najgorzej jak mu się przypomni,ze jest klakson.Raz już kluczyki przekręcił,dobrze,że była szybka reakcja tż

bardzo fajne te kombinezony w tchibo

ja przymierzałam Danielowi ten co ma z crocodillo i taki jest na styczek,mógłby być większy,daliśmy za niego 180zł i wygląda jak nowy bo wtedy tylko wózek
nie ma co kupować na wyrost,był kupiony większy ale Danio jest jeszcze większy

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-09-22 o 08:52
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:48   #3886
libra777
Zakorzenienie

Tylko szkoda że tam nie ma wymiarów w centymetrach podanych, albo ja ślepa jestem , bo tak trochę strach kupić na zimę , mój tż kupił kurtkę w lidlu na 104 myślałam że będzie za duża a ona dosłownie na styk jest
Stary 2011-09-22, 08:50   #3887
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
no madziwnia mialabys extra , bo i problem pracy i problem dziecka z glowy, tro bedziemy kciuki trzymac!

My na 10 na szczepienie , dopiero teraz bo wczesniej mloda miala goraczke i nie chciala jej zaszczepic wiec dziisaj idziemy....

wy po szczepieniach normalbie wychodzicie na spacery ? tzn dzieciaki lataja po dworze/podwórkach caly dzien?

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Kotka sztucznego nie kupię bo Oliwka uwielbi tego żywego. Dodatkowo ona nie lubi pluszaków ani lalek.
Wózek lubi prowadzić ale pusty jak cokolwiek tam wsadzimy to wywala i idze dalej.

Ja myślę o rowerku biegowym, samochodzie, i najlepiez żywym kucyku (to ostanie to żart oczywiście bo nie mam gdzie trzymać).
W grudniu ja mam 3 uroczystości - bo i urodziny 2 będą.

.
Nasza kotka się do wózka nie daje włożyć,ale kot mojej mamy to aż się cieszy jak go Nina do wózka wkłada i lata z nim
A wczoraj to w wózku woziła wszytskie zwierzaki z arkiRozczuliło mnie to strasznie.Ninka zauważyłam najbardziej właśnie lubi takie ludziki czy zwierzaki

Stary 2011-09-22, 08:54   #3888
libra777
Zakorzenienie

Mój się nosi z krową i swinią ,gwizdnął z Adasia makiety a do spania , do samochodu i do wózka osiołek kłapouchy taki malutki do rączki
Stary 2011-09-22, 08:57   #3889
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

Nasza kotka się do wózka nie daje włożyć,ale kot mojej mamy to aż się cieszy jak go Nina do wózka wkłada i lata z nim
A wczoraj to w wózku woziła wszytskie zwierzaki z arkiRozczuliło mnie to strasznie.Ninka zauważyłam najbardziej właśnie lubi takie ludziki czy zwierzaki
jak ja mówię do Daniela-powoź miasia w autku(ma taką dużą wywrotkę)to od razu kiwa,że nie-egoista normalnie
ale za to mamę lubi smyrać po włosach ja mu się położę na kolankach,a ja to uwielbiam

powedzcie mi jeszcze mamy dzieci mówiących-czy wy mówicie do nich rzeby powtarzali słowa?np powiedz misio,powiedz lala itd czy one tak same z siebie?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mój się nosi z krową i swinią ,gwizdnął z Adasia makiety a do spania , do samochodu i do wózka osiołek kłapouchy taki malutki do rączki
Libra 2 razy musiałam Twojego posta przeczytać
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:01   #3890
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
jak ja mówię do Daniela-powoź miasia w autku(ma taką dużą wywrotkę)to od razu kiwa,że nie-egoista normalnie
ale za to mamę lubi smyrać po włosach ja mu się położę na kolankach,a ja to uwielbiam

powedzcie mi jeszcze mamy dzieci mówiących-czy wy mówicie do nich rzeby powtarzali słowa?np powiedz misio,powiedz lala itd czy one tak same z siebie?

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Libra 2 razy musiałam Twojego posta przeczytać
czasami coś powiem, żeby powtórzyła ale Zosi się nie chce. Ona sama z siebie mówi. Codziennie jakieś nowe słowa słysze. Wczoraj pokazałam jej tą arke noego co Ana kupiła to się darła- che to chciała z komputera ją wyciągnąc i się wkurzała że nie może

Wczoraj pokazywałam jej zdjcia i na jednym było jak rysuje kredkami, a na drugim jak je. O jezu jak się wkurzała, bo chciała zabrać kredke i to jedzenie. Tak się uśmiałyśmy z mamą.

