|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Basiula trzymam kciuki żeby było wszystko ok i żebyś szybko do nas wróciła
![]() U mnie w szpitalu noworodka ubiera się w szpitalne ciuszki, ja zabieram tylko pampersy i chusteczki, więc jeden problem mam z głowy. A co do pieluszek, na razie mam 12 tetrowych, flanelowych raczej nie będę kupować, a jak już to max 2 szt. A ile macie tetrowych?
|
|
#1592 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
![]() Koleżanka która niedawno urodziła powiedziała żebym zaopatrzyła się w pieluszki, zwłaszcza w tetrowe bo przydają się do wszystkiego... poczawszy od położenia na nich dziecka, wytarcia po kąpieli w pierwszych dniach życia po wycieranie buźki dziecka po posiłkach, gdy bobasowi się ulewa itp. Dziewczyny zostało mi jeszcze pół metra centymetra
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-09-22 o 15:07 |
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocno, zeby to sie nie okazalo grozne i zebys wrocila szybko do domku![]() owieczko ja spakowalam 2 komplety (w sumie potrzebuje tylko na jeden dzien, wiec powinno starczyc), ale w razie W zostawie jeszcze jeden przygotowany w domu, jakby tz musial dowiezc (nie wyobrazam sobie, jakby mial skompletowac ubranka sam |
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Ela, Basiula,
Ela , Ty mnie z tym czopek zszokowałaś że już Ci odchodzi!! Zaciskaj nogi kobieto i leż!! Ela, w którym Ty szpitalu leżałaś teraz?
|
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
Gosia ja mam 12 tetrowych w tym dwie kolorowe. Wystarczy w zupełności, na synka tak miałam.
Flanelowych nie kupuję. U mnie w szpitalu nie trzeba ciuszków tylko pampersy, a na wyjście mam body na długi rękaw, kaftanik, śpiochy i kombinezon, oczywiście czapa też. Specjalny taki zestaw nowy kupiłam, cały biały obszyty niebieską nitką. Taki mi się podobał .Mam nadzieję że u Basi wszystko dobrze się skończy, trzymam kciukaski .
|
|
|
|
#1596 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Podczytuje Was od rana, ale weny brak. Nie wiecie co z Darusia?Moze coś z jej kregosłupem?Miałam dzis zaczac pranie, ale pogoda nie sprzyja.Właśnie bede przegladała na allegro pieluszki tetrowe i flanelowe. |
|
|
|
#1597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam pytanie związane z balkonem- dziewczyny, balkonik mam z widokiem na osiedle, zero prywatności dlatego chcemy go jakoś osłonić. Macie jakieś pomysły? Myśleliśmy nad takimi drabinkami po bokach, ale nie wiem czy one coś zasłaniają
|
||
|
|
|
#1598 |
|
Zadomowienie
|
Seona nie mam pewności że to czop ale tak to wyglądało
.Tyle dobrego że to niedużo tego było. Wzięłam dexawen to mały bedzie wydolny oddechowo gdybym urodziła wcześniej, ale staram się tak nie myśleć, mam nadzieje ukończyć 36tc w dwupaku, potem odstawię leki i będę szaleć po domku .Ostatnimi dniami mam gorszy nastrój, po tym szpitalu, po tym niby-czopie, więc jakoś staram się pozytywnie motywować do leżenia i oczekiwania. Aktualnie jestem w 32tc, jutro zaczynam 33tc. Seonka a ja w Lubaczowie leżałam, tam też będę rodzić, chyba że zaczną dezynfekować oddział to odeślą mnie do Jarosławia choć zdecydowanie wolałabym tam nie wyladować, w Lubaczowie jest naprawdę ok. |
|
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
FALLEN Angel ja wczoraj zaczęłam 27 tydzień, wklejam aktualną fotke brzuszka
Ja również zaczełam wczoraj 27tc, ale Ty rodzisz 10dni po mnie??Ja mam TP na 20.12 |
|
|
|
#1600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiula... wracaj szybko do nas, w dwupaku
i oby bóle okazały się niegroźne ![]() kkkasikkk ja tetry mam 20 szt ale flanelowych nie planuje- mam cienkie kocyki-szt 3 wiec mysle ze wystarczy plus ew. do lekarza czy cos podklady ![]() Fallen Angel gratuluje serdecznie pociechy w rodzinie to bedziesz teraz miała na świeżo o co pytać i podpatrywać ![]() Aniu ciesze się ze humorek dopisuje jak wyganianie małej idzie? słać fluidy czy się obejdzie ??? i trzymam kciuki za wizytę ![]() owieczko ja na wyjście szykuje 1 komplet, ale osobno dołoże jeszcze 1 na ew. przebranie w trakcie.... gdyby np mała do wypisu zdążyła ubrudzić założone do domu mam blisko, więc gdyby i to 2 ubrudziła to już w domku do wyboru-do koloru ![]() elu leż plackiem i tylko pokazuj paluchem co TŻet ma robić ![]() a ja dziś poszłam JEDYNIE do banku wpłacic kase no i ze po drodze AKURAT są 2 lumpki wstąpiłam TYLKO zerknąć co ciekawego... do banku doszłam z lżejszym portfelem, ale za to siatą ciuszków typu: kombinezon, 2 pajace, 1 rampersy, 2 czapeczki masakra... nałożyłam na siebie BANA na wyjścia
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam żaluzje na balkonieOglądam Top Model, bo wczoraj zapomniałam. |
|
|
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
ja_dalia jak najbardziej proszę o
|
|
|
