|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Grazin moja miłość ostatnio panele
Aliczka ja mam ten aparat sp800uz i jeśli chodzi o zdjęcia to są całkiem niezłe. Gdy go kupowałam to się jarałam, teraz takiego bym nie kupiła. Wielkim minusem jest dla mnie to, że nie można sobie indywidualnie pogrzebać we wszystkich ustawieniach ale dla kogoś to chce po prostu "robić rodzinne zdjęcia" jest całkiem całkiem. No może mógłby sobie lepiej radzić w mało doświetlonych pomieszczeniach... Lolka rozmiarówka jest różna ale wezmę Bułę do sklepu i będziemy przymierzać na żywca... Bo na allegro można po wymiarach próbować a nie po nazwie 6-9 czy 9-12... Andziot fioletem miałam smarować gardełko bo trochę czerwone...a na nim pisze, że tylko na skórę (wodny mam) ![]() Zaraz sobie Was pooglądam hehehee
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Tymek poszedł na spacer a ja zmykam robić jabłka pod kruszonką
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy wzruszylam sie czytajac Twojego posta
![]() Lolka Gratuluje zapisania sie na kurs Ile raz w tygodniu kurs bedziesz miala?Nadia kruszynka? Chyba na zdjeciach ![]() Wkurza mnie teciowa (pisalam o tym w klubie) bo mowi do niej "tluscioch" a to brzmi tak ordynarnie A to przeciez nasza kluseczka kochanadorkabl Piekne ubranko do chrztu kupilas ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------
|
|
|
|
#2794 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy i jej tz sa najlepszym przykladem jak dziecko potrafi zmienic
Wczoraj minal rok od ujrzenia dwoch kresek na tescie. Test oczywiscie zachowany! Dzisiaj za to mija rok odkad nie pale nalogowo ![]() Dorkabl swietne ubranko!!! Stylowe
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
i tak trzymaj. U mnie rok bedzie 21.10 Moj Tz tez "wpadl" jak tylko Nadia pojawila sie na swiecie i kocha byc tata Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-22 o 14:22 |
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia podwójne
![]() ![]() No dobra mały zasnął idę się wykrzyczeć wrrr...wiecie gdzie.
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wzruszyłam się jak czytam o tych waszych piorunach miłości ![]() mi właśnie najbardziej żal, że nigdy już nie poczuję kopniaczków i czkawki w brzuszku ![]() to cudowne uczucie !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat Igusi i Tymusiowi z okazji ich świeta
zosia niani w sumie długo nie szukałam. teściowa troche rozpuścila wici po mieście, no i tak gdzieś w ciagu 2 tygodni zgłosiła się do nas ta dziewczyna. przykro mi, ze u Ciebie z nianią nie wyszło. na pewno znajdziecie drugą? ja do Emilki nianie znalazłam na kilka dni przed powrotem do pracy, bo nie wiedziałam dokładnie kiedy będę wracała... MoniaK super, ze na usg wszystko OK. co do wychodzenia w zimie na spacer, to moja Emilka była przeważnie codziennie na podworzu, no chyba, ze padał obfity śnieg, albo wiało, czy bylo strasznie zimno. Miałam taką nianię, ze lubila chodzic na spacery mary zdrówka dla Hani night ja nie miałam moli, wiec nie pomogę mamaoptymistka Twój Franek do pani ze sklepu sie smieje, a moja Oliśka to babki, która jest na plakacie w Biedronce. jak tam jesteśmy, to zawsze rechocze do niej ![]() Siasiek dużo zdrowka chlopakom daisy karmie Oliśkę co 2-3 godz k190172 za wagę Igorka. No i jak dzisiaj wygląda miejsce po szczepionce? bylaś u lekarza?sania ja dzisiaj pierwszy raz dalam marchewke z ziemniaczkiem. Ugotowałam obrane warzywa i zmiksowalam. aha i dodalam odrobine ściagniętego mleka, tak mi radziła pediatra. ależ mała sie zajadala, smakowało jej bardzooooo spice ja nie wyczuwałam zadnych kuleczek w miejscu sutków u Oliwki i nie pamietam, zebym cos takiego znalazła u Miśki. dzisiaj przy kąpieli sprawdzę jeszcze 3 strony mi zostały, ale dziecko mi się juz budzi. i tak spała 2 godziny, wiec jak na nią to i tak sukces ![]() MoniaK, siasiek, zosia potwierdzone
Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2011-09-22 o 14:28 Powód: dopisek |
|
|
|
#2799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zerknij u mnie w albumie jak mialam spiete na slub brata ![]() Cytat:
![]() no na cieplo bedzie udzien i pieczarki faszerowane ale chce jeszcze cos i wlansie te golabki beda najodpowiedniejsze, bo narobilam smaka mezowi jak sie spytalam ![]() choc nad bograczem tez myslalam ok mam wyniki oleńki nie zgadza mi sie tak OSAD - NABŁONKI OKRĄGŁE - 2-3 (powinno byc nieobecne) OSAD - KRWINKI BIAŁE 5-6 (powinno byc max 6) OSAD - BAKTERIE - d. liczne a nie powinno być w ogole ![]() ktos pomoze??????????? |
||
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Grazin meliskę sobie zrób zanim pójdziesz do k.
