|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Podzielisz się ciachami jak już upieczesz Cytat:
a szerszeń tak, na zewnątrz siedział, przecież jakbym go zobaczyła w domu to bym na zawał padła, albo rodzić zaczęła hmmm to nie byłby taki zły plan ![]() i byłby poród expressowy ![]() Archi na wizycie, a Caltea nie była jeszcze Mamuśki trzeba by pomyśleć nad nowym tytułem wątku Proponuje by zawierał słynne słowa Acelinki - "poród to super sprawa" tak, żeby było optymistycznie
|
|
#4022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kiepskie, trzeba coś fajnego z tego zmontować
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
SMS od Soni
![]() 22.09 o godzinie 5:41 przyszedł na świat nasz długo oczekiwany synek Mateuszek z wagą 3,450 kg 55 cm Witamy Mateuszka, dużo zdrowia dla Niego i Mamy
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
Albo coś w stylu Poród to super sprawa, mamy wrzesień październik żegnają poczekalnie - bez rymu niestety.
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu skleroza nie boli wczoraj skrupulatnie zgrywałam z kompa w pracy wszystko co mi potrzebne żeby popracować w domu i właśnie się okazało, że zostawiłam pena w biurze
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#4026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje =)))
|
|
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale chyba faktycznie bez rymu będzie![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeeee
!!! |
|
|
|
|
#4030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
hmm... poród to super sprawa, wie to każda szczęśliwa mama... kiedyś umiałam rymować i wymyślać podobno dobre teksty, ale to było kiedyś =)
|
|
|
|
#4032 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczysz nie bedzie zle trzymam kciuki zeby jednak Stefek sam postanowił wyjsc zebys nie musiała leżec w tym szpitalu ![]() a waga sie nie martw usg sie myli a nawet jakby to damy rade ![]() Cytat:
witamy Mateuszka na świecie
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam siły się ruszać =/// a w pokoju muszę ogarnąć =/// posłałam łóżko i jestem z tego dumna =))) he he
|
|
|
|
#4034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
SONIA ![]() GRATULACJE DLA CIEBIE I MATEUSZKA ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Teraz jeszcze depilacja wyższych partii ciała - w końcu dziś wizyta i to jeszcze późną porą
|
||
|
|
|
#4035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CZEKAMY NA ZDJĘCIA
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
Mi tydzień temu mąż wydepilował nogi plastrami z woskiem, więc mam spokój z tym =)))
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kl aski:Gratulacje dla mamusi i synusia !!!![]() :roz a: |
|
|
|
|
#4039 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przeleciałam kilka stron tylko więc: madzialena szkoda że czeka cię cc ale to i tak lepiej że w razie czego nie będziesz się męczyć 12 godzin a potem by cię mieli ciąć jak Lulę na ten przykład ![]() Archinta mignęło mi że auto wam padło? złośliwość rzeczy martwych ...mam nadzieję, że jednak już śmiga Martusia za brak paciora ![]() Małgosia1983 u Ciebie nic się nie dzieje?? irmith zestresowałaś mnie wpisem na pasku październikowe mamusie do boju JESZCZE NIE !!!chociaż ty otwierasz listę także wiesz.... więcej grzechów nie pamiętam za wszystkie żałuję... ![]() jeszcze walczę z vatem tata mi szaleje po domu i łapie się wszystkiego co nieskończone fajnie bo tż nie zdążył by z tym sam no i się nagadaliśmy jak za starych dobrych czasów no to uciekam
|
|
|
#4040 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() Synek budził się w nocy 3 razy, ale po jedzeniu momentalnie padał jak kafka więc sie w sumie nie namęczyliśmy. Przeraziłyście mnie tymi skokami rozwojowymi, o których pisałyście wczoraj. Nie miałam pojęcia, że jest coś takiego i już się boję co to będzie. Nie wyobrażam sobie Eryka BARDZIEJ rozdrażnionego niż to co mi czasem zaserwuje ![]() Co do tego gmerania w pochwie przed samym porodem - masakra. Boli zaje..iście, a lekarze niezwzruszeni, bo inaczej się nie da. ___________ O, SONIA URODZIŁA! GRATULACJE!!!!!! Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-09-22 o 11:54 |
|
|
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
hej, ja z wiadomościa od Soni ale widze ze juz mnie ktos uprzedził
![]() WITAMY NA SWIECIE |
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie nie było, więc spóźnione
gratulacje i życzenia zdrowia dla Lulli i Mikiego Cytat:
Samo znieczulenie to takie pik, nawet nie nieprzyjemne. W trakcie cięcia też było nieźle, jak to sobie żartuję, jedyna i niepowtarzalna okazja, żeby uczestniczyć w operacji na żywo Nie radzę tylko spoglądać w lampę (ja głupia zerkałam, głównie widziałam głowy lekarzy w czepeczkach, ale potem się odsunęli i zobaczyłam swój rozcięty brzuch <- nie dla osób o słabych nerwach). Dla mnie najgorsze było to leżenie plackiem przez 24 h, pierwsze wstawanie z łóżka i pierwsza doba na nogach, potem to pikuś No, prawie pikuś ![]() Małgosiu, mamo Stasia, bardzo współczuję Wam obu choroby i życzę szybkiego wyzdrowienia Małgosiu, mamo dużego Stefka ![]() Anciu ![]() Spray ![]() Inne potrzebujące ![]() Pewnie zaraz będę mieć inne zajęcie , ale potem postaram się wrócić, bo też się muszę wyżalić i poradzić.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-22 o 12:11 |
|
|
|
|
#4043 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się tego boję![]() Cytat:
Mnie trochę to szarpanie jak wyciągali Małego przerażało W lampę nie patrzałam, ale obok stała taka przeszklona szafka i jakby tylko lekarz się odsunął to... brrr I ze wszystkim co napisałaś się zgadzamWracaj U nas wyszło słonko więc jak głodomorek napełni brzuszek śmigamy na spacer |
||
|
|
|
#4046 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla taty A Ty z VATem też na pewno dasz radę Cytat:
Więc jutro powtórka. A dziś mam nadzieję, że lekarz nie będzie się bacznie przyglądał ![]() Tak to jest, jak się tż-ta nie ma przy sobie Wtedy każde obnażanie się jest bezcenne ![]()
|
||
|
|
|
#4047 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej Mamuśki
narzekacie na pogodę a u mnie nadal piekne słońce i 22 stopnie mężuś na urlopie wiec pewnie bedzie mnie mniej. Muszę dzis wyprasować koszule i ciuchy, bo jutro na ślub kuzynki jedziemy i zarazem na chrzciny ich synka![]() [QUOTE=caroline_1988;29553 638 Ja dziś o 14 mam iś na oddział na KTG i pewnie będziemy sie umawia konkretnie na termin cc. Trochę się stresuję.[/QUOTE] ![]() Cytat:
ale maluszek ładnie urósł, więc będziesz miec dorodnego chłopaka i trzymam aby Stefek szybciej zdecydował sie na wyjście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
DUZO ZDRÓWKA WITAMY MATEUSZKA NA ŚWIECIEfajny A Archi od rana była na wizycie.Ciekawe co tam jej powiedzieli?
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() Sonia gratulacje ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- noooooooooo sie poskarżyłam na nude to miałam teraz atrakcje roku a wiec jak wiecie przed wczoraj zamówiłam wózek no i siedze sobie czytam dziś cotutaj sie dziejei i telefon: kurier: czy to J...St.. JA: tak KURIER: prosze zejsc na dół bo stoje pod wskazanym adresem i mam dlka pani paczki JA: to pan ich nie wniesie na góre??? czy to jest wózek??? ON: ze nei wniesie bo nie ma czasu i oni nie świadczą takiej usługi no laski myslaam ze padne byłam w mega szoku i mówie mu ze ja jetsem w ciazy i za chwile moge rodzic i jak on to sobi ewyobraża ze ja mam sobei sama ten wózek wnieść??? a on do mnei ze wniósł do klatki i mam po to zejsc, wkurzyłam sie jak nei wiem ide na dół a tam dwie wielgachne paczki -tak ze nawet jakby cieżkie nei było to raczej z moim brzucholem cieżko byłoby to wnieść na góre, a on mi że nie ma czasu i ze taka usługa u nich jest odpłatna , zostawił mi te paczki i poszedł-normalnie byłam w szoku i myslałam ze sie popłacze zadzwoniłam do przyjaciółki i poprosiłam zeby jej mąz przyjechał bo inaczej chyba po sąsiadach musiałabym dzwonić albo 1.5 godz czekac na klatce az wróci maż z pracy bo sama nie miałabym jak tego wnieść zadzwoniłam do sprzedajacego i powiedziałam mu o tym i okazuje sie ze oni w umowie maja podpisane ze kurier dostarcza paczke pod wskazany adres i miał to wnieść do góry, potem zadzwoniłam do firmy kurierskiej i usłyszałam to samo ze jak podany jest adres to ma to pod niego dostarczyc nawet jak musi to wnieść, powiedziałam tej babie ze w takim razie chciał mnie dodatkowo naciagnac bo powiedziła ze za wniesienie musze zapłacić powiem wam ze gdyby ni eto ze ja po prostu w szoku byłam bo pierwszy raz sie z czyms takim spotkałam to nie podpisałabym odbioru i przede wszystkim nie zeszłabym na dół tylko powiedziałą ze ma przynieść to do góry-tylko ze ja w szoku i zeszłam głupia |
|
|
|
#4049 |
|
Wtajemniczenie
|
A to cwaniaczek
takich to normalnie tylko w potylice! Firma kurierska mówiła że będzie jakaś kara czy tylko tak ogólnie rozmawiałaś?? Ja staram się już z kurierów nie korzystać, zawsze mam z nimi jakiś problem. jednak wolę pocztę.
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- sorry za caps lock-nie wiem kidy sie załaczył he |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.

, a może jakimś cudem zacznę rodzić do wtorku...co nie znaczy, że to też nie skończy się cesarką.

hmmm to nie byłby taki zły plan 
Proponuje by zawierał słynne słowa Acelinki - "poród to super sprawa" 

kiepskie, trzeba coś fajnego z tego zmontować 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię

kl aski:Gratulacje dla mamusi i synusia !!!
złośliwość rzeczy martwych ...mam nadzieję, że jednak już śmiga 
Dziękuję za wszystkie smsy i słowa otuchy
<- nie dla osób o słabych nerwach). Dla mnie najgorsze było to leżenie plackiem przez 24 h, pierwsze wstawanie z łóżka i pierwsza doba na nogach, potem to pikuś 

takich to normalnie tylko w potylice! Firma kurierska mówiła że będzie jakaś kara czy tylko tak ogólnie rozmawiałaś?? Ja staram się już z kurierów nie korzystać, zawsze mam z nimi jakiś problem. jednak wolę pocztę.