|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Cytat:
My to mamy dopiero kosmos bo zyjemy od imprezy męża do imprezy. Czasem są 4 w miesiącu i wtedy jest szał kasowy czasem przez miesiąc nic i trzeba kombinować Przeliczyłam mniej więcej ile mamy średnio i za to dajemy radę przeżyć jako tako...ale własnie jak jest zastrzyk gotówki to jest wtedy szał i mąż kupuje sprzęty potrzebne do pracy...do tego ciuchy, perfumy..i to co powinno być odłożone na życie na następny kiepski miesiąc znika w tydzień Później jest płacz i zycie na kredyt. Poza tym tak jak piszesz...wiemy że mąż zawsze coś tam może gdzieś dorobić więc najpierw jest obiecywanie sobie że żyjemy rozsądnie..później pokusa i od razu myśl- przeciez jakoś sie kasę skołujeMy pojechaliśmy na narty do Livigno 2 miesiące przed zakupem mieszkania- a tak jak wyżej pisałam nie mieliśmy nawet na notariusza odłożone
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka to 3 tys. wydaje co miesiąc na same ciuchy
Ona nie pracuje, mąż przynosi 10 tys. i nie mają oszczędności, bo żyją na styk |
|
|
|
#3783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwykle juz wiem po materiale, czy warto cos kupowac czy nie. |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie zrobiła się pionowa dziura, jakby włókna się rozeszły... Porażka. I akurat o niej bym nie powiedziała, że materiał kiepskiej jakości ![]() Ad. HMu, to ja się tam nie odnajduję... mnóstwo rzeczy, to szmaty, nie macie takiego wrażenia? I w dodatku w sklepie jest zawsze ✂✂✂✂✂✂✂nik Uwielbiam sklepy, gdzie jest mało ubrań na wieszakach ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Właśnie, dziewczyny (wszystkie) - jakie sklepy z ciuchami lubicie najbardziej? |
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Często kupuję w tatuum, solar, camaieu, wallis i monnari - to jeśli chodzi o ciuchy do pracy, bo te sklepy mam tutaj albo w zasięgu. Najwięcej ciuchów mam z dorothy perkins - zamawiam bezpośrednio z ich strony z UK, są dość dobre jakościowo a nie aż takie drogie. Mam też dużo rzeczy z asosa i new look, bo mi się podobają i są inne niż większość takich samych rzeczy tutaj. Jakościowo to popularne sieciówki, ale dają radę. Gdybym miała lepsze zacięcie i większą cierpliwość, kupowałabym więcej przez net, ale jakoś nie umiem, nie chcę. Zdarzyło mi się kupić coś, co wisi, bo nie zdązyłam odesłać w terminie. Do pracy chodzę oficjalnie, więc muszę mieć więcej ciuchów niż inni, no bo po pracy wyskakuję szybko z tych koszul, kantów itp. |
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupuję ciuchy bo muszę. Obojętna mi jest firma i materiał...ale generalnie kupuję w sieciówkach ze szmatami
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, szukam kogoś, kto chciałby tłumaczyć an i z angielskiego dla amerykańskiej firmy, praca może być wykonywana obojętnie skąd. Byłaby któraś zainteresowana?
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, ja kupuję głównie w Reserved, H&M właśnie, lubię Camaieu, czasem Promod. Jak są jakieś okazje, to kupuję w Mango i Zarze, ale Zara jest jednak generalnie dla mnie za droga
![]() Czasem znajdę coś w TK Maxx. |
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Może Nocka. Jaka tematyka?
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarę bojkotuję i omijam szerokim łukiem, po 1 cena za wysoka w stosunku do jakości, po 2 nie rozumiem ogólnopanującego szału w związku z zarą, która jest zwykłą sieciówką z zawyżonymi cenami, po 3 mam wrażenie, że wszyscy noszą ciuchy z zary u wyglądają identycznie W TK Maxx można czasem coś oryginalnego znaleźć, ale nienawidzę takiego szukania po wieszakach, których są miliony. W dodatku nigdy nie wiadomo, czy dana rzecz jest w twoim rozmiarze, ten sklep mi się kojarzy z lumpeksem, w którym też nie umiem nic znaleźć ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- każda, nie jest jakaś ściśle ukierunkowana |
|
|
|
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak nie przejrzałam wszystkiego (nawet nie połowę), bo bym dostała pier.olca W Wallis nigdy nie byłam Jak cenowo?Ja mam ciekawsze rzeczy do roboty - właśnie wrysowuję szamba
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni tam mają zawsze różnego typu kolorowe tuniki, które ja często noszę i lubię. Jak mam nieoficjalny dzień w pracy, bez spotkań i gości, to takie tuniki są najlepsze i kobiece, w porównaniu do jakichś koszul czy marynarek |
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Widzę, że rozmawiacie o finansach. U nas na same rachunki z kredytem idzie 2200 co miesiąc I na życie zostaje nam jakieś 1200zł.
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe rzeczy są w River Island, w końcu nam otworzą w rozbudowywanej Silesii w Katowicach Tylko dość drogie.
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
podczytuje Was regularnie ale ilość pracy nie pozwala mi na nic więcej. zawnioskowałam o urlop w połowie listopada - mam nadzieję ze dostanę. Haniu,xzora - szybkie pytanie - gdzie najlepiej jechać na urlop w listopadzie, mam 6 tys dla 2 osób.tunezja i egipt odpadają.
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
W branży tłumaczeniowej, czy w branży, w której Ty pracujesz?
Kurcze, jak nie mam takich sklepów, jak Wallis, czy New Look w okolicy, a szkoda... |
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Silesii cos kupujesz? Tam nie ma Wallis? |
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ze sklepami to porażka. Więc się nawet nie wypowiadam.
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, w C&A, Pull&Bear...nie ma tam Wallis...
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam "ukochanych" sklepów, a jednak w niektórych z nich zazwyczaj znajduję coś dla siebie, więc jestem do nich przychylnie nastawiona
![]() Lubię Promod, sukienki pasują na mnie i lubię w Top Secret, Orsayu i Mohito, sweterki, bluzki w Marks&Spencer, Mohito, Camaieu. W Tk Maxx byłam tylko w Londynie ale spędziłam tam cały dzień i kupione rzeczy nosiłam kilka lat... w Wawie nie byłam. Nie lubię właśnie bałaganiarskich sklepów ze zbyt dużą ilością ciuchów.Do Zary też nie mam przekonania, sukienki mi się podobają, ale są dla mnie za drogie. Za to mój TŻ kocha Zarę. |
|
|
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ogólnie to podobają mi się brytyjskie ubrania, buty - styl bardziej do mnie przejawia. Jeśli chodzi o koszule, to przede wszystkim zwracam uwagę na krój - mają być probiuściaste, taliowane - ostatnio kupiłam dwie w Vero Moda. Cytat:
A na czym Ci zależy - na plaży, zwiedzaniu? Jakie wyżywienie? Na jak długo? Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-09-22 o 14:41 |
||
|
|
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
Heh ja ostatnio ubieram się w szmatexach z dwóch powodów: pierwszy cena a drugi wielkościowo nie mieszczę się w standardzie rozmiarówki sieciówek bynajmniej jeśli jest do 42.
Misku a jak wyglądają terminy? Czy zlecają tłumaczenie na już? Ja chętnie bym spróbowała swoich sił ale lojalnie uprzedzam, że moje doświadczenie z tłumaczeniami to tylko i wyłącznie zajęcia na studiach językowych no i znajomym albo szefowi tłumaczenie korespondencji.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3808 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Do pracy: Monnari, Mexx, czasem koszule znajde w Camaieu, bo mam pod nosem sklep. Z koszul na razie jestem zadowolona.
Na codzien: Dorothy Perkins (fajny sklep!), bielizna dół w New Look, bielozna góra Esotique, przy okazji zagladam prawie zawsze do: Mohito, Mango, Stradivariusa - coraz rzadziej, bardzo slaba jakosc ubran, to samo Bershka niestety. Nie zagladam juz w ogole do Zary- burdel na kolkach, ceny z kosmosu, tylko dlaczego? Nic tego nei tlumaczy, oprocz faktu, ze masowo kopiuja najnowsze trendy az zbyt doslownie. W ogole rzadko robie zakupy, bo ejstem zbyt wybredna :P Na szczescie na jesien zwykle podoba mi sie wiecej ubran i butow niz latem/wiosna. Cytat:
W HM, zagdzam sie, duzo szmat, slabe materialy. Plaszcze/zakiety etc sa robione z materialu, ktory juz na wieszaku, nienoszony wygalda jak szmatławiec ![]() O, czasem jeszcze zagladam do Vero Moda. Cytat:
Dzięki akurat ja mam roboty przez ten miesiac pod dostatkiem, a od pazdziernika zaczynam na etat. Ale pomysle, moze ktos w moim otoczeniu by chcial. Powiedz tylko Miskowa, ile godz dziennie by bylo potrzebne ew. ile stron mniej wiecej by tego bylo. Rozumiem, ze umowa o dzielo?Zarezerwowalam stolik na urodziny TZ w ElPopo Idziemy sprawdzic jedzonko Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2011-09-22 o 14:54 |
||
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że urodziny TŻta już były? czy tylko impreza urodzinowa? ![]() Co do Esotiq, to gdzie kupujesz? Sprawdzałam i wydawało mi się, że nie ma w Wwie sklepu? Podobają mi się wzory i rozmiarówka pasuje, ale tylko te bardziej miękkie, bo niektóre są "sztywniaki".
|
|
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Butter, to nie jest w mojej branży, to zupełnie inna firma, która się do mnie zgłosiła, okazało się, że chcą do tematyki IT, ale ja zostaję w swojej robocie i obiecałam, że rozpuszczę wici i popytam
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- jeszcze Marc&Spencer mi przypomniałyście. Lubię, bo mają tam wydłużone nogawki spodni. Jak kupuję w innych sklepach, to często, muszę je dawać do odwinięcia, bo brakuje kawałka i wyglądam w nich jak po młodszej siostrze. Wallis też lubię za to, że można kupić wydłużone spodnie. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

), po drugie dostajemy wypłaty w "transzach" np. na początku miesiąca wypłatę, a w połowie premię uznaniową, co miesiąc nieco inną. Ja dostaję w rozliczenia moich zleceń w najrozmaitszym czasie, więc często bywam zdziwiona przypływem gotówki. Po czwarte nie mamy konta oszczędnościowego, więc nadprogramowa kasa jest na bieżących rachunkach.
Później jest płacz i zycie na kredyt. Poza tym tak jak piszesz...wiemy że mąż zawsze coś tam może gdzieś dorobić więc najpierw jest obiecywanie sobie że żyjemy rozsądnie..później pokusa i od razu myśl- przeciez jakoś sie kasę skołuje

I na życie zostaje nam jakieś 1200zł.