Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 18:29   #2821
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!

nie doczytała,m do końca, ale muszę cos napisać.

daisy - dziecko nie "luzuje" więzi małżenskich - zazwyczaj otwiera matce oczy i pokazuje jaki partner jest naprawde. niestety mój tz nie sprawdza sie tak, jakbym chciała czy potrzebowała. owszem zwariował na punkcie Szymonka, ale nic sie nie zmieniło dla niego. wieczorami chodzi na siłownie, jak jest w domu to pobawi sie chwilke z Szymonkiem, ale nie za długo bo "on jest jeszcze malutki i co z nim robić". zazdroszcze jak ktos pisze ze dziecko scaliło zwiazek i zazdroszcze mamom które potrafią pozwolic tztom zająć sie dzieckiem, bo ja mam z tym problem.

a w ogóle mam mega doła. szymonek zaczał szukac piersi a mnie pewnie mleko zanikło zupełnie.

ma, doła i zaczełam sie obzerac, wiec mam kolejny powód do doła .

może dlatego nie udzielam się już.

a tak naprawdę najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe, TZ może się wypchać . a Niuniu jest całym moim życiem.

aha i nie wiem jak wróce do prcay - mają byc u nas cięcia, a wiadomo ze mimo iz pracuje tam 8 lat a prezesa znam 5 to kobieta z dzieckiem vs. kobieta karierowiczka bez dziecka .... cóż wiadomo, kto wygra. a niania która miała byc u Szymonka nie może. wiec nie wiem co zrobie. rodzice nie dadzą rade codziennie cały dzień.

i jak już sie żale to powiem Wam ze wkurzają mnie pediatrzy. Szymonek ma taki refluks a nikt z tym nic nie robi, to paranoja zeby po 2,5h od jedzenia odbijało mu się i ulewało.

dobra. wygadałam się. mówiłam już że mam doła? .

ps. KOCHAMMMM --> album (5 nowych fotek).

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-09-22 o 18:43
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:38   #2822
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
nie doczytała,m do końca, ale muszę cos napisać.

daisy - dziecko nie "luzuje" więzi małżenskich - zazwyczaj otwiera matce oczy i pokazuje jaki partner jest naprawde. niestety mój tz nie sprawdza sie tak, jakbym chciała czy potrzebowała. owszem zwariował na punkcie Szymonka, ale nic sie nie zmieniło dla niego. wieczorami chodzi na siłownie, jak jest w domu to pobawi sie chwilke z Szymonkiem, ale nie za długo bo "on jest jeszcze malutki i co z nim robić". zazdroszcze jak ktos pisze ze dziecko scaliło zwiazek i zazdroszcze mamom które potrafią pozwolic tztom zająć sie dzieckiem, bo ja mam z tym problem.

a w ogóle mam mega doła. szymonek zaczał szukac piersi a mnie pewnie mleko zanikło zupełnie.

ma, doła i zaczełam sie obzerac, wiec mam kolejny powód do doła .

może dlatego nie udzielam się już.

a tak naprawdę najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe, TZ może się wypchać . a Niuniu jest całym moim życiem.

aha i nie wiem jak wróce do prcay - mają byc u nas cięcia, a wiadomo ze mimo iz pracuje tam 8 lat a prezesa znam 5 to kobieta z dzieckiem vs. kobieta karierowiczka bez dziecka .... cóż wiadomo, kto wygra. a niania która miała byc u Szymonka nie może. wiec nie wiem co zrobie. rodzice nie dadzą rade codziennie cały dzień.

i jak już sie żale to powiem Wam ze wkurzają mnie pediatrzy. Szymonek ma taki refluks a nikt z tym nic nie robi, to paranoja zeby po 2,5h od jedzenia odbijało mu się i ulewało.

dobra. wygadałam się. mówiłam już że mam doła? .

Moniczko ale myśle ze jednak bedziesz dgdzie miała wracac po macierzyńskim.
problem w tym że wydaje mi sie ze nie bardzo chcesz mam racje?
ja nie wracam na razie bo zarabiam tyle co dobra opiekunka wiec nie opłaca mi sie to.
po za tym boje sie zostawic z kims małego.
sebie tez sie ulewa sporo po karmieniu.
a moze przystawiaj Szymonka do piersi niech sobie pociumka zaspokoi potrrzebe bliskosci a ptem mu dawaj butelke.
trzymaj sie

siasiu w panelach nie ma wszystych obciazników, bo te sa akurat dosc sztywne. ale w innych ktore ciocia szyje to sobie daje
Stary 2011-09-22, 18:40   #2823
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
TZ może się wypchać . a Niuniu jest całym moim życiem.
Nie obraź się, ale takie stwierdzenia i takie podejście nie wpływają dobrze na małżeństwo. Jasne, zgadzam się,że często faceci po narodzinach dziecka nawalają,ale bardzo często właśnie z tego powodu,że kobieta zapomina że jest także żoną, kochanką, a liczy się dla niej tylko dziecko i zaczyna lekko przesadzać w tym temacie. To tylko moje zdanie, również wyrobione na podstawie studiów i analizy przypadków na zajęciach z psychologii rodziny. Zauważyłam Moniczko,że Szymonek Cię zajmuje totalnie, jesteś cudowną mamą i bardzo się martwisz o dzieciątko i brawa Ci za to,ale pomyśl,czy nie zapominasz w tym wszystkim o mężu. Faceci nie chodzą w ciąży, nie mają takiego kontaktu z tym całym macierzyństwem jak my,co jest oczywiste i im trudniej się odnaleźć w tym wszystkim,może on czuje się odsunięty na bok po narodzinach synka?
Mam nadzieję,że się nie pogniewasz, że pozwoliłam sobie na tą uwagę, takie małe zboczenie zawodowe. Trzymam za Was kciuki

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:41   #2824
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziecko banan

mamaoptymistka Wypoczywajcie
Zabaweczke swietna kupilas i najwazniejsze, ze Franusiowi sie spodobala

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Gusia nawet nie mów!! Ty mi się zawsze z aniołkiem i wzorem cnót kojarzyłaś
Powaznie?

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-09-22 o 18:45
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:46   #2825
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzisiaj juz mojej pediatry nie ma
jutro obejrzy wyniki
ale sama bede widziec czy w normie czy nie

zaraz jade

a teraz z innej beczki
za tydzien w niedziele wyprawiam urodziny moje i imieniny meza

zamawiam udzca na cieplo i robie faszerowane pieczone pieczarki
i tak sie zastanawiam co by tu na cieplo jeszcze zrobic, myslalam, zeby gołąbki, albo jakąs zapiekanke/tarte

co lepsiejsze
ja bym zrobiła zapiekanke
albo parówki w cieście francuskim
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
"Czy mnie jeszcze, czy mnie jeszcze pamieęętaszszsz...czy jak inne dziewczetaaa, za-po-mnia-łas już-mnie..." Jak to śpiewał Niemen...

Czesc dziewczynki
Staram sie podczytywac ale kurcze, jakos mi nie wychodzi pisanie. Czasu brak :/ Mam nadzieje ze o Dorce i Olku jeszcze pamietacie :P

Napisze tylko po krótce ze mam tez takie wagowe dylematy jak grazin - Olek nie ma jeszcze 4 miesiecy a 68 ma na styk :/
Chrzcimy chłopaka za 2 tyg, kupiłam ubranko
http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...829076881.html

My nadal jedziemy na pierwsi a wy tu juz o słoiczkach Chyba bedziemy z Eve ostatnie ze słoiczkami hihi (ciekawe gdzie biedaczka sie schowała, mam nadzieje ze dzieci daja jej odetchnac).

Naprawdę polecam i mysle ze tą kurtke jeszcze gdzies chłopak założy.

Tez mam straszny dylemat co do zimowego kombinezonu. Chyba kupie 2 rozmiary większy...

Zdrówka dla wszystkich zakatarzonych.

Tesknie
ja Cię pamietam i czekam na maila ze zdjeciami zeby Ci zrobic prezentacje
Stary 2011-09-22, 18:46   #2826
moniqac
Zadomowienie

Grazinku - chciec tez mi się nie chce, chociaż chyba potrzebuje już.
nie bałam się nigdy o swoją pracę - mówię szczerze. teraz tak. tym bardziej, że koleaznka która mnie zastępuje robi wszystko żeby pokazać, że da rade lepiej niż ja - moi pracownicy mówią że jest masakra. cóż. wiedziałam, że tak będzie.

a ciecia mają być. niestety ja nie mogę sobie pozwolić na nie wracanie. moja pensja jest bardzo potrzebna.

przystawiam go do UU - chyba wróce na dietę i dam mu ciumkać i ciumkac .

Stary 2011-09-22, 18:50   #2827
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

aha wyoprałam wibrujaca zabawke w automacie i przezyła i wibruje nadfal

a w ogole to jestem taki tłumok ze az wstyd sie przyznac
myslałam ze moja pralka ma tylko 800 obrorów na minute i maks 60 stoopni, a dzis odkryłam ze ma 1000 obrotów i 90stopni maks

ps. mam ją dwa lata

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Grazinku - chciec tez mi się nie chce, chociaż chyba potrzebuje już.
nie bałam się nigdy o swoją pracę - mówię szczerze. teraz tak. tym bardziej, że koleaznka która mnie zastępuje robi wszystko żeby pokazać, że da rade lepiej niż ja - moi pracownicy mówią że jest masakra. cóż. wiedziałam, że tak będzie.

a ciecia mają być. niestety ja nie mogę sobie pozwolić na nie wracanie. moja pensja jest bardzo potrzebna.

przystawiam go do UU - chyba wróce na dietę i dam mu ciumkać i ciumkac .
nie masz sie co martic ta laska pracuje tylko jak Ty byłas na macierzyńskim?
czy wczesniej tez pracowała?
jestes bardzo dobra w tym co robisz i na pewno wiedza o tym w firmie i cos mi sie wydaje ze Twoi pracownicy za Tobą tęsknią

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 18:54   #2828
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Nie obraź się, ale takie stwierdzenia i takie podejście nie wpływają dobrze na małżeństwo. Jasne, zgadzam się,że często faceci po narodzinach dziecka nawalają,ale bardzo często właśnie z tego powodu,że kobieta zapomina że jest także żoną, kochanką, a liczy się dla niej tylko dziecko i zaczyna lekko przesadzać w tym temacie. To tylko moje zdanie, również wyrobione na podstawie studiów i analizy przypadków na zajęciach z psychologii rodziny. Zauważyłam Moniczko,że Szymonek Cię zajmuje totalnie, jesteś cudowną mamą i bardzo się martwisz o dzieciątko i brawa Ci za to,ale pomyśl,czy nie zapominasz w tym wszystkim o mężu. Faceci nie chodzą w ciąży, nie mają takiego kontaktu z tym całym macierzyństwem jak my,co jest oczywiste i im trudniej się odnaleźć w tym wszystkim,może on czuje się odsunięty na bok po narodzinach synka?
Mam nadzieję,że się nie pogniewasz, że pozwoliłam sobie na tą uwagę, takie małe zboczenie zawodowe. Trzymam za Was kciuki

nie Kochana, ja się nie gniewam - masz dużo racji. wiem, że sporo mojej winy w tym wszystkim. to ja nie moge zrozumieć, że TZ może sobie tak wychodzić wieczorami mimo iż miał mnie dac "odpocząć" jak on wraca z pracy. ja dalej mam do niego (bądź co bądź ale irracjonalny) żal że go nie było jak Szymonek leżał w szpitalu. i dlatego chyba się odsunęłam ja - że nie bał się i nie przejmował tak jak ja. tzn pewnie się przejmował, ale nie było go przy mnie, nawet przez tel mi nie pomagał. i zapewne przez to, że ja nie tyle zapomniałam że jestem żoną i kochanka - po prostu nie mam ochoty nią być, TZ tez inaczej się czuje w domu. ale gdyby on wykazał więcej zainteresowania tym czym ja potrzebuję żeby się interesował, ja zainteresowałabym się bardziej nim. niestety ale TZ nie pamięta że np byłam z Szymonkiem na usg, albo nie zapyta jak jego wyniki moczu. wiem, że ja tym żyję na co dzień, ale mógłby się zainteresować.

ale tak jak pisałam - mam irracjonalnego doła . po prostu musze sie wyżalić, bo zaleje się łzami --> pms? .

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie masz sie co martic ta laska pracuje tylko jak Ty byłas na macierzyńskim?
czy wczesniej tez pracowała?
jestes bardzo dobra w tym co robisz i na pewno wiedza o tym w firmie i cos mi sie wydaje ze Twoi pracownicy za Tobą tęsknią
my pracujemy razem w jednym dziale - jakby na równorzędnych stanowiskach, on szefuje jedną działką, ja drugą- dlatego naturalne było że ona mnie zastąpi.

kocham Twoją spostrzegawczość za nowe umiejętności pralki .

