Prrrawie narzeczone i kolejne daty ślubów - cz. 13! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 21:02   #4171
kinia860
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone i kolejne daty ślubów - cz. 13!

hej
TAjeczka bardzo mi sie podoba pierscien,to keidy slub??:P

Jlys aaa kopiec kreta ,ale rozpieszczasz tego sowego Karolka ,zreszta ja swojego rowniez ale nie mieszkamy razem ,wiec nie jest to tak jakbym chciala:/

Mutny jestem z ciebie dumna za ten tel. ,a fajne spodnie i majciochy

Beauti co tej P znow wymyslil ??tyle czekac na zareczyny
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:02   #4172
jlys
Zakorzenienie

w sumie rozumiem, chce zeby wszyscy poważnie spojrzeli na zaręczyny-wiem bo moj tż chcial tak samo, mowil , ze nie oswidaczy sie dopoki nie bedzie wiedziec ze na 100% ślub maks w ciagu 1,5-2 lat od zaręczyn-wiadomo jak to faceci, oni w tych sprawach bardsiej kieruja sie rozumiem niż tak jak my-sercem;D
ale z drugiej storny, jesteście ze sobą już naprawde dlugo dlugo, kochacie się mocno i na zaręczyny warto zaczekac -nawet to troszke dluzej, wierze w to, ze w zamian za tyle czekania tż zgotuje ci takie zaręczyny, że wszystkie z krzesel pospadamy
W ogole sie dowiedzialam , ze tż poczatkowo planowal zareczyny na wakacje lub wrzesien..no dobrze , ze mu sie odwidzialo
ja już uciekam, bo zaraz narzeczony wróci z pracy, dobranoc

kinia no rozpieszczam , ale od jutra na razie przestaje co za dużo to nie zdrowoniech sie za bardzo nie przyzwyczaja ja wiem, że i ty swojego rozpieszczasz wiem, w ogole on ma jak w raju z Tobą- nie dość, że piękna jak nie wiem to jeszcze taka mądra i zaradna kobietka

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-09-21 o 21:08
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:10   #4173
adela50
Wtajemniczenie

aQ biednaś ty,ale nie jesteś jedyną, która musi poczekać na te zaręczyny, eh.... smutna czasem jest ta rzeczywistość,ale głowa do góry najważniejsze,ze tż cały czas jest...Mi teraz wogóle bez tż byłoby ciężko ,bo sama jak palec
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:11   #4174
BeautifulShe
Zakorzenienie

Kiniaczek rozpieszczaj go, rozpieszczaj Faceci to lubią

Jlys no ale wiesz... Dwa lata do ślubu a cztery lata to... To jest różnica... Duża różnica :/ Nie mówiąc o tym, że Rodzice Tż brali ślub sami, sami kupili mieszkanie, w którym później zrobili wesele na 5 osób w dużym pokoju... Więc oni trochę inaczej patrzą na takie decyzje... I one mają być poważne :/ A my przecież mamy TYLKO po 21 lat i tu nie ma raczej dla nikogo znaczenia to, że jesteśmy ze sobą już 6 lat... Po prostu... Tż boi się wyśmiania bo to jest przecież no... Jedna z najważniejszych decyzji w życiu... I jak ją tak o... No stwierdzą, że jest niepoważna, śmieszna i żałosna to... No stracimy wszystko na co pracowaliśmy w ich oczach przez sześć lat... Jest mi przykro okropnie... Ale no...rozumiem go...

Od 24.08.2005 z Nim...

94 - 93 - 92 - 91 - 90 - 89 - 88 - 87 - 86 cm

BeautifulShe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:15   #4175
adela50
Wtajemniczenie

myślę,że nie wiek,a długość związku potwierdza to czy w waszym przypadku decyzja jest przemyślana...pamiętam,że koleżanka z mojej klasy z liceum brała ślub mając lat 19,a 5 lat ze swoim sporo starszym facetem była
Stary 2011-09-21, 21:23   #4176
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
myślę,że nie wiek,a długość związku potwierdza to czy w waszym przypadku decyzja jest przemyślana...pamiętam,że koleżanka z mojej klasy z liceum brała ślub mając lat 19,a 5 lat ze swoim sporo starszym facetem była
Ale my nie mamy jak się sami utrzymać, przez najbliższe jeszcze 4 lata będziemy na ich utrzymaniu A małżeństwo to nie jest "Zabawa w dom" tylko całkowite odcięcie się od utrzymywania rodziców

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2011-09-21, 21:29   #4177
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adela50 Pokaż wiadomość
aQ biednaś ty,ale nie jesteś jedyną, która musi poczekać na te zaręczyny, eh.... smutna czasem jest ta rzeczywistość,ale głowa do góry najważniejsze,ze tż cały czas jest...Mi teraz wogóle bez tż byłoby ciężko ,bo sama jak palec
Ja tam sobie spokojnie czekam, cieszę się każdym dniem spędzonym z TŻ i tyle Jestem gotowa na kolejny krok, ale wiem że to prędzej czy później nastąpi i nie mam parcia na pierścionek

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:32   #4178
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Ja tam sobie spokojnie czekam, cieszę się każdym dniem spędzonym z TŻ i tyle Jestem gotowa na kolejny krok, ale wiem że to prędzej czy później nastąpi i nie mam parcia na pierścionek
Bardzo dobre podejście! Tak trzymać

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2011-09-21, 21:45   #4179
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość
Bardzo dobre podejście! Tak trzymać

Stary 2011-09-21, 21:58   #4180
Leyla89
Zadomowienie

i nie będzie pierścionka

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:02   #4181
aQ01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leyla89 Pokaż wiadomość
i nie będzie pierścionka
czemu??

Stary 2011-09-21, 22:12   #4182
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:

Leyla
bardzo ładne te pierścionki A mierzyłaś takowe? Znaczy chodzi o to, że one są bardzo szerokie, nie są delikatne... I nie wszystkim pasują
Tak mierzyłam. Właśnie spośród takich wybierałam ten właściwy. Ładnie sie prezentowały. Są podobne do mojego, mój miał być delikatniejszy ale w tym stylu.
napisałam miał być bo niestety go nie będzie

Stary 2011-09-21, 22:15   #4183
kinia860
Zakorzenienie

ale co sie stalo?
Stary 2011-09-21, 22:21   #4184
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
czemu??
bo wybrałam nowy z tamtym byłby problem...msiałabym czekać niewiadomo ile

Edytowane przez Leyla89
Czas edycji: 2011-10-05 o 22:09
Stary 2011-09-21, 22:31   #4185
kinia860
Zakorzenienie

Jezu myslalam,ze sie rozstaliscie czy cus,nie panikuj dziewczyno:P
Stary 2011-09-21, 22:42   #4186
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
Jezu myslalam,ze sie rozstaliscie czy cus,nie panikuj dziewczyno:P

nieeee...aż tak źle to nie

Stary 2011-09-21, 23:29   #4187
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
juz dodaje mi sie strasznie podoba pierscionek a w ogole to lipa straszna, bo nie wiem czy Tż dalej bedzie studiowal bo sie cholera rekrutacja skonczyla i nie wiemy jak ma to teraz zrobic, zeby go przyjeli... (...)
wow ale super pierścień! podobają mi się kwiatuszkowe motywy a z TŻ coś wymyślicie, najlepiej dowiadywać się w dziekanacie
Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
(...)nHeloł w załączniku foteczki z wczorajszych zakupów jak widać, majty jak majty takie zwykłe bez koronek itp. (...)
super majty ale nie no, serio fajne ale spodnie jeszcze lepsze! te 3 guziczki!
Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
(...) a na wieczór będę robić Kopiec Kreta .
mama odebrala samochod z warsztatu(po tym jak facet w nia walnal na parkingu) i wyobrazcie sobie , ze szkode warsztat wycienił na 5400- naprawde sporo- ale ważne , że wszystko zrobione pewnie facio sie wkurzy , jak mu taka sumka do zaplaty przyjdzie
kocham kopiec! daj kawałek!
o kurcze, ładna kasa z tej naprawy
Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
(...) też mam taką nadzieję, już teraz przeglądam ogłoszenia i wysyłam maile, ale powiem Wam, że niektórych tych Włochów to ostro po*ebało... Na przykład jeden chce, żeby przy podpisywaniu umowy był z nami jakis Włoch, który miałby przychód i mógłby za nas poręczyć A inny sobie zażyczyl kaucję w wysokości 6 miesięcznych opłat za wynajem... czyli uwaga..... ponad 3 tysiące ojro.... za*ebiscie ponad 12 tys zł
marynareczkę oczywiście musisz nam później pokazać!!! Oby był Twój rozmiar (...)
hm, ale wiesz co, jak ja miałabym wynajmować mieszkanie obcokrajowcom to pewnie zastanowiłabym się 100 razy... nie dziwię się że stawiają wysokie wymagania... no ale bez przesady! ;/

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 23:30   #4188
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Truskaweczka07 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Dawno mnie tutaj u was nie było aż mi głupio ale to dlatego że miała problemy z internetem no i trochę byłam zabiegana szukaniem sali z Tż i znaleźliśmy ładną salę praktycznie w górach i zarezerwowaliśmy ją na sierpień przyszłego roku teraz tylko musimy znaleźć jakiś fajny zespół
hejka wow, sala w górach, ale ekstra! i jaka data 04.08.2012 gratulejszyn!
Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
(...) Laski, jak wy cos kupujecie to po przyjsciu do domu OD RAZU robcie foty ilesz można sie upominac
no ja robię

Gala ojej biedna nie martw się, im dalej tym lepiej będzie jeździć autkiem
Bjuti ojej, tak mi przykro, że przesunęły Wam się zaręczyny ale również rozumiem decyzję Twojego TŻ... dobrze że zgadzacie się w tej sprawie to będą wspaniałe zaręczyny tak oczekiwane
Leyla... tak myślę, że ja chyba wolałabym poczekać te 3 miesiące na ten wymarzony pierścień oczywiście warto przejrzeć inne, no ale... to pierścionek na całe życie, a 3 miesiące szybko przelecą
jlys, Ala PIONA za rękawy 3/4 też takie lubię a najbardziej w koszulach

ja byłam dziś na teście kwalifikacyjnym, a TŻ na rozmowie w sumie oboje jesteśmy zadowoleni teraz musimy czekać na telefony, ja dwa dni czw. i pt. a TŻ 2tyg. (trochę sporo) a potem czeka nas dopiero drugi etap rekrutacji ale... u mnie była duża konkurencja, z tego co się dowiedziałam to test był pisany w 3grupach ponad 15osobowych... co razem daje jakieś 50 ludków! moje szanse to malutki pikuś

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
Stary 2011-09-21, 23:41   #4189
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
Sylvi a widzisz jak z ta praca :/mam nadzieje , ze dasz rade, u mnie to i tak jest wielki luz w porownaniu do tego co jest u Ciebie(wiem jak jest bo rozmawialam z dziewczynami na placówkach gdzie mają kart itd jak u Ciebie) najgorsze , ze u nas karty wprowadza od stycznia, a u nas klientów jak na lekarstwo..szczególnie zimądlatego chce cos znalezc...a wszyscy którzy sie odzywaja do mnie to dojazd do pracy zajmowałby mi 1,5-2 h... ja tak do godziny chce bo jednak 8 h pracy plus3- 4 na dojazd chyba bym wykitowała...:/ zła jestem bo niestety zdrowie ogranicza mi i wybór pracy i miejsce...-no ale nic nie poddaje się i szukam dalej
.
ja tez chyba zaczne szukac innej pracy. bata mamy nad soba jak nie wiem co. a co ja poradze ze w makro bardzo malo ludzi jest a chetnych do wymiany karty jeszcze mniej za pol roku nie bedzie komu wymieniac kart. jak dla mnie jedna osoba by tam wystarczyla. mnie to sie marzy praca z dala od klienta albo tak jak laski w dziale obslugi klienta pracuja, zero stresu... no prawie
Cytat:
Napisane przez Truskaweczka07 Pokaż wiadomość
4sierpień
w moje urodziny
Cytat:
Sylvuś praca nie ten teges?
praca pol biedy ale kierownictwo do dupy
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 02:00   #4190
rudy_moniq
Zadomowienie

Boshhhh Dziewczyny, no nie mogę oglądam kiecki na allegro i niektóre to taka farsa, że nie mam słów ... na początku nawet mnie to śmieszyło, ale istnieją tak zatrważające ilości tego badziewia, że aż dziwne, że komuś mogą podobać się takie rzeczy...

nr 1 super rękawy-żyrandole http://img109.imageshack.us/img109/1943/22484680.jpg (+ buźka...)
nr 2 strój bawarki-barmanki http://img854.imageshack.us/img854/6082/85454515.jpg

dobranoc

Edytowane przez rudy_moniq
Czas edycji: 2011-09-22 o 02:01
Stary 2011-09-22, 07:32   #4191
adela50
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leyla89 Pokaż wiadomość
Mieliśmy zamówiony pierścionek. Dziś miała dzwonić Pani, żeby wszystko uzgodnić, ponieważ w sklepie był inny rozmiar niż ja potrzebowałam i cena mogła ulec zmianie. Stąd też telefon od niej. Jednak tego on nie dotyczył, bo ten pierścionek który wybrałam jest oczywiście dostępny w moim rozmiarze, ale byłby dopiero za 3 miesiące (!). Powiedziała też, że dostała kilka nowych pierścionków w moim rozmiarze, i że są w podobnym stylu do tego który wybraliśmy. Ciekawe czy rzeczywiście podobny czy tylko tak powiedziała.... podobno oznaczyła je nazwiskiem i jak pójdziemy to nam Panie wszystkie pokażą. Boże, żeby był jakiś ładny...
Co za głupi sklep, klient płaci toklient żąda,trzy miesiace, to oni śmieszni są.Zapomnieli,że to klient płaci im pensje.
A u nas nie chodzi o parcie, tylko,że ja nie lubie z pewnymi kwestiami stać miejscu jeśli chodzi o moje życie.Nasza znajomość jest już na tyle długa,że musimy myśleć co dalej.Co prawda nie zmieniam już facetów jak rękawiczki,ale skoro jestem w poważnym związku to potrzebujemy jakiś zmian.

Edytowane przez adela50
Czas edycji: 2011-09-22 o 07:37 Powód: dopisane
Stary 2011-09-22, 09:06   #4192
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
mam tak samo
a i dzień dobry
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 10:48   #4193
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jak ja się dziś dobrze czuje I jak cudownie mi się spało
Niestety za godzinę zaczynam pracę, no ale coś za coś
Bjuti, z jednej strony nie fajnie z tymi przesuniętymi zaręczynami, ale z drugiej to dla Twojego TŻ za dojrzałość. Na prawdę podoba mi się to, że chce być postrzegany jako dorosły i odpowiedzialny facet!
Stary 2011-09-22, 10:50   #4194
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi TŻ dziś się wygadał, że już niedługo TO się wydarzy Myślę, że czeka tylko na większy zastrzyk gotówki - za kilka dni podpisuje umowę z babką co będzie wynajmowała od niego butik i wpadnie mu parę tys
Jeeej super!!

Cytat:
Ogólnie dzisiaj porozmawialiśmy trochę z Tż i...odkładamy zaręczyny na no...kiedy indziej...
Buu

Cytat:
Co się stało to no... P. bardzo boi się wyśmiania A dla niego to jest poważna sprawa Bo w sumie zaręczyny 4 lata przed ślubem... No można to łatwo zbyć śmiechem...
Oj tam oj tam, spojrz na mnie czy Mutny (choc po tych Wlochach czuje, ze ja jedna zostane z dlugim narzeczenstwem, ale mi to nie przeszkadza akurat)

W ogole czemu maja go wysmiac? Po prostu robi co mu serce dyktuje, a po jakim czasie bierzecie slub to juz wasza sprawa i nikogo nie powinno to interesowac

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:04   #4195
Galadriela87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
W ogole czemu maja go wysmiac? Po prostu robi co mu serce dyktuje, a po jakim czasie bierzecie slub to juz wasza sprawa i nikogo nie powinno to interesowac

Postanowiłam, że zrezygnuję z dzisiejszych jazd i w zamian zrobię sobie dzień relaksu. I tak niczego się nie nauczę nowego, a trening dzień przed egzaminem tylko by mnie zestresował.
Pójdę do galerii handlowej, fryzjera, poćwiczę i na koniec gorrrąca kąpiel - o tak!

~Xbox & rock fan
Galadriela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:06   #4196
sylvi_86
Zakorzenienie

siemaa. dzisiaj mam wolne ale za to czeka mnie cieeeeezki weekend
Stary 2011-09-22, 11:08   #4197
aQ01
Zadomowienie

Hej lasky

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
nr 1 super rękawy-żyrandole http://img109.imageshack.us/img109/1943/22484680.jpg (+ buźka...)
nr 2 strój bawarki-barmanki http://img854.imageshack.us/img854/6082/85454515.jpg
Jakby mi zapłacili to bym nawet tego nie założyła

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
siemaa. dzisiaj mam wolne ale za to czeka mnie cieeeeezki weekend
To piona, też mam wolne dzisiaj

Stary 2011-09-22, 11:36   #4198
sylvi_86
Zakorzenienie

az nie wiem co ze soba zrobic hihi.. musze pranie zrobic ehh, no i posprzatac bo sodoma i gomora w domu:P
Stary 2011-09-22, 11:42   #4199
HisHoney
Zakorzenienie

A ja się nie mogę doczekać wyjścia z pracy, bo coś śpiący dzień dziś

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'
If a book is well written, I always find it too short.'

HisHoney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 11:48   #4200
sylvi_86
Zakorzenienie

ja musze zaczac chyba szukac innej:P jak tak dalej bedzie to sami sie pozbeda paru osob
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości