2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 18:50   #1831
emigra
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
emigra a ja się wczoraj zmobilizowałam i zrobiłam sałatkę warzywną, 2 miski
To taki kopniak dla Ciebie, żebyś i Ty zrobiła mężusiowi, bo prosił, taki ze mnie złośliwiec...

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Taaak za każdym razem, tylko że tutaj tych razów jest 2!
Za pierwszym razem nie widać, a za drugim można się spytać i się wie, więcej usg nie ma, no ale skoro trzeba podpisać niech maja...
hehe to gratulancje ze sie zebralas w sobie i zrobilas moj mezus narazie nie ma zyczen, od wtorku jadl moje ciacho drozdzowe z powidlami i miodem na zmiane, tak mu zasmakowalo a tak jak go pytam co mu ugotowac, zrobic to nic nie chce, wiec czekam az go na cos najdzie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:52   #1832
karolca
Zakorzenienie

Mąż coś nie w sosie wrócił i jeszcze z tekstem do mnie "czemu nie masz humoru?!"
:/
Zamienił ze mną dwa zdania i poszedł coś w piwnicy grzebać.
Oczywiście projekt się nie spodobał.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:53   #1833
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ale lekarze/polozne raczej nie pozwola tz tam zagladac tz ma stac lub siedziec przy glowie partnerki, trzymac ja za raczke i glaskac po glowce
Kurcze , no właśnie ja też tak myślałam.. Ale niestety tak wcale nie jest..
Ogólnie wszystko jest OK dopóki nie przychodzi do parcia.
Sytuacje są różne, z tego co ja zaobserwowałam, czasem położne każą trzymać mężowi nogę kobiety, ale przejść na drugą stronę, albo kobiecie się odwrócić, no i on widzi krocze.. Widzę jak Ci biedacy starają się nie widzieć. Odwracają odrobinę głowę. I ja ich rozumiem.

Aguśka , to nie chodzi o to , że to jest drastyczne, krwawe, czy jeszcze cos gorszego. Dla mnie nie jest. Ale wiem, ze dla mojego męża wprtrywanie się w napinające się pod wpływem główki krocze, sączący się płyn owodniowy z pochwy, itd itp będzie drastyczne. On nie jest lekarzem, nie ma też jak niektórzy faceci, parcia na to , żeby dowiedzieć się , jak to dziecko stamtąd wyłazi. A ja z drugiej strony nie chcę, żeby on patrzył. Chcę żeby podnosił mi głowę do parcia i był blisko mnie.

Dlatego muszę ściągnąć jakąś zaufaną koleżankę. Żeby to ona był od strony dołu i blokowała mężowi przejście.

Mam do wyboru koleżankę z pracy hinduskę, koleżankę z pracy Polkę, no i być może moja przyjaciółka z Polski przyjedzie..??? Nie wiem tylko czy te dwie pierwsze będą mogly? A czy trzecia da radę się wstrzelić z przyloem na poród. Echh.. Kurde za dużo wiem, wkurza mnie to!

A plan porodu, to zupelnie co innego Ja chcę spisać listę życzeń
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:57   #1834
tikki85
Zakorzenienie

anagat trzeba Ci wymazać pamięć przed porodem .

My mamy w sobotę parapetówkę a mi tak się nie chce nic robić . A jeszcze trzeba mieszkanie porządnie wysprzątać, zrobić pranie pościeli...ratunkuuuu!
Stary 2011-09-22, 18:59   #1835
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Kurcze , no właśnie ja też tak myślałam.. Ale niestety tak wcale nie jest..
Ogólnie wszystko jest OK dopóki nie przychodzi do parcia.
Sytuacje są różne, z tego co ja zaobserwowałam, czasem położne każą trzymać mężowi nogę kobiety, ale przejść na drugą stronę, albo kobiecie się odwrócić, no i on widzi krocze.. Widzę jak Ci biedacy starają się nie widzieć. Odwracają odrobinę głowę. I ja ich rozumiem.