Stary 2011-09-22, 18:54   #2829
Paulizia
Wtajemniczenie

Nie moge znalezc ubranka na chrzciny dla Antka. Same jakies swiecace gowna ewentualnie cos ladnego to 40 funtow, a ja tyle nie wydam, bo wole mu kupic cos praktyczniejszego, a nie ubranko ktore zalozy tylko raz... czemu w tym kraju wybor jest jak za komuny???
Stary 2011-09-22, 18:54   #2830
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

monia i jasne wygADAJ sie wypłaccz i wykrzycz...
Stary 2011-09-22, 18:56   #2831
moniqac
Zadomowienie

juz nie zaśmiecam swoim dołem wizażu.

a tak w ogóle to dobry wieczór .

Szymonek lezy i robi mammm mmaaamm .

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
monia i jasne wygADAJ sie wypłaccz i wykrzycz...
.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 18:56   #2832
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
kocham Twoją spostrzegawczość za nowe umiejętności pralki .
teraz sie czuje jakby miała nowa pralke

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Nie moge znalezc ubranka na chrzciny dla Antka. Same jakies swiecace gowna ewentualnie cos ladnego to 40 funtow, a ja tyle nie wydam, bo wole mu kupic cos praktyczniejszego, a nie ubranko ktore zalozy tylko raz... czemu w tym kraju wybor jest jak za komuny???
ja olałam ubranko typowo na chrzest i idzie w spodniach białej koszuli i sweterku
Stary 2011-09-22, 18:56   #2833
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
czemu w tym kraju wybor jest jak za komuny???
czemu szukasz w PL? .
a tak serio to niezazdroszcze - tez szukałam i szukałam az w koncu kupilam na all.

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-09-22 o 18:58
Stary 2011-09-22, 18:58   #2834
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

gosiek no to duzo czasu do chrzcin nie zostało Faajnie, u nas ciagle problem kto chrzestnym. Ja chyba w zyciu nie ochrzcze tego dziecka
Zagłosowane

Grazynko dziekowac za dostrzezenie zmiany A w albumie pytalas do kogo Malutka podobna.. najpierw faktycznie wg mnie cały moj tata, potem jakos wydawało mi sie, że cały moj małz a teraz chyba pomieszaniec mały Zaraz do K lecę

Gusiu, ja podobnie jak Lolka miałam Cię za wzór wszelkich cnót !! nie wyobrazam sobie Ciebie z fają sciemniasz

Paulizia, moj tż dokładnie identico - nie szalał na widok brzucha i nigdy chyba nie pocałował A też nie zapomnę jaką mu karczemną pod koniec ciąży zrobiłam awanturę w aucie gdy wracaliśmy z galerii - że nie wariuje na punkcie skarpeteczek które kupiłam dla Gabryni. Wtedy mi powiedział, ze on będzie szalał jak już będzie miał zdrową córeczkę... wtedy wierzyć mi się w to nie chciało... O te skarpetki wyłam pół drogi, że jak można się nie zachwycać

mamaooptymistko, baw się dobrze Udanego urlopu i ładnej pogody! Weekend ma byc cieplusi

Moniqac, a Tobie to ktoś dup..ke powinien przetrzepac !! Po 1 nie dołuj się pracą, z Twoim doświadczeniem, wiedzą nawet jak dojdzie do najgorszego to znajdziesz nowa. Poza tym prezes wie, że jesteś od spraw trudnych i beznadziejnych więc nie sądze, że od tak by się Ciebie pozbył. Po 2. laktacja... Kochana przystawiaj Szymonka!! Wiesz, że położna mi powiedziała, że nawet kobieta, która nie urodziła dziecka ale przystawiano by jej przez min 6 tyg małego ssaka to ma szansę karmic!!?? Więc co dopiero Ty. Nie rezygnuj, dajcie sobie szanse. Po 3 jeśli chodzi o apetyt.. tu akurat nalezy się cieszyć, że jesz więcej - przecież szczuplak jesteś niesłychany a po 4 jesli chodzi o Tż - to ja tylko mogę podpiąć się rękami i nogami pod to co napisała Spice Muszę się z nią zgodzić w caluuuuuuuskiej rozciągłości, mądrze kobieta pisze Masz tu zaglądac do nas !! Zrozumiano

