|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj cały dzień byłam odcięta od neta.. Najprawdopodobniej coś naprawiali.. Dzień minął szybko i przyjemnie ![]() ![]() ![]() Monia nie przejmuj się, spanikowałaś, więc teraz będziesz miała wszystkie objawy..! Zrób badania KONIECZNIE, jesteś zmęczona i odchudzaniem i codziennymi sprawami więc organizm tak reaguje ![]() Ola Jesteś szalona. Ja mam 164cm, ważę 50 kg, a mam ponad 60 cm w talii!!! A nie uważam żebym była gruba... Może powinnaś zrobić tak jak Monia? Porównaj zdjęcia z przed i po?! Jadło na dziś: 7.30: owsianka z bananem; kawa ~300 12.00: 2x chleb tost razowy, ser biały chudy, dżem; kawa; ~200 15.00: ???? Obiad w pracy to masakra!!!!!!!!!!!!!!!! Pewnie kanapka i serek wiejski ![]() 18.00: koreczki śledziowe, 1x chleb tostowy ~300 W międzyczasie jakiś owoc lub dwa ![]() Dietetycznego dnia dziewczyny ![]() Ps: Wczoraj wieczorem zjadłam sporo winogron, także waga dziś prawie bez zmian. Miałam na nie taaaaaką ochotę... Lepsze to niż paka chipsów czy czekolada, ale i tak jestem trochę "zła"/ ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3872 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie na wadze też więcej, mam @ niech to się skończy zjadłam wczoraj coś słodkiego nadprogramowego, w niedzielę biorę tabletkę i może będzie spokój. Wczoraj odpoczęłam od rowerka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- A wieczorem po top model miałam taki ból głowy, że dopiero jak ibu..wzięłam przeszło ![]() ![]()
![]() |
#3873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ola - no wlasnie musisz pracowac nad swoim mysleniem...kiedys jak szlam ulica to wszyscy mi sie wydawali szczuplejsi...to nawet mogla byc prawda ![]() ja to mialam tak, ze wpradzie zdawalam sobie sprawe ze swoich zalet, urokow i jakis tam talentow, ale mimo to bardzo brakowalo mi pewnosci siebie...moze dalo by sie to zmienic bez diety, ale jedyne ci wymyslilam to to, ze musze schudnac i wtedy ten problem sie rozwiaze...i faktycznie w moim przypadku sie rozwiazal...przyszedl moment, w ktorym jestem z siebie w pelni zadowolona...dieta jest jakims sposobem na dowartosciowanie sie, zyskanie pewnosci siebie, ale nie moze byc tym jedynym zrodlem...musisz szukac w sobie wielu innych zalet ![]() ![]() a i fajne uczucie jak mi lekarka na tych wstepnych badaniach po zwazeniu wpisala 56kg ![]() ![]() Tinek: Wielkie gratulacje!! ![]() A i zapomnialam obejrzec tap madl ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-09-22 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Baletnico ![]() Ja mam dzisiaj wolne ![]() ![]() ![]() Nie wiem w co sie ubrać. Kupiłam taką tuniko-sukienkę w duże kwiaty, ale jest krotka bardzo, tak trochę za tyłek i chyba źle będę sie w niej czuła, poza tym te moje nogi ![]() Rozplanowałam jedzienie na dzisiaj, nie wiem ile z tego uda mi się wprowadzić dzisiaj bo niespodziewanie wyszedł ten wyjazd do Sopotu ![]() Żarło: zjedzone już śniadanie, 3 kawałki chleba razowego (19g)- 204kcal jajko 80 kcal 2 plastry szynki z Lidla 18kcal 2ś. jogurt Jogobella lioght do picia grejfruitowa 110 kcal o. dorsz w panierce, taki kupny 2*139kcal (wg opakowania) 278kalorii pieczarki ze słoika marynowane 78 kcal p. jogurt Jogobella light panna cota 90kcal k. dwa kawałki chleba razowego 135kcal z serkiem 40kcal Wyszło 1033kcal i żeby tak pozostało jak sobie zaplanowałam ![]() Wskakuję na 30 minut na stepperka. Porobię 20 przysiadów. Wezmę kąpiel. Nie myję glowy. Chciałam rozpuścić a mam spiete w koka. Trudno. Może jednak umyję? Zobaczę jak z czasem. Zjem drugie śniadanko. I pewnie Przemek będzie u mnie. A obiad chyba wezmę dla nas w pojemnik :P. Chcę dzisiaj zjeść tak jak zaplanowałam ![]() ![]() ![]() papa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać, że dzisiaj na wadze 59,9kg... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Wy dziewczyny, bardzo dużo mi pomagacie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
to bardzo prawdopodobne, że stąd wzrost |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-09-22 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Gosia2011;29553802]Hej czbasia zauważyłam, że 19maja twój ślub i wtedy będziesz zawsze obchodzić rocznicę, a mój Tż wtedy ma urodzinki i też świętujemy w tym dniu
![]() ![]() No to będziememy wspólnie świętować ![]() ![]() Ale z Wami wszystko jest mozliwe, nawet waga -10kg!!! No u mnie dietetycznie- mam nadziekę ze do końca tak będzie. Sniadanie : owisanka +just fity+ szkl mleka 0,5% II - pół bułki razowej z almette + 2 plastry sopockiej+ pomidor III zakupy ![]() ![]() ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
![]() Godzinkę temu wróciłam do domciu. Zjadłam śniadanko, ululałam TŻ ![]() Chciałabym tylko sprostować, że Mariny Łuczenko nigdy w życiu nie słuchałam i chyba nie będę słuchać. Chodziło mi oczywiście o genialną Marinę Diamandis ![]() ![]() ![]() U mnie na wadze 49,8 ![]() Lecę na uniwerek na chwilę. Później wrócę do lektury ![]()
![]() |
#3881 |
Zakorzenienie
|
Poza tym dostałam się na studia i idę dziś składać papiery !
![]() Tinekk.. Gratuluję!!! A to dzienne czy zaoczne studia.. Ja 3 lata na dziennych byłąm (najlepszy okres w moim szalonym życiu) Pozniej 2 lata zaoczne (chociaz zjazdy weekendowe też miały coś w sobie) No i mieszkałam z dziewczyną z wf-u. Troszkę anatomii musiala wkuc (kosci miesnie sciegna itp) Zazdroszczę ogromnie.. Poszłabym na podyplomówkę, ale z pracy nie chcą mi współfinansować:/ Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2011-09-22 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() A wczoraj było: I 3 kawałeczki bagietki z powidłami, kawałek ciasta ( 300 kcal) II- jogobella light z łyżką otrąb (100 kcal) III - barszcz biały (150 kcal) IV - zapiekane ziemniaki (300 kcal) V - kawałeczek ciasta, nektarynka ( 250 kcal) Jadłospis mało dietetyczny, ale na takim jedzeniu chudłam.. Dzisiaj spróbuje inaczej.. Do tej pory było: I - szklanka Just Fitów i kukurydzianych z mlekiem o, 5% II - nektarynka III - jeszcze nie wiem IV - baton 110 kcal V - 2 kromki razowego z wędliną i warzywami
#3883 |
Uzależnienie
|
U mnie z dietą lepiej nie mówić
![]() ![]() W niedziele zaręczynowy obiad a ja oczywiście deser wymyśliłam w mgnieniu oka a co z mięsem? ![]() ![]()
#3884 |
Raczkowanie
|
dziewczyny my się tak odchudzamy, mamy wielkie wyrzuty sumienia jak zgrzeszymy a patrzcie jaką dziewczyne przyjeli do top model !
![]() ps nie udzielałam się tu pewnie z miesiąc;d ale wrócilam na dobry tor, jestem na 10 dniu dietki, ponad 2 kg za mną i mam nadzieje, że w końcu wytrwam i osiągne swój cel ![]() Tinek: będziesz z moją przyjaciółką na roku ! i paroma znajomymi z liceum ! ![]() ps na wf w rzeszowie w większości idą sami fajni faceci ![]() a ja od przyszłego tygodnia rozpoczynam studia w krk ![]()
#3885 |
Uzależnienie
|
A jaka uczelnia?