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tantum verde spryskam jak będzie bolało, narazie mniej boli po płukaniu solanką a miód- musze się zaopatrzyĆ, bo już ostatni słój mam uwielbiammy? ![]() ja ide do Madu ela3010 mam nadzieję, ze wytrzymasz te 4tyg. conajmniej goldika smacznego- z tego co wiem to w ciąży mamy nie piĆ za dużo soku z marchewki ze względu na dużą zaw. vit.A- więc moze z buraka i jabłka... a zresztą jest tyle róznych możłiwości ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- elf 27 te żaluzje są fajne ale bardziej naturalna jest drewniana zabudowa balkonu- gdzie wiosną coś pnącego zasadzisz(tja, przy dziecku ) postawisz kwiaty- będzie jak na tarasie albo w altance- no ale pewnie więcej z tym zachodu niż z zaluzjami, które nie sa złym pomysłem- całkiem ok---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- basiula 3mam kciuki, aby wszystkie badania były ok i abyś wróciła jak najszybciej do domu lepiej wszystko sprawdziĆ niż sobie pluĆ w brodę 3mam moooooooooooooooooooooooo oocno ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- oczywiście mi posta wcieło i nie pamiętam co ja tam pisałam, jeżeli kogoś pominęłam to przepraszam, ale net mi padł
|
|
|
|
|
#1605 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to da się bardziej drastycznie ????? ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
hehehehehe
|
||
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
witam po 7 czy 8 godzinach nieobecności....
zasnę chyba dziś na siedząco lub stojąco,już druga jkawusię wypiłam. Angel-a gdzie Ty masz brzuszek???brzuch wciągnęłaś??bo taki malutki ![]() ![]() wracam do nadrabiania ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() tak więc brąz,brąz i jeszcze raz brąz-bardziej naturalnie ![]() tak jak Goldika napisała-to raczej ciemny/średni blond
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-22 o 16:35 |
|
|
|
|
#1607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślę, że tak 7-10szt Bo to i za prześcieradełko może robić i na wiosne można przykryć i po kąpieli położyć
|
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1609 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- owieczka86-a jaki kolor paneli??dąb jakiś?? ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Basiu-trzymam kciuki by wszytsko było ok. Cytat:
a co jesli ma się krzywą miednicę?czy to w czyms przeszkadza?? ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
tetrowych kupię 10 tylko pół centymetra Ci zosotało??ale ten czas leci....szok ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-22 o 16:53 |
|||||
|
|
|
#1610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziwny kraj, dziwne obyczaje ... hihi
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wczoraj w Dozie takie pojemniki na pokarm: http://www.simed.pl/joomla/index.php/butelki/pojemniki
Są śliczne, za 4 zł Zdjęcie nie oddaje jakie są ładne w rzeczywistości. Ale jak czytam o problemach z karmieniem u wrześniowo-październikowych to zastanawiam się nad sensem kupowania tych wszystkich akcesoriów Strasznie bym chciała karmić tak jak w poprzedniej ciąży![]() A w przyszłym tyg. mamy w końcu odebrać szafę Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-09-22 o 17:26 Powód: dopisek |
|
|
|
#1612 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny zaczynam sie martwic o Basiule
ciekawe co u Niej. Napisze do niej esa.
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
elf27-mam skrzywiony kręgosłup i to od tego-tak wnioskuję.ortopeda mi poweidzaiał
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-22 o 17:44 |
|
|
|
#1615 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nie czytam tego wątku mam wrześ.-paź. - a co tam pokarmu nie mają ![]() Cytat:
... to znaczy ze nie wiem jak zmierzyĆ
|
||
|
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
elf27 nogi są równe-co sie lekarz zdziwił
nie myślałam,ze może to byc jakies przeciwwskazanie do sn tylko czy w ciązy może to powodowac jakieś dolegliwości większe
|
#1618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja psiapsióła ma podobny problem, dodatkowo bardzo wąziutką miednicę (waży ok. 43kg - chucherko), ale urodziła SN bez problemu i uszczerbku dla zdrowia
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-22 o 18:01 |
|
|
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
__Fallen Angel__ mi bardziej podobasz się w brązie,
w ciemniejszym odcieniu jesteś bardziej wyrazista ![]() Ktoś pyt o flanelowe pieluszki - ja mam dwie sztuki, bo myślę, że mogą się przydać ![]() Wczoraj wysłałam mamę do macro po proszek Lovela - mam nadzieję, że będzie dobry ![]() I mama zakupiła małej paczkę pampersów new born - zawsze to jestem do przodu z wyprawką
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2011-09-22 o 18:00 |
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
znowu jestem głodna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

więc jednak ten bój normalny nie jest.....boziu żeby tylko wszystko było ok
trzymam mocno, zeby to sie nie okazalo grozne i zebys wrocila szybko do domku
że już Ci odchodzi!! Zaciskaj nogi kobieto i leż!! Ela, w którym Ty szpitalu leżałaś teraz?

.

.
.
jak wyganianie małej idzie? słać fluidy czy się obejdzie ??? 

) postawisz kwiaty- będzie jak na tarasie albo w altance- no ale pewnie więcej z tym zachodu niż z zaluzjami, które nie sa złym pomysłem- całkiem ok