Aguśka , to nie chodzi o to , że to jest drastyczne, krwawe, czy jeszcze cos gorszego. Dla mnie nie jest. Ale wiem, ze dla mojego męża wprtrywanie się w napinające się pod wpływem główki krocze, sączący się płyn owodniowy z pochwy, itd itp będzie drastyczne. On nie jest lekarzem, nie ma też jak niektórzy faceci, parcia na to , żeby dowiedzieć się , jak to dziecko stamtąd wyłazi. A ja z drugiej strony nie chcę, żeby on patrzył. Chcę żeby podnosił mi głowę do parcia i był blisko mnie.

Dlatego muszę ściągnąć jakąś zaufaną koleżankę. Żeby to ona był od strony dołu i blokowała mężowi przejście.

Mam do wyboru koleżankę z pracy hinduskę, koleżankę z pracy Polkę, no i być może moja przyjaciółka z Polski przyjedzie..??? Nie wiem tylko czy te dwie pierwsze będą mogly? A czy trzecia da radę się wstrzelić z przyloem na poród. Echh.. Kurde za dużo wiem, wkurza mnie to!

A plan porodu, to zupelnie co innego Ja chcę spisać listę życzeń
to ja bym bedac na sali porodowej juz w akcji powiedziala ze chcesz meza ale tylko przy glowie i niech nikt go nie prosi do zmiany miejsca
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-22, 19:03   #1836
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

co do jedzenia to ja dzisiaj np przez caly dzien zjadlam dwie kromki chlebka z serem zoltym i pomidorkiem, jablko i przed chwila pizze i zazwyczaj tak jadam, ze do poludnia dwa sniadanka- na kazde po kromce z serem i pomidorem, potem jakis owoc i ok 17-18 obiad - normala porcja jak zawsze, czasami zjem cos slodkiego, albo jeszcze jakas kanapke wieczorkiem. A teraz jadlam pizze i odrazu przyszla mi ochota na lody, ktore mi mezus wczoraj kupil

pizze własnej roboty, kupną czy zamawianą ?? bo też mam ochotę hmm

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

a ja jestem ciekawa kiedy będę mogła posłuchać bicie serduszka

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:07   #1837
anagat
Zadomowienie

Cytat:
to ja bym bedac na sali porodowej juz w akcji powiedziala ze chcesz meza ale tylko przy glowie i niech nikt go nie prosi do zmiany miejsca

Ja to będę wykrzykiwać od samego wejścia na porodówkę.. Jak parte skurcze łapią, to kobieta się wyłącza. Wtedy nie jest czas na polecenia i dyskusje.

A wymazanie mi pamięci, to by był naprawdę rewelacyjny pomysł.. No tylko na czas porodu poproszę
Stary 2011-09-22, 19:07   #1838
tikki85
Zakorzenienie

Jolka a dziś nie słyszałaś?? Ja słyszałam we wtorek i to tak głośno
Stary 2011-09-22, 19:10   #1839
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
pizze własnej roboty, kupną czy zamawianą ?? bo też mam ochotę hmm

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

a ja jestem ciekawa kiedy będę mogła posłuchać bicie serduszka
zamawiana sama nie robie,nie wiem wlasciwie dlaczego
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-22, 19:11   #1840
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Rybka, śliczne focie U nas też niestety tylko 2 skany, dostałam nawet termin z góry na 11 stycznia na 2 skan, będę wówczas w 31 tc. Nie zamierzamy z Tż tak długo czekać, i wybierzemy się prywatnie do polskiego gina, wstępnie planujemy zrobić to na koniec przyszłego mieś/początek listopada. Wówczas myślę powinno już być widoczne, co trzeba hehe.

Co do jedzenia, wybrałam się dziś na zakupy spożywcze. Miałam kupić niewiele, skończyło się niemal jak u Aguśki-kilka siat zakupów. W trakcie chodzenia mięzy półkami wymyślałam sobie, na co mam ochotę, co koniecznie muszę zjeść? Zaznaczam od razu, że nie pojechałam na głodniaka Także dziś na kolację pożrę michę sałatki greckiej, a na obiado-kolację porcję indyka z brokułami, pieczarkami i makaronem rurki w sosie z mascarpone. Kalorycznie z deczka. Niestety, zakupiliśmy wielkie pudło słodyczy, mini-cukeirki popularnych batoników mars, snickers etc. Poszło w 3 dni. Obiecuję sobie przerwę od słodyczy, ale nie wiem czy wytrwam. Przytyć na dzien dzisiejszy przytyłam ok 3 kg no trochę mniej, a jest to już 14tc+6d. Uważam, że to sporo, ale też sobie nie żałowałam. W spodnie się mieszczę, ale niektóre cisną w pasie lekko. Piję normalnie soki owocowe, ale wybieram te bez cukru, dużo wody, orzechy, rodzynki i słonecznik też lubię, ale nie jem codziennie...Zobaczymy, jak waga zachowa się dalej, ale pewne jest jedno-będzie rosła
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:11   #1841
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Jolka a dziś nie słyszałaś?? Ja słyszałam we wtorek i to tak głośno

nie właśnie

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:13   #1842
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a mnie cholera zaczeła właśnie męczyc zgaga:/
Oj też miewam ostatnio

Cytat:
A ja mam skaner, ale i lenia w tyłku, więc zrobiłam telefonem i wyszły nieźle, a jak bym się bardziej postarała to byłyby jeszcze lepsze
Oto moje szczęście, w którym jesteśmy zakochani
Jaka dzidzia fajna tez chcę tak zobaczyć moje maleństwo

Cytat:
A nas się kobieta pyta czy chcemy znać płeć dziecka, a my TAK!
A ona na to: to na następnym badaniu, ale najpierw musicie podpisać zgodę A my szczęki w dół
)
zgodę????? czego to nie wymyślą w tym uk

Piszecie o liście życzeń na porodówkę. Ja to nie mam pojęcia co sie powinno pisać, w ogóle, ze coś takiego można wypisać
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:18   #1843
ewelajna25
Zadomowienie

A wogóle w kwestii zwierząt i dzieci w domu, u nas zawsze były zwierzęta, koty i psy zazwyczaj Więc choć teraz obecnie nie mamy żadnego zwierzaka, na pewno w bliższej lub dalszej przyszłości sobie sprawimy, bo nie wyobrażam sobie domu bez psa i kota kręcącego się pod nogami. Jednak wiadomo, że są takie rasy psów, które lubią dzieci i nie przeszkadza im jak brzdąc ciągnie je za ogon czy uszy, a są takie, które dzieci nie lubią, mogą być nie tylko zazdrosne czy agresywne, ale też tracić szybko cierpliwość gdy dziecko na nie nadepnie czy szarpnie, więc należy wziaść to pod uwagę i po prostu obserwować zwierzę i dziecko. A oddawać zwierzaka bo dziecko?Bez przesady! Ponoć nawet dzieci wychowują się znacznie lepeij w rodzianch, w domach których są zwierzęta!
Stary 2011-09-22, 19:20   #1844
rybka13
Zakorzenienie

Ewelajna a czemu tak późno, to inaczej jak u nas. W Anglii robią w 20., bo wtedy sprawdzają serduszko i coś tam jeszcze i to konkretnie się robi w 18-20 tc, tak jak tą pierwszą też ustalone że 12-13tydz, ale ja miałam dużo opóźnioną bo koniec 15tc.
Trochę głupio u nas że w drugiej połowie ciąży już bez żadnego usg, ale jak będę w grudniu w PL to sobie zrobię, będę wtedy w 7msc.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:24   #1845
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
nie właśnie
To ja Ci powiem - masz dziwnego lekarza
U mnie pierwsze co to włączył Zapis EKG i puścił serduszko na cały regulator . A mój mąż - bije tak szybko jakby biegło . Lekarz oczywiście się śmiał, a mi leciały łzy na fotel, bo miałam głowę przekręconą w bok .

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Ja nie wiem jak jest u mnie, ale ja do tej pory miałam 2 USG z tym, że pierwsze w 6tc było na ostry dyżur z mojego przewrażliwienia . Następne USG mam 21.11 czyli za 2 miesiące, a jak będzie później to przekonam się na wizycie.
Stary 2011-09-22, 19:25   #1846
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Ewelajna a czemu tak późno, to inaczej jak u nas. W Anglii robią w 20., bo wtedy sprawdzają serduszko i coś tam jeszcze i to konkretnie się robi w 18-20 tc, tak jak tą pierwszą też ustalone że 12-13tydz, ale ja miałam dużo opóźnioną bo koniec 15tc.
Trochę głupio u nas że w drugiej połowie ciąży już bez żadnego usg, ale jak będę w grudniu w PL to sobie zrobię, będę wtedy w 7msc.
Rybka, nie mam pojęcia czemu takie rozbieżności, tak mają ustalone. 1 skan i zarazem wizyta w szpitalu ok 13-14tc, następny skan w 31tc. Znajoma z pracy czeka właśnie cierpliwie na ten magiczny 31 tydzień, żeby poznać płeć. Podziwiam ją za cierpliwość, ja bym tyle nie dała rady!Już nie chodzi nawet o samo poznanie płci, ale sprawdzenie, czy wszystko w porządku z dzidziolkiem A w styczniu i tak będę w Polsce, więć planuję wybrać się do mojego ginekologa.
Stary 2011-09-22, 19:26   #1847
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Oto ta stronka z tymi majteczkami
Nie wyobrazam sobie juz zycia bez nich hihi

http://allegro.pl/kpl5szt-nieuciskaj...816205480.html
ta aukcja jest juz zakonczona

ale tu macie te ktore trwaja: http://allegro.pl/listing.php/user?c...us_id=15900780

Cytat:
hej
Ja po badaniu USG, miało być wczoraj, ale nie obyło się bez problemów, więc miałam dopiero dziś. W każdym razie ujrzałam wreszcie moją dzidzię, wszystko ma co trzeba, podobno niegrzeczna bo nie chciała się dać zmierzyć, musiałam się przekręcać Widzieliśmy pikające serduszko, ale chyba nie mieli głośników bo niestety nie słyszeliśmy. W każdym razie wszystko dobrze, następne usg za 6tyg.
Dostaliśmy dwie fotki, dosyć wyraźne, jesteśmy zachwyceni. Mężuś prawie sie popłakał ze wzruszenia jak zobaczył bejbika na monitorze I mówi w kółko, że już by chciał, żeby dzieciątko było z nami
Wreszcie zobaczyłam i uwierzyłam, że jestem w ciąży!
super wiesci a dzidzia na zdjeciu bardzo wyrazna
Cytat:
migdaly chrup sobie pomagaja
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mąż coś nie w sosie wrócił i jeszcze z tekstem do mnie "czemu nie masz humoru?!"
:/
Zamienił ze mną dwa zdania i poszedł coś w piwnicy grzebać.
Oczywiście projekt się nie spodobał.
oj oni to potrafia spierniczyc humor ...
Cytat:

Oj nie znosze byc pacjentka, za duzo wiem tak jak Ty, nie lubie byc w tej roli, lepiej w tej sytuacji byc laikiem....
ja nawet w trakcie porodu juz na sam koniec oczywiscie musialam zauwazyc jaki wenflon mi wkluwa pielegniarka (zielony oczywiscie) chociaz wenflon to nic w porownaniu do skurczow partych hihi
A odnosnie meza, moj byl przy porodzie i byl bardzo dzielny, trzymal mnie za reke potem glowe mi trzymal, kazal oczy zamykac, ale z ciekawosci zajrzal jak polozna powiedziala ze widac glowke nie mogl sie powstrzymac...to ja nie widzialam tego i dobrze bo pewnie bym zemdlala a ten sie trzymal dobrze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-22 o 19:32
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:26   #1848
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Oj też miewam ostatnio

