Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 08:10   #1441
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Witam z samego rana

My juz po sniadanku, tz wyszedl do pracy i znowu sama do 16

Dzisiaj mam wizyte u ginka na 18, takze prosze trzymac kciuki.
Milego dnia wszystkim mamusiom
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:12   #1442
Ona231
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Dobry

Glamm wiesz jak mówią, darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Za to będziesz szyk zadawać bo markowe ubranka

Bahamadia wszystkie te podkłady są podobne do siebie, ważne, żeby nie podrażniały i były miękki a reszta czy firmy takiej czy takiej większego znaczenia nie ma A co do ubierania to noworodka zawsze o warstwę więcej jak siebie, a rajstopki się przydają

Linka fajne ubranka

mol_aa

A mi od dzisiaj zostało 50 dni, kiedy to zleciało

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-22 o 08:13
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:17   #1443
rudominka
Raczkowanie

Witam się i ja z rana

Lina, bardzo fajne ciuszki. Powiedz mi proszę - ten kombinezon przerabiany na śpiwór z pierwszego zdjęcia jakiej jest firmy i jaki rozmiar? Chciałabym coś takiego właśnie kupić dla młodej.

My będziemy mieć malutką gondolę, ale uważam, że dla dziecka urodzonego pod koniec jesieni w zupełności wystarczy. Śpiwór mam do spacerówki i raczej do gondolki będzie za mały, ale chcę kupić taki jak pokazywała właśnie lina84. Albo podobny tylko jeszcze z przecięciem w kroku, przez które można przełożyć pas od fotelika samochodowego. Do tego kocyk, pokrowiec i ... jazda
Dziś ma właśnie przyjechać gondolka - kupowałam z tablicy.pl, mam nadzieję że wtopy nie będzie...
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:25   #1444
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
masz moze wzor takiej umowy? bo ja kompletnie nie wiem z czym sie wybrac do wykladowcow. Oni mi powiedza jak mam zaliczac czy ja mam wyjsc z propozycja?
Tzn wiem ze co uczelnia to inne obyczaje ale wole wiedziec jak Ty to planujesz zrobic
U mnie na stronie dziekanatu jest do pobrania taka umowa, nazywa sie druk porozumienia. A ty juz dostalas decyzje, czy zle zrozumialam?? Mozesz zawsze zadzwonic do dziekanatu i dopytac jak to wyglada. Moze u ciebie panie sa milsze i ci odpowiedza

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

mol_aa

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:28   #1445
Paula__22
Raczkowanie

Kurcze, chyba czas najwyższy pomysleć o torbie do szpitala, na razie mam koszule i szlafrok (z poprzedniej ciąży )
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:29   #1446
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Glamm wiesz jak mówią, darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Za to będziesz szyk zadawać bo markowe ubranka
ciekawe przed kim bedziemy szpanowac wiem z tym koniem ale wolalabym ladne a niemarkowe takie ze mnie dziwadlo

Molaa kciuki

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

dziewczyny a nie wiecie jak to jest w szpitalu- czy jak sie lezy na patologii to wpuszczaja normalnie z wizytami?
Stary 2011-09-22, 08:32   #1447
lina84
Rozeznanie

Witajcie kochane mamusie -
zapowiada sie dziś nawet ciepły dzień
Kurcze ja z tym kupowaniem dla maluszka dostałam hopla -wczoraj znowu kupiłam pajac w pepco- z przodu jest dalmatyńczyk ,a z tyły ma ogobek-po prostu nie wytrzymałam

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Lina, bardzo fajne ciuszki. Powiedz mi proszę - ten kombinezon przerabiany na śpiwór z pierwszego zdjęcia jakiej jest firmy i jaki rozmiar? Chciałabym coś takiego właśnie kupić dla młodej.
ten kombinezon jest z h&m -pisze na nim rozmiar 0-2 -ale posłuży dłużej ,bo nie jest taki malutki -mierzyłam do innych kombinezonów.
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:32   #1448
Ona231
Zadomowienie

Glamm ja też taka dziwna jestem Jakoś metka na mnie wrażenia nie robi Będziesz musiała chłopców tak układać, żeby metkę było widać

Co do wizyt na patologii to może Ci rodzina odwiedzać
Stary 2011-09-22, 08:41   #1449
mol_aa
Zadomowienie

Dziekuje za trzymanie kciukasków

Glam jak lezalam 3 dni na patologii to bez problemu mogli mnie odwiedzac bliscy. Wizyty zaczynaly sie o 14, a moja mamuska przywozila mi drugie sniadanko ok 10 i polozne nic nie marudzily

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Glam na mnie metka nie robi wrazenia, ale jak by to moja bratowa zobaczyla to nie wazne czy ladne czy nie zagryzlaby za metke
Jak im sie urodzila cora to razem z tzem kupilismy malej sukienke z zary i pierwsze buciki adidasa, kosztowalo nas to drosze ok 30zł razem(oczywiscie metki sciagnelismy z cena), a ona mala dzien w dzien ubierala w ta sukieneczke i buciki, poki mala nie wyrosla
Stary 2011-09-22, 08:46   #1450
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Kurcze, chyba czas najwyższy pomysleć o torbie do szpitala, na razie mam koszule i szlafrok (z poprzedniej ciąży )
ja też zbieram się za kompletowanie torby i na razie na motywacji się kończy
mam 3 koszule i piżamkę, nie wiem czy na cc styka

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja majty mam jednorazowe ale dziewczyny maja tez te wielorazowe także zamawiaj reszte również juz mam także potrzebne

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Zmykam spać.

Dobranoc
ja mam takie i takie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja najpierw na Asborbgyn i Bella, potem Bella granatowe mega podpaski ze skrzydełkami, potem te Bella średnie niebieskie podpaski ze skrzydełkami, a potem wkładki żołte Bella

taka historia połogowa

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Też tak właśnie zrobię

A co sądzicie o tych

http://allegro.pl/bella-mama-podklad...803468239.html
3 opakowania tej mama bella wystarczą do szpitala???

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Lina sliczne ciuszki ja dostalam wczoraj paczke od szwagra ze Stanow- rozne takie drobiazgi dla maluchow- min. 4 pajacyki Calvina Kleina (oprocz firmy to chyba w nich nic super fajnego nie ma) sobie pomyslalam ze pewnie za ich cene to bym tu chlopakom pol wyprawki mogla sprawic a w lumpkach to moze i cala
podpisuje się- ciuszki boskie
Ja do wózka dostałam śpiwór w komplecie a kombinezoniki mam 2: 62 i 68 odkupiłam za grosze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kombinezonik.jpg (46,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kombinezonik 62.jpg (37,1 KB, 17 załadowań)
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:47   #1451
muffinka90
Zakorzenienie

lina ja tez nie moge sie opanowac, chociaz mam juz wszystko, dlatego omijam dzieciowe sklepy szerokim lukiem

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-09-22, 08:50   #1452
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Raczej nie. A co byś chciała kupić? moja firma jest dystrybutorem bubchena w polsce
Krem na zimę Wind & Wetter Creme chciałam wypróbować.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Bubchen to chyba w superpharmie widziałam
lecę zaraz włosy myć;/
Tylko ja na zad.piu mieszkami i Superpharm nie ma

Cytat:

dziewczyny a nie wiecie jak to jest w szpitalu- czy jak sie lezy na patologii to wpuszczaja normalnie z wizytami?
U nas wpuszczają i to właściwie bez jakichś ograniczeń od do (no oczywiście w ramach rozsądku) o 23 mogą już dziwnie patrzeć ;P

A Darusia to ostatnio coś pisała? Bo brakuje mi jej "ciętej riposty"
Stary 2011-09-22, 08:56   #1453
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Krem na zimę Wind & Wetter Creme chciałam wypróbować.
Mogę Ci dziś kupić i wysłać pocztą jak byś chciała

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:56   #1454
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Glamm ja też taka dziwna jestem Jakoś metka na mnie wrażenia nie robi Będziesz musiała chłopców tak układać, żeby metkę było widać

Co do wizyt na patologii to może Ci rodzina odwiedzać
dziewczynki na mnie metka tez nie robi- ale jedne pajacyki cale sa w loga CK a drugie sa w gitarki ale nazwa firmy tez doskonale widoczna- nie lubie takiej ostentacji
bardzoej mi sie podobaja takie ze smiesznymi haselkami czy cos...ale cos szwagier chyba nie chcial na skapego wyjsc
zbedny wydatek z jego strony- mysle ze z maluszkami dwoma i sonia trzecia nie bede nigdzie chodzic raczej wiec wyjsciowe ciuszki mi sie srednio przydadza- bo na spacery kombinezon na wierzch obowiazkowo

dzieki za odp w sprawie patologii
Stary 2011-09-22, 08:59   #1455
mol_aa
Zadomowienie