![]() ![]()
![]() |
#3886 |
Raczkowanie
|
AGH- inżynieria środowiska
![]() a Ty ? ![]()
#3887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też zaczynam w Krk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Dzieńdobrek
![]() Ja dziś wstałam po 11. Na wadze dalej 57,9. Dziwne ![]() Zjadłam śniadanko - to co zwykle. Brzuch dziś mnie boli ale cycki to jakaś masakra.... aż szczypią i kują tam w środku.. jakby pękały mi tak czuję... no i urosły sporo. Jutro wyciągam krążek.... Dobrze, że to już jutro! Dziś w nocy było mi tak zimno, że spałam pod dwiema kołdrami! Straszne są te noce... mogliby już na noc w kaloryferach grzać ![]() A pogoda u mnie była śliczna ale właśnie sie zrypała! Przyszły chmury, zrobiło się ciemno i chyba będzie padać ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3889 |
Uzależnienie
|
Ja jestem ogrodnikiem z UR, specjalizuje się w in vitro roślin ozdobnych
![]()
#3890 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że wesele się udało ![]() ![]() ![]() A teraz wszyscy chorują... jakieś przesilenie letnio-jesienne ![]() A jak tam w szkole? a Waga stoi w miejscu? ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- No popytać zawsze można ale wątpie aby ktoś to zrobił za darmo.... ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Idę sprzątać... muszę się ogarnąć bo o 15 ide po synka do przedszkola. A tak mi się nie chce że coś strasznego......... wszystko mnie boli! Do później, pa ![]()
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
A co tu tak cicho???????????????????
Ja posprzątałam mieszkanko prawie całe.... jeszcze muszę pranie wstawić później, kurze wytrzeć i poodkurzać. Ale to jutro. Dziś mi się nie chce nic. Byłam na dworze i w przedszkolu po synusia. Pogoda się zrypała, wieje i kropi deszcz co chwilę, także prosto z przedszkola wróciliśmy do domu. Zjadłam obiad - tortillę z warzywami i kurczakiem 280 kcal (tą z Biedronki, bo mi jedna została a jedną zjadłam przedwczoraj). Potem kilka łyżek zupy pomidorowej z odrobinką ryżu i mięsa z kurczaka - synuś zostawił więc dojadłam ![]()
#3892 |
amor vincit omnia
|
ja dopiero przed obiadem jestem.. .czekam aż rodzinka przyjedzie z pracy i z przedszkola to razem zjemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
mogę prosić o ocenkę?
I 2 Kanapki razowego z parówką domową II serek homo III 2 Razowca z parówką+marchewka IV Jabłko+2 gruszki
![]() |
#3894 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3895 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
3 mies temu w koszmarnych okolicznościach rozstałam się z facetem i od tej pory nie potrafię się pozbierać.. .płacze nocami, rujnuje sobie sama psychikę... próbuję sobie udowodnić jaka beznadziejna jestem.. .ale przed otoczeniem staram się nie dać po sobie poznać tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3897 |
Zadomowienie
|
mam chwilę to napisze Wam trochę co u mnie
![]() w szkole jak na razie w porządku, jeszcze sie nie zaczęłam porządnie uczyć bo ostatnie 4 dni siedziałam w domu z gorączką, ale jutro już idę bo mi się polepszyło. plecy też mniej bolą. a propos pleców - byłam wczoraj u lekarza, czekałam prawie godzinę na przyjęcie i mówię mu że bolą mnie, a ten do mnie wyjeżdża że zachowuję się niemoralnie bo przychodzę bez mamy i mogą go posądzić o molestowanie mnie! a w przychodni wisi kartka że od 16roku życia można przychodzić samemu, jak mu to powiedziałam to przewrócił oczami i zawołał pielęgniarkę mówiąc 'posiedzisz jako przyzwoitka'. moja mama jak to usłyszała to mało nie wyszła z siebie. waga się cały czas utrzymuje, 48kg jak było tak jest. tak się cieszę bo ostatnio jem naprawdę co chcę, nawet smalec swojski na kanapki i nie tyję ![]() a wczoraj jaką miałam nieprzyjemną rozmowę.. koleżanka do mnie napisała na gg, niby zapytać jak tam po weselu co słychać itp. i nagle zaczęła gadać o dziewczynach które lecą na kasę swoich chłopaków, że ona sobie tego nie wyobraża a jest takich mnóstwo. zaczęłam jej gadać że ja nie znam wielu takich bo moje koleżanki są bardzo mądre i jeśli bym taką znała to na pewno bym się z nią nie zadawała, ale ona dalej drążyła ten temat. w końcu się jej zapytałam czy jej o mnie chodzi że mi tak o tym gada? ona że nie, ale zaraz że jednak tak bo to wygląda jakbym ja sobie znalazła bogatego chłopaka i leciała na jego pieniądze i tylko dla nich z nim była. i że ona oczywiście tak nie myśli ale mówi co ludzie gadają. myślałam że ją zabiję, już dawno wiedziałam że jest fałszywa ale żeby wymyślać takie rzeczy?! spytałam na jakiej podstawie tak mówi, a ona że Tż kupuje mi tyle rzeczy np tego miśka dużego, no a co jeszcze? no różne rzeczy nie będzie wymieniać jakie.. (chyba wiadomo że nie miała więcej pomysłów) ja wiedziałam że ona jest zazdrosna o tego miśka ale dajcie spokój.. Tż nie dość że spłaca kredyt za samochód (5 tys kredytu wziął, więc nie jest bogaty), czasem jak może to pożyczy swojej mamie na chleb i były sytuacje że u mnie jadł obiady przed pracą bo u nich nic nie było. nigdy nie rozliczałam nas w sposób kto więcej wkłada pieniędzy, bo to śmieszne. a na tego miśka bardzo długo zbierał. brak mi słów aż jak słyszę takie oszczerstwa, jej zdaniem nie powinno być tak że jak kupujemy w sklepie coś to on płaci za 2 bułki, że ja powinnam zapłacić za swoją bo w jej związku tak jest że ona nic nie dostaje od swojego chłopaka 'bo nie wypada'. przepraszam że Wam się tak tutaj rozpisałam, tym bardziej że się nie odzywałam ale tak mną to wzburzyło że bym jej strzeliła w pysk !! kolejny raz zawiodłam się na domniemanej bliskiej koleżance.
#3898 |
Raczkowanie
|
Eldo_rado nie ma co Ci pisać banałów.... niestety tylko czas może pomóc ... jesli jesteś introwertyczką to współczuję, ja mam ekstrawetryczną naturę, wyrzucam z siebie wszystko od razu. Mimo tego i tak mam problem z radzeniem sobie z negatywnymi emocjami. Wszystko rozładowuję jedzeniem/niejedzeniem - to forma autoagresji. Tak sobie zawsze myślę czytając podpis Twoj "xx kg pokocham siebie" jak zgubne jest takie myślenie, jakie to oszukianie siebie. Jak kochać innych jesli ma się tyle awersji skierowanej przeciwko sobie. Zamiast być podmiotem same siebie wpędzamy w błędne koło uzależnienia szczęścia od x kg.
Oczywiście to nie jest krytyka Ciebie ani Twojego podpisu, tylko dywagacja zupełnie luźna bo myślę i mamię się tak samo. I wiem jakie to beznadziejne. Przytulam, "ta zima kiedyś musi minąć" ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- a ja dziś trzeci dzień bez słodyczy z big kaszlem, big katarem... jedzeniowo chyba źle, ama nie wiem - zaczynam nie jesc. Na wadze 0,6 kg w dól. sniadanie owsianka 180 kcl drugie sniadanie 5 kawałków wazy ( ok 5 dkg )posmarowane odtłuszczonym serkiem twarogowym z ok 10 dag szynki szwarcwaldziej obiad własnie wymyslam, chyba dwa jajka usmaże na teflonie podwieczorek juz zjadłam pół figi kolacja nie dam juz rady
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
chciałam owsiankę,ale brak mleka w lodówce
Na obiad:2 ziemniaczki kotlet sałatka ogórkowa. kolacja:może 2 jajka ![]()
#3900 |
amor vincit omnia
|
monia gdyby nie okoliczności rozstania i to co się działo potem to.. .ah, nie ma co do tego wracać i kolejny raz tego rozstrząsać, bo boję się że znów podupadnę i znów będzie źle... wiem, ze czas elcyz rany, ale gdy wali Ci się cały świat, gdy tracisz osobę, którą kochałaś (kochasz?) całym sercem to człowiek nie wie co robić...wiesz o co chodzi.
sjenny ja nie ,myślę na zasadzie 'będę ważyć 58kg- polubię siebie' . to jest taki dopisek, który przyświeca mi od dawna (po prostu sprawia, ze nie zapominam o tym, ze powinnam walczyć dla siebie, nie dla innych!) , bo codziennie, bez względu na wszystko, walczę właśnie o to, by akceptować siebie, mimo wad i znać własną wartość...zawsze maiłam z tym problem, a teraz chyba wreszcie mi się to udaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.