Jaka dzidzia fajna tez chcę tak zobaczyć moje maleństwo

zgodę????? czego to nie wymyślą w tym uk

Piszecie o liście życzeń na porodówkę. Ja to nie mam pojęcia co sie powinno pisać, w ogóle, ze coś takiego można wypisać
juliczka bo tak naprawdę nie ma czegoś takiego
anagat jest w nieco innej sytuacji bo pracuje w szpitalu i poród będą odbierały koleżanki, więc może taką listę zrobić, żeby one jej psikusa jakiegoś nie zrobiły na porodówce Ale myślę że jak masz jakieś życzenia to możesz przed porodem powiedzieć o tym położnej i tez pewnie spełnią prośby
Stary 2011-09-22, 19:30   #1849
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Co do jedzenia, wybrałam się dziś na zakupy spożywcze. Miałam kupić niewiele, skończyło się niemal jak u Aguśki-kilka siat zakupów. W trakcie chodzenia mięzy półkami wymyślałam sobie, na co mam ochotę, co koniecznie muszę zjeść? Zaznaczam od razu, że nie pojechałam na głodniaka Także dziś na kolację pożrę michę sałatki greckiej, a na obiado-kolację porcję indyka z brokułami, pieczarkami i makaronem rurki w sosie z mascarpone. Kalorycznie z deczka. Niestety, zakupiliśmy wielkie pudło słodyczy, mini-cukeirki popularnych batoników mars, snickers etc. Poszło w 3 dni. Obiecuję sobie przerwę od słodyczy, ale nie wiem czy wytrwam. Przytyć na dzien dzisiejszy przytyłam ok 3 kg no trochę mniej, a jest to już 14tc+6d. Uważam, że to sporo, ale też sobie nie żałowałam. W spodnie się mieszczę, ale niektóre cisną w pasie lekko. Piję normalnie soki owocowe, ale wybieram te bez cukru, dużo wody, orzechy, rodzynki i słonecznik też lubię, ale nie jem codziennie...Zobaczymy, jak waga zachowa się dalej, ale pewne jest jedno-będzie rosła
o Ty obzarciuszku hihi to ja jem polowe mniej a tyje jak nie wiem
3 kg to malusio
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:33   #1850
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
juliczka bo tak naprawdę nie ma czegoś takiego
anagat jest w nieco innej sytuacji bo pracuje w szpitalu i poród będą odbierały koleżanki, więc może taką listę zrobić, żeby one jej psikusa jakiegoś nie zrobiły na porodówce Ale myślę że jak masz jakieś życzenia to możesz przed porodem powiedzieć o tym położnej i tez pewnie spełnią prośby
Czyli też takie odgórne ustalenie dwóch terminów, tylko w innych tygodniach No ja jakbym poczekała do 31tc z płcią to już bym chyba do końca wytrzymała
Stary 2011-09-22, 19:37   #1851
tikki85
Zakorzenienie

Rybka...to fakt . Po co czekać tak długo jak można dowiedzieć się w 20tc? .

Ale ja mam ochotę na pyzy z mięsem
Stary 2011-09-22, 19:44   #1852
anagat
Zadomowienie

A ja mam ochotę na leczo Ale mój LEŃ nie ma...

Agulka, nie mogę się zgodzić bardziej. A męża uduszę, jak będzie mi tam główkę oglądał. Ale wiem, że z własnej woli nie będzie.. Chyba że już zgłupieje ze stresu

U nas dają 16 G na ogółę- szare wenflony Ale w moje żyły, to żadne wyzwanie się wkłuć. Do wyboru do koloru

Mi sie w ogóle te łóżka porodowe wydają straszliwie niewygodne..

A poza tym moja porodówka mnie po prostu kocha. U nas ZOPy obstawia dyżurujący... A oni po mnie dzwonią codziennie. Jak mówię, że nie jestem na dyżurze, to wielkie zdziwienie.. Tylko moje imię chyba znają.Grrrr
Stary 2011-09-22, 19:51   #1853
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
hej
Ja po badaniu USG, miało być wczoraj, ale nie obyło się bez problemów, więc miałam dopiero dziś. W każdym razie ujrzałam wreszcie moją dzidzię, wszystko ma co trzeba, podobno niegrzeczna bo nie chciała się dać zmierzyć, musiałam się przekręcać Widzieliśmy pikające serduszko, ale chyba nie mieli głośników bo niestety nie słyszeliśmy. W każdym razie wszystko dobrze, następne usg za 6tyg.
Dostaliśmy dwie fotki, dosyć wyraźne, jesteśmy zachwyceni. Mężuś prawie sie popłakał ze wzruszenia jak zobaczył bejbika na monitorze I mówi w kółko, że już by chciał, żeby dzieciątko było z nami
Wreszcie zobaczyłam i uwierzyłam, że jestem w ciąży!
/
super

Cytat:
To moje dziecię było na tyle miłe, albo ruchliwe, że pokazało wszystko łącznie z tym co ma między nogami, ale miało jeszcze za mało widoczne genitalia i nie można było dopatrzeć się czy to chłopczyk czy dziewczynka (dla gina bardziej dziewczynka, ale powiedział, że jeszcze ciężko stwierdzić)

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

to tak jak u mnie, tzn. lekarka, że mało widoczne, ale jej się wydaje, że to chłopak ja na to, że to by się zgadzało z kalendarzem chińskim (bo robiłam sobie dla jaj i tak właśnie wyszło). potem zrobiłam szwagierce (ma 2 synów) i też jej wyszło więc zobaczymy
Może poróbcie sobie też i napiszcie wyniki a potem zweryfikujemy może później komuś się do jakiejś pracy przydadzą "sprawdzalność kalendarza chińskiego wśród mam marcowo- kwietniowych 2012" hehe

Cytat:
A ja mam skaner, ale i lenia w tyłku, więc zrobiłam telefonem i wyszły nieźle, a jak bym się bardziej postarała to byłyby jeszcze lepsze
Oto moje szczęście, w którym jesteśmy zakochani
słodziak

Cytat:
Rybka, śliczne focie U nas też niestety tylko 2 skany, dostałam nawet termin z góry na 11 stycznia na 2 skan, będę wówczas w 31 tc. Nie zamierzamy z Tż tak długo czekać, i wybierzemy się prywatnie do polskiego gina, wstępnie planujemy zrobić to na koniec przyszłego mieś/początek listopada. Wówczas myślę powinno już być widoczne, co trzeba hehe.

mi się wydaje, że niedużo przytyłaś, w końcu to już II trymestr ja bym w każdym razie była zadowolona na twoim miejscu, ja mam 12t+4d i 1,5 kg na +
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:12   #1854
karolca
Zakorzenienie

Zostawić Was na chwilę
Ja tu dobre uczynki zrobiłam i posprzątałam zaległości w kuchni, pomyłam podłogi a wy tyyyyle piszecie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-22, 20:15   #1855
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ale niestety po antybiotyku Duomoxie przypaletala mi sie grzybica (aga mialas racje) no wiec pimafucin dowcipnie i clotrimazol krem.
przykro mi wolalabym nie miec racji

dzis znowu mam brudzenie leze wlozku i sie nie ruszam. tesciowa donosi mi jedzenie. pocieszcie mnie tylko ja mam brudzenie w 4tym miesiacu? i troche ciagnie mnie podbrzusze. chcialabym choc znac powod ale podobno nic nie znalezli na badaniach. Chetnie zamienie brudzenie na rzyganko i mdlosci. A najlepiej obudzcie mnie w 9tym miesiacu na porod
oby w 9tym a nie wczesniej
aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:50   #1856
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Oj nie , Zia, nie sądzę. Ale ja znam wszystkie położne w moim szpitalu. One mnie znają. Znam temat porodu od 'zaplecza':/ I czasem nie jest to dobra rzecz. Ja się boję, że jak im wyraźnie nie zapowiem, że mąż ma siedzieć mi przy głowie i absolutnie się stamtąd nie ruszać, to go w coś zaangażują A mnie to stresuje.

A w ogóle to mi sie już nei chce pracować. Nie wiem czy to ciąża, czy zwykłe lenistwo, ale mam coraz bardziej dość;/

Mój mąż wyjechał i ogólnie mi źle.
Aaaa i jak jeszcze raz któraś mi o leczo napiszę, to UDUSZĘ..
Wczoraj już tak strasznie za mną chodziło, że zjadłam takie kupne ze słoika. Jezzzuuu jak mi było neidobrze. Masakra. Ani w tę , ani we wtę, namęczyłam się przed snem tylko.. Spadam czytać , co spłodziłyście
Moze jest szansa jednak napisac takowa liste zyczen porodowych - dzis bylam w moim maternity hospital w ulotkach ktore tam dostalam jest napisane ze 'birth plan' jest opcjonalny na liscie rzeczy ktore trzeba spakowac do torby porodowo/poporodowej
Na pewno Ci bedzie trudno i troche samotnie bez meza ale za to jak wroci to bedzie efekt "stesknienia" Na dlugo wyjechal?

Cytat:
Rybka...to fakt . Po co czekać tak długo jak można dowiedzieć się w 20tc? .

Ale ja mam ochotę na pyzy z mięsem
Nie macie litosci z tym wyliczaniem pysznego jedzonka. Wklejacie nawet fotki salatek ktore powoduja u mnie slinotok, szkoda tlyko ze z fotki nie mozna podjesc troche TZ pojechal wlasnie po jakies hinduskie jedzonko na wynos.

A teraz hit dnia dzisiejszego - foty bobasa
Wklejam tutaj bo jeszcze nie mam dostepu na skrzynke.
Mialam dzis pierwsza oficjalna wizyte w szpitalu: wywiad, pobranie krwi, wazenie, mierzenie, badanie cisnienia no i USG. Bylo to moje pierwsze USG przez brzuch, sprzet byl super nowy a na wprost mojej twarzy wielki telewizor na scianie wyswietlajacy moja krzuszyne
Z badania wyszlo ze bobas ma 4.96cm, 11t1d. Ogolnie ludzik machal do mnie non-stop prawa raczka i bardzo sie ruszal, jedno ujecie bylo jakby od strony brzuszka i wygladal jak mala zabka przebierajaca wszystkimi czterema konczynami. USG bylo w sumie krotkie, tyle tlyko zeby pobieznie sprawdzic czy wszystko ok. Jutro mam nastepne badania, tym razem USG genetyczne i badanie krwi ten pod katem chorob genetycznych. Istny maraton badan, potem na szczescie na dlugo bedzie spokoj i termin na polowkowe mam dopiero na grudzien.

Jutro tez wybywamy z TZ na urlop wiec mnie prawie 2 tygodnie nie bedzie. Trzymajcie sie cieplutko. Az sie boje pomyslec ile trzeba bedzie nadrabiac stron po powrocie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (33,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (35,8 KB, 28 załadowań)
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:53   #1857
karolca
Zakorzenienie

Zia, jak ładnie maluszek macha do zdjęcia
Przyjemnego urlopu

Kolka mnie złapała. W prawym boku :/ Jakby jelito mi się zapchało

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-22, 21:03   #1858
ewelajna25
Zadomowienie

Znalazłam taki link o wadze w ciąży,http://www.wagawciazy.pl/
a także taki, gdzie są fajne artykuły dla Tatusiów, już podsunęłam mojemu Tż http://www.zapytajpolozna.pl/tatusiowie/
Stary 2011-09-22, 21:05   #1859
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam taki link o wadze w ciąży,http://www.wagawciazy.pl/
a także taki, gdzie są fajne artykuły dla Tatusiów, już podsunęłam mojemu Tż http://www.zapytajpolozna.pl/tatusiowie/
według tej wagi, moje MINIMALNE BMI to 66 kg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-22, 21:05   #1860
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja zjadłam lody i tez mi jakos nie ciekawie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości