|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
nie doczytała,m do końca, ale muszę cos napisać.
daisy - dziecko nie "luzuje" więzi małżenskich - zazwyczaj otwiera matce oczy i pokazuje jaki partner jest naprawde. niestety mój tz nie sprawdza sie tak, jakbym chciała czy potrzebowała. owszem zwariował na punkcie Szymonka, ale nic sie nie zmieniło dla niego. wieczorami chodzi na siłownie, jak jest w domu to pobawi sie chwilke z Szymonkiem, ale nie za długo bo "on jest jeszcze malutki i co z nim robić". zazdroszcze jak ktos pisze ze dziecko scaliło zwiazek i zazdroszcze mamom które potrafią pozwolic tztom zająć sie dzieckiem, bo ja mam z tym problem. a w ogóle mam mega doła. szymonek zaczał szukac piersi a mnie pewnie mleko zanikło zupełnie. ma, doła i zaczełam sie obzerac, wiec mam kolejny powód do doła .może dlatego nie udzielam się już. a tak naprawdę najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe, TZ może się wypchać . a Niuniu jest całym moim życiem.aha i nie wiem jak wróce do prcay - mają byc u nas cięcia, a wiadomo ze mimo iz pracuje tam 8 lat a prezesa znam 5 to kobieta z dzieckiem vs. kobieta karierowiczka bez dziecka .... cóż wiadomo, kto wygra. a niania która miała byc u Szymonka nie może. wiec nie wiem co zrobie. rodzice nie dadzą rade codziennie cały dzień. i jak już sie żale to powiem Wam ze wkurzają mnie pediatrzy. Szymonek ma taki refluks a nikt z tym nic nie robi, to paranoja zeby po 2,5h od jedzenia odbijało mu się i ulewało.dobra. wygadałam się. mówiłam już że mam doła? .ps. KOCHAMMMM --> album (5 nowych fotek).
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-09-22 o 18:43 |
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moniczko ale myśle ze jednak bedziesz dgdzie miała wracac po macierzyńskim. problem w tym że wydaje mi sie ze nie bardzo chcesz mam racje? ja nie wracam na razie bo zarabiam tyle co dobra opiekunka wiec nie opłaca mi sie to. po za tym boje sie zostawic z kims małego. ![]() sebie tez sie ulewa sporo po karmieniu. a moze przystawiaj Szymonka do piersi niech sobie pociumka zaspokoi potrrzebe bliskosci a ptem mu dawaj butelke. trzymaj sie ![]() siasiu w panelach nie ma wszystych obciazników, bo te sa akurat dosc sztywne. ale w innych ktore ciocia szyje to sobie daje
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Nie obraź się, ale takie stwierdzenia i takie podejście nie wpływają dobrze na małżeństwo. Jasne, zgadzam się,że często faceci po narodzinach dziecka nawalają,ale bardzo często właśnie z tego powodu,że kobieta zapomina że jest także żoną, kochanką, a liczy się dla niej tylko dziecko i zaczyna lekko przesadzać w tym temacie. To tylko moje zdanie, również wyrobione na podstawie studiów i analizy przypadków na zajęciach z psychologii rodziny. Zauważyłam Moniczko,że Szymonek Cię zajmuje totalnie, jesteś cudowną mamą i bardzo się martwisz o dzieciątko i brawa Ci za to,ale pomyśl,czy nie zapominasz w tym wszystkim o mężu. Faceci nie chodzą w ciąży, nie mają takiego kontaktu z tym całym macierzyństwem jak my,co jest oczywiste i im trudniej się odnaleźć w tym wszystkim,może on czuje się odsunięty na bok po narodzinach synka?
Mam nadzieję,że się nie pogniewasz, że pozwoliłam sobie na tą uwagę, takie małe zboczenie zawodowe. Trzymam za Was kciuki
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamaoptymistka Wypoczywajcie Zabaweczke swietna kupilas i najwazniejsze, ze Franusiowi sie spodobala ![]() Powaznie? Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-22 o 18:45 |
|
|
|
|
#2825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo parówki w cieście francuskim ![]() Cytat:
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
Grazinku - chciec tez mi się nie chce, chociaż chyba potrzebuje już.
nie bałam się nigdy o swoją pracę - mówię szczerze. teraz tak. tym bardziej, że koleaznka która mnie zastępuje robi wszystko żeby pokazać, że da rade lepiej niż ja - moi pracownicy mówią że jest masakra. cóż. wiedziałam, że tak będzie. a ciecia mają być. niestety ja nie mogę sobie pozwolić na nie wracanie. moja pensja jest bardzo potrzebna. przystawiam go do UU - chyba wróce na dietę i dam mu ciumkać i ciumkac .
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
aha wyoprałam wibrujaca zabawke w automacie i przezyła i wibruje nadfal
![]() a w ogole to jestem taki tłumok ze az wstyd sie przyznac myslałam ze moja pralka ma tylko 800 obrorów na minute i maks 60 stoopni, a dzis odkryłam ze ma 1000 obrotów i 90stopni maks ![]() ps. mam ją dwa lata ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
czy wczesniej tez pracowała? jestes bardzo dobra w tym co robisz i na pewno wiedza o tym w firmie i cos mi sie wydaje ze Twoi pracownicy za Tobą tęsknią
|
|
#2828 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie Kochana, ja się nie gniewam - masz dużo racji. wiem, że sporo mojej winy w tym wszystkim. to ja nie moge zrozumieć, że TZ może sobie tak wychodzić wieczorami mimo iż miał mnie dac "odpocząć" jak on wraca z pracy. ja dalej mam do niego (bądź co bądź ale irracjonalny) żal że go nie było jak Szymonek leżał w szpitalu. i dlatego chyba się odsunęłam ja - że nie bał się i nie przejmował tak jak ja. tzn pewnie się przejmował, ale nie było go przy mnie, nawet przez tel mi nie pomagał. i zapewne przez to, że ja nie tyle zapomniałam że jestem żoną i kochanka - po prostu nie mam ochoty nią być, TZ tez inaczej się czuje w domu. ale gdyby on wykazał więcej zainteresowania tym czym ja potrzebuję żeby się interesował, ja zainteresowałabym się bardziej nim. niestety ale TZ nie pamięta że np byłam z Szymonkiem na usg, albo nie zapyta jak jego wyniki moczu. wiem, że ja tym żyję na co dzień, ale mógłby się zainteresować. ale tak jak pisałam - mam irracjonalnego doła . po prostu musze sie wyżalić, bo zaleje się łzami --> pms? .---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
kocham Twoją spostrzegawczość za nowe umiejętności pralki .
|
||
|
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie moge znalezc ubranka na chrzciny dla Antka. Same jakies swiecace gowna
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
monia i jasne wygADAJ sie
wypłaccz i wykrzycz...
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
juz nie zaśmiecam swoim dołem wizażu.
a tak w ogóle to dobry wieczór .Szymonek lezy i robi mammm mmaaamm .---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- .
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
teraz sie czuje jakby miała nowa pralke
![]() ![]() ja olałam ubranko typowo na chrzest i idzie w spodniach białej koszuli i sweterku
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
czemu szukasz w PL?
.a tak serio to niezazdroszcze - tez szukałam i szukałam az w koncu kupilam na all. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-09-22 o 18:58 |
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
gosiek no to duzo czasu do chrzcin nie zostało
Faajnie, u nas ciagle problem kto chrzestnym. Ja chyba w zyciu nie ochrzcze tego dzieckaZagłosowane Grazynko dziekowac za dostrzezenie zmiany A w albumie pytalas do kogo Malutka podobna.. najpierw faktycznie wg mnie cały moj tata, potem jakos wydawało mi sie, że cały moj małz a teraz chyba pomieszaniec mały Zaraz do K lecęGusiu, ja podobnie jak Lolka miałam Cię za wzór wszelkich cnót !! nie wyobrazam sobie Ciebie z fają sciemniasz Paulizia, moj tż dokładnie identico - nie szalał na widok brzucha i nigdy chyba nie pocałował A też nie zapomnę jaką mu karczemną pod koniec ciąży zrobiłam awanturę w aucie gdy wracaliśmy z galerii - że nie wariuje na punkcie skarpeteczek które kupiłam dla Gabryni. Wtedy mi powiedział, ze on będzie szalał jak już będzie miał zdrową córeczkę... wtedy wierzyć mi się w to nie chciało... O te skarpetki wyłam pół drogi, że jak można się nie zachwycać mamaooptymistko, baw się dobrze