|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
moj mezus narazie nie ma zyczen, od wtorku jadl moje ciacho drozdzowe z powidlami i miodem na zmiane, tak mu zasmakowalo a tak jak go pytam co mu ugotowac, zrobic to nic nie chce, wiec czekam az go na cos najdzie ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż coś nie w sosie wrócił i jeszcze z tekstem do mnie "czemu nie masz humoru?!"
:/ Zamienił ze mną dwa zdania i poszedł coś w piwnicy grzebać. Oczywiście projekt się nie spodobał.
|
#1833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie wszystko jest OK dopóki nie przychodzi do parcia. Sytuacje są różne, z tego co ja zaobserwowałam, czasem położne każą trzymać mężowi nogę kobiety, ale przejść na drugą stronę, albo kobiecie się odwrócić, no i on widzi krocze.. Widzę jak Ci biedacy starają się nie widzieć. Odwracają odrobinę głowę. I ja ich rozumiem. Aguśka , to nie chodzi o to , że to jest drastyczne, krwawe, czy jeszcze cos gorszego. Dla mnie nie jest. Ale wiem, ze dla mojego męża wprtrywanie się w napinające się pod wpływem główki krocze, sączący się płyn owodniowy z pochwy, itd itp będzie drastyczne. On nie jest lekarzem, nie ma też jak niektórzy faceci, parcia na to , żeby dowiedzieć się , jak to dziecko stamtąd wyłazi. A ja z drugiej strony nie chcę, żeby on patrzył. Chcę żeby podnosił mi głowę do parcia i był blisko mnie. Dlatego muszę ściągnąć jakąś zaufaną koleżankę. Żeby to ona był od strony dołu i blokowała mężowi przejście. Mam do wyboru koleżankę z pracy hinduskę, koleżankę z pracy Polkę, no i być może moja przyjaciółka z Polski przyjedzie..??? Nie wiem tylko czy te dwie pierwsze będą mogly? A czy trzecia da radę się wstrzelić z przyloem na poród. Echh.. Kurde za dużo wiem, wkurza mnie to! A plan porodu, to zupelnie co innego Ja chcę spisać listę życzeń
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
anagat trzeba Ci wymazać pamięć przed porodem
My mamy w sobotę parapetówkę a mi tak się nie chce nic robić . A jeszcze trzeba mieszkanie porządnie wysprzątać, zrobić pranie pościeli...ratunkuuuu!
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pizze własnej roboty, kupną czy zamawianą ?? bo też mam ochotę hmm![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- a ja jestem ciekawa kiedy będę mogła posłuchać bicie serduszka |
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to będę wykrzykiwać od samego wejścia na porodówkę.. Jak parte skurcze łapią, to kobieta się wyłącza. Wtedy nie jest czas na polecenia i dyskusje. A wymazanie mi pamięci, to by był naprawdę rewelacyjny pomysł.. No tylko na czas porodu poproszę
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka a dziś nie słyszałaś?? Ja słyszałam we wtorek i to tak głośno
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie robie,nie wiem wlasciwie dlaczego
|
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Rybka, śliczne focie
U nas też niestety tylko 2 skany, dostałam nawet termin z góry na 11 stycznia na 2 skan, będę wówczas w 31 tc. Nie zamierzamy z Tż tak długo czekać, i wybierzemy się prywatnie do polskiego gina, wstępnie planujemy zrobić to na koniec przyszłego mieś/początek listopada. Wówczas myślę powinno już być widoczne, co trzeba hehe. Co do jedzenia, wybrałam się dziś na zakupy spożywcze. Miałam kupić niewiele, skończyło się niemal jak u Aguśki-kilka siat zakupów. W trakcie chodzenia mięzy półkami wymyślałam sobie, na co mam ochotę, co koniecznie muszę zjeść? Zaznaczam od razu, że nie pojechałam na głodniaka Także dziś na kolację pożrę michę sałatki greckiej, a na obiado-kolację porcję indyka z brokułami, pieczarkami i makaronem rurki w sosie z mascarpone. Kalorycznie z deczka. Niestety, zakupiliśmy wielkie pudło słodyczy, mini-cukeirki popularnych batoników mars, snickers etc. Poszło w 3 dni. Obiecuję sobie przerwę od słodyczy, ale nie wiem czy wytrwam. Przytyć na dzien dzisiejszy przytyłam ok 3 kg no trochę mniej, a jest to już 14tc+6d. Uważam, że to sporo, ale też sobie nie żałowałam. W spodnie się mieszczę, ale niektóre cisną w pasie lekko. Piję normalnie soki owocowe, ale wybieram te bez cukru, dużo wody, orzechy, rodzynki i słonecznik też lubię, ale nie jem codziennie...Zobaczymy, jak waga zachowa się dalej, ale pewne jest jedno-będzie rosła
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
nie właśnie
|
|
|
|
#1842 | ||
|
Rozeznanie
|
Oj też miewam ostatnio
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czego to nie wymyślą w tym uk![]() Piszecie o liście życzeń na porodówkę. Ja to nie mam pojęcia co sie powinno pisać, w ogóle, ze coś takiego można wypisać
|
||
|
|
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
A wogóle w kwestii zwierząt i dzieci w domu, u nas zawsze były zwierzęta, koty i psy zazwyczaj
Więc choć teraz obecnie nie mamy żadnego zwierzaka, na pewno w bliższej lub dalszej przyszłości sobie sprawimy, bo nie wyobrażam sobie domu bez psa i kota kręcącego się pod nogami. Jednak wiadomo, że są takie rasy psów, które lubią dzieci i nie przeszkadza im jak brzdąc ciągnie je za ogon czy uszy, a są takie, które dzieci nie lubią, mogą być nie tylko zazdrosne czy agresywne, ale też tracić szybko cierpliwość gdy dziecko na nie nadepnie czy szarpnie, więc należy wziaść to pod uwagę i po prostu obserwować zwierzę i dziecko. A oddawać zwierzaka bo dziecko?Bez przesady! Ponoć nawet dzieci wychowują się znacznie lepeij w rodzianch, w domach których są zwierzęta!
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelajna a czemu tak późno, to inaczej jak u nas. W Anglii robią w 20., bo wtedy sprawdzają serduszko i coś tam jeszcze i to konkretnie się robi w 18-20 tc, tak jak tą pierwszą też ustalone że 12-13tydz, ale ja miałam dużo opóźnioną bo koniec 15tc.
Trochę głupio u nas że w drugiej połowie ciąży już bez żadnego usg, ale jak będę w grudniu w PL to sobie zrobię, będę wtedy w 7msc. |
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Ci powiem - masz dziwnego lekarza
![]() U mnie pierwsze co to włączył Zapis EKG i puścił serduszko na cały regulator . A mój mąż - bije tak szybko jakby biegło . Lekarz oczywiście się śmiał, a mi leciały łzy na fotel, bo miałam głowę przekręconą w bok ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Ja nie wiem jak jest u mnie, ale ja do tej pory miałam 2 USG z tym, że pierwsze w 6tc było na ostry dyżur z mojego przewrażliwienia |
|
|
|
#1846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w styczniu i tak będę w Polsce, więć planuję wybrać się do mojego ginekologa.
|
|
|
|
|
#1847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oto ta stronka z tymi majteczkami
![]() Nie wyobrazam sobie juz zycia bez nich hihi http://allegro.pl/kpl5szt-nieuciskaj...816205480.html ta aukcja jest juz zakonczona ale tu macie te ktore trwaja: http://allegro.pl/listing.php/user?c...us_id=15900780 Cytat:
![]() migdaly chrup sobie pomagaja ![]() Cytat:
Cytat:
ja nawet w trakcie porodu juz na sam koniec oczywiscie musialam zauwazyc jaki wenflon mi wkluwa pielegniarka (zielony oczywiscie ) chociaz wenflon to nic w porownaniu do skurczow partych hihiA odnosnie meza, moj byl przy porodzie i byl bardzo dzielny, trzymal mnie za reke potem glowe mi trzymal, kazal oczy zamykac, ale z ciekawosci zajrzal jak polozna powiedziala ze widac glowke nie mogl sie powstrzymac...to ja nie widzialam tego i dobrze bo pewnie bym zemdlala a ten sie trzymal dobrze
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-22 o 19:32 |
|||
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anagat jest w nieco innej sytuacji bo pracuje w szpitalu i poród będą odbierały koleżanki, więc może taką listę zrobić, żeby one jej psikusa jakiegoś nie zrobiły na porodówce Ale myślę że jak masz jakieś życzenia to możesz przed porodem powiedzieć o tym położnej i tez pewnie spełnią prośby
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 kg to malusio
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja jakbym poczekała do 31tc z płcią to już bym chyba do końca wytrzymała
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka...to fakt
.Ale ja mam ochotę na pyzy z mięsem
|
|
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam ochotę na leczo
![]() Ale mój LEŃ nie ma... Agulka, nie mogę się zgodzić bardziej. A męża uduszę, jak będzie mi tam główkę oglądał. Ale wiem, że z własnej woli nie będzie.. Chyba że już zgłupieje ze stresu ![]() U nas dają 16 G na ogółę- szare wenflony ![]() Ale w moje żyły, to żadne wyzwanie się wkłuć. Do wyboru do koloru![]() Mi sie w ogóle te łóżka porodowe wydają straszliwie niewygodne.. A poza tym moja porodówka mnie po prostu kocha. U nas ZOPy obstawia dyżurujący... A oni po mnie dzwonią codziennie. Jak mówię, że nie jestem na dyżurze, to wielkie zdziwienie.. Tylko moje imię chyba znają.Grrrr
|
|
|
|
#1853 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może poróbcie sobie też i napiszcie wyniki a potem zweryfikujemy może później komuś się do jakiejś pracy przydadzą "sprawdzalność kalendarza chińskiego wśród mam marcowo- kwietniowych 2012" heheCytat:
Cytat:
ja bym w każdym razie była zadowolona na twoim miejscu, ja mam 12t+4d i 1,5 kg na +
|
||||
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Zostawić Was na chwilę
![]() Ja tu dobre uczynki zrobiłam i posprzątałam zaległości w kuchni, pomyłam podłogi a wy tyyyyle piszecie
|
#1855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzis znowu mam brudzenie i mdlosci. A najlepiej obudzcie mnie w 9tym miesiacu na porod oby w 9tym a nie wczesniej |
|
|
|
|
#1856 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na pewno Ci bedzie trudno i troche samotnie bez meza ale za to jak wroci to bedzie efekt "stesknienia" Na dlugo wyjechal? Cytat:
TZ pojechal wlasnie po jakies hinduskie jedzonko na wynos.A teraz hit dnia dzisiejszego - foty bobasa Wklejam tutaj bo jeszcze nie mam dostepu na skrzynke. Mialam dzis pierwsza oficjalna wizyte w szpitalu: wywiad, pobranie krwi, wazenie, mierzenie, badanie cisnienia no i USG. Bylo to moje pierwsze USG przez brzuch, sprzet byl super nowy a na wprost mojej twarzy wielki telewizor na scianie wyswietlajacy moja krzuszyne Z badania wyszlo ze bobas ma 4.96cm, 11t1d. Ogolnie ludzik machal do mnie non-stop prawa raczka i bardzo sie ruszal, jedno ujecie bylo jakby od strony brzuszka i wygladal jak mala zabka przebierajaca wszystkimi czterema konczynami. USG bylo w sumie krotkie, tyle tlyko zeby pobieznie sprawdzic czy wszystko ok. Jutro mam nastepne badania, tym razem USG genetyczne i badanie krwi ten pod katem chorob genetycznych. Istny maraton badan, potem na szczescie na dlugo bedzie spokoj i termin na polowkowe mam dopiero na grudzien. Jutro tez wybywamy z TZ na urlop wiec mnie prawie 2 tygodnie nie bedzie. Trzymajcie sie cieplutko. Az sie boje pomyslec ile trzeba bedzie nadrabiac stron po powrocie
|
||
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Zia, jak ładnie maluszek macha do zdjęcia
![]() Przyjemnego urlopu ![]() Kolka mnie złapała. W prawym boku :/ Jakby jelito mi się zapchało
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam taki link o wadze w ciąży,http://www.wagawciazy.pl/
a także taki, gdzie są fajne artykuły dla Tatusiów, już podsunęłam mojemu Tż http://www.zapytajpolozna.pl/tatusiowie/
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zjadłam lody i tez mi jakos nie ciekawie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

moj mezus narazie nie ma zyczen, od wtorku jadl moje ciacho drozdzowe z powidlami i miodem na zmiane, tak mu zasmakowalo 

. A jeszcze trzeba mieszkanie porządnie wysprzątać, zrobić pranie pościeli...ratunkuuuu!

sama nie robie,nie wiem wlasciwie dlaczego

czego to nie wymyślą w tym uk