AgaM bardzo dziękuje za komentarz Jeden wyjątkowo mnie wzruszył

Loluś, ja coraz bardziej skłaniam się do karmienia do 6msc ... po prostu nie będę mogła przestać... zapłaczę się najchętniej to bym ją do 10 nawet karmiła ale to juz przegięcie chyba

A ja swoje lenistwo schowałam w kieszeń i 1,5h siedziałam z Gabiątkiem w ogródku Wprawdzie Malutka była w foteliku a nie wózku no ale powietrza sobie powdychała. Jutro też tak zrobię, dla jej dobra
Małż ponieważ dzis znów wróci ok 22 to w drodze na kolację wpadł na 10min do domu wypić kawę z Gabryśka
Nudzi mi się na szczęście Fakty zaraz

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:02   #2835
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Moniqac, a Tobie to ktoś dup..ke powinien przetrzepac !! Po 1 nie dołuj się pracą, z Twoim doświadczeniem, wiedzą nawet jak dojdzie do najgorszego to znajdziesz nowa. Poza tym prezes wie, że jesteś od spraw trudnych i beznadziejnych więc nie sądze, że od tak by się Ciebie pozbył. Po 2. laktacja... Kochana przystawiaj Szymonka!! Wiesz, że położna mi powiedziała, że nawet kobieta, która nie urodziła dziecka ale przystawiano by jej przez min 6 tyg małego ssaka to ma szansę karmic!!?? Więc co dopiero Ty. Nie rezygnuj, dajcie sobie szanse. Po 3 jeśli chodzi o apetyt.. tu akurat nalezy się cieszyć, że jesz więcej - przecież szczuplak jesteś niesłychany a po 4 jesli chodzi o Tż - to ja tylko mogę podpiąć się rękami i nogami pod to co napisała Spice Muszę się z nią zgodzić w caluuuuuuuskiej rozciągłości, mądrze kobieta pisze Masz tu zaglądac do nas !! Zrozumiano
zrozumiano wszystkie 4 punkty .
podkulam ogon.
chciałam sie wygadac.
dostał mi sie opierdziel :P. z którym bądź co bądź się zgadzam (spice ).

Stary 2011-09-22, 19:06   #2836
eweska
Moderatoreska

Moniqac może uda nam się wybrać na spacerek zanim wrócisz do pracy

chłopcy mi już śpią ładnie, trochę pomarudzili zanim usnęli.

Ja też mam nowe foty w albumie chyba od wczoraj :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:11   #2837
Paulizia
Wtajemniczenie

Dziewczyny slyszalyscie o tym????

http://www.tvn24.pl/12690,1718199,0,...wiadomosc.html

i tu nastepna

http://www.tvn24.pl/12690,1718285,0,...wiadomosc.html

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Moniaqc szukam w UK i tu taka porazka... tutaj wszystko na jedno kopyto i to samo tyczy sie wszystkiego. W Polsce wybor wszystkiego jest ogromny, a tu taka porazka

Grazin tez szukam jakiegos jasnego sweterka i spodni, bo przeciez nie ubiore mojego syna w to pedalskie atlasowe wdzianko
Stary 2011-09-22, 19:12   #2838
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moniqac może uda nam się wybrać na spacerek zanim wrócisz do pracy

chłopcy mi już śpią ładnie, trochę pomarudzili zanim usnęli.

Ja też mam nowe foty w albumie chyba od wczoraj :P
lece obczaić choć na żywo chłopaków wole oglądać, są jeszcze bardziej slodcy jeśli to w ogóle możliwe .

matko... nad tym spacerem to jakies fatum nam wisi , jak nie pogoda tp coś innego. wracam do pracy 14 listopada, to mamy jeszcze troche czasu. chyba w pn ma być ładnie? i dobrze, że katarek bidockom juz przechodzi. tacy mali a taki biedni. a starszak tez juz lepiej ze zdrówkiem?.

Stary 2011-09-22, 19:13   #2839
gusiagatko
Zakorzenienie

Daisy teraz juz bede niepalacym aniolkiem w takim razie

moniqac Przytulam Cie mocno i podpisuje sie pod tym co napisaly dziewczyny (Grazin, Spice, Daisy) Maja racje. A ja ze swojej strony przesylam Ci duzo sily i troche pozytywnej mysli a dla Szymonka ogromny buziak

Paulizia Masakra jakas! Pijane noworodki

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-09-22 o 19:15
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 19:15   #2840
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

i tu nastepna

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Moniaqc szukam w UK i tu taka porazka... tutaj wszystko na jedno kopyto i to samo tyczy sie wszystkiego. W Polsce wybor wszystkiego jest ogromny, a tu taka porazka

Grazin tez szukam jakiegos jasnego sweterka i spodni, bo przeciez nie ubiore mojego syna w to pedalskie atlasowe wdzianko
widziałam - masakra. my własnie w tym szpitalu leżeliśmy z Szymonkiem. ale wtedy nie było słychac żeby takie "przypadki" tam trafiały - chociaż jak byłam na izbie przyjęć to nie powiem - patologia przychodziła że szok, np. matka z 14 (czy 16) letnim synem - w kazdym razie wyglądal na młodego, który miał rozciętą noge i był po PIWIE .

może na all zamówisz i Ci wyślą.

Stary 2011-09-22, 19:15   #2841
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Wiesz, że położna mi powiedziała, że nawet kobieta, która nie urodziła dziecka ale przystawiano by jej przez min 6 tyg małego ssaka to ma szansę karmic!!??
zartujesz!!!
nie wiedziałam
to moze mojemu tż sie laktacja rozchula jak mu bede przystawac tż sie podoba
Cytat:

i tu nastepna

czy te kobiety po pier do li ło????

no ja tez nie wyobrazam soibie sebcia w atłasowych śpiochach
Stary 2011-09-22, 19:16   #2842
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Daisy teraz juz bede niepalacym aniolkiem w takim razie

moniqac Przytulam Cie mocno i podpisuje sie pod tym co napisaly dziewczyny (Grazin, Spice, Daisy) Maja racje. A ja ze swojej strony przesylam Ci duzo sily i troche pozytywnej mysli a dla Szymonka ogromny buziak

Paulizia Masakra jakas! Pijane noworodki
mamusia ślicznotki .

Stary 2011-09-22, 19:19   #2843
eweska
Moderatoreska

Cytat:
lece obczaić choć na żywo chłopaków wole oglądać, są jeszcze bardziej slodcy jeśli to w ogóle możliwe .

matko... nad tym spacerem to jakies fatum nam wisi , jak nie pogoda tp coś innego. wracam do pracy 14 listopada, to mamy jeszcze troche czasu. chyba w pn ma być ładnie? i dobrze, że katarek bidockom juz przechodzi. tacy mali a taki biedni. a starszak tez juz lepiej ze zdrówkiem?.
no to mamy jeszcze troszke czasu Może uda nam się w końcu jakoś zgrać.
Ze starszym też juz ok, choróbsko nam mija

Cytat:

i tu nastepna

nie słyszałam, rodziłam w tym szpitalu gdzie ta laska i go nawet widać na drugim filmiku gdzie wypowiada się lekarz
Nie wiem własnie czy on nie był przy mojej cesarce, razem z innym lekarzem już dobrze nie pamiętam, bo mojego lekarza nie było bo rodziłam nagle, niespodziewanie no i cc na szybko.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:52   #2844
andziot
Zakorzenienie

mamaopt czy mi się wydaje czy miałaś nad morze jechać ??? miłego pobytu

atiz odjechany ten śpiworek

moniqac dzielna mamusia jesteś przytuliłabym Cię mocno w realu

spice zgadzam się z Tobą w sprawie bycia żoną, sama zauważyłam, że mamy często zapominają o mężu i wymagają od niego TYLKO bycia tatą, widziałam to u własnych znajomych, część z tych związków się nawet rozpadła ...
to bardzo ważne dbać o związek, ale to ciężkie zadanie przy tak malutkim dziecku, któremu trzeba poświęcić tyle uwagi, a jeżeli partner stroni od dziecka, to tym bardziej ciężko jest się spotkać razem w ciągu dnia ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:53   #2845
blueberry_11
Raczkowanie