Udanego urlopu i ładnej pogody! Weekend ma byc cieplusiMoniqac, a Tobie to ktoś dup..ke powinien przetrzepac !! Po 1 nie dołuj się pracą, z Twoim doświadczeniem, wiedzą nawet jak dojdzie do najgorszego to znajdziesz nowa. Poza tym prezes wie, że jesteś od spraw trudnych i beznadziejnych więc nie sądze, że od tak by się Ciebie pozbył. Po 2. laktacja... Kochana przystawiaj Szymonka!! Wiesz, że położna mi powiedziała, że nawet kobieta, która nie urodziła dziecka ale przystawiano by jej przez min 6 tyg małego ssaka to ma szansę karmic!!?? Więc co dopiero Ty. Nie rezygnuj, dajcie sobie szanse. Po 3 jeśli chodzi o apetyt.. tu akurat nalezy się cieszyć, że jesz więcej - przecież szczuplak jesteś niesłychany a po 4 jesli chodzi o Tż - to ja tylko mogę podpiąć się rękami i nogami pod to co napisała Spice Muszę się z nią zgodzić w caluuuuuuuskiej rozciągłości, mądrze kobieta pisze Masz tu zaglądac do nas !! Zrozumiano AgaM bardzo dziękuje za komentarz Jeden wyjątkowo mnie wzruszył ![]() Loluś, ja coraz bardziej skłaniam się do karmienia do 6msc ... po prostu nie będę mogła przestać... zapłaczę się najchętniej to bym ją do 10 nawet karmiła ale to juz przegięcie chyba A ja swoje lenistwo schowałam w kieszeń i 1,5h siedziałam z Gabiątkiem w ogródku Wprawdzie Malutka była w foteliku a nie wózku no ale powietrza sobie powdychała. Jutro też tak zrobię, dla jej dobra ![]() Małż ponieważ dzis znów wróci ok 22 to w drodze na kolację wpadł na 10min do domu wypić kawę z Gabryśka Nudzi mi się na szczęście Fakty zaraz
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.podkulam ogon. chciałam sie wygadac. dostał mi sie opierdziel :P. z którym bądź co bądź się zgadzam (spice ).
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Moderatoreska
|
Moniqac może uda nam się wybrać na spacerek zanim wrócisz do pracy
![]() chłopcy mi już śpią ładnie, trochę pomarudzili zanim usnęli. Ja też mam nowe foty w albumie chyba od wczoraj :P |
|
|
|
#2837 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny slyszalyscie o tym????
http://www.tvn24.pl/12690,1718199,0,...wiadomosc.html i tu nastepna http://www.tvn24.pl/12690,1718285,0,...wiadomosc.html ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Moniaqc szukam w UK i tu taka porazka... tutaj wszystko na jedno kopyto i to samo tyczy sie wszystkiego. W Polsce wybor wszystkiego jest ogromny, a tu taka porazka ![]() Grazin tez szukam jakiegos jasnego sweterka i spodni, bo przeciez nie ubiore mojego syna w to pedalskie atlasowe wdzianko
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć na żywo chłopaków wole oglądać, są jeszcze bardziej slodcy jeśli to w ogóle możliwe .matko... nad tym spacerem to jakies fatum nam wisi , jak nie pogoda tp coś innego. wracam do pracy 14 listopada, to mamy jeszcze troche czasu. chyba w pn ma być ładnie? i dobrze, że katarek bidockom juz przechodzi. tacy mali a taki biedni. a starszak tez juz lepiej ze zdrówkiem?.
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy
teraz juz bede niepalacym aniolkiem w takim razie ![]() moniqac Przytulam Cie mocno i podpisuje sie pod tym co napisaly dziewczyny (Grazin, Spice, Daisy) ![]() Paulizia Masakra jakas! Pijane noworodki Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-22 o 19:15 |
|
|
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.może na all zamówisz i Ci wyślą. |
|
|
|
|
#2841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiedziałam to moze mojemu tż sie laktacja rozchula jak mu bede przystawac tż sie podoba![]() Cytat:
![]() no ja tez nie wyobrazam soibie sebcia w atłasowych śpiochach
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamusia ślicznotki .
|
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Może uda nam się w końcu jakoś zgrać.Ze starszym też juz ok, choróbsko nam mija ![]() Cytat:
![]() Nie wiem własnie czy on nie był przy mojej cesarce, razem z innym lekarzem już dobrze nie pamiętam, bo mojego lekarza nie było bo rodziłam nagle, niespodziewanie no i cc na szybko. |
||
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
mamaopt czy mi się wydaje czy miałaś nad morze jechać ??? miłego pobytu
atiz odjechany ten śpiworek moniqac dzielna mamusia jesteś ![]() spice zgadzam się z Tobą w sprawie bycia żoną, sama zauważyłam, że mamy często zapominają o mężu i wymagają od niego TYLKO bycia tatą, widziałam to u własnych znajomych, część z tych związków się nawet rozpadła ... to bardzo ważne dbać o związek, ale to ciężkie zadanie przy tak malutkim dziecku, któremu trzeba poświęcić tyle uwagi, a jeżeli partner stroni od dziecka, to tym bardziej ciężko jest się spotkać razem w ciągu dnia ... |
|
|
|
#2845 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorowa porą. Napiszę Wam co mój kochany mąż zrobił. Otóż zmieniał Kubusiowi pampersiaka i nagle woła:
- O rany! On ma tu całe spuchnięte! No to lecę dowiedzieć się co to takiego... i co widzę??? Mój mąż zagląda sobie w gatki i z ulgą mówi: "- A nie, jednak nie ma, ja też tak mam!" OMG! Mężczyźni... Troche doczytałam. Daisy - wiedziałam, że będzie ok ![]() dla dzieciaczków co pokończyły kolejne tygodnie i miesiące, dużo zdrówka.Tak piszecie o tym rozszerzaniu diety, aż musiałam popatrzeć ile dokładnie mają Wasze dzieciaczki, bo mój najmłodszy z towarzystwa, ciągle na UU, a też bym już chciała, żeby poznał nowe smaki. Ale zdecydowanie jeszcze poczekam. Co do kombinezonów, ja nie umiem nigdzie znaleźć takiego odpowiedniego na zimę, na razie Kuba chodzi w bluzach dresowych albo w kurtce z polaru, kupioną w promocji w decathlonie dla dzieci od 6 miesiąca życia, szkoda, że jest na niego w sam raz ![]() Kubuś dwa dni temu odkrył swoje stopy, teraz ciągle się nimi bawi i ogląda!! Zabawnie to wygląda
|
#2846 |
|
Rozeznanie
|
Kurde masakra z tymi pijanymi babkami, szoook !
Ale komentarz jeden jest dobry: "jak ja miałbym rodzić to też bym się napił" hehe
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gołąbki będą ![]() kochana mam caly czas w zakladce w wordzie teskt i folder z fotkami i od od jakiegos czasu ju nie moge sie za to zabrac
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() ja tylko na chwilę ![]() buziaki dla dzieciaczków mających dziś swoje święto ! ![]() test z kleikiem nie wypalił ![]() sama go wybudziłam przez przypadek po 23 i domagał się UU na wyciszenie więc nocka zarwana mimo kleiku w mleku ![]() ALE... dzisiaj powtrórzyłam manerw i zobaczymy co będzie ![]() mamaoptymistka czy mnie oczy nie mylą???? Ty jesteś u mnie w okolicy ????????? Tak bliziutko ????? Witaj w naszych górach zrobiłam dzisiaj mega porządek w kuchni ![]() wszystkie szafki prztrzepałąm, lodówkę, podłogi.... i zajęło mi to tyle, że dnia mi prawie brakło a planowałam postprzątac cały dom w jeden dzień ![]() jutro ciąg dalszy :P łazienka i pokój Piotrusia ![]() (nie cierpię sprzątać łazienki) oglądam te kombinezony i nie moce się zdecydować na rozmiar :/ Piotruś ma taki kombinezonik polarkowy na jesień z next i jest w rozmiarze 80...i jest na teraz... więc teoretycznie 86..ale kurcze..to już duże są ma chodzące dzieci.... a chciałabym na allegro kupić, bo u nas w mieście ceny zaporowe a wybór marny...
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik zasnął. Ominął ostatnią drzemkę, więc był padnięty i w półśnie pochłonął 220! ml mm zagęszczonego 4! miarkami kleiku
![]() Jeśli obudzi się po 4h, to ja się poddaję
|
|
#2850 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj nie miałam pradu przez cały dzień wiec nie posiedziałam na necie moja bateria wytrzymuje godzinę (wiecie jaki jest dramat gdy pradu nie ma )Byliśmy z Maćkiem na ciuchach i parę rzeczy dziecku kupiłam(w tym kurtkę )Maciuś miał mega nocke zjadł o 17.45 i obudził się dopiero o 4 zjadł i dał pospać mamusi do 10 Zobaczymy co bedzie dzisiaj Nie czytałam Was ale jutro nadrobie obiecuję Jedynie przeczytałam o moniqac trzymaj się, faceci do niektórych rzeczy muszą dorosnąć ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- zapomiałabym wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków mających dziś swoje święto ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

.
. a Niuniu jest całym moim życiem.

mam racje?
wiec nie opłaca mi sie to. 

za nowe umiejętności pralki 

A też nie zapomnę jaką mu karczemną pod koniec ciąży zrobiłam awanturę w aucie gdy wracaliśmy z galerii - że nie wariuje na punkcie skarpeteczek które kupiłam dla Gabryni. Wtedy mi powiedział, ze on będzie szalał jak już będzie miał zdrową córeczkę... wtedy wierzyć mi się w to nie chciało... O te skarpetki wyłam pół drogi, że jak można się nie zachwycać 
Masakra jakas! Pijane noworodki