No i przed chwila dzwonila moja gin i mam wizyte przeniesiona na poniedzialek
Stary 2011-09-22, 09:03   #1456
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Mogę Ci dziś kupić i wysłać pocztą jak byś chciała
Nie będę Cię kłopocić kochana , te kremy są też na Allegro, więc jak ich nie znajdę gdzieś u siebie, to albo kupię inny albo zamówię przez internet
Wielkie dzięki za propozycję
Stary 2011-09-22, 09:05   #1457
Tincia
Wtajemniczenie

Bry, a u mnie jakos dzis szaro buro- ale dobrze mi z taka pogoda Tylko obudzic sie ciezko. Zaraz sie zbiore na spacer do apteki- mam nadzieje, ze dostane to czego mi brakuje do torby szpitalnej, łącznie z okładami żelowymi...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:05   #1458
Ona231
Zadomowienie

Glamm a to takie ubranka a to też tego nie lubię
Zimą to jeszcze kocyk na kombinezon jak zimno będzie, to faktycznie ciężko z tą metką

A jaki rozmiar kombinezonu kupujecie oświećcie mnie bo chcę kupić większy, ale nie wiem czy na 74 czy na 68?

Mola do poniedziałku już blisko, spokojnie

Tincia takie okłady na spuchnięcia, czy coś innego?

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-22 o 09:07
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:08   #1459
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Glamm a to takie ubranka a to też tego nie lubię
Zimą to jeszcze kocyk na kombinezon jak zimno będzie, to faktycznie ciężko z tą metką

A jaki rozmiar kombinezonu kupujecie oświećcie mnie bo chcę kupić większy, ale nie wiem czy na 74 czy na 68?

Mola do poniedziałku już blisko, spokojnie

Tincia takie okłady na spuchnięcia, czy coś innego?
Ja tak jak napisałam wyżej - kupiłam używane na allegro 62 i 68 (wydaje mi się nie widać w ogóle użytkowania), bo myślę 62 na listopad i zimę całą nie starczy. Na allegro są też 56/62 i 62/68, 68/74. tego 1 raczej chyba nie warto, ale 74 bym nie kupiła, bo jak urodzisz malucha 50cm to się będzie długo topił w nim

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-22 o 09:10
Stary 2011-09-22, 09:14   #1460
glamourous
Zakorzenienie

ja mialam dla SOni na zime cos takiego polaczenie kombinezonku i spiworka
od pasa w dol byly zamki i mozna bylo spiac razem przod z tylem tworzac nogawki- a mozna bylo przod z przodem i tyl z tylem i wtedy byl spiworek. takie cus naprawde wygodne , ubrac i zdjac latwo i moglo byc nawet sporo wieksze
Stary 2011-09-22, 09:15   #1461
Ona231
Zadomowienie

elf też mi się tak wydawało ale wolę się upewnić, dziękuję To jesienny kupię na 62 a zimowy na 68. Zaszaleję, może na allegro uda się coś fajnego znaleźć

Glamm a gdzie takie coś kupowałaś? Bo nigdzie nie widziałam
Stary 2011-09-22, 09:18   #1462
OlusiaS
Wtajemniczenie

kkasikk ile chcesz tych kropelek??Opakowania sa po 30ml,koszt wg.internetu 4€,ale nie wiem,ile w aptece.Dzisiaj wybieram sie do miasta,moge kupic.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:19   #1463
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Ja do wózka dostałam śpiwór w komplecie a kombinezoniki mam 2: 62 i 68 odkupiłam za grosze
extra te kombinezony.

A rozmiarówki ubranek sa przeróżne -trzeba merzyć mniej wiecej.
Dostałam ubranka z irlandi-to te 0-3 są jak nasze 3-6
a new born sa jak 0-3

Niemieckie co ostatnio kupilam też są zawyżone .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:20   #1464
elf27
Zadomowienie

Cytat:
ja mialam dla SOni na zime cos takiego polaczenie kombinezonku i spiworka
od pasa w dol byly zamki i mozna bylo spiac razem przod z tylem tworzac nogawki- a mozna bylo przod z przodem i tyl z tylem i wtedy byl spiworek. takie cus naprawde wygodne , ubrac i zdjac latwo i moglo byc nawet sporo wieksze

też o tym myślałam, ale któraś z dziewczyn chyba pisała na forum, ze położne na SR nie polecały i dałam sobie spokój...

ONA na allegro spokojnie znajdziesz, jest mnóstwo - u góry w poście wkleiłam fotki moich, nie pamiętam już ale łącznie wyniosły mnie gdzieś 30zł...

LINA powiem Ci sama bylam zaskoczona, bo niby używane, ale wyglądają jak nowe, żadnej plamki ani zadziorki i takie praktyczne - ocieplane, wydają się wygodne no i całkiem fajnie się prezentują
Najpierw miałam smaka na Disneyowskie pluszowe, ale to jednak typowo wczesno jesienne a maluszkowi musi być ciepło. podobno zima ma być ostra.

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-09-22 o 09:22
Stary 2011-09-22, 09:20   #1465
muffinka90
Zakorzenienie

mol_aa to faktycznie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-09-22, 09:24   #1466
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
gdzies wyczytalam ze zuzywa sie po 8-10 dziennie... nie wiem ile w tym prawdy

zmykam spać znaczy narazie sprzed kompa i lookac "miłość na zamówienie" luuuubię ten film

Ja bym tego tak sie nie trzymała bo w sume i każda ma inaczej i np Ja po porodzie to miałam 2 paczki i to było aż nadto a póżniej wystarczały mi zwykłe podpaski a natomiast Moja sisotra duzo zużyła. To jest indywidualna sprawa.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:25   #1467
Ona231
Zadomowienie

Elf poszukam, bo w sumie taki kombinezon, też ciężko zniszczyć, zwłaszcza jak dziecko leży
Stary 2011-09-22, 09:28   #1468
muffinka90
Zakorzenienie

ale mnie boli kosc cipna

Ona ja kupilam kombinezon 0-3 (do 6kg) mysle, ze bedzie dobry. A co najlepsze kosztowal cale 15 zlotych

a te buciki mlody dostal w prezencie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1303.jpg (94,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1308.jpg (91,3 KB, 13 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-09-22, 09:29   #1469
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Wrocilam.
Zostawilam Filipka u tesciowej i wyruszylam na miasto. Tak wolnego chodu to ja nie mialam nigdy! Czuje sie jak skrzyzowanie hipopotama z pingwinem. A pozniej to juz tylko sie objadalam na imieninach u szwagra.
Ale najwazniejsze, ze kupilam maszynke do obcinania wlosow i juz Filipcia dzis obcielam
Teraz odczuwam przemeczenie, w sumie za duzo lazilam i znow te nogi puchna:/ Za pol godziny bedzie Tż- dam mu jesc i ide w kime.

Ania, przypomnialo mi sie cos- nie wiem jak teraz, ale jak ja bylam w ciazy z Fiipem to byla taka ''akcja'' w sklepach B&Q - jak odejda ci u nas wody- dostaniesz bon na 250 funtow .Smialam sie, ze jak bede na urlopie to cale dnie pod sklepem bede koczowac, bo bardzo lubilam ten sklep. No wody odeszly mi o 3:30 w nocy takze nici z mojego planu

Dokladnie. Wiadomo, ze na poczatek lepiej jest uzywac tych specjalnych wkladow- bo jak sa szwy to moga sie zahaczac o dziurki w podpaskach. A pozniej to normlane podpaski moga isc w ruch. Ja krwawilam cos okolo 2 tygodni i jak tylko szwy mi zeszly to zaczelam uzywac alwaysow.

Ja tez bym napewno koczowała w tym sklepie.
Czasem sobie tak myslę co by się stało jakby mi w kolejce wody odeszły

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:29   #1470
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
extra te kombinezony.

Niemieckie co ostatnio kupilam też są zawyżone .
No moje dziecie przy wzroscie 54 cm w kombinezonie na 62 sie utopilo i do konca zimy wystarczyl,dlatego teraz mam na 56 i 62
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości