|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
k19... -
lolka - na pewno do roczku tak szybko rosną, potem bardziej skokowo, czyli np. najpierw dłuższy przestój, a potem co miesiąc musiałam buty nowe kupować i rajtuzki i spodnie większe (nogi się wydłużają ). Mam pytanie: Wojtek ma taki zapchany nos, czy któreś z Waszych dzieci też tak ma? Ja podejrzewam że to na zęby, bo katar to nie jest, nic nie wypływa, jak próbuję wyssać to też nic wychodzi. Czy to jeszcze sapka w tym wieku? Buziaki dla Was i zdrówka dla chorowitków!
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Asiak u nas to właśnie katar
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby może biegunkę powodować, ale to rzadko u nas się namiętnie stosuje, a sporadycznie ma skutki uboczne |
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
the_sania, ddaaiissyy Bardzo fajne te kombinezony
Listopadowa gratuluje osiagniecia wagi docelowejPodlaczam sie do pytanka ![]() Mamaoptymistka sliczny ten kombinezon kombinezon Andziot Tragedia ten sprzedajacy ![]() Ewesko Super kurteczki To tyle, wiecej nie dam rady bo jest jeden, wielki ryyyyyyyyyyykBuziaki |
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużych tych pleśniawek nie ma, takie trzy kropki, no ale są. Czyli dawać ten proszek do mleka mogę?
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne moja ola ma 5 msc i nosi 68/74 na zime chce jej kupic 6/9 albo 9/12 on musi byc wiekszy bo pod to normalne ubranka ubierasz wg mnie maly ![]() spice ola tez lub szpinak a najbardziej marchewka z ziemnaczkami hippa jutro dostanie króliczka
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-09-21 o 21:47 |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pleśniawki ma w buzi, więc najlepiej jakby jak najdłużej miał tą nystatynę w jamie ustnej, tam jest taki zakraplacz w zestawie, tym do buzi, niech memla językiem |
|
|
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek, Asiak thx za podpowiedz
![]() Andziot a na czym stanęło w końcu? Ty dałaś mu negatywa i on tobie też?? No, bo to strasznie bezczelnie teraz, żebys i ty miała Będziesz pisać do All o odwołanie?? Oglądam sobie Gabrysię Ddaaiissulkową wchodzi mąż wołam go: "Chodz zobaczyć narzeczona Antonka" TŻ marszczy brew : "co??" ja na to dumnie : "No załatwiłam dziewczynę dla Antka i jej mama się zgodziła" TZ : "Wam to się na prawdę na tym macierzyńskim musi nudzić"
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zobaczymy, pisać do nikogo mi się nie chce, to będzie mój pierwszy zły komentarz więc się nie przejmuję, zresztą teraz można zobaczyć czy jest on w odwecie czy nie ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-21 o 21:58 |
|
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny doczytałam, ale nie odpiszę, bo padam na pysk
Wyszliśmy z domu o 9 rano, a wrócilismy o 20. Mała grzeczna z babcią, nawet więcej spała niż zawsze i zjadła parę łyżeczek dyni z ziemniaczkami ![]() Moja mama stwierdziła, że takiego paskudztwa nie powinni dawac dzieciom ![]() Widzę, że coraz więcej dzieciaczków przeziębionych Zdrówka maluszki Poziomka ja już prawie byłam tak zdesperowana, że miałam kupic ten KATAREK jak Aluśka miała katar, ale jak przeczytałam o tym odkurzaczu, to się nie zdecydowałam ![]() Co do kombinezonów to ja polowałam cały tydzień na jakiś fajny i niedrogi i udało mi się wylicytowac ten za całe 12,51 Bardzo lubię tą firmę i mam nadzieję, że będzie dobry, Aluśka ma na zimę jeszcze taki kożuszek , ale wydaje mi się niepraktyczny ![]() Dobranoc kochane
Edytowane przez Dziewczonka Czas edycji: 2011-09-21 o 21:57 |
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Uśmiałam się z tego pajaca
ma ogon |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
delicadeza-Igorek dziękuje
Za postępy Wiktorkaandziot- U nas jest to duuuże zobaczymy jutro .Przez to że tak to wygląda nie mogli zaszczepić Igorka. Dokładnie o te pieluszki mi chodzi ja kupuje nadal 2 (3-6kg) Jak kupiłam większe to kupa na plecach była . Mi się wydają ok Igor nie ma tak odciśnietej pieluszki jak po dada 2 za małe 3 za duże, sama już nie wiem .A jeśli chodzi o sprzedawce to brak słow...![]() eweska-śliczne kurteczki antropia- łoo matko mój nosi 62 od niedawna ![]() Lolka1212- ![]() Ja już też zabrałam się za kupowanie słoiczków a Igorek dopiero za tydzień skończy 3 miesiące ![]() Ale zbieram sobie powoli
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
Pól godziny temu wróciłam z pilatesu i już chyba nie dam rady przeczytać wszystkiego, co naskrobałyście
wcześniej byliśmy w sklepie, bo stwierdziłam, ze potrzebuję blendera no i kupilismy takie COŚpostaram sie jutro nadrobić dobrej nocy |
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek
![]() Wczoraj ucieklam bo Nadia plakala jakby ja ktos ze skory obdzieral. Okazalo sie, ze znow denerwowala sie, ze jej kciuk nie chce wspolpracowac ![]() Przytulilam mocno, zeby nie mogla poruszac raczkami i niunia zasnela doslawonie w 5 sekund Przed 22 juz lezala w lozeczku ![]() Lolka ogon? hhehhehe Pajac z ogonem
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-22 o 08:22 |
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() U nas pobudki dzisiaj troche inaczej niz zwykle, ale nie bylo źle, bo o 3 i 6, a wstała po 7 i teraz mi krzyczy w lózeczku, wiec musze iść. Miłego dnia |
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wybaczcie, że podczytuję was ostatnio z krzaków ale niestety mam mały kryzys, jestem zmęczona i wk... poza tym trochę niewidzialna się czuję ale może to chwilowe ![]() Ostatnio oglądałam na TLC program o małych miss i moja mina była taka ![]() Eweska, cieszę się że chłopcy zdrowieją Zosia, może uda się kogoś jeszcze poszukać? Może ta niania ma jakieś polecone koleżanki jeszcze? ps. nowe zdjęcia Tymcia w albumie
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
U nas nocka jak nocka - dwie pobudki.. ale okej, nie narzekam, bo od razu szybkie, samodzielne zasnięcie.. Przez ostatnie dni była alergia na łóżeczko w nocy.. od wczoraj alergia na przewijak ![]() Antuś nigdy w nocy nie płakał.. nawet jak się budzi to tak sapie, pojękuje.. ale nigdy nie ma płaczu.. Wczoraj biorę go do przebrania pampersa, a tu ryk na przewijaku - ja w szoku, bo zawsze była cisza, a tu taki numer! Przy drugiej pobudce drugim przebieraniu pieluszki to samo Mówię do męża rano, że Anti ma na pewno teraz skok... to ten się ze mnie śmieje, że skok to może być w bok.. albo o tyczce Teraz szybko robię się na ludzi ( ), zostawiam chłopaków w domu i lecę zapisać się na kurs i na szybkie zakupy..Obawiam się, że Antonuś całe moje wyjście spędzi w huśtawce
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK Wszystkiego naj naj dla Tymusia z okazji 4 miesiecy
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() Moj maz za kazdym razem jak Nadia ma gorszy dzien, jest marudna albo nie chce usnac mowi: "daj spokoj, pewnie ma skok"
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Melduję się znowu. My również walczymy z katarkiem od czwartku;/ Po szczepionce Misio dostał temperatury i katarku. Do tego pani dr w przychodni stwierdziła przepuklinę i dała skierowanie do chirurga, wizyta była możliwa dopiero 25 września, więc pojechaliśmy do pediatry prywatnie. Jest ordynatorem i leczył mnie od urodzenia, więc ufamy jego diagnozą. Okazało się, że na chwilę obecną wszystko jest ok, kanały się jeszcze nie zamknęły, ale nie można mówić o przepuklinie. Kazał kontrolować czy nie wychodzi "gula" kiedy Misio się napina lub płacze. Dla pewności do chirurga również się wybierzemy. Lolcia i Daisy widzę, że zastanawiacie się nad słoiczkami, mnie też ten temat dręczy. Pediatra u którego byliśmy "zabronił" dokarmiania przed 6 miesiącem życia, stwierdził, że pokarm matki dla takiego szkraba jest najlepszy. Ja byłam tak szczęśliwa, że wszystko z przepukliną ok., że nie wgłębiałam się w temat. Za 5 tygodni idziemy znowu na wizytę, więc wtedy dokładnie wypytam. |
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
hejo
Andziot dziękuję Dziewczonka 12,51? ale Ci się udało ![]() MoniaK wygadaj się nam, może będzie troszkę lepiej Na zmęczenie co prawda za dużo nie pomożemy ale możemy ![]() Reszta nie narzeka na wstawanie to ok. Ja w sumie też nie mąż wstawał
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-09-22 o 09:21 |
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie witam
i zaraz jedziemy do babci do Sieradza![]() mam dosc bieganiny..... |
|
|
|
#2723 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, no i Tymuś daj mamusi troszkę odpocząc (prosi ciocia wizażowa) ![]() Zdróweczka i spełniania marzeń Tymusiu ![]() Cytat:
![]() Mangoo zdrówka dla synusia Siasiu polowałam i upolowałam, kilka aukcji przegrałam, ale w końcu mi się udało
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Iga
z okazji 5 miesiącaTymek z okazji 4 miesiącaSiasiu dobrze, niech wstaje, niech pomaga ![]() A jak zdrówko chłopaków? Lepiej troszkę? U nas noc spoko. Jedzonko 1:10 (po 170ml mm zagęszczonego, więc to chyba nie ma znaczenia ile zje ) i 7:55.Co prawda wstawałam też o 5:30 dać smoka i 6:30 zabrać Edzika do siebie, bo się rozbudzał, ale w sumie do tej 7:50 spaliśmy ![]() Rano masakra z usypianiem Ale zasnął w końcu. A ja zepsułam termos i muszę jechać po nowy, bo w nocy musiałam wodę gotować i był RYK.
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Iga, Tymek -
![]() ............ Dzień dobry ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- U nas nocka w miarę ![]() Mała wstawała z 5 razy, ale nie chciała jeść tylko smoka ![]() Poza tym ćwiczyła w łóżeczku - zarzucała nogi na szczebelki i tak sobie leżała i gaworzyła Zresztą ona taki trzpiot się ostatnio zrobiła - np. leżąc na przewijaku zrzuca do łóżeczka wszystko, co dosięgnie (a leży tak krem, oliwka, grucha do nosa)
|
|
|
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ze mnie burak
nie zauważyłam Naszej Igusi ![]() Igusiu zdrówka kochanie i spełnienia marzeń
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy cioteczki wizażowe
Dla Igusi też sto lat! Siasiek, dzięki nie będę wam smęcić bo wyjdę na ostatnią marudę i nie radzącą sobie matkę
|
#2730 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się i my i też w krzakach siedzimy..Wybaczcie
![]() U nas nocka najlepsza jak do tej pory..Alunia usnęła ok 20-tej i pierwsza pobudka 5:30 czyli dziś jestem mega wyspana.Wczoraj kupiłam kombinezonik polarowy na jesień w H&M...i też poluję na zimowy,ale jak na razie nic mi w oko nie wpadło. Mojemu małżowi śniło się,że drugie dziecko rodziłam jakąś nową metodą -gaz do brzucha jakis mieli mi wpuszczac ,ale sen sie nie skonczył bo Alicja go obudziła
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.

). 

gratuluje osiagniecia wagi docelowej
bo jest jeden, wielki ryyyyyyyyyyyk
Marcelek teraz ma jakoś 66cm

Zdrówka maluszki 
Czekamy na Ciebie fasolko

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, no i Tymuś daj mamusi troszkę odpocząc (prosi ciocia wizażowa) 
) i 7:55.
nie zauważyłam Naszej Igusi