|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
) i mogla doslownie wszystko. Byla wychowana ze nie wolno sie w domu zalatwiac, zjadac butow itp Ale tak ja rozpiescilysmy z mama ze zrobila sie zazdrosna jak nie wiem i np zaden inny pies (procz jednego jej rasy) nie mogl sie do nas zblizac. Nie wiem jakby zareagowala na dziecko .... mimo ze kocham tego psiaka, musial zostac w Polsce z mama ( tutaj raz ze podatki na zwierzeta sa, dwa nie ma w moim miescie kliniki weterynaryjnej, a co najwazniejsze w umowie o wynajem mieszkania moj maz podpisal zgode na nie posiadanie zwierzat), przezylam to i tesknie za nia, ale nie wiem czy odwazylabym sie trzymac ja z dzieckiem w jednym pomieszczeniu (byla sytuacja ze 2-3 letni synek mamy kuzyna byl u nas i ona nie jest przyzwyczajona do dzieci i zaczela skakac do niego - zawsze sie tak wita z ludzmi, a ze to shih tzu to doroslemu nic nie zrobi ale do dziecka to byli rowni wzrostem i sie wystraszylo) Pewnie idzie nauczyc zwierzaki wspolistnienia z dzieckiem (jesli do tej pory uwaga byla poswiecana tylko im to tak jak cludzie moga stac sie po prostu zazdrosne) Ale ja tego nie sprawdze bo Chanelka jest 700 km ode mnie i ma dobra opieke mamy, zobaczymy jak juz z dzieckiem tam pojade bo ona zawsze ze mna spi jak tam jestem .... inaczej piszczy mi pod drzwiami niemilosiernie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak powaznie, to dobrze, ze zaczynasz czuc sie lepiej co do samych zwierzat, mimo iz my nie mamy zadnego (no, poza sporadycznymi muchami
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
my mamy dwie papugi
i napewno nie mam zamiaru ich oddawac![]() są to papugi które nie pudrują przy fruwaniu więc mniej uczulające. a wypuszczane z klatki tylko i wylacznie w obecnosci mojej i absolutnie antyagresywne jedyny minus ze dra sie czasem w nieboglosy ale mysle ze dzidzia po czasie sie przyzwyczai
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiało fajnie to wszystko wyglądać. Dzis też popatrzyłam na maluśkie dzieci (ale takie miesięczne). Takich już się nie obawiam, bo są "pewniejsze" choć nadal delikatne. Cytat:
Ma mistrza chłopak Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo na razie jak kładziemy się spać (jak położę się na plecy to ból krzyża nie pozwala mi ruszyć nawet nogą... niestety taki mój urok pomimo zdrowego kręgosłupa), to uwielbia mnie połaskotac po żeberkach ![]() Cytat:
Ma problem z akceptacją mężczyzn i dzieci. Chociaż wie, że dziecko może do niej podejść PRZY MOJEJ OBECNOŚCI (i dzieciom też tłumaczę). Ale jak już dziecko podchodzi, to musi dać sobie zrobić wszystko - tylko przy mnie. Jeśli jestem trochę dalej, to może jedynie pogłaskać. Niestety gubi ogromne ilości sierści i w sumie tylko jej mocne przywiązanie do rodziny trzyma ją u nas. Jak miał urodzić się mój brat, także mieliśmy psa, który mocno liniał przez cały rok. Był najukochańszym psem pod słońcem. Niestety rodzice podjęli decyzję, że trzeba go oddać ze względu na to, że będzie małe dziecko... bardzo długo to przeżywałam (miałam ok. 7-8 lat, a pies był z nami około 3-4 lat). Czasem sobie pomyślę, żeby ją oddać, póki jest czas... ale z drugiej strony zrobię i sobie i psu krzywdę, bo boi się ludzi, w schronisku albo ucieknie albo zdechnie z tęsknoty. Nie mam w rodzinie nikogo, kto by ją wziął, bo albo jest małe dziecko albo starzy ludzie. Będę musiała mieć oczy dookoła głowy i na dziecko i na psa, psa będzie trzeba uczyć, że bez mojego pozwolenia do dziecka nie podejdzie... Na szczęście jest mądra, karna i uległa, słucha się, więc jest nadzieja, że jeszcze zaprzyjaźni się z bąblem ![]() Wczoraj poczułam COŚ, tylko nie wiem czy to TO. Położyłam się już spać (mąż przybrał pozycję niechrapiącą, więc musiałam szybko sama się układac do spania). Leżałam na boku i od środka w podbrzuszu poczułam taki bąbelek (ale nie wzdęciowy czy z jelit), i w nim takie uczucie, jakby fikołków. Ale jak tylko się ruszyłam, to gdzieś to uciekło Takie pojedyncze to było i jednorazowe.
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MOja kotka czasem ze mną gada ciekawe jak to będzie za te ponad pół roku
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
wtedy to chyba stopery w uszy
![]() a sasiedzi mnie wyprowadzą![]() :d damy rade nie oddam moich papuci
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Od godz. 11 nie usiadlam na pupie, dopiero teraz
![]() I fakt, nie mam tyle ruchu co wtedy gdy pracowalam (bo w pracy 12 godz "latania" na nogach), ale ruchu mam wystarczajaco uwazam Kregoslup mnie teraz boli a to dopiero polowa dnia.... Ale bylam z malym na targu, mialam kupic dwie rzeczy, wrocilam z 4 siatami...jak glupia ![]() Jeszcze spowrotem maly mi trul ze chce jarzebine, wiec musialam sie zatrzymac, wysiasc z auta, nazrywac mu a jak przyszlismy do domu, to nie moglam obiadu zaczac poki mu korali nie zrobie no wiec zrobilam....A na obiad zrobilam moja wymarzona surowke do obiadku (ktora chodzila za mna od tygodnia): z kapusty pekinskiej, wklejam Wam zdjecie, musialam sie pochwalic ![]() Moje postanowienie: ze bede teraz wiecej takich salatek robila, moze bede mniej tyla ? ![]() A surowka skladala sie z: kapusty pekinskiej, marchewki, jablka, ogorka kiszonego, pomidorka, , pora, pietruszki zielonej, do tego sol, pieprz, oliwa i majonez....Mowie Wam pychota Filip tak sie zajadal ze mowie nie ma opcji zebym nie robila takich pysznosci tym bardziej ze mu smakuje Do tego byl kotlet z piersi i ziemniaczki z koperkiem mmmmTroche sie narobilam i teraz padam, Filip spi wiec troche odpoczne
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
a teraz Was ponadrabiam
|
#1749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj urodziła donoszone dziecko... miała ponad 3 promile, dziecko 1,5
|
#1752 | |
|
Rozeznanie
|
super salatka
brzmi pracochlonnie bardzo ale pysznie ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
ja nie wiem. lepiej zebym takiej nie spotkala osobiscie nigdy bo nie recze za siebie!!
|
|
|
|
|
#1753 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)No a to co mowisz, ze tez za duzo ruchu byc nie moze, to prawda, bo ja po sobie czuje, ze jak sie nalatam za duzo, to potem pobolewa brzuszek, wiec wiadomo w granicach rozsadku wszystko... ![]() Nie wiem zobacze jak bedzie dalej leciala waga, ogolnie jestem zaskoczona ze tak to wyglada.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrowka zycze ja juz zaliczylam wielkie przeziebienie z bolem gardla i antybiotykiem potem Filip byl chory a teraz maz...Mozesz sprobowac pic napar z lipy z miodem (tylko miod nie do wrzatku) dziala napotnie, herbatke z malin i grzej sie ile mozesz ![]() Cytat:
tez tak chce Cytat:
zawsze to iles tam wydatkow odchodzia mdlosci to moj przyjaciel od kiedy wiem ze jestem w ciazy ; ![]() herbatka czarna ktora uwielbialam obrzydla mi strasznie i nie moglam jej pic przez dlugi czas...dzis sprobowalam z cytrynka pierwszy raz od dobrych paru tygodni i zauwazylam ze mi znow smakuje ale mdlosci i odruchy wymiotne mam dalej...![]() Cytat:
W pierwszej ciazy poczulam pierwsze puk puk w brzuszku w 20tc ciazy, teraz pojedyncze poczulam wczesniej bo jakos ok 11 tc ale to bylo jednorazowe bardzo lekkie i na razie od tego czasu jest spokoj.... a jak czulas to cos? bo moze to bylo cos innego? Cytat:
![]() wlasnie moj lekarz wczoraj sie zdzwil ze przytylam ponad 2 kg przez 3 tyg. i mowi ze dziecko przytylo za ten czas iles tam gram, wiec reszta to sprawa mojego tluszczyku i dlatego kazal jesc mniej slodyczy ktorych naprawde nie jem duzo? Przyznam ze zjem raz na jakis czas wafelka w czekoladzie, ale nawet za czekolada teraz tak nie przepadam jak przed ciaza potrafilam zjesc cala tabliczke juz nie wiem na co zgonic? on mowi ze mam ograniczyc soki, owoce? to co do jasnej ch**** mam jesc i pic...sokow pije malo, bo nie smakuja mi, czasem pijam soki w kartonikach te male bo je polubialam ale nie pije nie wiadomo ile? duzo pije wody mineralnej bo przez mdlosci ma dla mnie najlepszy neutralny smak...herbaty od poczatku ciazy nie pilam (ktora zazwyczaj slodzilam) bo mi sie odwidziala w ciazy, wiec cukru tez malo takiego bialego jadam... Obiad jem ale normalna porcje, na sniadanie gora trzy kromki lub bulke, na kolacje to samo. Wiec moze to woda sie gromadzi? No ja juz nie wiem nie wiem co mam myslec![]() To ze po ciazy zrzuce to wiem, lekarz sie zmartwil, bo mowi ze od otylosci w ciazy rozwija sie cukrzyca itd....ale ja nie jestem gruba Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-22 o 15:33 |
||||||||
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, bo to było takie zupełnie inne
Dziś mnie trochę brzuszek w okolicy jajnika pobolewa i trochę mnie mdli (pogoda się zmienia Dziś mam przymusowo twórczy dzień. Za zadanie mam wymyślić i zrobić projekt naklejki na zlot Syren ![]() Chcecie zobaczyć moje "dziecko"? Wysyłam na maila.
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest bardzo uczuciowy. Czasami nawet za bardzo Cytat:
Aguśka słonecznik jest kaloryczny tak jak i orzechy. Jeśli jesz go dużo to może i on nabija Ci kilogramów ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Karolca ładnie Ci to wyszło
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
karolca zaraz sobie obejrze
![]() tikki no to opis pasowalby do ruchow moze akurat dzidzia mocno sie odbila nozkami i to poczulas, bo tak czuc ruch wlasnie![]() a odnosnie slonecznika, podjadam go troche ale nie znowu jakies ilosci nie wiadomo jakie, no slonecznik kaloryczny ale chyba mniej niz jakbym czekoladkami sie miala obzerac
|
#1757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ![]() Wstępnie zrobiłam 7x7 cm ale zobaczymy, czy taka będzie, czy większa (mąż mi nie określił dokładnie tylko pokazał w powietrzu. Zawsze można powiększyć (wtedy będzie miejsce na loga sponsorów - jeśli ich znajdziemy). I w podobny deseń zrobię wzór na koszulkę
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może waga była jakaś popsuta ![]() Wysłałam mój brzucholec na maila .
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mialam taki lęk dziwny jak to czulam na poczatku![]() a tez pomyslalam o wadze ze zepsuta
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie, że dziś (co prawda w ciągu dnia) waga pokazała 54,9 kg
czyli może jednak coś mi przybędzie do następnej wizyty ![]() Jutro muszę iść na te badania, ale nie chce mi się iść do apteki bo pojemniczek na mocz
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
tikki no brzuszeczek juz spory
![]() karolca swietna ta naklejka ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- A wiecie co mi jeszcze gin kazal zrobic...to co mowilyscie, udac sie do stomatologa i mam miec wbite w karte ciazy ze zabki mam zdrowe
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale naprawde fajna. A w jakim programie robilas? (przepraszam za pytania - ot. zboczenie zawodowe )
|
|
|
|
|
#1767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest taki już chyba ze 2tyg ![]() Cytat:
Jesteś informatykiem?
|
|||
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będziemy tworzyć jakieś pismo ![]() A projekt robiłam w Photoshopie CS3
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
tikki "zywe srebro"
no to sie nabiegasz za maluszkiem jak juz zacznie chodzic
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

także są różne skrajnosci niestety. Pies/kot nigdy nie bedzie synem/corka no nie da sie i robi sie tez tym zwierzeciu krzywde.
) i mogla doslownie wszystko. Byla wychowana ze nie wolno sie w domu zalatwiac, zjadac butow itp Ale tak ja rozpiescilysmy z mama ze zrobila sie zazdrosna jak nie wiem i np zaden inny pies (procz jednego jej rasy) nie mogl sie do nas zblizac. Nie wiem jakby zareagowala na dziecko .... mimo ze kocham tego psiaka, musial zostac w Polsce z mama ( tutaj raz ze podatki na zwierzeta sa, dwa nie ma w moim miescie kliniki weterynaryjnej, a co najwazniejsze w umowie o wynajem mieszkania moj maz podpisal zgode na nie posiadanie zwierzat), przezylam to i tesknie za nia, ale nie wiem czy odwazylabym sie trzymac ja z dzieckiem w jednym pomieszczeniu (byla sytuacja ze 2-3 letni synek mamy kuzyna byl u nas i ona nie jest przyzwyczajona do dzieci i zaczela skakac do niego - zawsze sie tak wita z ludzmi, a ze to shih tzu to doroslemu nic nie zrobi ale do dziecka to byli rowni wzrostem i sie wystraszylo)

jedyny minus ze dra sie czasem w nieboglosy ale mysle ze dzidzia po czasie sie przyzwyczai
ale tez cieszy
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.

takiej trzeba podwiązać jajowody

ja juz zaliczylam wielkie przeziebienie z bolem gardla i antybiotykiem potem Filip byl chory a teraz maz...
może to śmieszne i dziwne ale tak jest 

juz nie wiem na co zgonic? on mowi ze mam ograniczyc soki, owoce? to co do jasnej ch**** mam jesc i pic...sokow pije malo, bo nie smakuja mi, czasem pijam soki w kartonikach te male bo je polubialam ale nie pije nie wiadomo ile? duzo pije wody mineralnej bo przez mdlosci ma dla mnie najlepszy neutralny smak...herbaty od poczatku ciazy nie pilam (ktora zazwyczaj slodzilam) bo mi sie odwidziala w ciazy, wiec cukru tez malo takiego bialego jadam... Obiad jem ale normalna porcje, na sniadanie gora trzy kromki lub bulke, na kolacje to samo. Wiec moze to woda sie gromadzi? No ja juz nie wiem nie wiem co mam myslec