Darusia my też wychodzimy na dwór po szczepieniu.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-22, 09:04   #3891
libra777
Zakorzenienie

Tylkooliwk a cos nie jasno napisałam
ja mówię powiedz to czy tamto ale nie zawsze chce powtarzać czasem coś sam z siebie powie jak słyszy jak się mówi

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

My też wychodzimy , ale u nas nigdy nie było żdnej gorączki po szczepieniu ani nic takiego
Stary 2011-09-22, 09:05   #3892
sara 85
Zakorzenienie

Ana a bawi się Ninka tym samochodem-jezdzikiem różowym? bo Zosia uwielbia, cały czas na nim przesiedzi. Ostatnio musimy na nim siadać i nas pcha. I tak że jeszcze się nie zarwał pod naszym ciężarem

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-22, 09:14   #3893
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez czasami mowie, powiedz mama, baba, tata , dzidzia, kaczka , jeden, trzy ( dwa gbimy po drodze):P , itd i ona uwielbia tak powtarzac...
A.Camus
Stary 2011-09-22, 09:15   #3894
P0P70
Zakorzenienie

Ja wczoraj jak rozmawiałn ze swoim dzieckiem przez iternet to ta waliła głową w poduszkę. Mówiliśmy jej że nie wolno a ta nic tylko wali tą łepetyną w poduszkę. Więc TZ powiedział jej: Idź i w ścianę walnij głową. A ta moja głupia córka poszła i walneła a tak. Na szczęscie nie za mocno. Ale jak to już musimy uważać na to co mówimy

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:18   #3895
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ana a bawi się Ninka tym samochodem-jezdzikiem różowym? bo Zosia uwielbia, cały czas na nim przesiedzi. Ostatnio musimy na nim siadać i nas pcha. I tak że jeszcze się nie zarwał pod naszym ciężarem
Bawi się,tylko on cały czas stoi na tarasie i tylko jak otwieram(a teraz zimno to rzadko otwieram)to się nim bawi.Ostatnio siedzieliśmy z tż na krzesłach,a mała na autku i tż poszedł do domu i jak wrócił to mała siedziała na jego krześle i pokazywała tacie,że ma siadać na autko i tak było

Stary 2011-09-22, 09:19   #3896
libra777
Zakorzenienie

Tatuś jej pomysł podsunął to poszła i to zrobiła
Stary 2011-09-22, 09:21   #3897
anakazar
Zakorzenienie

My Nine też tak uczymy mówić.Pokazujemy przedmiot czy coś,nazywamy i powtarzamy.Ostatnio od kuzyna wróciła i od niego załapała pięknie"dziadzia"i"robak-lobak".

Ja jak z nią siedzę to często liczymy do 10-ciu na palcach i mała załapała"dziesięć"i wszystko od 1 do 10 jest"dziesięć".

Stary 2011-09-22, 09:28   #3898
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Bawi się,tylko on cały czas stoi na tarasie i tylko jak otwieram(a teraz zimno to rzadko otwieram)to się nim bawi.Ostatnio siedzieliśmy z tż na krzesłach,a mała na autku i tż poszedł do domu i jak wrócił to mała siedziała na jego krześle i pokazywała tacie,że ma siadać na autko i tak było
u nas w domu stoi samochód, bo pogody już nie bardzo, a mała się z nim nie rozstaje

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj jak rozmawiałn ze swoim dzieckiem przez iternet to ta waliła głową w poduszkę. Mówiliśmy jej że nie wolno a ta nic tylko wali tą łepetyną w poduszkę. Więc TZ powiedział jej: Idź i w ścianę walnij głową. A ta moja głupia córka poszła i walneła a tak. Na szczęscie nie za mocno. Ale jak to już musimy uważać na to co mówimy
ja kiedyś zrobiłam podobnie, Zosia była zła i rzucała wszytskim, kopała ze złości ubrania, które porozwalała na ziemi. Powiedziałam do niej kopnij w ściane, poszła i kopała w ściane;/

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-09-22, 09:30   #3899
megi-megi
Zakorzenienie

A mój dalej tylko: mama i mama :P

Moje dziecko ma głęboko gdzieś gadanie.
Za to ma fazę na gryzienie - ktoś mu podpadnie, to leci, rycząc jak lew AAAAA i gryzie. Wy macie dzieci, a ja mam psa :P
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:32   #3900
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
My Nine też tak uczymy mówić.Pokazujemy przedmiot czy coś,nazywamy i powtarzamy.Ostatnio od kuzyna wróciła i od niego załapała pięknie"dziadzia"i"robak-lobak".

Ja jak z nią siedzę to często liczymy do 10-ciu na palcach i mała załapała"dziesięć"i wszystko od 1 do 10 jest"dziesięć".
ja też Zosie tak ucze, ale ona mało kiedy powtórzy. Zazwyczaj udaje że nie słyszy, a pozniej sama powtarza to co jej mówiłam

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości