|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() mam pół butelki sab więc jak chcesz to mogę Ci dać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Sloneczko zbieg okolicznosci? Bo Antek ma wlasnie 3 tyg. No i probuje karmic spod pachy, ale oboje sie meczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- w razie czego mam odpowiednik niemiecki sab simpexu - lefax. dwie butle. moje dziecko niekolkowe, w razie czego jedna mam napoczeta (daje czasem wieczorem jak wrzaskliwa) wiec mi te dwie niepotrzebne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czytałyście na tej samej stronie to : http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...rtaz-maly.html no a w ogóle to dzień dobry ![]() co do usypiania wieczornego to my odkładamy do łóżeczka ,włączamy konika i wychodzimy chyba że ma problemy z zaśnięciem, pluje smokiem to przychodzimy tyle razy ile trzeba albo postoimy u niego jak chce potrzymać nasz za palec i tak zasnąć ale odpukać większych problemów nie ma ![]() u nas nocka z pobudką o 4 potem o 7 i o 10 drugie śniadanko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Zadomowienie
|
Jejku, Was nadgonic....
![]() Ale udało się, więc witam! Dzisiaj Zosieńka skończyła 7 tygodni, jak ten czas leci! Jest cudna, pogodna, spokojna, uśmiechami wali nawet o 6 rano (dziś tatę na imieniny uraczyła, ale był zadowolony ![]() Pogoda piękna, więc zaraz ruszam na jakiś dłuższy spacer i do Lidla na zakupy - jutro znajomi do nas przychodzą (wreszcie kontakt z ludzmi ![]() Przyszło zamówione wiaderko, już 2 razy kapaliśmy, ale jakoś szału nie ma, podejrzewam, ze wesoło to będzie jak zacznie sie chlapanie łapkami i wodne szaleństwa. Ale grunt, że się nie bała i nie płakała. Agni, mnie też tak cycki bolą, kłucie co jakiś czas mam, nie wiem czy to tak ma być, już przywykłam. Ania, spóźnione życzenia! Pogody ducha w życiu rodzinnym! Fajny wiek, swoja drogą... Marina, fajnie że jesteś szcęśliwa, nareszcie zaczniecie normalnie żyć! Nerolka, Twoja Iza poważne kroki poczynia ![]() ![]() Usypianie - niestety zazwyczaj przy cycu, ale ona wywala sutka i sobie na rękach śpi, poza tym w lezaczu-bujaczku na wibracjach, ofkors z pieluszką, otulona kocykiem (lubi tak jak mama). W ogóle co do spania, to zauważyła, że Zosia o wiele lepiej i spokojniej śpi kiedy jest cieplutko opatulona, więc opatulam. Aga, metoda na kanalik zapisana, też nie słyszałam o rozgrzewaniu kapusty! Monia, Ty pichciłaś już jedzenie dla Kingi - masz sprawdzone przepisy? Dostałam 3 dynie i sporo marchwi, możnaby cos z tym zrobić, ale wolę od kogoś zajomego przepisy. ![]() Kurka, chce iść na spacer, a niuniek śpi ![]() Może ciacho zrobię ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
odpowiedziałam jej na koniec bardzo dobitnie, że nie zgadzam się na wysyłkę to powiedziała "oj" ale szczerze mówiąc to ci sprzedawcy telefoniczni są coraz lepiej wyszkoleni, każdy mój argument przebijała, że mi nie potrzebne bo niedawno kupowałam bieliznę -to za 6 tygodni przesyłka dopiero będzie, że muszę coś dotknąć zanim kupię - że mogę odesłać w ciągu 10 dni.... No strasznie uparta baba ![]() Brumuś jak noc?
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | |||
Zadomowienie
|
dzien dobry
Aaniu - spoznione, ale szczere - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja przymierzalam rozne ergonomiczne nosidelka i powiem jedno - tylko ERGO BABY http://www.ergobaby.eu/en/ergo_baby_products.html Zaneta - twoj TZ pracuje w DE to niech kupi takie, serio. Ja sobie sprowadzilam, nie wiem, moze teraz mozna je juz dostac w PL. Sa uwazane za najlepsze na Zachodzie, mysle ze warto wydac te 100eur ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() No i znowu mnie 2 dni nie było a tu tyle do nadrabiania ![]() ![]() A u nas jakieś marudne dni się rozpoczęły - chyba skok ![]() ![]() ![]() A my z mężusiem postanowiliśmy zrobić sobie tatuaże z okazji 1 rocznicy ślubu i jesteśmy umówieni w studio na 15 października ![]() ![]()
#3730 |
Zakorzenienie
|
sygine - wow, niezly prezencik na rocznicę....
wodaqua - przepis? nie mam. gotuje i miele, potem zamrażam. blenderem mi starcza zmielenie. robie rozne kombinacje. a sok do słoików i mam do picia (tylko cukru dodałam jeszcze). robilam sama dynie, dynie z jabłkiem, samo jabłko, jabłko z owocmami leśnymi, samą marchewkę . i chyba na tyle. teraz już nie będę robić bo mam tego za dużo... za to zrobiłam dżem dyniowo-jabłkowy i pyszny wyszedł (z dodatkiem cukru żelującego): ugotowalam dynie z jabłkiem, zlałam sok, wsypałam cukru żelujacego, zmieliłam blenderem, zagotowalam i do słoików |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zadomowienie
|
Monia, kurcze, to łatwizna
![]() ![]() Jeśli chodzi o dynię, to u nas takie coś się robi: http://gotowanie.onet.pl/13897,0,1,d...a_przepis.html |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3732 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() głupi głupek ze mnie a to też jakiś aspirator?
![]() |
#3734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Zakorzenienie
|
Żesz no, zeżarło mi taaakiego długiego posta z odpisywaniem i cytatami. Wystąpił mi jakiś błąd na stronie co się nazywał ,,kurza twarz". Serio, tak pisało...
I nie pamiętam już co i komu... Wiem, że : Patik - oj tak, czułam się fatalnie odcięta od świata... A u mnie długo by opowiadać. Przeszłam m. in przeprawę z teściami ( nie podoba im się to, że idę na studia, bo w ich mniemaniu matka ma siedzieć z dzieckiem, a nie przewalać pieniądze ((kur** jakby mi dawali kasę !!! )) na niepotrzebne wykształcenie. Ale najlepiej mamy jechać za granicę wszyscy i pracować, bo będziemy biedę tak klepać do końca życia - ich słowa...).. A Igi... To zależy od dnia...Wczoraj był aniołek, a dziś dokazuje. Dokucza mu jeszcze kolka niestety, no i bez syropku kupa nie pójdzie. Tyle dobrze, że zainteresujesz go już czymś i można odwrócić uwagę od płaczu ( ale nie zawsze się udaje...) Ale jest już taki fajny, śmieje się ( ale nie w głos ). Ale czasem normalnie to dalej mam ochotę mu wlać... A pękający lakier mam czarny i biały z essence. Fajne są, ale czarny fajniejszy. Kurde, no i właśnie się mi drze znów. teliku odnośnie KATARKU, to mi raz mama jedna mówiła, że się go podłącza do rury odkurzacza, ale nie chce mi się wierzyć...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Zadomowienie
|
Bry
![]() Monia Ty jeszcze masz czas na przetwory, podziwiam. Agni tez mnie czasem tak kluje w piersiach, nie wie, moze pokarm sie zbiera? |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mogę Was prosić o głosy na Filipa
![]() http://www.spameremjestem.pl/galeria_przebojowe_lato/985 Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-09-28 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Zakorzenienie
|
Czy kjtoś mnie jeszcze pamieta?
Odcięli nam neta, bo zapomniałam zapłacic rachunku, którego oczywiście mi nie przysłali ![]() Poza tym jutro bronię mgr-a ![]() ![]() Moja Agata kończy dziś hmm... 15 tygodni. Powoli wyciągam pajacyki na 68, bo 62 za krótkie w nogach. Agu jest na 25 centulu jeżeli chodzi o wage i na 90 jeżeli chodzi o wzrost ![]() P.S. Ja w glanach do tej pory pomykam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 |
Zakorzenienie
|
dza karo, wodaqua - ja tez na raty wszystko robie. rano mala spi 9-12 wiec mam troche czasu. potem juz sie rozkreca... i nie da rady
|
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A oni niezłe prania mózgów przechodzą przed rozpoczęciem pracy, wiedzą jakie są najczęstsze argumenty na nie, więc niełatwo ich zagiąć... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wodaqua, dziękuję ![]() mówisz że taki fajny? ![]() A co do usypiania - zostawiacie dzieciom jakąś maleńką lampkę tam gdzie śpią? czy śpią w zupełnej ciemności?
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
BAN stały
|
Słyszałyście?
http://bilmo.net/mp3/15732/wiktoria_-_nie_pij_tato.html Bosz jak mi wspomnienia wróciły.Tyle kopów.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Brumku biedny Tymuś, jak nocka? Wodaqua ojj niech te paskudne kolki ucichną ![]() Sygine a jakie robicie? Beatko od nas jest 4,5h drogi do Wiednia, więc wcale nie tak długo. Myślę, że damy radę ![]() AgaG ojej co Was tak pozałatwiały te kanaliki ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Aniu ja na początku zostawiałam lampkę z niani włączoną, ale jak sie w nocy przebudził to go to rozbudzało na cacy, a tak otworzy oczka, ciemno jest to spowrotem zamyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
BAN stały
|
Agulaaa zagłosowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym znalazła i za 10 tys dobre ![]() Cytat:
![]() Ja też z jedną sztuka planuję wyjazd + mąż oczywiście. a wy gdzie chcecie się wybrać ? Cytat:
![]() nie mam cierpliwości do niej zupełnie. I przeraża mnie wiązanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od początku tak robiłam. Zgaszenie światła, nic nie mówie i jestem tylko Ja i ona w sypialni Gdy zje kładę ją do łóżeczka i nic nie mówie, kiedy zaczyna jęczyć daję smoczek i głaszczę po główce, zdarza się że zasypia raz dwa a zdarza się że 3 razy jej smok wypadnie i ryk, wkładam smoka i znowu głaszcze po główce. A i mam jedną melodię z karuzeli która ja usypia- wie ze bedzie spanie. Cytat:
Właśnie wiem, ale cena dla mnie zabójcza ![]() Pisze te posty od rana, jak nie Emilie to mam chęć na sprzątanie, jak nie sprzątanie to głodna jestem ![]() Natka TY dajesz swojemu przystojniakowi wodę, jak chce pic czy tylko mleko ? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3748 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja na szczęście nie mam żadnych takich wspomnień... moja rodzinka oszczędziła mi takich przeżyć... DaKaro a ja sie nie dziwię że chce kupić droższe, prawda jest taka że kupisz tanio auto ale to ile potem często trzeba kasy włożyć w naprawy lepiej zainwestowac w nowsze autko, dla mnie bardzo dobre podejście ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-09-22 o 11:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() U nas nocka podobna do ostatnich - po kąpieli i wieczornym karmieniu Maja spała 5h bez przerwy, ale za to później pobudka co 2 lub co 1h ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dziś robię test na skazę białkową ![]() A jutro rano my mamy szczepienie. Nadal nie wiem, czy 5w1 czy 6w1 ![]() ![]() Cytat:
Natłuc tylko takiej... ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-09-22 o 11:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |||||
Zakorzenienie
|
Aaniu_20 - ja bym już raczej zainwestowała w nowego lapka - mój ma 4 lata już i bateria mi w nim trzyma może 10 minut
![]() Ja mam Asusa ![]() Cytat:
![]() a Julcia dzisiaj kończy 2 miesiące ![]() ![]() kiedy to zleciało ![]() Cytat:
![]() a co do tej baby to identyko - na każdy mój argument miała swoje kontrargumenty ze dwa przynajmniej ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajny prezent na rocznice sobie sprawicie ![]() Cytat:
a g**no ich obchodzi bo to Wasza kasa i przede wszystkim TWOJA PRZYSZŁOŚĆ a jeśli twierdzą że wydawanie pieniędzy na studia to przepuszczanie kasy to sory - ale ja bym nie miała o czym gadac z takimi ludźmi.... a co na to tż na taką postawe jego rodziców wobec Ciebie? taaa.. bo im się wydaje że za granicą to za darmo kasę dają... i najlepiej harować jak wół po budowach albo zasuwać za granicą z mopem i wiadrem albo na zmywaku niż się kształcić... boshe..... ręce opadają.. dobrze że się wyprowadziliście stamtąd ![]() Cytat:
![]() chyba żadne dziecko nie lubi czekać ubrane do spaceru aż mamusia wyszykuje siebie i wózek na spacerek - moja dopóki nie poczuje że ją niosę w nosidle i wsadzam do wózka to się będzie kręcić wiercić jakby robaki miała - jak jest ubrana do wyjścia to wyjście musi być natychmiast bo się niecierpliwi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.