Andziot nie próbowałam ale rozumiem, że mogę.
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
Paulizia ta brokuły z gerbera tak śmierdzą, że szok. Jak otworzyłam to mi się niedobrze zrobiło. Hanka nie cierpi Gerbera i ja także
![]() Patrzyłam na kombinezony Columbia podane przez Ciebie i zastanawiam się jaki rozmiar kupić...Bo na aukcji jest rozmiar 74 i dodane 12m plus...Hmm...Hania nosi teraz rozmiar 74 ubranek teraz...nie pasuje mi to do 12 miesięcy które będzie miała w maju i teraz nie wiem czy kupować tego właśnie z linka co Moria podała...za 99 zł (nadal nie umiem wstawiać linków )Gratulacje dla wszystkich dzieciaczków za pokończone miesiące! Oleńka, Tymuś, Igutka i wszystkie inne o których ciotka spice pamięta, tylko jest gapowata ostatnio i nie może ogarnąć wszystkiego wokół siebie włącznie z forum:P Ćwiczycie jeszcze? Ja nadal na diecie, ale wczoraj sobie odpuściłam ćw bo coś mnie brzuch bolał i dziś @ więc pewnie też będę zdechła. W ogóle to słyszałam,że aerobik i inne tego typu wygibańce nie spalają tkanki tłuszczowej,bo jest za wysoki puls i żeby spalić tłuszcz to potrzebne są aeroby typu orbitrek, bieżnia itd. Siłownia z kolei sprawia,że tłuszcz jest spalany jeszcze długo po wysiłku...Najlepiej wychodzi na to byłoby wykupić opcję full w fitness klubie,ale siłownia mnie trochę nudzi tak jak i bieżnia, orbitrek...a Was?Jeszcze zastanawiam się nad powrotem do pracy,bo potrzebna nam kasa w sumie,ale jestem tak durna,że w czarną rozpacz wpadam,że mam dziecko zostawić Jak byłam w ciąży to myślałam,że będę chciała się wyrwać w domu i iść "do ludzi", a teraz niby narzekam,że codziennie to samo, nie mam jak i kiedy gdzie wyjść, buzi do kogo otworzyć,a jak pomyślę żeby Hanię Babci zostawić (Babci! która jest bardzo kochana i wspaniała zresztą!) to aż mną trzęsie...To chyba nie jest za normalne co? Jak sobie z tym poradzić...Doradźcie coś, bo widzę,że Wy zostawiacie dzieci z opiekunkami i jakoś normalnie to traktujecie (i bardzo dobrze,bo to normalne zachowanie!), a ja jakieś jazdy sobie robię...Zwł że mogę zostawić za darmo z Babcią i teściową w rodzinnym domu z ogródkiem mojego męża, więc nawet miałaby lepiej niż u nas w bloku.
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-09-22 o 14:47 |
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Spice Może wstrzymaj się jeszcze z zakupem?
Jak zacznie być zimno, to po prostu ją zmierzysz i zamówisz. Kurierem będzie max dwa dni później ![]() Ja tak planuję, bo nie chcę potem wyrzucić, bo będzie za mały... Edzik najbardziej lubi Hipp, Gerbera tylko deserki mam ![]() A zachowanie raczej normalne. Ja płaczę, że chcę sama gdzieś wyjść, że stałam się kurą domową itp., a tymczasem jak zostawię Edę na 2 h babci, to non stop patrzę na tel, czy nie dzwoniła i strasznie chcę wracać do niego... Aż tż się ze mnie śmiał ![]() A tymczasem od stycznia MUSZĘ szukać pracy. I to na etat Nie wiem, jak ja przeżyję rozstanie z moim syneczkiem ![]() Chyba gorzej niż on ![]() Eda śpi. Ale znów masakra z zasypianiem ![]() Na plecach nie umie, bo go cały czas coś interesuje. A na brzuchu ostatnio nie wyleży, bo próbuje raczkować. Potem się robi zmęczony i dalej raczkuje. I chyba go to zaczyna wkurzać, bo potem jest płacz... ![]() Nerwy w strzępach. Idę się uczyć.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-22 o 15:04 |
|
|
|
#2803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też,ale wiadomo, wiecie o co chodzi nooo. W dodatku mnie jeszcze zastanawia coś...jak dzidzia zacznie mówić, a mnie przy niej nie będzie,to powie pierwszy raz mama do babci...? Albo nie będzie bardziej do niej przywiązana niż do mnie skoro całe dnie z nią będzie? Wiem, głupia żem jest
|
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Spice może tak być. Mam koleżankę, z którą siedziała babcia i z babcią ma lepszy kontakt niż z mamą...
![]() A ja nie mogę babci zostawić. U nas w grę wchodzi jedynie prywatny żłobek/klub malucha
|
|
#2805 |
|
Raczkowanie
|
andziot michaś wali i to bardzo, widocznie go to nie boli skoro robi tak ciągle,
Grazin super że załatwiliście chrzciny, firanki bardzo fajne, wstyd sie przyznać ja mieszkam już 1,5 roku w domku i dalej nie mam firanek są tylko rolety, moria44 czytając twoją wewnętrzną refleksje czułamsię tak jakbym czytala o sobie, my tak mieliśmy czekac z dzieckiem a tu hop siup i jest michałek niespodziewanie a kocham go teraz nad życie daisy aż chce się czytac o takiej miłości ![]() byliśmy na spacerze michas jeszcze śpi a ja dalej szukam kombinezonu i stroju na chrzest. Chrzciny mamy 16.10 Dorkabl bardzo mi się podoba ten komplet co kupiłaś na chrzest tez isę nad nim zastanawiam.
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwile. sory kochane ze nie pisze , doczytuje tylko po kilka postow i na tym sie konczy...... teraz jeden moj dziec wykleja sobie kartke wycinkami z komiksow, a drugi ucial sobie drzemke spice , to normalnie ze tak reagujesz. ja podeszlam do norbiego od poczatku ze spokojem, chetnie go zostawiam z moja mama, ona go miala na lapach wczesniej niz ja!(ja tylko na klacie po urodzeniu) zostawiam z opiekunka, nie mam wyjscia,ale to nie tak ze robie to z checia, bite 8 h lampilam sie w telefon i czekalam. w glowie mialam tylko jak placze. tak mi ulzylo jak go zobaczylam wyluzowanego, radosnego na rasiach opiekunki ze szok! z domi bylo gorzej bo byl moim pierwszym dzieckiem-to tez troszke inaczej, i zostawal w zlobku-zlobek super, ale ogolnie masakra jak na niego patrzylam jak go odbieralam ![]() ide bo krzykacz krzyczy
|
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seria jest super, czaje sie na grzechotke marchewke, bo nie ma grzechotki brokulka. Na razie jednak na tapecie jest rzerafka, u nas pasuja tylko kopytka poki co. Ale faktycznie jest to jedyna rzecz do gryzienia, ktora mojemu dziecku sluzy rzeczywiscie do gryzienia. Cala reszta jest be.Cytat:
Jeszcze do tego TZ jest chory, zabkujace dziecko i chory TZ to naprawde za wiele na moje skolatane nerwy. Przelecialam Was [przelecialam Was!] po lebkach i takie mnie sie problemy rzucily w me piekne zaspane oczęta: - sloiczki - ja mam Gerbera, Hippa i Bobovite, nie widze jakis specjalnych fascynacji mojego dziecka, jabluszko wcina, marchewki na razie nie daje po tym, jak nam zrobila korek sredniowiecza. Poki co jemy tylko jabluszka i kleik ryzowy z jakis pozamlecznych wynalazkow. Jutro w planie morelka, na zaśkę mam jeszcze morelke z jabluszkiem, marchewke, brokulka, zupki i jakies tam inne cuda, ale podaje na razie tylko jednoskladnikowe. - pranie zabawek - tez mialam sporo z napisem "czyscic wilgotna szmatka", ale wilgotna szmatka to ja sie conajwyzej sama moge podetrzec, wrzucilam wszystko na szybkie pranie 30stopni, 1200 obrotow i nic, zupelnie nic, sie nie zniszczylo, a wrzucalam takie szeleszczace i jakies z grzechotkami tez. Tak wiec nie zachecam, ale melduje, ze u mnie sie nic nie zepsulo. W razie czego nie chce miec Waszych zabawek na sumieniu. - spiworek - u nas w nocy zimno jak pierun, wiec mamy dwa takie bez rekawkow, a dzisiaj na tablica.pl wyhaczylam jeszcze jeden z rekawkami i jutro go sobie odbiore, jak bede jechac do je*banego zusu s*rusu, bo mnie zus ostro zrobil w balona i to tak, ze nawet mi sie nie chce tego opisywac. Tak wiec jestem wykrecona i wypluta, mam w sobie tyle energii co rura od odkurzacza, wygladam jak scierka do podlogi i mam ochote zamienic sie w mopa, zebym sobie stala w kacie i nikt nic ode mnie nie chcial czesciej niz 2x w tygodniu. |
||
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
mimbs w weekend będę mieć obie marchewki w domu, to zdam relacje, jak mniejsza
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie, mam 3 sekundy, bo lecę na pocztę [słyszysz, Mimbs?!:P], a potem na step
![]() Gusiu, dzięki! Ja też mam taką nadzieję Graża, nie mam żadnej wibrującej zabawki, ale ja to piorę wszystko, nawet słynnego królika ![]() Camomile, dzięki! super, że Naduni lepiej na Nutramigenie Andziot, MoniaK, marchewa z ogródka Babci, ziemniaki od znajomego sprzedawcy [niedaleko jest targ raz w tygodniu], pietruszka z Biedrony ![]() Lolko, Hanka zawsze na dźwięk odkurzacza nasłuchuje jakby, obojętnie, czy płacze, czy rozmawia ze światłem, to zaprzestaje wszystkiego i słucha. Kiedy podchodzę z tym ustrojstwem, to mówię do Niej, żeby nie miała horroru za dużego, potem raz dwa i wyciągam, zaczyna się wkurzać i odpycha łapkami, ale odciąganie trwa 5 sekund, więc nawet nie zdąży się nakręcić ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Dementuję jakoby Mimbi wyglądała jak ścierka! Nikt mnie tak nie wkurza, jak CHUDE laski, które przetrą twarz płynem micelarnym, lekko wytuszują rzęsy, nałożą dżiny i wyglądają, jak milion dolców! |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2810 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
dzięki za opinię, nawet nie wiedziałam, że mogę być tak odebrana :P
|
|
|
|
|
#2811 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z salami, papryką, oliwkami, cebulka i serem :mnaim: Na kursie to ciul nadrabianie, ale na wątku to dopiero by było Na szczęście mężula od razu miał zapowiedziane, że ma mi karte do internetu sprawić, bo inaczej nigdzie nie jadę ![]() ![]() Siasiek czemu Buła?! Z Toy Story ten Pan Kartofel czy jak? niee, chociaż tam był chyba Bulwa ![]() ![]() Cytat:
Serio, serio Nadia taka malutka kruszynusia mi się kojarzyła patrząc na zdjęcia i filmiki A druga brodę to my też mamy hehe Zwłaszcza widac Antkowi jak na bujaczku sobie siedzi ![]() ![]() A co do tesciowej, to fakt.. nie dziwię się, że się wkurzasz ![]() x 100Jak tak do małego dzidziusia mozna mówić, no jak?? Cytat:
![]() Przesyłam kwiatek dla twojego testu Ehhh.. dziewczyny! w ogóle za to nawet wcześniejsze palenie to wam się nalezy lanie ..ale że Paulizia paliła to jescze jakoś ścierpię, bo wiem, że to Diabełek jest .. ale Gusia też?!
|
|||
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2813 | |||
|
Rozeznanie
|
Igutko, Tymku!!! Wszystkiego najlepszego z okazji Waszych miesięcznic! [
Zaczęłam odpisywać duuuużo wcześniej, ale marudny dzień mamy także wklejam z worda na co zdążyłam odpiac... Cytat:
Daisy katar zazwyczaj pojawia się w nocy i męczy do ok. południa, pozostała część dnia oki. Ja przed ciążą i na początku karmienia, kiedy miałam krwawiące sutki mówiłam, że 6 m-cy to max na piersi, a teraz się zastanawiam, czy nie karmić troszkę dłużej. Podobnie jak Ty żałuję, że moja dziecina tak szybko dorasta... hehe jak to brzmi ![]() Cytat:
Mary podziwiam, że dajesz radę używać Katarek, ja z fridą mam problemy, dlatego TŻ głównie czyści nią nosek. Misio fridy nie znosi, wierci się, wymachuje łapkami i krzyczy, ale przy Sterimarze scen nie robi My już od tygodnia działamy fridą i Sterimarem, a katar nie chce sobie pójść, w dzień w miare ok, a nocą pojawia sie ze wzmożoną siła;/. Zastanawiam sie czy nie wybrać się do lekarza, skoro trwa to już tydzień. Boję się, aby w jakieś większe przeziębienie się nie przemieniło. Wygooglowałam ten Olbas i JuvitC i idąc Twymi śladami postaram się tym powalczyć. Dużo zdrówka dla Hanexa i zazdrościmy okrutnie wyjazdu nad morze, my planowaliśmy podróż na koniec sierpnia, ale później wystraszyliśmy się, że za daleko i jedynie Zakopiec odwiedziliśmy.Cytat:
Zgadzam się, że u Daisy ogromna przemiana! Nasz synal, tez jest z "wpadki", z wpadki w miesiąc po ślubie i po 10 latach bycia razem Kiedy zobaczyłam dwie kreski od razu byłam przeszczęśliwa... Tak bardzo kochamy naszego synalaIdę nadrabiać... Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-09-22 o 16:18 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
znalazlam taki kombinezon jak wam się podoba (tzreba usunąć spacje przed tablica) http:// tablica.pl/oferta/kombinezon-zimowy-coccodrillo-rozm-74-stan-bdb--IDlonj.html
kurde musze się nauczyć wstawiać linki
|
#2815 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Ubranko naprawdę świetne! Olek będzie wyglądał genialnie! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#2816 |
|
Rozeznanie
|
o masakra!!!!!!!!!!!!!
http://allegro.pl/sliczny-spiworek-b...832207241.html
|
#2817 |
|
Zadomowienie
|
Mangoo
trochę w biegu dziś jestem!Dzięki za info na temat karmienia.. coraz częściej myślę, że moja pediatra albo coś nie tegez.. albo zapomniała, że ja ciągle piersią karmię i dlatego tak o tych zupkach po 4 miesiącu zaczęła mówić ![]() Muszę skonsultować to z nią dokładnie Ja też chciałbym się uczyć w domu.. ale wiem, że braknie mi motywacji i sił, żeby się zebrać.. jak w domu tyle ciekawszych rzeczy do zrobienia i jeszcze wizaż pod reką ![]() ![]() ![]() No i przede wszytskim!! - super i baaardzo się cieszę, że z Ignasiem wszytsko w porządku i wcześniejsze przypuszczenia nie potwierdziły się! Proszę ucałować Ignasia w czółko ode mnie i przypić piątkę w imieniu kolegi Antka ![]()
|
|
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
hejka
pozdrawiam Was kochane z Karpacza. Podróż minęła bardzo dobrze od nas jest 200km i z przerwami jechaliśmy 4h. Przerwa w Tesco była dość długa i owocna bo kupiłam Frankowi TO zachwycony jest bardzo. Później może doczytam jak znajdę chwilkę. Jestem tu kilka godzin a już czuje się odprężona. I na pewno przytyję bo gofry tu są genialne.
|
#2819 | ||
|
Zadomowienie
|
Gusia nawet nie mów!! Ty mi się zawsze z aniołkiem i wzorem cnót kojarzyłaś
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem wkur !!!!!!!!!!!
![]() napisałóam czemu k. SIASIU i to nie przez Ciebie powód mam swiety ale zła jestem jak osa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.

Ile raz w tygodniu kurs bedziesz miala?
A to przeciez nasza kluseczka kochana

na szczęście zasnęła już jakis czas temu, wiec mogłam zrobic album. jeśli macie ochotę, to zapraszam
To lepiej by jakis bigosik, golabki, paszteciki z barszczem, bogracz...?
nie próbowałam ale rozumiem, że mogę.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)

super, że Naduni lepiej na Nutramigenie
:mnaim:
.. ale Gusia też?!