Witam wieczorowa porą. Napiszę Wam co mój kochany mąż zrobił. Otóż zmieniał Kubusiowi pampersiaka i nagle woła:
- O rany! On ma tu całe spuchnięte!
No to lecę dowiedzieć się co to takiego... i co widzę??? Mój mąż zagląda sobie w gatki i z ulgą mówi: "- A nie, jednak nie ma, ja też tak mam!"
OMG! Mężczyźni...
Troche doczytałam. Daisy - wiedziałam, że będzie ok
dla dzieciaczków co pokończyły kolejne tygodnie i miesiące, dużo zdrówka.
Tak piszecie o tym rozszerzaniu diety, aż musiałam popatrzeć ile dokładnie mają Wasze dzieciaczki, bo mój najmłodszy z towarzystwa, ciągle na UU, a też bym już chciała, żeby poznał nowe smaki. Ale zdecydowanie jeszcze poczekam.
Co do kombinezonów, ja nie umiem nigdzie znaleźć takiego odpowiedniego na zimę, na razie Kuba chodzi w bluzach dresowych albo w kurtce z polaru, kupioną w promocji w decathlonie dla dzieci od 6 miesiąca życia, szkoda, że jest na niego w sam raz

Kubuś dwa dni temu odkrył swoje stopy, teraz ciągle się nimi bawi i ogląda!! Zabawnie to wygląda
Stary 2011-09-22, 20:08   #2846
atiz
Rozeznanie

Kurde masakra z tymi pijanymi babkami, szoook !

Ale komentarz jeden jest dobry: "jak ja miałbym rodzić to też bym się napił" hehe

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:10   #2847
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym zrobiła zapiekanke
albo parówki w cieście francuskim

ja Cię pamietam i czekam na maila ze zdjeciami zeby Ci zrobic prezentacje
eee parowki w ciescie juz byly, moje parowki wszyscy znaja
gołąbki będą

kochana mam caly czas w zakladce w wordzie teskt i folder z fotkami
i od od jakiegos czasu ju nie moge sie za to zabrac
Stary 2011-09-22, 20:15   #2848
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Witam się
ja tylko na chwilę

buziaki dla dzieciaczków mających dziś swoje święto !

test z kleikiem nie wypalił
sama go wybudziłam przez przypadek po 23 i domagał się UU na wyciszenie potem się wybudzłą przez katarek i co godzinę jadł dosłomnie po1 minucie i szedł spać dalej....
więc nocka zarwana mimo kleiku w mleku
ALE...
dzisiaj powtrórzyłam manerw i zobaczymy co będzie

mamaoptymistka czy mnie oczy nie mylą???? Ty jesteś u mnie w okolicy ????????? Tak bliziutko ????? Witaj w naszych górach

zrobiłam dzisiaj mega porządek w kuchni
wszystkie szafki prztrzepałąm, lodówkę, podłogi....
i zajęło mi to tyle, że dnia mi prawie brakło
a planowałam postprzątac cały dom w jeden dzień
jutro ciąg dalszy :P łazienka i pokój Piotrusia
(nie cierpię sprzątać łazienki)

oglądam te kombinezony i nie moce się zdecydować na rozmiar :/
Piotruś ma taki kombinezonik polarkowy na jesień z next i jest w rozmiarze 80...i jest na teraz...
więc teoretycznie 86..ale kurcze..to już duże są ma chodzące dzieci....
a chciałabym na allegro kupić, bo u nas w mieście ceny zaporowe a wybór marny...
Stary 2011-09-22, 20:15   #2849
matallewar
Zakorzenienie

Edzik zasnął. Ominął ostatnią drzemkę, więc był padnięty i w półśnie pochłonął 220! ml mm zagęszczonego 4! miarkami kleiku
Jeśli obudzi się po 4h, to ja się poddaję

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:20   #2850
night25
Rozeznanie

witam i zmykam )
Dzisiaj nie miałam pradu przez cały dzień wiec nie posiedziałam na necie moja bateria wytrzymuje godzinę
(wiecie jaki jest dramat gdy pradu nie ma )
Byliśmy z Maćkiem na ciuchach i parę rzeczy dziecku kupiłam(w tym kurtkę)

Maciuś miał mega nocke zjadł o 17.45 i obudził się dopiero o 4 zjadł i dał pospać mamusi do 10 Zobaczymy co bedzie dzisiaj

Nie czytałam Was ale jutro nadrobie obiecuję

Jedynie przeczytałam o moniqac trzymaj się, faceci do niektórych rzeczy muszą dorosnąćbędzie dobrze

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

zapomiałabym

wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków mających dziś swoje święto

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości